מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמצעי מניעה בגיל 45 - גיל מעבר ????רינת21/10/2008
במשך שנים רבות, אמצעי המניעה בו השתמשנו היה קונדום, משגל נסוג או ... אי קיום כלל יחסי מין כעת אני מעוניינת להתחיל לקחת גלולות, אולם רופא הנשים לא המליץ בגיל כזה להתחיל, מה דעתך ? שמעתי על זריקות דפו-פרוורה - האם זה טוב? רופא הנשים המליץ על קוטל זרע להחדרה נרתיקית. אישית - זה נראה לי שפוגע בספוטניות וכך גם בהנאה. אפילו על התקן רחמי לא המליץ בפה מלא כי זה עושה בעיות עם הרבה דימומים ודלקות. מה המלצתכם במקרה כזה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה בגיל 45
פרופ` יונה תדיר24/10/2008רינת,
אכן, צודק רופא הנשים אשר אינו ממליץ על התחלת שימוש בגלולה למניעת הריון בגיל זה. מאידך, אין סיבה השוללת את השימוש בהתקן תוך רחמי, וניתן להתאימו לעברך המילדותי ולאופי מחזור הווסת שלך. באשר לשיטות האחרות שהזכרת, ההתייחסות למידת הספונטניות הינה אישית וקשה לשנות עמדות אישיות כגון אלה.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון...
רינת30/10/2008מה הסיכונים בלקיחת גלולה.... ואם התקן אז איזה כדאי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכונים והתאמות
פרופ` יונה תדיר02/11/2008הסיכונים בגלולה בגיל המתקדם נקשרים בד"כ למערכת הלב וכלי הדם (קרישים וכיוב'). התאמת התקן היא אישית על פי מידות הרחם, היסטוריה מיילדותית, שאלת דימומים, וכיוב'
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת שלום
ד''ר חגית כהנא04/11/2008השאלה המסקרנת בעיני למה אחרי שנים ללא אמצעי מניעה החלטת לשנות ממנהגך?
אבל לשאלתך:
אם הינך בריאה לא נוטלת תרופות ולא מעשנת אין מניעה לנסות גלולות במינון נמוך יחד עם זאת יש לזכור לקחת את הגלולות יום יום.
לגבי התקן - יש שני סוגי התקנים בשוק עם ובלי הורמונים
את לקראת גיל המעבר התקן רגיל עלול לגרום לדימומים מרובים ואם התבטאות גיל המעבר תהיה בדימומים לא סדירים או מרובים לא הייתי ממליצה על התקן זה.
ההתקן השני עם ההורמון מפחית דימומים ופעמים רבות משתמשים בו כחלק מטיפול בגיל המעבר
אם את מעונינת באמצעי מניעה מירנה (ההתקן עם ההורמון) הוא הפתרון המתאים לטעמי .
אני מסכימה איתך לחלוטין שקוטל זרע הוא מטרד במיוחד שיש נשים שרגישות לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםיפה20/10/2008
דוקטור שלום, שתי שאלות: על בסיס הניסיון הנצבר והידע: א. עד איזה גיל סביר שגלי החום והזעות ימשכו במידה ולא נעזרים בטיפול הורמונלי? ב אחרי כמה שנים או חודשים חולפות התופעות של גלי חום והזעות במידה ולא לקוחים הורמוניים חלופיים?, תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
פרופ` יונה תדיר20/10/2008יפה,
שאלותיך מצויינות, אך אין להן מענה חד משמעי. גלי חום פוסקים לעיתים לאחר כ 5 שנים ןלעיתים עלולים להמשך ולהטריד במשך שנים רבות, 10, 15 או יותר. הטיפול היעיל ביותר הוא אכן הטיפול ההורמונלי. יש לעשות בו שימוש תוך מעקב רפואי ראוי.
חג שמח,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפה20/10/2008תודה על התשובות המהירות והענייניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהללי19/10/2008
שלום רב, האם יש תזונה מסויימת שיכולה למנוע את היובש בנרתיק שאופייני לתקופת גיל המעבר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה , יובש נרתיק ויחסי מין
פרופ` יונה תדיר24/10/2008ללי,
שאלתך מצויינת והיא נקשרת למספר שאלות קודמות בענייני תזונה, תוספי מזון, ןתופעות גיל המעבר. במקרה שלך את מתמקדת בנושא יובש הנרתיק.
תשובה ראויה מחייבת הרבה יותר מאשר מענה קצר, וראוי לבצע זאת בהקדם. בקצרה ניתן רק לאמר שאין עבודות מחקר גדולות המוכיחות יעילות מגוון רחב של תכשירים, אך יש תצפיות שונות המרמזות על שיפור בתופעות כאלה או אחרות.
לעניין יובש הנרתיק והתיפקוד המיני, קיים תכשיר הקרוי ArginMax
מדובר בחומר המכיל חומצת אמינו - L-ARGININE, המסייעת לזרימת דם היקפית והרחבת העורקים של אברי המין, במנגנון הפועל על חומר שנקרא ניטריק אוקסיד (NO), ה NO מסייע להעברת מסרים עצביים החשובים להגברת הגירוי המיני. שילוב חיוני של צמחי מרפא המסייעים לזרימת דם היקפית ולתוספת אנרגיה וחיוניות. (ג'ינקו בילובה, שורש ג'ינסנג קוראני ודמיאנה).
ג'ינסנג - מסייע להגברת החשק המיני ולפעילות הורמונלית תקינה. ג'ינקו ילובה - מסייע לזרימת דם תקינה בכל חלקי הגוף ובכללם אברי המין. דמיאנה - מסייע להגברת החשק המיני ולפעילות הורמונלית.
18 מרכיבים תזונתיים נוספים שנמצאו חיוניים למנגנון המיני ובניהם: ויטמין E - מסייע להרחבת כלי דם, לזרימת דם ולייצור הורמונים כולל הורמוני מין. ויטמיני B - משתתפים בתהליכים המתרחשים במוח, שם מתחילה להיווצר התגובה המינית. ויטמין B6 - מסייע לטונוס השרירים והיכולת להתכווץ וה B3 מסייע לזרימת הדם.
לפני כשנתיים פורסם מאמר אשר בוצע באוניברסיטה בהוואי ואשר מתאר מחקר על תכשיר זה. אין בידנו את הכלים כדי לקבוע את מידת אמינות מחקר זה, אשר תוצאותיו מתארות שיפור, כולל בנושא יובש הנרתיק. The enhancement of female sexual function with ArginMax, a nutritional supplement, among women differing in menopausal status.
אותה קבוצה תוצאות דומות לכך בשנת 2001 ואשר גם בו נמצאו תוצאות דומות. A double-blind placebo-controlled study of ArginMax, a nutritional supplement for enhancement of female sexual function. מדובר היה גם ביובש הנרתיק וגם בחשק המיני.
אין כאמור בסכום דברים זה כדי להביע דעתי בכוון זה או אחר אלא רק לספק מידע המתבסס על הספרות המקצועית.
בברכה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים בבוטוקסחנה15/10/2008
שלום, אני בת 55 ושוקלת להתחיל טיפולים בבוטוקס בקרוב ורציתי לדעת ממך האם יש איזו מניעה לעשות זאת מבחינת השינויים שהגוף עובר בגיל הזה? בגלל החומרים שמוזרקים?... תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
מרגלית16/10/2008הי חנה, אני בת 52 ועוברת טיפולים מן הסוג הזה ולמיטב ידיעתי אין מניעה לעשות אותם... חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מרגלית
חנה19/10/2008הי מרגלית, תודה על התשובה... פשוט עלו לי כמה סימני שאלה... האם הזריקות כואבות? האם כדאי לעשות אצל רופא פרטי?... אשמח לקצת ייעוץ ממנוסה.... חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חנה
מרגלית23/10/2008הי חנה, קשה לי "לתת עצות"... כי זה טיפול שכל אחד חווה אותו באופן שונה... כאב הוא משהו מאוד סובייקטיבי, לי באופן אישי לא כואב, זו דקירונת וזה ממש נסבל... לגבי שאלתך השנייה, אני באופן אישי עושה בפרופורציה כי רציתי לעשות ברשת מוכרת, אבל חברתי הטובה עושה אצל רופא פרטי מוכר וטוב... כך שדבר ראשון שאת צריכה לוודא זה שאת הולכת למישהו טוב ומנוסה, זה מה שחשוב... בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לךסמדר13/10/2008
אני בת 15 וחצי קיבלתי מחזור בגיל הזה , ואני 1.80 בערך .. אני עושה ספורט וכושר יש מצב שאני מפסיקה לגבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל וגובה
פרופ` יונה תדיר15/10/2008סמדר,
עליך לפנות לפורום נערות ומתבגרות ולא לפורום גיל המבער.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר??א.11/10/2008
שלום אני בת 42 וחצי, וכבר בערך לפני כשנה התחילו אצלי תופעות מוזרות: 3-4 חודשים ללא מחזור, ואחר כך 4 חודשים של מחזור כל 13 יום, בכל פעם מחזור של 5-6 ימים.. ולאחר מכן אחת לחודש דימום של חצי יום.. תופעות לא הגיוניות. בבדיקות דם שעשיתי הגניקולוג אמר שהתחלתי את גיל המעבר.. ומזלטוב. גלי החום הם בלתי נסבלים, הרגישות - מוקצנת, והאטרף הנפשי- בשמיים. האם יש משהו טבעי שניתן לקחת ע"מ לחזור לשפיות? האם לא מוקדם מידי להתחיל עם זה? אודה על תשובתכם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר???!!!
פרופ` יונה תדיר12/10/2008א.
במידה והוכח בבדיקות הורמונליות (דם) כי אכן נכנסת לגיל המעבר, אמנם מוקדם מהממוצע, אך די שכיח) אזי אין מוקדם אלא מאוחר בטיפול. כיום הוכח באופן ברור כי התחלת הטיפול ההורמונלי (לא טיפול בתכשירים חילופיים) מוקדם מסייע במניעת סיבוכים במערכות גוף שונות כגון לב, כלי דם, עצמות, עור הפנים, ועוד. ההחלטה אם טיפול הורמונלי (עדיף) או חילפי (אפשרי בנוכחות גורמי סיכון) היא אישית לפי מצב בריאותי וסיפור משפחתי.
בהצלחה, ובברכת חג שמח,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
א.22/10/2008שלום ותודה על התשובה.. בעקבות ביופסיה שנשלחה התקבלה התשובה הבאה: proliferative endometrium. הטיפול שקיבלתי הוא פרימולוט-נור, 2 כדורים ביום למשך 14 יום. האם תרופה זו תסדיר את הדימום או גם תוריד את התופעות הרבות שישנן, כגון גלי חום, התקפי זעם ומלנכוליה, בולמוסי אכילה וכאבי חזה כמו לפני מחזור רק שהם נמשכיםכבר חודשיים. תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה - אם אפשר תשובה?? אודה מאוד.
א.27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת מחזור ביל 56שלכת11/10/2008
שלום אני בת 56. לפני שנתיים הופסק לי המחזר. היום באופן פתאומי, הופיע. מה עלי לעשות? האם זוהי תופעה שכיחה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם לאחר הפסקת המחזור
פרופ` יונה תדיר11/10/2008שלכת,
את התופעה שאת מתארת מגדירים בעברית כדמם לאחר חדלון הווסת, ובאנגלית post menopausal bleeding.
במקרה כזה יש לברר מה מקורו, בדרך כלל בגרידת ניסוי, ורק לאחר מכן יש להחליט מה לעשות ואם לעשות?!
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSA שעלה וירד ועלה.. מודאג.. תודה.משה11/10/2008
בן 60, בריאות תקינה. US ערמונית מוגדלת (50 גר') עם הסתיידויות. תמצית TRUS: "רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק.. ללא אזורים חשודים.. גבולות חדים, מירקם הומוגני.. הסתיידויות.. סיכום-הגדלה בינונית של הערמונית עם אונה אמצעית והסתיידות בתוכו". סימפטומי דלקת ערמונית נעלמו לאחר הטיפולים האנטיביוטיים. תרבית זרע אחרונה שלילית (והלויקוציטים ירדו לבודדים). כל הבדיקות הנוספות למחלות מין שערכתי מיוזמתי במשרד הבריאות שליליות. לא נעשתה בדיקה/תרבית לזיהוי הזיהום/החיידק הספציפי. בדיקות רקטליות של הערמונית תקינות. מרגיש בריאותית טוב, אבל נתוני ה- PSA, לרבות ה- F/T, מדאיגים אותי מאוד (מעניין שבדיקות חורף מראות ירידה ובדיקות קיץ עליה): אפריל 2002: 1.96 ספטמבר 2007: 3.75 (31. F/T) נובמבר 2007: 3.17 (18. F/T) לאחר 21 יום 1 200MG אופלודקס פברואר 2008: 3.00 (22. F/T) מרץ 2008: 2.92 לאחר 14 יום 2 500MG ציפרודקס אוקטובר 2008: 3.09 (17. F/T) לאחר 60 יום 1 200MG אופלודקס ד"ר, מה עצתך לבדיקות נוספות ו/או ביופסית ערמונית (שהרי גם אם תצא שלילית הספק נשאר)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית ועוד...
פרופ` יונה תדיר11/10/2008משה,
ראשית, תודה שאתה מעלה שאלה "גברית" לפורום זה. בהחולט מוצדק ולא שכיח. מאידך, פירוט זה של תשובות מחייב ברור עם רופא אורולוג ולא מענה דרך הפורום. לא ניתן בדרך זו להתייחס בצורה כה אישית ונקודתית לשאלה כה מפורטת. יש לכך 0בין היתר) גם השלכות מדיקולגליות.
בהצלחה, ובברכת חג שמח,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםדליה10/10/2008
אני בת 53 מזה כשנה ללא חמוזר, יש לי גלי חום בערך כחצי שנה שמתבטאים פתאום בהזעה מרובה וחום בכול הגוף, רופאת נשים נתנה לי טיפול בפאמרל (טבעי) פעמיים ביום ולא עוזר לי בכלל . עלי לציין שאני סכרתית מטופלת בכדורים 3 פעמים ביום גלובן וגלוקופג' שאלתי היא האם יש טיפול אחר טבעי או מדבקות שאת ממליצה? תודה דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום ותכשירים חילופיים
פרופ` יונה תדיר11/10/2008דליה,
ראי תשובה בעניין התכשירים החילופיים אותה עניתי היום. יש בחלקה גם מענה לשאלתך, בעיקר בכך שתכשירים "טבעיים" פועלים לאט יותר ולא בכל אשה. במקרים אלה יש לבחון באופן אישי התאמת טיפול זה או אחר. אנא, הוועצי ברופא/ה שלך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופציה להסרת רחםאוכברג מלכה10/10/2008
אני בת 53 סובלת מדימומים מרובים בזמן המחזור שאינו סדיר. קראתי בפורום נשים על התופעה ואחת האופציות הינה התערבות כירורגית להסרת רחם. עד כה בעלי ואני נהנים מיחס מ ין תקינים והפחד הגדול שלי הוא שלאחר הסרת הרחם לא ניתן להגיע לסיפוק מיני האם התופעה אמיתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציה להסרת הרחם
פרופ` יונה תדיר11/10/2008מלכה,
שאלתך עולה מידי פעם בפעם וחשוב להעלותה שוב.
קשה מדבריך לדעת מה הסיבה לדימומים וזאת יש לברר תחילה. יש לכך כיום מספר פתרונות שאינם בהכרח ניתוחיים. מאידך, קיימות עובדות מחקריות רבות לכך שכריתת רחם אינה פוגעת תביפקוד המיני. יחד עם זאת, יש נשים הנמנעות עדיין מניתוח על אף מחקרים אלה ולא נכון "להאבק" נגד "מיתוס" זה אלא להתאים טיפול באופן אישי.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים אלטרנטיבים לגלי חום כן או לאיפה10/10/2008
שלום רב, מקריאת תשובות של רופאים בפורומים השונים, נראה כי הרופאים אינם בעד כדורים אלטרנטיביים לגלי חום והזעות מרובות. השאלה שלי מה הסיבה? מלבד הטענה שאין הוכחה מדעית להשפעה שלהן האם ישנן תופעות לוואי או השפעות אחרות שצריך להזהר מהן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים אלטרנטיביים
פרופ` יונה תדיר11/10/2008יפה, שאלתך מצויינת, ומחייבת התייחסות מעמיקה (אותה קשה להרחיב בדרך זו). כללית, מדובר בשילוב של מספר גורמים: 1. אכן, מיעוט הוכחות עובדתיות אשר נבדקו באופן מדעי מבוקר בהשוואה לתכשירים ההורמונליים הרגילים. 2. השפעת תכשירים אלה, ויש רבים בשוק, אינה כה יעילה בהשוואה לתכשירים ההורמונליים. 3. בהלה לא מוצדקת אשר התעוררה בציבור בעקבות מחקר שפורסם בשנת 2002 ואשר הגיע למסקנות שגויות באשר לסכנות של ההורמונים. 4. אכן, כמו להורמונים גם יש תופעות לוואי גם לחומרים הטבעיים. למען האמת, חלק מהתרופות המבוקרות (מה שמוגדר "קונבנציונליות" מופק מחמרים טבעיים. אמנם גם הן לא שכיחות, אבל לדוגמא, פורסמו מספר מקרים של נק לכבד בעקבות שימוש בקוהוש השחור. אין בכך כדי לאמר שאסור לעשות בו שימוש, אבל יש לבחור את החומר המתאים לכל אשה ואשה ככל שניתן .
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר
נ.ב. שאלתך מעודדת אותי לפרסם בקרוב חומר מקיף יותר על נושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפה11/10/2008תודה לך דוקטור. אחכה למאמר המפורט שלך שעשוי לעזור לנשים רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום והזעה מרובהמזל04/10/2008
שלום רב, בת 65. לפני כ-25 שנה עברתי ניתוח להוצאת רחם ושחלות ומאז לקחתי הורמונים (אסטרופם). הפסקתי לפני כחודש את ההורמונים ומאז אני נתונה לגלי חום והזעות מרובות. שאלתי: האם לחזור להורמונים, לקחת כדורים טבעיים כמו אלטרנה או לסבול. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ד''ר חגית כהנא07/10/2008אין שום סיבה לסבול - תחזרי להורמונים
אם את מעונינת לנסות להפסיק שנית בעוד חצי שנה עשי זאת בהדרגה לא בבת אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור לאחר שנה וחצי של הפסקהשלי29/09/2008
שלום שמי שלי ואני בת 54 בחודש הבא. לפני כ- שנה וחצי הפסקתי לקבל מחזור לגמרי. הבדיקה הרפואית אבחנה כניסה למאנופזה. האם ייתכן מצב שהמחזור יחזור לאחר כשנה וחצי? תודה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שחזר
ד''ר חגית כהנא07/10/2008ראשית מזל טוב ליום ההולדת הקרב
שנית - דימום לאחר שנה וחצי של הפסקת וסת דורש בדיקה גניקולוגית בהקדם
יתכן שהדימום על רקע הרירית הדקה של הרחם אך יתכן שמתרחש תהליך לא תקין
דורש בדיקה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לבעית הדימומים הקשיםאסתר26/09/2008
אני בת 47.5. במהלך השנתיים האחרונות אני סובלת מדימומים וסתיים מאוד קשים וירידה ברמת ההומוגלובין בצורה חדה. המחזור אינו סדיר, ויוצא שאחת לשלושה-ארבעה חודשים מגיע מחזור בו אני סובלת מדימום קיצוני עם קרישי דם, ובסופו של דבר, לאחר חמישה ימים אני מגיעה למצב של סחרחורות, חולשה ותשישות, עד כדי אישפוז בבית חולים. לפני שנה הגעתי לבי"ח וביצעו לי גרידה. להמשך הדרך, המליצו לי אחת משלוש האפשרויות לטיפול (לאחר התייעצות עם הרופא המטפל הקבוע): 1) התקן שמשחרר הורמונים למניעה הווצרות רירית הרחם 2) צריבת הרחם בבלון חם (אבלציה?) 3) הוצאת הרחם. (אגב ברחם ישנה מיומה אחת גדולה וקבועה כבר שנים רבות (4 ס"מ * 8 ס"מ)) כשבאתי לרופא הנשים המטפל הקבוע שלי, אחרי האישפוז הראשון, הוא המליץ לי לחכות כי הוא לא בעד טיפולים "רדיקאלים" כפי שהגדיר אותם והוסיף כי הוא ממליץ לי לחכות משום שממילא תקופת המעבר הזו תחלוף לה עוד מעט ואיתה גם הצרה הזו. בקיצור: לסחוב עוד קצת. קיבלתי את דעתו ו"סחבתי" במהלך השנה מאז האישפוז הקודם סבלתי מכשלושה מחזורי דימומים קשים כאשר האחרון הביא אותי לכדי אנמיה, אשר במהלכה ירד ההמוגלובין שלי מ 12.2 ל 8.8 תוך ארבעה ימים. בסופו של דבר הגעתי שוב לבית חולים. בין לבין סבלתי פעם אחת גם מהתקף חרדה ואני חושבת שלכל המעגל הבריאותי הלקוי שלי, יש חלק גדול בכך שהוא התרחש. ברור לי שאני לא יכולה "לסחוב" יותר כי אני מאוד סובלת! בבית החולים שוב נתנו לי לבחור אחת משלוש האפשרויות שלעיל. אני אובדת עצות. לא אמרו לי מה יותר טוב ומה פחות, מה מתאים לי יותר או מה לא. לכל פתרון יש מן הסתם סיכונים וסיכויים ונתנו לי לבחור. הייתי שמחה לעוד חוות דעת מהצוות שכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתר שלום
ד''ר חגית כהנא07/10/2008לטעמי כדאי לנסות את המירנה - התקן שמפחית משמעותית דימומים
את קרובה לגיל המעבר ואין סיבה להתחיל בניתוח אם אפשר לחסוך אותו ממך ולפתור את הבעיה ע"י פרוצדורה פשוטה וזולה יחסית.
זהו התקן שפותח לנשים בגילך ובמצבך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בגיל המעברשרה23/09/2008
רציתי לדעת מה הם הסיכונים לעבור ניתוח בגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בגיל המעבר
ד''ר חגית כהנא24/09/2008ניתוחים עוברים כשיש צורך לעבור אותם.
לפני ניתוח הרופא והמרדים יבדקו אותך ויבררו את מצב בריאותך.
הניתוח וההרדמה יותאמו למצבך.
אין ספק שככל שמתבגרים ישנן יותר מחלות אבל כל מקרה לגופו.
גם אנשים מאד מבוגרים עוברים נתוח כשצריך
בריאות שלמה לך ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בגיל המעבר
שרה24/09/2008שלום לך שוב, בכונתי לעבור ניתוח להרמת עפעפיים, אני יודעת שזהו ניתוח נפוץ , אך אשמח אם יש לכם, אנשים המקצוע סטטיסטיקות של הצלחה, וסיכונים שיש בניתוח שכזה, ובגילי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעפיים
יפה24/09/2008זה לא החשב לניתוח מסובך, ואם אין לך מחלות כרוניות , ואת אישה בריאה אז גם לא תהיה לך בעיה בניתוח שכזה. אחותי בגיל 56 עברה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
שרה25/09/2008אפשר לדעת אולי מי ניתח אותה? זה רופא עיניים מנתח? או מנתח פלסטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)