מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה על תשובתך המהירה!!
סימונה22/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנאפוזה וכאבים בידיםסימונה21/10/2010
אחרי 17 שנים החלטתי בחודש אוגוסט להפסיק את הגלולות. היה לי מחזור קצר כרגיל ומאז אין לי כלל מחזור. לפי תוצאות בדיקת FSH=184 נאמר לי שאני במנאפוזה. מזה כחודש ימים אני גם סובלת פתאום מכאבים בכפות הידיים, בעיקר בלילה, נימול בקצות האצבעות, כאבים בכפות הרגלים ובברכיים ואף בכתפים. הכאבים מעירים אותי בלילה ובבוקר הכל נוקשה מאוד אבל במשך היום חל קצת שיפור. עשיתי בדיקת RA פקטור אבל זה שלילי. עשיתי ANA והוא קצת גבוה. האם יש קשר בין תופעות הכאבים והנימול באצבעות לכך שאני במנאפוזה? אני כמעט ולא מזיעה. .יש לי תור לראומטולוג ולנוירולוג,בעוד שבועיים, אבל עד אז מה אתם אומרים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנאפוזה וכאבים בידים - תגובה
פרופ` יונה תדיר22/10/2010מה שאני/חנו אומר/ים זה... אין די פרטים כגון גילך, עברך הרפואי, וכיוב' כדי להשיב. לפי בדיקת ה FSH סביר להניח שאת אכן בגיל המעבר ו... שיחה ובדיקה עם הרופא/ה היא הדרך הנכונה המשך הבירור ולא פורום באינטרנט.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתכם ו...
סימונה22/10/2010אני בת 49. למעט תת פעילות בלוטת התריס (אני לוקחת 1.5מ"ג) הייתי בריאה לחלוטין ופעילה ספוטיבית כמה פעמים בשבוע. אכן יש לי תור לשני רופאים שונים. פשוט רציתי לדעת אם יש קשר בין מנאפוזה לכאבי פרקים. אולי אני צריכה בעצם לראות גניקולוג ולא ראומטולוג או נוירולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתכם ו... - תגובה
פרופ` יונה תדיר22/10/2010לאחר ראומטולוג או נוירולוג יש הצדקה גם לגינקולוג.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפם תופעות לוואיבר אינגבר17/10/2010
אני בת 52 תופעות גיל מעבר קלות, אך קיימות כל התופעות המעיקות כמו יובש בנרתיק וירידה בחשק המיני. הרופא רשם לי וגיפם (לא נרות) ולאחר שימוש של כחודשיים חל שינוי במצב הרוח והרגשתי דכדוך. הפסקתי אותם מיד כאשר קראתי בעלון המצורף שהתרופה עלולה לגרום לדיכאון, שהוא חלק מתופעות הלוואי האחרות . האם יש תחליף לוגיפם שלא גורם לתופעה זו.
תודה
בר אינגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיפם ודכאון
ד``ר איתן פאר18/10/2010דכאו הינה תופעה מאד מוכרת ושכיחה של העדר ( = חסר) באסטרוגן.
ואגיפם הינה תרופה המכילה אסטרוגן הניתנת בצורת כדור לנרתיק ומאד יעילה במניעת יובש נרתיקי ודלקות חוזרות בדרכי השתן.
אני מייחס את הדכאון דוקא לחסר אסטרוגן ולא לואגיפם. הואגיפם כמעט ואינו נספג לגוף ולכן אינו יעיל להפחתת תחושת הדכאון שמלווה גיל מעבר.
רצוי לכן להמשיך בואגיפם ולהוסיף תכשיר הולם בצורת כדורים בכדי לטפל בתופעות שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של וגיפם
ורדה וייס30/07/2016האם וגיפם יכול לגרום לגרוייםבווגינה ובסביבתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפו הורמונליטליה17/10/2010
שלום רב, בת 47 , ללא מחזור כבר חצי שנה. בדיקות הורמונליות מעידות על גיל מעבר , תסמינים של גיל מעבר מינוריים . רופאי נשים חלוקים בדעתם . האחת ממליצה על אביאנה והשני ממליץ על מירנה בצירוף אסטרוגן מותאם ביולוגית במריחה על העור . בריאה , מעשנת סיגריות בודדות ביום . מהן היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות , מהי המלצתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי הטיפול ההורמונלי
ד``ר איתן פאר18/10/20102 ההצעות הולמות וטובות. הבחירה תלויה בנוחות שלך, כדור לבליעה מדי יום או מדבקה או משקחה על העור. בעישון מעל 5 סיגריות ליום עדיפות לטיפול דרך העור. בפחות- בהתאם לרצונך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור פעמים בחודשגולדמן שוש16/10/2010
ערב טוב
אני בת 53 המחזור אצלי היה סדיר מידי חודש בחודשו
החודש קיבלתי מחזור פעמיים בהפרשים קטנים מאד
.ב 4.10 ו ב 16.10
האם יש מקום לדאגה ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור פעמים בחודש
ד``ר איתן פאר18/10/2010מאפיין מאד את התקופה של טרום הכניסה לגיל המעבר. דימומים לעתים קרובות , אחת לשבועיים שלושה מצביעים על ירידה תפקודית של בגופיף הצהוב הנוצר בשחלה לאחר הביוץ ומאפיינים פרימנופאוזה. אין מקום לדאגה אבל רצוי לעקוב אחרי רמת המוגלובין ופריטין ( ברזל זמין) בכדי לא להכנס לאנמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבררינת16/10/2010
בת 48 חולת צליאק,אני סובלת מהזעות ומגלי חום.יש לי מחזור ,עכשיו הוא מופיע כל חודשיים. הגעתי לגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ותופעות של גיל המעבר
ד``ר איתן פאר18/10/201020% מהנשים מתחילות לסבול מגלי חום עוד לפני שפסקו המחזורים, ואת כנראה אחת מהן.
המלצה טיפולית אינה קשורה דוקא להפסקת מחזור אלא לסימפטומים. היות ואת סובלת, גשי לרופא שימליץ לך על טיפול הולם לתקופת הפרימנופאוזה ( טרום גיל המעבר) בה את נמצאית כיום. ישנם מספר תרופות יעילות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום ואלצהיימרגלית16/10/2010
שלום לכם,
1. קראתי קצת את תשובותיכם בפורום,
ונתקלתי במשפט (המפחיד):
"היות וגלי חום יותר ויותר מוזכרים בספרות כאחד הזרזים למחלת אלצהיימר ודמנטיה מוחית"
אני בת 46, קצת גלי חום, לא סובלת מעבר לכך. לוקחת פרימולוט נור כמעט שנה ולא באופן סדיר.
עד עתה הבנתי שהורמונים ניתנים להקלה על סבל מתסמיני גיל המעבר.
האם בגלל עצם העובדה שיש לי גלי חום רצוי שאקח הורמונים?
2. נתון נוסף - יש לי אוסטופניה בינונית. הייתי לפני שנה אצל אנדוקרינולוגית שהמליצה על ויטמין D, ואמרה שאין צורך בהורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום ואלצהיימר
ד``ר איתן פאר18/10/2010אכן ישנו קשר שהולך ומתבהר בשנים האחרונות בין גלי חום ורמת סוכרים נמוכה במוח. כמון כן בזמן גלי חום ישנה ירידה ניכרת בזרימות הדם למוח. שתי תופעות אלו, אך לא רק הן, קשורות קשר הדוק לאלצהיימר ודמנציה בעתיד. ולכן אנו כיום במחשבה שגלי חום מהווים אינדיקציה ברורה לטיפול.
את כבר מקבלת טיפול, ויתכן והוא אינו מתאחים לך ולכן תפני בבקשה לרופא העוסק בגיל המעבר שכדי שיבצע בדיקות וימליץ לך על טיפול הולם.
ויטמין D חיוני לספיגת סידן ולמניעת אוסטאופורוזיס,. הוא ניתן כתוספת למתן סידן ולפעילות גופנית. במידה ואינו משפר את צפיפות העצם ישנם תכשירים נוספים יותר יעודיים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברדידי15/10/2010
שלום לכם, הנני בת 44 .
יש לי ילד בן שנתיים וחצי שאני עדיין מניקה- ילד זקונים וקשה לי להפסיק,אי נמיקה רק בערב ולפני השינה לא כל היום.
לפני חודש התחילו לי תחושות של עקצוצים בידיים ותחושה של גל חום, אני עייפה וקשה לי מאד להרדם כל הזמן הראש עסוק במחשבותף ואני גם קמה פעמיים בלילה בגלל הזאטוט, המחזור שלי לא כל כך סדיר פעם 25 יום פעם 21 יום.
האם העובדה שילדתי את ילדי השלישי בגיל מאוחר יחסית -42 והעובדה שאני עדיין מניקה, ובכלל כל התופעות שציינתי מעידות על הכנסי לגיל המעבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר בזמן הנקה
ד``ר איתן פאר18/10/2010בד'כ אין כל קשר בין הדברים. גלי חום אופיינים לתקופת הנקה, במיוחד בלילה ועקצוץ בידים יכול להעיד על חסר ויטמין B12 או גורמים אחרים.
תפני לרופא שלך לבצע בדיקות מקיפות , כולל רמות ויטמין D וויטמין B12 ופרופיל הורמונלי מלא כולל תפקודי בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ועצמותיסמין15/10/2010
שלום
אני בשנות העשרים ולא מקבלת מחזור (אנורקסיה)
האנוקרינולוג ורופא הנשים רשמו לי גלולות, בטענה שחסר לי אסטרוגן ולכן העצמות מתפרקות. הגלולות עושות לי רע (גם אחרי שהחלפתי מיסמין, ליאז, למינס), אבל האנדוקרינולוג הדגיש בפניי את חשיבותן ולכן אני ממשיכה לקחת, ובמקביל לוקחת גם פראמין וסליפ אייד לבחילות ולהפרעות השינה שהן גורמות לי.
החודש היה כתוב במגזין 'מנטה' שגלולות יכולות דווקא להחמיר אוסטאופורוזיס.
מה נכון?
אם לא הוכח שהן עוזרות למניעת אוסטאופורוזיס, שווה לי להמשיך ולסבול או שאפשר להפסיק?
הערה : הבחילות, העייפות והנפיחות מפריעים לי בתהליך העלייה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ועצמות
ד``ר איתן פאר18/10/2010אכן צודק האדןקרינולוג בהתייחסו להעדר אסטרוגן כגורם לאוסטאופורוזיס.
אבל אין הכרח לקחת גלולות.
את יכולה לקבל תכשירים אחרים, שאינן גלולות, ואפילו יותר מומלצים המקרים של אנורקסיה כגון נובופם או פרוגילוטון.
הגלולות מונעות חזרה של הציר ההורמונלי האחראי על הבשלת בייציות מלחזור לפעול בו בזמן שהתכשירים שציינתי לא אמורים לעשות זאת, ובכל זאת לספק לך את האסטרוגן הנחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הורמונים ביולוגים לפרופ תדירנועה14/10/2010
שלום רב
אודה לך מאד אם תחווה את דעתך המקצועית מהידוע לך על הורמונים ביולוגיים
בכבוד רב לידע הרחב שלך
בברכה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הורמונים ביולוגים לפרופ תדיר - תגובה
פרופ` יונה תדיר14/10/2010המינוח הורמונים ביולוגיים, או ליתר דיוק הורמונים זהים ביולוגית מקורם מהשפה האנגלית והתרבות האמריקאית וכוונתם בהכללה לטיפול טבעי ע"י חמרים אשר המבנה המולקולרי שלהם זהה להורמונים טבעיים ולא אחת הכוונה בהגדרה זו שגויה כאילו מידת הבטיחות שלהם גבוהה יותר. לעניות דעתי מינהל התרופות והמזון בארה"ב לא ממש אישר הגדרה כוללנית זו. חשוב לדעת ולהבין שהורמונים המיצרים ע"י הגוף הם הרי "טבעיים", והסיבה להגדרה "פופולרית" זו מקורה בעובדה שלצד ההורמונים הטבעיים כגון הורמוני המין הנשיים (אסטרוגן ופרוגסטרון) פותחו בשנים האחרונות חמרים סינטטיים בעלי פעילות דומה, ולעיתים בשינוי מולקולרי קל, הפוכה, או חזקה/חלשה עשרות מונים מההורמון הטבעי. כדוגמא ייאמר כי הורמון הפרוגסטרון משמעותו: "פרו=בעד" וגסטרון=הריון" כלומר הורמון התומך בהריון. מאידך, קיימים חמרים סינטטיים תחת הכותרת "חמרים פרוגסטטיבים = פעילות דמויים פרוגסטרון אשר חלקם (במינונים מתאימים) פועלים בצורה הפוכה על גוף האשה ו... מונעים הריון. ניתן להרחיב עוד ועוד על משמעות מושג זה אשר הוא שווקי ביסודו. החברה המודרנית קולטת טוב יותר את המונח "ביולוגי" כטבעי או בטוח יותר. לעיתים זה נכון ולעיתים זה שגוי. מאחר והשנים האחרונות זכו לתשומת לב רבה מאד בכל הקשור לטיפולים הורמונליילם תחליפיים לתסמיני גיל המעבר זכה גם תחום זה לקידמה רבה, הן ע"י חמרים אשר יעילותם מוכחת במחקרים מדעיים מבוקרים וחלקם פחות מבוקרים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה היפה והמאוזנת שלך.
נועה14/10/2010לפרופסור תדיר שלום
הפסקתי לאחרונה אוויאנה, חודשיים אחרי שהתחלתי משום שהחל אצלי טישטוש ראייה קל.
בנוסף, יש במשפחתי היסטוריה של מחלות לב . כתוצאה מכך, אני מחפשת את התרופה הפחות מזיקה.
מתוך ספרות מצאתי שיש חברות תרופות שהשיווק שלהן הוא אגרסיבי וחלקן מסתירות מידע וכישלונות , כך שנותרתי קצת חסרת אמון ומבולבלת מכל הידע, היודעים והבלתי נודע באמת.
שמחתי שפרשת את האינפורמציה שלך באופן מאוזן.
ייתכן ואני צריכה עוד מידע כדי להחליט.
על כל פנים תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בבטןרות14/10/2010
אני בת 52 בחורה שנראת נפלא עדיין מקבלת מחזור שנמשך לי לפעמיים גם 12 יום.לא תמיד לפעמיים גם 5 ימים.אבל כל חודש. אני בדרך כלל רזה , ופתאום אני מרגישה שאני מעלה במשך חצי שנה 5 ק"ג מה קורה לגוף שלי אני בדיכאון מה עושים ? אני עושה הליכה 3 פעמיים בשבוע למשך שעה אבל אין לי כבר כח לזה. אני מרגישה שאני במלחמה עם הגוף שלי. הפסקתי לעשן גם לפני שנה בערך אני לא רוצה לחזור לעשן בגלל ההשמנה חשוב לי לציין שאני אוכלת רגיל ואפילו פחות מה קורה לי ? מה עושים תעזרו לי בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בבטן - תגובה
פרופ` יונה תדיר14/10/2010ספק אם עצה בפורום אינטרנט היא הדרך להתמודד עם שאלה/בעיה זו. מגוון אפשרויות: החל משינויים הורמונליים, דרך מצבי בריאות המחייבים ברור,שינויי תזונה, וכלה בשינויים פסיכולוגיים שהם חלק מהגיל עשויים/עלולים לתרום למצב דברים זה.
מומלץ לפנות לרופא/ה שלך ולא לדחות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
רות23/10/2010האם גרעינים שחורים יכול להיות מקור להשמנה,כי אני אוהבתמאוד ואוכלת כמעט כל יום בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליויאל ורסיטלשירה11/10/2010
שלום רב לצוות
אני אשה בת 56 נוטלת ליויאל כבר חודש ימים אחרי שימוש במדבקות אוורל כחצי שנה.
לצערי עקב התקפי חרדה קבלתי רסיטל 40 מג ליום .אני שואלת אם אפשר לקחת אותם בו זמנית בבוקר?
השאלה השניה היא אם אני יכולה להפסיק לכמה ימים את הליויאל בכדי לבדוק אם זה מה שמוסיף לעוצמה של התקפי החרדה
המון המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליויאל ורסיטל -שילוב מוצלח
ד``ר איתן פאר13/10/2010תרופות מקבוצת מעכבי סרוטונין , כגון רסיטל שאת נוטלת, מאד שימושיות ומאד מוצלחות. יש קרוב ל 40 תרופות בקבוצה זו וניתן , לאחר יעוץ רפואי הולם, להחליף בינהם עד שמוצאים את התרופה היותר יעילה לתלונותיך.
ליביאל אינו גורם מוכר להתקפי חרדות. חסר אסטרוגן לעומת זאת- דוקא כן...
ולכן יעוץ הולם האם לא רצןי לעבור לתכשיר אסטרוגני יותר מאשר הליביאל, מתבקש במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה על רסיטל וליויאל
שירה13/10/2010לד"ר שלום רב
תודה על התשובה האופטימית
איזה תכשיר מומלץ יותר שהוא יותר אסטרוגני?
האם אפשר לקחת את הרסיטל וליויאל יחד בשעות הבוקר?
תודה מקרב לב
מצפה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של רסיטל וליויאל
ד``ר איתן פאר18/10/2010אין כל בעיה בלקיחת שתי התרופות ביחד.
הליביאל הינו תכשיר פרוגסטאטיבי המתפרק בגוף והופך ברקמות לאסטרוגן, פרוגסטרון וטסטוסטרון. ישנם תכשירים רבים שהינם ישר אסטרוגן ופרוגבטרון וכל רופא גיל המעבר יוכל להמליץ לך עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במרפקי הידייםשרה10/10/2010
אני בת 48. לפני 3 שנים הוצאתי את השחלות בהמלצת הרופא לאחר ששתי אחיותי חלו בסרטן השחלו. כ-3 חודשים אני סובלת מגלי חום ובמיוחד סובלת מכאבים במרפקי הידיים שכואבות לי במיוחד בלילה . האם זה מבריחת סידן? עד עכשיו לא לקחתי הורמונים ושום תרופה טבעית . האם אקח הורמונים , או שאקח קלציום זה יעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במרפקי הידיים במנופאוזה
ד``ר איתן פאר11/10/2010העדר אסטרוגן גורם לכ 20% מהנשים לכאבי פרקים ואף מעודד מחלות פרקים שונות. כל ראומטולוג, מומחה למחלות פרקים אליו את צריכה לפנות, ידע להמליץ לך על טיפול לאחר שיבחן את הקשר ההורמונלי לבעית הפרקים וישלול סיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר חשק מיני לאחר כריתת שחלות ורחםמיכל09/10/2010
שלום, אני נשאית הגן BRCA 1 בת 41 לאחר כריתת רחם ושחלות מניעתית לפני שנה וחצי. אני לוקחת כדור אסטרופן 1 מ"ג מידי בוקר. מאז כריתת הרחם והשחלות חלה ירידה דרסטית בחשק המיני. רציתי לשאול אם אפשר לתת תוספת הורמונלית כלשהי לעידוד החשק המיני או שזה לא מומלץ בגלל הנשאות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר חשק מיני לאחר כריתת שחלות ורחם -
ד``ר איתן פאר11/10/2010כריתת שחלות גורמת להוצאת המקור החשוב של יצירת טסטוסטרון באישה. הטסטוסטרון אחראי על חשק מיני.
בכדי להחזיר חשק מיני יש צורך לתת תוספת טסטוסטרון אותו ניתן להשיג ( בחו'ל) בצורת מדבקות עוריות, או בצורת ג'ל שנספג דרך העור ( קיים בארץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פאר
מיכל11/10/2010האם מתן תוספת טוסטסטרון כאמור לעיל עלולה לגרום לתופעות לוואי כלשהן - והאם יש בכך הגדלת סיכון בהקשר היותי נשאית הגן BRCA 1?
מה המינון המומלץ? אני נשאית הגן בת 41.
תודה על תשובתך,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסטוסטרון= תופעות
ד``ר איתן פאר13/10/2010אין תרופה ללא אפשרות של תופעות לואי. ג'ל טסטוסטרון מורחים כטיפה עבה אחת ליומיים, והכי יעיל זה באזור אברי המין ( רופא המתמצא בכך יכול להדריך אותך ) ואז זה כמעט ונטול כל תופעות לואי.
אין כל מניעה גם בהיותך נשאית של BRCA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםggtd32109/10/2010
אני בת 40 שנתיים ללא מחזור(השתלת מח עצם) טופלתי באוורל קונטי כשנה. פעמיים דימום בכל חודש, אולטרסאונד עם 2 ציסטות צלולות
בהמלצתכם ובהתייעצות עם הרופא הפסקתי לפני שבועיים לקחת את המדבקות.
התאריך שבו קיבלתי מחזור עבר .
1.האם הדימום מושפע מהפסקת המדבקות?אם כן איך?
2.מתי אני אמורה לצפות לדימום, אם רק לפני שבועיים הופסקו המדבקות?
3.באולטרסאונד נראו מעט זקיקים וציסטות האם יש סיכוי שאוכל לעבור טיפולי פוריות על מנת להיכנס להריון?(לא נעשה הקפאה)
תודה מראש על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי הפסקת מדבקות
ד``ר איתן פאר11/10/2010במידה והטיפול ההורמונלי שקיבלת גרפ לצמיחה של רירית הרחם, הרי שבעקבות הפסקת הטיפול צפוי שיופיע דימום. במרבית המקרים הדימום חד פעמי.
אולם יתכן מצב של חזרה כלשהי לפעילות הורמונלית עצמונית במצבים כמו שלך ( הפסקת מחזורים על רקע השתלת מוח עצם והתרופות הנילוות), כפי שהציסטות בשחלות יכולות לרמז.
ולכן יש הכרח לביצוע ברור הורמונלי מקיף אותו יעשה לך הרופא המטפל בך.
לגבי האפשרות של הבשלת הזקיקים שנצפו בשחלות עד כדי ביוץ והפרייה שלהם זה כבר הרבה יותר מורכב. רצוי לבדוק רמת הורמון AMH שיכול לתת אינדיקציה כלשהיא. יש לזכור שגם בנשים שנים רבות במנופאוזה ניתן לצפות בזקיקים שנותרו בשחלות ואין להם את היכולת להבשיל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים הורמונלייםזיוה04/10/2010
שלום רב והמון תודה על עבודתכם הנפלאה,
ברצוני להתייעץ בדבר תמורות מפתיעות בבדיקות ההורמונליות שלי:
אני בת 52 , מעל שנה לא קיבלתי ווסת ולא השתמשתי בשום תרופות הורמונליות
בבדיקות דם שערכתי לפני שנה כאמור לא אחרי מחזור כיוון שלא היה התוצאות כדלקמן:
ESTRADIOL (E2 ) <70
FSH 62.87
LH 19.26
נאמר לי אז שאני בגיל המעבר
לפני כשלושה שבועות חוויתי תחושות של ביוץ באופן ברור מאד, ואכן לאחר כשבועיים הופיע דימום שנמשך מספר ימים יש לציין שהדימום היה חלש למדי
ביום החמישי מתחילת הדימום עשיתי שוב בדיקות דם להורמונים והרי התוצאות:
ESTRADIOL 182
FSH 29.05
LH 15.71
מה זה אומר?
האם ידועה תופעה כזו?
אני בגיל המעבר או לא?
האם אני עדיין מבייצת ופוריה?
אנא ענו לי , אני די נבוכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה למחזור אחרי שנה של הפסקה
ד``ר איתן פאר06/10/2010התופעה אותה את מתארת הינה תופעה ידועה ודי שכיחה ( יחסית). מדובר בשלב המכונה פרימנופאוזה ( טרום גיל המעבר) בו אין יצירה מספקת של הורמונים מהשחלה ולכן אין הבשלה שלמה של ביציות וביוץ, וכתוצאה מכך נעלם המחזור. לאחר חודשים של מנוחה השחלות מגייסות את הזקיקים שעדין נותרו בהם ( הגיוס נוצר עקב גירוי יתר של השחלות כתוצאה מרמות גבוהות של FSH ) ואז לפתע נוצר ביוץ ומקבלים מחזור. לעתים אפילו חוזרים מספר מחזורים ולעתים אפילו מדי חודש.
בתקופת הפרימנופאוזה ישנו לעתים מצב בו הרמות בדם של ההורמונים מצביעים על גיל המעבר ואז, לאחר קבלת הדימום הכל משתנה. לעתים תקופה זו מלווה בתסמיני גיל המעבר ( גלי חום וכד'), אך לא בהכרח, תלוי ברמות האסטרוגן.
נסיונות להפרות ביציות אלו לא צלחו, גם לא בהפרייה חוץ גופית, כך שקרוב לודאי שאין חשש מהריון לא רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!!!!!
זיוה06/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)