פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חישוב שריפת קלוריות
    איילת
    07/01/2009

לפי מה שאני יודעת, הגוף שורף בזמן מנוחה כקלוריה לק"ג לשעה, ונשים קצת פחות. האם זה הגיוני שאשה ששוקלת כמאה ק"ג תשרוף כאלפיים קלוריות ללא חישוב הקלוריות הנשרפות על ידה במאמץ נוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חישוב שריפת קלוריות

הוספת תגובה

• בוודאי

ד''ר גל דובנוב-רז
    08/01/2009

אך אנו גם רואים כאלו שצורכות רק 800 קק"ל במנוחה ביממה.... זו תוצאה של דיאטות מרובות ולא נכונות, וכמובן שמאוד מקשה על ירידה במשקל או אף מניעת העלייה. יש מספר נוסחאות להערכה של ההוצאה האנרגטית במנוחה, שלוקחות בחשבון גיל, מין, גובה ומשקל. כמובן שהן אינן מדויקות כמו המדידה הישירה. על ההוצאה האנרגטית הבסיסית אנו מוסיפים את פקטור הפעילות - לאדם רגיל מוסיפים כ- 20%, וככל שרמת הפעילות עולה - מעלים בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות ספורטיבית בעת שימוש באנטיביו
    דנית
    07/01/2009

האם יש סכנה לגוף להמשיך בפעילות ספורטיבית (ריצה למרחקים ארוכים) בעת לקיחת אנטיביוטיקה? תודה

הוספת תגובה

• אין לבצע מאמץ כשחולים!

ד''ר גל דובנוב-רז
    08/01/2009

וזה לא קשור לאנטיביוטיקה - זה קשור למחלה עצמה. הדבר מגביר סיכון לסיבוכים ולכן אסור. לאחר חלוף המחלה, ניתן לחזור לפעילות בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר כושר (הליכון) ובריאות
    יובל
    06/01/2009

בן 47, עם אסתמא מה המינון הרצוי לאימון יומי (איזו מהירות, וכמה זמן?)

הוספת תגובה

• start low - go slow

ד''ר גל דובנוב-רז
    08/01/2009

זה העקרון. לפי מידת הכושר הבסיסי והרגלי הפעילות הקיימים שלך, נוכל לתת יותר פרטים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב והגבלה ברגל ימין
    מזי
    06/01/2009

שלום רב, אני רוקדת שנים רבות, כנראה כתוצאה מתרגילי מתיחות החל לי לפני חודשיים כאב שמסרב לעבור ברגל ימין באזור הקן שבין האגן, מתחת למפשעה -בין הרגלים מצד ימין, אף פעם לבעבר לא נתפס לי או כאב לי באזור ך שאני אפילו לא יודעת מה מקור הכאב ואיך לטפל בו, בגלל עצמות האגן אני לא יכולה למשש את אזור הכאב רק לחוש בו ובמגבלה שלו על תנועות הרגל שלי בכל פעם שאני מנסה להניף את הרגל הצידה או קדימה עם קצת זווית הצידה (הכאב מתחיל אם אני מרימה את הרגל ביותר מ90 מעלות, זב אזור די מוזר והעובדה שאני לא יכולה למשש בדיוק את המקום אף מחמירה את המצב כי אני לא יודעת עם פגעתי בשריר או רצועה (בכל מצב זה לא העצם) ולא יודעת איך לטפל או מה לעשות, ניסיתי מנוחה של שבועיים וקצת וגם זה לא עזר, בעת הרמת הרגל הכאב חזק ולא מאפשר לי למתוח ולהרים את הרגל למעלה, יש סיכוי שאתם יכולים לעזור או מזהים את מקור הכאב?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב והגבלה ברגל ימין

הוספת תגובה

• מתיחת שריר

ד''ר גל דובנוב-רז
    08/01/2009

ברור שמתחת מדי, לפי התאור אני מניח שמדובר בקבוצת השרירים שתפקידה לקרב את הירכיים זו לזו. אם את אכן פעילה הרבה וצריכה לחזור לפעילות בהקדם, מומלץ בדיקה ע"י רופא משפחה/ספורט/ אורתופד, לשם מתן קורס קצר של נוגדי דלקת ועזרה של פיזותרפיסט בביצוע תרגילים מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעת גב תחתון, בקע דיסק
    רועי שבתאי
    05/01/2009

שלום , שמי רועי שבתאי ואני בן 24 אני סובל כבר 6 שנים מאותה בעיה - בקע דיסק , כל השנים הללו עסקתי בספורט חובבני לא מקצועי וסבלתי מכמה התקפים חזקים שריתקו אותי לפרק זמן קצר(שבוע). היום אני מתאמן בחדר כושר , שוחה, ורוכב אופניים מידי פעם. הייתי רוצה לדעת איך יכולים להשפיע תרגילים מסויימים בחדר הכושר והאם יש צורך בהפחתה או בסינון תרגילים מסויימים, ואם כן אז איזה. אשמח לדעת פרטים מדויקים , ואם לא מכאן אז אשמח לקבל הכוונה לייעוץ המתאים. תודה רבה, רועי שבתאי.

לקביעת תור
    סגירה
    פציעת גב תחתון, בקע דיסק

הוספת תגובה

• בוודאי

ד''ר גל דובנוב-רז
    08/01/2009

עקרון חשוב בעת שמירה על גב ודיסק - הוא ייצוב הגו ע"י חיזוק שרירי ליבת הגוף (בעיקר בטן וגב) והפעלתם בעת ביצוע התרגילים. כלומר, כשאתה מבצע אימון בחדר הכושר, הקפד לכווץ מעט את שריר הבטן תוך כדי העבודה. לעזרה נוספת ניתן לפנות לאנשי הפילאטיס, אשר למעשה מתרכזים בעבודה על שרירים מייצבים אלו. תהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    נינה
    05/01/2009

האם למי שסובל מכאבי ברכיים לא מומלץ לעשות ספינינג?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• תלוי

ד''ר גל דובנוב-רז
    08/01/2009

נסי להתחיל בהדרגה (בהדרגה!) וראי לבד. כאבי ברכיים נובעים מהמון סיבות, ודווקא אופניים זה כלי מומלץ - אמנם בספינינג זה יותר מאומץ - אך אם עושים זאת בהדרגה - לא צפויה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והאם הליכון מומלץ?

נינה
    08/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגדול כן

ד''ר גל דובנוב-רז
    12/01/2009

חלקם מצוידים בבולמי זעזועים ומפחיתים את העומס על הברך. נסי וראי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוני
    04/01/2009

שלום רב, אולי תדעו לענות לי, התחלתי בשבוע האחרון לקפוץ בחבל ואני די טוב בזה אפילו שזה מאוד קשה. רציתי לשאול האם קפיצה בחבל משפרת משמעותית את שרירי הרגליים? דבר שני, האם שרירי רגליים חזקים לוקחים גם חלק חשוב בריצות ארוכות או שריצות ארוכות עובדות בעיקר על סיבולת? ודבר אחרון, האם חבל קפיצה משפרת גם סיבולת לב ריאה? תודה מראש. יוני.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ראה התשובה של ברק

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/01/2009

שענה לך לפני שבוע כששאלת לראשונה..אכן הקפיצה משפרת סיבולת וכח, וזה יתבטא גם בריצות.
    עם זאת, מי שרוצה לשפר ריצה - כדאי שהאימון שלו יכלול הרבה ריצה, ומעט דברים אחרים גם לגיוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנית
    01/01/2009

האם יש חשש לנזק למפרק ירך פגוע (שחיקת סחוסים משמעותית) משחיית חזה או גב בסגנון חזה ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בודאי

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/01/2009

טוח התנועה אותו מבצע מפרק הירך בשחיה בסגנון החזה הוא גדול, והבעיטות החוזורת ונשנות מורגשות גם על די מפרק הברך. לכן, כדאי להתיעץ עם המאמן לגבי הסגנון. באופן עקרוני, נראה כי שחייה דווקא מגינה מפני אוסטאורתריטיס של הירך והברך באוכלוסיה הכללית. לגבי שחינים המידע מועט מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואר שנתפס שוב ושוב
    מורן
    29/12/2008

שלום, אני בן 28, ומתאמן באיגרוף תאילנדי. אני יושב עכשיו עם צוואר תפוס וכואב, וזו הפעם השלישית שזה קורה בחודשים האחרונים. כל פעם נתפס אותו המקום - בצד ימין, בערך בין השכם לבסיס הצוואר. הפעם אני עוד במצב תיפקודי סביר, אבל פעמיים אחרונות ביומיים הראשונים פשוט לא יכולתי לזוז, ורק זריקות וולטרן ועוד חומר כלשהו הצליחו להחזיר אותי לתפקוד. השאלה האם יש משהו לעשות בעניין? חשוב לי לציין שאני מקפיד לעשות חימום ומתיחות לפני אימון, ולמרות חימום יסודי אתמול זה שוב קרה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צוואר שנתפס שוב ושוב

הוספת תגובה

• אכן..

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/01/2009

בעיה מוכרת, בעיקר כאשר מופעל כיווץ רב של שרירי הצואר כמו שקורה באופנים/ספינינג או תנועות חדות כמו באומנויות לחימה. יתכן והחזקת הכתפיים למעלה, לשם שמירת הפנים, גם היא מעמיסה על שרירי הצוואר. כדאי להתחיל עם רופא המשפחה, אולי לבצע צילום צוואר כדי לוודא שהמנח והמבנה האנטומי שלך תקין, ולגשת לאורתופד/ רופא ספורט/ פיזיותרפיסט לבדיקה גופנית נוספת ועצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן תחתונה בזמן ריצה

לאחרונה בעת ריצת 2000 מטר, אני חשה כאבים עזים בבטן התחתונה.(אני מבצעת את הריצה בכ-11 דקות) אני בת 17.5, ספורטאית, עוברת כל שנה בדיקות במאמץ מה לדעתכם עלולה להיות הסיבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן תחתונה בזמן ריצה

הוספת תגובה

• הבטן היא איבר גדול ומורכב..

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/01/2009

היכן בבטן? מרכז, ימין או שמאל, למטה או למעלה.. יש אברים שונים בכל מקום. האם זה רק בריצה? בסוף או בהתחלה? האם היה בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מאמץ ועוד...
    נמרוד
    27/12/2008

שלום, נכנסתי לכושר (אם אפשר להגדיר זאת כך...) לפני כ-9 חודשים, מתוכם כחצי שנה ברצינות( בהתחלה תמיד נעדרים קצת...). סדר האימונים כדלהלן: 4 ימים בשבוע מתוכם יומיים- פעילות אירובית (שעה או שעה ועשר דקות הליכה מהירה + כ-45 דקות שחיה), יומיים נותרים -הליכה זהה +כ-40 דקות אימוני כח במכשירים בעיקר כשהמטרה היא לחזק את השרירים(לא לפתח גוף). לעתים משלב ביום כזה גם שחיה שמשכה כ-40 דקות. גילי 24 וגובהי 1.73. לפני שינוי אורח-החיים משקלי היה 84 והיום 76-77. עיקר השומן צבור בבטן(זה משפחתי...) ובישבנים. שמעתי כי השמנה בטנית מאוד מסוכנת בטווח הארוך, ןלכן אני מעוניין להוריד את מירב השומן שם.. המליצו לי לרוץ (לשלבו בהליכה: מעט ריצה וללכת, וכן הלאה.). אני גם מרגיש שהגוף שלי התרגל לאותה הפעילות. אף פעם לא אהבתי ריצה, אך לא ממש ניסיתי...ולא אכפת לי לנסות. אני מקפיד על תזונה מבוקרת והגיונית ולא אוכל שטויות כמעט לחלוטין. 1. האם במכונכם בגן הטכנולוגי קיימת בדיקת ריצה שבודקת את פעילות הלב? שמעתי על מקרים שבהם אנשים התמוטטו ומתו מפעילות כזו. מה שמונע ממני לרוץ היא דאגה זו בנוסף לאיוושה קלה שבלבי. 2. האם קיים יעוץ לגבי תזונה ותכנית אימונים? (מטרות וכו'...) 3. אין מה לעשות, גם זה קיים, כמה זה יקר והאם יש השתתפות של קופ"ח מכבי?... תודה רבה רבה ששרדתם את החפירה עד כה, נמרוד.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מאמץ ועוד...

הוספת תגובה

• כל הכבוד

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/01/2009

אמנם התכנית נראית עמוסה מאוד - אך אם הצלחת לעמוד בכך על פני מספר החודשים הזה - אין ספק כי הוספת לעצמך בריאות רבה. לשאלותיך - כן, כן, לפרטים התקשר למזכירתנו ענת ע"פ הטלפון המופיע מטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בברך
    הודיה
    26/12/2008

בתי בת ה18 סובלת מכאבים בברך. הכול התחיל מזה שהיא לא יכלה ללכת על הרגל ולאט לאט היא החלה ללכת בכוחות עצמה אך צולעת. היא מתלוננת על כאבים עזים בברך הלכנו לאורטופד והוא טוען שיש לה דלקת ברצועה הקידמית של הברך ולכן הביא לה כדורים בשם "נבוקו" לאחר השימוש בכדורים החלה נפיחות בצד הברך שהרופא טוען שזה לא מהכדורים. רציתי לדעת אם הנפיחות נובעת מהשימוש בכדורים או שיש מים בברך? אם יש מים בברך מה הטיפול המומלץ? אודה לך אם תענה בהקדם האפשרי...

לקביעת תור
    סגירה
    מים בברך

הוספת תגובה

• קשה לענות בלי בדיקה גופנית

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/12/2008

על נמת למקם בדיוק את אזור הנפיחות. הברך היא עולם ומלואו בהיבט האנטומי. לכן, פנו לאורתופד או רופא ספורט לבדיקה נוספת אם צריך, או שובו אל אותו אחד ובקשו הסבר נוסף. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר תקופה ממושכת של בעיה בקרסול וגבסים
    אתי
    26/12/2008

שלום
    לאחרונה אובחנה אצלי לאחר תקופה ממושכת של בעיה בקרסול וגבסים שעברתי חלקם לא תקינים
    צביטה אחורית,אודה על הסבר עלכך,ודרכי טיפול

תודה אתי

הוספת תגובה

• אוס טריגונום

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/12/2008

לעתים מכונה גם "צביטה אחורית". מדובר בזיז עצם קטן הנמצא בין עצם העקב לבין גיד אכילס, ומגרה אותו חלקו הפנימי. כתלות במידת ההפרעה, ניתן להמשיך הטיפול שמרני או אף ךהסיר ע"י ניתוח. האיש המקצועי לעניין הוא אורתופד כף רגל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאופורוזיס ובעיות ברכיים
    חנה
    25/12/2008

שלום! קודם כל אני רוצה לומר תודה שיש לי היכן להתייעץ ולשאול- כל הכבוד! שאלה ראשונה- יש לי סטודיו לאירובי וחיטוב ויש הרבה תלונות על בעיות ברכיים. אני מסבירה את המינון הנכון של אירובי ובחיטוב אני מקפידה לשמור על המפרק, יש לי מדריכה שעובדת הרבה עם סקווטים ולנצ'ים ובמיוחד אחרי השיעור שלה מגיעים תלונות. היא מקפידה שאף אחת לא עוברת את קו הברך, ולא לסובב אגן וכו'... כמה מבצעות? אני חושבת ש- 80% מהנשים. יש אפשרות שזו הבעיה? כדאי לא לעשות את התרגילים האלה כלל? שאלה שנייה- הגיעה אליי מתאמנת בחורה צעירה בת 36 אבל עם הרבה בעיות. הבעיה העיקרית שמדאיגה אותי היא - אוסטאופורוזיס. היא אומרת שיש לה את זה בדרגה גבוהה והיא נוטלת 2 סוגי כדורים לספיגת הסידן, לא זוכרת איך קוראים להם. בסטודיו אני מקפידה לעבוד על חיזוק העצם- דחיסה, פיתול התנגדות וכו'...במיוחד באיזורים הבעייתיים. השאלה היא מה אני יכולה לתת לה לבצע בלי שייגרם לה נזק? מה אסור לה לעשות בשום אופן? תודה מראש.

הוספת תגובה

• לא שאלת כאן בעבר?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/12/2008

מישהי בעבר שאלה בדיוק את זה - שלאחר אימוון של מדריכה מסוימת יש תלונות על ברכיים. ברור שיש להחליף תרגילים..
    לגבי אוסטאופורוזיס, הרי שמדובר באשה צעירה מדי וכנראה מדובר במחלה אחרת, כגון OI או שמא היה לה טיפול תרופתי ממושך בעבר. אם יש לה בעיות בריאות נוספות, אולי כדאי שהיא תשאל כאן בעצמה ותפרט עוד מידע.
    כעקרון לגבי אוסטאופורוזיס, נמצא כי קפיצות, שיניי כיוון, הליכה מהירה ואף תרגילי סקווט ודד-ליפט יכולים לסייע בעצירת הדלדול ואף לבנות עצם. שבר עלול להגרם מנפילה, לכן יש להזהר מכך. אגב, ידוע כי פעילות גופנית גם מפחיתה את הסיכון לנפילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון מומלץ לקריאטין
    מנחם
    21/12/2008

הסתכלתי מספר עמודים אחורה וראיתי פוסט העוסק בקריאטין. ד"ר גל ענה וכתב גם לגבי מינון מומלץ. שאלתי היא כך, קיבלתי תוכנית העמסה מסוימת ששונה מהמינון המומלץ במספר הימים והייתי מעוניין לדעת האם תוכנית זו בסדר או שמא עליי לשנות אותה (כמו כן אינני מתכוון לחרוג מהמינון ביחס למשקל הגוף. השאלה היא מבחינת הימים והשבועות, הווה אומר תקופת ההעמסה כולה). התוכנית היא כך: שבוע מספר 1: 4 פעמים ביום (לפי 0.3 לכל קילו ממשקל הגוף ביום). שבוע מספר 2: 3 פעמים ביום. שבוע מספר 3: פעמיים ביום. שבוע מספר 4,5,6: פעם ביום. שבוע מספר 7,8,9,10,11,12: הפסקה! תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון מומלץ לקריאטין

הוספת תגובה

• קריאטין

ד''ר גל דובנוב-רז
    27/12/2008

איני חסיד גדול של תוספים, בטח לא כשמדובר בספורטאים שאינם תחרותיים. החברה הבינלאומית לתזונת ספורט מציעה פרוטוקול מסוים לאחר שהם סקרו מחקרים בהם ניתנו מינונים שונים. אולי תשאל את מי שהציע לך את הפרוטוקול הזה מאיפה הביא אותו.. חובת ההוכחה שזה עדיף על 0.3 גרם לק"ג ליום ע"פ כמה ימים, ואח"כ 3-5 ליום - היא עליו..אבל אשוב ואחדד - אני לא מציע לקחת כלום - אלא פשוט לאכול, להתאמן ולישון נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה