מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל מעבר מוקדםתמרה12/11/2008
אני בת 38 ללא ילדים, לקחתי יסמין להרבה מאוד שנים והפסקתי לפני שנה בערך. קיבלתי מחזור סדיר לכמה חודשים אך מזה חודשיים הייתה הפסקה של הוסת. בדיקות FSH (לא ביום ה 3 למחזור) הראו עלייה (46), רופא הנשים אמר שאני כבר גיל מעבר ואין סיכוי להרות. האם הגזירה הזו היא אכן כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד''ר חגית כהנא12/11/2008העובדה שלקחת יסמין אינה רלוונטית
העובדה שהמחזור אינו סדיר בגילך הינה נורמלית
בדיקות הורמונליות יש לקחת בימים 2-5 למחזור כדי לקבל מושג על הסיכוי לפוריות.
בדיקה אחת אינה מספקת.
אם את רוצה ילדים עליך להזדרז....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברטניה10/11/2008
אני בת47. שיבושי ווסת יש לי כשנתיים. לפני חודשיים החלפתי הדקן תוך רחמי לאחר 5 שנים .מיאז אין לי ווסת ויש לי גלי חום. רופאת המשפחה נתנה לי בדיקות ההורמנונליותLH76.67 FSH 183.22 האם הייתי צריכה הדקן הזה? מה זה עומר? בתודה מראש טניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות
פרופ` יונה תדיר10/11/2008טניה,
לפי ערכי בדיקות הדם את נמצאת בגיל המעבר וספק אם את צריכה התקן תוך רחמי כאמצעי למניעת הריון,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונית10/11/2008
שלום! אני בת 51, סבלתי כל השנים ממחזורים כואבים ודימומים כבדים. בריאה בד"כ למעט אנמיה והפרעות קצב לא קשות. בשנה האחרונה מחזורים לא סדירים, כשבזמן האחרון היו גם דימומים בין המחזורים שגרמו לירידת ההמוגלובין ל-11.8. בדיקת פאפ, פיפל, ואולטראסאונד תקינות (עובי רירית 12 מ"מ). הרופאה החליטה לטפל בפרימולוט, המחזור הראשון לאחר הפרימולוט היה ללא שינוי. בפעם השנייה הספקתי לקחת רק כדור אחד ועקב תחושה לא טובה הפסקתי. כעת נתנה לי הרופאה דופאסטון. 1. אני מבינה ששתיהן סוג שונה של פרוגסטרון, אך האם בגילי ובמצבי יש יתרון לתרופה אחת על השנייה? 2. האם יש הכרח לטפל במצב זה, או שאפשר להמתין עם הטיפול? 3. הטיפול ניתן ל-10 ימים 2 ביום, במידה ומקבלים תוך כדי הטיפול, האם ממשיכים עם הכדורים? סליחה על השאלות הרבות, אך אודה לך מאוד באם תוכל להתייחס לכולן. תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פרוגסטטיביות ודימומים
פרופ` יונה תדיר10/11/2008רונית,
אכן, שתי התרופות שציינת מוגדרות כפרוגסטטיביות, קרי, הן נגזרות שונות של ההורמון: פרוגסטרון. תשובות הבדיקות שציינת אכן רלוונטיות אך מה שאינו צפוי הן התופעות הנללות. אלו חייבות להיות מדווחות לרופא/ה המטפל/ת על מנת לבחון את חומרתן אל מול התלונה אשר בגינה את מטופלת. תופעות אלה אן אישיות ולא ניתנות לחיזוי מוקדת או לפתרון "אינטרנטי".
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורריקי09/11/2008
הנני בת 45 בריאה בד"כ ובעלת מחזור תקין וסדיר . אם קיבלתי מחזור ולאחר שבוע שוב פעם - יש סיכוי שאני מתחילה את גיל המעבר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור או לא מחזור?
פרופ` יונה תדיר09/11/2008ריקי,
המילה מחזור מתייחסת לכל רצף הארועים ההורמונליים והאחרים המתרחשים בין ווסת אחת לשניה. כוונתך לדיום חוזר לאחר שבוע. אין בכך כדי לאמר שאת מתקרבת לגיל המעבר. הסיבות לדמם חוזר, או בלתי סדיר , צריכה להבדק. לעיתים אינה מעוררת דאגה וחולפת מאיליה, ולעיתים יש לכך סיבות נוספות בהן יש צורך לטפל.
בברכה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהשרה09/11/2008
שלום!! האם ציסטה בשחלה (לא המליצו להוציאה) יכולה לגרום לtorsion של השחלה? בעצם שאלתי האם הסיבוב של השחלה נובעת /נגרמת ע"י הציסטה? האם הסיבוב הזה מצריך ניתוח דחוף? תודה. לצייןם שאיצי בת 50 ועברה ניתוח כריתת רחם ושחלות עקב כך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה
פרופ` יונה תדיר09/11/2008שרה,
ציסטה בשחלה עלולה (בין היתר) לגרות לסבב ( torsion ) של השחלה. במקרה כזה נגרם נזק לאספקת הדם והשחלה עוברת נמק. בעבר נהוג היה לכרות שחלה במצב זה אולם בשנים האחרונות, במידה והדבר מתגלה בשלב מוקדם ניתן לשחרר את הסבב בלפרוסקופיה ולמנוע כריתה.
לגבי ניתוח האם: סביר להניח שהסיפור היה שונה, מאחר ואין קשר בין מצב זה לבין כריתת הרחם.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנחית דופן נרתיקאחת09/11/2008
אובחנה אצלי צניחת דופן אחורית של הנרתיק.מה זה אומר?ואיך מטפלים בזה.האם זה עיניין לניתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת נרתיק
פרופ` יונה תדיר09/11/2008לאותה אחת...
לנרתיק שתי דפנות עקריות. קדמית, לכוון שלפוחית השתן, והשניה, האחורית, לכוון המעי הגס. הטיפול בכל אחת מצניחות אלה מעט שונה. בדרגות קלות ניתן לטפל ע"י תכשירים ומכשירים למיניהם, ובדרגות אחרות הטיפול הוא ניתוחי.
יש להוועץ במומחה מתחום האורו-גינקולוגיה על מנת להגדיר את מיקום הבעיה, חומרתה, וטיפול הבחירה.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות חוזרות.אליס06/11/2008
שלום לכולם. אני בת 49 ובזמן האחרון סובלת מ'אפיזודות' של בחילות. כל אפיזודה נמשכת כשלושה ימים ומנטרלת מפעילות רגילה. אציין שנבדקתי בגאסטרו והבדיקות נמצאו תקינות. מטופלת באלטרוקסין 50 מק"ג בגלל תת-פעילות של בלוטת התריס.האם הבחילות האלה קשורות לגיל המעבר? אציין שהמחזור שלי התחיל להתארך ולהגיע כל חודש וחצי בערך. איך ניתן אם בכלל לטפל בבחילות המציקות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
פרופ` יונה תדיר06/11/2008אליס,
יתכן והתלונה שלך קשורה לגיל המעבר, אולם אינה אפיינית ויש לשלול סיבה אחרת לפני שנקבע כי זה אכן קשור "סתם כך" לגיל המעבר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה לפני גיל המעבריעל05/11/2008
הנני בת 46, בריאה בד"כ ולא מעשנת . למיטב הבנתי ההמלצה היא לא להשתמש בגלולות למניעת הריון בגיל זה רופא אחד התנגד בתוקף ואילו אחר המליץ בחום ואף רשם לי "יסמין" לכן אני מבולבלת... מה יהיה הסיכון אם אקח גלולות, מה יהו הסימנים, האם הפסקת הגלות תחזיר את המצב לקדמותו? אני עדיין מתלבטת לגבי התקן כי זה יותר חודרני ומפחיד אותי ואני רוצה לנסות חודש את ה"יסמין" - האם ובמה אני מסתבכת ??? אם ארצה התקן תוך רחמי - איזה עדיף ? עם הורמונים או בלי ? ולמה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת אמצעי מניעה
פרופ` יונה תדיר05/11/2008יעל,
התאמת אמצעי מניעה היא פעולה מורכבת הנעשית על פי מגוון שיקולים וחייבת להעשות עם הרופא/ה המטפל/ת. למבנה הגוף, השמנה? עישון? היסטוריה משפחתית של מחלות לב וכלי דם, ועוד ועוד, ... יש קשר להליך ההתאמה.
כללית ניתן לאמר שאכן, לא מומלץ להתחיל ליטול גלולות למניעת הריון בגיל זה. התקן תוך רחמי נראה לי עדיף(ללא ידיעת כל הנ"ל) ובהעדר סיבות מיוחדות אין הצדקה לעשות שימוש בהתקן משחרר תרופה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטוריה....
יעל07/11/2008אני לא מעשנת, BMI 25 , לא שמנה ולא רזה, 2 לידות רגילות, מחזור סדיר ותקין. אבי סובל מבעיות בכלי דם (PVD) שהחלו בגיל מבוגר... על רקע עישון כבד בצעירותו. אישית נראה לי נוח ה "יסמין" - אם ובמידה ואחליט על חודש נסיון, ממה עליי להיזהר? למה עליי לשים לב ? האם הסיכונים הם ברי חלוף ברגע שאפסיק את הגלולה או שעלול להיגרם נזק בלתי הפיך ? אגב, מי שמעיין היטב בעלון לצרכן של כל תרופה.... קריאת תופעות הלוואי תגרום לא לקחת שום כדור.... ומעניין למה דעות הרופאים חלוקות בנושא זה, כאשר חלקם ממליצים בחום ואילו אחרים שוללים בתוקף? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
ד''ר חגית כהנא12/11/2008כמו שאמרת דעות הרופאים חלוקות אך אינני בטוחה שהן חלוקות מסד הנתונים הקיים לגבי גלולות טוען שאם את בריאה לא מעשנת ואין לך ורידים בולטים ומטרידים ובעיקר אם את מעונינת אין שום סיבה לא להשתמש בגלולות.
ההסתגלות לגלולות היא כ 3 חודשים בהם יכולות להיות תופעות לואי.
סוג ההתקן שנבחר תלוי בעיקר בכמות הדימום.
אם הדימום הויסתי שלך כבד ו/או לא סדיר מומלץ ההתקן עם ההורמון שישמש אותך גם אחרי גיל המעבר אם תחליטי להשתמש בטיפול הורמונלי חליפי.
אם הדימום סדיר וקל גם התקן ללא הורמונים מתאים.
לסיכום : אם נראה לך להשתמש בגלולות - לכי על זה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני02/11/2008
שלום רב, לאחרונה אני סובלת מבעיות ריכוז. אני בת 43. הבעיות הם למשל: כשמישהו מדבר איתי, לעתים קרובות אני מאבדת את הריכוז ובכלל לא מבינה את כל מה שאמר. האם זו בעיה של גיל המעבר? מה הטיפולים לבעיה כזו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני שלום
ד''ר חגית כהנא03/11/2008אינני יודעת האם יש או אין לך מחזור
האם את במתח רב?
מומלץ לפנות לרופא משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום ומאזן הורמונלי ששולל גיל מענגה30/10/2008
אני בת 42,מזה חצי שנה גלי חום שהחמירו בשבועות האחרונים. בבדיקה הורמונלית: estradiol 1182 LH 2.1 FSH 5.3 רופא הנשים שלל גיל מעבר ולכן רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לגלי החום? האם יכולים להופיע תופעות גיל מעבר לפני שזה מתבטא בבדיקות ההורמונליות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
פרופ` יונה תדיר02/11/2008צודק הרופא. תוצאות בדיקות אלה אינן מתאימות לגיל המעבר, אולם יש לבדוק מדוע גבוהים ערכי האסטרדיול.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי30/10/2008
שלום רב, אני כבת 50 ובחודשים האחרונים אני סובלת מרגליים קרות. כעת כשהחל החורף, זה ממש מטריד אותי. האם רגליים קרות זו תופעה טבעית של גיל המעבר? ומה הם הטיפולים בבעיה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
ד''ר חגית כהנא03/11/2008זו אינה תופעה מוכרת לגי המעבר - פני לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב רוח ירוד, דכאון ואנרגיה אפסיתדפנה27/10/2008
האם מצב רוח ירוד, דכאון, חרדות, קשיי שינה ואנרגיה אפסית יכולים לנבוע משינויים הורמונליים בגיל 58 (המחזור הפסיק סופית לפני שנתיים בלבד)? כל מה שציינתי לעיל ממש פוגע בתפקוד היומיומי שלי, בעבודה ובבית, ניסיתי במשך תקופה כדורים לטיפול בחרדות (לוריוון) והם לא ממש עזרו (הצלחתי להגמל בהדרגה), אני מנסה למצוא עניין בחיים, לאכול בריא וכו' - הכל לשווא. מה עושים? האם לחזור לכדורים שלקחתי או לנסות סוג אחר? נראה לי שבלי עזרת טיפול תרופתי לא אצליח לשפר את איכות החיים שלי. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפנה
ד''ר חגית כהנא27/10/2008כל התופעות שציינת יכולות לנבוע מגיל המעבר במיוחד
העובדה שלוריבן לא עזר מחזקת את הרגשתי שכדאי שתנסי טיפול הורמונלי חליפי שתוך כחודש ישפר את תחושתך פלאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקגילי25/10/2008
שלום לד''ר. אני כבת 54 בגיל המעבר, עם נדודי שינה וגלי חום, לא לוקחת הורומנים, וגם לא טבעי. שומרת על תזונה והתעמלות מידי יום. בחודש האחרון הופיע לי יובש בנרתיק שמאוד מפריע לי בחיי הנישואין. האם תוכל להמליץ לי תרופה/משחה ללא מרשם רופא? אני מטופלת בלחץ דם לוקחת אנפריל 10 מג' מידי בוקר תודה ושבוע טוב גילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק
פרופ` יונה תדיר25/10/2008גילי,
מדבריך ניתן ללמוד שאת סובלת ממספר תופעות "גיל המעבר" וודאי גם גלי החום ונדודי השינה אינם תורמים לאיכות חייך. ספק אם תכשירים "ללא מרשם" יפתרו את מגוון הבעיות. לא ברור מדבריך ממתי את נמצאת בגיל המעבר וכמה זמן וממתי החלו תופעות אלה. קיימת כיום חזרה להורמונים אשר מוכיחים עצמם בטוחים ויעילים (בהעדר הוראות נגד רפואיות).
מומלץ להוועץ ברופא/ה לטיפול במגוון הבעיות המתוארות. קרמים מקומיים המכילים אסטרוגנים הינם היעילים ביותר וספיגתם למחזר בדם דלה.
ראי גם תשובתי לשאלה קודמת.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החצי המלא/ריק של גיל המעבר..?רות24/10/2008
לחגית שלום, בעבר ששאלתי אותך שאלה כאן ..וכעת ברצוני לשאול או לשתף בהרהורים על גיל המעבר, אני בת 45, ואינני חושבת שהתחלתי את גיל המעבר, אך אני כן שמה לב לשינויים במחזור החודשי (כמות הדם, פער הזמן בין המחזורים שמתקצר) בתשובתך אלי בעבר, כתבת שאלו שינויים שיש לקבל ולחיות איתם, אני מנסה, אך חווה חרדה בכל מה שקשור להנ"ל..בעיקר לגבי הדימוי הנשי, היכולת להינות מחיי מין ספונטאניים..השינויים האלה נחווים על ידי כאובדן הדרגתי של הנשיות ..אינני יודעת אם יש מענה או דרך לראות את הדברים באור קצת יותר אופטימי.. האופטימיות היחידה שאני יכולה לגייס היא מתוך הומור עצמי.. משהו כמו ..מזל שזה קורה לאט לאט יחסית..כלומר..מזל שהטבע לא מפתיע אותי כך יום בהיר אחד..אלא עושה הכנה יסודית.. אשמח להתייחסותך תודה ושבת שלום רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רות
ד''ר חגית כהנא26/10/2008לתחושתי את זקוקה קצת יותר מעידוד בפורום
כל אישה חווה שינויים בד"כ הם אינם כ"כ קשים וקרוב לודאי הם קשורים להיבט הנשיות והדימוי שלך מקדמא דנן. לדעצתי שווה טיפול רגשי סקסולוג/ פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ברחם-בת 43אפרת22/10/2008
לפני מס' חודשים נמצאה ברחמי מיומה בגודל 6 ס"מ, עברתי ניתוח היסטרופוביה להוצאת המיומה ולאחר חודש זומנתי לבקורת ונתגלה שהמיומה שוב חזרה למצבה הקודם הומלץ לי: א.בצוע נתוח חוזר היסטרופובי להוצאת המיומה {כאשר נאמר כי נתוחים כאלו מבוצעים מס" פעמים עד לקבלת תוצאה }. ב. נתוח להוצאת הרחם. מצבי כעת לא טוב מאחר ויש לי דימומים קשים ביותר ורמת ההמוגלובין יורדת וכתוצאה מכך יש לי סחרחורות ,חולשה ועייפות תמידית שמונעת ממני לתפקד כיאות. אבקש את עזרתכם האדיבה מה עלי לעשות על מנת לפתור הבעיה עד תום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה והיסטרוסקופיה
פרופ` יונה תדיר24/10/2008אפרת,
להבנת הדברים, להלן מספר הבהרות: היסטרוסקופיה הינה גישה נרתיקית, זעיר פולשנית (hysteroscopy), לשרירנים הבולטים אל תוך חלל הרחם. (היסטרו = ביוונית, רחם, סקופיה=מבט אל...) משמעותה התבוננות את תוך חלל הרחם. באמצעות ציוד אופטי צר מימדים אשר מוחדר דרך הנרתיק וצואר הרחם ניתן לראות את חלל הרחם ולבצע כריתת שרירנים מסוימים, כריתת פוליפים, הפרדת הדבקויות ברחם, ועוד. פעולה זו שמורה לשרירנים הבולטים ברובם אל חלל הרחם .
קיימת מגבלה לגודל המיומה אותה ניתן להוציא בדרך זו (במלואה או בחלקה) ובד"כ עד גודל של כ-5 ס"מ.
בכל מקרה, על מנת לדעת מה הוצא ומה גדל מחדש יש הצדקה במקרים כגון זה שאת מתארת לבצע בדיקת אולטרה-סאונד מיד לאחר הפעולה.
קיימות כיום מספר דרכים לטפל במיומות וראוי במקרה כגון זה לבחון האם היסטרוסקופיה היא החלופה המתאימה ביותר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)