מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול תרופתינ.21/09/2008
שלום , לאחר שהובחן אצלי אוסטאופורוזיס בצפיפות עצם הומלץ לי על פוסלן. לאחר נטילת התרופה היו לי תופעות לוואי של צרבות והומלץ לי בשנית על אקטונל כיוון שלדעת הרופא התרופה גורמת לגירוי מופחת. אני לוקחת מזה שלושה שבועות אקטונל ולא חווה צרבות כלשהן. אך השאלה היא האם התרופה יעילה כמו פוסלן ? ואם כן אז מדוע לא הומלץ לי עליה מראש ? תודה , חדווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי באוסטאופורוזיס
פרופ` יונה תדיר21/09/2008נ.
שתי התרופות שאת מזכירה, אקטונל ופוסלן שייכות לאותה קבוצת תרופות הנקראת בי-פוספונטים, אף כי הרכב המולקולה שלהן שונה. טוב עשה/עשתה הרופא/ה שלך בשינוי זה מאחר ושתי התרופות אכן מיועדות למטרה זו. תופעות לוואיע הן דבר אישי ובלתי ניתן לחיזוי מוקדם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת גיל המעבר ללא בדיקותליאורה16/09/2008
שלום, אני בת 53, מחזור סדיר עד לפני כשלושה חודשים, בבדיקת הורמונים נאמר שאני עדיין לא בגיל המעבר, וניתנו לי גלולות סרזט (לאחר הוצאת התקן) נטלתי את הגלולות במשך חודשיים והמחזור פסק. ולא חזר גם לאחר הפסקת נטילת הגלולות. בביקור נוסף אצל הרופא נאמר לי שאני בגיל המעבר הדבר נקבע ללא שום בדיקות. היתכן הדבר? האם ניתן להכנס להריון לא רצוי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה שלום
ד''ר חגית כהנא24/09/2008לא ברור לי מדוע הוצא ההתקן וקבלת דוקא סרזט אבל...
הסיכוי להרות בגיל 53 מועט ביותר אך אפשרי אם עדין יש לך מחזור מעת לעת
ניתן לבצע בדיקות הורמונליות אך גם הן לא תמיד אמינות אם עדין יש לך לעיתים מחזור
יש שתי שאלות חשובות : 1. האם יש לך תופעות גיל מעבר כמו גלי חום יובש בנרתיק או הפרעות בשינה - אם כן את בגיל המעבר ואם את מוטרדת מכך ניתן לקחת טיפול הורמונלי חליפי
2. אם את חוששת מאד מהריון ואין לך תופעות - ניתן לבצע בדיקות הורמונליות ובהתאם להחליט על גלולות למניעת הריון לתקופה נוספת אבל כפי שאמרתי הסבירות להריון מועטת ובגיל כזה ניתן בד"כ לקיים יחסים לא מוגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה - זקוקה לעזרהש.14/09/2008
אני בת 59 סיימתי מחזור לפני כ-4 שנים בגיל 53 היה לי התקן מירנה בשל דימומים חזקים לפני תום המחזור. כבר שנתיים אני סובלת מחסר בויטמין D 42.8 מתוך טווח של 75-250) שלמרות הטיפול אין שינוי משמעותי. אני סובלת בלילות מצמאון גדול מתעוררת 2-3 לשתות ספל גדול של מים. לעיתים חשה בגל חום חזק ובזיעה שמכסה אותי, כ"כ לעיתים כאבים ברגליים או הירדמות של הגפיים. ה-PTH 88.8 מתוך 14-72 ובשנתיים האחרונות ה-TSH עולה אם כי לא חרג מן הטווח 3.74 מתוך 0.35-5.50. האם כל התופעות הן בעייה של חסר בויטמין D? איזה טיפול מומלץ כיעיל? האם ניתוח פראתיירואיד יעיל? מה אחוזי ההצלחה? כיום נוטלת 8 טיפות ויטמין D3 (טיפטיפות) האם עלי להגביר את כמות הויטמין ? האם חשוב שאקח לפחות 1 כדור קאלציום כדי למנוע אוסטופירוזיס? אודה מאד לתשובתכם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ועזרה
פרופ` יונה תדיר18/09/2008ש.
המלצתי החמה לפנות לייעוץ רפואי. פורום אינטרנט לא נועד לטפל בבעיה נקודתית של תשובות לבדיקות ומתן מרשמים (אם צריך).
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה11/09/2008
ברצוני לדעת בבקשה האם התקף חרדה שמתבטא בקוצר נשימה, דפיקות לב, הרגשה של התעלפות, חולשה כללית (זה קורה לי תוך כדי נהיגה, ובמקלחת). האם זה אחד מתופעות של גיל המעבר? אני מטופלת כחמישה חודשים במדבקות אוורל קונטי. בבקשה תעזרי לי. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה
פרופ` יונה תדיר14/09/2008חנה,
אכן, תופות שאת מתארתץ יכולות להיות קשורות לגיל המעבר, אולם יש להוציא מחשבון מצבי חרדה או סיבות נוספות וזאת רק את יכולה לאשר או לשלול. רק לאחר מכן ניתן לקשור זאת לטיפול תרותפי שקיבלת או שתקבלי כטיפול בעתיד.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה גיל 52מזל- מירושלים08/09/2008
שלום לפני 3 שנים עברתי כריתת שחלה בעיקבות ציסטה צלולה הממצאים היו תקינים כלומר ללא ממאירות . לאחר שנתיים מיום הניתוח עברתי שוב בדיקת אולטראסאונד ושוב ציסטה בשחלה שנותרה בגודל 5 סמ צלולה עם מחיצה דקה זרימת דם ללא פתולוגיה נתבקשתי להיות במעקב לאחר 6 חודשים 3/08 עשיתי שוב בדיקה והציסטה אומנם לא נעלמה אבל קטנה בחצי מעט צלולה מעט עכורה עם מעט נוזל בדוגלאס הרופא שלי לא התרגש ושוב אני אמורה לעבור בדיקה בשבוע הבא אנא חשובה לי מאוד דעתך והצעתך תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף ש..
מזל- מירושלים08/09/2008עדיין מקבלת מחזור כל חודשיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בגיל 52
פרופ` יונה תדיר09/09/2008מזל,
ציסטה בגיל זה אינה כה נדירה, אך היא מחייבת מעקב רפואי מסודר הכולל בד"כ בדיקת אולטרה-סאונד ובמידת הצורך גם בדיקות דם מסוימות.
בהצלחה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מוזרותגלית06/09/2008
שלום רב, אמא שלי בת 52 וכבר 3 שבועות היא סובלת מגלי חום נוראיים אשר הולכים ומתעצמים עם הזמן. היא לא מצליחה לישון בלילה, גלי החום גורמים לה להזעה בלתי נסבלת! היא כולה הופכת רטובה ואז קר לה. מדובר באישה מאוד פעילה ותוססת וכעת היא הפכה לעייפה מאוד וחלשה, יש לה סחרחורות וקשה לה לעמוד הרבה זמן, במיוחד בגל חום. הגרוע מכל הוא שכבר 3 ימים אין לה תאבון וגם כאשר היא רוצה לאכול היא לא מצליחה, האוכל לא נלעס ולא נבלע לה. אני חוששת מכך בגלל שהיא מאוד רזה גם בלי כל זה. היא בדר"כ אוכלת טוב ועדיין משקלה לא זז מ-50 ק"ג. עכשיו היא עלולה לרדת הרבה ולהגיע לתת תזונה. דבר נוסף ומוזר הוא שבזמן גל חום היא לא מצליחה לשתות מים וכל משקה אחר. כאילו יש לה חסימה שמונעת מהמים לרדת בגרון. אני דואגת לה מאוד. היא נראית לי עצובה, מצב הרוח שלה ירוד והרבה פעמים רואים דמעות בעניים שלה. וזה מוזר לי כי היא תמיד מחייכת וצוחקת ותוססת. היא עשתה את כל בדיקות הדם האפשריות והכל תקין. האם מדובר בגיל המעבר? מה עושים? איך אפשר להרגיע אותה ולעזור לה? אגב, מחר יש לה בדיקה אצל רופא נשים. אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר בתודה מראש ובברכה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין מענה?
גלית09/09/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תופעות גיל המעבר
פרופ` יונה תדיר09/09/2008גלית,
את מתארת תמונה די אפיינית של תופעות גיל המעבר. לא כל אשה עוברת זאת בחריפות כה רבה, אולם אין זה נדיר.
יש להתאים לאמך טיפול וכדאי לדעת שכיום יש נטיה לחזור לטיפולים הורמונליים ולא לתחליחפים למיניהם במצבים כה חריפים. יש כמובן לשלול גורמי סיכון, אך בהעדרם, בתמונה כה "סוערת" נראה כי יש לכך הצדקה.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו תרופות יש נגד סטרס?אורח04/09/2008
שלום! רציתי לדעת מהם התרופות הקיימות נגד סטרס. האם גם פרוזאק יעיל נגד סטרס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות יש נגד סטרס?
פרופ` יונה תדיר04/09/2008יפית,
קיים מגוון רחב של תרופות כנגד מתח וחרדה, כגון ..
CIPRALEX, CIPRALEX, VABEN , XANAX , OPRIMOL , NOZINAN
אולם כולן תרופות מרשם ויש להוועץ ברופא/ה לגבי השימוש בהן.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לואי מאקטיבלגיל02/09/2008
שלום רב !! אני לוקחת חצי כדור אקטיבל מזה חודשיים וחצי , סובלת מדימומים , האם זו תופעת לוואי ידועה והיא תיפסק , או עלי לדווח לרופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר02/09/2008גיל,
לא ניתן לדעת מדבריך פרטים חשובים כגון משך הדימומים? האם היו דימומים גם קודם לנטילת האקטיבל, וכו'. בכל מקרה יתכן קשר בין נטילת האקטיבל לדמם קל, אולם בכל מקרה של דמם יש להיות בקשר עם הרופא שהמליץ על טיפול זה, מאחר ודימומים עלולים להיות גן מסיבות אחרות ויש לשלול אפשרות זאת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםמזל30/08/2008
שלום, אני בת 52, לפני 3 שנים התחלתי לסבול מגלי חום, לפני כשנה פסקה לי הוסת. עם תחילתם של גלי החום, התחלתי לקחת "טופודן". לפני כחצי שנה הכדורים הפסיקו לעזור ולכן הגניקולוג החליף לי אותם ב"פרמל" שעזרו ב80%. בשבועיים האחרונים אני סובלת מגלי חום בעוצמה חזקה,כל 20 דקות בערך, אני לא ישנה בלילה וקשה לי לתפקד ביום. הגניקולוג הציע טיפול הורמונלי, אך היות ואני לוקחת אספירין בעקבות אירוע מוחי שאירע לי בעבר, אמר שלא ניתן לתת לי טיפול הורמונלי. האם יש פיתרון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
פרופ` יונה תדיר02/09/2008מזל,
אכן, צודק הרופא בהערתו על שילוב טיפול הורמונלי בנסיבות שאת מתארת. יש לנסות ולהתאים תכשירים "טבעיים" אשר יעילותם אינה ברורה מהיבט מדעי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול טבעי לתופעות גיל המעבר
יחיאל תורג'מן06/09/2008כנטורופת המטפל בהצלחה בתופעות גיל המעבר על ידי צמחי מרפא המיועדים לטיפול בשיקום הכבד , ללא צמחים המכילים חומרי מוצא להורמונים,היות ואחד מתפקידיו הרבים של הכבד הוא, פירוק ההורמונים לאחר שסיימו לבצע את משימתם בגוף, וכל מזון או צמח המכילים הורמונים עלולים לפגוע בתיפקוד המלא של הכבד ולגרום להרבה תופעות לוואי שליליות,עובדה היא שהרבה נשים אינן סובלות מתופעות גיל המעבר על אף שגם אצלן מופרשים אותם ההורמונים של גיל המעבר וזאת בגלל שאצלן הכבד מתפקד בצורה יותר טובה ומפרק במהירות את ההורמוניים,הטיפול הוא פשוט ביותר, שתי כפות לפני השינה מצמחי הרפא וכל תופעות הלוואי של גיל המעבר נעלמות לאחר כשבוע, כולל המחלות הנילוות כמו, לחץ דם גבוה, שומנים גבוהים בדם, רמת סוכר גבוהה, מתח, מחלות בדרכי העיכול, אלרגיות. בברכה יחיאל תורג'מן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות המחזור החודשירות30/08/2008
אני בת 45, בחודשים האחרונים שמתי לב שהמחזור התקצר מ- 28, ל-24 יום. האם שינוי זה מצריך התייחסות? במידה ומדובר בירידה של פעילות שחלתית המסמנת אולי את תחית גיל המעבר..האם יש צורך בהתערבות בשלב זה? אינני סובלת מסימפטומים כלשהם , אלא תוהה ומעונינת ללמוד את גופי המשתנה..את סיבותיו..ברצוני להוסיף שמזה 10 שנים יש לי התקן תוך רחמי, אינני יודעת אם יש קשר בין זמן המחזור לבין ההתקן..אשמח לתגובה הסבר.. תודה רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במחזור החודשי
ד''ר חגית כהנא02/09/2008החל מגיל 35 יתכנו שינויים הורמונליים ושינויים במחזור החודשי מבחינת זמנים, כמות ותופעות לואי. זהו תהליך טבעי שאין צורך לטפל בו אלא לחיות איתו.
אני מקווה שההתקן אינו מצוי בגופך 10 שנים יש להחליפו אחת ל 5 שנים.
אין כמובן קשר בין ההתקן לבין השינויים ההורמונליים הטבעיים העוברים עליך.
כאן המקום להדגיש שיש לבצע בדיקה אצל רופא נשים אחת לשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר חגית תודה + שאלה
רות03/09/2008לד"ר חגית, תודה על תשובתך.. בנוגע להתקן התוך רחמי, הוא אכן מצוי בגופי 10.5 שנים, במהלכן נבדקתי באופן סדיר מידי שנה אצל רופאת הנשים, הייתי לאחרונה אצל הרופאה הקבועה וגם אצל רופאה נוספת.. מה שהבנתי מתגובותיהן..שכל עוד שההתקן נמצא בנוח בגופי ואינו גורם לסימפטומים כלשהם..אז אין סיבה להוציאו.. מתוך דברייך אני מתרשמת אחרת..האם תוכלי לפרט ?להסביר? תודה רבה רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליקניקולה30/08/2008
שוב שאלה תרופה בשם אנג'ליק . יותר טוב מפרוברה אני רוצה משהו טבעי ואם כן אפשר ללא מירשם רופה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללא מרשם
ד''ר חגית כהנא02/09/2008יש תכשירים רבים המטפלים בתופעות גיל המעבר
פני לחנות טבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהניקולה30/08/2008
שלום . אני בת 49 המחזור מאחר לי . יש כאבים ותחושה קבדה מאוד. וגם כאבי ראש . הרופה נתן לי פרוברה 5 מ"ג מה זה .כתוב השמנה . מה זה אומר . ועם זה טוב מפני שאף פעם לא לקחתי כלום לפני ועם יש משהו יותר טוב תודה ניקולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה
ד''ר חגית כהנא02/09/2008מחזורים מאחרים או מקדימים הם תופעה ידוע בגילך
נטילה של פרוברה מס' ימים אינה גורמת להשמנה
ניתן להמתין ולראות מה קורה עם המחזור אין חובה לטפל בו נראה שאת בתהליך טבעי של שינויים הורמונליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברענת28/08/2008
שלום אני בת 45 המחזור אינו סדיר, בבדיקה הורמונלית התברר שאני מתחילה את גיל המעבר. אני מרגישה גלי חום, רופא הנשים שלי המליץ על טיפול הורמונלי ,אך אני חוששת . האם הסיכונים לקבל סרטן גבוהים, האם ההורמונים גורמים להשמנה,האם יש פתרונות נוספים. אני מרגישה שזה התחיל מאד מוקדם אצלי וזה גורם לי למועקה נפשית גדולה ולדאגה רבה. מה עושים?אשמח לתגובה מהירה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר28/08/2008ענת,
טוב שאת מעולה שאלה אשר נראית בנאלית, אך יש הצדקה לחזור שוב ושוב על תמצית המידע אשר נצבר במהלך השנים האחרונות בנושא זה. לפני כ-5 שנים התפרסם בארה"ב מחקר אשר יצר גל של בהלה כנגד השימוש בהורמונים כטיפול חליפי לפעילות השחלות בגיל המעבר. חלפו מספר שנים והסתבר שמרבית המסקנות של מחקר זה היו שגויות ונגרם נזק עקב הפחד מנטילת הורמונים.
יש להבחין בין תופעות חיוביות (כגון מניעת גלי חום, נדודי שינה, בריחת סידן מהעצמות, ועוד) לבין הפחד מפגיעה בכלי הדם והלב, או מפחד מגידולים סרטניים. בשום שלב לא היתה מחלוקת על כך שהטיפול ההורמונלי יעיל כנגד אותן תופעות גיל המעבר, אולם כיום ברור שגם אותן חרדות מתופעות שלליות היו שגויות ברובן. יתרה מזאת, אותם הורמונים גם מסייעים בתיפקוד מערכות שונות כגון תיפקוד המוח לאורך שנים. יש לקחת בחשבון גורמי סיכון למחלות מסויימות אותן על הרופא/ה המטפל/ת לקחת בחשבון, אולם ברור כיום שבמקרים בהם אין גורמי סיכון אישיים,גוברים היתרונות על החסרונות, ובמיוחד בנשים הנכנסות לשלב זה של החיים בגיל יחסית מוקדם (כמוך). והחשוב מכל, תזונה נכונה ופעילות גופנית.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחים בגיל המעברמריה27/08/2008
האם מקובל, ונכון מבחינה רפואית לעשות ניתוחים פלסטיים בגיל המעבר? גם מבחינה בריאותית אני שואלת...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוחים בגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר27/08/2008מריה,
ישנם רבות עוברות ניתוחים פלסטיים בגיל המעבר ללא קושי מיוחד. ממאידך, ריפוי רקמות מתעכב עם התקדמות הגיל עקב שינויים פיזיולוגיים, ובין היתר עקב שינויי בשכבות עור הגוף. זאת, עוד ללא קשר למחלות העלולות לגרום לשינויים בריפוי צלקות. הרצון או הצורך לעבור ניתוח פלסטי בגיל המעבר צריך בכל מקרה להבחן עם מנתח/ת פלסטי/ת אשר ודאי לוקח/ת בחשבון את היתרונות הפוטנציאליים אל מול הסיכונים.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' תדירהילי26/08/2008
אני בת 42 ובחודשים האחרונים אני מזיעה המון מכל מאמץ קטן במיוחד בבית החזה (ממש מטפטפים לי מים). זה לא נראה לי נורמאלי. זה מציק לי מאד ומפריע לי. מה עליי לעשות? בדיקה, טיפול או מניעה. אודה לך מאד אם תנחה אותי לאן לפנות ואיזו בדיקה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר בגיל 42
פרופ` יונה תדיר26/08/2008הילי
קשה להסיק מסקנות ולהמליץ המלצות על פי תאור הדברים. לא ידוע אם את בשלב מוקדם דל גיל המעבר? האם נעשו בדיקות דם להגדרת המצב השחלתי שלך? האם נעשו בדיקות אחרות? דם? גופניות? נראה כי עליך לפנות לרופא/ה ולהוועץ. עידן האינטרנט הוא עידן מעניין בכל הקשור למידע ולתקשורת (כגון זו) אך אינו מחליף (עדיין) את הרופא/ה. מי יודע? אולי גם זה יגיע.
בהצלחה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)