מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתיחת רצועהרן11/01/2010
לפני כחודש מתחתי רצועה.
אני עוסק בספורט טריאתלון.
מאז הכאב נחתי כמה שבועות והכאב עבר ברובו ואני יכול ללכת ולרוץ ללא כאבים מיוחדים.
לפעמים עדיין יש כאב קל בצד הפנימי התחתון של הרגל.
מה שכן בזמן הליכה אני מרגיש מעין הרגשת חוסר יציבות מסויים באזור הברך.
האם זהו חלק מתהליך ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת רצועה
ד''ר שמי שגיב12/01/2010אינני יודע איזה רצועה מתחתה, אך אני מניח שזה בקרסול
בכל מקרה לאחר פציעה כזאת, מערכת גורמת להחלשות מכווונת של שרירים מסויימים וזאת כדי לא להפעיל עומס על המקום הפצוע
אם המצב מתמשך ממליץ על בדיקה מקצועית
בנוסף ממליץ לעשות תרגילי פטריה לחיזוק המערכת הפרופריוספטיב (עצבית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על הרצועה הצידית בברך
רן13/01/2010תודה על התשובה אך מדובר ברצועה הצידית בברך.
בהליכה אין לי כאבים אך אני מרגיש כאילו הברך קצת רופפת ולא כל כך יציבה.
אם אני מנסה לרוץ אז יש כאב קל והריצה מתבצעת תוך כדי צליעה מסויימת.
רציתי לשאול האם מנוחה של שבועיים שלושה מריצה נשמע הגיוני וכן האם בתקופה זו אפשר לשחות ולרכב על אופניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן ברכיבה אין לי כלל כאבים
רן13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצועה חלשה
ד''ר שמי שגיב18/01/2010לא סביר שאני אאבחן אותך באופן וירטואלי, שוב אם יש לך ספקות כדאי להגיע לבדיקה מקצועית
כיצד או על סמך מה אתה חושב שמתחת רצועה כי לא ציינתה אם נבדקת על ידי גורם מוסמך
רכיבת אופניים ושחיה יכולים להיות תחליף טוב כרגע
עבוד גם על חיזוק שרירי הברכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בקסולהרמבם משה07/01/2010
אני עוסק ברכיבה על אופניים כתחביב וליפני מספר ימים הקרסול בכף רגלי אחל ליכאוב כשאני דורך עליה ולאחר מספר ימים אני מרגיש כאבים ללא דריכה עליה .הכאב לא מפריע לרכיבה עצמה .תודה משה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקרסול
ד''ר שמי שגיב13/01/2010קצת קשה להבין בדיוק מה קורה איתך
כשאתה רוכב, נסה להימנע מללחוץ על הפדל כנגד כרית כף הרגל ולנסות להביא את העקב כנגד הפדל וזאת כדי לשמור על יציבות הקרסול.
בכול מקרה נסה לשים קרח למשך 10 דק על המקום הפגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בברךחנן05/01/2010
אני סובל מכאבים ברגל ימין שהחלו אחרי ריצה של 24 ק"מ (אני רץ יחסית מנוסה). הריצה לא היתה חריגה למעט אורכה ׁלפני כן רצתי 12 עד 21 ק"מ
אני אחרי מנוחה של כחודשיים ולא מרגיש שיפור (אחרי חודש רצתי וראיתי שהכאב קיים. גם כיום הכאב מלוה אותי בעיקר אחרי שהרגל מקופלת)
מאפיינים:
בתחילה חשבתי שמדובר בגיד של צד פנימי של ברך של שריר הדו ראשי (ירך אחורית) אבל אני מרגיש שהכאב משייט ולפעמים כאילו הוא משוייך דווקא לתאומים בחלק העליון (שוק אחורית באיזור הברך)
הכאב לא נקודתי ולא חד אבל בפירוש מגביל תנועה
לפעמים הוא מגיע לחזית הברך (משמאל ומעט למטה מהפיקה) - שם גם כואב יחסית אם אני לוחץ
הכאבס גם מורגש בחלק הנמוך פנימי של הדו ראשי (במקום שהשריר צר - מספר אצבאות מהברך)
הכאב מופיע בעיקר כשהרגל מקופלת 90 מע' וכשהרגל ישרה לאורך זמן לרב אין כאב
כשאני לוקח את הרגל אחורה כנגד חיכוך בקרקע זה כואב
ניסיתי לחמם את המקום כל יום וזה לא שיפר את המצב
הערה: הכאב הינו נסבל ולא חד אבל כאב
אשמח לדעת מה יש לי ומה מומלץ לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך
ד''ר שמי שגיב13/01/2010אתה מנסה להבין מה נקרע, נמתח, כאשר זה רק הסימפטום או התוצאה. אם תדע איזה שריר נמתח איך זה בדיוק יעזור לפתרון הבעיה. מה שאתה רוצה לדעת מה גרם לפציעה כדי שזה ימשיך להיתקיים, כי נראה שאתה נכנס למצב של כרוניקה של פציעות ועל פניו נראה שהבעיה שלך לא כלל בברך אלה נובעת ממקור אחר. הברך זה רק המפרק, החוליה החלשה ששם זה בה לידי ביטוי.
מחקרים מראים שעד כ- 85% מפציעות ברך נובעות מליקוי בכף הברך, אני הייתי בודק את הנחיצות לשינוי בנעליים עם תמיכה או מדרסים.
כמו כן יש לבדוק את האם אתה רץ על משטחי כביש משופעים שעלולים אף הם לתרום לעומסים על הברך.
בנוסף יתכן שגם קיימים ליקויים באגן או בגב התחתון.
הברך זה המפרק בין כף הרגל לאגן ולרוב מושפע משתיהם. הבעיה האמיתית, לא הסימפטום, לרוב אינם כלל בברך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בחדר כושראביב04/01/2010
שלום ד"ר, אני בן 19 ועדיין גובהה, רציתי לדעת אם אימון בחדר כושר יפגע בגביהתי.
תודה, אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה ומשקולות
ד''ר שמי שגיב13/01/2010בגילך אין שום סכנה, להיפך אימון משקולות יוצר עומס על העצמות אשר מגרה את צמיחתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשמותן כסל תפוס ? !!מישי03/01/2010
שלום רב,
חצי שנה לאחר הלידה חידשתי את פעילותי הספורטיבית. ע"מ לחזק את שרירי רצפת האגן ואת הגב בחרתי בפילאטיס מכשירים והתחלתי בצורה מתונה מאד ובהדרכה צמודה בקבוצות קטנות. התחלת פעילות : יוני 2009. יש תרגילי בטן רבים , והרבה מהם הם על הגב כאשר הרגליים ב 90 מעלות.
כבר כחודשיים אני סובלת מכאבי גב מוחמרים , כאבי באגן , אי נוחות בהליכה באזור מותן כסל ( ממש מתחת לעצמות האגן ) ; כאבי הגב הם בגב התחתון, בגב באזור הכליות להערכתי ובחלק של הגב שסמוך לחוליות המותניות. יש ערבים בסוף יום עבודה ( מרביתו מול מחשב ) שאני ממש מתקשה ליישר את הגב ... ומתלוננת כל הזמן על כאבים .
כאשר אני מרימה את הברך למעלה יש אי נוחות של ממש באזור שמתחת לעצמות האגן וכמה שנשמע מוזר כאשר אני הולכת אני מרגישה את האגן " מרקד " כאילו שאינו מקובע במקום.
נועצתי עם קרוב משפחה , רופא צעיר שזה עתה סיים את לימודיו והוא אמר שלפי התלונות זה נשמע לו ששריר המותן כסל תפוס מאד ( היות ולא הייתי מורגלת במאמץ זמן רב )
מה עושים ? לאיזה רופא פונים לטיפול ?? איך מקלים על הכאב ואיך משחררים את הכיווץ ?...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר מותן כסל תפוס
ד''ר שמי שגיב13/01/2010כדי ששריר יתכווץ צריכה להגיע אליו פקודה שבדרך כלל מגיעה ממערכת העצבים. אין סיכוי ששריר יהיה במצב של כיווץ ללא פקודה עצבית.
את יכולה לנסות למתוח את השריר אך כל עוד מערכת העצבית פוקדת על השריר להיתכווץ הוא ישאר כך.
לרוב מערכת העצבים פוקדת על שריר כזה או אחר להיתכווץ כתגובה לעומסים, טראומות, וסביר להניח שהגוף שלף עבר לא מעט מאלו כתוצאה מההריון.
טכניקה חדשנית ועדינה בכירופרקטיקה NETWORK SPINAL ANALYSIS יכולה לעזור לך ומהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגן...?מיקי02/01/2010
שלום רב,
אני בת 24 ועושה פעילות אירובית כמו ריצה וקיקבוקס. לפני כחודשיים החלו לי כאבים באיזור צד ימין של האגן בעיקר אחרי פעילות ונגשתי לרופא ספורט. הוא קבע שיש לי היפר גמישות שזה אומר שיש לי נטייה לדלקות ועלי להמנע מהפעילות כרגע ונתן לי ארטופן למשך 5 ימים. הדלקת לא עברה ומאז כבר לקחתי עוד התרופה במשך 7 ימים. האם אתם ממליצים להמשיך לקחת אותה? מה כדאי לעשות מעתה? (ממתינה לתור לצילום....). אני כבר מעל חודשיים ללא פעילות והייתי ממש רוצה לחזור
תודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באגן
ד''ר שמי שגיב13/01/2010אני לא הייתי מסתפק עם ההבחנה הזאת. מניסיוני נראה שקיימת חוסר סימטריה בתנועת האגן, דהיינו יתכן שצד אחד של האגן איבד את טווח התנועה כתוצאה מחבלה או עומסים וכתגובה הצד השני נאלץ לפצות ולהגביר את טווח התנועה. כתוצאה המקום שמבצע תנועת יתר חסוף יותר למתחים הגורמים לפציעה וכאבים.
הורדת הדלקת כמובן לא פותרת את הבעיה המכנית. יש צורך בשיחרור האגן והחזרת התנועה לצג המוגבל על מנת להוריד מהעומס מהצד השני.
טיפול כירופרקטי מאוד יעיל לסוג פציעה שכזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שאלה נוספת ברשותך...
מיקי16/01/2010הרופא שלי הפנה אותי לפיזוטרפיה בקופת חולים, האם זה ייתן את המענה עליו אתה מדבר...? או שאתה ממליץ משהו אחר. אני ספורטאית מזה שנים רבות ומעולם לא סבלתי זמן כה רב מבעיה שכזו (4 חודשים)
אני ממש מיואשת... אשמח להכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אגן
ד''ר שמי שגיב18/01/2010אינני יכול לומר לך בוודאות כי זה תלוי בהכשרת הפיזיוטרפיסט ובגישתו הטיפולית
אני מבין את תיסכולך, אך כרגע הכאבים, כפי שאת מבינה אינם הבעיה אלה להיפך, הם מצילים אותך מפני המשך פעילות העלול עוד יותר להחריף את מצבך.
אכן את צריכה עזרה לא רק טיפולית את גם שיקומית והכוונתית לצורך שינויים במערך האימון
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באגן
נעמה18/01/2010שלום ד"ר שגיב,
האם כירופרקטיה הוא טיפול משלים במקרה של דלקת באגן?
אני רצה לא מעט ולפני כשבועיים החלו לי כאבים בצד שמאל (בכל הרגל- מהאגן ועד הבוהן). לפני כ-4 ימים הייתי אצל אורטופד שאבחן את הבעיה כדלקת.
צד שמאל שלי בעייתי יותר כבר זמן מה ורציתי לדעת האם טיפול אצל כירופרקט (לאחר שתעבור הדלקת כמובן..) יכול לעזור עם הבעיה ויעזור במניעת דלקות בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באגן
ד''ר שמי שגיב30/01/2010הטיפול הכירופרקטי יכול מאוד להועיל. הטיפול הכירופרקטי אינו משלים, כי הוא מתייחס ישירות לשורש הבעיה, כאשר הטיפול התרופתי הינו סימפטומטי בלבד.
הדלקת אינה הבעיה אלה תוצאה של נזקים מכאניים וכירופרקט מוודא שגופך פועל נכון מבחינה מכאנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתףשוקי02/01/2010
שלום
אני מתאמן באומנויות לחימה כ-17 שנה ,בשנה האחרונה התחילו לי כאבים בכתף
שבהתחלה היו חלשים והלכו והתגברו עם הזמן, לא הייתה איזושהי פציעה טראומטית
שגרמה לכאבים ,טופלתי בהתחלה בכדורים נוגדי דלקת שלא עזרו לאחר מכן ב- 2 זריקות לכתף
שהעלימו את הכאב לחלוטין אך רק לזמן מוגבל (שלושה שבועות בערך) ,בבדיקת US לא היו ממצאים חריגים ,פיזוטרפיה דרך הקופה לא עזרה ,בבדיקת MRI ARTRO התקבלה תשובה לחשד לקרע חלקי בגיד הסופראספינטוס או לטנדינוזיס ,12 טיפולים במאוחדת ספורט שיפרו את המצב בהרבה אך לא העלימו את הכאבים לחלוטין ,לאחרונה נחשפתי לנושא הטיפול בטריגר פוינט
ובניסוי שעשיתי על עצמי לחץ חזק על נקודות מסוימות בשכמה הביא להטבה משמעותית בכאב אך רק לכמה דקות
שאלתי היא האם לדעתך יש עוד מה לעשות כדי להעלים את הבעיה הזו??
והאם טיפול מאיש מקצוע שיודע לטפל בטריגר פוינט יעזור?? אם כן האם אתה מכיר אחד כזה?
האם טיפול כירופרקטי יעזור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף
ד''ר שמי שגיב13/01/2010אם פעילות גופנית חשובה לך אז מה שגם צריך להיות חשוב לך זה בריאות הגוף. אתה מנסה להעלים כאב או לפתור את הבעיה, אלו שני דברים שונים. להעלים כאב זה כמו לכבות נורית המזהירה על התחממות המנוע.
סביר להניח שבעיסוקך מדובר בשילוב של נזקים מצטבים הנובעים מאופי האימונים ויתכן שישנם גם תורמים נוספים כמו בעיות יציבה הרגלי עבודה ואולי גם ליקויים הנובעים מחוליות הצוואר.
יש צורך בניתוח מערכתי של השלד, היציבה, חוזק וסימטריה של שרירי הכתף
כן כירופרקט ספורט יכול מאוד לעזור בפציעות מסוג זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר המותן כסלשוקי02/01/2010
שלום
בזמן ריצה כ-5 עד 10 דקות מתחילתה
מתחילים לי כאבים באזור המותן כסל שהולכים ומתגברים במהלך הריצה
מה לדעתך יכולה להיות הבעיה ואיך ניתן לטפל בה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר המותן כסל
ד''ר שמי שגיב13/01/2010יתכן שקיימים ליקויים תפקודיים בכף הרגל וקיים צורך במדרסים
יש גם לבדוק האם קיים קיצור רגל תפקודי היכול לגרום לחוסר סימטריה באגן
יש לבדוק גם האם קיים לחץ מחוליות עמוד השדרה
ולבדוק חוזק וגמישות שרירי האגן
כירופרקט טוב יכול לעזור לך עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורט בעיקבות פריצת דיסקגלי24/12/2009
אני שנתיים לאחר ניתוח DISECTOMY L5 S1 . כיום אני גוררת רגל ימין עם ירידה משמעותית בחושה (צליעה קלה).
לפני מספר ימים (לאחר כאבים עזים בשכיבה) קיבלתי תשובה כי באותו מקום קיים בלט דיסק עם לחץ על השק הטקלי מלאות ברצסוס הלטרלי מימין.
הרופא שנבדקתי אצלו לא יודע להמליץ לי לגבי הריון, ספורט, המלצות להמשך וכדומה....
קבעתי תור לד' נעמה קוסנטניני אולם עד למפגש הייתי מעוניינת לדעת האם קיימות מגבלות בסוגי השחיייה השונים ובפעילות בחדר כושר (סקי וסטפר)
המון תודה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורט בעיקבות פריצת דיסק
ד''ר שמי שגיב26/12/2009שחיית גב או חתירה מומלצת עבורך
היזהרי מניתוח נוסף העלול עוד יותר לסבך ולדרדר את מצבך
נסי טיפול כירופרקטי עדין כדי לשחרר לחץ על חוט השדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתחיל לרוץ שגרהאצן מתחיל24/12/2009
רצתי לראשונה מזה מספר חודשים לפני כיומיים,כעשר דקות בקירוב מרחק קרוב לשני קילומטרים. שריריי הרגליים עדיין תפוסים קצת אחרי יומיים,האם צריך לחכות עד שהשריר ישתחרר לגמרי או שמא אפשר לרוץ כבר עכשיוץ
כמה זמן יש להעלות בשבוע לטווח הריצה/או האם עליי להעלות במרחק?
כמה פעמים עליי לרוץ בשבוע כדי לבנות שגרה של חמש ריצות בשבוע,האם אני יכול לרוץ כבר בשבועות הראשונים חמש פעמים?או להתחיל בתדירות נמוכה יותר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחיל לרוץ שגרה
ד''ר שמי שגיב26/12/2009נסי (ה) לשלב הליכה עם ריצה, 10 דקות הליכה ועשר ריצה ושוב 10 הליכה
אין שום בעיה לנסות לרוץ גם אם השרירים עדיין מכווצים
בעתיד נסה % 10 מנפח הקילומטרז
הרבה תרגיל מתיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות קרקע ומכשירים ותזונהאסנת24/12/2009
שלום רב
בתי בת ה-8 מתעמלת התעמלות קרקע ומכשירים 4 פעמים בשבוע, כ- 3 שעות בכל אימון. ברצוני לדעת כיצד עליי לארגן את התזונה בצורה נכונה. אילו מזונות עדיפים לפני ואחרי האימון, ומה בין לבין. ממה כדאי להימנע?
מדדי המשקל והגובה: 22 ק"ג , 126 ס"מ. מדד BMI 13.86
בנוסף - כיצד עליי לעקוב אחר הגדילה וההתפתחות המינית לכשתגיע, ולוודא שהיא תקינה? האם צפויה פגיעה בלתי הפיכה במדדים אלו?
לתשובתך אודה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות קרקע ומכשירים ותזונה
ד''ר שמי שגיב26/12/2009יש להרבות בשתיה עם קצת מלח (הימלאיה או סלעים)
הרבה ירקות ושמנים בריאים
יש להימנע מכל הג'אנק פוד וכל החטיפים למיניהם
לאכול יותר ארוחות, עד 5 ביום.
הרבה ליטופים וחיבוקים מעוררים את הורמון הגדילה
בקשר למשקל זה תלוי במבנה הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וספורט אתגריגלעד22/12/2009
שלום ד"ר .
שמי גלעד ואני מתכנן טיול גדול אחרי צבא. במסגרת הטיול הייתי רוצה לעסוק בפעילויות שונות של ספורט אתגרי כגון צניחה חופשית , צלילה , ראפטינג וכד'.
היתי רוצה לדעת אם אני צריך להימנע חד משמעית מאיזושהי פעילות שתשפיע בוודאות לרעה על המצב הפיסי שבו אני אהיה .
יש לי גם הסטוריה של אשפוז בגין דלקת ריאות ולאחר מכן מים בריאה..
הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין צלילה וצניחה למצבי הבריאותי . כמו גם לטיפוס על הרים גבוהים . או שהאם הכל בגדר ההרגשה שלי באותו זמן ובמצב המחלה ואם אפשר לפתור זאת ע"י משאף.
מחכה לתשובה מהירה עקב הלחץ בזמן ובכדי לדעת איך להתכונן
תודה רבה .
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמה וספורט אתגרי
ד''ר שמי שגיב26/12/2009כבר עכשיו התחל באימונים
בנוסף, בדוק את תגובות גופך לסיטואציות שאתה עומד להיות בהם
אם אתה יודע שאתה הולך לצלול בדוק זאת כאן, בעומקים סבירים וראה כיתד גופך מגיב
אותו דבר באימוי גובה
בצע אימונים עצימים וראה מהם יכולות ומיגבלות גופך, אם יש כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר נקע בקרסול- כמה זמןגל בן דוד19/12/2009
אז זהו הסיפור
נקעתי במהלך אימון כדוריד את קרסול שמאל, יש לציין שמעולם שלא נקעתי רגל, הנקע אירע עקב התקלות לא נעימה עם שחקן במהירות מאוד גבוה
הכוונה היא שהיה דרוש הרבה מאמץ כדי לנקוע את הרגל, אני בחור מאוד חזק, מאומן היטב, והקרסול שלי איננה חלשה.
בכל אופן, הרגל מאוד התנפחה, וכעבור שבוע אני חזרתי להתאמן ללא מגבלות, רץ כמו שצריך וכו'..
אבל , וזה אבל מאוד מאוד חשוב לי, בזמן שאני מותח את הקרסול, ומבצע קצת מתיחות שלפני אימון ובכלל, אני מרגיש כאבים ברצועה שבגב כף הרגל
כלומר כאשר אני מבצע "פוינט" ואני מכניס את הרגל קצת לכיוון פנים הגוף, אני מרגיש את הצד החיצוני של הקרסיל כלומר זה שמכוון לחוץ הגוף
עדיין כואב, מדובר בשבועיים וחצי עד 3 אחרי הנקע.
וכאן באה השאלה החשובה לי מאוד, למעשה כמה שאלות:
א. האם יבוא יום, לאו דוקא בקרוב, שלא יכאב לי יותר ואני אחזור למצב הקודם של הרגל?
ב. האם אני אחוייב להשתמש בתומך קרסול, אני שוקל קניה ושימוש בaircast airsport/a60
ג. האם יש משהו לעשות במידה וככה סתם הקרסול לא תחזור לקדמותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר נקע בקרסול- כמה זמן
ד''ר שמי שגיב20/12/2009אם אתה עד כדי כך חזק אז סביר להניח שכך גם היה הנזק
אין שום סיס\בה שלא תחס\זור במהרה למעגל האימונים ולהתאמן ללא כאב
אך כל זה תלוי כיצד אתה משקם ומטפל בבעיה
לכל פציעה יש חלון החלמה, באם זו מתפספסת אז אתה עלול למצוא עצמך בכרוניקה של בעיה
יש לוודא שטווח התנועה משוקם, יש לוודא שלא מצטברות צלקות פנימיות ויש לוודא שיקום נירולוגי של הקרסול
אני לא יודע על מצבך הקליני אך הייתי נמנע מיר-קאסק, זה מחליש את השרירים ופוגע בשיקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי , עוד כמה שאלות קטנות
גל בן דוד23/12/2009ראשית, תודה רבה על זמנך ועל התגובה
רציתי לשאול בנוסף,
איך אני יכול לאמוד את גודל הנזק
אני שם לב שהכאבים ירדו המון יחסית אם כי אני מרגיש שהגיד התקצר
אני מבצע באופן שוטף מתיחות לרצועה הספציפית ואני מרגיש שיפור בטווח תנועה שלה
האם האיחוי של הרצועה הוא קבוע עתה, כלומר האם היא התקצרה וזהו
או שמתיחה שלה תחזיר אותה למצבה הקודם
או באופן יותר ישיר, הבעיה כרונית? כי אני מאוד חרד לעתיד שלי בספורט
על כל פנים הזמנתי תור לאורטופד מתמחה בכף רגל וקרסול אך קוותי לתשובה שאולי תכין אותי במעט
תודה רבה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייהיוסף בן אבו15/12/2009
האם שחייה יכולה לעזור לשיפור יכולות הריצה?
אם כן,איך להתאמן בשחייה ,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה
ד''ר שמי שגיב20/12/2009כחלק מיכולת האירובית שלך כן אך לא כחלק מהכושר הספציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ו..
יוסף בן אבו20/12/2009איך זה משפיע על יכולות הריצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Plantar Fasciitis והקשר לרכיבה?שאול13/12/2009
לצערי התחיל כאבים בכף רגל-כמובן שסובל מקשת גבוהה
אבל האם הרכיבה מוסיפה לזה?
מבין שזה כמאין דללקת בחיבור הרצועות לעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Plantar Fasciitis
ד''ר שמי שגיב20/12/2009כן, רכיבה יכולה להחמיר את הבעיה אם לא מטפלים
אם אתה רוכב עם קליטים נסה להביא את הקליט כמה שיותר אחורה לכיוון העקב
אם אתה רוכב ללא קליטים אז הנח את הרגל על הפדל כמה שיותר אחורנית( כלומר להביא את הרגל קדימה)
רצוי לבצע מתיחות לשריר התאומים וניתן לעסות את כף הרגל בעזרת כדור גולף
רצוי גם לבדוק את הנחיצות למדרסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)