מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלה מאוד חשובה .הלב כואב06/11/2010
למה האישה היא זאת שצריכה לסבול כל ימיי חייה. מחזור.לידה . גיל המעבר. בשביל זה באנו לעולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה מאוד חשובה . - תגובה
פרופ` יונה תדיר06/11/2010למיטב הבנתי השאלה לא רק חשובה אלא גם ... דחופה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 51 התייעצותא05/11/2010
אני בת 51 ומקבלת מחזור סדיר (אם כי דימומים מופחתים) אני נוטלת ברזל כי אני אנמית.
שמתי לב בשנתיים האחרונות שאחרי המחזור הרציני , הדימום משנה צבע לדימום קל בצבע כתום, וגם הפרשה צהובה (במשך כיומיים), כך מסתיים המחזור שלי.
על מה זה יכול להעיד?
ועוד שאלה - אלו תוספי מזון אתם ממליצים לאישה בגיל זה ?(שמן דגים? ויטמינים וכו')
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 51 התייעצות - תגובה
ד``ר איתן פאר08/11/2010השוני באופי בדימום אינו מעיד דבר. היות והמחזורים סדירים לפי דבריך, הרי שאת עדין לא בגיל המעבר . היות ואין לך תסמיני גיל המעבר את עדין לא זקוקה לטיפול הורמונלי חלופי.
לגבי תוספי מזון, את כבר לוקחת ברזל עקב אנמיה. בד'כ אנמיה על רקע חסר ברזל הולכת עם חסר ויטמין B12 ולכן נהוג להוסיפו ( כמ גם חומצה פולית), ואז קומפלקס של ויטמין B יכול להיטיב עימך.
מקובל שאצל רוב האוכלוסיה מעל גיל 50 יש גם חסר ויטמין D ולכן נהוג להמליץ גם עליו.
את כל הדברים הללו ניתן לבדוק בבדיקת דם ולודא שאכן יש חסר ולפי זה להשלים.
בדיקת צפיפות עצם יכולה לכוון לגבי הצורך בתוספת סידן.
בדיקת שומני דם יכולה לכוון לגבי תוספת אומגה 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירמה בגיל המעבראסתר03/11/2010
עברו 5.5 שנים מאז ששמתי התקן, היום אני כבת 50 והרופא שלי יעץ לי להתקין מירנה שאחת מתכונותיה שהיאיכולה להקל על תופעות הלואי בגיל המעבר, שכן המירנה מפרישה פרוגסטרון ואם זה לא מספיק אפשר לתת אסטרוגן בכדור, האם זה מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר08/11/2010התקן מירנה המפריש פרוגסטרון לחלל הרחם ומונע צמיחת רירית הרחם אושר לשימוש בחלק מהטיפול לגיל המעבר.
בפני עמצו הוא לא מונע ולא עיוזר לתסימיני גיל המעבר אלא חייב להנתן ביחד עם טיפול אסטרוגני.
משך הפעולה שלו- 5 שנים.
ולכן 2 תובנות:-
1- היות ואת עם אותו התקן מעל ל-5 שנים, אין בו יותר פרוגסטרון, את חייבת להחליפו.
2- האם את בגיל המעבר? האם את סובלת מתסמיני גיל המעבר? גלי חום וכד'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות דלקתיותפנינה03/11/2010
אני אשה בת 47 , תמיד סבלתי מציסטות בשד (שפירים) ולאחרונה לפני כשנה שמתי התקן של המירנה שגורם לי לציסטות דלקתיות. שאלתי היא האם כדאי להוציא את ההתקן והאם הדבר הזה יכול לגרום לסרטן השד .(ברצוני לציין שאימי חלתה בסרטן השד כך שאני בקבוצת סיכון)
אשמח לקבל את עצת הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות דלקתיות - תגובה
פרופ` יונה תדיר06/11/2010לא ברור מדבריך מה סיבת התקנת המירנה? ומה מצב מחזור הווסת שלך? הפרשת חומר בעל פעילות פרוגסטטיבית עלולה לגרות לשינויים בשד אולם ספק אם הם דלקתיים. במידה והרגשתך אינה נוחה יש הצדקה להוציא את המירנה ולשקול טיפול חליפי על פי מספר בדיקות הורמונליות ומצב מחזור הווסת שלך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבררינת02/11/2010
בדיקiת לגיל המעבר:
estradial e-2 87
tsh-3.78
t3-4.4
t4-12./1
lh-15.20
fsh-32.20
בת 48
מחזור כל חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר02/11/2010מן הראוי להציב שאלה. שהרי לא מדובר במדדי בורסה. הלא כן?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתנצלת
רינת03/11/2010האם הבדיקות מראות על גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה ודימוםנאוה02/11/2010
אני בת 55 והמחזור נפסק לפני 3 שנים. לפני כ-3 שבועות התחלתי לקחת אביאנה ולפני יומיים- שלושה החל דימום קל. האם זו תופעה שכיחה או האם מחייבת התייחסות מיידית.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמנלי ודימום -
ד``ר איתן פאר03/11/2010התופעה אותה את מתארת שכיחה למדי וזניחה.
או שהדימום פוסק מעצמו , ולא תפסיקי את ההורמונים ל3-4 ימים , עד שהדימום יפסק , ולאחר מכן תחדשי את השימוש בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נאוה03/11/2010תודה על התשובה המהירה והמרגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שונה מהרגיל אצליצילה01/11/2010
בס"ד
לכבוד פרופ' יונה תדיר וד"ר איתן פאר,
שלום רב. אני בת 48 ושנים רבות יש לי דימומים חזקים מאוד וגם גושים בזמן המחזור. לפני כשנתיים היו לי גם דימומים בין המחזורים, ואז הוצא לי פוליפ , זה ב"ה עזר בזה שאין כל כך דימומים בין המחזורים אבל עדיין הדימומים בזמן המחזור הם די כבדים, בעיקר ביומיים או שלושה הראשונים. אבל דוקא במחזור האחרון הדימום היה קל יותר, האם זה נורמלי? האם זה בגלל שזה כבר גיל כזה? או האם היה אמור לצאת יותר דם וזה לא תקין? שמעתי שיש המון שינויים בגיל המעבר, האם גם זה קשור לענין?
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שונה מהרגיל וגיל המעבר
ד``ר איתן פאר02/11/2010השינויים באופי הדימום יכולים להגרם או מסיבות הורמונאליות, ואז בעיקר יש שינוי בתדירות הדימומים , אך פחות בכמות הדימום, או מסיבות אורגניות ואז הדבר המאפיין הוא כמות הדימום ומשך הדימום. פוליפ ברחם, אך בעיקר שרירנים, מיומות, מהווים את עיקר הסיבה לדימום ממושך , כבד וקשה.
שוני חד פעמי במאפיין קבוע של המחזור אינו מעיד לא על גיל המעבר ולא על כל סיבה אחרת ואינו מהווה סיבה כלשהי לדאגה.
בדיקת אולרטא-סאונד נרתיקית מהווה את האמצעי האיבחון היעיל לתופעה, ובהתאם לבדיקה כך ניתן הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליקשלומית29/10/2010
שלום רב,
אני בת 59, שמעתי על תרופה לגיל מעבר אנג'ליק, אך הבנתי שאין להשתמש בתרופה במידה ויש גידולים. יש לי ציסטות שהתגלו בממוגרפיה - שפיר, מנינגיומה במוח ושרירן ברחם. האם שימוש בתרופה יכל להזיק או לא?
אשמח לקבל את עצתכם!
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי וגידולים שפירים
ד``ר איתן פאר01/11/2010ישנם גידולים שפירים , כגון מיומות ברחם , אבל לא ציסטות בשדיים, שמושפעים מכל טיפול הורמונלי. כמו כן מניגיומה במוח לעתים יכולה להחמיר תחת טיפול הורמונלי.
חסר גם כמה שנים את ללא פעילות הורמונלית שכן עם חלפו כבר כ-5 שנים מאז המחזור האחרון לא מומלץ להתחיל בטיפול הורמונלי.
ישנם טיפולים רבים אחרים שהרופא שלך יוכל להמליץ לך, בהתאם לתלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות דלקתיות
פנינה03/11/2010אני אשה בת 47 , תמיד סבלתי מציסטות בשד (שפירים) ולאחרונה לפני כשנה שמתי התקן של המירנה שגורם לי לציסטות דלקתיות. שאלתי היא האם כדאי להוציא את ההתקן והאם הדבר הזה יכול לגרום לסרטן השד .(ברצוני לציין שאימי חלתה בסרטן השד כך שאני בקבוצת סיכון)
אשמח לקבל את עצת הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ואני רק בת 44דגן29/10/2010
שלום רב אני בת 44 מגיל 40 התחיל אצלי גיל המעבר המחזור נעשה לא סדיר נעלם חזר כיום אני אחרי שנה ללא מחזור קיבלתי כדורים להחזרת המחזור אך לאחר חצי שנה המחזור נעלם שוב כעט אני 4 חודשים ללא מחזור כל תופעות גיל המעבר קיימות אצלי גלי חום יקיצה מוקדמת דיכאון בכי עצבנות יתר יש לי ילדים די צעירים 4 מגיל 14 עד 7 קשה לי קשה למשפחה שלי איתי ובעלי כבר מיואש :( השבוע התחלתי לקחת אביאנה אך הרגשתי מאוד לא טוב כאבים בשרירים דיכאון עמוק ביותר בכי בצורה בילתי נישלטת מיגרנות לאחר שבוע הפסקתי את הכדורים והיום אחרי 4 ימים בלי אני מתחילה לחזור לעצמי כל הורמון שהרופא נותן לי משפיע עלי מאוד לא טוב מה עלי לעשות ?כשאין לי מחזור אני גם עולה במשקל בצורה מחרידה עליתי בשנה 10 קילו ובשלושה חודשים שהיה לי מחזור ירדתי 9 קילו כעת אני שוב משמינה כבר 3.5 קילו מאוגוסט שהמחזור פסק הצילו הצילו הצילו מה אני עושה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר ואני רק בת 44
ד``ר איתן פאר01/11/2010אכן את מתארת יפה מאד את תסמיני גיל המעבר.
מבחינת ההגדרה הרפואית, גיל מעבר מעבר לגיל 42 כבר נחשב כדבר נורמטיבי לחלוטין.
את מאד זקוקה לטיפול, כל גופך וכל הסימנים שאת מתארת, כולל ההשמנה, הדכאון, הבכי , מעידים על כך ביותר.
למזלך , יש בנמצא מיגוון רחב של טיפולים, במינונים שונים, בדרך מתן שונה , ובסוגים שונים של הורמונים ( המילה "הורמונים" כוללת בתוכה משפחה שלמה של תרופות).
בגילך הצעיר רצוי לשקול טיפול שיחזיר לך את המחזור עד גיל 50 לערך.
על תתיאשי מכשלון תרופה אחת, במינון אחת.
תחזרי מידית לרופאך שימליץ וידון איתך על מיגוון הטיפולים ההולמים למצבך ובתטוח אני שימצא מזור לתלונותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויאנה ורסיטלהילי28/10/2010
עד לא מזמן נטלתי רסיטל באופן קבוע. כמ"כ אני לוקחת אביאנה לתופעות גיל המעבר בו אני נמצאת מזה 5 שנים. מאז שהיפסקתי עם הרסיטל יש לי גלי חום לעיתים תכופות אם כי לא קיצוניים. אולם חם לי רוב הזמן לעומת נטייה לקור שאיפיינה אותי תמיד. אני גם מתמלאת דמעות מהר מאד וזה מביך. האם רסיטל ידוע כמטפל בגיל המעבר? האם יש כדור הורמון אחר במינון של אביאנה בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויאנה ורסיטל -
ד``ר איתן פאר01/11/2010אכן השילוב בין טיפול הורמונלי נמוך מאד, אוויאנה, ובין תרופות מעכבות סרוטונין, כגון רסיטל, הינו שילוב מאד מוצלח ותרופה אחת מגבירה את היעילות של התרופה השניה הן במניעת גלי חום והן במניעת תופעות דכאוניות שהינן כה אופייניות לגיל המעבר. חבל שהפסקת את הרסיטל שכן את חשה בתופעות לואי של העדרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל שחלתי מוקדם איחור רב בוסתאישה27/10/2010
שלום רב,
בת 36, נשואה ללא ילדים. בעלת ערכי FSH גבוהים מאד, נאמר לי ששחלותי לקראת סיום תפקידם (45, 28, 24 3 בדיקות שונות ביום 3 לוסת).
לאחרונה איחור של חודש + מס' ימים בוסת. למרות סיכוי אפסי להיריון (להוסיף על מצבי - מורפולוגיה מאד בעייתית אצל בעלי)..ביצעתי בדיקת שתן להיריון לאחר איחור רב - שיצאה שלילית.
שאלתי - ידוע לי ובעבר קיבלתי לאחר איחרו תכשיר בשם "פרימוליט מור" להשראת וסת וביצוע פרופיל הורמונאלי. אני חוששת שזה אינו "סתם" איחור, אם כי אולי כניסה למנאופזה, אין סמננים נוספים כעת (גלי חום וכו'...) אסטרוגן תקין בבדיקה לפני מס' חודשים).
האם התכשיר "מחזיר את המערכת" , "מעכב את הקץ" נחוץ לגוף מבחינת השבת הוסת והבריאות? או שמה עדיף לתת לטבע לעשות את שלו .....?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשל שחלתי מוקדם איחור רב בוסת - תגובה
פרופ` יונה תדיר27/10/2010לתיפקוד השחלות יש דינמיקה משל עצמה ולא ניתן לעצור אותה ע"י תכשירים תרופתיים למיניהם. מאידך יש בדיקות מדוייקות יותר המאפשרות בדיקת אותה רזרבה שחלתית. תכשירים פרוגסטטיביים מסוג פרימולט נור ואחרים אינם משמרים רזרבה שחלתית אלא גורמים לדימום דמוי ווסת אשר ניתן לשמרו זמן רב אך אין בו כדי להגן על השחלה או לאמר דבר על כושר הפריון שלה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' תדיר - בהמשך למענה שלך
אישה28/10/2010שלום רב,
ברור לי שתכשיר פרימוליט מור אינו יכול לשנות מצב פיריון... ואין זו כוונתי בשאלה.
כוונתי הייתה מבחינה של הוסת בלבד והמנאופזה בלבד ולא מצב הביציות ואיכותן/כמותן = הפיריון.
האם ישנה חשיבות להשיב את הוסת? האם יש לה יתרון בתפקודי הגוף? האם כדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלי לגבי אפשרות נטילת התכישר והאם הוא יכול להשיב את הוסת ולעכב מנאופזה (לא אובדן פיריון כמובן...) אלא כניסה לגיל מעבר מבחינת אסטרוגן וכו'...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהוסיף -
אישה28/10/2010שנאמר לי שלאור ערכי ה- FSH הגבוהות כ"כ שלי הבדיקה היותר מדוייקת אינן רוולנטיות עבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' תדיר - בהמשך למענה שלך - תגובה
פרופ` יונה תדיר28/10/2010בירור ע"י רופא/ת נשים נכון בכל מקרה. במקביל חשוב להבהיר כי ירידת בפעילות השחלה היא היא הכניסה לגיל המעבר. הווסת אינה אלא דימום חסר חשיבות מבחינה בריאותית. ניתן להמשיך לקבל דימום זמן רב באופן מלאכותי ואין בכך כדי לאמר שאת דוחה את הכניסה לגיל המעבר. גיל ההמעבר הוא פועל יוצא של מצב ותיפקוד השחלות והדימום אשר נפסק באופן טבעי או נמשך באופן מלאכותי אינו חלק מזה. מה שכן חשוב זה בהעדר גורמי סיכון אישיים, ולאחר בירור מצב התיפקוד השחלתי, אם אכן את בשלבי כניסה לגיל המעבר לשקול טיפול הורמונלי חליפי אשר משפיע לטובה על מערכות גוף אחרות תוך התחשבות ומעקב על סימפטומים של גיל המעבר. .
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
אישה29/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר הפסקת המחזורדליה27/10/2010
אני בת 51 ומזה שנתיים שאני לא מקבלת וסת השבוע פתאום ראיתי דימום וניגשתי לרופאת נשים וסיפרתי לה .עברתי אצלה בדיקה היא שאבה לי דם ושלחה את הבדיקה ואמרה לי לחכות שלושה שבועות בינתיים אני עדיין מדממת כמו במחזור חודשי .שאלתי היא האם אלי להמשיך בבדיקות נוספות כי אני ממש נמצאת בלחץ נפשי אולי יש לי את הגרוע ביותר לפי מה שאני קוראת באינטרנט .הודע לך עם תענה לשאלתי במהירות האפשרית בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים לאחר הפסקת המחזור - תגובה
פרופ` יונה תדיר27/10/2010המלצתי להמנע מהסקת מסקנות ממידע בלתי רלוונטי מהאינטרנט ולתת אמון ברופא/ה. סביר להניח שיומלץ לך בכל מקרה לבצע דגימה מרירית הרחם על מנת לשלול או לאשר את הסיבה. בכל מקרה הדבר אינו דחוף מהיום למחר ועליך להתמיד בקשר עם הרופא/ה עד השלמת בירור השאלה למקור הדימום.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים לאחר גיל המעבר
דליה28/10/2010קודם כל אני מודע לך על התשובה .עוד שאלה קטנה האם יתכן שזה סתם מחזור שהגיע אחרי שנתיים או חייב להיות סיבה כל שהיא לדימום ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררותיעל23/10/2010
אני בת 52 ופתאום יש לי מין תופעה כזאת כבר במשך חצי שנה להתעורר מוקדם ב 4 - 5 לפנות בוקר גם אם נרדמתי מאוחר אני אתעורר מוקדם אבל אני מתעייפת כי לא ישנתי את השעות שלי הרצויות שלי 7 עד 8 שעות ואני ישר נרדמת. אני עדיין מקבלת מחזור יש לי לפעמיים גליי חום אבל לא כזה משמעותי שאני מתעוררת תוך כדי וזה עובר מה עושים לבעיה של ההתעוררות. אשמח לקבל את הצעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות משינה לקראת בוקר
ד``ר איתן פאר23/10/2010בין השעות 3-5 לפנות בוקר ישנו שינוי בפעילות סרוטונין במוח. זה גורר הפחתה בהפרשת מלטונין ( הורמון השינה ), הפרשת טסטוסטרון ( ולכן יש לגברים זיקפה בשעות האלו לפעמים תוך כדי שינה), והופעת גלי חום מלווים או לא בהזעה. כל עוד יש מחזור האסטרוגן מווסת את כל המערכת מחדש וניתן להרדם שוב. ככל שהגיל והזמן מתקרבים לגיל המעבר, כלומר ירידה בהפרשה אסטרוגנית ושיבושים במחזור עקב כך, התופעה מחמירה עד כדי הפרעות שינה קשות ותחושה של אבדן חיוניות עקב כך עם קושי תפקודי במשך היום.
יש מספר תכשירים לא הורמונאליים בשוק לטיפול בבעיה, ישנו גם הורמון המלטונין שבארה'ב נמכר ללא מירשם מרופא אך בארץ מחייב מירשם וישנה כמובן מעבדת שינה בה נמצאים רופאים מומחים לתופעה שלאחר בדיקות יכולים להמליץ על הטיפול היעיל ביותר עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הורמונים אביאנה בגיל המעברטלי22/10/2010
אני נוטלת כדורי הורמונים בשם אביאנה כחודש ימים. מעוניינת להפסיק את הכדורים ולא לקחת יותר הורמונים עקב הפחד מסרטן השד. האם זה אפשרי להפסיק בבת אחת מבלי לקחת כדורי הורמונים אחרים. ועוד שאלה האם הבטן מתנםחת עקב נטילת הורמונים אביאנה . ותוך כמה זמן, מלקיחת הכדורים נעלמים הגלי חום. האם יש הורמונים טבעיים שיכולים לעזסור לתופעותודת גיל המעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הורמונים אביאנה בגיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר22/10/2010
בהעדר גורמי סיכון אישיים אין הצדקה לפניקה החדשה סביב סרטן השד. הנזק מאי נטילת ההורמונים גדול מהנזק הפוטנציאלי של נטילתם.
האגודה הישראלית לגיל המעבר מבהירה, כי על פי מימצאי המחקר: באנאליזה זו מדובר ב-1-2 מקרי תמותה נוספים עקב סרטן שד ל-10,000 שנות אישה בקבוצה שקיבלה טיפול משולב באסטרוגן ופרוגסטין לעומת אינבו – קרי 2.6 מקרים ל-10,000 שנות אישה לעומת 1.3 ל-10,000. מסקנות אלו נוגעות לטיפול המשולב ולא לטיפול באסטרוגן לבדו הניתן לנשים שעברו כריתת רחם בהן אין סיכון כלל.
הסיכון לסרטן שד לאחר 5 שנות טיפול הורמונאלי, ע"פי ממצאי מחקר זה, דומה מאוד לסיכון לסרטן שד באישה שהחלה את גיל המעבר 5 שנים מאוחר יותר וטרם טופלה בהורמונים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות במתן שתןעדי21/10/2010
אני בת53 ,3 שנים ללא מחזור.
לא עשיתי שום בדיקות הקשורות לגיל המעבר אל לפני כ-7 חודשים החלה אצלי תכיפות ודחיפות במתן שתן.
תכיפות קשה מאוד ממש משבש לי את החיים.
us דרכי שתן וכליות תקינים,בדיקות שתן תקינות,הגניקולוג אומר שאין צניחה.
האם קשור לגיל המעבר ואלו בדיקות כדאי לבצע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות במתן שתן - תגובה
פרופ` יונה תדיר21/10/2010ייתכן קשר בין התאור שלך לשינויים בתיפקוד מערכת השתן והנרתיק כחלק משינויי גיל המעבר. העובדה שאין צניחה חשובה אולם יש לשלול גם אפשרויות נוספות המוגדרות בד"כ ע"י רופא בעל התמחות אירוגינקולוגית. גם נסיום טיפולי בתכרישים מקומיים עשוי לסייע בהשלמת האיבחון והטיפםול.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
סימונה22/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה - תגובה
פרופ` יונה תדיר22/10/2010יתכן קשר בין התאור שלך לשינויים בתיפקוד מערכת השתן והנרתיק כחלק משינויי גיל המעבר. העובדה שאין צניחה חשובה אולם יש לשלול גם אפשרויות נוספות המוגדרות בד"כ ע"י רופא בעל התמחות אורוגינקולוגית. גם נסיוןטיפולי בתכשירים מקומיים עשוי לסייע בהשלמת האיבחון והטיפול.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)