פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות משקולות
    ירון
    11/04/2010

שלום רב,

אני בן 33, בגובה 1.82 מ' ומשקל 104 ק"ג.

ברצוני לשלב בין אימון משקולות והליכה ואשמח לעצתכם בנושא.
    עד לפני מספר חודשים, הייתי הולך 8-10 ק"מ ביום, אך מעולם לא עסקתי באימון של משקולות. נוצר מצב בו שרירי הרגליים שלי דומיננטיים מאוד לעומת פלג גופי העליון שאמנם התרחב, אך ניכרים בו עודפי השומן (בטן, יד וחזה).

מהי הפעילות המומלצת ? האם לשלב ? האם בנפרד? האם משקולות ולאחריה הליכה ? כמו כן, מהי התדירות הכדאית ?
    חשוב לציין שברצוני לחזק את פלג גופי העליון ותוך כדי גם להוריד את משקלי ל-90 ק"ג,
    משקל שמנסיון העבר שלי מאוד מתאים לי.
    במקביל אני נפגש עם תזונאית, על מנת שתתאים לי תפריטים התואמים את הפעילות עליה אחליט.

כמו כן, מהו המשקל המומלץ למשקולת יד ומהו למשקולת חזה? משקל שלא ייפגע בגוף מחד, אך ישפיע מאידך...ברור לי שככל שאתמיד, כך המשקל יעלה וברצוני להתחיל בהדרגה ממשקל אפקטיבי ובריא.

אודה לתשובתכם,
    אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות משקולות

הוספת תגובה

• אימון משקולות

אליעזר רוזן
    13/04/2010

שלום,
    שילוב של השתים! סוף. כאשר אירובי הוא הדומיננטי! אימון משקולות בתחילה פעמיים בשבוע מספיק. ואין ממש צורך ביותר משלוש! מה שחשוב זה שהאימון יהיה איכותי! וזה כבר לא כל כך פשוט. ממליץ לבחור מאמן / מדריך מקצועי (שקשה למצוא).
    לגבי המשקל אין הגדרה, נקודת ההתחלה היא שתוכל לעשות כ - 15 חזורות בכל תרגיל ללא קושי מיוחד. מומלץ להתחיל ם 2 סטים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן
    אורית
    08/04/2010

שלום
    אשמח אם תסבירו לי את התעלומה. ירדתי 6 ק"ג במשקל ואחוזי השומן והשריר נשארו ללא שינוי.
    האחוזים נשארו ללא שינוי גם לאורך כל השקילות בתהליך הירידה ונבדקו בשני מכשירים אמינים לבדיקת הרכב גוף.
    יש לי עדיין עודף קל, אבל אני בת 56 ואיני מעונינת לרדת יותר. מה לעשות כדי להפחית אחוזי שומן שהם כיום 39%.
    תודה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן

הוספת תגובה

• אחוזי שומן

ד''ר שמי שגיב
    11/04/2010

המכשירים לבדיקת אחוזי שומן ממש לא אמינים ומדוייקים אז התייחסי לכך בערבון מוגבל
    את יכולה לרדת במשקל על ידי ירידה ברמת המים בגוף ווהבדיקה גם עלולה להראות עלייה באחוזי השומן
    בתזונתך הימנעי עד כמה שניתן מחלבון ופממימות ועדיף לצרוך יותר ירקות ושומן (כן) מן הצומח,( אבוקדו, שמן זית) זה יגביר את שריפת השומנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת הסינית
    סטיבן
    08/04/2010

שלום, כבר כ-8 חודשים אני סובל מכאבים חדים בברך ימין בעיקר בזמן כיפוף הברך ועלייה במדרגות. ביצעתי מיפוי עצמות לחר סט בדיקות רנטגן, אולטרסאונד וMRI.
    ולהלן התוצאה. את עניין הצלעות אני מכיר וזה שבר שקיבלתי לאחר חבלה לפני כ-3 חודשים. אשמח לדעת הסבר לגבי הברך והאגן:
    "במיפוי עצם הכולל בדיקה דינמית פרפוזיה ו BLOOD POOL מכוונים לאזור הברכיים. קיים BLOOD POOL מעט מוגבר באספקט הלטרלי הפמורלי של הברך מימין.
    בבדיקה הסטטית המאוחרת כולל בדיקת SPECT מכוונת לאגן ולברכיים: קיימות קליטות פטולוגיות מוקדיות בצלעות מס' 7-9 מימין מקדימה. קיימות קליטות מעט מוגברות באזור RT TIBIAL TUBEROSITY, ב RT PROXIMAL TIBIOFIBULAR JOINT, באספקט הקדמי של RT FEMORAL LATERAL CONDYLE ובמדור פמרופטרלי של הברך מימין.
    קליטה מוגברת ב RT ILIAC CREST.
    סיכום: הממצא בברך ימין יכול להתאים לשינויים דלקתיים ארטריטיים. הקליטות בצלעות מס' 7-9 מימין מתאימות לשברים.
    הקליטה באיליום מימין- לאחר חבלה?
    מציעים קורלציה קלינית ורדיולוגית."

אשמח מאוד להסבר על הסינית שרשמתי למעלה.
    חשוב לציין שבMRI שעשיתי לא ניתן היה לראות משהו חריג. רופא אחד (הייתי אצל שלושה) טען שיש סימנים ל PATELLA BIPARTITA.
    תודה מראש על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהבנת הסינית

הוספת תגובה

• מיפוי

ד''ר שמי שגיב
    11/04/2010

כשיש תהליך פתלוגי, כמו שחיקה, נוצרת דלקת. הדלקת הינה חלק מתהליך ההחלמה. כשהגוף מנסה להחלים יש זרימת דם מוגברת BLOOD POOL והעצם או ריקמה מחלימים מהנזקים ולכן יש במקום קליטה מוגברת
    הבעיה זה לא הפיענוח! הבעיה היא מה גורם לשחיקה ואת זה הצילומים לא מראים. הצילומים לא נותנים פיתרון לבעיה הם רק מראים מה נהרס
    יש צורך בבדיקה מעמיקה יותר על מנת לעלות על הגורמים לבעייתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה וסטיבולארית עקב צלילה
    איל פיינמן
    08/04/2010

שלום
    שמי איל ואני בן 32 בריא בדרך כלל.
    צללתי בתחילת השבוע באילת, 3 צלילות, באחת הצלילות היה צורך לעלות מהר מעל לפני הים וכך עשיתי. העלייה המהירה הייתה מעומק של 3 מטרים בערך...
    יומיים לאחר הצלילות התחלתי להרגיש תחושות של סחרחורת קלה בתנועות ראש, תחושת כובד בראש ותחושת אי יציבות ברגליים וכמו כן קצת כאבים באוזניים.
    האם זו בעיה וסטיבולארית? האם יש צורך לטפל בה? או שזה חולף? האם ניתן לטפל או לשקם? האם יש עדיפות להגיע כמה שיותר מוקדם יותר לטיפול? האם הגעתי לפורום הנכון? במידה ולא אנא הפנו אותי לפורום הנכון.

הוספת תגובה

• בעיה וסטיבולרית

ד''ר שמי שגיב
    11/04/2010

עדיף להיבדק מיידית ואם יש צורך אז גם לטפל בכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    אלין
    07/04/2010

שלום , אני בת 32 מתאמנת במכון כושר כ שלוש או ארבע ימים בשבוע , עושב אירובי , הליכה עם שילוב קצת ריצה לפי הקצב שלי וגם שיעורי עיצוב , בשבוע האחרון עשיתי הליכה וריצה בים משהו כמו 8 ק"מ , יום אחרי זה הרגשתי כאבי נוראי מעל הגב התחתון (לא בגב התחתון) הרגשה כאילו קיבלתי מכה באזור הזה , המשכתי להתאמן יום אחרי זה וניסיתי לרוץ אך הרגשתי כאבים נוראיים בזמן הריצה ואז הפסקתי , אך כאבים מלווים אותי גם אחרי הפעילות הגופנית בשינה או ישיבה
    אשמח לשמוע מכם ייעוץ אם אפשר , האם כדאי לעשות הפסקה בפעילות גופנית (דבר שקשה לי אותו )

תודה
    המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר שמי שגיב
    07/04/2010

www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=9624
    מפנה אותך למאמר בנושה
    נראה שכרגע הגוף אומר לך לעצור, לפעמים הגוף עושה זאת בדרך קשה וכואבת כי אחרת כיצד היינו מקשיבים לגוף
    נראה שכרגע את נמצאת תחת עומסים פיזיים עצימים ויתכן שישנם גם עומסים על רקע כימי (מזונה) ואף רגשיים מנטאליים
    זה הזמן לנוח
    שנית יש לבדוק את תקינות גופך מבחינה ביו-מכאנית ובצע את הטיפולים הנדשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק בגו תחתון והיצרות קשה
    יאופיר
    06/04/2010

שלום לך שנים הלכתי יותר מידיי מתחים אף אדם לא מזהיר כמה אפילו הליכה יכולה להיות מסוכנת ויוריצה שלא נידע עושים פריצות דיסק בלט וצרות נוראיות אחרות לא מזהירים ..האים שחיית גו מועילה לבעיות של היצרות קשה של התעלה והיתעבות של ריקמות החיבור ניתוח מפחיד אותי פעם בשנה תוקף אותי אים אני במתח נפשי חזק והולך הרבה כאב חזק ואק רק זריקת דפרוספאן עוזרת לי רציתי לישאול הלנצח אשחה אני לא מת עלזה.. רציתי גם לישאול אותך אים כל המישהות האלו וולטארן פלדן גל זה לא קישקוק אחד גדול..

הוספת תגובה

• בלט דיסק

ד''ר שמי שגיב
    07/04/2010

הידעתה שאין אף לו מחקר אחד שמראה קשר בין פריצת דיסק לכאבי גב
    במרפאתי אני רואה המון מטופלים בלי פריצת דיסק עם כאבי גב וגם כאלט שיש להם ולאחר טיפולים הכאבים חולפים והם עדיין עם בלט הדיסק
    כאבי גב הם שילוב של הרבה גומים
    אתה פשוט צריך להגיע למרפאה שתוכל לקדם את בריאותך
    כול המשחות ללא תועלת
    שחייה יכולה להועיל ובכלל כול פעילות גופנית מתונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב פניתי אליכם על מנת להתייעץ
    מיקי
    06/04/2010

משום שאני חוזרת לפעילות ספורטיבית אחרי דלקת באגן. לצערי המקום עדיין רגיש מרגיש קצת כאילו הוא תפוס או עם כאב קל אחרי פעילות, אבל אין לי ספק שאין כבר דלקת אך אני מוטרדת לגלות שכאשר אני מרימה ומורידה את רגלי (צד שמאל זה עם הדלקת) נשמע "קנאק" . אני בדיוק במעבר בין קופות חולים ולא בטוחה שיש לי למי לפנות בינתיים.הרופא שראה אותי בזמנו די פתר אותי בכדורים ופיזוטרפיה וגם אם אוכל אינני רוצה לחזור אליו.
    אשמח לעצתכם כיצד לנהוג
    תודה מראש
    מיקי

הוספת תגובה

• דלקת באגן

ד''ר שמי שגיב
    07/04/2010

דלקת זה לא מחלה ולא הבעיה זה למעשה הדרך שבה הגוף מרפה את הנזקים
    סביר להניח שאולי הדלקת נעלמה אך הבעיה עדיין קיימת, זו שגרמה לדלקת מלכתחילה
    צריך לבדוק מה הם הגורמים לבעיה ולטפל בהם: יתכן וקייממת רוטציה של האגן, לחץ מהחוליות, שינוי באורכי רגליים ואולי אף בעיות בדריכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר אם כך למי עלי

מיקי
    07/04/2010

לפנות להמשך טיפול? בצילום אולטרא סאונד שעשו לי הכול היה תקין ולא זומנתי להמשך טיפול אצל האורתופד...
    האם אני יכולה להמשיך להתאמן בינתיים אם אין כאבים? נאמר לי שלא עשיתי מספיק חיזוקים בעבר וכי יש לי היפר גמישות ולכן איזון של שיעורי הקיקבוקס וריצה עם שיעורי חיזוק יפתרו זאת
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באגן

ד''ר שמי שגיב
    07/04/2010

נסי ד"ר לכירופרקטיקה באזור מגורייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבל אחרי פעילות גופנית
    איתי
    05/04/2010

שלום,

מצטער אם השאלה שלי הולכת להיות מוזרה - אבל אני חייב לשאול אותה:

אני בן 27 בריא בדרכ'
    מאז שהייתי קטן אני שמנמן - לא יותר מידי, תמיד על הגבול בין שמן לנורמלי.
    אף פעם לא אהבתי ספורט ולא התעסקתי בספורט.
    אני בשבועיים האחרונים מנסה לעלות על התלם הישר ואני עושה דיאטה וספורט. הבעיה היא שתמיד אחרי פעילות גופנית - ואגב לא ממש אינטנסיבית, אני פשוט סובל! מתפוצץ לי הראש, הראייה לפעמים מטושטשת ואני נעשה מאוד עייף - לעיתים ישר אחרי שאני חוזר מהליכה אני פשוט נרדם....
    אני זוכר גם שהטשטוש בראייה (במיוחד בעין שמאל) היה גם בילדות (בתיכון - אחרי ריצות 2 ק"מ). תמיד אומרים שאחרי פעילות גופנית מרגישים טוב - אבל אני ממש לא נהנה
    מה אתם אומרים? נשמע כמו משהו ידוע או לחפש בדפי הזהב אחר הפסיכולוג הקרוב לביתי?
    :-)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סבל אחרי פעילות גופנית

הוספת תגובה

• סובל מספורט

אליעזר רוזן
    06/04/2010

שלום,
    לפני פסיכולוג הייתי הולך לבדיקות מקיפות! לכל הרופאים הרלוונטיים שעוסקים בבעיות שלך. הסיבה היא קודם כל לשלול בעיות רפואיות שאין להם קשר לספורט בכלל.

לגבי הספורט (אם נניח אתה בריא לגמרי כאמור)סביר שאתה התחלת מהר מידי / יותר מידי ואולי גם הדיאטה לא ממש מבוקרת מקצועית.

לגוף לוקח זמן "להתרגל לשינוים" כך שבמצבך הדרגה מתינות ובעיקר התמדה הם המפתח להצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני פסיכולוג

ד''ר שמי שגיב
    07/04/2010

נראה שהתשובה למצבך היא בגוף הבעיה
    אתה כנראה לא כול כך אוהב ספורט, בשבילך ספורט בתפס כנראה כסבל וזה שירת אותך עד היום כדי להצדיק גם את מצבך.
    אז כשאתה עושה ספורט סביר להניח שמצב הווייתך הוא "סבבבבבל"
    אם כך הדברים עשה משהוא שאתה כן אוהב או שנה את התפיסה שלך לגבי חשיבות הספורט בבריאותך
    נסה למצוא סיבות למה כדי לעשות ספורט.
    נסה להרגיש איך תרגיש כשתוריד במשקל, כשתיהיה בכושר, איך תראה
    ואןלי זה יאפשר לך לשות את הגישה לספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה במים פושרים
    רוני
    04/04/2010

אני משחק כדורגל הרבה שנים, לאחרונה יש לי כל מיני תופעות של כאבים ורגישות בברכיים,
    הומלץ לי להיכנס לאחר משחק לשחות בבריכה , טמפרטורת המים באיזור 20 מעלות,
    האם זה בסדר או שאני גורם נזק?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שחיה במים פושרים

הוספת תגובה

• שחיה במים קרים.

אליעזר רוזן
    05/04/2010

שלום,
    מומלץ ביותר! ואם אפשר גם למים יותר קרים! אמבטית קרח אישית בבית! (רק את הרגליים!).
    תהליך זה גורם להתאוששות איכותית ומהירה יותר.
    אין ספק שהכדורגל לא הכי מומלץ לברכיים, כך שחיזוקים, מתיחות, הפחתת עומס וכו' יהיה רעיון טוב במיוחד אחרי הרבה שנים של "שחיקה" מתמשכת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון
    אפרת
    02/04/2010

אני סובלת מכאבי גב תחתון. הכאבים הם בינוניים ונמשכים רוב היום. מגבילים אותי בתנועה, בעיקר התכופפות והתרוממות. אני עוסקת בספורט במידה בינונית. ספיניניג כפעם פעמיים בשבוע שעה, וריצה בערך פעם בשבוע כשלוש ק"מ. אינני מעוניינת להפסיק את פעילותי הספורטיבית. מה נכון לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב

אליעזר רוזן
    05/04/2010

שלום,
    אין לי הרבה נתונים, כמו גיל, מספר שנות אימון ועוד..אך ביקור אצל רופא ספורט / פיזוטרפיסט מקצועי יעזר בשלב ראשון.
    כמו ברוב המקרים, סביר להניח שהכאבים החלו מעומס יתר או אימון לא מבוקר מקצועי -- ללא חימום / מתיחות / חיזוקים (בטן + גב תחתון בעיקר) / הדרגה וכו'..אם הכן זו התשובה אז שינוי בתהליך האימון + ביקור כאמור יעזור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

ד''ר שמי שגיב
    07/04/2010

ראשית מפנה אותך למאמר בנושא באתר תחת ד"ר שגיב ,כאבי גב פריצת דיסק
    כשקיימת מגבלה בתנועה זה אומר שכרגע קיים עומס על מערכת העיצבית שכתגובה יוצר טונוס שרירי המגביל את תנועתך. טונוס זה נועד כדי להגן עלייך ועל גופך מפני יצירת נזק וחבלה חריפה יותר.
    אז ראשית הקשיבי לגופך, נסי קצת להרפות מתחים בגופך, גם על רקע רגשי-מנטאלי
    ורצוי שתגיעי לקבלת טיפולים כל שהם המאפשרים שחרור מתח מגופך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה ורגישות בברכיים
    אלמונית
    31/03/2010

הי,
    לפני כ6 שנים היו לי שברי מאמץ (מתחת לברכיים), כנראה עקב פעילות אינטנסיבית של קיקבוקסינג.
    מאז אני עןשה ספינינג (וגם מדריכה), ובנוסף - עבודה בחדר כושר בשילוב מכשיר אליפטי.
    עדיין קיימת רגישות כלשהי באיזור הברכיים, במיוחד בעונות מעבר או בתקופות יותר עמוסות.
    אני רוצה לגוון את העבודה האירובית. האם אני יכולה לרוץ על המסילה בחדר כושר? אמרו לי
    שעדיף לא לרוץ בגלל הרגישות שעדיין קיימת...
    תודה רבה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה ורגישות בברכיים

הוספת תגובה

• כאבים של XX

אליעזר רוזן
    01/04/2010

שלום XX..
    חסרים עוד נתונים, אבל 6 שנים זה הרבה זמן.. האם במשך כל התקופה הזו לא עברו שברי המאמץ לגמרי?
    את מדברת על רגישות באיזור הברכיים כאשר שברי המאמץ היו מתחת לברכיים (לא יודע כמה מתחת אבל סביר שכמה ס"מ טובים מתחת). אם זה נכון, אז הכאב / הרגישות אולי לא ממש קשורה לעבר.? אלא לעומס עכשיוי על הברכיים (אולי מספינינג איטי + הרבה כוח).
    לגבי הריצה, אפשר לנסות לרוץ מעט + לאט ולראות מה קורה. אני מתכוון 10 - 15 דקות בלבד פעמיים בשבוע בתחילה. אם האזור יכאב זה סימן שעוד לא עברה הפציעה שלך, שזה מוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים

אלמונית
    02/04/2010

הי ותודה על התגובה.
    לפי בדיקות, שברי המאמץ עברו לגמרי.
    אני מניחה שהרגישות שיש לעתים נובעת מעומס יתר או אימון יתר נקודתי.
    גם אמרו לי שהגיוני שבעונות מעבר האיזור יהיה רגיש יותר...
    שוב תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירים ברגליים
    אלכס
    29/03/2010

שלום,
    אני בן 23, אני משחק כדורסל כבר הרבה מאוד שנים, בשנה האחרונה אני משחק בקבוצה באופן קבוע (שני אימונים ומשחק בשבוע) ובחודש האחרון אני מרגיש כאבים ברגליים אחרי אימונים ובאימונים עצמם אני לא מסוגל לעשות את המקסימום שלי, לא מסוגל לקפוץ הכי גבוה רץ יותר לאט ופחות זריז.., זה פעם ראשונה שיש לי דבר כזה ובטח לתקופה כזאת ארוכה.
    מה לעשות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשרירים ברגליים

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

ד''ר שמי שגיב
    31/03/2010

בעייתך יכולה להעיד על מגוון של גורמים:
    ליקויים תזונתיים או חוסר במרכיבים תזונתיים חשובים ובעיקר כאלו שתורמים לייצור אנרגיה (מלחים)
    לא נראה שמדובר בעייפות יתר הנובעת מעומס מהאימונים אך יתכן שישנם גם גורמים נוספים היכולים לתרום לעומס (עבודה, מתח)
    האם אתה ישן טוב
    ואולי מדובר בבעיות מכניות אורטופדיות
    מציע , גש להיבדק על ידי גורם מוסמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות מומלצת לאחר פגיעה בHamstring
    אודי
    29/03/2010

שלום רב

יש לי פגיעה קלה בשריר הHamstring אני מאמין שקרע מאד קטן (היתה לי פציעה זו בעבר)
    אני אמור לרוץ את מרתון פריז עוד שבועיים ורוצה להחלים עד למרתון.
    מה יותר נכון להחלמת השריר פעילות ריצה קלה או מנוחה מוחלטת
    אני לא מודאג בהקשר לירידה בכושר בתקופה זו.

חג שמח ותודה
    אודי

הוספת תגובה

• כאבי HAMSTRING

ד''ר שמי שגיב
    31/03/2010

אני מציע לך כמה דברים
    גש לטיפול עיסוי רקמות
    בצע הרבה מתיחות פונקציונליות
    בצע גם ריצות אחוריות זה משחרר את השרירים
    בדוק את הנעליים
    שתה הרבה מים עם תוספם כמו מגנזיום וקלציום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברצועת הברך הצידית
    אלרון דוני
    27/03/2010

לפני כחודש הופיעו כאבים במהלך ריצה לאחר כשעה+ לאחר שבוע הכאב הופיע לאחר כ 40 ד
    הפסקתי לרוץ לחלוטין והתחלתי בטיפולי פיזיוטרפיה+ חשמל+אולטראסאונד ושאר מיני ירקות.

היום הכאב הופיע לאחר רכיבה מאומצת בשעה השישית, מבצע קומפרס למקום, מאוד חשוב
    זה שאין לי כאבים בהליכה ישיבה וכו.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברצועת הברך הצידית

הוספת תגובה

• כאבי ברך

ד''ר שמי שגיב
    31/03/2010

אתה מנסה לטפל בתוצאה ולא בגורם
    כאבי ברכיים נובעים לרוב או מבעיות כף רגל או אגן
    יש צורך לבדוק האם קיימים ליקויים בתפקוד\מבנה כף הרגל והצורך במדרסים או שינוי נעליים
    יש לבדוק את תקינות האגן ולראות האם קיימים שינויים באורכי הרגליים הנובעים מליקויים באגן
    בדוק גם נושא TENSOR FASCIA LATA
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן לאחר רכיבה על אופניים
    חן
    26/03/2010

שלום,

שמי חן, אני רוכב בסופי שבוע על אופניים+אימוני ספינינג במהלך השבוע
    יש לי כאבי בטן כל פעם לאחר שאני מסיים את הפעילות וזה מלווה בשלשולים.

אני מקפיד על תזונה ולא אוכל בסמיכות לאימון.

ממה זה יכול לנבוע?

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר שמי שגיב
    31/03/2010

סביר להניח שקיימת תגובה אלרגית למזון שאתה צורך
    די יתכן שמדובר או בחלבונים (חטיפים או אבקות ) או מוצרי חלב
    נסה להוריד מוצרים אלו הגבר את השתייה והוסף מלח לשתייה בזמן האימונים בלי שום משקאות ספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה