פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באשכים
    ליאור ממן
    26/03/2010

שלום שמי ליאור כבר לפניי חודשיים וחצי התחילו לי כאבים באשכים הייתי אצל רופא משפחה והוא הפנה אותי לכירורג שבדק אותי ואמר לי שהאשכים שלי תקינים אבל שאני יחזור אליו בעוד שלושה חודשים לראות שאין וריד שהתנפך או משהו יוצא דופן...בכל אופן חשבתי שהכאבים יעברו לי ולא כך היה...חזרתי לרופא משפחה שהפנה אותי הפעם לאורולוג כאשר נבדקתי אצל האורולוג הוא אמר לי גם שהאשכים תקינים אבל יש רושם של התחלת בקע מפשעתי...השאלה שלי מה ההשלכות של זה בדיוק האם זה אומר שאני יכול להתאמן כרגיל בחדר כושר שמבחינתי זה הרמת משקולות וכיוצא בזה...ומה שמטריף אותי לגמרי שאני משחק כדורגל יש לי כאבים עזים באשכים אז אני מפסיק לשחק מיד...ועוד שאלה שיש לי אם אשכיי תקינים איך זה שאני משחק כדורגל יש לי כאבי תופת...כמעט שכחתי לציין אני בן 24

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשכים

הוספת תגובה

• כאבי אשכים

ד''ר שמי שגיב
    31/03/2010

האם נשללה האופציה של הרניה
    אם כן יתכן שאולי מדובר בלחץ עצבי המגיע מעמוד השדרה
    לפעמים גם שריר תפוס באזור האגן יכול להקרין אל אזור האשכים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרניה

ליאור
    02/04/2010

שלום..יש לי הרניה ואני צריך לעבור ניתוח..אני עושה ספורט באופן רציף אבל מאז שהתגלה אצלי ההרניה אני סובל מכאבים בזמן פעילות ספורטיבית כמו כדורגל כדורסל וחדר כושר....וכשגילו לי את ההרניה בבדיקה הפסקתי לעשות ספורט כדי לא להחמיר את המצב....רציתי לדעת תוך כמה זמן אוכל לחזור לעשות ספורט באופן מלא כולל חדר כושר מיום הניתוח? תודה ליאור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה ובטן התחתונה - כדורגלן
    רועי
    25/03/2010

שלום שמי רועי , לפני 3 חודשים התחלתי להרגיש כאבים במפשעה אך הם היו נסבלים , לפני כחודשיים חלה החמרה בכאבים שהשביתו אותי מאז ועוד היום . הייתי אצל מספר אורטופדים ואצל מספר כירוגים וביצעתי גם כמה בדיקות אולטרסאונד במאמץ וללא מאמץ וכולם שללו בקע ,נחתי כחודש ללא פעילות גופנית , בנוסף שתיתי כדור אתופן 600 מ"ג פעמיים ביום והכאב לא חלף. הכאב שלי הוא בזמן קימה משכיבה/ישיבה ותנועת קירוב(אדוקטורים) . רציתי לדעת מה לעשות , האם כולם טעו ויש לי בקע של ספורטאים או שבכלל מדובר בדלקת באדוקטורים ואיך אני יכול לטפל בכאב ולהכין את עצמי לפחות לטרום עונה הבאה . בבקשה ייעצו לי , תודה רבה .

הוספת תגובה

• כאבים במפשעת

אליעזר רוזן
    25/03/2010

שלום לך,
    אני מעריך שהבעיה הנה בצד (של הרגל הדומיננטית - הבועטת). אם כך נראה שיש לך דלקת כרונית שנגרמה מנזק (עומס יתר) או קרע פתאומי (פחות סביר). צריך לשים לב למיקום המדוייק של הכאב! אם זה בשריר הבטן התחתונה או במפשעת (מקרבים). בגדול, הדלקת בבטן "חמורה" יותר וזמן ההחלמה יהיה ארוך מאוד.. חודשים ארוכים גם!
    טיפול פיזיוטרפי חיזוקים ומתיחות כחלק מתהליך השיקום ממלץ מאוד - וגם סבלנות. בזמן זה נסה "ללכת אחורה" ולראות מדוע זה בכלל קרא?עומס, נעלים, חוסר חיזוקים ועוד.. בכדי לא לחזור על אותם טעויות.. ואותו תהליך שיכול גם לסיים לך את הקריירה של הכדורגל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לעשות ספורט?
    אורי
    22/03/2010

שלום! אני בן 22, מגיל צעיר הייתי עוסק בכושר, ז"א מקפיד לעשות פק"לים ,קצת חדר כושר ובעיקר ריצה. לפעמים גם הולך לתחרויות. בצבא שירתתי ביחידה מובחרת שגם שם לא הזנחתי את הכושר. לאחרונה מנקרת בי השאלה, למה בעצם? למה זה טוב לי? כשאני יהיה יותר מבוגר ויצטרך את זה בשביל הבריאות, אני יעשה כושר "בסיסי" אבל לא יותר מזה.
    שאלתי היא, האם זה יועיל לי להמשך החיים אם אני יעסוק עכשיו בספורט? ובאיזה רמה? לפני כמה זמן פגשתי באדם שהיה שחקן כדורגל בעבר (נבחרת ישראל) והיום בגיל לא עד כדי כך מבוגר, משהו כמו 65 הוא על כיסא גלגלים בגלל ניוון שרירים. זה קצת מפחיד, בעיקר אם חשבתי לעסוק בדבר באופן מקצועי.
    איך אני יכול לקבוע באיזה רמה לעסוק בכושר? העניין של תחרויות ריצה מאוד מושך לרוץ באופן אינטנסיבי.
    (אשמח אם גם תוכל להביא לי מקורות לעיון בנושא)
    תודה מראש!
    אורי.

לקביעת תור
    סגירה
    למה לעשות ספורט?

הוספת תגובה

• ספורט לחיים

ד''ר שמי שגיב
    22/03/2010

אם אתה עושה ספורט כי אתה רוצה לשמור על כושר אז אכן פעילות ספורט יכולה לאפשר לך זאת אך אם אתה עושה ספורט כי זה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך או כי זה חלק מאורח חיים בריא אז סביר להניח שתגיע רחוק יותר.
    אם יש לך גם שאיפות, כמו תחרויות אז זה דורש קצת יותר מחוייבות ומקצועיות והשתדל להעזר בעזרה מקצועית ולא להתאמן באופן וירטואלי
    אם אתה מתאמן נכון אתה גם יכול לעשות זאת בצורה שתשמור אותך בריא מפציעות. הנזקים מחוסר עשיה גוברים על הנזקים הנגרמים מפ-עילות ספורט מתונה.
    לשיקולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי איך ענית לי על השאלה.

אורי
    23/03/2010

ובלי לזלזל חס ושלום, אני חושב שאתם מדי "מורעלים" על חשיבות הכושר.
    במה זה יתרום לי בגילי הנוכחי לעשות כושר, ולחזק את השרירים? והאם ספורטאים מקצועיים יהיו יותר בריאים בגילאים מבוגרים? לפי התוצאות שלי בריצה אני חושב שיש לי את היכולת להגיע לצמרת בישראל. אבל למה לי? במה זה יתרום לי???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב, אני חוזרת לפעילות עכשיו
    מיקי
    17/03/2010

אחרי הפסקה של כחצי שנה עקב דלקת בעגן. לשמחתי כבר אין כאבים אך עדיין יש תחושה של רגישות במקום. אני עושה שילוב של הליכה וריצה באינטרוולים על מנת לחזור לעצמי.
    רציתי לשאול האם מומלץ להמשיך פיזוטרפיה עדיין?
    האם אני נוהגת כראוי? למי כדי לפנות על מנת לוודא שהכול תקין ולמנוע חזרת הדלקת
    תודה מראש
    מיקי

הוספת תגובה

• חזרה לריצה

אליעזר רוזן
    18/03/2010

שלום לך,
    המשך פיזיוטרפיה לא מזיקה (רק לכיס). אם ממש כבר לא מרגישה כלום אז עדיף פעם בשבוע עיסוי רקמות עמוק ומקצועי!
    וללא שום קשר... חייבת לאתר את הסיבה של הדלקת! עומס יתר, חוסר חיזוקים או/ו מתיחות, נעלים לא מתאימות, אי שיוויון באורך הרגליים ועוד.. אחרת הסיפור יחזור על עצמו!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל לא ממש ברור לי למי עלי

מיקי
    18/03/2010

לפנות על מנת לקבל את האבחנה. אני מניחה שיש כאן שילוב של כמה גורמים.
    האם יש דרך לוודא שהאזור "חוזק" מספיק? אני מודעת לכך שיש הבדל קטן בין אורך הרגליים שלי אבל זה לא הפריע במשך שנים של אימונים. את הנעליים מתאימים לי בחנות שמתמחה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לריצה ב'

אליעזר רוזן
    18/03/2010

הי שוב,
    מי שלוקח את הספורט מעט יותר ברצינות.. מנהל יומן אימונים! (לא חייבת להיות תוכנית - רצוי מאוד כמובן) ואז ניתן ללכת אחורנית ולמצוא את הנקודות "החלשות" או "הטעויות" שהיו בדרך.

דבר שני מומלץ מאוד לחזק את כל הגוף! ובעיקר את שרירי הליבה (מרכז הגוף). אם את יודעת שיש בעיה ברגל אני מאוד ממליץ לך ללכת ולבדוק צורך במדרס איכותי! גם אם הנעלים מתאימות הם מתאימות לשתי רגליים שוות! אם יש יותר מחצי ס"מ הפרש צריך מדרס מתקן גובה!

אני לא אומר שזו הבעיה, אלא עוד אופציה לעשות עליה וי.
    כמה שיותר וי ככה תרוצי ללא פציעות יותר זמן.
    כדאי מאוד!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לפעילות

ד''ר שמי שגיב
    22/03/2010

אין זה אומר שאם הכאבים נעלמו שהבעיה חלפה.
    יש לוודא שהשיקום מתצע במלואו ולוודא שיקום אנטומי : יש לוודא טווחי תנועה, חוזק שרירי ושיקום תפקודי: המתייחס לשיקום הנירולוגי, תרגילים לחיזוק המערכת פרופריוספטורת
    כתגובה לפציעה מערכת העצבים מסגלת דפוס תנועה הסתגלותי, כמו צליעה ומה שקורה זה שגם בחלוף הכאב הדפוס ההיסתגלותי מתמשך ואז כעבור חודשים או אף שנים אנו עלולים להיתעורר לבעיה חדשה מבלי להבין את הקשר
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=9624&s=שגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקה דלקתית
    אורן
    17/03/2010

שלום רב,
    במקרה של שחיקה דלקתית של פיקת הברך כנגד מפרק הברך, האם יש טיפול (תרופתי או לא תרופתי) שיכול לרפא/לתקן את המצב?
    בברכה,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    שחיקה דלקתית

הוספת תגובה

• שחיקה בפיקה

אליעזר רוזן
    17/03/2010

שלום,
    א' - יש טיפול.
    ב' - הטיפול זו לא הבעיה. צריך למצוא את הסיבה! ללא ניטרול הגורם זה לא יעזור יותר מדי. בין הגורמים העיקריים... עומס יתר, חוסר חיזוקים, נעלים לא מתאימות, צורך במדרס ועוד..

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקה בפיקה

ד''ר שמי שגיב
    22/03/2010

אכן מרבית בעיות הברכיים ובכללן שחיקת הפיקה נובעות מבעיות בכף הרגל
    נעל המותאמת למבנה הרגל ואולי אף מדרס לפי מדת גבס לרוב נותנים מענה לבעיה זו
    יש גם לבדוק שינויים תפקודיים באורכי הרגליים
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=9372&s=שגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה בזמן פעילו גופנית.
    רועי
    16/03/2010

שלום,
    אני בן 18 ואני מתאמן כ4-3 פעמים בשבוע. (ריצות, קצרות וארוכות.)
    בזמן האחרון התחילו להופיע כאבים חזקים במפשעה בצד שמאל בלבד.
    הכאבים מופיעים בדרך כלל לאחר סיום האימון . לפעמים הם מופיעים בזמן האימון ולאחריו.
    האזור עצמו אינו רגיש למגע.

תוכלו לייעץ לי איך לטפל בבעיה?
    (ולהסביר לי ממה אני סובל)

הוספת תגובה

• כאב במפשעת

אליעזר רוזן
    17/03/2010

שלום,
    דבר ראשון גש לרופא.! לוודא שאין לך שבר (או שבר של ספורטאים).
    אם הכל בסדר אז מתיחות וחיזוקים (וגם הפחתת עומס) בעיקר חיזוק כל שרירי הבטן + הגב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפשעה

ד''ר שמי שגיב
    22/03/2010

נראה שכתוצאה מעצימות האימונים (ריצות קצרות) וללא הכנה מתאימה מתחתה שריר
    יתכן גם שבר מפשעתי
    ראשית כדאי לך לנוח וגש להיבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר הליכה מזיק ?
    מתעמלת
    15/03/2010

האם זה נכון שמכשיר הליכה / ריצה עלול להזיק לברכיים? איזה מכשיר אירובי מומלץ לאפשרות של צפיה בוזמנית מול הטלוויזיה (רצוי כמה שפחות מרעיש). מדובר במתעמלת ללא בעיה רפואית קודמת. (המטרה כמובן שריפת שומנים...)

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר הליכה מזיק ?

הוספת תגובה

• הליכון מזיק או לא?

אליעזר רוזן
    17/03/2010

שלום,
    התשובה היא לא. אם... עושים את זה נכון, הדרגה חיזוקים וכו'.
    לגבי רעש... קרוס איכותי הכי שקט. אבל מסילת ריצה יותר יעילה! אפשר לצפות בכולם טלויזה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    אן
    15/03/2010

שלום אני רוקדת בלט כבר 12 שנה ובשנה האחרונה שמתי לב שניהיו לי כאבי גב המשכתי לרקוד כרגיל ובחצי שנה האחרונה המצב שלי החל להדרדר התחילו לי כאבי גב חזקים לאחר מאמץ... הלכתי לרופא הוא אמר שהכול בסדר שלח לבדיקת עצבים הבדיקה יצא תקינה אבל הכאבי גב התחילו להחמיר בבלט ממש הדרדרתי כול פעם הייתי חוזרת הביתה עם כאבים הרמה של הרקוד ירדה אפילו שפאגט אני בקושי הצלחתי לעשות ואני עושה שפאגט מגיל 8 .. הכאבים נהיו יומיים הרופאים אמרו שאני ממציאה שהכול תקין אצלי..
    כשמתחיל לכאוב לי בגב אז זה גם משפיע לי על רגל ימין כשאני מרימה את הרגל אז הכאב מתחזק עד כידי כאב בלתי נסבל.. עזבתי את הריקוד כבר חודשיים אני לא רוקדת כי חשבתי אולי זה בגלל הרקודים .. אבל זה לא הכי עוזר והכאבים עדיין ממשכים יש לך השארה מה זה יכול להיות? אני אבודה ואין לי מושג למי לפנות כול הרופאים שפניתי אליהם אמרו שהגב שלי בסדר גמור... והם לא מבינים על מה אני מתלוננת.. אני לא יודעת אם זה קשור אבל לפני כ8 חודש התחלתי לקחת ראקוטן יכול ליהיות שיש קשר כול שהוא?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• כאב גב

אליעזר רוזן
    17/03/2010

שלום לך,
    אם באמת כל הבדיקות תקינות (כולל CT )אז זו כנראה פציעת עומס. יכול להיות שיש לך PIRIFORMIS SYNDROME שזה אומר חלץ על עצב הסיאטיקה (וגם דלקת באזור) על ידי שרירי הישבן העמוקים (שרירי הפיריפורמיס). מצב זה גורם גם לתחושת כאב / אי נוחות גם אורך כל הרגל!
    אפשרות נוספת, היא לחץ על אותו עצב מהחוליות התחתונות של הגב.
    אם זה המצב (יכול להיות שיש גם משהו אחר!), אז פיזוטרפיסט ספורט טוב יוכל כנראה לעזור לך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב רגל שמאל

אן
    18/03/2010

תודה רבה... יש לי עוד שאלה באחד האימונים קפצתי לשפגט באויר ואז הרגשתי כמו זרם חזק ברגל שמאל... זה היה כבר אחרי שהתחילו לי הכאבי גב... מאז אני לא מצליחה להתאמן נורמלי רגל ימין אצלי בסדר אבל רגל שמאל נורא כבדה וקשה למשל שפגט קדימה רגל שמאל אני יכולה לעשות אבל הצידה פשוט לא יוצא לי.. זה מורגש בעיקר כשאני מנסה לעשות איזה שהוא תרגיל עם הרגל לצד... אני פשוט דרך כאב מנסה ומנסה זה קרה לפני כחצי שנה ועד עכשיו זה נורא כואב לי אם פעם הייתי מרימה רגל נגיד 180 מעלות אז עכשיו זה רק 90 יש קשר לכאבי גב שלי? או שאולי לזה שאני לוקחת ראקוטן? אהה שכחתי לציין שכשנולדתי הייתה לי פריקת אגן אולי יש קשר לך..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברגל שמאל

אליעזר רוזן
    18/03/2010

הי שוב.
    קפיצה + כאב פתאומי = קרע! סוף.
    קטן או גדול. לפי ההסבר יתכן קרע בדו ראשי (שריר אחורי). וכן , זה יכול לקחת הרבה זמן אם לא מטפלים בזה כמו שצריך.
    לא חושב שזה קשור ללידה, כי אחרת לא היית יכולה להתאמן עד היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר

אן
    21/03/2010

הבנתי ומה אתה מייעץ לעשות מה הטיפול לשריר קרוע יש טיפול או שזה פשוא עם הזמן? מותר לי לחזור לאימונים זה קרה לפני חודשיים וחצי אני יכולה לעשות מתיחות או שכל עוד יש לי קרע אסור לי? ואל מי אני יכולה לפנות בנושא הזה ...?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר שמי שגיב
    22/03/2010

על פניו נראה שקיים מתח ועומס עצבי לאורך חוט השדרה גם אם כול הבדיקות תקינות.
    מתח עצבי נגרם מעומסים, חבלות ואף מתח נפשי. מתח זה גורם לעליה בטונוס השרירי, כאמצעי הגנה, וגורם להגבלה בתנועה ולכאבים. לכן כול פעם שאת מעלה עומס זה מידית גורם לתגובה עצבית שאת חשה. הכאבים ממשיכים גם לאחר מנוחה כי ישנו זיכרון עצבי
    הייתי ממליץ על שיטת טיפול NETWORK SPINAL ANALYSIS המטפלת בהורדת ושחרורו המתח העצבי
    מפנה אותך לכתבה שתבהיר את מצבך

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=9624&s=

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאקים בכתף
    גל
    14/03/2010

שלום,

כשאני מבצע פעולות מסוימות עם הכתף, אני שומע רעש של קנאקים, המלווים בכאב בעת התרחשות הקנאק(רמת כאב לא נוראית).
    מספר שאלות בנושא זה:
    1. קראתי שקנאקים זה לא דבר מסוכן באופן כללי, אבל אשמח לדעת מה משמעות קנאקים בכתף והאם הדבר מסוכן בכתף?
    2. ממה נוצר קנאקים בכתף?(האם זה דבר שנגרם עקב חבלה או דבר טבעי במהלך השנים)
    3. האם יש דרך להעלים את הקנאקים באמצעות פיזותרפיה או שאין מה לעשות בנושא(התאמנתי בחדר כושר והדבר לא נעלם)?

תודה רבה! :)

לקביעת תור
    סגירה
    קנאקים בכתף

הוספת תגובה

• קנאקים בכתף

ד''ר שמי שגיב
    22/03/2010

רעשים אלו נגרמים כתוצאה מהתקשחויות של הרקמות הרכות, רצועות גידים פאציות ואף שרירים
    לרוב התקשחויות אלו נגרמות כתוצאה מתהליכים דלקתיים הגורמים להתעבות הרקמה ובנוסף לעליה לא סימטרית בטונוס השרירי הנגרמים מעומסי האימון או לרוב גם מליקויי יציבה
    במצבך יש לבצע מספר פעולות: מתיחות, תרגילים לשיפור היציבה וטיפולי עיסוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח MRI ירך
    גל
    14/03/2010

שלום רב,

לפני כ3 שנים בעת משחק כדורגל, כאשר הרגל שלי הונחה על כדור, חברי בעט בכדור. הדבר גרם לסיבוב הירך. רק עכשיו, כעבור 3 שנים החלטתי לבצע MRI.

להלן תוצאות הבדיקה:

הבדיקה בוצעה בערכי FSE FAT SAT, STIR ו FSE במישורים שונים.
    בוצעה קורלציה עם צילומי הרנטגן.

1. בקורולציה עם צילומי הרנטגן נראית התבלטות גרמית קטנה באספקט האטרולטרלי של אזור המעבר ראש צוואר של הפמור הימני הפרוקסימלי ממצא היכול לגרום ל CAM FEMOROACETABULAR IMPIGEMENT.
    2. לא הודגם ממצא פתולוגי במפרק הירך מימין. לא הודגם נזק לסחוס באזור המצעבר לברום סחוס במפרק הירך מימין ולא הודגם קרע של הלברום. לפי השיקול הקליני ניתן להמשיך בירור ע"י MRI ארטוגרפיה של מפרק הירך הימני.
    3. HERNIATION PIT - קטן, בקוטר כ-6 מ"מ, ללא בצקת אינטראמדולרית סביבו באספקט האנטרולטרלי עליון של צוואר הירך משמאל.
    4. מלבד הנ"ל לא הודגם ממצא פתולוגי נוסף במפרק הירך השמאלי.
    5. הידרולציה דו צדדי קטן, מעט יותר בולט משמאל.

חשוב לי להדגיש שמאז אותה פציעה לפני 3 שנים רמת הכאב היא באותה עצימות במשך השנים - הכאב בא אך ורק לידי ביטוי בעת סיבוב חד של המפרק, דבר שאני נמנע ממנו ובאופן כללי אין לי צורך לסובב את הירך בצורה כזו ביומיום.(זאת גם הסיבה שלקח לי המון זמן להחליט שאני רוצה לטפל בבעיה)

שאלות:
    1. מה משמעות תוצאות בדיקת ה-MRI?
    2. האם יש דרך טיפולית לא ניתוחית?
    3. האם אני צריך להגביל את עצמי בריצה והליכה? ואם כן, עד כמה?
    4. האם אי-טיפול בבעיה תגרום להחמרה עם השנים?
    5. האם מומלץ לעבור MRI ARTRO כמו שמומלץ בפיענוח?

תודה רבה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח MRI ירך

הוספת תגובה

• דיאגנוזה

ד''ר שמי שגיב
    22/03/2010

אבחון לא נעשה רק על ידי ממצאי הדמייה
    אחרת הייתה יושב בבית והכול היה נעשה באופן וירטואלי
    דיאגנוזה נעשית על סמך כול הממצאים
    הממצאים הנ"ל יכולים להעיד על טראומה למקום
    אך יותר חשוב מכול הבדיקות זה למה לא טיפלתה בבעיה
    הבדיקות לא ישפרו לך את המצב. עדיף לגשת לכירופרקט או פיזיטרפיסט על מנת לבצע הערכה תפקודית של מפרק הירך ולטפל כנידרש
    אם לא טטפל כעט, זה סיכון שאתה לוקח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרתון
    כלנית
    13/03/2010

שאלה לד"ר קונסטנטיני אני מתאמנת למרתון פריז ובמהלך ריצות ההכנה הארוכות בק"מ 29 אני נתקפת באופן פתאומי ללא כל הודעה מוקדמת בכאב עז בצלעות בצד ימין. עברתי מס' טיפולי פיזיוטרפיה והאבחהי שקיבלתי היא כי השריר בין הצלעות נתפס. מאחר והטיפולים לא עוזרים הייתי מבקשת את עצתך והאם יש מה לעשות? הכאבים כ"כ עזים עד שאנני יכולה להמשיך. אודה על התייחסותך תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מרתון

הוספת תגובה

• מרתון פריס.

אליעזר רוזן
    14/03/2010

שלום לך,
    עד פריס יש עוד זמן..
    בנתיים מעט חיזוקים גב/בטן (כולל אלכסונים) + מתיחות + הפחתת עומס קלה + סבלנות יפתרו כנראה את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיולוג של המאמץ
    חופית:)
    13/03/2010

שלום,
    אני מאוד מתעניינת בתחומי הרפואה והחקר של הספורט,
    אשמח לקבל פרטים על מסלול הלימודים כדיי להיות "פיזיולוג של המאמץ"
    ואיך ניתן ליישם את התחום בתעסוקה והיכן.?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיזיולוג של המאמץ

הוספת תגובה

• פיזיולוגיה של המאמץ.

אליעזר רוזן
    14/03/2010

שלום לך,
    צלצלי למכללה בוינגייט, הם יעזרו לך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה:)

חופית:)
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה, קרע בשריר או אחר ???
    אריאל
    10/03/2010

הי,

אני בן 49 , פעיל מאוד ספורטיבי, רץ כ- 35 ק"מ בשבוע, משתתף בריצות תחרותיות 10 ק"מ וחצי מרתון.
    לפני כשבוע ביום הכי קר, מצאתי חלון מהגשמים ויצאתי לריצה , לא קרעתי את עצמי, אבל באמצע הריצה התחלתי להרגיש כאבים בשריר ירך אחורית. האטתי וסיימתי את הריצה בהליכה.
    לקחתי שבוע מנוחה וניסיתי שוב לרוץ , שוב לאחר כ3-4 ק"מ התחלתי להרגיש כאבים בירך מאחור.
    הכאבים לא חדים, וכשאני ממשש חזק אני מרגיש את האיזור הכואב, זה לא משפיע ממש על פעילותי היום-יומית...

האם למישהו יש השערה מה יכולה להיות הבעיה?
    משהו נקרע גיד \ שריר? או שזו רק מתיחה?
    מה מומלץ לעשות?

תודה מראש לכל היועצים...

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה, קרע בשריר או אחר ???

הוספת תגובה

• קרע בדו ראשי

אליעזר רוזן
    10/03/2010

שלום,
    לא ממש קשור למזג האוויר.. אך כנראה הוא עזר "לרעה" .. שריר קר / לא מספיק גמיש. אם זו פעם ראשונה זה קרע בטוח,סוף. קטן או גדול לא ממש חשוב. אגב, מתיחה זו הגדרה לא מדוייקת!, כי.. מתיחה זה נמתח.. אז אמור לחזור למצב הקודם.! אבל לא חזר.. אלא נקרע! (הכאב!).

העיקר, טוב שהפסקת מיידי! תלוי בעוצמת הקרע זה יכול לחקת בין שבוע ועד חודש ויותר. ממליץ על מתיחות עדינות וחזר הדרגתית (ריצה קלה מאוד וגם קצרה) עד הכל עובר.

בהמשך... חיזוקים + מתיוחת + חימום נכון זה רעיון טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מעל הברך לאחר רכיבה על אופנים
    מנור
    10/03/2010

בימים האחרונים לאחר הרכיבה יש לי כאב שמורגש בברך באזור קצה עצם הירך, לא בתוך הברך.
    זה מורגש יותר בזמן התיישבות ובמיוחד בירידה במדרגות, לא מורגש ברכיבה כאמור רק לאחריה.
    ישנה גם רגישות מסויימת בשריר ובגיד שלו בצד השמאלי (פנימי) של הברך.

מה יכולה להיות הסיבה ?
    האם להפסיק לרכב?
    יש תרגילים או דברים אחרים שיכולים למנוע את זה ?

הוספת תגובה

• אציין כי הכאב הינו ברגל שמאל בלבד

מנור
    10/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך

אליעזר רוזן
    10/03/2010

שלום,
    סביר שיש לך קרע קטן + דלקת באזור הרצועות הפנימיות של הברך.

הסיבה כמו כמעט תמיד זה עומס יתר.
    כן, ממליץ לעשות הפסקה מסויימת או לפחות הפחתה וגם לגשת לבדיקה של פיזיוטרפיסט ספורט.
    כן, יש תרגילים לחיזוק והרבה. כאן לא המקום לפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד''ר שמי שגיב
    22/03/2010

כאבי ברכיים ברכיבה לרוב נגרמים כתוצאה מכיוון לקוי של האופניים לגופך
    יש לבדוק את גובה הכסה והמרחק בין הכסה לכידון
    אם אתה רוכב עם קליטים אז יש גם לבדוק את כיוונם
    השתדל להימנע מרכיבת פלטה, כוח ולעבוד יותר על סיבובי רגליים עם התנגדות קלה
    יש גם לבדוק שינוי באורכי הרגליים
    כנס לאתר ותחת השם ד"ר שגיב חפש מאמר בנושא פציעות אופניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה
    טל
    10/03/2010

מתנצלת על האורך, אבל אני ממש בדילמה. אני בת 35, אמא לשניים, בעלת עודף משקל. בשנה האחרונה מאז לידת בתי בכל לילה כשאני ניגשת אליה אני דופקת את הברך בחוזקה בפינת המיטה. בלי או עם קשר, לפני כחודשיים ישבתי בכסא. כשקמתי התחיל לי לפתע כאב חזק בברך שהלך והתגבר עד שכעבור שעתיים בקושי יכולתי ללכת. כעבור כחמש שעות קמתי מהמיטה, והיה לי קנאק מאוד מאוד חזק בברך - שהביא להטבה מסויימת, כלומר אחריו יכולתי כבר ללכת אבל בצליעה בלבד. מאז, אני צולעת, לא יכולה ללכת יותר ממאה מטר, לא יכולה לרדת ולעלות מדרגות (כואב ומתנפח) וכאמא מאוד קשה לי לתפקד.
    ניגשתי לשני מומחי ברכיים ששלחו אותי לאם אר אי בשל חשד לקרע במיניסקוס. בעקבות תוצאות הבדיקה רופא אחד טוען שאכן יש קרע במינסקוס ומאוד לוחץ עלי לעשות ארתוסקופיה. רופא שני אומר שהקרע ממש קטנצ'יק והבעיה בברך היא שונה - ופיזיותרפיה טובה מספיקה. אינני יודעת מה לעשות. להלן תוצאות האם אר אי- מאוד אשמח לדעת מהי חוות דעתך. ציינתי רק את הנקודות הבעייתיות על פי הבנתי הדלה. תודה רבה רבה
    1. מבנים גרמיים שמורים למעט סימני המטופויזיס ניכר בלשד העצם בדיאפיזה ובמטפיזה הדיסטליות של הפמור. אי סדירות קורטיקלית בשטח הפנים הארטיקולרי-אחורי של הקונדיל הפמולרי המדיאלי. הסחוסים שמורים.
    2. סמיני ניוון מינימלי בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי.
    3. במפרק הפטלו-פמורלי מודגמים סימני CMP עם אי סדירות של הסחוס הפיקתי במידה קלה בפצט המדיאלי. כמו כן מודגמת אי סדירות קורטיקלית קלה באיזור זה. השינוי הניווני בסחוס מתבטא כאיזור מעט היפראינטנסי בסדרת PD-SPAIR
    4. בגומה הפופליטאלית מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטרקונדילרית הפמורלית האחורית.
    5. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצס הפארא פטרלי המדיאלי.
    6. ריבוי שומן תת עורי עמוק.
    7. בצקת תת עורית באספקט הקדמי של הברך בגובה הפיקה ובעיקר מתחתיה, קדמית לגיד הפיקתי.
    8. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד קיימת האדרה פריפרית של הסינוביה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל תשובה

הוספת תגובה

• אגב אני כבר עושה חודשיים פיזיותרפיה

טל
    10/03/2010

ואין הטבה משמעותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה