פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחזה/ריאות
    אבי ברנר
    12/11/2008

ביתי בת 14 שחקנית כדורסל פעילה , במהלך החודש האחרון מתלוננת על כאבים בחזה ועל קושי לנשום במהלך ריצה/התאמצות לאחר פעילות של מספר דקות. רופא המשפחה פתר אותנו באבחנה של MUSCLE CRAMP ושלח אותנו לבצע בדיקת דם על חוסר אפשרי בברזל - הבדיקה יצאה תקינה. כיצד להמשיך ? לאיזה רופא יש ללכת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה/ריאות

הוספת תגובה

• זה משמעותי מאוד

ד''ר גל דובנוב-רז
    13/11/2008

אנו מתיחיסם לכאבים בחזה במאמץ בחומרה רבה, גם אם לרוב מדובר במאורע שרירי ולא לבבי. מציע לפנות ליעוץ קליני של רופא ספורט בהקדם, אפשר גם אצלנו בירושלים או איתי בימי א' בת"א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי הקשורים לרפואת ספורט
    לילך ברהום
    12/11/2008

אני יודעת שיש אפשרות ללמוד בוינגייט תחומי הקשורים פחות או יותר לרפואת ספורט אבל אני רוצה ללמוד ספורתרפיה יש מה לעשות עם המקצוע הזה בארץ כי הסבירות שיעסיקו רופא לעבוד בספורתרפיה מאשר סטודנטית ללא תואר השאלה שלי אם אפשר ללמוד את התחום של ספורתרפיה או רפואת ספורט ולא להיות רופא

הוספת תגובה

• רפואת ספורט היא רפואה

ד''ר גל דובנוב-רז
    13/11/2008

ולכן צריך להיות רופא קודם.
    הפן שאת מתכוונת אליו קרוב יותר לפיזיותרפיה, לכן צריך ללמוד את זה קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים
    גל
    11/11/2008

לאיזה תחום לימודים עלי ללכת אם ברצוני להיות רופא ספורט ואילו תחומים בדיוק עוסקת רפואת הספורט

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• קןדם צריך להיות רופא...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    11/11/2008

לא צינת את גילך - לרוב דרוש לסיים תיכון, פסיכומטרי, להתקבל לבי"ס לרפואה ולסיימו. כעת שתי אפשוריות - להתמחות בתחום מסוים או להשא ררופא כללי ולבצע רק לימודי רפואת ספורט. אנו ממליצים התמחות כלשהי, לרוב ברפואת משפחה/אותרופדיה/ילדים או פנימית - ואז לימודים של 3 שנים להיות רופא ספורט.. אנו עוסקים בכל הבטי הפעילות הגופנית והמחלות/פציעות - גם ספורטאים, אך כמובן גם האוכלוסיה הכללית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש קבועים בחדר הכושר
    מאירוביץ
    10/11/2008

שלום כל אימון כושר עם תחילת המאמץ מתחילים לי פיצוצי ראש שלא מאפשרים לי להמשיך את האימון לחצים בראש בעיקר בתרגילים בשכיבה כמו שכיבות שמיכה וכפיפות בטן מה עושים? מה מונע את זה? ככה זה כבר 22 שנים משחרורי מהצבא התחלתי להיתאמן במכון כושר עם הפסקות של פרקי שנים עד היום. לתשובתכם מודה מראש מאירוביץ עם הכאב בראש

הוספת תגובה

• מיגרנה?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    11/11/2008

דפדף מטה וראה תשובתינו בנושא מלפני כחודש. כעקרון, זה אופיני למיגרנה, וזה שזה כבר 22 שנה - לא סביר שמדובר בגידול.. נסה להמנע מתרגילים שגורמים לעליית לחץ בראש כמו למשל כפיפות בטן - יש מספיק תרגילים אחרים לעשות. אפשר לנסות נוגדי כאב לפני האימון. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי יד-צוואר
    תומר
    09/11/2008

שלום רב, בחודשים האחרונים, מדי פעם, אני חש בכאבים, לפעמים זה בא לידי ביטוי בזרמים באמה והתחושה המוזרה מורגשת גם בכפות היד, הכאב הוא משני צידי הגוף. בדר"כ הכאב מגיע עם תופעת צוואר תפוס שכמעט תמיד תפוס בצד השמאלי. אני פעיל פיזית בחדר כושר, אופניים ויוגה. אורטופד הפנה אותי לבדיקת העצבים והמוליכות נמצאה תקינה. עשיתי צילום צוואר שטרם קיבלתי את תוצאותו. שאלתי, יש לי הרגשה שהכאבים מופיעים לאחר רכיבות באופניים. האם בתחום רפואת הספורט ידוע על בעיות מעיין אילו בקרב רוכבי אופניים?אני רוכב פעם בשבוע 25 קילומטר בכל פעם. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי יד-צוואר

הוספת תגובה

• בודאי

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    10/11/2008

קרוב לוודאי שמדובר בלחץ על עצב כצוצאה מפריצת דיסק צווארי. ברכיבה על אופניים וספיניניג, יש מתח מוגבר על הדיסק כתוצאה מהפעלת שריר הצוואר לתמיכת הראש. ניתן להעזר ברופא המשפחה ופיזותרפיה להקלת התופעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסקוס
    שיר
    08/11/2008

שלום עברתי בדיקת MRI לאחר כאבים עזים בברך התוצאות כמות קטנה של נוזל בברך בקרן האחורית של המיניסקוס המידאלי סיגנל גבוה מרכזי ללא נגיעה בשוליים של המיניסקוס מתאים לנזק ניווני ללא עדות לקרע ממש. הליטרלי שמור. הרצועות שמורות. חשוב לציין אני רקדן מקצועי והייתה נעילה של הברך. אני מבצע פיזיותרפיה שבזכותה שיפרתי את טווח התנועה אך עדיין ללא יישור מלא וללא כיפוף מלא וכאבים עזים ביותר בעת יישור. ברצוני לדעת מה פירוש התוצאות ומה עליי לעשות ע"מ לחזור לפעילות גופנית מהר ככל האפשר.

לקביעת תור
    סגירה
    מניסקוס

הוספת תגובה

• אורתופד המומחה בברכיים

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    09/11/2008

יעזור לך לחבר בין תלונותיך (ויש הרבה שאלות שצריך לשאול), הממצאים בבדיקה הגופנית, הממצאים בCT, והדרישות שלך מהברך. קרוב לוודאי שיציעו לך ארתרוסקופיה, כי נעילות מרמזות שיש חתיכה חופשיה מהמניסקוס המפריעה לטוח התנועה וגורמית כאבים. יש הרבה רופאים טובים בתחום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים בדופק גבוה לאורך זמן
    שלומי
    06/11/2008

שלום אני רוכב על אופניים כל יום שבת כבר כמה שנים בקיץ באחרון רכבתי כפעמיים בשבוע בממוצע הדופק שלי עולה מאוד מהר- מספיק עליה של כמה עשרות מטר שאני מתאמץ והוא עולה לאזור 185 אני רוכב כ3 שעות ברוטו ומסיים אימונים בדופק ממוצע של 160 בעליות ארוכות הדופק מגיע לאזור 190 לרוב אני מרגיש טוב ורק במאמצים קיצוניים ולעתים רחוקות יש לי קצת כאבים בחזה שעוברים מיד עם מנוחה קצרה אני בן 37 ושוקל 100 גובהה 178 האם זה תקין? כמה זה מסוכן? תודה מראש

הוספת תגובה

• מבחן מאמץ

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    07/11/2008

כעקרון לא צפוי סיכון כלשהו, בהנחה ואתה בריא. כדאי לפעמים לעשות מבחן מאמץ שיבדוק את תגובת הדופק שלך למאמץ נתון - כך נראה עד איזה דופק אתה מגיע ובאיזה עומס, ומה מידת הכושר. המבחן גם בודק את הפעילות החשמלית של הלב תוך כדי המאמץ המוגבר. מבחן מאמץ משולב, הבודק גם את שחלוף הגזים במאמץ, יכול גם לזהות את הסף האנאירובי ומידת הכושר בצורה מדויקת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול לאחר מאמצים אינטנסיביים
    omry
    06/11/2008

שלום שמי עומרי ואני מאמן כושר/ מתחרה בענפי ספורט שונים. לאחר מאמצים אינטנסיביים מופיע אצלי שיעול שמלווה אותי במשך לפחות שעה לאחר סיום המאמץ. יש לציין כי אני בכושר ארובי וכללי מצויין ,ואינני סובל מבעיה נשימתית כזו או אחרת ביומיום או במהלך אימונים רגילים. אשמח לחוות דעת רצינית בעניין ,בקופת החולים המליצו לי לא להתאמן חזק :-) תודה מראש עומרי

הוספת תגובה

• EIA או EIB..

ד''ר גל דובנוב-רז
    06/11/2008

שיעול אחרי מאמץ אופיני מאוד לכיווץ-סימפונות ממאמץ (exercise0indeuced bronchoconstriction). אם יש רקע אלרגי או אסתמטי, אפילו בעבר הרחוק, זה נקרא exercise induced asthma, המופיע בכ- 70%מחולי האסתמה. ניתן לאבחן זאת על ידי ביצוע בדיקת תפקוד ריאות לאחר תגר מאמץ דרך קופת החולים. גם אצלנו ניתן לבצע בדיקה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והטיפול?

omry
    07/11/2008

במידה וזו אכן הבעיה ,מהו הטיפול המומלץ בד"כ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם האבחנה

ד"ר דובנוב-רז
    07/11/2008

ואז נדבר. האם יש רקע של אסתמה/אלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל תקין

omry
    07/11/2008

לעולם לא סבלתי מקוצר נשימה או סימפטומים אחרים של אסטמה .באימון רגיל בדופק הגיוני (סביב 85% דופק )הכל תקין! אני עוסק בספורט מגיל 6 ותמיד הרגשתי מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אלון
    06/11/2008

שלום, מקווה שכאן זה המקום המתאים לשאול את השאלה הזאת ואם לא אשמח אם תפנו אותי לפורום הנכון. האם יש דרך לקבוע האם שריר הוא חלש(קלינית) או סתם עייף? האם יש בדיקה שבודקת זאת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• זה בדיוק המקום

ד''ר גל דובנוב-רז
    06/11/2008

אך תפרט יותר במה מדובר. יש מחלות שריר מולדות, ויש דרכים לבדוק כאלו דברים - אך ספר את הסיפור המלא ונשתדל לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב רגל שמאלי (מעטפת עצם השוקה)
    arianecuki
    06/11/2008

שלום, אני בת 32. לפני שנתיים התחלתי ללמוד בלט. ולפני חודש התחיל לכאוב לי במעטפת עצם השוקה (כאבים חזקים) כשאני יושבת או נשכבת על הצד הימני). לפעמים יש לי גם כאבים בחיבור בין הרגל למותן (גם בצד שמאל). אני עשיתי CT והרופא אורתופד אמר לי כי הכל בסדר. מה עלי לעשות? תודה, אריאן

הוספת תגובה

• איך את יודעת שזו המעטפת

ד''ר גל דובנוב-רז
    06/11/2008

ולא שבר מאמץ? האם בוצע צילום רגיל של האזור הכואב? ואיזה CT עשית? הכי טוב במצבים אלו לשמוע את הסיפור המלא ולבצע בדיקה גופנית כדי לזהות בדיוק היכן הכאב - ע"י רופא המשפחה, אורתופד או רופא ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופעת בצקות לאחר הפסקת פעילות פתאומ
    תמר מחול
    06/11/2008

חברתי בת 40 עסקה מספר שנים באופן אינטנסיבי בספורט במכון כושר שכלל ריצה , הרמת משקןלןת, ספינינג, שחיה, כמעט מדי יום כשעתיים. לאחרונה פסקה באופן פתאומי את כל עיסוקיה בספורט ואז הופיעו בהדרגה בצקות שהחלו ברגלים ודי מהר התפשטו לכוון הבטן, אין מימת, היא כרגע בבירור מקיף של הבעיה שכוללת בדיקת תפקוד לב ימני, תפקודי כבד, כליה וכו, שאלתי היא האם ישנה אפשרת שתופעה זו היא אך ורק תוצאה של הפסקת הפעילות האינטנסיבית האובססיבית בנוסף אציין , שיחד עם הפעילות הגופנית נהגה לשתמש באופן תכוף בכדורי פוסיד, ובשתית תה סנה, בתודה מראש על התיחסותך

הוספת תגובה

• פוסיד??

ד''ר גל דובנוב-רז
    06/11/2008

חברתך צריכה כמובן יעוץ רפואי מקיף ודחוף, כולל הערכה בכיוון של הפרעה בדימוי הגוף ובהרגלי האכילה.. שימוש תכוף בכדורי פוסיד ועיסוק אובססיבי בספורט הם כמובן סימנים מאוד מחשידים בכיוון זה. לעתים לאחר עלייה מהירה בצריכת האנרגיה (כמו בעת האכלה מחדש של אנורקטיות) מופיעות אכן בצקות והדבר עלול להיות מסוכן. מאחלים בריאות שלמה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין סינוביטיס חולפת לכדורגל ?
    אמא
    04/11/2008

בני בן 6 וחצי. שיחק כדורגל במשך כל השנה שעברה. באוגוסט השנה החל לצלוע כתוצאה מכאב בברך. בדיקות דםב היו תקינות כולן. נצפה נוזל במפרק האירך השמאלית. נעשו 2 צילומים בטווח של חודש אחד מהשני, ללא ממצאים. הרופא אומר שכנראה מדובר בסינוביטיס חולפת. מכיוון שהרגישות נמשכה גם לאחר שהצליעה חלפה, הוא עדיין במעקב, נראה לי שבמטרה לשלול שמדובר בשלב מקדם של תסמין פרתס. נכון להיום יש שיפור. הוא עושה הכל ללא כל בעיה, למעט רגישות קלה כשמסובבים את מפרק הירך בפיסוק צפרדע, בשכיבה, כשהרגל השניה ישרה. שאלתי. האם יכול להיות קשר לכך ש משחק כדורגל ? הוא ילד רזה מאוד, גובה ממוצע, אבל חזק. בועט חזק ונחשב טוב בכדורגל ( הכל יחסית לגיל כמובן) , זאת אני שואלת במטרה לנסות להבין את הגורם. שאלתי השניה. האם הוא יכול באופן עקרוני להמשיך לשחק ? היינו אצל 2 אורטופדים לפני כ חודש. אחד אמר שעליו לנוח ולא לעשות כלום, שני אמר שיעשה פעילות רגילה, כולל כדורגל. שניהם אורטפדים לילדים, נחשבים טובים. אודה מאד לתשובתך.

הוספת תגובה

• קשה לומר

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/11/2008

חסר לי רק פרט מידע חשוב - האם כל החודשים הללו הוא פעיל ומתרוצץ כרגיל - או שמא הגבלתם מפעילות?
    בד"כ השינויים של פרתס יתבטאו בצילום רנטגן שנעשה אחרי חודש. מאידך, הסינוביטיס גם היא לרוב חולפת ללא שריד - וכעת אנו 3 חודשים אחרי. נראה לי שלא צפוי נזק אם ימשיך בפעילות רגילה בביה"ס, אחה"צ ובכדורגל (מה גם שבגיל הזה הרי לא מדובר באימונים יומיומיים, וחלק ניכר מהזמן כולל עמידה בתור וריצה בין קונוסים..), בעיקר אם את רואה שהתלונות במגמת ירידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוביטיס ? פרטס ? המשך..

אמא
    04/11/2008

תודה רבה לך ד"ר על תשובתך! לגבי שאלתך. בתקופה זו של 3 חודשים האטנו את הפעילות, דהיינו הפסקנו עם חוג הכדורגל, הילד נמנע משעורי ספורט, אך מטבעו ילד שובב, מרבה לרוץ וממשיך , כי הרי לא ניתן לשלוט בתנועותיו בביה"ס. כשהיה מתאמן, מדובר בחוג פעמיים בשבוע + משחק בכל הזדמנות אפשרית, ובעיטות חזקות למרות גופו הצנום. היום עשינו שוב אולטרא ס. במפקר הירך, והודגם נוזל בינוני ,לא צלול. חזרנו לאורטופד שבדק את טווח התנועה וקבע שיש הגבלה רבה בטווח התנועה, למרות שהילד מאד ויטלי, פעיל וקופצני והולך ללא צליעה. נתחיל כנראה פיזיוטרפיה ונחזור שוב על הצילום ?(כמה צילומים..) כדי לבדוק אם יש שינויים. לא נשלחנו למיפוי כיוון שהרופא אומר שכיוון שהילד מתפקד בסה"כ טוב , נמתין. מבקש עדיין להמנע מפעילות מאומצת, המליץ על שחיה ורכיבת אופניים. אשמח מאד לשמוע דעתך, בהתיחס גם לפרטים אילה. המון המון תודה אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל לא צלול?

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/11/2008

זה פרט חשוב. יחד עם הגבלה רבה בטווח התנועה עדין, אחרי 3 חודשים - נשמע שצריך להמשיך בירור ע"י רופא ילדים ואורתופד ילדים, שכן מאוד חשוב להבין מה טיב הנוזל והמחלה בפרק. נוזל לא צלול יכול להיות תסנין של דלקת אן קצת דימום לפרק - חשוב לברר עד הסוף, אולי לנקר תחת אולטראסאונד ולקחת דגימות. ברור שעד שלא נדע מה האבחנה, קשה יהיה לתת המלצה מלומדת לגבי אופי פעילות. כעקרון נראה לי שאם הילד פעיל כפי שאת מציינת, לא כואב לו, אז לא נראה שיש סיבה להגבילו במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לשין ספליט , מה לעשות? מה מומלץ
    יואב
    02/11/2008

אני חושש שיש לי שין ספליט - הכאבים הם בעצם השוק, ממש באמצע בין הברך לבין הכף רגל. הכאבים הם כשאני לוחץ על האיזור , ולא מרגיש אותם ביום יום. (בטעות נגעתי ברגל היום וחשתי כאבים קלים). - הכאבים הם באיזור ספציפי - ולא על כל הרגל . הכאבים בם בעיקר ברגל שמאל (רגל שנפצעתי בה בעבר וגם קצת בימין). האם אני צודק? ממה זה נגרם ? אני רץ עם נעליים מתאימות ומדרסים מה ניתן לעשות? 1. האם יש תרגילי חיזוק? מתיחות ? ..2. האם לנוח, וכמה זמן ? 3. האם יש משחה , כדורים ? 4.אוכל שכדאי לאכול להתגבר על זה ? 5. אני מעוניין להשתתף בחצי מרתון ת"א הקרוב (אפילו בקצב איטי) האם זה אפשרי, או מסוכן ? 6. האם ניתן לנוח אחרי הח"מ ת"א - וזה לא יזיק לי ?

הוספת תגובה

• שכחתי,,,, ותודה לעוזרים

יואב
    02/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/11/2008

אך תמיד אנו דואגים שאולי מדובר בשבר מאמץ או תהליך אחר בעצם. מומלץ לפנות לרופא המשפחה/ אורתופד/ רופא ספורט לשם בדיקה גופנית וצילומים לפי הצורך . הטיפול כעקרון הוא הפחתה בעומס האימונים ונוגדי כאבים/דלקת. לא צפוי סיבוך ממשי אם תרוץ בכ"ז - אולם כדאי לדעת שאכן זו האבחנה קודם כל. וכן, אפשר לנוח אחרי חצי מרתון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עברתי צילומים ומיפוי לפני

יואב
    03/11/2008

כשנה ואני לא מת לעשות זאת שוב. (חשיפת קרינה) את צודקת שעדיף לעשות אבחנה, אבל אהבתי את התשובה השניה , שאוכל לרוץ ואנוח אח"כ... (מעניין כמה לנוח? עד שלא ארגיש את הכאבים כשאני לוחץ על העצם?) האם לשים פלדן ג'ל? (של פייזר) , והאם מתיחות ועיסוי בקרח עוזרים (במקביל למונחה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לנסות

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/11/2008

הג'ל מכיל חומרים נגד דלקת וכאבים, כמו וולטרן או בן-גיי, גם הקרח מפחית מהתהליך הדלקתי. יכול להקל על הכאבים, אך לא צפוי להחיש את ההחלמה. זה יקרה עם פחתת העומסים אחרי המרוץ. לא מנסה להשביז, אבל האם תסיים אותו למרות הכאב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע
    רמית
    01/11/2008

שלום שחקן כדורגל , לאחרונה החלו לי כאבים במפשעה ימין ממש בחיבור הרגל לגוף למרות הכאב המשכתי להתאמן. יש לציין שהכאב מציק ומגביל קצת אך הוא סביל. הפיזיוטרפיסט בקבוצה אמר שאולי יש לי בקע ספורטאים. מהו בקע ספורטאים ואיך ניתן לטפל האם וולטרן וכדורים יכולים להועיל או טיפול פיזיוטרפי אחר? והאם אני יכול להחמיר את המצב שאני ממשיך לשחק על הכאב? בתודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    בקע

הוספת תגובה

• בקע

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/11/2008

נפוץ אצל כדורגלנים. מדובר בבליטה של אברי הבטן בין השרירים שבאזור המפשעה. הטיפול הוא ניתוח תיקון, ומולץ להבדק ע"י כירורג כדי לאשר את האבחנה. לעתים מנסים תרגילי פיזותרפיה כי כאב באזור המפשעה יכול לנבוע גם משרירים רבים באזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת יתר אצל בן 3.5
    אמא אוהבת
    30/10/2008

בני בן שלוש וחצי וסובל מהשמנת יתר הייתי מעוניינת לקבל אינפורמציה על המסגרת המתקיימת בהדסה הר הצופים וכן על מקורות לתמיכה. בתודה מראש אמא אוהבת

לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר אצל בן 3.5

הוספת תגובה

• "הנאה בהנעה"

ד''ר גל דובנוב-רז
    02/11/2008

התכנית לטיפול בילדים עם עודף משקל של הדסה, פועלת כעת בשישה אתרים בירושלים, בית שמש ומכבים - אך מגילאי 5-6 ומעלה. אנו בתהליך הרחבת הפעילות לגיל הרך, אך זה יהיה באתר אחד בלבד בשלב ראשון, טרם הוחלט. בינתיים, לילדים הקטנים אנו מציעים יעוץ פרטני לגבי הרגלים בריאים בהביט התזונה והפעילות, כאשר במקום חוג ממש - לנסות ולהיקפו בהזדמנויות פעילות, כגון ג'ימבורי, תלת-אופן, גן שעשועים, ובהחלט חוגי תנועה כלשהם. אפשר להפגש במרפאה בהר-הצופים (דרך זימון תורים הדסה), או ב"הדסה אופטימל". בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה