מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופנית לחיזוק שרירי גב תחתוןעינת15/06/2010
שלום
אני סובלת מכאבי גב חוזרים, התקפים המרתקים אותי למיטה למס' ימים.
ידוע על בקע דיסק L4-5.
ניסיתי הרבה טיפולים שמרניים- כירופרקטיקה, שיאצו, שיטת אלכסנדר וכד'.
כיום אני שוחה אך מרגישה שזה לא מספיק.
שאלתי מה מבין האפשרויות הבאות תתאים לבעיה שלי:
יוגה
פילאטיס
פלדנקרייז
אשמח להמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
אליעזר רוזן17/06/2010שלום,
יתכן שכולם. ממליץ לחזק את שרירי הגב בהדרגה + בזהיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןאוהד10/06/2010
שלום, אני בן 13 וחצי ורוצה להתחיל בתכנית לשיפור הניתור והתפרצות השרירים ואני רוצה לדעת אם תוספי המזון שכתובים ומומלצים שם בריאים ולא מזיקים כי ההורים שלי חושבים שזה רעל בגלל שזה מגיע כאבקה כנוזל להכנת שייקים.
אתר התכנית : 50inchvertical.com
התוספים המומלצים שם : תוסף חלבון ותוסף קראטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ד''ר שמי שגיב12/06/2010במקום שתשקיע ותבזבז כספך ואולי גם את בריאותך כדאי שתשקיע יותר באימונים ותתחיל להאמין בעצמך שיש בך את היכולות להגיע לכול פסגה שתחפוץ
אתה צעיר מדי כדי להתחיל עם הדברים האלו
התמקד בתזונה בריאה- אכול ירקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכספי?
אוהד12/06/2010לפי מה שבדקתי - לקנות את האבקה יעלה הרבה פחות מאשר כמה קופסאות טונה ביום , ביצים , גבינות, ועוד.
ולמה אולי אפגע בבריאותי? לפי מה שהבנתי זה לא בריא אבל גם לא פוגע בבריאות וירקות הם לא התחליף לאבקת החלבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כף רגלטלי10/06/2010
שלום רב, אני מתאמנת כבר 10 חודשים ברציפות , אירובי 4 פעמים בשבוע בערך. (ריצה וסקי). אתמול בערב רצתי בפארק ובסוף האימון (ארך כשעה ועשר דקות) שהיה מאומץ מבדרך כלל הרגשתי כאב בכף רגל ימין (באמצע בצד שמאל באיזור של השקע) ועד היום יש לי כאב שם אומנם הוא פחת אך כשאני דורכת עליה או לוחצת באיזור יש כאב. מה זה יכול להיות? יכול להיות שנמתח שריר? מה עושים? אני ממש בלחץ!!!!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כף רגל
ד''ר שמי שגיב12/06/2010על סמך תיאור הבעיה קצת קשה לדעת מה מתרחש
יתכן וקיים שבר מאמץ, יתכן מתיחה של רצועה או דלקת
כל אלו צריכים להילקח בחשבון
אם את מפעילה לחץ על המקום ויש כאבים אז כדאי לנוח
השתמשי בקרח למקום
וגשי להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדלאה בן 35 איך מתחילים לרוץ??שמעון08/06/2010
שלום
לאחר הזנחה ממושכת של כ 10 שנים, הגעתי למשקל של 105 ק"ג,
אני בן 35
הבעיה היא שהדופק שלי מהיר מדי, מספיק שאני הולך מהר כדי להאיץ את הדופק ל 150
במנוחה הדופק שלי 90-100
אשמח לחוות דעתכם המלומדת, איך להתחיל לרוץ בלי לעשות לעצמי נזק
תודה
שימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה
איתי הר-ניר08/06/2010למה להתחיל בריצה?
האם אתה מבצע פעילות אירובית מתמשכת גם ללא ריצה?
הליכה/אופניים/ שחייה?
כדאי שתפעל באופן מדורג ומבוקר.
עלייך להתמיד בפעילות אירובית למשך 20-30 דקות תחילה.
עם השיפור ביכולת האירובית וחיזוק מרכיבי השלד לעומסים תוכל לשלב גם ריצה לאט לאט.
בכל מקרה שינוי תזונתי הוא המפתח לשינוי בהרכב הגוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הולך
שמעון09/06/2010הולך פעם בשבוע כשעה וחצי
אבל זה לא עוזר לי להוריד במשקל ולשפר את הדופק,
הגיע הזמן לעבור לריצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
שמעון09/06/2010הולך פעמיים בשבוע שעה וחצי לא פעם בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרדת במשקל
איתי הר-ניר10/06/2010בכדי לרדת המשקל
עליך להיות במאזן קלורי שלילי.
פעילות גופנית משמשת כלי לקיים מאזן קלורי שכזה.
גם אם תרוץ, אם לא תהיה במאזן קלורי שלילי לא תוכל לרדת במשקל.
אני ממליץ לך להמשיך לבצע פעילות גופנית, 3-4 פעמים בשבוע.
להתייעץ עם דיאטנ/ית על תזונה נכונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאזן קלורי
שמעון10/06/2010אי איש מחשבים, ובתור כזה אני יושב 9-10 שעות כל יום מול המחשב לצערי,
צריכת הקלוריות שלי לא גבוהה, אבל מכיוון שאני לא מוציא קלוריות בפעילות גופנית אני בעודף קלוריות.
בקיצור איך מתחילים לרוץ בלי לעשות נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
איתי הר-ניר12/06/2010אתה לא תריך לרוץ בשביל לרדת במשקל!
אם אתה מתעניין בתוכנית של מתחילים בריצה, אני מציע לך להתעניין באתר שוונג או איילות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשרירי הדלתא והזרוע הדו-ראשייאיר07/06/2010
אני משחק כדורעף 2-3 פעמים בשבוע ובזמן האחרון אני חש כאבים חזקים בשרירי הדלתא והזרוע הדו-ראשי. לפני כל משחק אני מקדיש בין5-10 דקות למתיחה וחימום של שרירים אלו, ולמרות זאת אני עדין חש את הכאב. הכאב חזק במיוחד כאשר אני מנחית ועושה תנועה חזקה ומהירה עם הזרוע.
האם יש דרך לטפל בכאבים לפני ממשחק?
האם כדאי להשתמש במשחה כגון:בן-גי או וולטרן?
היתכן שיש קשר בין הכאבים לבין זה שאני ישן עם מאוורר מכוון עלי?
אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי עם תשובות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכתף
אליעזר רוזן07/06/2010הי,
מה שיש לך כנראה זו דלקת בכתף! ואלו לא חדשות מעודדות.. ההחלמה הנה די ארוכה.
יש תרגילים ספציפיים לחיזוק שרירי מסובבי הזרוע.
למאוורר אין שום קשר.
גם וולטרן לא יעזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשריר הדלתא בצד שמאל
יעל10/01/2015היי,
אני בת 31,מזה שלושה שבועות יש לי כאבים בשריר הדלתא.
הכאב מורגש בתנועה,מאמץ של השריר ובעיקר בשכיבה על השריר
בשינה על הצד .
ממה יכול להיות הכאבים והאם זה מעיד על משהו מסוכן ?
אודה לתשובתך המהירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידי אכילס פגועיםלאה נהוראי07/06/2010
אני מורה לספורט ,30 שנה, עוסקת בפעילות אירובית, ריצה ,אופניים, מחול אירובי. לאורך השנים היו דלקות חוזרות ונשנות בגידי אכילס עקב עומס יתר. במנוחה התופעה עברה. כעת כבר חודשיים יש לי כאבים בשני הגידים, למרות מנוחה וטיפולי רפלקסולוגיה, הכאב אינו עובר, לתחושתי אפילו מחמיר, כי עכשיו אני חשה בדקירות כאב גם כשאני דורכת על הרגליים. הגידים מאוד מעובים ומסויידים. האם ניתן לטפל ולשפר את המצב כדי שאוכל לחזור לפעילות? אני בת 56 נוטלת הלטרוקסין מזה 12 שנה עקב הוצאת בלוטת התריס במלואה.
אודה לתשובתך
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד האכילס
ד''ר שמי שגיב08/06/2010סביר להניח שעקב ריבוי הפציעות אכן המרקם האנומי של הגיד השתבש וכתוצאה מתעבה ומסתייד. מצב זה גורם להתקשחות הגיד וגורם לפציעתו המתמשכת
נסי את הפעולות הבאות
ריצה או הליכה אחורית
הגבהת עקב לא יותר מחצי ס"מ
מדרסים
מתיחות
עיסוי CROSS FRICTION
וטיפול להורדת מתח בשרירים והגידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתייעץ
איתי הר-ניר08/06/2010ולשאול את הפיזיוטרפיסט/אורטופד לגבי פעילות אקסצנטרית מבוקרת לגיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניסקוס שנקרעדניל05/06/2010
שלום רב,
אני מתאמן בכדורסל באופן סדיר מאז שאני בגיל יסודי, מס' פעמים בשבוע. גמיש מאוד ובעל סיבולת טובה.
לפני כ- 4 חודשים עברתי ניתוח לאחר שקרעתי את המיניסקוס בעת משחק כדורסל.
הניתוח עבר מצויין והשאירו לי בערך כ-60% מן המיניסקוס. גם ההחלמה עברה בסדר גמור וכעת אני משחק כדורסל וכדורגל חופשי, רץ ומתנהל באופן נורמלי לחלוטין, כאילו מעולם לא היה קרע.
הבעיה היא שבצבא החליטו להוריד לי פרופיל ל-72 בגלל הניתוח, למרות מכתבים רבים ששלחתי כי הכל בסדר וכי אני כשיר לפעילות.
אני מעוניין להעלות בשנית את הפרופיל הרפואי שלי.
האם עלי לשלוח מכתבים מרופאים נוספים מלבד הרופא המטפל שלי?
באילו צעדים עלי לנקוט כדי להעלות את הפרופיל ל97 מחדש?
והאם בכלל קיימת אפשרות כלשהי שהפרופיל יעלה או שזה חסר סיכוי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת פרופיל
ד''ר שמי שגיב07/06/2010אני מניח שאם תביא אישרורים כאלה ואם אתה תהיה מוכן לחתום שאין ולא יהיו לך תביעות נגד צה"ל אז אולי יעתרו לך
אך מנסיוני אני מסופק. כי צה"ל מעדיף שלא לקחת סיכונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך...קייסי03/06/2010
1- אני מאינה לך , אני פשוט קצת בהלם , כיום אני מבצעת חופשי שעה וחצי של הליכה אבל למי יש באמת זמן לבצע שעתיים פלוס אימון!
מדובר בהליכה מהירה ? או כל סוג אירובי?
שעתיים רק הליכה אני יכולה לבצע כעת.
2- אבל לא ענית על שאלתי : זה לא המון עומסים עדיים על המפרקים (גם אם אני מאומנת מספיק)?
3- כמה קלוריות אני אמורה לשרוף באימון כזה , ומה עליי לאכול בין הפעילות , כי אחרי שעה אני רעבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי משהו קטן
קייסי03/06/20104- אמרת שאימונים קצרים למרות שהם אינטנסיביים לא יעזור לי , למה ? הרי אני מוצאיה הרבה קלוריות שם כמעט כמו הליכה של שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירובי
אליעזר רוזן06/06/2010שלום,
אמרתי בהדרגה! + תזונה מתאימה.
לגבי עצימות איו בעיה...הבעיה היא שבעצימות גבוהה באמת לא מצליחים להתמיד יותר מחצי שעה בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכון וכלי דםאייל30/05/2010
שלום
נאמר לי שהליכה על הליכון במצב של שיפוע להגברת המאמץ פוגעת בכלי הדם ,האם יש להפסיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכון וכלי דם
אליעזר רוזן01/06/2010שלום,
מי סיפר לך את השטויות האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה על הליכון
ד''ר שמי שגיב02/06/2010לפעמים במצבים של הצרות התעלה בעמוד השדרה SPINAL STENOSIS אכן לא מומלץ ללכת בשיפוע כי זה יותר לחץ על חוט השדרה ומיכוון שמערכת העצבים שולטת על התרחבות\הצרות העורקים לחץ עצבי עלול לגרור ת גובה עצבית הגורמת להצרותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשכמהאלמונית29/05/2010
שלום,
כנראה יש לי דלקת בשכמה, עשיתי צילום והוא היה תקין, ולכן האורטופד אבחן זאת כדלקת.
האם צילום מספיק אינדיקטיבי כדי לאבחן אם יש קרע או משהו אחר?
אני כרגע במנוחה מוחלטת מאימוני פלג גוף עליון, עובדת על פלג גוף תחתון ואירובי.
האם יש טיפול כלשהו לעניין?
תודה רבה ושבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשכמה
ד''ר שמי שגיב30/05/2010לא, צילום לרוב מאבחן האם יש נזק לעצמות ואינו מראה על נזק לרקמות הרכות
לשם כך יש צורך בבדיקת אולטרה סאונדאו MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלמונית30/05/2010ובמידה ואכן מדובר בדלקת, איזה טיפול מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטקייסי29/05/2010
שלום , יש לי הרבה צלוליט באזור היריכיים הקדמיות וישבן . רק בשנתיים האחרונות זה ממש הופיע כמעט פתאום , וזה מלחיץ אותי , כי אני לא יכולה ללבוש קצרה . אם זה גנטי אין אני אמרוה לדעת ?
נניח שזה גנטי האם ניתן בכל זאת לעלים אותו?אני ממש ממש מיואשת מהמראה הזבעה , זה דוחה אותי.
חוץ מתזונה . האם ידוע לך עוד משהו שעוזר ? קרם , מכשיר אפקטיבי , טיפול קוסמטי , ? עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליט
הרבה מאוד מאוד הליכה או פעילות אירובית. הרבה זה מעל שעה שעתיים ביום! בהדרגה כמובן.
כמובן תזונה איכותית. לא דיאטה אופנתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעתיים??????
קייסי02/06/2010ברור שזה בהדרגה , אך זה עדיין המון עומסים על המפרקים ועוד 5 פעמים בשבוע !
עוד לא שמעתי דבר כזה , ידעתי שחייבים לעשות אירובי כדי לשרוף שומן , אפילו זמן קצר אבל אינטנסיבי, אבל שעתיים זה אימונים תחרותיים
אתה בטוח???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעתיים פלוס!
אליעזר רוזן02/06/2010שלום שוב,
אין משהו שאני יותר בטוח בו מזה!
כמובן בהדרגה.. זה יכול לקחת חודשים עד שתוכלי לבצע זאת, אבל זה ישתלם ובגדול בסוף.
קצר ואינטנסיבי לא יעזור לך ממש.
לא מאמיה.. תמשיכי כך ובעוד שנה תראי אותו דבר במראה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליט
ד''ר שמי שגיב02/06/2010צלוליט נגרם כתוצאה מהצטברות רקמת שומן תת-עורית
גופנו יצבור רקמות שומן כתוצאה מעליה בחומציות הגוף. גופנו מתגונן בפני נזקי החומציות על ידי אגירת שומן,
כדי להוריד את השומנים לא די בפעילות אלה חשוב ביותר לעבור לתזונה המעלה את רמת הבסיסיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף רגל ומעלהליאת27/05/2010
שלום, אני בת 32 והתחלתי להתעמל לפני כחודשיים מבכון כושר. יש לציין שנפלתי במדרגות לפני כחצי שנה ויש לי כאב בברך שמאל רק כשאני רצה הרבה או עושה סקווט (אין שברים).
כרגע יש לי בעיה אחרת: כאשר יש תרגיל לחיזוק הרגליים וצריך לעמוד על רגל אחת מתחיל לי כאב בכף רגל עליה אני דורכת באותו רגע והכאב רק מתחזק ועולה לכיוון הצד הפנימי של הרגל במעלה הקרסול, ואז מאוד קשה לי ואני מפסיקה את התרגיל. זה מאוד מפריע לי והייתי רוצה לדעת מה לדעתכם הסיבה לכאבים אלו. (דרך אגב זה נכון לשתי הרגליים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכף הרגל.
אליעזר רוזן27/05/2010שלום לך,
חסרים מעט נתונים... האם הכאב מפסיק אם הפסקת התרגיל, האם זה מפריע גם בתרגיל אחר בעיקר ריצה או הליכה, האם יש משקל יתר ועוד...
א' - יתכן שיש לך SHINSPLINT (שלב לפני שבר מאמץ). נגרם מעומס יתר / אימון לא נכון.
ב' - יתכן נעלים לא מתאימות ואולי צורך במדרס.
ג' - יתכן שינויים / שבר / דלקת בכף הרגל או גב כף הרגל.
ד' - ממליץ לא לעשות תרגילים שגורמים לכאב / חוסר נוחות. כמו כן לשים קרח באזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכף רגל
ליאת01/06/2010אליעזר שלום
תודה על תשובתך
א. אין לי עודף משקל
ב.הכאב מפסיק כמה שניות לאחר הפסקת התרגיל
ג. אין לי כאבים בכפות רגליים בריצה/הליכה אלא רק בתרגילים שיש בהם מאמץ על רגל אחת (לצורך העניין הרגל שאני עומדת עליה באותו רגע) דוג' לתרגיל: אני עומדת על רגל אחת ומניפה את השנייה לאחור בניעות. כף הרגל הכואבת היא זו שאני עומדת עליה. ואני סובלת רק בתרגילים מעין אלו.
אם אני פונה לאורטופד יש אפשרות לדרוש צילום לאיזור כף הרגל ומעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכף רגל
ליאת03/06/2010אנא תענו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בכף הרגל
אליעזר רוזן07/06/2010אין לי תשובה לכל בעיה..
יתכן שאת זקוקה למדרס או שיש איזה בעיה ניורולוגית אחרת.
לבדיקה מעמיקה צריך לפנות לבעל מקצוע בנושא.
הפורום הנו להכוונה כללית ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברך
ד''ר שמי שגיב28/05/2010סביר להניח שהנפילה גרמה לשינוי בתפקוד מפרקי ושרירי הרגל. כשאנו נפצעים מערכת העצבים מסגל דפוס הסתגלותי, מעין צליעה, המשבש את התנהלותם התקינה של המערכת המוטורית. לרוב אנו לא שמים לב לכך וכעבור חודשים פתאום צצים כול מיני מיחושים.
העובדה שציינת שנפלת מעידה שאת יודעת שזה קשור לכך.
במצב זה יש צורך לשקם את המערכת הנירולוגית מהפציעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה טובה
רונית15/06/2010זה אולי ישמע מוזר אך אני כשהתחלתי מחדש להתעמל נפגשתי עם שחקן מקבוצה מפורסמת (אין לי את רשותו לומר איזו) והמליץ לי לקחת כל יום וונדר מומיו. ושגם הוא וחבריו לוקחים את זה. ודי מהר הפסיקו לי הכאבים והגמישות חזרה אלי, אז תנסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוק מגנטיםאני26/05/2010
שלום,
הפנו אותי לפורום הנ"ל בנוגע לשאלה הבאה:
לצורך חיטוב הבטן והמתניים , קניתי חישוק מגנטים. משקלו כ 1.3-1.4 ק"ג. השתמשתי בו כ 7 דקות (השרירים שלי כעקרון חזקים, אני מתעמלת כבר 4 שנים) וכעבור כשעתיים כל המותן שלי נהייתה סימנים כחולים ואף סגולים.
האם זה אכן נורמלי ? ראיתי כל מיני אתרים שמציינים שכן.
עכשיו אני לא יכולה מן הסתם להשתמש בחישוק כי זה כואב ,אך האם התופעה תחזור?
מה לעשות? להחליף את החישוק? זה קשור לסוג העור שלי או שזה החישוק?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוק מגנטי
אליעזר רוזן26/05/2010שלום לך,
א' - אפשר לבצע את הפילות עם בגד כזה או אחר.
ב' - חשוב לדעת שאם המטרה היא חיטוב הבטן הדרך הטובה ביותר זה הרבה פעילות אירובית! ושום חישוק לא יעזור ממש. שריפת תאי השומן הם בתוך התאים איכן שהוא הופך לאנרגיה על ידי פעילות כזו או אחרת, ובעיקר הרבה אירובי מתון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- THE JUMP MANUALלילי25/05/2010
שלום,
בני כדורסלן צעיר שמאוד מעוניין לשמוע חוות דעת מקצועית על השיטה המתוארת באתר The jump Manual, האם יש לכם ניסיון בתחום, האם השיטה עובדת או שעוד שרלטנים מנסים להשתלט עלינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה לשאלה???
לילי29/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTHE JUMP
לא מכיר את השיטה ממש.. אבל מה הקשר? שיפור יכולת אתלטית בכדורסל זקוקה לאימון איכות וכישרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקרסול ובשורש כף ידאורון22/05/2010
שלום
שמי אורון, אני בן 22..בחור מאוד פעיל
הבעיה הראשונה היא בשורש כף יד שמאל..כנראה ממכון כושר.
לאחר שהרגשתי קצת כאבים בשעות הפעילות, הפסקתי את האימונים, אך גם לאחר 3 חודשים זה עדיין לא עבר. עברתי צילום רנטגן, ולפי הפיענוח אין שום דבר שמעיד על פגיעה.
הבעיה השנייה החלה לפני כחודש וחצי.
באמצע משחק כדורגל (משחק פעם בשבוע..) הרגשתי כאבים חלשים בקרסול (אפשר להגיד שזה הפריע יותר מאשר כאב).
מכיוון שכל שבוע זה נראה כאילו זה הבריא, הלכתי לשחק, וכל פעם חזרתי עם כאבים חזקים יותר (עד כדי צליעה, וחוסר יכולת ללכת למס' ימים).
גם פה עברתי צילום, ולפי הפיענוח - " פס לוצנטי בפטישון הפנימי חשוד לשבר ללא תזוזה, לא ניתן לדון על גילו-לקורלציה קלינית" (אני לא יכול לראות את הצילום..הייתי מעלה אותו לפה אם היה לי אותו)
**יש לציין שאני אמור לעבור מיפוי עצמות ב-27 לחודש
רציתי לדעת מה דרך הטיפול (אם אפשר להמליץ מהנתונים שפה) ב-2 המקרים?
בנוגע ליד, מנהל המכון (גם רופא) אמר שזה סה"כ קיבוע ומשחה, וזה עובר תוך שבוע (והייתי כבר אצל האורתופד 3 פעמים, ולא שמעתי כיוון לטיפול)
המטרה שלי גם היא לחזור להתאמן ולשחק כרגיל...האם עדיף למצוא רופא ספורט, או שאורתופד "רגיל" זה מספיק?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי קרסול
ד''ר שמי שגיב23/05/2010סביר להניח שכול עוד לא קיימת אבחנה מדוייקת רצוי לעצור את הפעילות לפני שמסבים נזק חמור יותר. בכול מקרה התייחס לזה כאל שבר כול עוד אין נתונית אחרים.
רופא ספורט עדיף, אך כזה שמבין ברפואה שיקומית. כיצד תדע על סמך ההנחיות , אם ההנחיות הם סימפטומיות בלבד אין זה רופא שיקומי. אך אם בנוסף ינתנו הנחיות ספציפיות לתרגילי שיקום אז אתה ביידיים הנכונות.
מעבר לאיבחון הפגיעה יש גם לבדוק האם קיימים גורמים נוספים היכולים להסביר את נטייתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)