מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחרחורות,אולי מנטילת אקטיבלרבקה04/08/2008
שלום רב, אני בת 49וחצי .בעקבות תופעות גיל המעבר והפסקת המחזור התחלתי לקחת אקטימל לפני 20 יום. עד אתמול הכל הרגיש נפלא.מיום שישי יש מעט דימום וכאבי גב תחתון,אבל מאתמול אני מרגישה סחרחורות,בבקר לפני שקמתי מהמיטה ממש הרגשתי רשרושים באוזניים,כמו רעש של 'נעילה מרכזית של הדלתות במכונית'.הסחרחורות מלחיצות ומכניסות אותי למעגל סטרס.יש לי דופק מואץ,או לפחות כך מרגישה וירידה של לחץ הדם.(בד'כ 120/70 ואתמול בערב היה 98/69. שאלותי- * האם להפסיק נטילת התרופה? *האם יש תקווה שהסחרחורות הן זמניות ואם כן,אז מה טווח ה'זמניות'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעול לואי מתרופות
פרופ` יונה תדיר04/08/2008רבקה,
תופעות לואי מתרופות מופיעות בד"כ בימים הראשונים לנטילתן, אף כי תתכן הופעה מאורחת ומצטברת. יש לשלול סיבות נוספות לתופעות לוואי ובכל מקרה לא נכון יהיה לעסוק בכך בדרך זו אלא לדווח ולהוועץ ישירות מול הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר03/08/2008
שלום רב, האם זה נכון שבגיל 40 בערך רוב הנשים מגיעות לשיא מיניותן ונהנות ממין כמו שלא נהנו כשהיו צעירות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר חגית כהנא04/08/2008בגיל 40 הרבה נשים מגיעות לשלווה שמקורה ביציבות כלכלית בטחון במקום העבודה סיום נושא הילודה ואז יש פניות רגשית לשיפור הזוגיות והמיניות.
אבל....
יש נשים מאושרות במיניותן בגיל 20 וכאלו שלו מאושרות כלל
האושר המיני תלוי במקום הרגשי והזוגי ובנכונות להנות ממין
אז מה שאני מציעה לך זה לא להתרכז בסטטיסטיקות אלא במיניות ובזוגיות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםיוליאן31/07/2008
עברתי ניקוז בכבד בבית החולים כולל הרבה אנטיביוטיקה אחרי כמה ימים מופיע בפעם ראשונה "גלי חום מדומים" ללא חום התופעה מופיע בכל יום בערב מבקש עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום?
ד''ר חגית כהנא04/08/2008קשור כנראה לפרוצדורה הרפואית שעברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ופרופיל הורמונלינעמי31/07/2008
ושוב שלום לרופאי המדור. לפני כשבוע הטרדתי אותכם בדאגה הפולנית שלי על האיחור במחזור, כעת כמעט חודש. יצויין שאני סובלת מכאבי בטן תחתונה דמויי מחזור שלא מרפים, בייחוד בשבוע האחרון. בדיקות הדם העלו רמות גבוהות של DHEA-S ומעט גבוהות של פרולקטין (ערכים אין לי עדיין). בבדיקת האולטרה סאונד נראתה מיומה. על מיומות קראתי בהרחבה באתר של פרופ' תדיר, תודה. האם הרמות הגבוהות של ההורמונים יכולות להסביר את אי הופעת המחזור? את הכאבים? אנדרומטריוזיס?? רמות הורמוני התירואיד היו תקינות. ומה בין מתח לכל אלה...? כאמור אני מתגוררת בהולנד כך שלשאול את הגיניקולוג אני צריכה להמתין עשרה ימים. רב תודות מראש! הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי
פרופ` יונה תדיר31/07/2008הילה,
בוקר טוב לך בהולנד. מה מזג האויר שם? חם כמו כאן?
לרמות גבוהות של פרולקטין יתכן קשר לאי הופעת מחזור ואם אכן, הרמות גבוהות, יש לברר זאת. לגבי DHEA-S יש פחות קשר, אך יש לברר רמות גבוהות בכל מקרה.היום את מכניסה גם אפשרות של אנדומטריוזיס, עליו תוכלי לקרוא במילון המונחים האתר הנ"ל.
בהצלחה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמי31/07/2008חם מאוד בהולנד, כמעט כמו בארץ, רק בלי מזגן... ההולנדים יוצאים מדעתם ואפילו הפרות מקטרות.... תודה רבה על התשובה. כל הכבוד לכם על הפורום הזה וההתיחסות לפונים אליו. בענין המיומה אשמח לבוא אצלכם במרפאה לטיפול, לשמחתי אני עדיין מבוטחת בקופ"ח בארץ. כל טוב בנתיים, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי חשק מיניקובי29/07/2008
אני בת 49 נשואה 10 שנים ללא מחזור כארבע שנים בגיל המעבר והשמנה עברנו אני ובעלי תקופה קשה אישית וכלכלית אין לי חשק מיני כלל מה עושים? מתגוררים בחיפה אודה על תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים לא פשוטים
ד''ר חגית כהנא31/07/2008נראה לי שבמקרה שלך יש להפריד בין תופעות גיל המעבר שכוללות גלי חום יובש נרתיקי הפרעות בשינה ולעיתים חוסר חשק לבין מצבך הנפשי שמושפע ללא ספק מהאירועים הלא פשוטים שאת מתארת. מתח, קושי כלכלי משפיעים על המיניות והזוגיות .
נראה שהקשיים שאינם קשורים לגיל המעבר הם המרכזיים ויש לטפל בהם ולא לדחוק בצרכים המיניים שלא קיימים כעת. אדם שנמצא במתח ואולי מדוכדך לא יכול לקיים יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמרה27/07/2008
שלום רב, אני סובלת מחרדות חברתיות כבר שנים וכתוצאה מכך גם מהזעה וגלי חום. כעת אני בת 40. האם בגיל המעבר צפוי לי לסבול עוד יותר מגלי החום הללו? האם גם בגיל המעבר, גלי החום קשורים לחרדה, או שהם תוקפים ללא קשר לכלום? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום וחרדות
פרופ` יונה תדיר27/07/2008תמרה , קשה לחזות מה יקרה לך בגיל המעבר, אולם כללית ניתן לאמר שהמנגנון הפיזיולוגי הגורם לגלי חום בגיל המעבר שונה מזה של מצבי חרדה. אינך צריכה להוסיף לעצמך עוד סיבה לחרדות מיותרות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי דימום במשך שבועפנינה24/07/2008
הלכתי למרפאה ונתנו לי פרימולוט נור אותו לקחתי למשך 12 יום (לא התאים לי) ועכשיו שוב קיבלתי מחזור האם הדימום הפעם אמור להיות חלש יותר אחרי הטיפול או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר טיפול
פרופ` יונה תדיר24/07/2008פנינה,
באופן כללי ניתן לאמר שבעקבות טיפול (זמן קצר לאחר הטיפול) אמור הדמת לפחות או להפסיק, אולם בכל הקשור לתגובות לטיפול יש להיות בקשר ישיר עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר מוקדםאור21/07/2008
אני בת 35 אמא ל2 גילאי 5.5 ו 2.5. מניקה באופן רצוף 5.5 ועד היום. לאחר לידת ביתי הקטנה המחזור הופיע לאחר שנה וחצי. לפני ארבעה חודשים מחזור לא סדיר ונפסק באופן מוחלט מ20/05/08 . הרגשה כללית לא טובה מלווה בגליי חום וצמרמורות. תוצאות דם ואולטראסאונד מתאריך 08/07/08 רירית עובי 2.6 מ"מ.נצפה הד היפראקוגני בקוטר 1.7 מ"מ שחלות ימנית 13 מ"מ X24 מ"מ שמאלית 13 מ"מ 28 מ"מ ללא נוזל בדוגלס ESTRADIOL E2 100 PROGESTERONE 2.4 LH 34.1 FSH 52.9 PROLACTIN 93.7 TSH 1.25 הרופא המטפל המליץ על בדיקת דם עוד חודש. ונתן תרופה ALTERNA לטיפול בגלי חום. האם המצב הפיך.האם אוכל להביא ילדים לעולם מהבציות שלי? אציין שהבדיקות התבצעו ללא מחזור. האם יש צורך לקבל כדור להסדרת מחזור ואז לבצע בדיקות הורמונליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למניקה שלום
ד''ר חגית כהנא22/07/2008במהלך הנקה יתכן שלא יהיה מחזור או שיהיה לא סדיר
קשה להתיחס לבדיקות הורמונליות חד פעמיות שאינן קשורות למחזור ולהחליט שמדובר בגיל המעבר
רירית הרחם מעובה מה שמעיד על השפעה הורמונלית לא ברור האם נצפו זקיקים בשחלות
לא הייתי מזדרזת להתייחס אליך כגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר המופיעים עם טיפולסימונה20/07/2008
אני בת 45 סובלת מתופעות גיל המעבר כ 7 שנים. נטלתי טיפול הורמונלי מגוון עד שהצלחתי להתאזן במשך מספר שנים עם טיפול באסטרופם במינון של 4 מ"ג. בתקופה האחרונה שוב הופיעו התסמינים שכוללים,גלי חום הזעות ליליות,דכאון וחוסר ריכוז . מה עלי לעשות מוכנה לשמוע כל עיצה לפתרון הבעיה. תודה מראש סימונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר תוך טיפול
פרופ` יונה תדיר20/07/2008סימונה,
ראשית, יש לציין (מה שידוע לך ממילא) שנכנסת לתסמונת גיל המעבר מוקדם מהרגיל (בגיל 37). עובדה זו באה לידי ביטוי בהקשר של יתר התסמינים אותם את מתארת, מאחר ויתכן שיש לכך קשר.
המינון אותו קיבלת (4 מ"ג של אסטרופם) הוא יחסית גבוה (אולי עקב גילך היחסית צעיר), ולמען האמת תכשיר זה של 4 מ"ג יצא מהשוק (אלא אם כן נטלת 2 טבל' ליום). בד"כ ניתן להסתפק ב 1-2 מ"ג ליום. יתכן וגופך הורגל למינון גבוה יחסית ועקב כך הינך סובלת מתסמינים של נסיגה ממינון הורמונלי גבוה יחסית. מעבר להערות כלליות אלה קשה להתאים טיפול בדרך זו ומומלץ להוועץ עם הרופא/ה כדי להתאים טיפול המשכי. כיום אנו יודעים שיש הצדקה למתן טיפול הורמונלי לפחות בשנים הראשונות של גיל המעבר, מאחר ויש לכך תופעות המגינות על מערכות גוף רבות, פרט לסיוע לאותם תסמינים עליהם את מתלוננת. זאת, כמובן בהעדר הוראות נגד ותוך מעקב רפואי המתאים כגון בגיקות שד, ומערכות אחרות. כל זאת, בנוסף להמלצה על דיאטה מתאימה והחשוב מכל, פעילות גופנית.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותחנה20/07/2008
לאחר לקיחת הורמונים במשך שנים רבות הפסקתי ועתה מופיעים אצלי על הפנים כמו פצעי בגרות בצעירותי האם התופעה הזו מוכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים לאחר הורמונים
פרופ` יונה תדיר20/07/2008דליה,
יתכנו מצבים כגון אלה, אולם יש להוועץ עם רופא/ה על מנת לשלול אפשרות אחרת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
חנה21/07/2008האםעלי לפנות לרופא המשפחה או לגניקולוג? בנושא הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא משפחה או רופא נשים?
פרופ` יונה תדיר21/07/2008דליה,
שאלתך מצויינת. וכדי להבהיר את התמונה אוכל "לגלות" לך כי לפני כשבועיים התקיים מפגש בו לקחו חלק כ 50 רופאים מומחים. כמחציתם רופאי נשים והמחצית השניה רופאי משפחה, כולם עוסקים בנושא גיל המעבר. הסיבה למפגש זה נועדה לגרום למומחים ממקצועות שונים אך מתמקדים באותו תחום של גיל מעבר (או מה שאני מגדיר ג... "גיל היפה") לדון יחד ולגשר על הבדלי גישות במספר תחומים. התרחשו מספר שינויים חשובים במהלך 5 השנים האחרונות בידע הרב שנצבר בנושא זה ויש בו מקום רב לעידכונים. לפיכך, בין אם תבחרי ברופא/ת משפחה או בגינקולוג/ית, בכל מקרה כדאי שיהיה/תהיה זו/זה מומחה המתמקד/ת ברפואת גיל המעבר.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 46חוי20/07/2008
בוקר טוב, אני בת 46 מזה כחודש המחזור מאחר .בבדיקה שעשיתי בבית נשללת האפשרות להריון. היו לי בעבר מעט איחורים אבל בסדר גודל כזה של איחור לא היה לי. הענין הוא שאני מרגישה שיש לי גם בתקופה זו גלי חום כשהם קורים לי אני מרגישה שמשהו נסחט ממני ומאוד קשה לי ( כמו שחסר לי אוויר לנשום ובחרדה גדולה) הענין שמא עלי לעשות בשלב זה . קבעתי תור לרופא . מהן השאלות שאני צריכה לשאול אותו ואם ישנם בדיקות מיוחדות שאני צריכה לבצע. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגיל המעבר?
פרופ` יונה תדיר20/07/2008חוי,
שאלתך מצויינת, ובעצם השאלה נתת גם חלק מהתשובה. במצבים של כניסה (או ספק כניסה?)" לגיל המעבר" (או יש מי שמגדיר אותו גם "הגיל היפה"), מומלץ להוועץ עם רופא/ה על מנת להתאים את הגישה הטיפולית לכל אישה ואישה על פי מדדי בריאות אישיים ושונים. כיום אנו יודעים טוב מבעבר על חשיבות התחלתו המוקדמת של טיפול רפואי. לא בכל מקרה יש צורך לטיפול רפואי, אולם אם יש הצדקה לכך הרי ששלב הכניסה לגיל המעבר הוא החשוב מכל, על מנת שלא "לפספס" חלון הזדמנויות לטיפול זה. ישנו מידע רב נוסף אותו חשוב לדעת בשלב זה על מנת שמדדי בריאות ואיכות חיים לא יפגעו מהשינוי ההורמונילי הנלווה לגיל זה. את השאלות החשובות ינחה/תנחה אותך המומחה/ית לנושא זה ולכן חשוב להוועץ ברופא/ה המכיר את נושא "רפואת גיל המעבר".
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 46
חוי20/07/2008תודה רבה על תשובתך. האם זה צריך להיות רופא נשים או שאני צריכה לפנות לרופא גיל המעבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 46 - המשך שאלה
חוי22/07/2008נא התחייסותך לשאלה: האם אני אמורה לפנות אל רופא נשים או מומחה לגיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
ד''ר חגית כהנא31/07/2008פני לרופא נשים מטפל בשלב ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 46 - המשך
חוי10/08/2008מבדיקה דם הורמונלית התברר כי אני מתחילה מאוד את גיל המעבר קיבלתי את הכדור ליויאל. אבקש לקבל חוות דעתך על הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 39, מחזור מאחר בלי הריוןנעמי17/07/2008
היי. אני בת 39 ומתגוררת כרגע בהולנד. המחזור שהיה תמיד פחות או יותר סדיר לא מגיע מיזה שבועיים. בדקתי כבר פעמיים: הריון זה לא. תור לגיניקולוג יש לי לעוד חודש וחצי, ככה זה בהולנד. יצויין שלפני שלושה חודשים עברתי הפלה טבעית (בביקור שלי בארץ...). הכירורגית שביצעה את הגרידה טענה שמשהו לא מרגיש לה לגמרי תקין ברחם, בעוד היא רשמה בגליון השחרור שהכל תקין. עברתי בדיקה אצל גיניקולוג בארץ, אולטרהסאונד ובדיקת פאפ, יצא תקין. חוץ מיזה אני בריאה, חיי מין יוצאים מן הכלל ורק מתגעגעת קצת לארץ... תודה מראש על התשובה! הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה בהולנד
פרופ` יונה תדיר17/07/2008הילה,
הולנד ידועה כמדינה בה רמת הרפואה מצויינת וצר לי לשמוע שהרופאה שלך בארץ טענה (כדבריך) שמשהו לא מרגיש לה תקין - אבל במכתב הסיכום כתבה שהכל תקין.
"משהו" - אינו מקובל כמינוח רפואי סביר ויש לבקש מאותה רופאה להגדיר מה הוא ה... משהו הזה. לעיתים, לאחר הפסקת הריון, הווסת מתאחר, אבל 3 חדשים זה קצת יותר מידי. מספר בדיקות דם, אולטרה-סאונד חדש, ושיחה עם הרופא/ה עשוי לפתור את הבעיה.
וחוץ מזה, העיקר לשמור על מצב הרוח, על חיי המין היוצאים מן הכלל, ועל הגעגועים לארץ. מה צריך יותר מזה, במיוחד מנופיה הירוקים של הולנד, בין ריחות וצבעי הפרחים ומשבי הרוח המרעננים.
פרופ 'יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה+סבלנות?
נעמי17/07/2008תודה על תשובתך. באמת ירוק כאן ומקסים (כ"כ הרבה גשם, לא פלא). אין לי טענות לגבי הרפואה כאן למעט העובדה שאתה תלוי לחלוטין ברופא המשפחה שלך ולא יכול ליטול יוזמה ולפנות ישירות לרופא מומחה וכן, זמני ההמתנה הממושכים. ....ולגבי הרופאה שביצעה את הגרידה: זה היה בארץ, בי"ח מאיר, שם ביליתי את ימי החופשה הראשונים שלי.... מאז היה מחזור פעמיים, וכעת שבועיים איחור. החשש שלי היה שאני נכנסת מוקדם מדי לגיל המעבר, אבל מבין השורות של תשובתך אני יכולה להבין שהפאניקה הפולנית שלי עוד מוקדמת. רב תודות! הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל בסלנות ורפואה טובה
פרופ` יונה תדיר20/07/2008תחת הכותרת רפואה טובה ניתן לכלול גם את פרק הזמן עד למפגש עם הרופא. מי מאיתנו אינו/ה מכיר/ה את התופעה ש... כאשר מגיעים לרופא/ה פתאות נהיינו לפתע בריאים. ניתן ללמוד מכך אם התור קצר מידי אין בכך בהכרח תרומהלבריאות. זה מסתדר (אולי?) גם עם (כדבריך) הפאניקה הפולנית?
שבוע טוב,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה, כולנו פולנים? +שאלה
נעמי26/07/2008בארץ כולם היסטריים, כאן בהולנד השאננות חוגגת. רגועים כמו הפרות באחו. בנתיים הפשלתי שרוולים (ועוד פרטי לבוש) ודרשתי במבטא ישראלי בדיקה של גיניקולוג באותו היום. המבטא עבד... רק שהאולטרה סאונד לא העלה כלום, רחם+שחלות נראים יפה, למעט "מיומה" (שו האדא?), אין מה לדאוג. בדיקות הורמונליות בוצעו. אז אני לא דואגת, אבל עדיין אין מחזור...! ושאלתי התורנית היא: האם מתח יכול לגרום לעיכוב במחזור של כמה שבועות? כולם אומרים שברור ובודאי, ובכ"ז, מנסיונכם והידע הקליני שלכם, רופאי המדור היקרים, מה למתח ולמחזור שלי? ושוב תודה, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר וכמה שאלותאלין11/07/2008
אני בת 47, מקבלת נובופם לאחר שהגניקולוגית שלי הגיעה למסקנה שאני בתקופה טרום הפסקת הוסת. לפני שהתחלתי לקחת נובופם סבלתי מכל התופעות של גיל המעבר- אמנם בעזרת נובופם התופעות פחתו ,אבל לא קיבלתי מחזור ואני עכשיו כבר באמצע החפיסה השנייה. לפני שהתחלתי לקחת נובופם, הגניקולוגית אמרה לי שאקבל מחזור בסיום החפיסה הראשונה ומכיוון שלא קיבלתי,שאלתי אותה אם כדאי אולי להחליף את ההורמונים לסוג אחר. היא ענתה שאין צורך ואם התופעות נעלמו, זה מספיק. שאלתי אותה בקשר לפרוגילוטון והיא אמרה שזה לנשים צעירות.האמנם? היא גם טוענת שבהורמונים במינון יותר גבוה מנובופם יש סכנה לסרטן השד. אני מעוניינת לקבל שוב מחזור,האם לדעתך יש סיכוי שהמחזור יגיע עם נובופם? אולי בכל זאת כדאי להחליף להורמונים אחרים? (אגב המחזור האחרון היה לפני חודשיים) בנוסף,מאז שאני לוקחת את הנובופם אני מאוד נפוחה באזור הבטן, מרגישה שאני אוגרת נוזלים. אודה לעצתך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עלי ולא קיבלתי תשובה?!
אלין12/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר תשובות לגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר12/07/2008גב' אתי הנכבדה. לא דלגנו עליך. אם תשימי לב השאלה אשר קבלה מענה קודם לכן נשאלה יום לפני זו שלך, וכדאי להתאזר במעט סבלנות לשרות מסוג זה , הניתן כפי שניתן ???... :)
ולגופם של עניינים, והם מגוונים:
א. קודם לכל, חשוב להבין שפורום אינטרנט לא נועד לעסוק בשאלות של התאמה אישית לתרופות ובתופעות לוואי כאלה או אחרות. נטילת תרופות והמלצה על תרופות היא נושא מורכב ויש לו גם השלכות של אחריות רפואית (מדיקולגלית). לפיכך, התשובות הניתנות כאן אין בהן בהכרח כדי להתייחס ישירות לבעייתך.
ב. בהתאם לאמירה כללית זו, יש לדעת כי קיימת כיום נטיה לחזור למתן תכשירים המכילים שילובים הורמונליים (אסטרוגן עם או בלי פרוגסטרון) כמו זה שקיבלת (הנובופם)ו/או תכשירים אחרים, וחשיבות נטילתם בשלבי הכניסה לגיל המעבר (גילאים לתסמונות כמו שלך) היא חיובית. יש בה כדי לסייע ולהגן על הגוף בפני מספר רב של תופעות הזדקנות רקמות, ואברים חיוניים, כמו גם השפעה על תיפקוד המוח. זאת, כמובן, בהעדר הוראות נגד רפואיות.
ג. נטילת גלולות מסוג זה, המכילה שילוב הורמונלי, מה שנקרא: Continuous sequential combined preparation, כלומר שילוב המשכי המחכה את המחזור הטבעי, לא מחייב קבלת דמם בין מחזור טיפולי אחד לשני, אולם בכל מקרה של אי וודאות כדאי להיות בקשר עם הרופא/ה שהמליצ/ה על הטיפול.
ד. לגבי הפרוגילוטון, המכיל אף הוא שילוב של הורמונים דומים מאותן קבוצות, אך במינונים ובהרכבים שונים, יש הגיון בדברי הרופא/ה.
בקיצור, שיהיה רק טוב...
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה המושקעת
אלין12/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים לגיל המעבררנה10/07/2008
אני לוקחת הורמונים טריסקוונס. מאחר ואני מקבלת אתם מחזור מאד כואב ואני נוסעת לחול, הייתי מעונינת לדעת אם אני יכולה לעשות חודש הפסקה ולא לקחת אותם. האם יש הפרעה לקחת כדורי מלריה יחד אתם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת הורמונים
פרופ` יונה תדיר12/07/2008ניתן לעשות חודש הפסקת בנטילת הורמונים מסוג זה תוך ידיעה שהסיבות אשר בגינן נלקח הטיפול תחזורנה בנהלך תקופה זו., לא צריכה להיות בעיה עם תכשירים כגון כדורי מלריה כל עוד יש המלצה ליטול אותם באזורי סכנה, אולם, מאחר והחלטה על טיפול אישי מעורבת בשיקולים אישיים ומורכבים יטותר , בכל מה שקשור לתופעות לוואי (כאבים וכו') או באינראקציה של סוגים שונים של תרופות יש להוועץ באופן אישי ברופא/ה המטפל/ת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק שנמשך שבועפנינה07/07/2008
אני בת 45 המחזור אחר לי החודש בשבוע ויש לי דימום שנמשך בערך כשבוע מה עושים? (נבדקתי כבר לאחרונה אצל רופאת נשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק
פרופ` יונה תדיר07/07/2008פנינה,
צר לי על כי בעייתך לא נפתרה עדיין, לאחר ביקור אצל הרופא/ה. לדימום מסוג זה יכולות להיות מספר סיבות. אין טעם בפירוט כל מגוון האפשרויות, ואין זה סביר להניח שניתן לפתור את הבעיה באמצעות פורום באינטרנט אלא רק ע"י ביקור אצל רופא/ה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)