מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרפק טניס בחדר כושרבני17/02/2010
שלום רב,
אני בן 47, מתאמן בחדר כושר שנים רבות, בעיקר משקולות
בזמן האחרון התחיל אצלי דלקת במרפק יד שמאל שמפריעה בתנועות מסוימות. עד כמה שידוע לי מדובר ב- TENNIS ELBOW (מרפק טניס), שכבר סבלתי ממנה בעבר.
כאשר אני שואל מתאמנים אחרים, וגם מדריכים, איך להתגבר על פציעה כזו, אז ישנם בעצם מספר גישות:
1. להמשיך להתאמן כרגיל
2. להמשיך להתאמן, אך בעומס מופחת (משקלים קלים יותר)
3. לנוח באופן מוחלט תקופה מסוימת, ואז לחזור להתאמן בהדרגה, בהתחלה עם משקלים קלים
השאלה, איזה גישה היא הנכונה ביותר?
במידה והאפשרות השלישית היא האידיאלית, אז כמה זמן מומלץ לנוח לגמרי מאימונים?
האם ישנם טיפולים נוספים שמומלצים בכדי לזרז את ההחלמה מהדלקת במרפק?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במפרק.
אליעזר רוזן17/02/2010שלום בני,
דבר ראשון TENNIS ELBOW הינה ברוב המקרים פציעת טניס! ממה שאני מבין אתה לא משחק טניס, לכן זו דלקת שנגרמה בעקבות עומס / אימון לא מבוקר (OVERUSE). בנוסף כנראה גם לא נתת מספיק זמן לריפוי מלא לנזק הקודם באותו מקום!
התשובה שלי הנה להמשיך להתאמן "רגיל" ללא עומס מיותר (עד סף האי נוחות בלבד) באזור הפגום.
כמו כן לשלב בזמן זה אימונים שלא עשיית בעבר.. ריצה - אופניים - קרוס וכו'.
לגבי טיפול.. סבלנות + מנוחה + קרח + טיפול פיזיוטרפי הנה התשובה. ישנו טיפול יותר מתקדם כיום אך אינו זול.. Shockwave Therapy שאמור לשפר מאוד את המצב אך אינו מבטיח הצלחה 100%.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, אני לא משחק טניס
בני18/02/2010ממה שהצלחתי להבין, למרות שהתופעה נפוצה באמת אצל אנשי טניס, גם אחרים סובלים ממנה, בגלל סיבות אחרות.
ישנם תרגילים מסויימים כגון "לחיצה צרפתית" שאמנם יעילים מאוד לפיתוח השרירים, אך מצד שני עלולים לגרום לפציעות.
הייתי צריך להימנע לגמרי מתרגילים כאלה, אך כנראה שלא הספיק לי הלקח הקודם.
נראה לי שאקח עוד מספר ימי מנוחה (שמאוד הטיבו עם האזור הפגוע) ואחר כך אחזור להתאמן כעצתך
תודה רבה אליעזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שחיהג13/02/2010
שלום רב,
אני בן 31, שוחה כ 4 פעמים בשבוע, כ 1 ק"מ חתירה בכל פעם, דופק אירובי של 140-160 קבוע.
סטים של 100 מטר עם 20 שניות הפסקה.
גובה 1.85 ומשקל 72.
יש לי 2 סימפטומים מוזרים שקורים רק בחתירה וגם לא בשום ספורט אחר :
1. כ10 דקות לאחר השחיה אני אוכל סנדויץ ריבה וטונה, ולאחר הארוחה אני מרגיש
כאב ונפיחות קלה בבטן. בדרך כלל זה עובר לאחר שעה-שעתיים.
2. במהלך השחיה אני מרגיש לעיתים רחוקות מעין מצב של גושי אוויר תקוע בקנה הנשימה וצורך לעשות "גרפצים" כדי לשחרר אותם.
יש לציין שהתאמנתי עם טובי המדריכים בשחיה , והם ציינו שאני נושם תקין.
מה יכולה להיות הבעיה ומהן ההשלכות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר שחיה.
אליעזר רוזן16/02/2010שלום לך,
נראה לי שאין שום קשר בין האימונים לתופעות שהזכרת.
א' - תחליף את האוכל לאחר השחיה! נניח בננה ויוגורט או חטיף אנרגיה איכותי (אמיתי!).
ב' - יתכן שאתה שותה לפני האימון משקאות מוגזים. אם כן, אז פשוט תעבור למשקה ללא גזים. ואם זו לא הבעיה פשוט אין לי תשובה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאזים בקיבה
ד''ר שמי שגיב19/02/2010יש לבדוק מצב הכבד או כיס המרה
לרוב גאזים בקיבה יכולים להיות קשורים לאי תקינות מערכות אלו
יתכן ואתה גם צורך מאכלים סוכריים הגורמים לפרמנטציה ובכך ליצירת גאזים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בסחוס וריצהרן11/02/2010
שלום נפגעתי בסחוס פגיעה של כ 2 ס"מ של מה שנקרא בור בסחוס.
באוטורסקופיה הרופא ניקה את השברים ועיצב מחדש כאשר בעתיד אולי אעשה השתלת סחוס.
עד לפציעה עסקתי בטריאתלון אולימפי בתור חובבן.
הבנתי שאוכל לחזור לשחיה ואופניים.
מה האלטרנטיבות של חזרה לריצה ?.
אני מבין שאיטררוולים כבר לא אוכל לעשות אבל מה לגבי ריצות נפח של 1-2 שעות בשבוע?
אולי ריצה רק על מסילה בחדר כושר?
האם בכלל זה לא מומלץ ?
האם אוכל לעשות טריאתלונים ואת חלק הריצה לעשות בצורה קלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בסחוס ויכולת ריצה
אליעזר רוזן11/02/2010שלום לך,
*האם אתה מרגיש כאב/אי נוחות בזמן הליכה?
*האם ניסית לרוץ קל - איך הייתה התחושה?
*האם משקלך תקין (חשוב! - פחות עומס).
בהנחה שאין כבר כאב בזמן הליכה ניתן לנסות שילוב של ריצה מאוד קלה + הליכה לפי זמן ולא מרחק. ממליץ בתחילה לפחות על משטחים ידידותיים כגון שביל אפר או על מסילה כמו שהזכרת. בנוסף וללא שום קשר ממליץ מאוד לחזק בשיטתיות את אזור הברך בתרגילים ספציפיים!
קח בחשבון שגם ריצה "קלה" היא עדיין ריצה! כך ש - 10 ק"מ "בקצב נוח" יכולים להיות בעיה אם משהו לא כשורה עדיין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בשלב התחלתי עדיין
רן11/02/2010תודה על התשובה.
אני עדיין בשלב מאוד התחלתי (הניתוח היה לפני יומיים).
השאלות שלי היו בגדר הבנה של מה שצפוי לי או מה אוכל לעשות בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח סחוס
אליעזר רוזן11/02/2010הי שוב,
אם כך אין על מה לדבר בנתיים. קח את הזמן ונראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בירך ימיןינון08/02/2010
שלום
אני רוכב אופני שטח במשך שנה וחצי, בד"כ רכיבות סופ"ש ברמה בינונית וקלה.
לפני כשבוע חשתי כאבים עזים בירך ימין ופניתי לאורטופד שאיבחן דלקת בירך - בורסיטיס.
הוא הציע לי לעשות זריקה או ליטול כדורי אתופן 600 מ"ג. בצילום אכן אובחנה דלקת. כרגע אני מטופל באתופן כ 5 ימים.
האם הדלקת נוצרה עקב הרכיבה באופניים , מאמץ יתר , התאמת אופניים ?
איך אפשר למנוע הישנות התופעה בעתיד ?
מה זמן ההחלמה ? מתי אוכל להתחיל לרכוב ?
יש לציין שאני גם נוהג זמן ממושך ביום ולעיתים אני מרגיש כאב ברגל ימין, בזמן הנהיגה.
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בירך
אליעזר רוזן09/02/2010שלום לך,
כאשר אתה אומר "חשתי כאבים עזים" הכוונה היא שזה הופיע פתום! או שכבר כאב שם מדי פעם וזה רק החמיר באותו יום?
אם הכן זה היה פתאומי זה אומר קרע אקוטי בארבע ראשי. שלאחר זמן קצר נוצרת גם דלקת באזור.
חשוב לציין שזהו שריר חזק "שלא פשוט" לקרוע אותו..
מה שמוזר זה שאתה אומר שהובחנה דלקת בצילום! זה מקרה די נדיר למעט MRI.
שוב, אם הכן זה היה פתאומי.. יכול להיגרם מעומס יתר, חוסר גמישות , עייפות שרירית (שוב, עומס ללא מנוחה מספקת וכו').
זמן ההחלמה קשור בחומרת הפציעה. באופן כללי זה יכול לנוע בין שבועיים לחודשיים ויותר.
לא נראה שיש כל קשר לנהיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה בשיפועיואב08/02/2010
שלום,
אני בגיל 48, ורץ (מספר שנים) פעמיים בשבוע 6 ק"מ על מסילה במהירות שבין 11 ל-14 קמ"ש.
כל הריצה היא בשיפוע של 3% עלייה.
האם ריצה כזו עלולה לגרום נזקים בריאותיים (למשל לגב תחתון)?
אני שואל למרות שלא נתקלתי בבעייה כלשהי, כיוון שראיתי
כתבה לפיה ריצה בעליה יכולה לגרום לכאבים בגב תחתון.
עד היום הייתי בטוח שרק ריצה בירידה יכולה לגרום לכאבים כאלו.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה בעליה
אליעזר רוזן08/02/2010שלום לך,
אם עושים את זה נכון.. הדרגה, חימום, חיזוקים (בעיקר גב תחתון + מתיחות) נעלים מתאימות וכו') לא ריצה בעליה ולא בירידה יגרמו לבעיות בגב. חשוב לציין שצריך לתת דגש יותר מקצועי לריצה בירידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בריצהמני08/02/2010
שלום
אני רץ כ 10 ק"מ 3-4 פעמים בשבוע באספלט. אני רץ למעלה מחצי שנה.
מבנה הגוף שלי רזה.
אני מקפיד על מנוחה בין הריצות של לפחות 36 שעות.
אני רץ עם נעלי ריצה וביגוד מתאים.
יש לי כאבים בחלק האחורי של הגוף, בחיבור של רגל שמאל עם האגן מבפנים, באזור העכוז.
במישוש, אין לי דרך להגיע לאזור הכאוב.
הכאב מורגש בריצה עצמה וגם אחריה. הכאב לאחר הריצה רק כאשר אני הולך . בישיבה הוא איננו מורגש .הכאב דועך ככל שהזמן מהריצה האחרונה גודל אך אינו נעלם.
ניסיתי להפסיק לרוץ למשך שבוע - אכן לא הרגשתי שום כאב, אך כאשר חזרתי לרוץ, חזר הכאב.
הכאב נסבל, אך מגביל את התנועה.
כיצד אדע אם זו דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בריצה
ד''ר שמי שגיב08/02/2010כשיש כאב זה כמעט תמיד קשור בתהליך דלקתי
אך דלקת זו אינה הבעיה, דלקת זה תהליך הריפוי של הגוף כתוצאה מליקויים תפקודיים או עומסים על הרקמות הרקות
יתכן שמדובר במתיחה של שריר הדו-ראשי, יתכן שמדובר בשינויים באגן ואף יתכן לחץ מחוליות הגב התחתון
ויש לבדוק את כול האפשרויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב באזור העכוז.
אליעזר רוזן08/02/2010שלום לך,
יתכן מאוד שאתה סובל מ - Piriformis Syndrome !
"הפציעה" הזו מגרמת בעיקר משתי גורמים: א' חוסר יעילות ביו מכנית ב' שגיאות אימון.
בקצרה זהו מצב שבו שרירי הפיריפורמיס נוקשים / קצרים מאוד ובכך גורמים לחיכוך עם עצב הסיאטיקה (וכמובן נגרמת גם דלקת באזור). מצב זה גורם לכאב באזור הישבן ויכול גם להקרין לאזורי הגב התחתון והירכיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לי לעשות ספורטאורית08/02/2010
אני בחורה צעירה אבל עם הרבה מחלות(גם מחלות כאב כרוני) וידוע לי שדווקא זה טוב למחלות הספורט-אבל קשה לי(כאבי גב ורגלים,אין אוויר,חולשה וכו'..-יש לי אסטמה,סכרת,פיברומילגיה ועוד...)
השאלה שלי-אם אני עושה תרגילים שלימדו אותי בפיזוטרפיה+הולכת לסידורים(אבל לא הליכה כהליכה)+עבודות בית(שהם הכי קשות לי)-האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה בספורט
ד''ר שמי שגיב08/02/2010קשה זה עניין יחסי- לגילך, למצבך הבריאותי והלאה
מבלי לדעת את הקליניקה שלך זה קצת קשה לענות
נראה שיש כאן מצב הרבה יותר מערכתי ויש צורך בניתוח מעמיק של מצבך- תזונה, מערכת עיצבית ואנדוקרינית
בכול מקרה כול מה שאת יכולה לעשות הינו מבורך
תשתדלי עד כמה שרק ניתן להיות פעילה, כמובן מבלי לעבור את סף הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית09/02/2010אבלך מה הכוונה במערכת עיצבית?
מה עושים אבל כדי להפחית את הכאבים במאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים07/02/2010
בעקבות MRI אובחן חשד לקרע בסלאפ מדרגה אחת. האורטופד אמר שזה לא ניתן לאיחוי וקבע לי ניתוח.אני בת 45 ועסקתי בכדור רשת וחדר כושר. היום אני עושה רק פילאטיס.
שאלותי:האם זה מחייב ניתוח? ואם אני לא עושה האם אני יכולה לגרום לנזק יותר גדול?
מה ההמלצותיכם.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בסלאפ
אליעזר רוזן07/02/2010שלום לך,
ממליץ להמתין לתשובתו של ד"ר שגיב שהוא יותר מקצועי בתחום זה ממני. באופן כללי ניתוח צריך להיות הדבר האחרון ברשימה לאחר שנבדקו כל האופציות האחרות.
יום טוב בנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בסלאפ
ד''ר שמי שגיב08/02/2010זה בעיקר תלוי בגודל הקרע ושנית במצבך התפקודי
לפעמים שיקום נכון תוך חיזוק השרירים יכול להעניק תמיכה ותפקוד מספק כך שלא תזדקק לניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה 90מיכאל28/01/2010
בעקבות נפילה מאופניים קבלתי מכה באגן.
סבלתי מספר ימים מכיווץ שרירים בגב תחתון.
בהמשך, התפתח לכאב/חוסר נוחות באיזור עכוז ימני והקרנה לרגל ימנית, מלווה בתחושת נימול עד לקצות האצבעות ברגל. זה נמשך עד היום (3 שבועות מהאירוע).
כרגע - אין כאבים ואין הגבלות תנועה כלשהן.
עדיין יש תחושת נימול כפי שציינתי למעלה.
מזה 4 ימים מטופל בארקוקסיה 90 מ"ג.
אין שיפור משמעותי.
האם מתאים?
תודה\מיכאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה באגן
ד''ר שמי שגיב30/01/2010בזמן חבלה המערכת העצבית גורמת לשרירים להיתכווץ. תגובה זו היא תגובה בעל אופי מגננתי, כדי להגן על המקום הפגוע וכדי שנימנע מלהפעילו. יתכן, שבגלל תגובת הכיווץ נוצרו גם נזקים משניים וכתוצאה גם לחץ העצבי. סביר להניח שהמיחושים שאתה חש הם תוצאה של המתח והלחץ העצבי והכיווץ השרירי.
להערכתי יש צורץ בשחרור המתח העצבי ושחרור הספסטיות השרירית.
כירופרקט טוב יכול להועיל לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ריצהדנה23/01/2010
טעם מתוק
אחרי ריצה של כ-5 ק"מ- כששתיתי מים- הרגשתי טעם מתוק בפה- כאילו המים ממותקים.
האם התופעה מוכרת?
זה קרה לי כבר פעם - באותה סיטואציה
תודה
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה מתוקה
ד''ר שמי שגיב25/01/2010לא מוכרת לי התופעה
אך יתכן וקיים מימד של נירו-אסוציאציה, כלומר שבמרה דומה אולי שתית מים עם טעם או לקחת במקביל לשתיה משהו מתוק ומאז הזיכרון
בכל מקרה תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה חזקה בצלעותבן19/01/2010
שלום לכולם,
לפני כארבעה ימים הייתי בחופשת סקי וקיבלתי מכה חזקה בצלעות.
מאז שחזרתי - אני חש כאבים באזור הפגוע בכל פעם שאני מתאמץ.
במראה אפשר לראות שהצלעות בצד שנפגע פחות בולטות מהצלעות בצד השני,
האם יש טעם לגשת מחר ולעשות צילום או שממילא אין מה לעשות?
אודה לכל התייחסות,
תודה רבה,
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בצלעות
ד''ר שמי שגיב25/01/2010אכן אין מה לעשות
גם אם יש שבר אין לזה טיפול
נסה לבצע תרגילי נשימות תוך התמקדות באזור הפגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שמייוסף בן אבו17/01/2010
באוגוסט הזה אני מתגייס עוד 7 חודשים לגולני ואני מתאמן דיי הרבה זמן ועברתי כמה פציעות בברכיים פעם ואני פוחד מאוד שיחזרו לי שוב לפני הגיוס.
אז הבנתי שמגני בברכים יכולים להיות טובים ורציתי ולוודא את זה האם זה טוב לשים מגיני ברכיים בריצה עצמה? או נגיד שאני עושה אימון באיזה עלייה?או אימון מדרגות?
ועו משהו.אני פוחד שיש לי או שתהיה לי שחיקת סחוס. אז רציתי לדעת מה הסיפטומים ההתחלתיים של השחיקה?
ואיך למנוע את זה בטירונות והמסלול? כי שמעתי שלא מעט חילים סובלים מזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס
ד''ר שמי שגיב18/01/2010אם כבר עכשיו יש צרות ואתה בחשש אז מה יהיה בהמשך כשהעומסים רק יתגברו?
הדבר החשוב בשבילך עד הגיוס זה לבדוק את הברך באופן מקצועי ולמצוא פתרון
שחיקת סחוס יכולה להיטבטא במגוון של סימפטומים מכאבים, קושי בהליכה לאחר ישיב ממושכת, כאבים בעליה או ירידת מדרגות
נסה להוריד מעומסי האימון. חזק באופן ספציפי את שרירי הברכיים, עבודה על פטריה יכולה להועיל.
יש צורך לבדוק את כפות הרגליים והצורך במדרסים ביומכניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריטלין מוגדר כחומר אסורשומי13/01/2010
ברצוני לברר האם ריטלין /קונצרטה נמצאים ברשימת החומרים האסורים לשימוש
בתחרויות ספורט למיניהן ןבהתעמלות מכשירים בפרט?
אשמח לקבל תשובה מגורם מוסמך או כזה שיכול לבסס את תשובתו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
ד''ר שמי שגיב18/01/2010עד כמה שידוע לי כל עוד יש אישור רפואי לשימוש בתכשיר זה, אז זה מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסול וסדק בעצם בכף הרגלחבצלת13/01/2010
לפני כשלושה וחצי שבועות עיקמתי את כף הרגל וכתוצאה מכך אובחן בצילום סדק בעצם שליד הנוויקולה ונקע. טופלתי אצל אוסטאופט מומחה לפגיעות ספורט, שאמר לי לנהוג כרגיל. הנפיחות אמנם ירדה והכאב התמתן. אבל ביומיים האחרונים הכאבים התגברו. יתכן שהגזמתי במאמץ שהפעלתי על הרגל. מה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בקרסול
ד''ר שמי שגיב18/01/2010כך יותר מנוחה
בצע תרגילי פטריה
המשך בקרח למקום
באם אתה חוזר לפעילות אז כרגע אולי תמנע מריצה או כל פעילות שיש בה אלמנט של נחיתה
הפעיליות המומלצות הם: שחיה, אופניים, ואולי סטפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאימוןגלי12/01/2010
חודשיים לאחר לידה חזרתי להתאמן
אינני יודעת אם יש קשר או אין, בפעם השניה חזרתי לעשות ספינניג, כשהרגשתי חום פנימי עז והלחיים שלי היו אדומות בסוף.
בשתי הפעמים , אלחר השיעור הרגשתי ביום שלמחרת חום פנימי בגוף במיוחד באיזור השדיים ובית החזה.
הייתי מעוננית לדעת האם יש קשר בין השניים? אף בהתחשב בכך שאני מניקה.
לציין שבשיעור השני של הספינינג (שזה פעם שלישית מחזרתי לאימון) מבחינת סיבולת לב ריאה היה לי יותר קל
נא עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לאחר לידה
ד''ר שמי שגיב12/01/2010סביר להניח שהפעילות המטבולית בגופך הינה די גבוה. אם לוקחים בחשבון את תהליך היתאוששות הגוף מהלידה ומהעובדה שאת מניקה כל אלו יוצרים עומס על המערכת ההורמונלית.
רצוי בשלב זה לא למהר, כי הגוף כנראה זקוק למנוחה.
בנוסף שימי לב לתזונה, לאכול כמו שצריך, להוסיף מלח (אורגני) לשתייה.
תבדקי גם את האפשרות להיכנס לבריכה
האם קיבלת זריקה אפידורלית, כי יכולה להיות לזה השפעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)