מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחקר 2002 הורמוניםרינה08/01/2009
תודהנעל תשובתך - 1. מה היו תוצאות המחקר ב 2002 שכל כך זיעזעו לגבי לקיחת תחליפי הורמונים 2. האם אם אין לתחליפי הורמונים השפעה טובה על מראה הפנים ותחושת חיוניות? 3. מה היית מיעצת למטופלת שלך שאינה סובלת מתופעות גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקרים
ד''ר חגית כהנא12/01/2009המחקר הזהיר מפני סרטן שד אך הסתבר שלא כצעקתה
יש שיפור בתחושת החיוניות על עור הפנים כנראה שלא
אם אין סבל אין צורך לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפי הורמונים כן או לאמור08/01/2009
מה התפיסה העכשוית בנושא בעד ונגד הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנוך לילד לפי דרכו
ד''ר חגית כהנא08/01/2009התפיסה היום היא שאישה הסובלת מתופעות גיל המעבר מומלץ בפניה לקחת הורמונים.
ב 2002 יצא מחקר שגרם לזעזוע ובעקבותיו הופסקו טיפולים הורמונליים רבים
מחקרים רבים לאחר מכן הוכיחו שבנוסף לשיפור בתחושה יש גם תועלת מבחינת צפיפות העצם ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם ושחלות - כריתה?מור08/01/2009
איזה תפקיד (אם בכלל) ממלאות השחלות לאחר הפסקת המחזור וכנ"ל לגבי הרחם האם כריתת מניעה תגרום הפרעות כלשהן לבריאותי או למראה פני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה
ד''ר חגית כהנא08/01/2009נתוחים יש לבצע אם יש צורך רפואי או בגלל הפרעה לאורחות החיים.
הרחם והשחלות אינן משמשות לשום תפקוד ידוע לאחר גיל המעבר אך מאחר ומדובר בניתוח כאמור צריכה להיות לו סיבה.
ככל הנתוח לכריתת רחם ושחלות הינו שכיח ואין תופעות לואי בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכם בפענוח תוצאות של בדיקותמאוריסיה06/01/2009
שלום רב. לאחרונה התייעצתי עם גניקולוגית לגבי האפשרות להפסיק להשתמש באמצעי מניעה. המחזור נפסק אצלי לפני שנתיים, למעט דימום בן לילה אחד לפני כתשעה חודשים. מאחר והפגישה הבאה עם הגניקולוגית היא בעוד למעלה מחודש, אודה לכם מאד אם תסייעו לי בפענוח תוצאות הבדיקות: פרולקטין 77.4 mU/L ESTRADIOL E2 110 pmoI/L LH 17.4 IU/L תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על תגובתכם :-)
מאוריסיה08/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח
ד''ר חגית כהנא12/01/2009לא ניתן לפענח את התשובות
מה גילך?
מה תוצאת FSH?
עוד חודש של גלולות לא יזיק ואז תחליטי עם הגניקולוגית על המשך הדרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש ג'ל נרתיקי לא הורמונליאסתי05/01/2009
בתחילת גיל המעבר, לפני כשנתיים, השתמשתי בואגיפם, מתקן המוחדר ממש לתוך הנרתיק ובלחיצה משחרר חומר הורמונלי (טבליה). מספר פעמים השתמשתי גם בשפופרת קטנה לא הורמונלית של ky ג'ל, חד פעמית, שלחיצה עליה החדירה את הג'ל ישירות לתוך הנרתיק. עם הזמן גיליתי שאין לי ממש צורך בזה, והפסקתי. אבל לצערי עכשיו אני זקוקה שוב לג'ל נרתיקי לפני קיום יחסי מין, בגלל יובש וכאב נרתיקי שאינו כרוך בזיהום, והפעם אין ברצוני להשתמש בחומר הורמונלי. חיפשתי בפארמים השונים ולהפתעתי גיליתי שאפשר למצוא את הג'ל הלא הורמונלי אך ורק בסתם שפופרת גדולה, שאינה מיועדת להחדרה לנרתיק. כלומר, לא מצאתי בשוק את אותם שפופרות קטנות שלחיצה עליהם מאפשרת החדרת הג'ל ישירות לתוך הנרתיק, ובכמות הנכונה. אשמח לקבל עצה מה לעשות כתחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל נרתיקי
ד''ר חגית כהנא06/01/2009אינני יודעת מדוע אינך מעונינת בג'ל הורמונלי - השפעתו מקומית ומשפרת מאד את תפקוד הנרתיק.
אבל אם אינך מעונינת נסי להשתמש בשמן תנוקות על איבר המין של בן הזוג התוצאה מהנה מאד לשני הצדדים
משחה נוספת ללא הורמונים שקימת בשוק היא רפלנס - פעמיים בשבוע בשעות הבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מעברית" - מוצר טבעיliliane05/01/2009
האם הטבליות האלה יכולות לשמש תחליף טוב לטיפול הורמונאלי בתקופת הבלות ? האם יש ממש בהמלצה ליטול אותן , כאשר המרכיב העיקרי שלהן הוא איזופלבונים מסויה בתוספת קוהוש שחור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי
ד''ר חגית כהנא06/01/2009יש חברות רבות המייצרות תחליפים הורמונלים מהטבע חלקם עובדים על גלי חום ותחושת עצבנות עובדים פחות טוב על היובש בנרתיק
שווה לנסות אם אינך שלימה עם טיפול תרופתי
במידה ולא יועיל אחרי חודשיים של שימוש ואת סובלת מתסמיני גיל המעבר - גשי לרופא/ת הנשים להתאמת טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקיד השחלות בגיל 60יונית05/01/2009
לסבתי ואימי היה סרטן מעי ורחם ושחלות מפושט מה יהיו השלכות אם אבצע כריתת שחלות על הנשיות שלי: מראה, הזדקנות וכו' האם לשחלות יש עדיין תפקיד כלשהו בגופי - באולטרה סאונד כמעט לא מצאו אותן כי הן מאד קטנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקיד השחלות
פרופ` יונה תדיר05/01/2009יונית,
בעבר מקובל היה לכרות שחלות בליברליות יחסית, מתוך הנחה שעם הפסקת המחזור חדלה פעילות השחלות. כיום יש נטיה שמרנית יותר, מתוך ידיעה שיש גם תפקידים נוספים ברמות נמוכות. יחד עם זאת, בנוכחות גורמי סיכון משפחתיים עדיין הנטיה לכרות שחלות קיימת, תוך שימוש בסמנים (מרקרים בלע"ז) אותם ניתן לבחון בבדיקות הדם. לעניין ההזדקנות, קיימת מאידך נטיה לחזור לשימוש בהורמונים תוך בקרה רפואית מתאימה. במילים אחרות, יש לעשות שימוש ברפואה המודרנית כדי להתאים טיפול לכל אשה ואשה על בסיס הסיכונים והסיכויים.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו הטיפול הנכון?
אור05/04/2009אני בת 46 גרושה+2.
הוצאו לי שני פוליפים מרחם תוצאות הביופסיה: התקבלו מס' קטעי רקמה אפורים, גמישים, בלתי סדירים בנפח 2 סמ"ק-מס'/1.
רופא אחד המליץ לי לקחת הורמים וכעבור שלושה חודשים לעשות שוב ביופסיה ורופא שני הציע לי לכרות את הרחם ולהוציא גם את השחלות כמניעה לעתיד למרות שהן בריאות.
אני כבר 4 שנים ללא מחזור.
קראתי שגם כשאין מחזור יש לשחלות תפקיד במניעת התקפי לב ושברי עצמות.
מה הטיפול הנכון עבורי?
בתודה מראש
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת04/01/2009
שלום רב, אפשר לשמוע על שניים-שלושה המאכלים שמכילים הכי הרבה ויטמין D שידוע כמונע אוסטיאופורוזיס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
פרופ` יונה תדיר05/01/2009רינת,
מקורות עקריים לאספקת ויטמין D הינם חלב ומוצריו (גבינות לבנות) וסוגים מסויימים של דגים.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי31/12/2008
שלום רב, ידועים לכם במקרה התנאים לקבלת תרומת ביצית לאשה לאחר הפסקת המחזור ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית
פרופ` יונה תדיר31/12/2008ציפי,
מאחר ואין בישראל אפשרות לקבל תרומת ביצית יש לבצע זאת בחו"ל.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברגלי25/12/2008
אני בת 51.5 בבדיקת הומונים שעשיתי התוצאות: tsh 3.31 estradiol 204 lh1.7 fsh 6.3 מה משמעות התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
פרופ` יונה תדיר25/12/2008גלי,
תוצאות בדיקות אלה מעידות על רמות אשר אינן עדיין בגבולות "גיל המעבר", אף כי סביר להניח שבגיל את בדרך לשם. לא ניתן ולא רצוי לנתק בדיקות מיתר הדברים, ולכן כדאי להשלים את ניתוח התוצאות עם הרופא/ה שהמליצ/ה על ביצוען.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי כדאי ללכת להיבדק בצפיפות עצם?דני מור25/12/2008
אני בת 55 ולא מקבלת מחזור כבר כ 4 שנים לוקחת הורמונים אני חושדת שאבדתי קצת מגובהי בשנים האחרונות אבל לא כואב לי שום דבר ואני מרגישה טוב באופן כללי הבדיקה של צפיפות עצם לא בסל מתחת לגיל 60 האם היית ממליץ לי בכל זאת להיבדק? האם בדיקה מוקדמת וטיפול מתאים יכול למנוע הדרדרות במצב העצם? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסל? או לא בסל?
פרופ` יונה תדיר25/12/2008נעמי,
כדאי לבדוק צפיפות עצם, בין היתר משום שהחלטות הטיפול מחייבות גם מעקב לאורך זמן, ובהעדר נתון בסיסי על מצב צפיפות העצם לא יהיה למה להשוות בעתיד את תוצאות הבדיקה.
איני מתעלם מעלויות ונראה לי גם שאת טועה בעניין סל הבריאות. אבל כדאי לשמור על הבריאות כדי לשאת בקלות גם את ... "סלי המכולת".
בברכת חג חנוכה שמח, "מלוא הסל".
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוי מוקדם
רוזי07/01/2009אני חושבת שהבדיקה היא בסל מגיל 60.. בכל מקרה לדעתי שווה להשקיע את הכסף הזה ולעשות בדיקה גם לפני כן למי שיש היסטוריה משפחתית או חשש לבריחת סידן. אני בעלת היסטוריה של אם חולה במחלה ועברתי בדיקות בגיל 54 שגילו את זה גם אצלי ומאז אני מטופלת דרך קבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת הורמוניםעדי23/12/2008
אני בת 42 לפני כשנה הפסיק לי המחזור החודשי. בעקבות בדיקות שעשיתי הסתבר שהתחלתי את גיל המעבר. התייעצתי עם מומחה בתחום שהמליץ לי על לקיחת הורמנים (פרוגילוטון). לאחר כמה חודשים שבהם לקחתי הורמונים קיבלתי מחזור כפול, רופא הנשים בדק ואמר שעדין השחלות שלי פעילות ושאני אפסיק עם ההורמונים. מאז הגיע לי מחזור פעם אחת ושאר החודשים אין לי מחזור ואני סובלת מגלי חום. הייתי רוצה לחזור לקחת את ההורמונים, אך אני לא יודעת איך להתחיל משום שצריך לקחת מהיום החמישי של המחזור ולי אין מחזור. האם אני פשוט יכולה להתחיל מתי שנח לי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת הורמונים
פרופ` יונה תדיר23/12/2008עדי,
הורמונים הם אכן הדרך היעילה ביותר כדי לטפל בתופעות גיל המעבר כגון גלי חום. במידה ורופא המליץ לך לקחת אזי כדאי לקחת, ובהעדר מחזור אין זה משנה מתי את מתחילה. בכל מקרה חשוב להמשיך מעקב רפואי על בסיס ההמלצות הראשוניות של הרופא/ה.
בברכת חג שמח,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהיעל19/12/2008
שלום! תודה על תשובתך המהירה. אם הבנתי נכון את הדברים, כדאי להתחיל טיפול כבר בשלבים הראשונים של בעיית המחזור הלא סדיר והדימום הרב, מבחינת "חלון ההזדמנויות". למה הכוונה? האם ככל שהבעייה מתמשכת קשה יותר לטפל ולהשיג תוצאות? שאלתי נובעת מכך שחשבתי להמתין מס' חדשים לפני התחלת הטיפול, "ולתת לטבע לעשות את שלו" מתוך תקווה שהתופעות שציינתי הן סימן לכך שהמחזור לפני סיום. אם הבנתי נכון, בד"כ תופעות אלו בגיל זה לא חולפות מעצמן ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון ההזדמנויות לטיפול הורמונלי
פרופ` יונה תדיר19/12/2008יעל,
אכן, הבנת נכון. התחלת הטיפול ההורמונלי התחליפי לפעילות מופחתת של השחלות מונע תופעות לואי אשר הן חלק מתופעות גיל המעבר ככל שמתחילים בטיפול מוקדם יותר. לא כל אישה יכולת לקבל כל טיפול. אולם בהעדר סיבות מונעות, אלה פני הדברים על פי המידע אשר הצטבר במהלך השנים האחרונות מאז התפרסם בציבור כאילו נזק ההורמונים גדול מהתועלת. המידע הקיים שינה חשש זה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' תדיריעל18/12/2008
שלום! אני בת 51 , בחצי שנה האחרונה הפך המחזור ללא סדיר, פעם בחודש, פעם בחדשיים, לפעמים לאחר חדשיים הגיע שוב כעבור 10 ימים. הבדיקות שנעשו היו כולן תקינות (u.s , פאפ ופיפל). בזמן המחזורים האחרונים אני סובלת מדימום רב שהיה קיים כל השנים אך כעת התגבר. כמו-כן אני נוטלת ברזל לאנמיה שנגרמה מהדימום הרב. הרופאה המליצה לי על דופאסטון. מאחר והבדיקות תקינות והאנמיה מטופלת, האם מלבד חוסר הנוחות שבמצב, יש הכרח בטיפול תרופתי או שאפשר להסתפק במעקב ? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות לדימומים
פרופ` יונה תדיר18/12/2008יעל,
דמום בגיל זה בנוכחות בדיקות תקינות (אלה שציינת) מעיד בד"כ על חוסר איזון הורמונלי במקדים לכניסה לגיל המעבר. לא ידוע מה רמת ההמוגלוגים (קרי מידת החומרה של האנמיה) ולכן לא ניתן להיות מדויק בהמלצה הטיפולית. בכל מקרה, אינטרנט הינו מקום למענה כללי ולא להמלצה אישית. לפיכך, המלצתי לשקול טיפול בכוון האיזון ההורמונלי ולעקוב אחרי הדמם, חומרת האנמיה, והרגשה כללית.
יתרה מזאת, חלון ההזדמנויות לטיפול הומונלי של כניסה לגיל המעבר הוא עכשיו, ויש לשקול גם זאת כחלק מהטיפול ההעית הדמם.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפי הורמונים למניעת אוסטופורוזיסארנון17/12/2008
שלום אני בגיל המעבר ובמצב של מחלה, אחרי בדיקה האם מספיק לי תחליפי ההורמונים או שאני צריכה גם להתחיל טיפול לאוסטופורוזיס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי הורמונים
פרופ` יונה תדיר17/12/2008גלינה,
תחליפי הורמונים אינם יעילים כמו הורמונים, אולם יש לעיתים סיבות המונעות שימוש בתרופה זו או אחרת.
להחלטות אלה יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)