מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות חום והזעהמרי06/07/2008
שלום רב, אני בת 60 ולאחרונה התחלתי לסבול מחום יתר והזעה, אני מייד מזיעה ומאוד חם לי כמעט בכל מקום הרבה יותר מאחרים, האם יש אפשרות לטפל בתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום יתר להזעה
פרופ` יונה תדיר06/07/2008מרי,
תופעות של חום יתר והזעה (מה שמוגדר בד"כ כגלי חום) נחשבת להיות תופעה שכיחה בשלבים ראשונים של הכניסה לגיל המעבר. אכן, פחות שכיח לראות הופעתם בגילמתקדם יותר. מדבריך אין לדעת מתי נכנסת לגיל המעבר? יש כיום נטיה לחזור ליטפול באסטרוגנים, לעומת נסיגה ממגמה זו לפני כ-5 שנים. מאידך, בגיל 60 לא מומלץ גם כיום להתחיל טיפול הורמונלי. קיימים בשוק מספר תכשירים "טבעיים" אשר משווקיהם טוענים כי הם יעילים כנגד תופעות של גלי חום והזעת יתר. בין היתר מוזכרים פיטואסטרוגנים, תלתן אדום, קוהוש שחור, וכיוב'. יש לציין כי אין בספרות מאמרים מבוקרים אשר מעידים על יעילותם של תכשירים אלה, או על בטיחותם וכרופאים קשה לנו להמליץ עליהם ללא מידע זה. שינויי תזונה עשויים אף הם לשפר תסמינים אלה. מדובר בהמנעות משתיית אלקוהול, קפאין למאכלים חריפים. שתיה מרובה של מים, חלב ותה צמחים עשויה גם לסייע. התאמת לבוש לבדי כותנה "נושמים" עשויה לסייע, ולסיום, כדאי לעקוב אחרי דפוס הופעת גלי החום ע"י רישום זמן הופעתם ומשך הופעתם וע"י כך למצוא קשר לסיבות הגורמות להם. ניתן גם ללמוד האם תכיפותם גוברת או פוחתת.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בגיל המעבר הקונבנציונלי או.נורה03/07/2008
אני בת 52 וחצי המחזור לא מגיע כבר חצי שנה אין לי תופעות לואי אין גלי חום אין מצבי רוח קיצוניים אין לי שער לבן.. אין צניחת שרירי בטן.. אין קמטים.. חיי מין פעילים אני אם ל-4 ילדים חיה ברמת מודעות עצמית גבוהה. האם כל זה מצביע על היותי בגיל המעבר,או שמא יכולה להיות סיבה אחרת להפסקת המחזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ופעות גיל המעבר
פרופ` יונה תדיר03/07/2008נורה,
על פי גילך הכרונולוגי סביר להניח שאכן, נכנסת "לגיל המעבר". קרי, למעבר בין גיל הפוריות לגיל השלישי. נעים לקרוא את שאלתך המצביעה על אופטימיות ויתכן שיש לכך קשר לעובדה שגם את שלב המעבר הזה את עוברת בצורה חיובית. על מנת לתת מענה רפואי לשאלתך יש לבצע בדיקת דם הורמונלית אחת אשר יש בה כדי להעיד על רמת תיפקוד השחלות אשר סביבן נע ציר השינויים המוגדרים כגיל המעבר.
יתרה מזאת, לצד הגישה החיובית אותה את משדרת חשוב לדעת שכדאי להוועץ ברופא/ה מומחה/ית לענייני גיל המעבר. זאת, לא על מנת לשנות גישתך החיובית, ומודעותך העצמית הגבוהה, אלא כדי להחליט אם יש הצדקה בכל זאת לעשות שימוש בתוספים הורמונליים למיניהם. אנו יודעים היום טוב יותר מבעבר על חשיבות נטילת תוספים אלה, ודווקא בשלב המוקדם של גיל המעבר בו את כנראה נמצאת, על מנת לשמור על תחושות חיוביות כמו שלך לאורך זמן, ככל שניתן.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ...
נורה04/07/2008ידוע לי על אי יכולת לקבל הורמונים.(תסמונת אפלה רדומה שנים,בלי קומדין שלוש שנים,התגלה בתסחיף ריאה) האם יש תחליף כתוסף מזון שאינו הורמונלי? אם אזדקק בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק מינירוני01/07/2008
שלום רב, אני בת 50 ועד עתה אני ובעלי נהגנו לקיים יחסים לפחות פעמיים בשבוע, בתקופה האחרונה החשק המיני שלי ממש ירד ואין לי אפילו רצון לקיים יחסים, האם יש איזה טיפול או כדורים במיוחד לתופעה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק מיני
ד''ר חגית כהנא02/07/2008לקראת הפסקת הוסת ישנן תופעות שונות כמו הפרעות בשינה חוסר חשק מיני וחשק בכלל
אם אינך נוטלת הורמונים כדאי לשקול טיפול פעמים רבות חל שיפור משמעותי תוך חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפיון עור ו..דיכאוןמיכל28/06/2008
אני בת 58 ולפני 16 שנים עברתי כריתת רחם + שחלה. למזלי "חוויתי" את תופעות גיל המעבר רק בשנים האחרונות. לא טופלתי בהורמונים מאחר שלאימי היה סרטן שד. לאחרונה גיליתי כי עור רגלי והישבן הפכו רפוסים בבת אחת ובצורה חמורה (ואיני מגזימה כלל) הגורמת לי לדיכאון של ממש. עונת הקיץ רק מעצימה את ההרגשה. האם ניתן להשיב את הגלגל לאחור במידת מה ???. תודה על כל תשובה !!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר חגית כהנא01/07/2008נראה שלא סבלת מתופעות גיל המעבר המקובלות
רפיסות האיברים מתרחשת עם הגיל אצל גברים ונשים כאחד. הפתרון היחיד שמשפר את המצב הוא ספורט.
הורמונים לא יועילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותג'קי25/06/2008
שלום. אני בת 44 + 3 ילדים. הווסת שלי לא סדיר בכלל (אולי בגלל שימוש ב-minerva) ובחודשים האחרונים יש לי גם גלי חום. עשיתי בדיקות הורמונליות ביום השלישי למחזור האחרון שהיה לי: estradiol 95.4pmol/l LH 48.3 IU/L FSH 123 IU/L prolactin 454mU/L TSH 0.06mU/L (אין לי בלוטת תריס כך שהרמה תמיד מאוד נמוכה אצלי) האם ערכים אלו בתחום הנורמה? (חיפשתי באינטרנט ולא הצלחתי למצוא ערכים ביחידות הנ"ל) בתודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות
פרופ` יונה תדיר26/06/2008ג'קי,
ערכי הבדיקות מצביעים על מגמה לכוון גיל המעבר, אולם בכל מקרה של בדיקות יהיה זה לא נכון להתייחס דרך האינטרנט מעבר לכך. פורום נועד להבנת מנגנונים כלליים ולא להחליף ייעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת רחם בגיל 53אורית24/06/2008
שלום רב.
בבדיקה גניקולוגית התגלה רחם שרירני, מיומה בת כ-14 שבועות.
הומלץ על כריתת רחם ואני מתלבטת האם בגילי (עדיין מקבלת מחזור, לעיתים דימומים כבדים) כדאי לבצע את הניתוח?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם בגיל 53
פרופ` יונה תדיר24/06/2008אורית,
שאלתך מצויינת, אולם היא מתאימה יותר לפורום מיומות מאשר לפורום גיל המעבר.
ולגופו של עניין: אכן, בגיל 53 קיים סיכוי סביר להקטנת נפח המיומה לאחר כניסתך לגיל המעבר (הפסקת הוסת הסדירה). מאידך, גודל המיומה שאת מתארת (14 שב) והעובדה שיש דימומים, מעוררת שאלות נוספות אשר הן המגדירות את הצורך בניתוח (או בטיפול אחר). לדוגמא: מה רמת ההוגלובין בעקבות הדימומים? האם גורם לחולשה גופנית? האם מיומה בגודל כזה לוחצת על אברים אחרים,? וכיוב').
רק כך ניתן להגדיר אם יש צורך לטפל, ע"י ניתוח או בגישות טיפוליות אחרות הקיימות כיום.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרופסור יונה תדיר ושאלה נוספת
אורית25/06/2008ציינת בתשובתך שיש גישות טיפוליות נוספות, האם תוכל בבקשה לציין מהן?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לפרופסור תדיר
אורית25/06/2008אני מודה לך מאד על תשובתך המיידית והמפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי רוחאורנה22/06/2008
אני סובלת ממצבי רוח משתנים, חוסר האיזון הולך ומחמיר ואני יכולה לילה שלם לא לישון בגלל מחשבות רעות וחרדה, מצד שני אני יכולה לקום למחרת עם מצב רוח טוב. התנודות במצב הרוח הן מאוד תדירות, אני בת 42 האם זה קשור לגיל המעבר לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי מצב רוח
פרופ` יונה תדיר22/06/2008אורנה,
גיל 42 הוא אולי קצת מוקדם מידי לשינויי גיל מעבר, אף כי יש נשים הנכנסות למצב זה גם בגיל זה. ניתן לבצע תבחינים הורמונליים כדי ללמוד אם אכן, את קרובה לגיל המעבר.
מאידך, אין תבחינים הורמונליים למדידת שינויים במצבי הרוח והמלצתי, להוועץ בייעוץ פסיכולוגי על מנת לשלול סיבות אחרות לאורת מצבי רוח ונדודי שינה. אם ישללו סיבות אחרות ניתן לשפר את תחושותיך ע"י תרופות למיניהן.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום והורמוניםשרי14/06/2008
שלום שמי שרי בת 53. מגיל 44 ללא וסת בשל טיפולים כימוטראפיים בהודג'קין לימפומה. נמצאת בביקורות ומבחינת המחלה הכל בסדר.
סובלת מתופעות קשות כמו חוסר שינה עייפות ובעיקר גלי חום חזקים ותכופים מלווים בדפיקות לב, ביום ובלילה. התגברות של התופעה בשנה / שנתיים האחרונות)
תכשירים טבעיים שונים לא הועילו כלל. לאחר התיעצות עם רופאת נשים התחלתי ם קליאוגסט. הספקתי לקחת 13 ימים וסבלתי מדפיקות לב מאד חזקות לאורך כל שעות היום עם גודש בשדיים.
רופאת הנשים הורתה לי להפסיק את עם הקליאוגסט ולבחון מה קורה. ואכן מספר ימים לאחר שהפסקתי "נרגעו " דפיקות הלב שלי.
כעת אני מעונינת לנסות הורמונים אחרים, אולי "קלים" יותר? האם תוכלו ליעץ לי מה לקחת? יש לי תור רק ב22 לחודש לרופאת הנשים,אני עם גלי חום קשים שמפריעים לי מאד בתיפקוד היומי.
מאידך משום שיש לי רקע עם ממאירות אני מבינה כי אינני יכולה לקחת הורמונים חזקים.
אודה על תשובתכם, שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת תרופות
פרופ` יונה תדיר14/06/2008שרי,
שאלתך ברורה, אולם התאמה של תרופות בין אם על רקע של פותעות לואי או על רקע של מחלות נלוות מחייבת התאמה אישית ולא ניתן לעקוף את הייעוץ ע"י הרופא/ה המטפל/ת. לא לכך נועד פורום אינטרנט.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת שלא נגמר...פני11/06/2008
שלום,
אני אישה בת 56, שמנה. בשנתיים האחרונות הוסת שלי "מגמגם" ומגיע אחת למספר חודשים. כשאני מקבלת זה בעוצמה מאוד חזקה- נאלצת להשתמש בכמויות של צמר גפן (פדים, גם הגדולים שבניהם לא מספיקים) ולהחליף כל הזמן.
אני מבינה שבגיל הזה הוסת כבר הייתה אמורה להסתיים.
האם יש משהו לעשות בנידון? מה הם גורמי הסיכון מהם אני צריכה להיזהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים ובדיקת הרירית
פרופ` יונה תדיר11/06/2008פני,
מצב כגון זה יכול להיות תקין, אולם עלול גם להסתיר בעיה ברירית הרחם. הייתי מאד ממליץ להוועץ ברופא/ת נשים ויתכן שיש גם צורך לבצע גרידת ניסון לבדיקת הרירית.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בגיל הזהבגליה09/06/2008
חמתי בת 63 מאוד חשוב לה המראה החיצוני. במשך שנים היא משקיע בקניית קרמים, סרומים וכל השאר. היא מתלבשת במיטב האופנה וגם מקפידה על כושר גופני ולא ממש אכלנית גדולה... לפני שבוע בארוחת שישי היא ככה העלה רעיון שלה שהיא רוצה לעשות ניתוח פלסטי להרמת העפעפיים והיא שוקלת אולי גם מתיחת פנים. אני אגב כמעט נחנקתי באותו הרגע מהאוכל שעדיין היה לי בפה! ואני פונה אליכן בנות הפורם להתייעצות- זה מקובל? מה לגבי כל הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמותות
ד''ר חגית כהנא10/06/2008אני שמחה שחמותך משתפת אותך בטרדות שלה
היא רוצה להיות יפה ומשקיעה בזה - ברכות
אם היא רוצה ניתוח עפעפיים מה הבעיה חוץ מזה שזה על חשבון הירושה?
תדאגו ללכת לפלסטיקאי טוב שיסביר על הסיכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בגיל הזהב
גליה12/06/2008נראה לי פשוט די מפחיד להכנס לניתוח. ורגע זה מנתח פלסטי או רופא עיניים? ואיפה עושים כזה ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
ד''ר חגית כהנא16/06/2008לכל ניתוח יש סכנות ועלולים להיות סיבוכים אבל אני חושבת שזו החלטה של המנוח אם הוא רוצה לקחת את הסיכונים
בד"כ המבצע הוא מנתח פלסטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתראילנה01/06/2008
שלום ד"ר
אני בת 56 , בזמן האחרון החלו אצלי תופעות הורמונליות גבריות
קולי השתנה לקול נמוך, יש לי שיעור יתר בכל הגוף, ופצעים.
בבדיקות שעשיתי נמצא:
טוסטסטרון גבוה 10.6
ב CT התגלה אדרנל שמאל קישורית בגודל 1.5 ס"מ
אדנומה ? לימפומה
אנדרוקונולוג הציע להוריד את קודם כל את השחלות למרות שבאולטרה סאונד של השחלות הן נראות תקינות, אבל הוא חושש אולי במעטפת השחלות יש משהו.
אשמח לקבל חוות דעת שניה לפני ביצוע הליך כירורגי.
תודה רבה רבה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שניה
פרופ` יונה תדיר01/06/2008באופן כללי נשמע כי יש הגיון רפואי בחוות הדעת הרפואית שקיבלת. על מנת להיות יותר מדויק כחוות דעת נוספת לפני התערבות כירורגית עלייך להוועץ בגינקו-אונקולוג.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
אילנה30/07/2008תודה רבה אנסה לקבל חוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לפני גיל המעבררחלי31/05/2008
אני בת 42 המחזור שלי כבר שנתיים לא סדיר, וגם הדימום מועט. לפחות שבועיים לפני שאני מקבלת אני מרגישה כאבים בכל הגוף בעיקר בבטן תחתונה, גב תחתון וחזה. בעיקר לחץ בחזה. אני מאוד עייפה והאנרגיות שלי בירידה. {אני אישה מאוד אנרגתית ופעילה}. אני מרגישה שאין לי חשק לעשות ולייצר מין דיכאון קטן, מאוד רגישה מכל דבר קטן אני נפגעת ומסתגרת בעצמי אני מרגישה גם בשינוי פיזי כמו נפיחות, טעבון מוגבר וירידה בתיפקוד המיני. המחזור לא סדיר אחת לחודשיים בערך זמן המחזור יומיים שלושה עם דימום מועט. השאלה שלי כיצד ניתן לטפל ואיזה בדיקות לעשות, כיצד ניתן להקל על ההרגשה והאי נוחות במצב הזה. האם זה נורמיל להרגיש תופעות אלו בגילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קדם וסתית
ד''ר חגית כהנא01/06/2008מה שאת מתארת היא תסמונת קדם וסתית שקיימת אצל נשים רבות בד"כ יותר לאחר סיום תכניות הילודה
יש לכך טיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור סיני או פמיקיור (תוסף מזון של חברת אלטמן)
וכן טיפולים הורמונליים כמו גלולות
כ"כ יש המטפלים בכך ע"י תרופות אנטי דכאוניות
פני לרופא/ה הנשים שלך שייעצו לך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין29/05/2008
האם זה נכון שנשים שלוקחות הורמונים חלופים בגיל המעבר נראות יותר טוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין הנעורים
ד''ר חגית כהנא01/06/2008לפני מספר שנים חשבו שהורמונים חליפיים יגרמו לכל אישה להיות יפה צעירה ובריאה יותר
האמת שהורמונים עוזרים למניעת תסמינים כמו גלי חום מצבי רוח ומשפרים את צפיפות העצם
אז לא .... הורמונים לוקחים בהתאם לתחושות ואינם במקום ספורט וחיים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבות בהטלת שתן וכאבים בצוואר הרחםאביטל26/05/2008
שלום, אני סובלת לאחרונה מצריבות בעת הטלת שתן וכן דקירות תכופות בצוואר הרחם, אני בת 45 ועדיין מקבלת מחזור, אני בריאה בד"כ האם מדובר בתופעות של גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבות במתן שתן
פרופ` יונה תדיר26/05/2008לאביטל,
אכן, קיימת רגישות רבה יותר של מערכת השתן בגיל המעבר. מיעוט הורמונים (בעיקר האסטרוגן) גורם לירידה בהשפעה על רירית הנרתיק וסביבתו תוך נטיה להגברת דלקות בדרכי השתן. מאידכך, אין בכך כדי לאמר שאכן, זה המצב אצלך. גם תחושת הדקירות (כפי שאת מתארת) אין הכרח שמקורה בצואר הרחם אלא באזור הנרתיק ושלפוחית השתן בסמוכה. על מנת לוודא מה מקום השינויים עליהם את מדווחת כדאי להבדק ע"י רופא/ת נשים.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלף תסמונות ועוד אחתמיכל23/05/2008
כבר הרבה שנים שאני סובלת מתסמונת קדם מחזור ברמות גבוהות. עצבנות דכאון כאבי גב מגרנות, נפיחות גודש בשדיים, חוסר שינה או חולשה שמביאה אותי לישון יומיים רצוף. מאבדת כל חודש לפחות שבוע מהחיים שלי. סיוט.
כבר הייתי על תרופות פסיכטאריות- שלא עזרו, דיקור סיני- שלא עזר, טיפול הומאופטי -שגם הוא לא עזר. ואני מדגישה שכל ניסיון נמשך בין חצינה לשלוש שנים כדי להיות בטוחה שניסיתי, בדקתי, נתתי לטיפול זמן להשפיע וכך הלאה.
כעת אני בת 46. חיה חיים מאד עמוסים, ועל כל אלה אני מגלה את גיל המעבר. שינה לא טובה, יקיצה באמצע הלילה או ממש מוקדם, עצבנות ודיכאון ממש קשים, אכילה מוגזמת -ועליה במשקל וכל מה שציינתי קודם, (וודאי עוד כמה תסמינים שאני לא זוכרת כעת ....כן אני גם שוכחת המון...)
אם זה לא היה עצוב ...זה היה מצחיק.
מבקשת עצה ,הנחיה ,לאן לפנות, מה לעשות .לא ששה לקחת הורמונים מעדיפה משהו טבעי .כל רעיון, עצה או הנחיה יתקבלו בברכה.
מתסכל שבמאה ה21 עדיין אין לעניין הזה פתרון הולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתסמונת טרום וסת אל גיל המעבר.
פרופ` יונה תדיר25/05/2008מיכל,
את מתארת בצורה מאד מפורטת מצב מורכב ונראה כי את למודת נסיון. ספק את אתר אינטרנט עשוי לעזור למי שכבר ניסתה וחוותה כל כך הרבה. בממשק שבין תסמונת קדם וסת לבין גיל המעבר...
מומלץ לך לפנות לאחת מאותן מרפאות המתמחות בתחום זה, ויש כאלה במספר בתי חולים. לדוגמא, במרכז רפואי רבין יש מרפאות ספציפיות המתמחות בשני התחומים שציינת. סביר להניח שגם בבתי החולים המרכזיים האחרים יש מרפאות כאלה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)