מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בארבע ראשי אחרי מאמץאודי08/03/2010
שלום רב
ביום שישי רצתי מרוץ אולטרה של 50 ק"מ (גם שנה שעברה) עשיתי כבר מספר מרתונים.
יש לי כאב שריר חזק בארבע ראשי למרות שעברו כבר שלושה ימים מאז התחרות.
אני לא זוכר תגובה כזו של של השריר במרוצים אחרים שהשתתפתי
מה לעשות על מנת לשחרר את השריר להקטין את הכאב?
לקחתי רק היום מגנזיום ועשיתי היום ג'קוזי
תודה מראש
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בארבע ראשי
אליעזר רוזן08/03/2010שלום אודי,
האם הכאב הוא בשתי הרגליים? אם כן, אז כנראה שזה DOMS (כאבי שריר מאוחרים) בעיקר אחרי מאמץ קיצוני / ירידות ארוכות / מהירות. גקוזי טוב, אך טוב יותר עיסוי רקמות עמוק (מקצועי). ושלושה ימים לפעמים לא מספיק. זה יכול להימשך עד שבועה גם. מה שעוד מומלץ, זו ריצת התאוששות קלה של איזה 30 - 40 ד' כל יום.
ואם הכאב הוא רק בצד אחד אז יכול להיות שאתה בפציעה מסויימת... צד אחד חלש יותר וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב רק ברגל אחת
אודי08/03/2010תודה על התשובה
הכאב רק ברגל אחת
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב רק ברגל אחת
אודי08/03/2010תודה על התשובה
הכאב רק ברגל אחת
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיולוגיה של המאמץגל07/03/2010
חברים יקרים-
אשמח לקבל ממכם תשובה לגבי השאלה הבאה:
בשיעור של פיזיולוגיה של המאמץ היום למדנו על חומצת חלב, חומצה פירובית וכל המסלול. בהמשך הציטוט ממה שנאמר בשיעור ומכאן מה שלא ברור לי- יש נגטיב פידבק במטרה שלא תהיה עייפות בשריר שנגרמת מחומצת חלב. הנגטיב פידבק גורם לכך שיהיה פחות יצירה של חומצת חלב כדי שלא תיגרם עייפות בשריר נכון? אז אם יש את המנגנונים האלה אז איך בכל זאת יש עייפות??
ולהלן הציטוט:
יש 2 גורמים שהם negative feedback שגורמים לעייפות. מה גורם לאדם לתשישות? חוסר בגלוקוז, חומצת חלב וכו אבל זה לא כל כך פשוט. מה שקורה זה שיש לנו תהליך של גליקוליזה שנוצרת בה חומצה פירובית. כאשר יש תלות בנוכחות חמצן מרבית החומצה הפירובית תלך למעגל קרבס ואם אין לנו מספיק חמצן היא תהפוך לחומצת חלב.
• negative feedback של חומצה פירובית בזמן הגליקוליזה- במצב שאין חמצן ותיווצר הרבה חומצה פירובית יהיה פידבק שלילי כדי שלא יהיה יצירה של הרבה חומצת חלב עקב כך בתהליך האנאירובי
• לאחר מכן יש את המנגנון השני של ה- negative feedback לחומצת החלב עצמה..
תודה רבה רבה!!!
איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזולוגיה של המאמץ
אליעזר רוזן08/03/2010שלום לך,
לא הבנתי אם את שואלת או עונה.? גם השאלה לא ממש ברורה.
בכל מקרה נראה לי שאת מערבבת כמה דברים. ממה שהבנתי לפחות זה איך נוצרת עיפות בשרירים.?
בקצרה, הגליקוליזה גורמת בין היתר לירידה בחומציות התא וברגע "שהתא בסכת מוות" הגוף שלנו לא רוצה למות אז הוא "נותן פקודה לסגור / להגביל את ברז הגליקוליזה" (למנוע מוות של תאיים)ואז.. בזמן מאמץ אנאירובי עצים אין יותר "דלק" לשרירים מה שגורם לעייפות הבלתי נסבלת.
אגב, רצים אשר מצליחים לעמוד בכאבים האלו "בכוח הנפש" לפעמים בסיום הריצה נגרמים להם תופעות לווי די קשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל08/03/2010הבנת נכון את השאלה, תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שין ספלינטשון07/03/2010
לפני כשנתיים איבחנו אצלי שבר מאמץ דרגה 2 ושין ספלינט כתוצאה מריצות. עברתי טיפולי פיזיוטרפיה ואחריהם חזרתי להתאמן. החלפתי נעלים ושוב השין ספלינט חזר. עשיתי שוב פיזיוטרפיה (אצל פיזיוטרפיסט שמתמחה בפציעות ספורט) וקניתי מדרסים ביו מכנים. אחרי מנוחה של כחצי שנה שוב חזרתי לרוץ (סטים של דקה ריצה 4 הליכה פעם בשבוע) אבל הכאבים שוב חזרו. מה אפשר לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב. אני בן 36 בריא וללא עודף משקל
שון07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב. אני בן 36 בריא וללא עודף משקל
שון07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיין ספלינט
אליעזר רוזן08/03/2010הי,
דבר אחד בטוח, הנזק היה גדול! במילים אחרות המשכת להתאמן עם "כאבים נסבלים".
בכל מקרה הפתרון הוא מנוחה + טיפול + חיזוק + הדרגתיות + הפחתת משקל (אם יש).
פשוט תמשיך לנוח מריצה, נסה בנתיים הליכה בלבד + שחיה + אופניים / קרוס וגם AQUAJOG
עד שהכאבים יעעלמו לגמרי.! אחרת אתה במעגל סגור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת משיפשוף - טיפול לקראת משחקאפי03/03/2010
לבני בני בן ה 16 נוצרה אתמול יבלת שישפוף שהתקלפה כתוצאה ממשחק כדורסל. המקור היה במדרס - טופל. המקום חשוף וכואב באזור הקשת. האם ניתן לאפשר לילד לשחק באמצעות חבישה יעודית או טיפול מהיר אחר שימנע את הכאבים או החמרה בעור החשוף. לילד משחק משמעותי מאוד בעוד יום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת לקראת משחק
אליעזר רוזן03/03/2010דבר ראשון תלוי עד כמה המצב באמת חמור. אולי המשחק חשוב.. אבל האם הוא חשוב יותר מאשר הרגל? אפשר לנסות חבישה יעודית + גרב חדשה ורכה. אם בתחילת המשחק (או לפני בחימום) יהיו כאבים מומלץ לוותר. האופציה השניה היא משחק עם כאבים וחוסר ריכוז והשבתה ארוכה אחרי זה. לשיקולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
אפי03/03/2010הכול תלוי בתחושה של הילד וההחלטה בסופו של דבר תהיה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק כדורסל
אליעזר רוזן03/03/2010זה נכון, אבל אני מקווה שלא ילך עם הראש בקיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון ופעילות גופניתאושרת03/03/2010
שלום
האם פעילות גופנית מקשה על היכולת להיכנס להריון? האם שרירי בטן חזקים מקשים על קליטת העובר ברחם?
האם צריך להפסיק להתאמן לגמרי אם ברצוני להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון והיריון
אליעזר רוזן03/03/2010אני יכול לענת רק על השאלה השלישית. כעקרון לא חייבים להפסיק להתאמן, מה שחשוב מאוד הוא העבר (הקרוב) הספורטיבי שלך. אם הייתי פעילה מאוד אין בעיה עקרונית להמשיך, אולי בעצימות מופחת מעט וגם בייעוץ עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותאלעד28/02/2010
שלום,
לפני כשנה התחלתי לסבול מהתכווצויות פתאומיות במפשעה, אני מרגיש כאילו זה שריר או גיד מתכווץ. הדבר קורה ללא סיבה מיוחדת בכל שעות היום, במאמץ מנוחה או אפילו שינה. ההתכוצות אורכת בין שניה ל10 שניות, כואבת רצח ואז כשזה עובר אני מרגיש "כאילו כלום"
מזה סבלתי במשך כחודשיים, בהם עברתי כל מני בדיקות (סיטי מיפוי עצמות צילומים) והכל יצא שלילי. ואז הכאבים עברו עד לפני יומיים.
האם מישהו מכיר או שמע על בעיה כזו?
האם מישהו מכיר רופא ספרוט (עדיף באזור ירושלים) שהוא ממליץ עליו ?
תודה רבה
אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפשעה
ד''ר שמי שגיב28/02/2010על פי תאור הכאבים יתכן ומדובר בסובלקסציה של האגן, מצב שבו קיים חוסר איזון מכני במפרקי האגן
יתכן ואף מדובר בלחץ עצבי. כששריר מכווץ יתכן מצב שבו עצב נלחץ העלול לגרום לכאבים עזים
יש לבדוק את האפשרויות הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךאורן28/02/2010
שלום רב,
אני בחור בן 29 בריא בדר"כ ופעיל גופנית. לפני מס' חודשים התחלתי לבצע ריצות קלות בחוץ 3 פעמים בשבוע 40-50 דקות. לפני כחודש התחילה תופעה כזאת שבכל פעם שאני יושב עם ברכיים מכופפות למשך זמן מה (בפרט אם הרגליים במאמץ כלשהו), אני מתחיל להרגיש כאבים בברך שמאל שהולכים ומתחזקים עד שכעבור כמה דקות נהיים בלתי נסלבים ואני חייב למתוח את הרגל. אם אני מיישר לגמרי את הרגל, גם אז מורגשים הכאבים.
רציתי בבקשה לדעת מה יכולה להיות הבעיה? האם סביר שזה קשור לריצות? ומה אפשר לעשות בעניין?
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד''ר שמי שגיב28/02/2010על פי הופעת הכאב סביר להניח שמדובר בשחיקה דלקתית שך הפיקה כנגד מפרק הברך
לרוב בעיה זו נובעת או מריצה על משטחים משופעים (כמו שפת ים או כביש) או מליקוי מבני של כף הרגל (פרונציית יתר|) ובמצב זה יש לבדוק את הצורך בהתאמת מדרס או\ו התאמת נעל ריצה עם בקרת תנועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדלקת
אורן01/03/2010שמתי לב שאותם הכאבים מופיעים גם כאשר אני מתכופף להרים משהו ויש עומס על הרגל. האם יש דרך לטפל בדלקת כדי להפחית את הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12 כדורגלן סובל מכאבי ברכייםג'ני24/02/2010
שלום רב
בני בן ה 12 משחק כדורגל בקבוצת ליגה, הוא סובל מבעיות בירכיים מזה כחודשיים. היינו אצל מספר רופאים וטענו שהבעיה היא עומס יתר (לא ביצענו צילום או אולטראסאונד). הורדנו עומס באימונים, הכאבים פחתו אבל עדיין באימונים יש לו מגבלות וכאבים. האם יש תרגילים לחיזוק או דרך להקל על הכאב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 12 עם כאבי ברכיים
אליעזר רוזן24/02/2010שלום,
אין ספק שזה מעומס יתר. גם עומס לא גבוה במיוחד על גוף חלש (לא בכושר / לא אתלטי) הוא עומס יתר. כל שהפחתת עומס או מנוחה מוחלטת הנו רק שלב אחד בשרשרת הטיפול. אני מעריך שכאשר הכאב "היה קל יחסית" המשיך להתאמן, זה נפוץ מאוד רק שהמחיר בסוף תמיד יקר יותר. יתכן שהמצב הוא כזה שיש צורך בהפסקה מוחלטת או הפחתת עומס משמעותית להרבה זמן. צריל לקחת בחשבון שפציעה כזו (אפילו עם טיפול נכון) יכולה לקחת הרבה זמן, גם חודשים!
לגבי תרגילי חיזוק יש הרבה ולשם כך צריך הכוונה מקצועית אמיתית וגם לא מעט סבלנות + משמעת עצמית לביצוע מדוייק של תוכנית ההחלמה. קיצורי דרך עובדים בדרך הפוכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
ד''ר שמי שגיב28/02/2010רצוי גם לבדוק אותו באופן מקיף
לא פעם כאבי ברכיים הם רק תוצאה של ליקויים תפקודיים הנובעים מבעיות בכף הרגל או הגב והאגן
סביר להניח שאם מנוחה מקלה אך לא פותרת אז זה שקיימת בעיה הגורמת לשינוי תפקודי של הברך ובכך עלולה לגרום לפציעתו.
הייתי אומר שיש לבדוק: עמוד שדרה, שינוי באורך הרגליים ובעיות דריכה של כף הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שחזור רצועות בקרסולרוני24/02/2010
בני החייל עומד לעשות ניתוח של שחזור רצועות בקרסול .
מהו תהליך הניתוח ?
ומהו תהליך השיקום אחריו ? כפורום ספורט הייתי רוצה לדעת האם בני יוכל לחזור ולעסוק בספורט לאחר הניתוח .
תודה רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקרסול
אליעזר רוזן24/02/2010בגלל שאני לא רופא לא יכול לענות על תהליך הניתוח.
לגבי השיקום ויכולת חזרה לספורט לא חושב שתיהיה מגבלה, אלא אם הניתוח הוא חריג / מיוחד. אם השיחזור הנו מנקע קשה נראה שיהיה בסדר. מה שכן יצטרך כמובן תהליך שיקום ארוך שחייב לכלול גם ובעיקר חיזוק איזור הכרסול בגלל היחלשותו ונטיעתו לנקע חוזר. אחד התרגילים לדוגמה הינו עמידה על רגל אחד על משטח לא יציב... חצי כדור (BOSU) או צלחות שיווי משקל למינהן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום מניתוח קרסול
ד''ר שמי שגיב28/02/2010השיקום מתחיל כבר לפני הניתוח
מחקרים מראים ששיקום יעיל מתחיל כבר לפני הניתוח וכבר עתה יש להתחיל בחיזוקים דינאמיים כפי שהודגש על ידי אליער רוזן
יכולתו להשתקם מהניתוח גם תלויה באיכות הטיפול השיקומי שלאר הניתוח ולכן יש מיידית לאחר הניתוח להתחיל במלאכת השיקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגןמירב אמסלם21/02/2010
אני אינני בחורה ספורטיבית, אך לפני כשבועיים החלטתי להתחיל פעילות ספורטיבית במתקני הכושר הפזורים בעיר. מאז החלו כאבים באזור הבטן התחתונה והגב התחתון. בבדיקה אצל רופא נשים עלה כי יש לי דלקת באגן (pid) והתחלתי לקבל שני סוגי אנטיביוטיקה. האם יש קשר בין הדלקת לפעילות הספורטיבית הלא מבוקרת שהתחלתי בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באגן
אליעזר רוזן21/02/2010שלום לך,
א' - כן יש קשר!
ב' - אני לא רופא אך, לא מבין מדוע אנטיביוטיקה? אם כבר, אז כדורים נוגדי דלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באגן
ד''ר שמי שגיב28/02/2010שוב האם זו דלקת זיהומית ( INFECTION ) או דלקת מכאנית ( INFLAMATION ) אנטיביוטיקה נותנים לזיהום לא לדלקת מכאנית
על סמך מה נקבע שיש לך זיהום נלקחו משטחים, בדיקות מעבדה.
נסי לעבור לפעילות ספורט כמו שחייה או אולי אופניים והימנעי מטילטולי האגן (כמו ריצה) או לחץ בטני (משקולות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת כתףשירן20/02/2010
דר שלום
אני לאחר ניתוח כתף וכבר עברו 5 חודשיים
ברצוני לחזור לשחק כדורסל האם עלי לשחק עם מגן בהתחלה?
אם כן אודה לך אם תמליץ לי על אחד כזה, והיכן ניתן למצוא מגן כתף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעת כתף
אליעזר רוזן21/02/2010שלום לך,
לפני מגן... הייתי מאוד ממליץ לך לחזק את אזור הכתף (הכתפיים) בתרגיליים ספציפיים (איחודיים).
המגן אולי יעזור מעט אך אם האזור יהיה עדיין חלש יש סיכוי שהסיפור יחזור על עצמו. ויותר גרוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קשים בשריר האמהיונתן19/02/2010
אני בגיל 17 מיתאמן 4 חודשים במכון כושר 5 פעמים בשבוע פעמיים בשבוע אל הידים אז ככה לוא אמרו לי בהתחלה שצריך לפתח את שרירי הידים במקביל לשירירי האמה והיתפתחו אצלי כאבים קשים בשריר האמה אז הלכתי לאורתופד רגיל שנתן לי כדורי בריקסן שאזרו לתקופה קצרה אך לאחר מיכן הכאבים חזרו פי שתיים ואכשיו אפילו במישקל אפסי כואב לי תופת אשמח לעצות או אנשים שחוו משהוא דומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
יונתן19/02/2010מיתאמן 5 פעמים בשבוע 2 בשבוע אל הידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אמה
ד''ר שמי שגיב19/02/2010כשמתאמנים עם מכשירים קיים סיכוי ששרירים מסויימים לא יתפתחו באופן סימטרי ולכן יש מצב שאתה פשוט העמסת באופן לא מאוזן על קבוצת שרירים מסויימת. בעיה זו כמעט ולא קיימת כשעובדים עם משקולות באופן חופשי.
כשיש עומס חריג על השרירים רמת ההרס עולה על יכולת השיקום ואז הפציעה מתרחשת. במקביל גם מערכת העצבית נפגעה וכרגע קיים זיכרון עצבי של הטראומה ולכן כל פעם שתעעמיס על המקום מיד מערכת העצבים תשדר אותות של כאב. במצבך מעבר למנוחה יותר ממושכת יש לשקום את שיקום המערכת העצבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות שמיכהמאיר19/02/2010
שלום רב
אני בן 40 עושה ספורט במכון כושר פעמיים בשבוע רק משקולות חצי שעה
בנוסף כל יום בין 100 ל200 שכיבות שמיכה במשך היום
השאלה לגבי שכיבות שמיכה האם יש בתרגיל זה פעילות אירובית -סיבולת לב ריאה
האם יש בזה משהו טוב? כי לגבי המשקולות אני יודע שזה לא הכי תורם לבריאות
אז חשבתי שלפחות אולי השכיבות תורמות משהו
תודה מראש
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות סמיכה
ד''ר שמי שגיב19/02/2010שכיבות סמיכה הם בכלל חשובות לחיזוק שרירי הליבה ובכך מסייעות ביצוב השלד ובעיקר לגב התחתון ובכך מסייעת בחוסנו.
סיבולת זה היכולת של גופך לעמוד תחת עומס רציף לאורך מספר דקות, אז אם תרגילי הבטן הם חלק מסך כל הפעילות הגופנית אז כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסת שריר גבוהה כגורם לסיכון מחלותשלומי18/02/2010
אני מדריך כושר ומעסה רפואי מטעם וינגייט
משקלי הוא 96 קילו אני בן 26 עם מסת שומן נמוכה אני לא יודע בדיוק כמה אבל מסת השריר גבוהה יותר
רציתי לדעת האם אני בסיכון למחלות ?
אני מתאמן כ5 פעמים בשבוע משקולות כשבסופם אני עושה 30 דקות אירובי בכל פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסת שריר
ד''ר שמי שגיב19/02/2010נראה שאכן יש לך מסת שריר די גבוהה. לכאורה אין עם זה בעיה אך סביר להניח שרמת המטבוליזם שלך מאוד גבוהה ושאתה צורך כמויות מוגברות ביותר של מזון ועם צריכה גבוהה של מזון נוצרות כמויות נכבדות של חומצות מטבליות היכולות לגרום ללא מעט בעיות. וודא שהמזון שאתה צורך הינו בסיסי יותר (ירקות).
שים לב גם ליכולת שלך להיתנהל בחופשיות. מסת שריר שריר גבוה יכולה להכביד גם על תנועותיך ובעבודתך זה גם יכול להגביל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש אורטופד/מנתח לברכייםתומר כחלון18/02/2010
סובבתי את הברך ומאז אני לא מצריך ליישר אותה -אותם כאבים כמו ביום התאונה
לפני 4 שנים עשיתי ניתוח מיניסקוס כתוצאה מתאונת דרכים
בניתוח שעברתי הרופא (יפתח בר) ראה כי הצולבת קרועה חלקית ולכן לא ראה לנכון לשחזר
אני רוכב אופני הרים כבר 4+ שנים ואין ספק שאני חייב לשחזר את הצולבת
בבקשה מה משך ההחלמה
מי הרופאים הכן שווה ללכת אליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מנתח
לימור01/03/2010בימים אלו אני מתמודדת עם פציעת סקי- קרע ברצועות
הרופא שלי הוא ד"ר אליהו ליברטי ממכבי / ראשון לציון
הרופא הזה הוא מומחה פציעות ברכיים ולכן מומלץ בחום
בהצלחה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)