מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האםמירי20/01/2009
בזמן טיפולי פוריות(זריקות+הזרעות) מותר לעשות פעילות אירובית דופק עד 140 5 פעמים בשבוע במשך 55-60 דקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את מאומנת - אולי..
ד''ר נעמה קונסטנטיני21/01/2009אין הרבה מחקרים בתחום זה. באחד דווקא נמצא כי פעילות גופנית של מעל ל- 4 שעות בשבוע בשנים שלפני הטיפולים הפחיתה משמעותית מסיכויי הפוריות. חשוב להשאר פעילה, אך אולי ניתן להוריד את העצימות והמשך לתקופה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירי21/01/2009תודה על התשובה להוריד לכמה? מה הדופק? כמה זמן? כמה פעמים בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה אפשרויות
ד''ר נעמה קונסטנטיני24/01/2009דופק הוא עניין אינדיבידואלי, הוא גם יכול להשתנות לאורך הטיפולים בגלל רמות האסטרוגן - לכן נמיר אותו לתחוה - עליך לחוש כי המאמץ קשה במשקצת, ולא מאוד.
שנית, להפחית קצת יכול להיות לקצר את האימונים ל- 45 דקות או להוריד יום.
כעקרון אם אינך במאזן אנרגטי שלילי, אוכלת היטב ומאוזן לאור המאמץ - לא צפויה להיות בעיה מיוחדת גם אם תמשיכי את המאמץ (כי את נניח מדריכה או משהו). בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיבית - כמה?רחל הלוי20/01/2009
שלום, בני בן 12 - בחטיבת הביניים - במסגרת מגמת כדורסל (מזה 5 שנים הוא בחוגים בנושא). ברצוני לשאול האם זה סביר, הגיוני ובריא שבגיל זה יתאמן 6 ימים בשבוע בממוצע 3 שעות כל יום - 1.5 שעות בוקר - כושר, 1.5 שעות צהריים - כדורסל. אודה לתגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר, בתנאי..
ד''ר גל דובנוב-רז21/01/2009בתנאי שנהנה, ישן טוב, ציונים ולמידה טובים, ואוכל מאוזן כולל בקר, הודו, קטניות ירקות ופירות. כך מגדלים אלופים - ע"י וידוא שכל המכלול עובד ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת גלישהרון אלרן20/01/2009
שלום. שמי רון ואני גולש גלים. נפצעתי במהלך הגלישה- קרעתי חלקית את רצועות האגודל ביד ימין. הטיפול שקיבלתי הוא גבס לשלושה שבועות ונאמר לי שאין צורך בניתוח מפני שהקרע הוא חלקי. הייתי מעוניין לדעת מהו משך ההחלמה של פציעה מסוג זה והאם אוכל לחזור לגלוש כחודש לאחר הפציעה. בנוסף הייתי שמח לדעת האם יש סד אורטופדי ליד אשר בעזרתו אוכל לגלוש לאחר הורדת הגבס. הסיבה שאני מעוניין לגבי קצב ההחלמה והסד היא שתיכננתי טיול גלישה של שבוע בחו"ל. שבוע זה מתחיל כחודש לאחר הפציעה. אנא תשובתכם בתודה מראש רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזיותרפיה
ד''ר גל דובנוב-רז21/01/2009מיד עם הורדת הגבס, התיעץ עם מומחה כף יד לגבי שאלותיך, כולל ביצוע תרגילי פזיותרפיה. יתכן ויש סד קטן שתוכל לשים להגנה על האגודל - הוא יגיד לך. תהנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונה בענייני הליכהטליה19/01/2009
מבטיחה שזאת השאלה האחרונה: מהי ההשפעה של מבנה הדרך, עלייה או ירידה, לגבי כאבי הברכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד מאוד תלוי
ד''ר נעמה קונסטנטיני21/01/2009בירידה לרוב העומס גדל בכל צעד. חשוב יותר זה לנסות להמנע משיפועי צד - כמו חוף הים או צידי כביש, כי זה מפעיל כוחות צדדיים על הברך ועלול לגרום לדלקות כרוניות באלו המועדים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דובנוב-רז -בהמשך לשאלתי הקודמתנמרוד16/01/2009
פניתי לרופא, לא משפחה אלא אורטופד. הוא שלח אותי לצילום רנטגן ולפיו הכל תקין. לדעת הרופא יתכן וכאבי הגב התחתון נגרמו מעומס יתר על הגב (הסקתי כך מדבריו משום שאמר להפחית את העומס על איזור זה). כמו כן, הוא יעץ לי לקחת הפסקה קצרה (כשבוע). גם אני חשתי כי אולי העמסתי מעט על עצמי. שאלתי אליך היא מאיזה תרגילים שעלולים להכביד על הגב אני צריך להימנע/להפחית? (בחדר כושר ובבריכה- שם אני אוהב מאוד לשחות חזה, ולפי הבנתי זה סגנון שדי פוגע בגב...) בנוסף, כדאי להפחית את תכיפות המתיחת לפני ואחרי אימון? אני מרגיש לעתים שגם כאן אני מגזים- אולי זה מזיק? שוב, תודה רבה ו(סופ)שבוע טוב! נמרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה אמרת - הקשב לגופך
ד''ר גל דובנוב-רז17/01/2009הפחת בעומס, הפחת את המתיחה בעת המתיחות. אתה לא הולך לרקוד בלט - אלא כרגע רק מעט לשמר את טווח התנועה ... אולי תנסה לשחות גם חתירה - שם אין הקשתה של הגב אחורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור FEMORAL TRIANGLEד'14/01/2009
מזה כמספר שבועות אני סובל מכאבים עמומים באזור הירך. הכאבים תחילה היו כמעט ולא מורגשים, והופיעו בעיקר במאמץ, ובמנוחה בכלל לא. כיום הם כבר מורגשים יותר בזמן מאמץ ולפעמים גם כשאני לא בפעילות. הכאבים הם ממש מתחת ל-INGUINAL LIGAMENT, בצד מדיאלי. כלומר באזור בערך של שריר PECTINEUS ו ADDUCTOR LONGUS. הכאבים מופיעים בעיקר בזמן תרגילים לשריר הבטן, הרמת משקל תו"כ התכופפות, ביצוע EXTENSION בגב תו"כ בעיטה בכדור. אני עוסק בפעילות ספורטיבית- מתאמן בהרמת משקלים פעמיים בשבוע ורץ 3-4 פעמים בשבוע כ-8 קילומטר. תחילה חשבתי שהבעיה היא בקע ופניתי לכירורג כללי. לפני כן ביצעתי U.S באזור ונאמר לי שהכל תקין. הכירורג בדק אותי ידנית ואמר שאכן אין בקע. השאלה שלי: מה יכולה להיות הבעיה? אין לי מושג מה לעשות, ואני מפחד מהחמרה נוספת במצב....(אינני רוצה להפסיק להתאמן! לפחות לא לפני שאדע בדיוק במה מדובר). כמובן שבנתיים הורדתי בעצימות האימונים. אשמח לייעוץ(בנתיים אני קובע תור לאורתופד ספורט, שיפנה אותי לMRI- בתקווה שזה יעזור). תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי חשוב לשלול שבר מאמץ
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/01/2009שבר מאמץ בצוואר עצם הירך מאוד מתאפיין בכאב עמום באזור המפשעה. לכן, צילום אגן ומיפוי עצמות הם בדיקות הבחירה אם זה החשש. בדיקה גופנית מאוד חשובה לשם איתור הנקודה הכואבת . יתכן וגם מדובר במשהו גידי-שרירי - פיזותרפיסט טוב ידע לאבחן את זה. ממילא יש לך תור לרופא ספורט - שוחחו על מגוון האפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר האימוןדליה14/01/2009
ראשית תודה על התגובה לגבי האנטיביוטיקה. שמעתי שתי גרסאות לגבי תזונה לאחר ספינינג אחת לאכול מיד לאחר האימון פחמימה וחלבון והשניה לחכות עד לאחר שעה ואז לאכול זאת כדי שתהיה ירידה במשקל והשרירים יקחו ממאגר השומן הנמצא בגוף ולא מהאוכל שמוזן מיד לגוף. האם זה כך האם ניתן לקבל הסבר לגבי החשיבות ביחס לזמן והאם זה נכון לגבי הירידה אם אוכל רק לאחר שעה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדול, קלוריה היא קלוריה
ד''ר גל דובנוב-רז17/01/2009לאור הספרות המדעית בתחום, ננראה שלא משנה מתי תכנסי אותה לגוף - תוך כדי השיעור, בסיומו או למחרת...100 קלוריות הן תמיד מאה..
מה שכן - עניין הפחמימה/חלבון בא מתחום פיתוח הגוף ואימוני הכוח, ומטרתו לגרות להפרשת אינסולין מירבית לבניית שריר, ופחות בנושא הקלוריות. לאור כך יש כנראה הגיון כלשהו לאכול מיד אחרי האימון, אך שימי לב שאת לא מגיעה למצב שאת אוכלת גם אחרי האימון וגם אח"כ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ולחץ דם גבוהערן14/01/2009
אני רץ מזה מספר שנים ובחודשים האחרונים הגברתי פעילות (3-4 ריצות שבועויות ~40 ק"מ). לפני כשבועיים גיליתי שאני סובל מלחץ דם גבולי (140/80ׂ). כרגע אני במעקב, ללא טיפול תרופתי. האם צריכה להיות לי בעיה להמשיך בפעילות באותה רמת מאמץ? בתודה, ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/01/2009אגב, זה לא גבולי - זה מוגדר גבוה. האם ביצעת שינוי תזונתי? יש להוריד מלח ולהגביר ירקות ופירות, דגנים מלאים ומוצרי סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת מדוריעל13/01/2009
שלום , האם תסמונת מדור יכולה להתרחש גם בגפיים העליונות - קרי- ידיים ? חוץ מבדיקת לחצי ם ע"י דקירה , האם יש בדיקה אחרת שיכולה לבדוק זאת ? תודה,[ מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות..
ד''ר גל דובנוב-רז14/01/2009אם כי בידיים זה לא מאוד סביר. מה שעוזר באבחנה זה לשמוע את הסיפור המדויק, מתי כואב, מה מחמיר ומה מקל + הבדיקה הגופנית. יותר נפוץ שבידיים מופיעות תלונות ממקור עצבי עקב דיסק צווארי, למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בזמן לקיחת אנטיביוטיקדליה13/01/2009
שלום רציתי לוודא האם מותר לעשות פעילות גופנית ארובית כספינינג בזמן לקיחת אנטיביוטיקה שנלקחת עבור דלקת בשיניים , הדלקת נמצאת הרבה זמן ואיתה נעשתה פעילות גופנית רציפה מזה תקופה ארוכה , האם עכשיו כשאני מקבלת את האנטיביוטיקה עלי להפסיק את הפעילות ? שאלה נוספת מתי מומלץ לקחת את האנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן לפני האוכל עם האוכל או אחרי האם יש משמעות בגיל מבוגר לשעות בדיוק או אפשר בערך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר גל דובנוב-רז14/01/2009המשיכי בפעילות, לגבי אוכל - ע"פ עלון התרופה זה לא משנה. וכן, צריך לקחת מדי 8 שעות פחות או יותר. שעה ימינה שעה שמאלה - לא נורא, אבל נסי לשמור על המרווחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בברכיים ילד בן 11דנה13/01/2009
שלום, בני בן 11 משחק טניס שנה וחצי, ב-4 חודשים אחרונים משחק 4 פעמים בשבוע כ-6.5. שעות. בספטמבר הופיעו כאבי עקבים, קיבל מדרסי סיליקון - עזר ועבר, ממשיך איתם. לפני כחודש הופיעו כאבים חזקים בברכיים עד כדי אי יכולת לכופף הברך בשכיבה במיטה. אבחנת האורטופד: sever disease osteochonderitis calcaneum bi lateral tendinitis patteral bi lateral, קיבל הוראה לנוח מספורט למשך כמה שבועות ולשים ברכיות סיליקון, ואכן איתן הוא הולך כבר שבוע. האם אכן הפסקת הספורט זה מה שמומלץ, לכמה זמן, ? האם לאחר שיהיה שיפור ניתן לחזור לפעילות ספורט? או להפחית למשך תקופה מ-5 פעמים בשבוע? האם יכולה להיות פגיעה לטווח ארוך? כמה זמן רצוי לשים את הברכיות? תודה, דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים וקרסוליים
ד''ר גל דובנוב-רז14/01/2009האורתופד מציין גם דלקת בגידי אכילס שמאחורי העקבים, וגם בברכיים. אם אכן מדובר בריבוי דלקות גידים כאלו, ברור כי מדובר בפציעות מאימון יתר. יש צורך להפחית את כמות הפעילות ולהחליפה במשהו אחר שונה לחלוטין - למשל רכיבה על אופנים, לשם שמירה על הכושר האירובי, תוך הפסקת הטניס לשבועיים-שלושה. אין צורך במנוחה מוחלטת. את הברכיות אפשר להמשיך לשים בנתיים. לאחר מכן, יחזור האלוף הצעיר לאימוני הטניס בהדרגה, תוך הקשבה לגופו. גם המאמן צריך להיות מודע לכך שהעומסים היו גדולים מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשרירי הבטן+כאבים במפסעה.חבר של חבר12/01/2009
שלום ד"ר נעמה . אצל חבר שלי אשר הוא ספורטאי תחרותי בתחום אומנויות הלחימה אובחנו קרעים מיקרוסקופיים בשרירי הבטן, כואב לו גם במפסעה. ברצוני לדעת מהו הטיפול המתאים למצב זה, האם מותר לבצע פעילות גופנית? האם ביצוע תרגילים הדורשים לחץ תוך בטני נמוך יותר ,למשל: ביצוע כפיפת מרפקים בישיבה בספסל בזווית של 60 מעלות מהווים תחליף טוב לכפיפת מרפקים בעמידה עם מוט הדורש לחץ תוך בטני גדול יותר, מה בקשר לתרגיל הסקווט מכרעים וכו' האם הם מסוכנים....במידה ואת ממליצה על פעילות גופנית שיקומית בחדר כושר כאופציה אז מהו המינון הנכון? ולסיום ברצוני לדעת האם יש סכנה להחמרה במצבו או איזשהי דרישה לתהליך ניתוחי והאם היית ממליצה לבצע בדיקות מסוימות כדי לאבחן טוב יותר את מצבו. תודה מראש חבר של חבר :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כואב?
ד''ר גל דובנוב-רז12/01/2009מי אבחן את הקרעים המיקרוסקופיים? זה מחבלה או מאימון יתר? כעקרון, כדאי להמנע מתרגיל מכאיב, כי זה מעיד על מתיחה של השריר הפגוע. כך, יוכל החבר לבחור את הספסל או את התרגיל לרגליים. בגדול לא סביר להגיע לניתוח במצבים אלו, אין בדיקה מיוחדת, וזה יחלוף לבד עם המנוחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתון ובברךנמרוד12/01/2009
שלום, שאלתי לפני כשבועיים שאלה אחרת ונענתי-תודה רבה! בינתיים התפתחו אצלי כאבים בגב התחתון- בעיקר בצדדים ליד המותניים, ובברכיים- בעיקר בברך ימין. התחלתי להתאמן לפני כ-10 חודשים: 4 פעמים בשבוע(פעמיים- הליכה מהירה שנמשכת שעה וכ-40 דק' אנאירובי(משקולות), ופעמיים- אותה הליכה מהירה +כ-40 דק' שחית חזה. לאחר כל הליכה גם תרגילי בטן. לפני שהתחילו הכאבים הייתי מוסיף כ-15 דק' אחרי ההליכה גם אימון אירובי נוסף, כמו: מדרגות או אליפטקל או ממשיך ללכת ). יום אחד החלטתי לנסות לרוץ...זאת משום שכולם ייעצו לי שרק כך ניתן להגיע לדופק המטרה, וגם מכיוון שהרגשתי שגופי התרגל לפעילות הקבועה, שנראה כי הפכה שגרתית. לאחר אותו יום התחילו כאבים בברכיים(בעיקר ימין), וכאבי הגב התחתון היו עוד לפני חווית הריצה... (כחודשיים-שלושה אחרי שהתחלתי להתאמן בכלל), ויש לי הרגשה כאילו החמירו, או שאולי זה פסיכולוגי. הכאבים, כאמור, בעיקר בצדדים ליד המותניים. לעתים אני עושה תנועה קטנה ודי שולית, ויש לי מעין הרגשת דקירה , קצת מעל הגב התחתון. 1.מה ניתן לעשות? האם לפנות לרופא? 2.האם יתכן שכאבים כאלה נגרמו בגלל עודף תרגילי מתיחות(אני עושה תמיד לפני ואחרי האימונים)? או שמא התכנית מאומצת מדי? כלומר, יכול להיות שאין קשר לריצה החד-פעמית? תודה רבה! :-) יום טוב, נמרוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן וכן
ד''ר גל דובנוב-רז12/01/2009כן כדאי לגשת לרופא המשפחה קודם. בד"כ איננו אוהבים כאבים ברגל אחת, הכאבים הנפוצים מופיעים בשני הצדדים - למרות שקלטתי שאמרת "בעיקר ימין". אל תשכח ששחיית חזה נותנת פליק לא קטן לברך. הדקירות בגב אופיניות לצביטה של עצב, ויתכן ומדובר בלחץ של דיסק בגב. תתחיל עם רופא המשפחה ונראה אם צריך עוד משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נמרוד13/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש הבהרה- למעשה יתכן שמתיחות
נמרוד14/01/2009תגרומנה לביות מהסוג הזה? מעוניין לדעת את זה להמשך הפעילות הגופנית... ואשמח לקבל המלצות לגבי מתיחות. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר גל דובנוב-רז17/01/2009לעתים אכן מתיחה יכולה לגרום לקרעים קטנים ולדלקת - שיגרמו לכאבים בעת המתיחה. עקרונות מתיחות הם לבצען על שריר חם, להגיע עד סף הכאב, למתוח בעדינות כ- 30 שניות. לגבי תרגילים ספציפיים - זה יראה לך מדריך כושר או פיזיותרפיסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד אכילסחנוך08/01/2009
הילד שלי משחק בקבוצת כדורגל (בן 13) באוקטובר חש כאבים בעקב הרגל לאחר האימון.מבדיקה אצל אורטופד הומלץ לנו על מידרסים.רכשנו מידרסים ובמשך החודשיים הכאב חלף לגמריי לא במהלך האימון ולא בסיומו.שבוע שעבר חזר לפתע הכאב רק ברגל שמאל.נגשנו לאורטופד ולאחר ששלח אותנו לרנטגן וראה את התוצאות אמר לנוח שבועיים.במקביל נגשנו למעסה בקבוצה והוא עורך לו טיפולים.השאלה שלי היא מה הסיבה ואם זה לא יחזור שוב הודה לכם אל התשובה.בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות כך
ד''ר נעמה קונסטנטיני08/01/2009למה שלא תשאל את האורתופד והמעסה שראו את הרגל וזיהו את נקודת הכאב? העקב הוא איבר גדול עם מבנים רבים. סביר כי הילד ביצע תנועה חדה מסוימת שגרמה לכאב לחזור, וסביר כי מה שעבד בעבר יוכל לעזור כעת שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים עקב הליכהטליה07/01/2009
לאחר כ-4 חודשים של תרגילי הליכה בחוץ במהירות גבוהה, על סף ריצה, למשך 40-60 דק' כמעט מדי יום ביומו, הופיעו אצלי כאבי ברכיים. בעבר היו לי כאבים כאלה, שנעלמו כמעט לגמרי אחרי חיזוק שרירי הרגל בשיעורי התעמלות מסודרים במכון הכושר. ההליכה כרגע מועדפת עליי, אבל בגלל כאבי הברכיים אני תוהה אולי אני צריכה להפסיק את ההליכות. האם כך הוא והאם יש הצעה איך למנוע את הכאבים ובכל זאת להמשיך ללכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להפסיק - להפחית
ד''ר גל דובנוב-רז08/01/2009הורידי את הקצב, וחזרי לבצע את תרגילי החיזוק שעזרו לך בעבר. התופעה מוכרת ואין הרבה אפשרויות טיפוליות - צריך למצוא את סוג ואופי הפעילות שאינה מכאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה מכאיבה לברכיים
טליה09/01/2009תודה תודה על התשובה הנבונה. האם לנעליים יש איזו השפעה? אם כן- על מה ללכת? (אני מתכוונת לשתי המשמעויות) כי יש לי העדפה לנעליים עם עקב קטן של כ-3 -2ס"מ, ויש לי גם זה חצי שנה מדרסים מקצועיים מעולים, שמאוד שיפרו את היחסים שלי עם הרצפה. האם למיתוס הפופולרי: בולמי זעזועים- אכן יש בסיס. ושוב תודה על ההתייחסות הרצינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנעל חשובה מאוד
ד''ר גל דובנוב-רז12/01/2009היא הממשק בין הגוף לרצפה. לאחרונה הופיעו בולמי זעזועים מאוד משמעותיים בעקבי הנעליים, מתוך ההבנה של חשיבות הפחתת הזעזוע + ניצול הקפיץ ליעילות הליכה גדולה יותר. לפעמים צריך חנות ריצה מקצועית כדי להתאים את הנעל נכון.. לא תמיד הבחורצ'יק בחנות שבקניון (בלי לפגוע!) יודע להתאים את הנעל נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)