מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרווח עצמות תקיןיוני05/08/2010
שלום!
אני בן 37, רץ כבר הרבה שנים, ללא בעיות מיוחדות. 15 ק"מ, פעמיים בשבוע. לאחרונה החלו אצלי כאבים מתחת לפיקה. התחלתי לרוץ עם מגן ברך, וזה עוזר. הכאב עדיין קיים, אבל הוא עמום יותר.
בצילומי ברכיים מדווח כי המרווח בין העצמות תקין, כך שהאורתופד אומר שעל פניו זה לא שחיקת סחוס.
כשהתעקשתי להבין מה הבעיה, ואם אני לא גורם נזק כשאני רץ למרות הכאבים - הוא שלח אותי לצילום הדמיה.
יש לי שתי שאלות:
1. האם סכנת הקרינה (הבנתי שמזריקים חומר רדיואקטיבי) היא משמעותית?
2. האם יש בדיקה אחרת, או משהו אחר שאני יכול לבדוק לפני שאני פונה להדמיה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בברך
אליעזר רוזן05/08/2010שלום,
נראה לי שאתה מבזבז יותר מדי זמן עם רופאים.!
מה שיש לך זו דלקת בברך מתחת לפיקה או בגיד של הארבע ראשי מתחת לפיקה. הטיפול הוא הפחתת עומס, חיזוקים ייחודיים של הברך, קרח, נעלי ריצה מתאימות (הדגש הוא על מתאימות!), אולי צורך במדרס, מתיחות לפי ואחרי הריצה (לא כמה שניות!) להשתדל לא לבצעה ירידה לשפיה SQUAT עם עומס ובכלל כפיפות חזקות של הברך.
התחבושת לא תעזור לך יותר מדי, גם לא כדורים נגד דלקת.
ובצילום ההדמיה יראו פשוט דלקת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוני בדיקה
ד''ר שמי שגיב06/08/2010מה בדיוק התועלת בידיעה של הבעיה
תוצאות הבדיקה לא ישנו במאומה את אופי הטיפול ולכן לא קיימת שום הצדקה קלינית לבדיק ואף נהפוכו יכולה לחסוף אותך לקרינה מוגברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשניכם. לגבי הקרח - מה עושים
יוני13/08/2010עם זה בדיוק?
ואיפה אני יכול למצוא תרגילים מתאימים לחיזוק הברך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בצמיחה בעקבות אימון כוחערן03/08/2010
שלום
שמי ערן ואני בן 16. אני מתאמן בחדר כושר ומודאג לגבי בעיות בצמיחה. ככל הנראה יש לי עוד מס' מועט של סנטימטרים לגדול, אך בכל זאת אני לא רוצה לפגוע בעצמי.
אני לא בטוח האם עליי לבצע תרגילים עם עומס גדול יחסית (כדוגמת תרגיל לחיצת רגליים - 90 ק"ג) בעוד משקל הגוף שלי נמוך (60 ק"ג). רקע על עצמי:
ספורטאי בענף הקראטה התחרותי מזה 10 שנים, עוסק בפעילות פיזית המון, גובה 1.64.
אשמח להתייעצות
בתודה מראש, ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה ומשקולות
אליעזר רוזן05/08/2010שלום ערן,
א' - אימון משקולות (התנגדות) אינו משפיע על הגדילה או הגובה.
ב' - מה שכן אימון לא נכון יכול לגרום לפציעות.
ג' - אין קשר בין המשקל שאתה מרים לגיל אלה ליכולת האישית שלך.
ד' - חשוב טכניקה עבודה נכון ורצוי לא להרים משקלים כבדים מעל הראש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בבטן עליונה בזמן סםורט - גזיםנדב02/08/2010
בחור בן 39, רזה ובריא בד"כ.
אני מתאמן (לא אינטנסיבי) כפעם פעמיים בשבוע בעיקר שחיה וקצת אופניים.
מאז ומתמיד בזמן מאמץ יש לי פעילות בטנית מואצת וגזים (גרפסים) מרובים , לאחר מספר דקות מועטות של אימון אני מרגיש לחץ בבטן שיוצא בגרפסים.
לאחרונה הלחץ התגבר ואני לעתים צריך להפסיק את האימון בגלל שאני מרגיש שהלחץ מפריע לי.
אחרי האימון יש עדיין גזים מרובים למשך חצי עד שעה.
האם מוכרת התופעה ?
האם ההתגברות והצורך להאט מצביעה על משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתקלתי בדבר דומה בעצמי...אז מקפיץ
עודאחד31/01/2011למישהו יש תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ בבטן עליונה בזמן סםורט - גזים - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/02/2011לרוב הגאזים נוצרים מפעילות של המיקרובים במעי
פעילות המיקרובים מואצת כשהתזונה מבוססת על סוכרים ופממות
נסה להכניס קצת יותר ירקות ואולי פחממות מחאים
לפני השינה נסה לשתות כוס מים עם אבקת סודה לששתייה
ונסה אולי גם אקטימל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קנקים" במפרקיםורד31/07/2010
שלום,
הילדון בן 13, משחק כדורסל וטיפוס ספורטיבי ביותר. בזמן שהוא "יורד" לשכיבות שמיכה, נשמעים מהמרפקים שלו "קנקים" רעשנים ביותר.
ממה זה יכול לנבוע, ולמי עלי לפנות לבדיקה?
תודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאקים
ד''ר שמי שגיב01/08/2010לרוב קנאקים נובעים מעומסים על גידים ורצועות וחוסר גמישות או סימטריה בפעילות המפרק
בנוסף חוסר בשתיה אף יכול לתרום להתייבשות הרקמות
הייתי לוקח את בנך לבדיקה אצל כירופרקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף דופק גבוה אנארובי במבחןבני30/07/2010
שלום רב,
אני בן 51, התחלתי להתאמן בקביעות בספינינג לפני כחצי שנה לערך. (3-4 פעמים בשבוע)
בעל בריאות תקינה.
היום עשינו מבחן הבודק סף אנארובי בו התחלנו מדופק 75% והעלינו כל 6 דקות את הדופק ב3%. המטרה הייתה לזהות מתי השרירים עייפים ולא מסוגלים להמשיך דקות נוספות באותה המהירות. האימון התבסס על מהירות 80 סל"ד קבועה, ועומס משתנה.
לעומת אחרים, שפרשו בדופק 85%-90% אני המשכתי מעבר ל100% ועצרו אותי ב105% מלהמשיך, כאשר הרגשתי הכללית שיכולתי להמשיך עוד.
מה המשמעות לגבי?
האם זה אומר שבאופן כללי באימון אני יכול לעבוד על סף דפקים יותר גבוהים מהאנשים הנורמלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא אימרו לי אם שאלתי אינה ברורה
בני02/08/2010אשמח מאד אם תוכלו לענות לי
תודה
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק גבוה מדי
אליעזר רוזן02/08/2010שלום לך,
א' - המבחן שעשית אינו מדוייק!
ב' - ה- 100% שלך אינו מדוייק! ה- 220 פחות גיל זה ממש לא מדוייק!
ג' - לכל אחד דופק מרבי שונה.
ד' - אין דבר כזה 105% !!!!!! יש 100% בלבד!
אם אתה רוצה מבדק מדוייק ואמין לך לבדיקת מעבדה בוינגייט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
בני10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות ספורטיבית לאחר פריצתדביר הורוביץ28/07/2010
שלום רב
נתגלו אצלי 3 פריצות דיסק צווארי 2 מהן בלטים ויושבות על עצב יד שמאל
עקב פציעה במשחק כדורגל
רציתי לדעת האם אוכל לחזור בעתיד לשחק כדורגל וספורט אחר כגון חדר כושר משקולות ריצה וכו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר
ד''ר שמי שגיב31/07/2010לדעתי אין שום סיבה שלא תוכל לחזור לפעילות
אך וודא לחזק במיוחד את שרירי הצוואר
וודא לקבל טיפולים תחזוקתיים לחוליות הצוואר (כירופרקטיקה) על מנת לוודא שהחוליות לא לחוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהו27/07/2010
שלום-רב,
נקעתי כ- 5 פעמים את כף-רגל ימין שלי בחיי (כשאני אומר נקעתי הכוונה למתיחת הרצועות ועיקום כף הרגל כלפי חוץ - הפציעה הידועה והנפוצה בכדורסל). אני מודע לזה שחוזק הרצועות לא יחזור לחוזק המקורי ושהן ישארו חלשות יותר מבעבר. בנוסף, אני מרגיש שלכף-הרגל שלי יש "נטייה" גדולה יותר להתעקם יותר כלפי חוף וביתר-קלות. זה הגיע לרמה כזאת שאם אני בועט ממש חזק כדור, כף-הרגל מתנפחת (בצד ימין האחורי), ואם אקבל מכה חזקה יותר מכדור (כשבאופן יחסי לא תגרום לבן-אדם שעבר את המתיחות ברצועות האלו שום נפיחות ושום נזק), כף-הרגל שוב מתנפחת ואני נאלץ לשים קרח, תחבושת, להגביה את הרגל ואני מושבת כמה שבועות מפעילות ספורט. אם מסתכלים על כף-הרגל, אין שינוי כזה רציני בין כפות-הרגליים.
1. איזה בדיקה יש לעשות כדי לדעת מהו הנזק? (שמעתי משהו על MRI).
2. מה צריך לעשות כדי לחזק את הרצועות ברגליים ולהגיע למצב שכף-הרגל חזקה ושאני יכול לבעוט כאוות נפשי? (כשאני משחק כדורגל אני שם תחבושת אלסטית. זה עוזר. השאלה עד מתי?).
מצטער אם ההסבר שלי קצת ארוך.
תודה-רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול
ד''ר שמי שגיב31/07/2010אכן נקעים חוזרים מחלישים את הקרסול וגורמים לחוסר יציבות העלולה לגרום לנקעים חוזרים
לדעתי לא התייחסת במלוא הרצינות לבעייתך ולא טיפלתה ושיקמתה את הקרסול
קרגע אין שום ערך לדעת מה הנזק אלא להתחיל תוכנית שיקום לקרסול
הכוללת תרגילי חיזוק ותרגילי פטריה כמו כן יש לבצע טיפולים לקרסול להחזרת התנועה ושבירת רקמות הצתלקות
יתכן גם צורך במדרסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתף ימיןחן26/07/2010
שלום! אני חן בן 26 מתאמן בחד"כ וסובל מכאבים ב MRI יצא שיש לי "נגע תת כונדרלי קטן ב GT כ 8 מ"מ, אופי ניווני".
האם יש דרך לטפל בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתף
ד''ר שמי שגיב31/07/2010לרוב כן צריך לבדוק לעומק האם הכאב נובע מהנגע או ממשהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע וחדר כושרמיכאל23/07/2010
שלום ד"ר
לפני שבועיים בערך גילו לי בקע קטן באשך ימין (ולא ממליצים לנתח בדחיפות
אלא לחזור לבדיקה עוד כמה חודשים). האם יש תרגילים מסוימים שאני צריך להימנע מהם
בחדר כושר? אני עובד בעיקר עם המכשירים ועם משקולות לתרגילי חזה ויד.
תודה
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
אליעזר רוזן26/07/2010שלום.
להימנע מהרמת משקל כבד בעיקר בעמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולת ארובית נמוכה בלחות גבוהה?מיכל22/07/2010
שלום.
שמתי לב שכשאני יוצאת לריצה ארוכה בימים לחים אני חווה תחושת "מחסור בחמצן" לקראת סוף הריצה.
האם אחוז החמצן באויר יורד באופן משמעותי בלחות גבוהה ברמה כזו שיכולה להשפיע באופן פזיולוגי על הכושר הגופני באדם בריא ללא מחלת ריאות?
תודה רבה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחות וחמצן
החמצן באוויר זו לא הסיבה.
כושר יחסי נמוך משך או עצימות המאמץ וביקר חוסר התקלמות למזג אוויר חם הם כנראה הסיבה.
הגוף מאבד המון נוזלים בחום ובעקבות זה הדופק עולה יותר מהרגיל (זו לא הסיבה היחידה)ואז מתחילים "להתנשם" וזה כנראה "המחסור באוויר" שאת מתארת. אם את מתאוששת מהר אחרי סיום המאמץ סביר להניח שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסטפרsr21/07/2010
בשבועיים האחרונים חזרתי להתאמן כל יום לאחר הפסקה של כחודש וחצי (לפני כן הייתי עושה הליכות על הליכון במהירות של 6.5 במשך כ40 דק' לפחות כל יום).
האימון שלי כולל כשעה של קיקבוקסינג (עם קלטת וידאו) וכ20 דק' של תרגילי חיטוב(גם כן עם קלטת וידאו)-את אימוני הכח אני עושה "יום כן יום לא" לסירוגין.
ב-4 הימים האחרונים הוספתי לאחר הקיקבוקסינג אימון של כ40 דק' על סטפר עם כידון.
על הסטפר אני עובדת בדרגת קושי בינונית ולפעמים עובדת עליו "הפוך"-כלומר עם הגב לכידון, כי אני מרגישה שזה מפעיל שרירים אחרים...
אתמול עשיתי את האימון המלא:קיקבוקסינג,חיטוב,סטפר.
היום, לאחר שסיימתי את הקיקבוקסינג, עליתי על הסטפר ומהר מאוד התחיל לי כאב באיזור שמאחורי ברך ימין. הכאב מתרחש כשרגל ימין היא הרגל ש"דורכת" על הסטפר וככל שהצעד יותר נמוך, כלומר הרגל יותר ישרה, הכאב גדל. אבמהלך הכאב אני מרגישה שיש איזשהו חלק שנמתח יותר מידי מאחורי הברך..מעין גיד אולי?..
בכל מקרה, אחרי כל אימון קיקבוקסינג אני עושנ מעט מתיחות ובסוף כל האימון אני עושה מתיחות במשך כ20 -30 דק'....
מה עליי לעשות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנתיים..
sr21/07/2010היי, עברו כמה שעות מאז פירסמתי את השאלה ועכשיו כואב לי בברך ימין כשאני הולכת...והכאב מקרין מעט למה לכיוון השוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטפר וקיקבוקסינג
נראה שיש לך קרע (ברמה זו או אחרת) בעקבות אחד האימונים (כנראה הקיקבוקס) שלא הרגשת כל כך והמשכת להתאמן. טעות קלאסית. לידיעתך, ליד כל קרע נוצרת גם דלקת.
ההמלצה היא להפחית עומס מהשריר הפצוע. במילים אחרות לעשות כל מה שאפשר ללא פגעיה נוספת באזור. וגם המתיחות צריכות להיות בזהירות! לא חזקות מדי!
תלוי בחומרת המצב זה יכול לקחת בין 10 יום ועד כמה שבועות להחלמה מושלמת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מותר לעשות?
sr26/07/2010האם ניתן להמשיך להתאמן על הסטפר בנתיים?ומה בנוגע לאימוני חיטוב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר רטטרות18/07/2010
שאלה נוספת, האם שנתיים לאחר שיחזור ACL מותר לי להשתמש במכשיר רטט?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר רטט
ד''ר שמי שגיב19/07/2010סביר להניח שכן
ואף יכול להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךרות18/07/2010
שנתיים אני מושכת כאבים בברך המפריעים להליכה תקינה שלא לדבר על ריצה, זאת לאחר שני ניתוחים בברך לשיחזור ACL. נאמר לי ששימוש במדרסים ביו מכניים ונעלי אפוס יכולים לעזור, מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך
ד''ר שמי שגיב19/07/2010השימוש בנעלי אפוס כמו גם מדרסים יכול להועיל אך יש צורך בבדיקה מקצועית לפני התאמה
לא כול אחד כשיר ללכת על נעלי אפוס
מדרסים אף הם יכולים להועיל אך רק אם הם מדרסים ביומכניים והמידה היא לפי מידת גבס ולא הטבעה בספוג בנוסף הייתי ממליץ לך עם שיקום נירולוגי וזאת בשל העובדה שכתוצאה מניתוחים וכאבים סיגלת דפוסי הליכה הסתגלותיים המשבשים את ההליכה התקינה . כתוצאה מערכת העצבים אמצה דפוסים קלוקלים וזאת יש לשקם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך שמאלשגב18/07/2010
אני בן 15,170 ס"מ ו64 ק"ג.
היו לי כאבים בברך שמאל אז הלכתי לאוטופדית והיא לאחר צילומים שעשיתי שלחה אותי לפיזותרפיה מפני שאמרה שהשריר הימני מעל הברך חלש בשל כך הפיקה זזה ונתונים הכאבים.
בנוסף היא שלחה אותי לחדר כושר לעשות את התרגילים הבאים-
Adductors
vastus medialis obliqe
השאלה שלי,אם הבנת את בעייתי,היא כזו.
האם הבעיה הזו יכולה למנוע גביהה(גדילה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך
ד''ר שמי שגיב19/07/2010לא זה לא אמור לפגוע בגדילתך
אך יש לברר מדוע השרירים חלשים ולרוב קיימים גם הפרעות עצביות המונעות מהשריר להתחזק
בנוסף הייתי בודק נחיצות של מדרסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצת מרתוןסיגל16/07/2010
שלום
אני בת 50 רצה להנאתי 3 פעמים בשבוע כ 40 - 50 דק' בקצב 7- 6:30 דק' לקילומטר ופעם אחת אינטרוולים של 10*200 מ' מהר 200 קל ברצוני לנסות ריצת מרתון מה עלי לעשות ולכמה זמן לצפות
מטרתי לא רק לסיים מרתון אלא גם בפחות מ 4 שע' האם אני מפנטזת ?????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלום מרתון
ד''ר שמי שגיב19/07/2010בחישוב פשוט אם את רצה 7 דק לק"מ כפול 42 ק"מ= 294 דק דהיינו כמעט 5 שעות
גם לסיים מרתון ב-5 שע זה מכובד
עלייך להגדיל את נפח האימונים
לפחות כפול ממה שאת רצה כעט בהדרגתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)