פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאים ברנטגן של אוסטאופורוזיס
    רות
    21/05/2010

בצילום שנעשה לא מזמן בברך המנותחת, התגלה מצב של אוסטאופורוזיס בברך הפצועה, איזה תרגילים עלי לבצע כדי לסייע למנוע ואולי לשפר את מצב העצם בברך? בקופה לא נותנים לי יותר סיוע בשל הזמן הארוך שעבר מאז הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוסטיאופרוסיס

ד''ר שמי שגיב
    23/05/2010

סביר להניח שמצבך אינו מערכתי אלה נקודתי, זה אומר בגלל חוסר השימוש
    כשאין לחץ פיזי על העצם היא מאבדת מתכולת הסידן
    אני מניח שככול שתחזרי לפעילות ותפעילי משקל על הרגל רמת הסידן שם תחזור לנורמה
    יש להימנע ממאכלים חומציים הגורמים לירידה ברמת הסידן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

קייסי
    31/05/2010

האם המכשיר הPOWER PLATE מומלץ לאנשים הסובלים מאוסטאופרוזיס?

הוא בעצם מכישר רעידות , אומרים שזה גירוי עיצבימוסכורלרי , אם הבנתי טוב : ניתן לבצע תרגילים עליו וגם שחרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאופרוזיס

אליעזר רוזן
    01/06/2010

שלום,
    כמו שאמר דר' שגיא, הליכה (לחץ על העצמות) הוא הטוב ביותר + סידן.
    המכשיר שאמרת לא שווה הרבה בקשר לאמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום מניתוח שיחזור ACL
    רות
    21/05/2010

שלום רב,
    שנתיים לאחר שני ניתוחים לשיחזור ACL בברך ימין ועדיין אני צולעת עם כאבים. הרופא אמר שרק פיזיוטרפיה דרושה וכמה שיותר. העניין הוא שלפעמים אני מגיעה לסף כאב כזה שאיני יכולה אפילו לצעוד על הרגל, זו תופעה שחוזרת על עצמה ואיני חשה בשיפור, מה לדעתכם הסיבה לכאבים כל כך חזקים?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום מניתוח שיחזור ACL

הוספת תגובה

• כאבי ברך

ד''ר שמי שגיב
    23/05/2010

כאבים הם אינם רק תגובה לנזק פיזי אלה גם זיכרון. בכול טראומה יש נזק פיזי ונזק עצבי
    הטרואמה הפיזית עברה אך הזיכרון מתמשך ואת ומערכת העצבים מנהלת את גופך ואותך כאילו הפציעה עדיין קיימת.
    יש לשקם את המערכת העצבית מהטראומה.
    טיפול ב- NETWORK SPINAL ANALYSIS NSA יכול להועיל במקביל לתרגילי השיקום ובעיקר עבודה לחיזוק המערכת הפרופריוספטיביט (עצבים) כדוגמת תרגילי פטריה או כול תרגיל העובד על שיווי משקל דינאמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוהה
    עירית
    21/05/2010

שלום רב
    אני בת 27, בכושר טוב, טונוס שרירים יחסית גבוהה, ואני חושבת שיש בעיה עם הדופק שלי
    כשאני הולכת על הליכון במהירות 6.3-7 קמ"ש ובעליה בדרגה 4.5-5.5 הדופק שלי נע בין 153-164 וזה יחסית גבוהה (80 אחוז מהדופק המקסימלי שלי) בעוד שמבחינה גופנית אינני מרגישה מאמץ ניכר (אני מזיעה קצת אבל זה קצב שאני שומרת עליו למשך שישים דקות ולא מרגישה שקשה לי. אני יודעת שביחס לממוצע אני נחשבת לאדם בכושר טוב ולמרות זאת הדופק שלי ממש גבוהה, משהו בכל הנתונים לא מסתדר לי כי ההגיון אומר לי שאם אני עובדת ב80 אחוז מהדופק המקסימלי שלי אני צריכה להיות במצב של ממש מאמץ- אבל אני מגיעה לדפקים האלה ממאמץ שנחשב עבורי לסביר..
    אם אני רצה על ההליכון בקצב של 9-10 קמש הדופק שלי יכול להגיע ל-175- 180 מריצה שאני פיזית לא מרגישה שהיא קשה לי מידי..

חשבתי שאולי מכשיר המדידה שלי לא טוב- אבל הנתונים שמתקבלים זהים במדידה במכשירים שונים..
    יש סיכוי שתוכלו לעשות לי סדר בדברים? אני לא רוצה לעבוד בדפקים מסוכנים

לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוהה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שדופק המנוחה שלי 70-73

עירית
    21/05/2010

שכחתי לציין שדופק המנוחה שלי 70-73

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מנוחה גבוה.

אליעזר רוזן
    25/05/2010

שלום לך שוב,
    כאשר את אומרת דופק מנוחה למה את מתכוונת? בעמידה - בישיבה - באמצע היום וכו'.?
    דופק מנוחה אמיתי מודדים רק בבוקר לפני היציאה מהמיטה! ברגיעה מוחלטת! מספר ימים ברצף (לא בזמן מחלה וגם רצוי לא אחרי אימון קשה בערב). אחרי כמה ימי מדידה עושים ממצוע.
    אם זה מה שעשית אז באמת הוא גבוהה! שיפור סבולת ארוכה ישפר את המצב מאוד!!!
    אחד הסימנים המדוייקים ביותר לשיפור הכושר הוא ירידת הדופק במנוחה.

לא ענית על מה שכתבתי בתגובה הקודמת.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה

ד''ר שמי שגיב
    23/05/2010

זה שציינת שטונוס השרירים גבוה מעיד על רמה מסויימת של סטרס מערכתי
    זאת אומרת שמערכת העצבים מנוהלת מרמת מתח גבוהה
    העלאת עומס במצבים כאלו יכולה לגרום לתגובה לא פרופורציונאלית היכולה להתבטא בעלייה חדה בדופק.
    הייתי מציע עבורך להפסיק ולהלחיץ עצמך בכול הנוגע לדופק וכשאת מתאמנת נסי להנות ולהיות קשוובה ללב ולא למד דופק.
    הייתי גם מציע לך לבצע תרגילי נשימה או כול פעילות התורמת לירידת הסטרס
    ואולי גם טיפול להורדת המתח העצבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבט נוסף לדופק גבוה!

אליעזר רוזן
    24/05/2010

שלום לך,
    א' - אפשרות נוספת היא שדופק המירבי שלך הוא יותר מ - 193 (לפי נוסחה לא מדוייקת בכלל!). שניתן לבדוק אותו אך ורק במאמץ מירבי! (רצוי במעבדה).
    ב' - אם במהירות 10 את מגיע ל- 180 ולא קשה (לא מתנשמת אפילו או רק קל מאוד) זו עוד "הוכחה" שהדופק המרבי שלך הנו גבוה יותר. אפילו 200 + זה לא חריג! רק לידיעתך הדופק המרבי שלי במעבדה (בוינגייט) בגיל 40 + היה 199 !!!
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש מאחורי הברך?
    אורי
    20/05/2010

ברך ימין. תחשוה של שריר תפוס.
    לאו דווקא בעקבות מאמץ.
    אני רץ פעמיים בשבוע 5 ק"מ.
    בשבוע האחרון מרגיש מוזר מאחורי הברך

לקביעת תור
    סגירה
    מה יש מאחורי הברך?

הוספת תגובה

• כאבים מאחורי הברך

ד''ר שמי שגיב
    23/05/2010

כאבים במקום זה יכולים לנבוע ממספר גורמים
    שרירי הירך, שרירי התאומים, שיריר ברך סיבובי ויתכן גם ציסטה (BAKER CYST ) או אולי אף רצועה או מניסקוס
    ויש לבדוק זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליפטיקל
    גיא
    19/05/2010

היי,
    אני שוקל לקנות אליפטיקל ואני לא בטוח שזה עונה בדיוק על מה שאני מחפש.
    אני רוצה מכשיר ביתי שישמש כתחליף לריצה, עם פגיעה נמוכה בברכיים.
    על מנת לקבל את אותם התוצרים בהליכון צריך להשקיע הרבה יותר כסף.

1. על איזה שרירים עובד האליפטיקל?
    2. האם הוא יכול לשמש כתחליף לריצה?
    3. האם הוא משפר באותה מדה את הסיבולת לב ריאה או שהוא מיועד יותר לעיצוב הגוף?

בן 22, מתאמן בריצה בין פעם לפעמיים בשבוע.

תודה,
    גיא.

לקביעת תור
    סגירה
    אליפטיקל

הוספת תגובה

• אליפטיקל

ד''ר שמי שגיב
    20/05/2010

זה הכול שאלה של מה אתה רוצה להשיג
    כושר סיבולת אירובית? כוח שריר? קואורדינציה?
    אליפטיקל יחזק את שרירי הברכיים, שוק ועקוז ויקנה סיבולת אירובית
    הוא יכול לשמש כתחליף לריצה אבל לא אם אתה רוצה לשפר את הרחצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלפטיקל

אילנה
    10/09/2012

שלום,
    רציתי לשאול- מבנה הגוף העליון שלי צר, ועקב 7 לידות, הצטבר לי שומן ושרירים רופפים בישבן ובבטן. יש לי 7 ק"ג עודף.
    איזה מכשיר הכי מועיל לאזורים אלו? האם כדאי אלפטיקל? ( ניסיתי אותו חד פעמי ושרדתי רק 5 דקות.) האם זה רק שורף קלוריות, או מוריד את האזורים בנ"ל?
    מה אתה מייעץ לי?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק
    עמרי
    18/05/2010

לאחרונה החלו אצלי כאבי גב (בן 30 בריאות תקינה). ולאחר ביקור אצל הרופא נשלחתי לצילום רנטגן ופיזיותרפיה. בפיזיו' נאמר לי שאני סובל מבלט דיסק ושעלי לבצע תרגילים על מנת לשפר את המצב.
    עם הזמן המצב אכן השתפר ותדירות הכאב פחתה אך לא נעלמה
    שאלות :
    1. האם המצב הפיך ?
    2. האם אפשר להעלים את הכאב באופן מוחלט ?
    3. אני משחק פוטבול אמריקני שהוא משחק מאוד פיזי על גבול האלים, הכולל התנגשויות חזקות. האם אני יכול להמשיך לשחק ? האם יש סבירות גבוהה שיגרם לי נזק נוסף ?
    4. האם אני יכול לבצע עבודה בחדר כושר של חיזוק וכח (הרמת משקולות וכיו"ב) ?

בתודה מראש

עמרי

לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק

הוספת תגובה

• בלט דיסק

ד''ר שמי שגיב
    20/05/2010

זה לא הבלט שגורם לך כאבים אלה תהליכים אחרים שמתרחשים
    סביר להניח שעקב פעילות הספורט שבה אתה עוסק נחבלת לא פעם
    כתוצאה שרירי הגוף התכווצו ויצרו נוקשות ומוגבלות וזה מה שכואב וזה מה שגורם ללחץ על הדיסק.
    מה שחשוב זה לא להעלים את הכאב אלה להחזיר את גופך לתקינות ותפקוד כשיר ואופטימאלי
    כאב יכול להעלם ועם זאת להשאר עם הביעה
    אתה יכול להמשיך להתאמן, המנע כעט מעומסים מוגברים אך ותר מכול וודא לטפל בצורה מקצועית בעמוד השדרה ובעיקר בשיקום המערכת העצבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצות חזקה של התאומים במאמץ קל
    אביב
    15/05/2010

שלום,
    אני בן 46, ספורטאי לשעבר, לאחר 10 שנים של בטלה ומשקל עודף (90 ק"ג-183 ס"מ) התחלתי להתאמן. בהתחלה הליכות מאוד מדורגות. לאחר כשבועיים ניסיתי להתחיל לרוץ אבל אחרי מספר דקות של ריצה מאוד קלה וללא מאמץ משמעותי החלו לי כיווצים חזקים בתאומים. נחתי וטיפלתי ברגל . אחרי מספר ימים שוב, כיווצים חזקים ברגל השניה לאחר מספר דקות של ריצה מאוד קלה.
    ככה חוזר הדבר כבר מספר פעמים. כל פעם שאני מנסה לרוץ - אחרי מספר דקות כיווצים חזקים.
    כשאני עושה סטפר או אופניים אין בעיות.
    אני מקפיד לבצע מתיחות ושומר על תזונה ומנוחה.

תודה על כיוון או סיוע
    אביב

הוספת תגובה

• כיווץ בתאומים

ד''ר שמי שגיב
    20/05/2010

כיווץ השריר יכול להתרחש או כתגובה ללחץ עצבי, וסביר להניח שזה המצב אצלך מכיוון שזה סימטרי. יתכן וקיים לחץ עצבי ממוצא שורש העצבים בחוליות הגב התחתון ויש לבדוק זאת
    יתכן וקיימים ליקויים בתפקוד הרגל או התאמת מדרסים וגם זאת יש לבדוק
    כרגע המנע מריצות בעליה\ירידה. נסה גם ריצות אחוריות.
    המשך בפעיליות שלא גורמות לגירוי הבעיה עד לבדיקה וטיפול בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייסורים נמשכים
    מיקי
    15/05/2010

סובלת מזה כמעט שנה מבעיות בצד אחד של האגן שהחלו מדלקת ועברה בעזרת כדורים ופיזוטרפיה, אך המקום נותר רגיש- מעניין תחושה של תפוס. להמלצתכם נגשתי לכירופרקט ואכן אחרי טיפול אחד היה שיפור למשך כמה ימים אבל אז חלה החמרה וכיום יש לי ממש כאבים אחרי שאני מתאמנת. אני ממשיכה אצל הכירופרקט אבל זה מרגיש כמו בזבוז כסף. אשמח לעצתכם
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הייסורים נמשכים

הוספת תגובה

• אזרי סבלנות

ד''ר שמי שגיב
    20/05/2010

אל תתיאשי, החלמה לוקחת זמן.
    האם הטיפול הוא רק מכאני או שהוא גם מתמקד בשחרור המתח העצבי , חשוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בבקשה
    חנה
    13/05/2010

1. יש שיעור שהוא חצי שעה רק בטן. ללא שום שריר אחר. האם זה טוב? האם זה אפקטיבי?
    2. אני כבר שנים מתעמלת והורדתי המון בהיקפים. אך בבטן התחתונה יש מן אזור נפוח שלא יורד כלל ואני חשה שכאשר אני שואבת בטן זהו אזור "מת" אני ללא שליטה בו. יש לציין שעברתי ניתוח קיסרי אחד לפני 10 שנים. יש מציאות כזו שהחלק הזה לא יירד לעולם? (אני מקפידה על תזונה נבונה והתעמלות קבועה ורזה חוץ מהחלק ה"מעצבן")
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• בטן ריקה

ד''ר שמי שגיב
    14/05/2010

1 בכול הנוגע לתרגילי בטן, זה הכול שאלה של מה את רוצה להסיג. אם את רוצה להיות אלופת עולם בכפיפות בטן אז יתכן שאולי כך צריך להתאמן. אך אם את מתאמנת לכושר גופני כללי אז אולי זה קצת יותר מדי. בכושר גופני יש לשמור על איזון וגיוון וזאת כדי לשמר עניין ולמנוע פציעות
    2 די סביר שכתוצאה מהניתוח הקיסרי שרירי הבטן נפגעו בצורה בלתי הפיכה. הבעיה זה לא כול כך השרירים אלה עצבים שגם הם נחתחים וכשזה מתרחש את באמת מאבדת את השליטה על שרירים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה
    עטר
    13/05/2010

שלום
    אני בת 26 ומתאמנת 4 פעמיים בשבוע אימוני ארובי הכוללים ריצה (40 דק קצב 9.5) או הליכה בשיפוע גבוהה בנוסף אני מדריכת שיעורי עיצוב. שאלתי נוגעת בנושא הדופק : כאשר אני עושה את אימוני האירובי שציינתי אני מגיעה לדפקים שבין 160-170 ויש לציין שאין לי בעיה בנשימה או אני לא מרגישה מאמץ גדול, האם כדי לי להתאמן בדפקי אלו בהתחשב בעובדה שמתחת להם הפעילות אינה משמעותית? כדוגמא ריצה איטית מדי.ושאלה נוספת מה זה אומר על הכושר שלי? האם הוא נמוך עקב הדפקים הגבוהים?- (דופק המנוחה שלי הוא 50) או האם זה מצביע על דופק מירבי גבוהה? לסיום יש לציין שהמטרה שלי באימוני הריצה היא אירובית דהיינו ריצה למען שמירה על כש"ג ומשקל תקין.
    תודה
    עטר

לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוה

הוספת תגובה

• דופק גבוה

ד''ר שמי שגיב
    14/05/2010

אל תנסי להיצמד לספרים ולטבלאת, כול אחד הינו אינדיבידואל ואת צריכה להיתייחס אל הנתונים שלך בלבד. אל תתאמני לפי הדופק אלה נסי להיות קשובה לגופך.
    זה שהדופק גבוה, יתכן כי את עדיין לא מאומנת בעומסים מסוג זה. הדופק במנוחה מעיד שאת במצב טוב. להיפך, ככול שהטווח בין הדופק במנוחה והדופק במאמץ גגול יותר זה מעיד על קיבולת גבוהה יותר.
    בנוסף, אינדיקציה חשובה אף היא, היא כמה מהר הדופק לאחר מאמץ חוזר לדופק במנוחה.
    נראה לי שעוד מספר שבועות הדפקים במאמץ יתחילו לרדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יל"ד וספורט
    אלון
    10/05/2010

שלום רב ד"ר. מה שלומך?

ברצוני לשאול שאלה:
    אני בן 22, סובל מיל"ד (דרגה גבוהה). מטופל כיום ב-100 מ"ג נורמיטן ובטרטייס קומפ 5/25 מ"ג.
    תחת טיפול זה איזון סביר של לחץ הדם ושל הדפקים.
    ברצוני לשאול האם עכשיו כאחזור לאבצע פעילות גופנית (עד לפני חצי שנה הייתי בכושר שיא, לוחם ביחידה מובחרת) כמובן מתונה יותר, הפעילות האירובית אינה משפיעה דייה על הגוף (כולל הרזייה) בגלל שאין עליית דופק על אף המאמץ?
    מה הרעיון הכללי של פעילות גופנית (אירובית ואנאירובית) מול נטילת ביתא בלוקרס

לתגובתך אודה,
    בברכה,
    יניב.

לקביעת תור
    סגירה
    יל"ד וספורט

הוספת תגובה

• דעתי

איתי הר-ניר
    11/05/2010

טיפולים יתר לחץ דם מתחלקים לטיפולים תרופתיים וטיפולים הקשורים בשינוי אורח חיים.
    תרופתיים: לרוב קשורים בהרחבת כלי דם, מעכבי אנזים Angiotensin Converting Enzyme או חוסמי ?.
    שינוי אורח חיים: לרוב כולל הפחתה במשקל הגוף, התערבות תזונתית קלינית, הפסקה בעישון ופעילות גופנית.
    מחקרים מצביעים שהוצאה קלורית של 200 קק"ל לשבוע מפחיתים משמעותית את הסיכון ליתר לחץ דם .

במחקר שבוצע, (Quinn 200). הראו שגם לאחר מאמץ של 30 דקות, בעצימות של 50% ו 75% מ Vo2max, לחץ דם יכול לרדת בערכים של 5-10 מ"מ כספית.
    ירידת הערכים החזיקה עד 14 שעות, ככל שהעצימות גבוהה יותר כך יותר מתמשך אפקט האימון.
    אולם פעילות גופנית לאנשים עם לחץ דם בדרגה 2 (נזק לאיברים), אינה מומלצת מעל 50% מערכי Vo2max.

שימוש תרופתי כמו חוסמי בתא, מגבירים את הסבילות של המטופל לפעילות גופנית. תרופות אלו מורידות את הדופק ולכן מפחיתות לחץ פריפריאלי, חוסמי בתא עשויים לשפר את תפקוד טסיות הדם ולכן להשפיע על צמגיות הדם ולהפחית תופעות של יתר לחץ דם.

טיפול תרופתי או פאן אחד של התמודדות עם התופעה.
    לפעילות גופנית יש חשיבות מכרעת לשינויים לטווח ארוך.
    1. ניסיון לצמצם תלות תרופתית.
    2. הקניית הרגלים לאורח חיים בריא (למרות המגבלות).
    3. הפעלת סטרס חיובי על מערכת הדם בכדי לטפל בתופעה.

* פעילות גופנית לפי חלק מהמחקרים משפרת את תפקוד הכליות (בעקיפין משפיעות על לחץ הדם ע"י ויסות הורמונאלי של רנין- אנגיוסטין ואלדוסטרון).
    * פעילות גופנית מפעילה כוחות מכאנים על דפנות כלי הדם ומשפרת את הגמישות שלהם ואת יכולתם להענות למאמצים גופניים.

ממחקרים שנעשו גם אימוני התנגדות דינאמיים עשויים להפחית את לחץ הדם בערכים של 4% (סיסטולי ודיאסטולי) במנוחה.
    על פי ACSM)2004), ההמלצות לפעילות גופנית אירובית
    פעילות גופנית ברוב , אם לא בכל ימות השבוע.
    עצימות של 40%-60% מצריכת החמצן המרבית.
    הפעילות צריכה להיות מצטברת של כ 30-60 ד',
    ניתן לבצע פעילות עצימה יותר של 10 דקות בכל פעם ולנסות לצבור נפח גדול יותר עם מנוחה בין הפעילויות.

הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם

ד''ר שמי שגיב
    14/05/2010

זה קצת נדיר למשהוא בגלך ובכושרך לסבול מלץ דם
    הטיפול התרופתי אינו הפתרון ועם השנים רק מחריף את הבעיה ויוצר תופעות לוואי
    אתה צריך למצוא דרך טבעית יותר לפתרון הבעיה
    לחץ דם אינו הבעיה אלה תגובת הגוף לשינויים בתפקודי הגוף
    די יתכן שאחד הגורמים ללחץ הדם הינה תזונה עם רכיבים המעלים את רמת החומציות בדם. כתגובה, דפנות כלי הדם מסתיידים ובכך מאבד הגוף את יכולתו לווסת את לחץ הדם.
    חומציות יתר גם גורמת להצמדות, דביקות, הכדוריות האדומות ובכך גורמת ללב להעלות את תפוקתו. די יתכן שגם חסרים לך המלחים הנכונים.
    בכלל הייתי מציע לך לבצע תמונת דם מיקרוסקופית שיכולה לעלות על הרכיבים התזונתיים החסרים או אלו הגורמים לבעייתך.
    פעילות ארובית אכן יכולה לשפר את את התפקוד הווסקולרי, זרימת הדם, השתדל לגוון בין פעילות אירובית לאו-אירובית, עדיף משהו כמו פארטלק, משחקי קצב. בריצה של כ- 40 דק שלב משפר קטעים של ריצה בקצב גבוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים
    Lucie
    10/05/2010

אני בת 57.5 ויש לי בעיית ברכיים. בשנת 1998 היתה לי תאונת ספורט בעת ריקודים סלוניים. בכרכי הימנית: רצועה צולבת קרועה קרע מלא וקרע חלקי של המניסקוס. בברכי הימנית, אני לא יודעת מה יש לי, רק יודעת שבעת הליכה הברכך נתקעת ומחייב אותי לעצור למנוחה ואז להמשיך. לא יכולה ללכת מרחק העולה על 500 מ' בבת אחת. אני מתעמלת בהתעמלות במים כבר 4 שנים וגם שוחה קצת. לא הולכת כלל. אחרי כל שיעור התעמלות יש לי כאבי שרירים ליום-יומייים.
    יש לי הרגשה כילו יד תופסת לי את הברכיים ומונעת מהם תנועת הליכה. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב? אני ממש חרדה כי אני לא, אבל ממש לא, רוצה להגיע לכסא גלגלים. אני מודאגת וחרדה; אנא אנא הצילו!

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים

הוספת תגובה

• אני ממליץ לך לברר כמה דברים

איתי הר-ניר
    11/05/2010

1. איבחון חוזר ע"י אורטופד.
    2. לנסות להתעניין בטיפול APOS
    3. חיזוק איזוקינטי לרגליים. (לשאול את הרופא בעניין או פיזיוטרפיסט).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק וספורט
    לימור
    10/05/2010

לפני מס' חודשים אובחן אצלי בלט דיסק לאחר שנתיים כמעט של התקפים חוזרים ונשנים. אני שוחה והמצב כיום הרבה יותר טוב. ברצוני לדעת אם אני משחק טניס פעם בשבוע האם זה יכול להחמיר את מצבי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק וספורט

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

ד''ר שמי שגיב
    10/05/2010

מנסיוני כאבי הגב שלך אינם נובעים מפריצת הדיסק
    אין ולו מחקר אחד שמראה קשר בין השניים
    70% משחקני הטניס מסתובבים עם פריצת דיסק
    סביר להניח שקיימים גורמים אחרים התורמים להתפרצות הכאב
    לשאלתך, אין שום מניעה מלשחק טניס, כול עוד את נהנת מזה
    דאגי לא להישאר עם חולצה מיוזעת בגמר הפעילות, שרירי הגב מאוד רגישים לקור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לאימונים
    יוני
    10/05/2010

שלום אני הייתי מתאמן ב5 חודשים האחרונים משהו כמו 3-5 אימונים בשבוע כאשר הכוללים אימוני איגרוף ואימוני חדר כושר (בימים שונים) עשיתי הפסקה של חודש וחצי ועכשיו חזרתי להתאמן בנתיים רק איגרוף השאלה היא באזה תדירות אני צריך להתאמו ובאזה הדרגה אחרי ההפסקה שעשיתי בכדי לא לפגוע בלב האימונים של האיגרוף הם די אינטנסיבים הם כוללים עבודה בזוגות ריצה קצת תרגילי כושר שכיבות סמיכה וכפיפות בטן משך אימון הוא כשעה וחצי אני בן 24

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לאימונים

הוספת תגובה

• חזרה לפעילות

ד''ר שמי שגיב
    10/05/2010

כך את המקסימום שהיית לפני ההפסקה והורד בכ-50% , משם תתחיל
    ולאט לאט התחל לבנות עצמך
    הורד לא רק בנפח אלה בעיקר בעצימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ וצפיפות עצם
    יותם
    09/05/2010

שלום, ברצוני לשאול כמה שאלות..קצת רקע עליי:
    אני עוסק בתור מדריך אימון גופני בצה"ל..כל פעם שאני נכנס לתוכנית ריצה ולו הקלה ביותר אני מרגיש כאבים בעצמות השוקה הזהים לשברי מאמץ שהיו לי לפני הגיוס..בלי קשר לזה אני מעיד על עצמי כאחד בעל שרירי רגליים נורא חלשים, בצורה בלתי רגילה: קשה לי לעשות 20 עליות תאומים בלי שישרוף לי בשריר.

השאלות: 1. צפיפות עצם? כיצד אני משפר אותה, האם יש לזה תרופות או דברים כאלה?
    2. שברי מאמץ, אני יודע לפי מה שלמדתי בקורס איך למנוע אותם..אך הם תמיד חוזרים האם יש קשר בין שיפור צפיפות העצם למניעת שברי מאמץ?

אם יש המלצות של תרופות ו/או רופאים מומחים אני אשמח. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ וצפיפות עצם

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

ד''ר שמי שגיב
    09/05/2010

לבעייתך יש מספר גורמים:
    1 מכניים\אנטומיים. יתכן וקיימים ליקויים במבנה ותקפוד כפות הרגליים ויש לשקול נעל מתאימה ואף מדרס לפי מדת גבס
    2 מערך אימון. יש לבדוק שאינך מעמיס יתר על המידה ולבדוק את טוואי שטח הריצה.- רצוי לרוץ על משטחי דשא ושבילים ולדאוג לחיזוקים פרופריוספטיביים של הקרסול- תרגילי פטריה.
    3- יתכן וקיימת חומציות יתר הנובעת מתזונה רבת פחמימות וחלבון ומעט מסוגי מזון בסיסיים - ירקות. חומציות יתר גורמת לדלדול העצמות בכך שהגוף משתמש בסידן לניטרול החומצה.
    מקווה שזה עזר לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה