מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכר ענבים לאחר אימון.רועי20/12/2008
לאחר האימון אני צורך אבקת חלבון, בתוספת כ60 גרם סוכר ענבים (אני שוקל 70). רציתי לשאול האם הכמות הגדולה הזאת של סוכר ענבים מזיקה (מבחינת אינסולין - סוכרת וכו'), או שכמו שנאמר לי - לאחר אימון זה לא משנה כי הגוף צריך את זה. תודה רבה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה עדיפה על תוספים
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/12/2008לחם יעשה את אותה עבודה כמו סוכר...ברמת העקרון, נכון שלפעמים אבקות יותר נוחות לשימוש אחרי אימון מאשר אוכל, אך אפשר בקלות לאכול נכון במקון לבזבז כסף על כך. עמדת כל הארגונים הגדולים העוסקים בתזונה וספורט היא שאוכל הוא מספיק ולא צריך עזרה.
בגדול,צריכה רבה של סוכרים פשוטים (כגון סוכר ענבים אך גם לחם וכדומה) מגבירה את הסיכון לסוכרת בהמשך החיים. אם זה רק אחרי האימון, לא נראה שיש בעיה, הקפד רק לאכול מאוזן ע"פ שאר היממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
רועי30/12/2008קודם כל תודה רבה! הבנתי שאחרי אימון יש רגישות גבוהה לאינסולין ולכן אין מה לדאוג מבחינת סוכרת בעתיד.. זה נכון? ואם כן... האם זה תקף גם לכמות כזו גדולה של כ60 גרם סוכר ענבים? (שזה כ12 כפות) תודה רבה והמשך יום נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה....
רועי30/12/2008לא יודע אם הסברתי נכון... נאמר לי ש"אחרי האימון רגישות הגוף לאינסולין בשיאה והרבה גלוקוז נכנס לשרירים בכלל בלי צורך באינסולין. אם יש זמן שבו זה "לא מסוכן" לצרוך סוכר, זה אחרי האימון..." האם זה נכון? תודה רבה...!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן שאין מחקרים על זה
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/01/2009כלומר, שבדקו אנשים שצרכו סוכר אחרי אימון והסיכון שלהם לפתח סוכרת בעתיד. לכן בינתיים "נדביק" את המידע ממחקרים אחרים - צריכת סוכרים פשוטים מגבירה סיכון לסוכרת, אך כמובן שמדובר על האוכלוסיה הכללית ולא על מנות בודות פה ושם.. בנוסף, פעילות גופנית מפחיתה בכ- 30% את הסיכון לפתח סוכרת. זה מה שידוע כרגע. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת ספורט, פגיעה בברכיים מכדורגלangel17/12/2008
שלום אני בת 27 ונפצעתי לפני כ3 שנים לערך בברכיים, הפציעה היתה די קשה זאת היתה התנגשות בין ברכיים, אבל אני זו שנפגעתי בצורה קשה, השחקנית שהתנגשה בי יצאה ללא פגם (אני שחקנית כדורגל לשעבר) כתוצאה מההתנגשות לא יכלתי ממש לזוז צלעתי בצורה נוראית ופונתי לבית חולים, אפילו היה לי חום כנראה זה התפתח לדלקת או משהו כזה... לאחר מספר בדיקות לא נמצא חשש לא לשבר, ולא למים בברך, ואין ספור צילומי רנטגן לא גילו משהו ספציפי...וגם מיפוי עצמות שעשיתי לא גילה משהו חריג, אך הכאבים ישנם...ולא פוסקים ובמיוחד כל חורף אני מרגישה יותר כאבים בגלל הקור... הלכתי לרופא מומחה שמתעסק ברפואת ספורט, רופא פרטי ,הוא שלח אותי לסדרת פיזוטרפיה שבה עשיתי טיפולים שונים כגון זרמים בקור, ובחום...החום קצת יותר הועיל לי מאשר הקור... ושסיימתי עם הפיזיוטרפיה לא חזרתי לאותו רופא, למעשה הוא אמר לי לקנות גם מן תומך כזה כמו תחבושת אלסטית מלווה עם סיליקון משהו כזה (לא קניתי) ומאז עברה חצי שנה כמעט או שנה, וחזרתי לשחק...עשיתי טעות כי ההחלמה היתה קצרה מדי ושוב לא יכלתי לשחק, עכשיו אני כבר שנתיים לא שחקנית פעילה, אבל עושה כושר בבית, והליכה וכאלה...אבל הכאבים אינם פוסקים, אני לא יודעת מה לעשות, ניסיתי כדורים כמו אטופן ונירוסין אבל אמרו לי שזה פוגע בקיבה (אטופן) ונירוסין בכבד...אז רק בשעת הצורך שממש כואב לי אני לוקחת הייתי רוצה לדעת אם יש טיפול (ראיתי בפרסומים באינטרנט אודות הטיפול אפוס,טיפול חדשני לבעיות ברכיים) השאלה אם יש טיפול שיכול לעזור לי למרות שלא אובחנה אצלי בעיה מסויימת או שיש בדיקה יותר מעמיקה אולי זה משהו בסחוס או ברצועות, זה נראה לי מוזר שלא עלו על שום דבר ואני סובלת מכאבים, זה די פוגע לי בעבודה (אני לא יכולה לעמוד מספר שעות ממושך) ואני לא יכולה לעשות תרגילים כשאני כושר למשל על הברכיים, יש לי גם פחד שאעשה נזק יותר חמור... אשמח לעזרה וייעוץ אם תוכלו לעזור לי בנושא, אני אודה לכם מאד... כפי שראיתם אני בת 27, בחורה צעירה עוד לא נשואה אומנם ,אבל אני לא רוצה לחשוב על כך שאהיה בהריון ואצטרף לשאת את משקל העובר על הברכיים, אני רק חושבת על זה וכואב לי חחח תודה רבה לכם.... יום מוצלח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את והמטפלים
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/12/2008הסיבה העיקרית שכאביך לא חלפו היא כי אינך מבצעת את מה שהומלץ לך - את בעצמך מודה. יש הרבה סיבות לכאבים בברכיים, ורובן הגדול לא נראה בהדמיות אלו ואחרות, ולרובן הגדול הטיפול המומלץ הוא אכן פיזיותרפיה. אך יש לבצע אותה. ואם מומלץ תומך לברך - יש לקנות אותו.. ואם צריך לחזור לביקורת רופא הספורט - אז צריך לחזור.. ולא למשוך 3 שנים ולשאול שאלות בפורום...
כעקרון הטיפול ע"י הכדורים הוא זמני, ואטופן דווקא אינו פוגע בקיבה כל כך.
לכן העזרה האמיתית שנוכל לתת לך היא שתשובי אל רופא הספורט או אורתופד ברכיים, בצעי את הפיזיותרפיה, וקני את תומכי הברכיים או את נעלי האפוס, כמומלץ לך. בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חיכיתי רק לייעוץ שלכם...
angel19/12/2008איזה תשובה באמת כל הכבוד לך... כאילו ישבתי וחיכיתי 3 שנים כדי לבוא ולכתוב בפורומים ,ברור שעשיתי פיזיוטרפיה והלכתי לרופא ספורט, נכון לא חזרתי אליו כי באותו זמן הרגשתי הטבה לאחר הפיזיוטרפיה ולא קניתי את התומך כי זה עולה הרבה כסף, ולא היה לי בזמנו אז זה לא אומר שאתם צריכים לרדת פה על כל מי ששואל לעזרתם... ממש לא יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיותמירי15/12/2008
שבגלל שעשיתי פעילות ספורטיבית מאומצת + נעלמה לי הוסת ויש שיבוש בהורמונים? תודה מראש על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
eve19/12/2008אם אני עוברת טיפולי פוריות האם אני יכולה לעשות פעילות אירובית 5 פעמים בשבוע בדופק עד 140 במשך 50-60 דקות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות מאומצת אכן מתפחיתה פוריות
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/12/2008ובהחלט יתכן שהמחזור נעלם בגלל זה - אך מדובר בד"כ בפעילות מרובה המלווה בתת תזונה מספקת. וקרוב לוודאי שבעת טיפולי פוריות יבקשו ממך להפחית מהפעילות. אולי כדאי שנשוחח על כך בהרחבה, שכן העלמות מחזור בספורטאית היא דבר משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז את מציעה להפסיק
eve20/12/2008את הפעילות או למתן? אם למתן לכמה פעמים בשבוע ? לאיזה דופק? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להפסיק אלא לשנות
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/12/2008ומציעה בכ"ז פגישה מפורטת לגבי העלמות המחזור. לעתים יש לכך השלכות בריאותיות בלתי הפיכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשנות לאיזה פעילות? באיזה עצימות?
מירי27/12/2008האם את יכולה להציעה לי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותר ומה אסור בספורטהמתעניינת15/12/2008
למי שסובל מאוסטופורוזיס מה מזיק ומה משפר - לא ענו לי בפורום של האוסטופורוזיס, שלחו אותי לכאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ועצם
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/12/2008דוקא אחד מתחומי מומחיותנו.. מומלץ פעילות גופנית נושאת משקל כגון ריצה והליכה. ומחקרים לפני שנה הראו שניתן אפילו לבנות עצם בגיל מבוגר על ידי הליכה מהירה ועל ידי תרגילים בחדר כושר כגון סקווט. מומלץ להזהר מנפילה כדי לא לשבור כלום (למשל מאופניים)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר פריטין לספורטאיםmmikis14/12/2008
שלום רב, האם קיימת תופעה ידועה של פריטין נמוך (~18) אצל ספורטאים? אם לאחר נטילת כדורי ברזל למשך 3 חודשים ההמוגלובין עלה לתקין והפריטין נשאר נמוך, האם הדבר מדאיג או שגם זו תופעה נפוצה אצל ספורטאים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל בספורטאים
ד''ר גל דובנוב-רז19/12/2008ידוע מוכר ונפוץ. אכן פריטין 18 נחשב נמוך מבחינה פיזיולוגית ומנטלית, למרות שלעתים בדף של קופת החולים זה בטווח הנורמה. אם אכן לקחת את הכדורים בקביעות והפריטין לא עלה - יש לבצע בירור אצל הרופא המטפל לגבי סיבת אי הספיגה - כולל בדיקה לחיידק H.Pylori. גם אצל ספורטאים זה אמור לעלות תוך שבועות בודדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ונשיםדקלה13/12/2008
שלום, אני בת 40 ומאז ומתמיד שמרתי על כושר ועסקתי בספורט מסוגים שונים. בשנה האחרונה בנוסף לשני אימוני כושר כלליים (חיטוב ועיצוב, קיקבוקס) התחלתי לרוץ אחת לשבוע מרחק של 7 ק"מ. אני מאד נהנית ומרגישה שהכושר שלי השתפר אולם לאחרונה נכחתי בהרצאה מעניינת אודות הנזק שגורם הריצה לרצפת האגן של נשים ובעיקר כאלה שעברו מספר לידות. שאלתי היא מה מידת הנזק שריצה מהסוג שאני עושה עלול לגרום לי והאם הגדלת מרחק הריצה שלי או כמות האימונים בשבוע בהכרח יפגעו בגופי? כמו כן מה אני יכולה לעשות על מנת לצמצם את הנזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מא ד אינדיבידואלי
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/12/2008בממוצע - דווקא לנשים פעילות גופנית יש פחות בריחת שתן וחולשה של רצפת האגן.
לחלק מהנשים הריצה והקפיצות המלוות אותה מחלישות את רצפת האגן, אך לחלק זה דווקא מחזק. כנראה זה תלוי אם את מכווצת אותה בעת הריצה או לא. ברור שלא מדובר בפגיעה משמעותית כי עובדה שהרבה נשים רצות.. האם בורח לך שתן בריצה, שיעול או צחוק?
לשם חיזוק ניתן לבצע תרגילים יעודיים לחיזוק רצפת האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות בברךמישל11/12/2008
יש לי בעיה ואשמח לעצתך,לפני כשנה קרעתי את רצועת הACL בברך,עברתי ניתוח לשחזור הרצועה לפני כחצי שנה,הייתי בטוח שהניתוח לא הצליח כי המשכתי להרגיש כל הזמן אי יציבות חזקה,המנתח אמר שלדעתו הכל בסדר וזו רק שאלה של זמן,פניתי למומחה נוסף שאמר בדיוק את אותו דבר,אך בגלל שהייתי כה נחוש בתלונותיי ,שלח אותי לבדיקת MRI ,הייתי בטוח שהבדיקה סוף סוף תראה שאני צודק ויש לי בעיה ברצועה זו או אחרת אך למרבה הפלא יצא שהניתוח הצליח יפה,כל הרצועות תקינות ואף המניסקוסים,הייתי ממש בהלם,מצד אחד שמח שלא צריך שוב שום התערבות רפואית ומצד שני לא מבין למה אני ממשיך להרגיש שמשהו לא בסדר,אני ממשיך לצלוע ולפחד כל הזמן שהברך תסתובב לי(יש לציין גם שהאורטופד שלי בקופ"ח שבדק אותי לא פעם,אמר שהוא מוצא"לחמן חיובי"-וזה היה לפני שידע על תוצאות הבדיקה) מה לעשות?האם יכול להיות שזה בגלל שאני אולי לא מחזק מספיק את השרירים,או שאולי אני פשוט צריך להפסיק לחשוב על זה וזה יעבור לבד?ׂאו שבעצם אולי באמת יש בעיה,יש דבר כזה בכלל כמו רצועה רפויה או משוחררת,האם צריך אולי להקפיד יותר על פיזיותרפיה מכוונת לברך?. אודה לך אם תכוון אותי בדרך הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן תכנית השיקום?
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/12/2008לאחר ניתוח ACL יש לעבור תכנית שיקום בת כחצי שנה, עם תרגילים קבוצתיים ועצמיים. לא תארת אם עברת כזו. בכל אופן נשמע שהפתרון הוא פיזיותרפיה ופיזיותרפיה, לחיזוק מיצבי הברך הדינמיים - בעיקר השרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברכיים ובגידי האכילס.
מיכל13/09/2010שלום רב. אני בת 13. אני רוקדת בלט קלאסי. לפני כשלושה חודשים התחילו לכאוב לי הברכיים וגידי האכילס. זה הפריע לי בריקוד, ולא יכלתי לרקוד כמו תמיד. הרופא אמר לי שהכאב נובע מעומס יתר על הרגליים בשיעורי הבלט, ושאני צריכה לתת מנוחה לרגליים. הוא נתן לי כדורים ומשחה (אני לא זוכרת את שם הכדורים). יחד עם המנוחה והכדורים הרגשתי שיפור רב, אבל לא החלמתי לגמרי. התחלתי לדאוג מאוד כי היה לי חשוב מאוד לחזור בתחילת השנה לתיפקוד מלא בשיעורי הבלט. ב-26.8 הלכתי עוד הפעם לרופא והוא נתן לי הפנייה לפיזיותרפיה ועוד משחה, חזקה יותר, קוראים לה זוסטריקס. הפיזיותרפיסטית אמרה שיש לי חוסר יציבות בברכיים ושזה יכול להיות מלידה או כתוצאה ממתיחת יתר בשיעורי הבלט. רציתי לשאול אם את/ה יודע/ת מה אני צריכה לעשות כדי לטפל בזה ? חשוב לי לציין שאני חזרתי בראשון לספטמבר לשיעורי הבלט, אבל אני עדיין לא יכולה לרקוד רגיל כמו פעם, בלי כאבים. הכאב בברכיים מפריע לי גם בפעולות יומיומיות רגילות כגון הליכה, ריצה , הליכה במדרגות וכ'ו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי יציבות בברך
ד''ר שמי שגיב15/09/2010מה שחשוב להבין זה שהיציבות של הברך נקבעת מתפקוד נכון של מערכת העצבים הפוקדת על השרירים להגיב ולהתכווץ בהתאם לעומסים הפועלים על המפרק.
בניתוח שכזה נהרסים עצבים החשובים לתפקוד המכאני של הברך ויש חשיבות בשיקום נירולוגי של הברך
ניתוח יוצר גם טרואומה למערכת העצבית, זיכרון, וזה ממשיך לנהל את הגוף כאילו הברך עדיין בראומה.
תרגילים שיקומיים וטיפול לשיקום נירולוגי יכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק שורש כף הידחנה10/12/2008
שלום אני מאמנת ובשיעוריי אני מקפידה לעבוד על חיזוק העצם במיוחד באזורים הבעיתיים. יש לי 2 מתאמנות שלאחת יש דלקת במפרק והשנייה אומרת שיש לה כאבים אבל אין דלקת, השאלה היא- האם מותר להן לבצע התנגדות על כפות הידיים כגון סמיכה קדמית? זה מועיל? מזיק? יש לאחת מהן תחושת נימול- מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבדוק
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/12/2008בהנחה ומדובר בנשים מבוגרות:
אם הדלקת היא במפרק, לרוב פעילות מתונה אכן תהיה טובה לה ותשמר את טווח התנועה. אם זו דלקת בגידים סמוכים, דווקא צריך מנוחה יחסית. ההבדל ביניהם יתברר בבדיקה גופנית. תחושת נימול בכף היד בעת כיפופה יכולה לנבוע מתסמונת התעלה הקרפאלית - מומלץ שתיגש לרופא המשפחה ותשתף אותו. בכל אופן, קשה לעונת בפורום בלי הרבה יותר מידע ובדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןחנה09/12/2008
שלום! רציתי לדעת איך יש אנשים רזים עם אחוז שומן גבוה וזה בכל זאת לא נראה כשמסתכלים? אני יודעת שאין אפשרות להוריד שומן נקודתית אך בשטח עם חיטוב אפשר נקודתית ל"עצב" את המקום- איך זה מבחלינה פיזיולוגית? מצמצמים היקפים נקודתית? אפשר להסביר לי את הרעיון הכללי? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
ד''ר גל דובנוב-רז11/12/2008השמנה נגרמת גם בתוך תאי הגוף, ותחום חדש במחקר הקליני הוא ה"רזה השמן", קרי אנשים בהם יש עודף שומן בתוך תאי השריר והכבד, וזה גורם להם לסיבוכי ההשמנה המוכרים כמו סוכרת. כעקרון, הפחתת שומן ע"ית זונה ופעילות גופנית אינו יודע לברור אזור גוף - אולם יש אנשים שמורידים יותר באזורים שונים. אין לנו יכולת לשלוט בזה. יש כמה שיטות קוסמטיות שמנסות להסיר שומן מקומית, כמו שאיבות או מכשירים כגון "בלה קונטור".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריעת שריר אחורישירן קובי09/12/2008
בן זוגי לחיים הינו כדורגלן בליגה מקצוענית לאחרונה הוא קרע את השריר האחורי ברגל ימין וזאת למרות היותו שמאלי בבעיטות הנני מעוניינת לדעת את מידת חומרת הפציעה ואילו טיפולים הוא צריך לעבור על מנת להחלים במהירות בברכה, שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לענות בפורום
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/12/2008כי לא סיפקת מידע מספיק. ממצאי ההדמייה (אולטראסאונד? MRI?) גם הם חשובים. תשאלו את האורתופד המטפל - הוא רואה את כל התמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לייעוץ- היכן כדאימיכל08/12/2008
שלום רב, אני בת 23 ועוסקת בהרבה פעילות אירובית ׁ(בעיקר ריצה, קיקבוקס, ריקוד...) בגלל תחושות של "התפסות" התפחתתי באחרונה את אימוני. עלי לציין שאני גם צמחונית ומתקשה עם צריכת ברזל מספקת וכנראה לא מצליחה להגיע לצריכת החלבונים הנדרשת (הומליצו לי על אבקת מי גבינה). אשמח לשמוע חוות דעת מה יכולה להיות הסיבה לכך שאני כל הזמן נתפסת וכמובן הכוונה לאן כדאי לפנות על מנת לקבל טיפול וייעוץ כולל ומקיף בנושא (תושבת תל אביב). המון תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושה דיאטנית ספורט
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/12/2008כדי להשלים את תזונתך הצמחונית בויטמינים, מינרלים, חלבון וברזל- בד"כ ע"י קטניות, ולהתאימה לכמות הספורט הגדולה שאת עושה. אנו מציעים את רקפת שלנו היושבת אחת לשבוע בקניון עזריאלי, - אולם יש עוד דיאטניות באזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה אם אוכל רק להוסיף
מיכל12/12/2008ולשאול...האם מדובר בודאות בתזונה או שיכולים להיות גורמים נוספים שמשפיעים? מי יכול לתת לי מענה מלא לשאלותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שאופן האימון גם משפיע
ד''ר נעמה קונסטנטיני12/12/2008אימון מאומץ יכול גם לגרום לתלונותיך. אם רק מדובר בתחושת כאבים קלה המופיעה יום-יומיים אחרי האימון בשרירים שהופעלו וחולפת מעצמה (DOMS) - אז אין הרבה מה לעשות. אבל בכל מקרה לאור הרקע שציינת - מומלץ יעוץ דיאטנית ספורט... עם או בלי ההתפסויות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיתוך מה שנאמר
מיכל21/12/2008אני למדה ומנסה ליישם... המון תודה על הסיוע אני אנסה להגיע למישהו שהתמחה בנושא... רציתי רק לשאול שאלנות נוספת. דופק במנוחה אצלי הוא 60 ואילו דופק בפעילות עצימה כמו ריצה מגיע בקלות לסביבות ה- 190 ואף יותר, שזה דופק שנורא קשה להשאר עליו. האם מדובר בבעיה? כיצד ניתן לשפר זאת? (עד שאגיע לטיפול...) תודה רבה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת אימון מוגזמת
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/12/2008אין סיבה להגיע לדופק 190, וברור שלא ניתן להתמיד שם. ניתן לומר כי מדובר בבעיה קלה - אך היא לא נמצאת בלב אלא בעצימות האימון.. "הורידי הילוך"..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי צילום ברך אצל בני בן ה- 12אפרת משקל08/12/2008
בני בן ה - 12 שחקן כדורסל מוכשר,בעקבות כאבים בברך וגם לאחר נפילה במהלך משחק כדורגל ,החלטנו לערוך צילום לברך הממצא בצילום מראה כי אין רואים ממצא חולני,פרט לממצא בקוטר 3,4 ס"מ עם גבול סקלרוטי באזור הדיסטלי של עצם הירך מימין,שיכול להתאים ל - NONOSSIFYING FIBROMA . מבקשת הסבר יותר מפורט על הממצא והאם על בני לחדול לעת עתה מאימוני הכדורסל על מנת לא להגדיל את הנזק, אם קיים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NONOSSIFYING FIBROMA
ד''ר גל דובנוב-רז11/12/2008מדובר בגדילה שפירה של רקמה בתוך העצם, זה לרוב חולף מעצמו בגיל מבוגר יותר. סביר כי זה אינו הגורם לתלונותיו, ולא נראה כי עליו להפסיק פעילות. עם זאת, אם הגבול עם העצם דק, עולה חשש לשבר באזור חלש זה - האורתופד המטפל יוכל לשוחח איתך על זה לאור המראה בצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני07/12/2008
האם יש מאגרי חלבון בגוף בדומה למאגרי פחמימות? ואם לא אז אם אני אוכל 4 בצים בבוקר אך האימון שלי הוא רק בערב מה קורה לאותו חלבון? האם הוא מבוזבז או נשמר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ולא
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/12/2008מאגר החלבון הענק של הגוף הוא כמובן השרירים, כמו שמאגר הסידן הוא העצם. אך זה לא דומה למאגר הגליקוגן, שנאגר בכוונה תחילה כמחסן, אלא משמש ברקמה לצרכיה הפיזיולוגיים. לכן, אם תאכל יותר חלבון לא תאגור אותו - אך יש לגוף מאגר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהנורית04/12/2008
שלום רב מראש אני רוצה לציין שאני מודעת שהאחריות היא שלי אם לקבל עזרא או לא אך אנא נסו לענות שבועיים התאמנתי בחדר כושר למרות שהיה לי קשה ביותר דפיקות לב כאבים ועומס בשרירים וגם רגל שהיא לא בסדר העמסתי אימונים של חצי שעה אלפטיקל מכשירי כוח הליכה בעליה שעה ושעה ספינינג בכל יום במשך חמישה ימים סבלתי כאבים שממש צעקתי מהם קבלתי אינפוזיה זריקת וולטרן וכד לאחר חמישה יום עדיין יש לי כאבים לא תופת עדיין קשה לנשום התחושה שהכאב בא מהשרירים גם כשאני מנסה לנשו ם וגם ללא מאמץ אך לאור כאבי התופת שהיו לי חשבתי לעצמי 1 האם יכולים להיות תאורטית נזקים גדולים בצורת אימון כזו 2 צילום הסטרנום היה תקין וגם אקג אנא תשובה מקיפה לציין אין כאבי גב רק חזה ולסת תחתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון יתר בצורתו הקיצונית...
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/12/2008האם זה חלף? ברור מתאורך שמאוד הגזמת, המשיכי להעלות עומסים רק בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות תרגילי בטן...מנחם03/12/2008
האם יכולים להיווצר כאבים ו/או תחושת אי נעימות באיזור האשכים בעקבות תרגילי בטן בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
ד''ר גל דובנוב-רז04/12/2008ניסית להוריד את הג'ינס קודם?... אני מתלוצץ. יתכן ועליית הלחץ הבטני גורמת להפרעה בניקוז הדם הורידי מהאשכים, תופעה מוכרת גם ללא מאמץ (וריקוצלה). יתכן ויש גירוי מקומי, שפשוף או לחץ. נסה להבין מה בדיוק הכאב, האם לחץ "מערכתי" פנימי או יותר בכיוון של גירוי מקומי-חיצוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)