פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאה - שכחו לענות לי
    ארנון
    17/12/2008

שלום אני בת 58 ולאחרונה עברתי בדיקת צפיפות עצם בשל חשש שלי התוצאה היתה -2 והבנתי שכדאי להתחיל לקחת תרופות השאלה שלי היא האם באמת כדאי ואם כן איזו תרופה? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צפיפות עצם

פרופ` יונה תדיר
    17/12/2008

גלינה,
    יש מגוון רחב של טיפולים לבעיות גיל המעבר ובהחלט רצוי להקפיד על מעקב וטיפול.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי תופת באגן ובמיוחד על המפסעה -
    מלכית
    10/12/2008

אחרי מכה באגן, החלו כאבים מאוד חזקים באגן ובמפסעה בצד שמאל עם הקרנות לצד ימין, נעשו בדיקות אולטראסאוד נשי בבית החולים ולא נמצא הסבר, גם בדיקות כלליות תקינות כולל קולונוסקופיה עד לריאה,(בתהודה) הממצא היחידי היה חוליות אל 4 אל 5 שלא מצדיקות כאבים במפסעות ובאגן גם בשכיבה, רוב זמני מבלה על המזרון מרוב כאבים, שנה וחצי, אולם ביתי ראתה תכנית טלביזיה שבא נאמר שאשה שסבלה 5 שנים מתופעה דומה ביותר, במיקרה ממש בעת בדיקות לתרומת כליה לבת משפחתה, רופא שבדק את הMRI שלה מזוית אחרת, גילה תסמונת הורית הסתום או הוריד הסתום באגן, האם נתקלתם או אתם יודעים במה מדובר, ואיך אפשר לבצע בדיקה כזאת, אודה לכם על הנחייה בכבוד רב, ותודה מראש מלכית

הוספת תגובה

• מכה באגן

פרופ` יונה תדיר
    11/12/2008

מלכית,
    שאלותיך אלה חשובות, אולם אינן נקשרות לפורום גיל המעבר. כדאי להציב את השאלה בפורום מתאים.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר-נשירת שיער
    חנה
    09/12/2008

שלום האם קיים טיפול אפקטיבי לנשירת שעיר? אני מתקרבת לגיל 60 ובשנה האחרונה סובלת מנשירת שיער משמעותית.אני שומרת על תזונה מאוזנת ,ללא שומנים רווים, לוקחת מולטיוטמין ועוסקת בספורט-הליכה 3-5 פעמים בשבוע. שומרת על משקל קבוע ב3 שנים האחרונות. משתמשת במוצרים של חברת שוורצקוף שמפון וגם ממריץ לצמיחת שיער אבל ללא הצלחה מרובה. אודה לך באם תתני לי תשובה ישירה.קיימים בשוק הרבה טיפולים אבל השאלה האם זה לא בזבוז זמן וכסף.תודה-חנה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר-נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שער

פרופ` יונה תדיר
    11/12/2008

חנה,
    מומלץ להוועץ ברופא/ת עור ו/או אנדוקרינולוג/ית לבעיה זו.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער

יהודית
    05/07/2009

גיל 59 סובלת מזה כשנתיים מנשירת שיער אגרסיבית נמצאו קשריות בלוטת הטריס.
    מבקשת לדעת מה הסיבה ,ואילו בדיקות עלי לעבור?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמעתי על כדורים

מיה
    05/07/2009

מאוד יקרים אגב נגד נשירת שיער הם מיועדים לגברים, אני לא זוכרת את שמם אולי בפורום מכירים אותם והאם הם יעילים גם לנשים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המחזור חזר
    סיוון
    09/12/2008

שלום, אני בת 46 . הפעם האחורנה שקיבלתי הייתה לפני כ-10 חודשים המחזור שיחק לי כבר כמה שנים (פעם אחרי שלושה שבועות, פעם אחרת אחרי 3 חודשים) וערכתי בעבר בדיקות דם והגניקולוד אמר שאני הולכת לקראת זה. גם אצל אימי ז"ל המחזור הפסיק בגיל זה. הענין הוא שלפני מספר ימים קיבלתי מחזור והדימום עדיין נמשך אם כי נחלש מעט. מה הסבירות שזה סוף המחזור ומה הסבירות שזה משהו אחר? כמובן שאני קובעת תור אצל הגניקולוג לבדיקה אך רציתי לדעת בינתיים, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    המחזור חזר

הוספת תגובה

• לקראת מעבר לגיל "היפה"

פרופ` יונה תדיר
    09/12/2008

סיוון,
    אכן, התופעות שאת מתארת מבשרות את בואו של הגיל "היפה". כך, או בדומה לזה, זה מגיע. ניתן לבצע בדיקת דם לאישור, אולם בנוכחות דימומים בלתי סדירים יש להוציא מחשבון גם אפשרויות אחרות. לכן עליך להיות בקשר עם רופא/ת הנשים ולהחליט בין היתר על טיפול הורמונלי חלופי. כיום אנו יודעים יותר עד כמה זה חשוב, בהעדר הוראות נגד.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר והשלכותיו
    רונה
    07/12/2008

אני בת 45+ אין לי גלי חום, איך יודעים מתי מתחיל גיל המעבר, מעבר לתופעות גלי החום? האם רצוי לערוך בדיקה הורמונלית ? אני שואלת זאת כי מבחינה מינית התחלתי לפרוח לאחר תקופה של בלות ואני מתלבטת באיזה אמצעי מניעה להשתמש אם בכלל? מה המלוצתיך? האם התקן נובה טי מעלה את הסיכון להריון מחוץ לרחם? והאם גלולת היסמין - יש בה סיכון לשטף דם במוח? (ההתייחסות היא ביחס לגיל, ויש לציין כי אני לא מעשנת ובריאה בדרך כלל) לתשובותייך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר והשלכותיו

הוספת תגובה

• פריחה בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    08/12/2008

רונה,
    שאלתך מרעננת, והעובדה שאת "פורחת" מעידה על כך שגיל המעבר הוא גם הגיל היפה.
    כיצד לדעת אם את שם? ראשית, לא התייחסת למחזר החדשי. אולם בכל מקרה של ספק ניתן לבצע בדיקת דם הורמונלית (FHS - LH ) ועל פיה ניתן לדעת אם, וכמה את "רחוקה משם".
    יש בכך כדי להכתיב שמוש באמצעי מניעה!? או טיפולים אחרים המומלצים בחלון ההזדמנויות של "שימור בריאות טובה".
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים
    מונה
    06/12/2008

הנני בת 63 ואני לוקחת הורמונים בשם אקטיבל מגיל 45 וזה מונע את גלי החום וההרגשה טובה. ניסיתי להפסיק כמה פעמים וגלי החום חזרו. שאלתי היא האם אפשר עדיין לקחת את ההורמון ועד איזה גיל ?

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים

הוספת תגובה

• עד מתי הורמונים?

פרופ` יונה תדיר
    06/12/2008

מונה,
    שאלתך חשובה, וגם אם היא חוזרת על עצמה מידי פעם, עדיין חשובה.
    לשאלה עד מתי אין תשובה נחרצת. תופעות כגון גלי חום מטרידות ופוגעות באיכות השינה, באיכות החיים, וכיוב'. היום אנו יודעים שהורמונים אינם מסוכנים כפי שחשבו פעם. נהפוך הוא. הם מגינים על מערכות גום שונות. נסיונות להתגבר על תופעות אלה בדרכים אחרות פחות יעילות. יחד עם זאת, יש להיות במעקב רפואי, לוודא שאין הוראות נגד, ולהמשיך לקחת כל עוד זה מסייע ואין סיבות רפואיות הנוגדות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובסטין
    רינה
    01/12/2008

תודה על תשובתכם המהירה. מבקשת לקבל מעט אינפורמציה או הפניה לאתר בדבר משחת אובסטין וגינל, הרופאה רשמה לי מרשם לתקופה של שבועיים בלבד, והציעה לי להשתדל לא לקחת לאורך זמן, במקביל נתבקשתי לערוך מספר בדיקות דם CA ו CEA ותפקודי כבד, נאמר לי עוד שאם ארגיש טוב עם התרופה ואחליט להשתמש בה באופן קבוע זה יחייב אותי בבדיקות תקופתיות. אני מבינה ששימוש בתרופה זו היא ברירת מחדל ולא מומלצת במיוחד, האם יש סיכון בלקיחתה אם כן מהו? כמו כן אשמח לדעת כמה שנים בערך סיוט גלי החום וסל תופעת גיל המעבר נמשך? אצלי זה נמשך כבר 4 שנים, היום אני בת 53 לא הגיע הזמן שיפוג תוקפו? [אם זה לא היה מכביד זה היה מצחיק] אני מאד מודה לכם על ההזדמנות לקבל ייעוץ בריאותי מקצועי מהיר ויישר כוח.

לקביעת תור
    סגירה
    אובסטין

הוספת תגובה

• גיל המעבר

ד''ר חגית כהנא
    02/12/2008

אם את בריאה אין שום סיבה לסבול - קחי הורמונים !!!
    משחת אובסטין מטפלת ביובש נרתיקי ואינה משפיעה על כל התופעות שתיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר
    רינה
    29/11/2008

שלום לכן ביקרתי לאחרונה, אצל רופאת הנשים שלי בתקווה לקבל מרשם פלא שיפחית את תופעת גיל המעבר אך היא המליצה לי כמו בפעמים הקודמות לא ליטול הורמונים בגלל הסיכון הכרוך בכך. ובכל זאת אני פונה בפורום בשאלה מה ניתן לעשות בנידון? גלי החום והדופק המהיר המעיר אותי משנתי הקלה בלאו הכי פשוט ממוטטים אותי, לעיתים אני מתעוררת מבועתת, מזיעה ונדמה שליבי פורץ מגופי. אם למישהי יש המלצה אשמח לקבל, ביום אני נוטלת ציפרלקס להעביר יום רגוע יותר לי ולסביבתי הקרובה, בלילות אני נוטלת כדור שינה סטילנוקס, סקס מזמן אינו מוצר נצרך, אז מה נשאר? מתי זה נגמר, אני בתוך זה כבר 3 שנים ואיני רואה הקלה עם השנים, אנא עצתכן, והעיקר שיהיה יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר

הוספת תגובה

• עוד על הורמונים בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    30/11/2008

רינה,
    לפני מספר שנים פורסם בארה"ב מחקר על נושא הורמונים בגיל המעבר ובעקבותיו נגרמה בהלה ציבורית אשר גרמה נזק יותר מתועלת. ניתוח נוסף של תוצאות מחקר זה, ומחקרים אחרים, מעידים באופן ברור שהיתרונות של נטילת הורמונים עולות במידה רבה על הסכנות. יש אמנם נשים בהן אין זה מומלץ ואת זה ניתן לדעת רק במפגש ישיר עם רופא/ה מטפל/ת הבוחן/ת את הגליון האישי שלך. ישנם רופאים אשר באופן גורף עדיין מתנגדים לכך ואין בכוונתי לקיים בדרך זו ויכוח עם עמיתים, מה גם שאין זה ברור מדבריך מה סיבת ההמלצה שקיבלת ויתכן מאד שהיא מבוססת על סיבות רפואיות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום וחרדה
    גילה מ
    28/11/2008

לאחרונה תכפו ביותר גלי החום שלי בכמותם ועוצמתם. כל גל כזה מביא אותי לחרדות שמא יקרה לי משהו נוראי כמו למשל התעלפות או התקף לב... איך מתגברים על חרדה כזו? איני יכולה לקבל תרופות נגד גלי חום כי אני בקבוצת סיכון של סרטן השד. אודה לכל תשובה או התייחסות של הפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום וחרדה

הוספת תגובה

• גלי חום

פרופ` יונה תדיר
    30/11/2008

גילה,
    ראי תשובה נוספת לשאלה דומה מהיום. במקביל, לאור קבוצת הסיכון בה את נמצאת יש כמובן לקחת זאת בחשבון.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ca-125
    שיריל
    25/11/2008

בבדיקת מעבדה של פוליפ שהוסר מהרחם התגלה אצלי גידול מדרגה 1 (G 1),ברירית הרחם. אני בת 60 ומועמדת לכריתת רחם. לקראת הניתוח ביצעתי בדיקות הכנה, בין השאר ,הממצא ל-ca-125 הוא 5 IU/ML כאשר טווח התקן הוא 0-35.שאר הבדיקות תקינות. האם תוצאה זו מחייבת גם כריתת שחלות יחד עם כריתת הרחם. תודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    ca-125

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות

פרופ` יונה תדיר
    25/11/2008

מדלן,
    תוצאת הבדיקה שציינת נמצאת בגדר הנורמה, אולם השאלה אם כן או לא לכרות את השחלות כחלק מניתוח כריתת רחם היא נושא לדיון עם הרופא/ה המטפל/ת. קיימות גישות שונות בעניין זה. בעבר מקובל היה בקלות רבה יחסית לכרות שחלות הכל מקרה של כריתת רחם מעל גיל 45 או 50. כיום יש נטיה שלא לכרותן עקב מידע על פעילות הורמונלית נוספת. את שואלת על גיל 60 וזו כבר שאלה קצת אחרת המתקשרת (בין היתר) לשאלת המעקב העתידי.
    המלצתי: לדיון עם הרופא/ה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר סוף סוף...?
    אביגיל
    24/11/2008

שלום רב, אני בת 47 ובבדיקת דם ביום השלישי למחזור נתקבלו ערכים של FSH = 17.6 LH = 11.5 האם עלי להזהר עדיין מכניסה להריון? תודה אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר סוף סוף...?

הוספת תגובה

• ערכים של בדיקות מעבדה

פרופ` יונה תדיר
    25/11/2008

אביגיל,
    על פי עקרונות של רפואה נכונה כדאי להוועץ ברופא/ה אשר המליץ /ה על לקיחת בדיקות הדם, מאחר ולתשובות של בדיקות (כגון אלה, ואחרות) יש השלכות מעבר ל ... הריון כן או לא...???

תוצאות הבדיקות שאת מציינת מעידות על כך שהערכים מתחילים לטפס במעלה הסולם, FSH ו-LH הם הורמונים של בלוטת יותרת המוח והם נקשרים לציר ההורמונלי הנשי, אך עדיין אינן מאד גבוהות. משמעות הדבר אינה רק בהקשר של הסיכוי הפוחת להריון, אלא גם בכל הקשור לכניסה נכונה לגיל המעבר על כל המשתמע מכך. כיום יש לנו מידע רב באשר לצורך או אי הצורך בנטילת תרופות אחרות, וחלון ההזדמנויות של הטיפול מתחיל בשלב בו ההורמונים מתחילים לטפס.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליויאל
    סילבי
    23/11/2008

שלום! אניי בת 55 מטופלת ב-ליויאל כבר 5 שנים ומרגישה מצוין. ניסיתי להפסיק לפני שנה וגלי החום חזרו בצורה מאוד חזקה אז חזרתי לטיפול בליויאל. השאלה שלי: כמה שנים אפשר לקחת הורמונים בלי שיגרם לי נזק. אני עושה בדיקת פאפ פעם בשנה וממוגרפיה פעם בשנתיים ובינתיים הכל תקין תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ליויאל

הוספת תגובה

• ליויאל כטיפול בגיעל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    23/11/2008

סילבי
    ליויאל הינו תכשיר בעל פעילות מגוונת הפועל מאזורי גוף שונים. הוא יעיל בשיפור תסמיני גיל המעבר וישנן עדויות כי יעיל גם במניעת ירידה בצפיפות העצם. יש לו גם השפעה פרוגסטינית קלה. בכל מקרה טיפול זה מחייב מעקב ע"י הרופא/ה המטפל/ת גם בהקשר של משך הטיפול.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בגיל המעבר
    שוש
    18/11/2008

בנות, נשים, עיזבו הורמונים, גם כך משמינים ומתנפחים ללא סיבה, מה עושים כדי לא להשמין ולא להתנפח בעיקר בבטן. חוץ מפעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה בגיל המעבר

הוספת תגובה

• השמנה, פעילות גופנית, וכיוב'...

פרופ` יונה תדיר
    18/11/2008

שוש,
    הערתך חשובה. פעילות גופנית היא חשובה כמעט יותר מכל דבר אחר בכל גיל, ובמיוחד בגיל המעבר. פעילות גופנית מבוקרת, במינון נכון, יש בה כדי להגין על מערכת הלב, כלי הדם, והראות, על חילןף החמרים, על העצמות, על היציבה ומצב הרוח הכללי, ועוד ועוד. מאידך, אינה מהווה תחילף לכל השינויים שעובר הגוף בגיל זה. התאמה הורמונלית ותזונתית היא חשובה, לצד הפעילות הגופנית.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים תחליפיים
    מלכה
    14/11/2008

אני משתמשת זה כ-8 שנים בהורמונים -אקטיבל. אני בת 63 וחצי , צפיפות עצם תקינה, הפסקת מחזור בגיל 52 לדעת רופאת המשפחה הגיע הזמן להפסיק ההורמונים. יש לציין כי לפני 3 שנים ניסיתי להפסיק אולם גלי החום חזרו וסבלתי מאוד , אי לכך חזרתי לטיפול ההורמונלי. מה המלצתכם? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים תחליפיים

הוספת תגובה

• הורמונים תחליפיים וגלי חום

פרופ` יונה תדיר
    14/11/2008

מלכה,
    בעיה זו מוכרת. לעיתים תופעות כגון אלה נמשכות שנים רבות והנזק לאיכות החיים (חוסר שינה, עצבנות וכיוב') הנגרמת מאי שימוש בהורמונים גדולה מנזק אשר אולי, ובספק רב, יהיה מהמשך השימוש בהם.
    במקרה כזה כדאי להוועץ בסרופא/ה המטפל/ת. דעתי היא כי בהעדר סיבות רפואיות הנוגדות את השימוש בהורמונים עדיף להמשיך בהם. זאת,
    כל זאת, מאחר ואף לא אחד מהתכשירים ה "תחליפיים" יעיל בצורה דומה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן קשר בין התקן לגיל המעבר?

תמר
    28/10/2012

שלום, אני בת 39 לפני כחצי שנה הוחדר לי התקן תוך ריחמי מהסוג שאינו משחרר הורמונים. כשבוע מהחדרתו קיבלתי מחזור (זאת אף שאת המחזור שקדם לו קיבלתי רק שבוע קודם). המחזור שלאחריו איחר והגיע אחרי 35 ימים,(יצוין כי המחזורים שלי לעולם לא מאחרים אלא נוטים להדקים). ואחריהם נראה שהמצב מתחיל להתאזן אלא שכבר חודשיים + שהמחזור שלי לא מגיע בבדיקות ההורמונליות ה fsh שלי גבוה (61) . האם זה יכול להיות בגלל ההתקן? ואם לא האם מומלץ לקחת הורמונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן קשר בין התקן לגיל המעבר? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    29/10/2012

אין שום קשר אלא מקריות בלבד.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צריכה אמצעי מניעה?
    מאוריסיה
    12/11/2008

שלום לכם. אני בת 48, גובה 160, משקל כ - 100 ק"ג. בריאה ברוך השם, לידה אחרונה (שניה) לפני 14 שנה. מחזור מלא אחרון היה בינואר 07, ואחר כך דימום של לילה אחד במרץ 08 (השנה). הדימום התרחש לפני ארוע שגרם לי חרדה גדולה. לפני כחמש שנים החלו גלי חום, שהיו קלים ולא מטרידים, וחלפו עברו תוך שלוש שנים. לפני כשלוש שנים הורו בדיקות הורמונליות שאני בגיל המעבר. מאידך, רופאת נשים אחת טענה, שלפי ניסיונה ולמרות הבדיקות אני עדיין עלולה להיכנס להריון. משך שנים השתמשתי בגלולות, ואחר כך בשיטות טבעיות (כולל זיהוי רירית פורייה). לפי השיטה הטבעית, הרירית שלי מזמן לא מעידה על פוריות. האם לדעתכם אני יכולה לוותר בביטחון על אמצעי מניעה, ללא חשש מפני הריון? כמה זמן צריך לעבור מהמחזור האחרון ועד מצב שאפשר לוותר על אמצעי מניעה? האם נחוצות בדיקות נוספות? תודה רבה.

הוספת תגובה

• כן או לא בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    12/11/2008

מאוריסיה,
    השאלה הפשוטה היא: האם את כן או לא בגיל המעבר? לכך יש דרך פשוטה ואמינה כדי לקבוע. בדיקת דם אחת. במידה של ספק יש לבצעה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור או דימום שנובע מסיבה אחרת ?

דנה שמש
    11/12/2012

שלום אני בת 53 כבר קרוב לשנה ללא מחזור . בחודש האחרון הופיעו לי כבאיםבחזה כמו לפני מחזור חזה רגיש ומלא עד כואב . לסיום קבלתי דימום ופסקו הכאבים הליך כזה היה לי במהלך חיי לפני קבלת מחזור אלא שהפעם לא ציפיתי למחזור ואפילו נבהלתי מן הכאבים בחזה כי אני במעקב של אולטראסאונד ומומגראפיה כל 4 חודשים . אחרי גוש בשד השמאלי . האם הדימום שהופיעה ייתכן שזהוא בכלל מחזור או שעלי לחשוד שמדובר בתופעה אחרת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

מאוריסיה
    12/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה