פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיד אכילס
    אייל
    03/02/2011

שלום רב!
    באיזה דרכים (שהן לא ניתוח) אני יכול להאריך את גיד אכילס?(מתיחות ספציפיות?)
    אני רוצה להגיע לתנועה המקסימלית של flex (התנועה מבלט) בכפות רגליי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיד אכילס

הוספת תגובה

• גיד אכילס - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    03/02/2011

מלבד מתיחות ניתן גם לבצע הליכה אחורית זה יוצר מתיחה אקטיבית לגידים
    אפשר גם בעזרת טיפולים מנואליים לשחרר פרקים ורצועות שמגבילות את תנועת הרגל
    אשמח לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשרירי בטן?
    רוני
    01/02/2011

אני בן 37, מתאמן פעמיים-שלוש בשבוע בחדר כושר (כולל כפיפות בטן רגילות/בהצלבה).

לפני חודשיים החלו לי כאבים מתחת לצלעות בצד שמאל (לא עשיתי כפיפות בטן מאז חלו הכאבים).

הכאבים החלו יום-יומיים לאחר אימון שהיה קצת יותר אינטנסיבי מהרגיל.

אין כאב בלילה, אך הכאב מתפתח במהלך היום.

בבדיקות דם ואולטרא סאונד שעשיתי לפני יומיים נמצא הכל תקין.

האם ייתכן קרע בשריר הבטן ואם כן איך ניתן לאבחן זאת?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בשרירי בטן?

הוספת תגובה

• סקרן לדעת איך נגמר, תסמיני זהים

בעיה זהה
    28/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשרירי בטן? - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/02/2011

יתכן שקיימת תזוזה בצלעות העלולה לגרום לזה
    לשם כך יש צורך בבדיקה
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפשעה חלק 2
    יוסי
    01/02/2011

הבנתי את התשובה ויש לי לי שאלה נוספת האם בכול המקרים של דלקות במפשעה עלי לעצור פעילות או שאם אני יבצע טיפול הולם(משחה,קירור,מסא'ג) אני יכול להמשיך לדומגא לחזק את האזור המפשעה בחדר כושר ולערוץ אימוני ריצה

לקביעת תור
    סגירה
    מפשעה חלק 2

הוספת תגובה

• מפשעה חלק 2 - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/02/2011

אתה מעונייו בתשובה שיכולה להינתן רק לאחר בדיקה מקצועית
    אוךי יש לך מתיחת שריר. אולי יש לך תזוזה בעצמות האגן, אולי הבעיה באה מהג
    הבנת
    אתה צריך בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי..

יוסי
    01/02/2011

אני גר בקריות איך אני מגיע אליך?לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי.. - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    03/02/2011

אני מקבל בחיפה בימי חמישי אתה יכול להתקשר לטל בחיפה 048121364
    ועד היום בצהריים ל-046291344

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפשעה
    יוסי
    31/01/2011

שלום דוקטור אני שחקן כדורגל מתאמן 6 פעמים בשבוע לפני שנה התגברו כאבים במפשעה השמאלית שנודעו לבסוף כדלקת לאחר נטילת כדורי ארוקוקסיה הוחלט על ידי הרופא המטפל שאצלו הייתי על זריקה לאחר מכן חזרתי לפעילות מלאה,כיום בערך לפני 4 ימים אני מרגיש שוב כאב בשריר המשפעה בהדרגה בעת לחיצה פנימה עם התנגדות ובעת לחיצה על השריר עצמו ויש לי 2 שאלות
    -האם זו דלקת או מתיחה או התכווצות?איך אני יכול להבחין?
    -והאם אני יכול לפנות עם בעיה זו לרופא המשפחה על מנת שיתן לי מענה?ואם לא אז למי עלי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    מפשעה

הוספת תגובה

• מפשעה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/02/2011

אתה צריך להבין שאם יש מתח בשריר כדור נגד כאב לא מרפא זאת
    נ
    להיפך הכדור עלול לשכך את הכאב ואתה תחשוב שהפציעה וחלפה ובכך לעשות יותר נזק
    אם יש לך מתיחה רופא משפחה לא יוכל לעזור לך
    אתה צריך לגשת או לכירופרקט או פיזיוטרפיסט לאיבחון וטיפול בבעיה
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת חלבון ואבנים בכליות
    מתייעץ
    31/01/2011

שלום
    באופן מקרי, במהלך ביקור אצל אורולוג, הוא ייעץ לי להפסיק לצרוך תוספי חלבון. לדבריו, לכליה יש יכולת מאוד מוגבלת לסנן את כמויות החלבון הללו ולכן, לטווח הארוך, יש סיכוי רב יותר לסבול מאבנים בכליה.
    אני בן 36, נוהג להתאמן כ-6 ימים בשבוע (אירובי וכוח, לסירוגין) ומשתדל לצרוך כ-100 ג' חלבון ביום במרווחים של כשלוש שעות-ארבע שעות (תלוי בלו"ז של היום).
    השאלה היא: עד כמה ההמלצה הזו גורפת? אם אכן הכיליה אינה מסוגלת לטפל בכמויות כאלה בזמן נתון אז גם אכילה של קופסת טונה, נניח, תעמיס על הכליה, לא?
    אשמח לשמוע דעתכם
    תודה

הוספת תגובה

• צריכת חלבון ואבנים בכליות - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/02/2011

אתה צורך המון חלבון שלא לצורך ובכך מסכן את בריאותך ומרוקן את כיסך
    אין שום צורך לצרוך חלבונים בכמויות כאלו
    אתה לא צריך לצרוך יותר מ15-20 גר ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספינינג
    מירב
    30/01/2011

שלום.
    אני כחודשיים וחצי לאחר לידה, ונכנסתי לשיעור ספינינג בפעם הראשונה, המדריכה ידעה שאני חדשה ועם זאת אמרה שעליי לפעול כמו כל הכתה - דהיינו שיעור ספינינג מלא עם כל המשתמע מכך. במהלך השיעור מאוד כאב לי לשבת על כסא האופניים, מדי פעם ריפדתי את הכסא עם המגבת שלי אך זה לא כ"כ הועיל. בסוף השיעור ממש כאב לי כל איזור הישיבה כולל עצם האגן, ניגשתי למדריכה בסוף השיעור ואמרתי שהכי קשה מכל השיעור היתה הישיבה ע"ג האופניים. היא בתגובה אמרה לי שככה זה בהתחלה ושצריך פשוט להתרגל. יש לציין שעם הצטרפותי לשיעור לא ניתנה לי כל הדרכה על ישיבה ופידול נכונים. אני נמצאת כבר יום למחרת השיעור וזה לא נשמע לי הגיוני שעליי לסבול מכאבים כאלה. עצם האגן מאוד כואבת לי וכל פעולה של ישיבה או קימה מלווה בכאב רב. מה גם וכל איזור שבא במגע עם הכסא כואב לי: הישבן, באיזור הפות ממש שורף לי, גם לתת שתן שורף לי...
    האם זה באמת נורמאלי? מה עליי לעשות כעת? האם חלילה נגרם נזק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ספינינג

הוספת תגובה

• ספינינג - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/02/2011

ראשית לפני שעולים על אופניים על המדריך\כה לדעת לכוון את גובה הכסא ושאר כיוונים כדי למנוע פציעות
    בתחילת הדרך יש להתחיל בהדרגתיות כדי לאפשר הסתגלות ומניעת פציעות
    התחילי רק חצי מהשיעור וכול שבוע הוסיפי 5 דקות עד שתגיעי לרמת הקבוצה
    האם נגרם נזק , קשה לדעת מבלי לבדוק אותך
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ברצועת הברך?
    מרים
    30/01/2011

אני בת 47 ולפני כחודש וחצי הצטרפתי לסטודיו להתעמלות לאחר שהתגלה אצלי אוסטאופרוסיס. בשעורים משלבים פעילות אירובית, חיזוק ומתיחות. מאחר ויש לי היסטוריה של רגשיות בברכיים אני מאוד נזהרת בשעורים. (אני מסתובבת כבר 16 שנה עם תופעה בלתי מאובחנת בברכים - על אף שלל הבדיקות שעברתי אף רופא לא הצליח לאבחן את הבעיה שלי: מה שקורה הוא שמידי פעם הברך מתמלאת נוזלים ומתנפחת, דבר המגביל את טווח התנועה. אין חום מקומי ואין כאבים. לאחר מספר ימים זה חולף. במשך 7 שנים סבלתי מהבעיה ברגל ימין וב- 7 השנים האחרונות הבעיה עברה לרגל השניה כאשר התופעה נעלמה לחלוטין מהברך הימינית. בכל מקרה, למדתי לחיות עם זה)

כעת לשאלתי - בימים האחרונים אני מרגישה קשיחות מסויימת ברצועה הפנימית של ברך ימין. בתחילה חשבתי שמדובר בתופעה המוזכרת הנ"ל (שכן הרבה פעמים זה מתחיל בקשיחות כזאת) אך לא כן. הברך לא מתנפחת ולאחר לילה של מנוחה הרגל בסדר. ואז שוב במשך היום נתפס לי שוב ואני לא יכולה ליישר את הברך עד הסוף. יש לציין שקרה לי דבר דומה לפני כשבועיים וזה חלף לאחר יומיים שלושה.

מה לדעתך הבעיה ברצועה וכיצד עלי לטפל בו? (לא אתנגד לשמוע חוות דעת גם לגבי הבעיה הכרונית!)

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ברצועת הברך?

הוספת תגובה

• בעיה ברצועת הברך? - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/02/2011

יש לך בעיה בתפקוד הברך , נקודה.
    אך מרבית בעיות הברכיים נןבעות מליקויים בתפקוד כף הרגל ו\או האגן
    ויש צורך לבדוק זאת כדי למנוע את המשך שחיקת הברך
    יתכן וקיים צורך בהתאמת נעליים או מדרסים
    צריך גם לבדוק מה בתזונה שלך גורם לאוסטאופרוסיס
    אשמך לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במדרגות - ברכיים
    אני
    28/01/2011

שלום,

שמעתי שאורתופד המליץ על מנת למנוע שחיקת סחוס בברכיים להימנע מעלייה וירידה במדרגות. בעבר כבר שמעתי שירידה במדרגות לא מומלצת, האם נכון שגם עלייה?
    כמו כן, המליץ ללכת על מכשיר הליכה במצב של מישור ולא שיפוע.

מה נכון? אני ומשפחתי הולכים לחדר כושר, ולא הייתי רוצה שנעשה שלא לצורך פעולות מזיקות.

אודה לתשובתכם ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במדרגות - ברכיים

הוספת תגובה

• עליה במדרגות - ברכיים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    30/01/2011

אכן כשקיימים בעיות בברך אז מומלץ להימנע בפעילות היצרת מאמץ בזמן כיפוף על הברכיי כמו בעלייה ובעיקר בירידה. אך זה לא הפיתרון. יש צורך בבדיקה מעמיקה כדי לבדוק מה כרגע גורם לכאבי הברכיים. יתכן וקיימים ךיקויים בכפות הרגליים או חוסר סימטריה ברגליים היכולים לגרום לליקויים בתפקודי הברכיים.
    אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים

אני
    31/01/2011

כלומר, אם אין (עדיין?) בעיות ברכיים (אני בת 40+), האם אכן לא מומלץ לעלות במדרגות?
    האם לוותר על שיפוע במכשיר הליכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות שרירים
    מירה
    28/01/2011

שלום רב
    אני בת 70 רוקדת רקודי עם כ-7 שניםפרט לכך לא עושה שום ספורט (לא אוהבת)
    כשהתחלתי בריקודים היו לי כל לילה התכווצויות שרירים עשיתי קצת מתיחות וכנראה בעקבות ההתמדה הם הופסקו עכשיו אני מאד מאד סובלת מהתכווצויות שרירים בשוקיים לאחר הליכה בקניון או בסופרסל כלומר רק אחרי עמידה ממושכת ורק בשוכבי לישון הכאב הוא בלתי נסבל וכאילו משהו נמצא בתוך השוק ומכווץ את השריר ורק אחרי שאני יורדת מהמיטה זה חולף אבל קורה לי מספר פעמים בלילה הלילות שלי טרופים
    שנים אני סובלת מהתכווצויות אבל בצורה קלה ולעיתים רחוקות. ניסיתי מגנזיום כינין אבץ ויטמין e שום דבר לא עזר מה אפשר לעשות? אני הרי לא יכולה להפסיק לטייל ומדוע זה קורה רק בשכיבה גם כשאני נחה ביום.? וכמו שצינתי אך ורק אחרי עמידה או הליכה איטית של בערך שעתיים

בתודה ובתקווה לעזרה מירה

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות שרירים

הוספת תגובה

• התכווצויות שרירים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    30/01/2011

ריקודים זו התעמלות מצויינת ואינך צריכה לעשות שום פעילות מעבר לזה.
    התכווצויות ברגליים שאת מתארת יכולות להיגרם מהצרות בתעלת עמוד השדרה היוצרת לחץ על עצבי הרגליים.
    יש צורך לבדוק זאת ואשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ולחץ דם
    סיגל
    27/01/2011

אני בת 45, עוסקת מאז ומתמיד בספורט: שחיה ריצה, חדר כושר וכו'.
    לפני כשלוש שנים זוהה אצלי לחץ דם באזור ה- 140/90 ומאז קיבלתי טיפול תרופתי והמשכתי לעסוק בספורט, לאחרונה, לאחר פעילות גופנית, היה לי אבוד חלקי של שדה הראיה שחזר לתקנו כעבור כ- 20 דקות. הסתבר שלחץ הדם יצר מאזון. בדיקות נוספות כמו ראיה וסיטי מוח לא הצביעו על הפרעות כלשהן. קיבלתי מנון גבוה יותר של תרופה להורדת לחץ הדם. שאלתי היא, האם אני יכולה להמשיך בפעילות הספורטיבית שציינתי לעיל או שעלי להגביל את עצמי לפעילויות בעצימות נמוכה? איך אוכל לדעת מה מתאים על מנת שלא אמצא את עצמי שוב בסיטואציה דומה?תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט ולחץ דם

הוספת תגובה

• ספורט ולחץ דם - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    30/01/2011

כעט מומלץ לעסוק בפעילות מתונה כדי לא ליצור שינויים דרסטיים בלחץ הדם. בכול מקרה צריך לבדוק את נחיצות התרופה וליבדוק מה הגורמים המשפיעים על לחץ הדם- תזונה, מתח,
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם

איתי הר-ניר
    30/01/2011

שלום, חשוב לנטר את לחץ הדם לפני/ במהלך ואחרי הפעילות.

כעיקרון כפי שצוין פעילות גופנית מתונה עד בינונית בנפחים.

על פי המלצות הקולג האמריקאי לרפואת ספורט 40%-60% מרזרבת הדופק 30-60 דקות בשאיפה לאימון בכל ימי השבוע.
    בדירוג המאמץ שלך יש לתת את הדעת על התחושות הסובייקטיביות, ובערכים של קושי בין 1-10 את אמורה להתאמן במאמצים שבהם את מרגישה 3-6, כאשר 1= לא לעשות כלום ו 10= מאמץ מרבי.

אם בניטור ערכי לחץ הדם מתקבלים ערכים של 220/120, יש להפסיק את הפעילות הגופנית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בברך
    ארז
    21/01/2011

במידה ואני נדרש לטיפול תרופתי אנטי דלקתי למשך 20 יום,כאשר לאחר 10 ימיי כדורים אין שום הטבה האם יש טעם להמשיך בטיפול התרופתי.במקרה שלי כדור סלקוקוס 200 מ"ג אחד ליום? או לנסות טיפול אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בברך

הוספת תגובה

• דלקת בברך - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    22/01/2011

אל תנסה לטפל בבעיה רק באופן תרופתי, בעיית הברך היא בעיה מכנית ויש לבדוק את המקור של הבעיה
    מרבית בעיות הברך נובעים מליקויים בתפקוד כף הרגל ו\או האגן ויש לבדוק זאת
    יש גם לבדוק נחיצות למדרסים והתאמת נעליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ מתח ואי שקט בספורט תחרותי
    ליאור
    21/01/2011

כבר כמה שנים שנדבקתי בכדורגל ,זה היה בתקופה של דיכאון כשהייתי בן 17 , שמתי לב שכשאני משחק כמו מטורף , כלומר רץ מהר והרבה ,אני שוכח מהחרדות שלי , ועם הזמן התחלתי לאהוב גם את עצם המשחק , הטכניקה הבישולים וכל התנועות וגם את הרוח שבמשחק , המתח והשמחה בעת הבקעת גול , זה משפר את הביטחון עצמי , אבל לאחרונה נכנסתי לקטע חזק , אני בן עשרים , משחק עם חברים חצי שעה פעמיים ביום , ואני משחק נגד כדורגלנים טובים כדי שזה יתן לי מוטיבציה לרוץ ושיהיה רוח של טירוף, ויש בהחלט מתח חזק מאוד במשך המשחק , למרות שזה משחק ידידותי ואני בכלל לא מקצוען , בכל אופן הבעיה שקשה לי מאוד עם המתח שבין המשחקים , קשה לי להירדם בלילה , כי אני לא מפסיק לחשוב ולפנטז על כדורגל , הרפלקס והעירנות טובים אצלי , והם מונעים ממני רוגע ושלווה במשך היום, ואם אני משבית אותם , יורד לי המוטיבציה לשחק , בקיצור אני רדום כשצריך להיות ערני , אני ערני כשצריך להירגע או לישון , היום רעדתי ממש לפני שבעטתי פנדל ,זה כמעט שיתק אותי , מזל שהבקעתי , זה מאוד הרים לי את המצב רוח , סליחה שדאני מפרט וכותב הרבה , פשוט אני רוצה שתבינו טוב מה עובר עלי , האם יש לכם עצה בשבילי? תודה רבה

הוספת תגובה

• למה אני לא זוכה לתשובה?

ליאור
    22/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ מתח ואי שקט בספורט תחרותי - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    22/01/2011

נראה שאתה הגעתה לעולם הספורט מתוך איזה מצוקה שיתה קיימת בך. מן הסתם עבורך ספורט זה לא ספורט אלא משמש עבורך אופן שבו אתה נותן פורקן למתחים. בגלל זה עבורך הספורט הוא כמו סם. לפעמים זה בסדר אם זה בה באופן בו אתה גם פונה לקבלת עזרה עבור הבעיות שבגינם הגעתה אל הספורט.
    סביר להניח שקיימים מצבורים רגשיים מהעבר שעדיין גורמים למתח שבו אתה שרוי ורצוי שתיגש לקבל עזרה בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ליאור
    22/01/2011

אה , זה אומר שכל בנאדם בריא אין לו שום מתחים והוא אמור להיות רגוע ואם הוא משחק באיזה ספורט זה רק בגלל הכיף לשחק? אני כבר כמה שנים מנסה לטפל במתחים שלי , בכעסים ובפחדים , הוצאתי המון המון כסף עבור פסיכולוגים ופסיכיאטרים , ואני גם לוקח תרופות , ואני בכל זאת תמיד בדיכאון ובמתח ועצבני , הספורט מרגיע את זה , טוב אז אין פיתרון לבעיה שלי , הבנתי תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסול
    יוסי
    20/01/2011

חוויתי נקע בקרסול עם נפיחות בינונית בלי דימום וחום ולאחר 3 שבועות שכללו תרגילי פיזותרפיה ואימוני ריצהחזרתי לאימונים ,כעת חודשיים אחרי אני מתאמן בכדורגל עם מגן קרסול אבל יש עדיין נפיחות קלה וכאבים בתנועות חדות בצד הפנימי והחיצנוי של הקרסול רציתי לדעת מה באפשרותי לעשות כדי לטפל בבעיה שלא יכאב לי
    ודבר נוסף חשוב!עם תוכל לתת לי תרגילים לחיזוק רצועות הקרסול חשוב לי מאוד!
    תודה יוסי....

לקביעת תור
    סגירה
    קרסול

הוספת תגובה

• קרסול - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    22/01/2011

נקע בקרסול גם גורם לקרעים עצביים הגורמים לחוצר יציבות
    השיקום צריך לכלול גם שיקום של מערכת העצבים
    יש לכלול תרכילי פטרייה ותרגילים דינאמיים
    ואם זה לא עוזר אתה מוזמן להגיע אלי לבדיקה מקיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בלברום? נזק בלתי הפיך?
    יוסי
    20/01/2011

לפני 3 שבועות משך אותי חבר ביד בכח ואני התנגדתי, כתוצאה מזה כנראה נמתח לי השריר, כאב לי אבל ברוך ה' זה עבר, כעת אין כאבים אבל מאז אני מרגיש ובעיקר שומע קליקים מאותה כתף, בעיקר בבוקר כשאני קם ונמתח, או בלילה כשאני מתהפך, אבל גם סתם כך באמצע היום, נגיד שאני לובש בגד או מוציא משהו ממדף גבוה.

עשיתי תור לאורטופד אבל זה רק בעוד חודש וחצי, (טירוף), בינתיים אני מאד דואג, וזה גם מפחיד לעשות תנועות חזקות וחדות.

האם זה אומר נזק לאיזה גיד? חוסר יציבות? זה אומר שנגרם נזק לא הפיך? זה יכול לעבור לבד? זה אומר שעכשיו אני מועד לפרוק את הכתף? אני מפחד בינתיים לשחות או להתעמל ולטייל.,

קראתי קצת באינטרנט וראיתי שתופעה כזאת יכולה ללמד על קרע בלברום אפילו ללא כאבים, והכי מפחיד שאי אפשר לגלות זאת בבדיקה קלינית אצל רופא, או באולטראסאונד, הרי לא יתנו לי בקופ"ח לעשות בדיקת אם אר איי אם לא יראו כלום באולטרא סאונד.

האם בינתיים עלי להגביל את עצמי מפעולות או להתנהג כרגיל?

האם מנגנון של משיכה חזקה מאד ביד יכול לגרום פגיעה בלברום?

אודה לך מראש על התייחסות לשאלות הנ"ל,

יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בלברום? נזק בלתי הפיך?

הוספת תגובה

• קרע בלברום? נזק בלתי הפיך? - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    22/01/2011

מה שחשוב במצבך זה להגיע כמה שיותר מהר לבדיקה שבעקבותיו תתחיל מיידית בטיפול
    היכולת שלך להשתקם מפציעה כמו קרע בשריר תלויה בכמה שיותר מהר מטפלים בבעיה
    אשמח לעמוד לשירותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארקוקסיה
    יוסי
    19/01/2011

בשנתיים האחרונות חוויתי 3 דלקות 2 בחיבור של המשפעות ואחת בקרסול לקחתי קרוב ל120 כדורי ארקוקסיה בתקופה הזאת יש לי שתי שאלות
    -אני מרגיש קצת אי נוחות אולי פסיכולוגית ואולי בבטן האם יש איזה תרופה שיכולה לעזור?
    -איך אני מונע דלקות האם חיזוק השרירים בחדר כושר עוזר?

לקביעת תור
    סגירה
    ארקוקסיה

הוספת תגובה

• ארקוקסיה - תגובה

ד''ר רון גולן
    20/01/2011

שלום יוסי,
    אין צורך בטיפול תרופתי לכל בעיה.
    יש מקום לשלב טיפולים פיסיותרפיים ושיקום נכון, עם חזרה בדרגתית לפעילות מלאה
    חיזוק שרירים יכול לעזור, אך גם הוא צריך להתבצע במסגרת שיקום ובצורה נכונה.
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה