מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע חלקי ברצועה צולבבתנופר13/10/2007
שלום אני שחקן כדורגל, קרעתי חלקית את הacl במהלך משחק לפני חצי שנה ולפני 4 חודשים עברתי ארטרוסקופיה. לפני חודש חזרתי לאימונים מלאים כולל כדורגל וחדר כושר, ברצוני לדעת האם אימון פרופריוספציה עדיף מאימון כוח בחדר כושר? מבחינת חיזוק המפרק ושרירים מסביב למפרק הברך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני דברים שונים
ד''ר גל דובנוב-רז13/10/2007אימון כוח משפר כוח. אימון פרופ' משפר שליטה ותאום בין השרירם השונים. הפיזותרפיסט שמלווה את השיקום לרוב יודע לבדוק ולהחליט מה מהשניים חסר יותר, ובכך למקד את הזמן. זה שני דברים שונים, ולא במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מוגדר עומס על המפרקים?אורלי12/10/2007
שלום רב,
לפני כשנתיים וחצי עשיתי דיאטה והתחלתי להתאמן בקביעות במכון כושר,אני מתאמנת שעה אירובי-הליכה, ריצה וכן עוד לפני שהתחלתי להתאמן בקביעות היו לי "קנאקים" ברגליים אומנם לא באופן חמור אבל, הבעיה היא שבתקופה האחרונה החמירו "הקנאקים" שיש לי ברגלים בהליכה אחרי האימון בעיקר. השאלה שלי היא האם אני מפעילה עומס רב על המפרקים? שחיקה? ומה עליי לעשות בנידון????
תודה מראש, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומס
ד''ר גל דובנוב-רז13/10/2007קנקים הם דבר נפוץ, ולרוב לא מעידים על מחלה - אלא אם יש גם "בריחה" של הרגל. כל עוד אין כאב, ואת מבצעת את האימון בעומס מוכר ובעוצמה המקנה "קושי נעים". נראה כי אין סיבה לדאגה. בכ"ז, אם מזדמן לך לקפוץ לבדיקת רופא ספורט או אורתופד - כדי להעריך את יציבות הברך - יותר בטוח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהנדב12/10/2007
שלום,
אני בן 36, פעיל ספורטיבית לאורך שנים. בחודש האחרון העלתי מינון אימונים ל-3 בשבוע הכוללים שחיה משולבת ריצה (סה"כ 70 דקות אימון), זאת כחלק מבניית כושר לכיוון טריאטלון.
אחרי שבועיים, ולאחר אימון שערב קפיצות, חשתי בכאבים באזור מפשעה שמאלית שמנעו ממני להתאמן, ומאז אני מושבת עם כאבים - כחודש.
רופא המשפחה סימן אפשרות לבקע מפשעתי, למרות שלא איתר בליטה.
ביצעתי אוטראסואנד אשכים ומפשעה - הבקע לא אותר, אם זאת אותר וריקוצל ברמה בינונית (3) באשך שמאל, שאותו אני מכיר כבר יותר מ- 10 שנים ומעולם לא הפריע לי.
בנוסף רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת אורולוג - עדיין לא ביצעתי.
שאלתי -
1. הגיוני שפתאום בגיל 36 הוריקוצלה תתחיל לתקוף ?
2. שאלה תהליכית - אם הייתי מתחיל את הטיפול האבחוני של הבעיה אצל רופא ספורט, הוא היה מכוון לבדיקות נוספות / אחרות ?
בעיקר אני מוטרד מעתידי הספורטיבי.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לרופא ספורט
ד''ר נעמה קונסטנטיני13/10/2007ובהקדם - כי יש כ- 30 מצבים אפשריים הגורמים לכאב במפשעה. לכל אחד טיפול שונה. לא נראה שזה וריקוצלה, אז הכאבים בד"כ באזו רהאשך ומחמיירם במישושו. עם זאת, זה בהחלט יכול להתבטא בגיל מבוגר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועה aclרון12/10/2007
באם קרע חלקי/מלא ברצועה שלא מטופל עיי ניתוח יגרום בעתיד לשחיקת סחוסים
ומיניסקוס? האם אפשר לרכב על אופנאים גם בעמידה עם רצועה קרועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן וכן
ד''ר נעמה קונסטנטיני13/10/2007אפשר לעשות הכל עם רצועה קרועה, יש אנשים החיים כך. הסיכון, כפי שציינת - הוא פגיעה בסחוס הפרקי וסכנה מוגברת לאוסטאוארתריטיס והחלפת פרק בגיל מבוגר.. הטיפול תלוי במידת היציבות בברך - וזה נקבע ע"פ בדיקת אורתופד או רופא ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להתאמן בחדר כושר לאחר סינויפית11/10/2007
שלום רב,
כרגע אני לוקחת אנטיביוטיקה עבור סינוסיטיס אך עדין יש לי שיעול יבש וליחה אך בסך הכל מרגישה טוב אין לי חום האם ניתן לעשות פעילות ספורטיבית במצבי
אשמח לתשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, בתנאי-
ד''ר נעמה קונסטנטיני13/10/2007שאין חום, שהאבחנה ברורה, ושאת מרגישה טוב. חזרי בהדרגה - לא יקרה כלום אם תעשי השבוע אימונים קלים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקבצות שריריםקרין10/10/2007
לפני כשנה שיחקתי כדורגל בקבוצה והרגשתי שהם מעמיסים עלי לאט לאט איבדתי קצת מהמהירות שלי והתחלתי להרגיש כאבים בשרירים מתחת לברך
כל פעם שאני הולכת או רצה אני מרגישה לא כאבים כאבים אבל משהו מגביל אותי
הייתי אצל פיזוטרפיסט ואמר לי שזה בגלל התקבצות שרירים השרירים נהיו יותר קצרים ואת צריכה לעשות מתיחות
עכשיו השאלה יש דרך לדעת מה זה בדיווק מה קורה לי שם ברגליים ואם זה התקבצות אז למה זה לא דבר זמני אני כבר סוחבת את זה שנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא כיווץ שרירים
ד''ר נעמה קונסטנטיני13/10/2007יש הרבה סיבות לכאבי רגליים בתקופת אימונים - והמשותף לכולן - אימון יתר ועומס מוגזם על גופך. עוד משותף - הטיפול הראשוני: עליך להפחית עומסים והכאב יחלוף. התיעצי עם המאמן בדיוק מה להפחית. זה חשוב כדי לא להחמיר את הפציעה ואז להתסבך עם טיפול ממושך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםסאמי10/10/2007
אני סובל מדי פעם מעליות בלחץ הדם, האם מותר לי לבצע פעילות אירובית בזמן שלחץ הדם שלי גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר נעמה קונסטנטיני13/10/2007מה זה גבוה? כעקרון מומלץ לא להתאמן אם לחץ הדם מעל 180 סיסטולי או 105 דיאסטולי. לעומת זאת, פעילות גופנית סדירה תפחית מעט את לחץ הדם ותפחית את הסיכון שלך לפתח יתר לחץ דם קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה...אנונימי09/10/2007
אני בן 16 ואני התחלתי ליפני כחודשיים וחצי להתאמן כולל משקולות בחדר כושר עם מאמן
השאלה שלי היא אני מרים משקולות האם זה יפגע לי בצמיחה (בגובה)?
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחופה....
ד''ר נעמה קונסטנטיני09/10/2007כל עוד האימון נעשה תוך עלייה הדרגתית בעומסים, בטוח תנועה מלא ותנועה איטית - לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהסביר יותר בבקשה!
אנונימי09/10/2007אם תוכלי להסביר לי יותר טוב כי לא הבנתי וגם מתי אני כן פוגע בצמיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד קשה לפגוע בצמיחה
ד''ר נעמה קונסטנטיני13/10/2007התאמן בצורה נכונה ע"פ הוראות המדריך ואתה מוגן. גם ספורטאים העומדים בעומסים גדולים בהרבה בגילאים צעירים יותר - לא מקפחים את הגובה הסופי. אל דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתון תפוס - פעמיים ברציפות...אריק08/10/2007
שלום רב,
אני עוסק בספורט גלישת עפיפונים, לפני כחודש, בזמן שהכנתי את הציוד לגלישה, התכופפתי ולפתע נתפס לי הגב התחתון, לקח בערך שבועיים עד שהכאב חלף וזה כלל זריקה ומשככי כאבים.
אתמול שוב הגעתי לחוף במטרה לגלוש ושוב נתפס לי הגב! ויאללה... 50 מ"ג אביטרן...
מה עושים? האם אני עושה פעולה לא נכונה? האם ישנה דרך מסויימת לחימום שריר הגב כדי למנוע מצב זה?
רצוי לציין שאני גולש בערך פעמיים בשבוע ובשנתיים האחרונות לא סבלתי מכל בעיה בגב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק
ד''ר גל דובנוב-רז08/10/2007מדובר בפריצת דיסק, כמו לחלק נכבד מהאוכלוסיה. חשוב לעשות תנועות איטות יותר ולא פתאומיות, תוך כיווץ שרירי הבטן אשר תומכים ביציבה ובגב. ניתן לפנות להערכה פיזיופתרפיסטית למתן תרגילי חיזוק שרירי היציבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשת שריריעקב08/10/2007
אני בן 56 ומתאמן כל יום בחדר כושר - אירובי ומשקולות לסירוגין - במשך שנים רבות.
לפני כחודשיים, באופן פתאומי לגמרי, הרגשתי חולשה מאד משמעותית ביד שמאל. הצלחתי להפעיל בה רק 1/4 מהכוח הרגיל שהייתי יכול להפעיל בה קודם לכן. התחושה היא שאני לא יכול לאמץ את השריר, משהו מפריע לניצול השריר - אפילו בהרמת כוס למדף הייבוש הרגשתי קושי. עיקר החולשה באה לביטוי בשריר הדו-ראשי ובשריר הגורם להנפת משקולת תוך כדי יד פשוטה לפנים (כמו בהרמת כוס למדף הייבוש).
אני מבקש לציין שב-1/2 שנה האחרונה אני לוקח B12 עקב מחסור וכיום לפי בדיקות, המצב בסדר. כמו כן התחלתי לאחרונה לקחת מגנזיום.
עוד אני מבקש לציין שלא הפסקתי את האימונים, אני מתאמן אבל ביד שמאל בצורה הרבה יותר קלה, פשוט לא יכול לאמצה באופן עצים כפי שנהגתי קודם לכן. כדאי גם לציין שלאחרונה יש שיפור במצב אבל עדיין לא באופן משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לרופא לבדיקה בהקדם
ד''ר גל דובנוב-רז08/10/2007פנה לרופא המשפחה שלך/ נוירולוג להערכה בהקדם. יתכן ומדובר במאורע משמעותי המצריך בירור וטיפול מונע - שלא יקרה שנית בצורה משמעותית יותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשריראלינה04/10/2007
לפעמים קורה שכאשר אני מתעוררת באמצע הלילה ומזיזה את הרגל, מתכוון לי באופן נורא נורא נורא כואב השריר שמאחורי הרגל מתחת לברך. לפעמים זה קורה גם פעמיים ברצף וזה כואב אימים. מזה ומה ולעשות עם זה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לאנושות עדיין
ד''ר נעמה קונסטנטיני08/10/2007תופעה מוכרת ולא מובנת. יש הטוענים כי מדובר בחוסר איזון מקומי של מלחים, יש הטוענים כי מדובר במחסור מגנזיום או סידן. אין כל הוכחה.. נסי תוסף מגנזיום לתקופה מסוימת וראי אם חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייות בגב התחתוןרון04/10/2007
שלום רב
לפני שנה סבלתי מכאבי גב, לאחר ct ראו שיש לי בלט דיסק בL4-5 L5C1, לאחר שזה קרה, וזה קרה כך סתם בבוקר בהיר שקמתי מהמיטה, שיום לפני זה רצתי 15 ק"מ, עברתי טיפולי פיזיוטרפיה.
היום אני עושה כל דבר רץ כל יום, עושה המון כושר שזה דרך החיים שלי, אני מאמן כושר במקצועי ולומד הוראת ספורט. שאךתי היא האם זה יכול לחזור, או שיש סיכוי שהאזור התרפא, הרי זה רקמת חיבור, ורקמת חיבור יכולה להתרפא, האם יש דברים כגון תזונה מסוימת שיכולה לעזור שהמצב לא יחזור להיות כמו בעבר?
זה הכל, והעיקר שיהיה חג שמח לכולם עם הרבה כושר ובריאות
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול לחזור...
ד''ר נעמה קונסטנטיני08/10/2007פריצת הדיסק והתנונותו נפוצים ועלולים לחזור בכל רגע. הקפד לבצע תנועות לא פתאומיות תוך כיווץ שרירי הבטן לשיפור התמיכה בגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה וברכים?רון03/10/2007
האם שחיה בסגנון חזה מעמיסה על הברכים? מחפש ענף ספורט שאיננו מעמיס על הברכים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ולא
ד''ר גל דובנוב-רז08/10/2007האם אתה אותו שי מהשאלה הקודמת? לא הסגנון הוא המעמיס אלא השחיין..בעט חלש יותר.. הליכה, חתירה ואופניים כעקרון מעמיסם פחות לעומת ריצה, למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני אותו שי
רון08/10/2007שאלה נוספת איך מבחינים בין שבר מאמץ לAVN? נראה לי מאד דומה,יש אפשרות לטעות
באבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל זה לומדים
ד"ר דובנוב-רז08/10/2007בשביל זה הרנטגנולוג והאורתופד לומדים כ"כ הרבה שנים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
רון08/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכושר אחרי מחלהרון03/10/2007
לפני מספר חודשים התגלה אצלי AVN בשני הרגלים בחלק מתחת לסחוס,אחרי בדיקות רנטגן
מיפוי עצמות ומנוחה ארוכה עברתי לאחרונה גם בדיקת mri שבה נראה קו שבר
מתחת לסחוסים (בשני הרגלים) בלי פגיעה במפרק,בסחוסים,או בגידים. בשבועים האחרונים
אינני מרגיש כאבים,והולך ללא צליעהו,האורטפד טוען שאני יכול לחזר לפעילות ספורטיבית
איזה פעילות אירובית אתם ממליצים לי לאור מצבי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהדרגה
ד''ר נעמה קונסטנטיני08/10/2007התחל בהליכה מתונה, הגבר את המשך והתדירות עד 10% בכל שבוע, למשך מספר שבועות, ואם הכל כשורה - אפשר לחזור לפעילות מלאה. חבל רק שלא כתבת לאיזו פעילות אתה מעוניין לחזור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברך שמאל...קובי01/10/2007
עברתי ארטוסקופיה בברך שמאל בגלל מכה שקיבלתי אציין שסבלתי כמעט שנה בגלל כול תהליכי הבדיקות...התברר שסבלתי מבעיה בגיד הארבע ראשי הגיד היה פצוע ולא איפשר לי זרימת דם טובה לברך...מה שאני עכשיו לא מבין למה יש לי כאבים בברך ימין הברך לפני חודש וחצי הכאבים הופיעו לא כול היום לסירוגין...לא מבין למה ומה הבעיה עכשיו אציין שלברך ימין יש תנועה מלאה ללא חריקות או קליקים...?..?....?
תגידו לי בבקשה מה קורה? בתודה קובי..???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובה לשאלתך זו מתאריך 11.9
ד''ר גל דובנוב-רז02/10/2007לא השתנה כלום בעמדתנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)