מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מהירדב הלל12/02/2009
גיל 63 לחץ דם מטופל ע"י כדורים, אני מתאמן שלוש פעמים בשבוע על מכשיר הליכה כארבעים דקות בחודש האחרון מספר פעמים חזרה התופעה הבאה בהגיעי לדופק 120 מתחיל הדופק שלי להשתולל ועולה מהר בין 130 ל 150 אפילו שאני מפסיק להתעמל, בתחילה חשבתי שזה נפילת סוכר אבל זה קורה אפילו אחר שאני אוכל, הלכתי לקרדיולוג והוא שלח אותי לבדיקת מאמץ והבדיקה היתה תקינה מה טיב התופעה היש בה מן הסכנה וכיצד מטפלים בה? תודה מראש על הרצון להיות לעזר בכבוד רב דב הלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דב
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/02/2009האם מדובר במד דופק אלקטרוני? האם יתכן שזו שגיאת מכשיר, או שמא אתה גם מרגיש את הדופק המהיר? יתן וזה קשור לכדורים (פרט איזה אתה לוקח). האם התופעה מופיעה בתדירות גבוהה יותר כעת ? הכי קלאסי יהיה לתפוס את התופעה במבחן מאמץ נוסף, כדי לראות בדיוק את הפעילות החשמלית של הלב בזמן זה, אך כלום לא מובטח. תן עוד פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת גיל בנושא הרמת משקולותרחל בן גיגי11/02/2009
בני בן 16 וחצי מתאמן בבית בהרמת משקולות. משקל של בין 7-15 קילו בין איברים השונים. מטרתו היא לפי דבריו פיתוח גוף. שאלתי היא האם מותר לנער בן גילו שכידוע עדיין מתפתח וגדל להתאמן בהרמת משקולות? בתודה מראש, רחל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקולות לילדים ונוער
ד''ר גל דובנוב-רז14/02/2009בגדול - מותר, הדבר מעוגן גם בניר עמדה של ארגון רופאי הילדים האמריקאי וגם בחוק הישראלי - אך יש מספר דגשים. ראשית, בנך כבר גדול.. שנית, כדאי להתאמן בהשגחת מדריך מוסמך המתאים את המשקלים וכמות החזרות ליכולות של בנך. עם זאת, לא צפויה בעיה כל עוד הוא מבצע את התרגילם נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברכיםחיה11/02/2009
אני אישה בת 50 ויש לי כאבים בברכים ואני כל היום עושה תרגיליםלרגלים וזה לא ממש עוזר.. מה אני יכולה לעשות לשפר את ההרגשה?? אולי תרגילים שיכולים לשפר את המצב?? תודה מראשש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה גופנית
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/02/2009כדי לראות מה בדיוק קורה בברך, ולהתאים לך את התרגילים בעזרת פיזיותרפיסט. ובהחלט צפוי שזה יעזור לך. לא ניתן להבין משאלתך מה בדיוק את עושה - צריך לראות בעין ולשמוע מה טוב לך ומה מכאיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר עזים ומכרנות קשותמירב09/02/2009
שלום רב , אני סובלת מכאבי צוואר כבר חודש ימים וכתוצאה מכך יש לי כאבי ראש ומגרנות קשות. אני ישנה בלילה על הבטן , כשאני קמה בבוקר הצוואר בצד שמאל תפוס לי חזק ויש לי כאבי תופת. כתוצאה מכאבי הצוואר , יש לי כאבי ראש עזים וזה משפיע לי על מהלך היום והחיים . אני נוטלת משכבי כאבים על מנת להעביר את כאב הראש , אך זה לא עוזר . לאחר בדיקות מקיפות אצל נויורולוגית ובדיקת CT ראש , הכל נמצא תקין . הרופאה , אמרה שהיא חוששת שהכאבים מגיעים מהצוואר אל הגולגולת . מה עליי לעשות ולמי לפנות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לאורתופד
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/02/2009ועדיף לכזה שמתמחה בעמוד שדרה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר קר טיפול אחרי פציעהגל נאור08/02/2009
ביתי בת ה-16 מתאמנת בשחייה. לפני חודש בטיול היא נקע את הקרסול. הפיזיוטרפיסט של הקבוצה המליץ על טיפול בלייזר קר. הוא טיפל בה בעצמו במכשיר שנקרא בי-קיור B-CURE כמובן בשילוב של פיזיוטרפיה הייתי שמחה אם מומחה יענה לי וישפוך אור על הטיפול בלייזר קר בפציעות. הוא מטפל בה במינון של 3 פעמיים בשבוע 10 דקות ואז פיזיוטרפיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
ד''ר גל דובנוב-רז14/02/2009ראשית, כדאי שכל טיפול שעוברת ביתך, יוסבר לך במלואו על יד המטפל. אני מניח שאת האופטרופוס שלה..
הלייזר הקר הוא עוד אחד מכמה אמצעים העוזרים לפיזיתורפיסט בהאצת ההחלמה של הרקמה, בדומה לאולטראסאונד או חשמל. יש מחקרים שמראים שזה עוזר, אך תמיד יימצאו גם כאלו שלא מראים הבדל - ומצאתי גם מחקר מלפני 15 שנה שדווקא הראה החלמה איטית יותר בעקבות הטיפול בלייזר.. השיטה לא נחקרה מספיק כדי שאתן הסבר מלומד מדעית - צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי כבדרועי06/02/2009
שלום, ביצעתי בדיקת תפקודי כבד שיצאה תקינה, פרט לALT שחרג מהנורמה - 49 כשהערך הגבוה בנורמה הוא 41. העניין הוא שהלכתי לבדיקה יום אחרי אימון אינטנסיבי מאוד בחדר כושר. הבנתי שפעילות גופנית אינטנסיבית משפיעה על התוצאה (כיוון שALT קיים גם בשרירים - שנפצעים בפעילות גופנית). האם זה נכון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כ"כ נכון
ד''ר נעמה קונסטנטיני08/02/2009ALT הוא ספציפי לכבד , בעוד AST מקורו בשריר. נכון שגם אחרי הרס שריר רב אנו רואים עלייה של שניהם (ועוד אנזימים) - אך ALT הוא בעיקרון כבדי. עליות קטנות באנזמי כבד לרוב אינן מדאיגות, אך שוחחי על כך עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחהמור06/02/2009
שלשום לאחר אימון כוח רהגשתי מתיחה בכתף וטיפה בזרוע אין לי כאבים אבל אני מרגיש מתיחה כאשר אני סתם לדוגמא מרים משקולת או עושה סיבובי כתפיים כמה זמן לנוח ומה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוח
ד''ר נעמה קונסטנטיני08/02/2009דלג אימון או שניים, וחזור בהדרגה. זה צפוי לחלוף מעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי31/01/2009
אני ממש בתחילתו של הריון האם אני יכולה לבצע פעילות אירובית כמו לפני ההריון ? או שבשליש הראשון לא מומלץ כל מאמץ פיזי? אשמח לשמוע את עצתך:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היינו מקבלים שקל על כל פעם....
ד''ר גל דובנוב-רז02/02/2009נראה לי שזו השאלה הכי נפוצה בפורום אחרי כאבי ברכיים... כן, אפשר להמשיך להתאמן כפי שהיית לפני ההריון. מומלץ לא להתחיל בפעילות עצימה חדשה - אך אם היית פעילה קודם - אין בעיה. יש להמנע מענפים בהם יש סיכון לחבלות בטן ונפילות, וכמובן אם יש דימומים או משהו כזה - מיד לחדול מפעילות ולפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסליחה
מירי02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וכדורי מלחאורי31/01/2009
בבדיקה שיגרתית התגלה שיש לי לחץ דם מעט גבוה אני רוכב רכיבת שטח וכביש 3 פעמים בשבוע בן 50 ובריא בדרך כלל האם לקיחת כדורי מלח (מונע ממני את ההתכווצות ) מזיקה במקרה של לחץ דם? מאז שאני יודע על הקשר בין מלח ללחץ דם גבוה אני לוקח את כדור המלח רק בזמן ארוע של התכווצות תוך כדי רכיבה (משתדל כמה שפחות) (לא יודע אם קשור, בזמן האחרון אני מרבה להשתין גם ללא קשר לשתיה מרובה-מה הסיבה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח הגורם העיקרי ליתר לחץ דם...
ד''ר גל דובנוב-רז02/02/2009ולכן כמובן שעליך לחדול מהכדורים. השיתון המוגבר יכול להיות הפרשת המלח המוגברת בשתן המושכת עמה מים. כך פועלים הכדורים המשתנים, שהם גם תרופות ליתר לחץ דם. לא מבין למה יש לך התכווצות - אולי אתה שותה יותר מדי מים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובן לי
אורי03/02/2009שתיית מים גורמת להתכווצויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא - ירידת המלח בדם עלולה
ד''ר נעמה קונסטנטיני08/02/2009בעיקר באנשים שמזיעים הרבה ושותים יותר מים מהאבדן - י שמיהול של המלח בדם וזה יכול להסביר את תלונותיך. זה יכול להיות עניין רציני, מומלץ פגישה שבה נברר בדיוק כמה אתה שותה באימון, מה לחץ הדם ומה עוזרים כדורי המלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלייםארז מימון30/01/2009
שלום ד"ר שמי ארז, בן 25, לפני כחודשיים אחרי פעילות גופנית בחדר כושר ריצה הרגשתי כאבים בקרסוליים, במקום היו בצקות וכאבים ולאט לאט הבצקות והכאבים החזקים נעלמו. הפסקתי את הפעילות הגופנית לגמרי, ובמשך הזמן הרגשתי החמרה במצב.....חום מסויים מכף רגל ועד השוקיים בשתי הרגליים, לאחר כחודש מאז הרגשתי כאב מסויים בשתי הברכיים. עשיתי CT וראו שם שברי מאמץ בקרסוליים ובמיפוי עצמות ראו גם בברכיים. כבר חודש וחצי אני סובל מזה בהתחלה רק הקרסוליים והרגשתי רק חום מסויים בברכיים ואז התחילו גם שם כאבים. עשיתי מדרסים וזה מקל קצת על הכאב בקרסוליים אבל הברכיים זה ממש סיוט. אני בולע כדור בשם ארקוקסיה 90 מ"ג שלא ממש עוזר לי. בבדיקת CT בסיכום כתוב: "לדעתי מדובר בשברי מאמץ בשתי טיביות דיסטליות כאשר משמאל הממצא בולט יותר". בבדיקת מיפוי העצמות בסיכום כתוב: "קליטות מוגברות ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים לקורולציה קלינית ורדיולוגית. אני כבר חודשיים רואה שאין שיפור......נראה לי רק החמרה במצב. לפני שבועיים עשיתי מדרסים וזה מקל עליי קצת בעניין הקרסוליים, הכאב בכרסוליים הוא בכיפוף הקדמי של כף הרגל. בעניין הברכיים הכאב הוא ממש בברך מלפנים וגם מעל הברכך ובשוקיים קצת....מידי פעם מרגיש דקירות. אפילו בנהיגה ממש קשה לי......ממש לא יכול לנהוג (גיר רגיל). אני כבר שבועיים רצוף בבית, כמעט במנוחה מוחלטת. סך הכל ההרגשה היא של חום מכף רגל ועד שוקיים וכאב במקומות מסויימים! אשמח לשמוע את דעתך ד"ר ולקבל כמה טיפים להתגבר על הבעיה. תודה ארז מימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RSD?
ד''ר נעמה קונסטנטיני01/02/2009מדובר בתסמונת כנראה על רקע הפעלת יתר של מערכת העצבים, reflex sympathetic dystrophy או בשמה היותר מעודכן Complex Regional Pain Syndrome. התסמונת כוללת שינויי חום וקור באיבר המעורב, לעתים נפיחויות, שינויי גוון ותחושות כאב/עקצוץ באזור. לרוב זה מופיע לאחר חבלה או פגיעה באזור - כמו למשל במקרה שלך, ואכן יתכנו שינויים במיפוי העצמות. האבחנה מורכבת ובמקרה זה - רק משוערת שכן מדובר בשאלה בפורום.... אפשר להציע אפשרות זו לרופא המשפחה ו/או לאורתופד המטפל. תסמונת זו מטופלת ע"י תרופות שונת מהתרופות נוגדות הכאב המסורתיות. הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי לאורטופד עם התגובה שלך
ארז מימון05/02/2009האורטופד נתן לי איזה ספריי של סידן להתיז באף מידי יום וגם קיבלתי הפניה להידרוטראפיה, פיזוטרפיה במים. באבחנה הוא רשם PAIN LIMB BILATERAL STRESS FRACTURES - CRPS EARLY בבדיקה הדרושה הוא רשם לי RUNNING IN THE WATER אז אני מבין שיש לי התחלה של RSD וצריך לעשות ריצה במים? מה ניתן לעשות לטפל בעניין או לפחות למנוע החמרה במצב? כרגע המצב הוא כפות רגליים חמות מידי פעם, בצקות בצידי הקרסוליים בשתי הרגליים, והרגשה לא נעימה כזאת של דקירות ואי נעימות בברכיים ובשוקיים שאני לא יודע אם זה קשור לזה או שזה שברי מאמץ. דרך אגב במרפקים של הידיים גם יש לי את ההרגשה המוזרה הזאת כמו בשוקיים ולפעמים כאב קטן במרפקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך פגישה
ד''ר נעמה קונסטנטיני08/02/2009אין ברירה - לא הכל מתאים לפורום. במקרים מורכבים, ממושכים עם הרבה בדיקות צריך פגישה, לשמוע שוב את הסיפור כולו ולשאול שאלות, לבצע בדיקה גופנית, ולראות בעיניים את ממצאי בדיקות העזר. אתה מוזמן להתקשר ולתאם, או לפנות לרופא המשפחה לאישוש האבחנה ותחילת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין הכאבים בידיים וברגליים
ארז מימון17/02/2009שלום ד"ר נעמה עשיתי בדיקת דם ל B12 והבדיקה מראה שזה נמוך אצלי. התוצאה היא 164. גבול תחתון זה 211 וגבול עליון זה 911. האם זו סוף סוף לבעיה של הצריבות\חום, דקירות וכאב קטן בידיים וברגליים??? יכול להיות שאבחנת ה - CPRS הייתה שגויה? תודה מראש ארז מימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB12 לא מסביר את תלונותיך
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/02/2009חוסר B12 יכול להתבטא בתחשות זרמים ועיקצוצים - אך תארת שינויים רבים + ממצאים בבדיקות הדמייה. לאור ריבוי התלונות והממצאים - דעתי מתחזקת שיש צורך ביעוץ פורמלי, ע"י רופא ספורט או רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךטליה29/01/2009
שמי טליה ואני אוטוטו בת 18 לפני כשלושה שבועות החלו לי כאבים עזים בברך ימין. לא יכולתי ללכת ללא אחיזה במישהו, ולא יכלתי ליישר את הרגל עד הסוף או לקפל את הברך בשלמות. הלכתי לרופאה והיא אמרה שיש לי חשד לדלקת פרקים עשיתי בדיקות וזה יצא שלילי. לאחר מכן היא שלחה אותי לאורטופד והוא רק נגע קצת בברך ואמר שיש לי דלקת ברצועה הקידמית שלח אותי לאולטרסאונד ונתן לי כדורים. באולטסאונד אמרו שיש לי נוזלים בברך אך לא בצורה חמורה. אחרי שסיימתי את הכדורים והכאבים המשיכו שלחו אותי לאסף הרופא למחלקת אוטופדיה ילדים לראומטולוגיה, לאחר ייעוץ הם אמרו שזה בעיה אורטופדית ושלחו אותי לעשות בדיקת ANA מפני שציינתי בפניהם שסבתא שלי ז"ל נפטרה ממחלת האמלואידיס. וכמובן שלחו אותי לעשות צילומי בירכיים ופרקי יריכיים ובמידה והצילומים תקינים להתחיל פיזוטראפיה טיפול בגלים קצרים וכמובן שוב כדורים בשם NAXYN. בצילום הראו כי יש "היצרות עדינה של רווח המפרק" מזה אומר?? זה חמור? בקיצור התחלתי פיזוטראפיה אני כבר במפגש השלישי במפגש הראשון היא שמה לי רצועות של דבק מסביב לברך בשביל תמיכה, בפעם השנייה היא שמה לי רק מתחת לברך, ובפעם השלישית היא לא רצתה להשים לי דבק ואני התעקשתי איתה שתשים לי מכיוון שכאשר אני מיישרת את הרגל ללא הדבק כתמיכה אני מרגישה כאבים נורא חזקים עד כדי כך שאני כבר בוכה! . אני מרגישה שכאילו העצם של הברך עולה על משהו שם ועם הדבק זה יותר קל לי אני מרגישה פחות כאבים כי הברך עולה על רצועת הדבק. אחרי מספר טיפולים בפיזוטרפיה אני כבר הולכת יותר טוב הבעיה היא שהברך כאילו עקומה נוטת לכיוון שמאל אני מדברת על ברך ימין. והכף רגל נוטה לכיוון ימין. בדרך כלל אני ילדה בריאה בלי בעיות. מה לעשות? אוטוטו אני מסיימת את הטיפול בפיזוטרפיה ברור שאני הולכת יותר טוב מאיך שהכלתי הבעיה היא שאני הולכת אז יש לי כאבים בכף רגל.. זה קשור לברך? כאילו בגלל הכאבים בברך יכול להיות השלכות לכף רגל? אשמח עם תענה לי בהקדם האפשר אני כבר ממש מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזיותרפיה..
ד''ר גל דובנוב-רז02/02/2009אחרי בירור כל כך יפה וטיפול - אנו מציעים שתפני את שאלותיך לפיזיותרפיסטית שרואה אותך וכבר מכירה אתוך. היא גם תסתכל על כל הרגל.. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עצם שוק ילדה בת 11ביטון אילנית28/01/2009
שלום, ביתי מתאמנת 5 ימים בשבוע במסגרת קב' תחרותית בטניס,אימון הכולל כשעתיים טניס ואימון כושר. לאחרונה היא מתלוננת על כאבים בעצם השוק ,כאבים המופיעים בעת מאמץ ומתגברים אם היא ממשיכה להתאמן עד שהיא נאלצת להפסיק. היא מתאמנת כשנתיים, במרץ ימלאו לה 11. ממה נובעים הכאבים?מה עושים?והאם היא יכולה להמשיך ולהתאמן?האם אימון בעת כאב לא גורם נזק? תודה אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה גופנית
ד''ר גל דובנוב-רז29/01/2009כעקרון, הדבר הראשון שיש לשלול זה שבר מאמץ. דברים נוספים שקשורים לספורט הם חבלה או "תסמונת כאבים בקדמת השוק" - אך דרושה בדיקה גופנית. אם זה שבר מאמץ - האימון יגרום התקדמות הנזק. מומלץ לגשת לרופא הילדים, שישמע את הסיפור + אם יש תלונות נוספות כלשהן, ויבצע צילום רנטגן פשוט קודם כל. אח"כ נראה איך נתקדם. תצליחו, ואל תזניחו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בגביגיל26/01/2009
לפני יומיים, במהלך משחק כדורסל, קפצתי מעל שחקן שביצע הטעייה והתכופף ונחתתי ישירות על הגב. הכאבים שאני סובל מאז הם חזקים והם מתמקדים בגב התחתון, ממש מעל הישבן, בצד השמאלי בלבד, שהוא גם ספג את עיקר המכה. הכאב הוא כאב מוזר שמתבטא בדקירות חזקות באזור בעת שאני עושה פעולה מסויימת כמו להתכופף או לקמר את הגב בעת ישיבה או להתהפך במיטה. כאשר אני במצב סטאטי, אני לא מרגיש כאב. האם על פי התאור מדובר לדעתך במכה שטחית שתחלוף מעצמה או יש חשש לתזוזה ומשהו יותר חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר שיחלוף מעצמו
ד''ר גל דובנוב-רז27/01/2009אפשר קומפרסים חמים להפחתת הכאב ועיסוי מקומי. אם עדיין נראה לך שמשהו לא כשורה - גש לרופא המשפחה שיעיף מבט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקיעל24/01/2009
יש לי בלט דיסק צווארי ( כנראה) וכתוצאה מכך גובה הכתפיים שלי לא שוות , אני סובלת מנימול בשתי הידיים , סחרוור ו ת וכאבי פנים וראש חזקים ...לצערי, הרופאים לא איבחנו בזמן , וההפרעה של האיזון הגופני מאוד מפריע לי אסתטית ומוריד ממני את הביטחון העצמי ,שום בגד לא יושב עליי יפה , לא יכולה לשים תיק על הכתפ , קושי בלחפוף שיער , ובכל פעולה שמצריכה הרמת ידיים ואני בחורה צעירה!!!! אני מניחה שזה עוד יכול להידרד - הצילו האם יש דרך לחזור לאיזון ושווי כתפיים ? מה אני צריכה לעשות ? איזה טיפולים ממולצים???? האם תרגילי ספורט עוזרים וה אם בכלל מותר לעשות? האם אני צריכה לרכוש כרית מסוימת ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בהחלט צריכה טיפול
ד''ר נעמה קונסטנטיני24/01/2009והוא ינתן ע"י אורתופד המומחה בעמוד שדרה צווארי. את מציינת תסמינים משמעותיים, לכן עליך להמשיך טיפול אצלם. תרגילים רבים דווקא יפעילו לחץ מהשרירים באזור על חוליות הצוואר ויגבירו את הלחץ על הדיסק - לכן כאן הבדיקה הגופנית מאוד מאוד חשובה ומשמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי התעמלות לשמירה על הרחםדאובר אורית23/01/2009
ברצוני לדעת האם קיימים תרגילי התעמלות למניעת צניחת הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד''ר נעמה קונסטנטיני24/01/2009כעקרון פעילות מתונה מהסוג האירובי מחזקת את רצפת האגן. לדוגמא - הליכה בקצב הגורם לך להתנשפות קלה, 30 דקות ברוב ימי השבוע. יש נשים שאצלן ריצה דווקא גורמת לבריחת שתן ולתלונות באזור - הכל מאוד אינדיבידואלי. יש גם את כל 'התעמלויות הנשים' למיניהן עם תרגילי פזיותרפיה בהן מתרגלים כיווצים של רצפת האגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)