מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים בגב למעלה מצד ימיןארטור12/03/2009
שלום לפני שבוע התאמנתי בבית על המתח ואחרי יום התחילו כאבים בגב למעלה מתחת לכתף וכעת אני לא יכול להתאמן. אמנם אני יכול להוזיז את היד אך חלק מהתנועות מלוות בכאב. אני כבר שבוע לא מתאמן וזה לא ממש עובר מה זה יכול להיות לדעתכם תודה מראש ארטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/03/2009מתיחת שריר/גיד יכולה לגרום לתהליך דלקתי קל באזור, זה לרוב חולף מעצמו, אפשר להעזר בקורס קצר של נוגדי דלקת מרופא המשפחה. תרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון+תזונה. ברקע:קרע בגסטרוקונמיאוSIG12/03/2009
מאחר ודילגתם, כנראה בטעות, שואלת שוב. 10.03.09 00:54 שלום, לפני מספר שנים קרעתי את הגסטרוקונמיאוס (קרע חלקי-אבל לא מאחלת את הכאבים לאף אחד ( : ) הקרע היה כנראה כתוצאה מתשישות מצטברת של השריר (הפעילות:בלט קלאסי בהתלהבות של מתחילים), כי מה שגרם לו במיידי היתה קפיצונת, ממש קטנה. מזה מספר שבועות אני מתאמנת בחדר כושר, בעיקר על אליפטיקל וקצת מסילה. אני כבר מרגישה מצוקה בשריר, ולאור ההסטוריה-מפחדת. מעבר לזה, מרגישה גם רגישות בברכיים. אשמח להמלצות תזונתיות ו/או אחרות על מנת להגן על אותו שריר בפרט, ועל מנת לצמצם סיכוי לפציעות בכלל. הרבה תודה ( : (עוד פרטים:בד"כ עושה 45-65 דקות על האליפטיקל , לעיתים ממשיכה עוד על מסילה(20-40), בהליכה. לא יכולה לרוץ וגם לא ללכת מהר-מהירות שמתקרבת לששה קמ"ש כבר גורמת להקרנת כאב ב"שינ'ס"-פרח לי השם בעברית, סליחה, ולא מצליחה להעלות את הדופק לרמה הרצויה בהליכה בלבד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה? לפחות מנסה...
SIG15/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות תזונתיות
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/03/2009המלצות תזונתיות אישיות תיתן לך דיאטנית ספורט ותתאים אותן לסדר יומך, לכמות הפעילות שלך ולהעדפות המזון שלך. אי אפשר בפורום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב נתפס לאחר ריצהאודי12/03/2009
היי, לאחרונה התחלתי לרוץ, לאחר פרק זמן ארוך שלא עסקתי בספורט (מעל לשנתיים). לאחר שרצתי פעמיים-שלוש, נתפס לי הגב התחתון למשך משהו כמו שבוע. לאחר שנחתי שבועיים חזרתי לרוץ עוד פעמיים ושוב נתפס לי הגב. אני רוצה לציין שפרקי הריצה הם לא ארוכים במיוחד - 15 דקות בכל פעם (ריצה עם אינטרוולים). איך אני יכול להמנע מכך בעתיד? אני נהנה לרוץ וזה עוצר את השטף כל פעם מחדש. תודה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תתחיל מהליכה
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/03/2009סביר שמדובר בדיסק, והטפיחות מהריצה כנראה לא טובות לך.. התחל מהליכה, הגבר קצב בהדרגה, וראה אם זה עוזר. בנוסף, תרגילי "אימון ליבה" כגון פילאטיס יכולים לעזור לתמוך בגב. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה במקוםמשה12/03/2009
שלום אני עושה ריצה מהירה במקום תוך הרמת ברכיים במשך דקה כל בוקר, כל יום.(בנוסף אני מבצע כל יום 20 כפיפות בטן ו30 שכיבות שמיכה גם כל בוקר). אני מבצע זאת ממש מיד אחרי הקימה בבוקר. השאלה שלי היא האם מותר להעלות את הדופק בצורה מהירה ישר אחרי שקמים בבוקר ?האם זה לא מזיק ללב? והאם זה לא פעולה אנארובית מה שאני עושה? תודה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/03/2009מה גילך ומה רמת האימון שלך? כי כעקרון אין בעיה לקום מהמיטה ולרוץ, אולם בגיל מבוגר יש כנראה רגישות מסוימת של שריר הלב בשעות הבוקר, אז נרשמת שכיחות גבוהה יותר של התקפי לב לעומת שאר חלקי היממה....שנית, מאמץ בן דקה אכן רובו הגדול אנאירובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית., ריצה במקום
משה18/03/2009ד''ר נעמה קונסטנטיני שלום אני בשנות ה30 לחיי. שאת אומרת ביל מבוגר שיש סכנה לשריר הלב לאיזה גיל את מתכוונת? בסופו של דבר מה את אומרת כדי להמשיך בפעילות זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - אבל למה?
ד''ר גל דובנוב-רז18/03/200930 זה צעיר, אל דאגה.. נזכיר רק כי המלצות פ"ג לאוכלוסיה הן 150 דקות בשבוע, למשל הליכה של 30 דקות 5X. אם הדקה הזו מעירה אותך - סבבה, וזה בטח עדיף מכלום - אך אפשר הרבה יותר.. למה שלא תוסיף גם עוד קצת כפיפות מדי פעם? כך תאתגר את הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה18/03/2009ד''ר נעמה קונסטנטיני שכחתי לשאול אותך עוד משהו. אחרי כמה זמן לאחר האוכל מותר לעשות פעילות גופנית? שוב תודה רבה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כללים
ד''ר גל דובנוב-רז18/03/2009למתאמן ה"רגיל", על פי הנוחות האישית. לספורטאי הסבולת, דווקא מומלץ לאכול בשעות שלפני הפעילות ואף למלא את מאגרי הפחמימות כחצי שעה לפני מאמץ ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
משה18/03/2009ד''ר גל דובנוב-רז מאוד מפחיד אותי הענין הזה שיש רגישות לשריר הלב בשעות הבוקר אני יודע שאני צעיר יחסית אבל למה לי לקחת סיכון .האם לא כדי שאני העבור לעשות פעילות גופנית בשעות בצהרים או בערב? ובכלל והאם הריצה במקום שאני עושה במשך דקה יום יום האם זה לא מזיק לגוף? תודה רבה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחששך אינו מוצדק
ד''ר גל דובנוב-רז22/03/2009אין בעיה לבצע מאמצים בבוקר - ספורטאים רבים עושים זאת. ולא, הפעילות שלך אינה מזיקה לגוף - אם כי היא מועטה מדי. זה עדיף מכלום - אך תמיד יש לשאוף ליותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
משה22/03/2009ד''ר גל דובנוב-רז ערב טוב סליחה שאני מתעקש על השאלה אבל באיזה גיל בעתיד אני אצתרך להגיד לעצמי stop לעצור ולהוריד הילוך ולהפסיק להתאמן בשעות הבוקר ולהוריד את כמות האימונים? האם הגיל בכלל פרמטר? תודה רבה על הסבלנות שלך במענה לשאלותי משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום גיל
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/03/2009אם אתה ממשיך בפעילות שאתה מורגל בה - אין בעיה. אגב מומלץ תמיד לשאוף ולהגביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בריצה עזרה דחופהsenon12/03/2009
כשאני מתחיל לרוץ אני מרגיש שהרגל בין הברך לקרסול בשתי הרגליים שורף עד כדי כך שאני לא יכול לרוץ עשיתי צילום וגם מיפויי עצמות ולא גילו לי כלום ואין לי שברי מאמץ ואמרו לישלול את זה אז מה זה יכול להיות? ואיך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MTSS
ד''ר גל דובנוב-רז12/03/2009לא פרטת מספיק, אך לאור העובדה שזה דו צדדי והמיפוי תקין, יתכן ומדובר ב- MTSS -medial tibial stress syndrome - דלקת קלה באזור חיבור השרירים לעצם השוק. הטיפול הוא שמרני, כלומר מנוסחה יחסית (פעילות קלה יותר שאינה מכאיבה, למשל אופניים או הליכה) ולעתים שימוש קצר של 7-10 ימים בנוגדי דלקת מרופא המשפחה. אם לא מסתדר קרוב לודאי שצריך בדיקה ע"י רופא ספורט/אורתופד שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצידה הימני של הבטן התחתונהנמרוד11/03/2009
שלום, בעבר(לפני כחודשיים) כתבתי על כאבים שהחלו להופיע באיזור הימני של הבטן התחתונה, מעל המותן. הכאב אינו ממש חזק או משתק, ההרגשה היא כמו מתיחה. נשלחתי ע"י אורתופד לצילום רנטגן של האיזור הכואב וגם של הצד השני. לשמחתי הרופא לא מצא דבר בצילום. אני מתאמן בחדר כושר מזה שנה (אני בן 24 ולפני כן לא התאמנתי כלל ולא הייתי בכושר כלל): 4 ימים בשבוע: בכולם הליכה מהירה כשעה + פעמיים אימוני כוח מתונים - לא מרים משקולות כבדות(מקסימום 6 ק"ג ואם במכשירים גם כן מתון) וביומיים הנותרים+ פעמיים שחיית חזה כ-45 דקות. ואימוני בטן. לצערי, הכאב אינו עובר למרות שבעצת הרופא נחתי כשבוע, ואח"כ המשכתי להתאמן שבועים-שלושה פעמיים בשבוע ואז שלוש פעמים. במקום 4 פעמים..וברוב הפעמים האלה הליכה מהירה בלבד. הכאב כאמור לא חריף אך בהחלט מונע ביצוע פעילות גופנית "כרגיל" ובכיף... כמו כן, ישנם ימים שאני מרגיש מעט חולשה בזרוע הימנית(אך במקרה זה הכאב ממש פחות בהשוואה למותן..) אשמח אם תוכלו לכוון אותי מה לעשות, כל עצה תתקבל בברכה! האם ללכת לרופא נוסף? בקיצור, מה לעשות? תודה רבה! נמרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לינק?
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/03/2009האם תוכל לתת לינק לשאלה מאז ולתשובתנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך בדיקה
ד''ר גל דובנוב-רז18/03/2009אפשר לפנות לרופא המשפחה, אולי יש טעם ב-US בטן כדי לראות מה קורה בפנים. קשה לענות בלי למשש ולראות היכן זה בדיוק. יש הרבה מבנים אנטומיים שבאים בחשבון באזור זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה יופי של פורום! תודה לכם.SIG10/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה לך..
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחקן טניסoferiqo08/03/2009
שלום בני בן ה15.5 משחק טניס מזה כשנתיים במסגרת חוג פעמיים בשבוע שעה עד שעתיים בכל פעם, לאחרונה נתקלנו בתופעה של רעשים מן המרפק בזרוע ימין(בה הוא משתמש במשחק כמובן) הרעשים נשמעים מפחידים לאוזננו אך הם אינם מלווים בכאב, זה נשמע כחיכוך של העצמות(למרות שההגיון אומר שהיה צריך להופיע כאב). האם יש סחוסים בין עצמות המרפק? אם כן האם זה סימן לתחילת להשחקותם? האם עלינו לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושה בדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני09/03/2009קשה לענות בלי לראות ולמשש.. פנו אל רופא המשפחה, רופא ספורט או אורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בטיפול הפריה דחוףףףףףtelisi03/03/2009
אני בת 29 התחלתי טיפול הפריה רציתי לדעת לגבי אימון בחדר כושר שאני ההיתי עושה 3 פעמים בשבוע לא משהו אנטנסיבי 40 דקות הליכון על 5.5 מהירות ועוד 20 דקות אופני מגלש ידוע לי שיש לי בחלק מהטיפול מנוחה כמעט טוטלית אבל רצייתי לדעת מה קורה עם הזריקות אם זה לא מפריע ולא יכול להזיק לגוף אציין שהפסקתי כבר שבוע ומאוד מפריע לי נפשית לא להתאמן אודה לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמור להפריע
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2009אין הרבה מחקרים בתחום זה. באחד מהם נמצא כי פעילות גופנית של מעל ל- 4 שעות בשבוע בשנים שלפני הטיפולים הפחיתה מסיכויי הפוריות - אך את מתארת כמות קטנה בהרבה. בכל מקרה ניתן וחשוב להשאר פעילה במהלך ההריון ולאחריו. המשיכי להנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוהפנינה01/03/2009
שמי פנינה אני בת 37 כשנתיים וחצי אני עוסקת בספינינג כ-3 פעמים בשבוע הדופק המקסמלי אליו אני מגיעה (יש לי שעון פולר הוא 178-181) דופק מנוחה שלי 68 רוב הזמן שאני עושה בספינינג אני נמצאת בין 155-170 לאחרונה התחלתי לשלב ריצה העניין שאחרי 5 דקות ריצה במהירות לא גבוהה 8.5 הדופק שלי מטפס מעל 175-180 וקשה לי לרוץ שם יותר מ-10 דקות. איך אחרי כל כך הרבה זמן שאני עוסקת בספורט אירובי הדופק שלי לא יורד? אני מפחדת להיות בדופק גבוה כל כך הרבה זמן. איזה בדיקות כדאי לי לעשות ואיזה מכון מוכר על ידי מכבי ?,אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר הוא סלקטיבי..
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2009את מתארת תופעה מוכרת - כושר טוב בענף אחד, אינו בהכרח משליך לענף אחר. שחיין מאומן או רוכב אופניים, לא בהכרח יתמודד טוב עם ריצה לעומת אצן מנוסה. הכושר הטוב שלך בספינינג הוא ביטוי לכך שדפוס הפעלת השרירים שלך על האופניים טוב ויעיל - מה שלא בהכרח קורה על המסילה..בכל מקרה מדובר אכן בדפקים גבוהים המעידים על מאמץ העצימות גבוהה. בהעדר תלונות בעלות אופן לבבי, או סיפור משפחתי מחשיד, אין צורך בבדיקות מיוחדות. אם בכל זאת ברצונך לבחון את מידת הכושר שלך על האופניים ו/או על המסילה, יש כמה מכונים שעושים זאת, למשל בוינגייט, בת"א או אצלנו בירושלים. ניתן להתקשר ולברר לגבי החזר ממכבי - 02-6406340.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להרזות יותר , ולאחר דיאטהרועי27/02/2009
שלום רב שמי רועי לפני כ 9 חודשים התחלי בדיאטה רצינית כאשר משקלי היה כ 105 ק"ג בדיאטה צרכתי כ 1800 קלוריות ביום בממוצא ועשיתי ספורט של כ 6 פעמים בשבוע הליכה של כ 8 ק"מ ביום ירדתי יפה מאוד עד ל 87 ק"ג ובמעמד זה התחליטי להתאמן על פיתוח שרירים עם תפריט שכלל כ 110 - 130 גרם חלבון ביום וכ 2000 קלוריות + פעילות אירובית של כ 4 פעמים בשבוע כ 6 ק"מ הליכה מאז התקופה הנ"ל שהייתה לפני כ 3 חודשים , עליתי במשקל כ 3 ק"ג על אף שאני במאזן קלוריות שלילי וכן עליתי קצת במסת שריר , אך לא בכמות של יותר מ כ 1 ק"ג ... כל ניסיונותי להוסיף פעילויות אירובי וכן להוסיף עוד גירעון קלורי על מנת להוריד עוד במסת השומן לא צלחו אני מנהל יומן ב 3 החודשים האחרונים ובו יש לי גירעון של כ 40000 אלף קלוריות ,אך בפועל רק עליתי כ 2 ק"ג שומן במקום לרדת כ 5- 6 ק"ג במשקל ... יש לציין שרק מסת שריר אני מצליח לפתח יפה ותבדיקות הדם שלי תקינות ורמת ה tsh שלי היא 3.5 ושעשיתי גם בדיקת b m r שיצא בה שאני שורף כ 2020 קלוריות במנוחה ביממה ו ש 98% מהמדד החזוי, מה שאומר שלא הרסתי את חילוף החומרים שלי בדיאטה ... 1 .מה הסיבה שאני לא מרזה ? 2. האם זה בגלל שאני מתאמן על היפרטרופיה בשרירים אז זה סותר את ההרזיה , על על הגירעון הקלורי ? 3. האם אם אני יפסיק להיתאמן על היפרטרופיה בשרירים ,אז אני יוכל להמשיך לרדת בשומן ? אחוז השומן שלי הוא כ 14 % בקליפר בוינגייט ואני רוצה לרדת ל 10% והגובה שלי 188 ס"מ ואני בן 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב...
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2009הפירוט הרב שנתת מרמז על עיסוק מעט מוגזם בנושא המשקל, לדעתנו. BMI שלך תקין, אחוז השומן שלך תקין (במגבלות השיטה), ויעד של 10% הוא מוגזם ואינו מובן - למה בחרת מספר זה, ולמה הצבת את אחוז השומן בכלל כיעד?
כמה תשובות לאלותיך:
המשפט "עליתי במשקל כ 3 ק"ג על אף שאני במאזן קלוריות שלילי וכן עליתי קצת במסת שריר , אך לא בכמות של יותר מ כ 1 ק"ג" - אם עלית במשקל, אינך במאזן אנרגטי שלילי, למרות החישובים.. לכן אינך מרזה..
פעילות בעלת אופי של אימוני כוח אינם דרך יעילה כלל לירידה במשקל, שכן ההוצאה האנרגטית בה נמוכה. השילוב של אימוני כוח + פעילות אירובית הוא האופטימלי. בנית שריר אינה סותרת כלל את הירידה בכמות השומן - כל עוד זה נעשה בילושב עם תזונה מתאימה ולא מוגזמת. אין צורך לחשב את כמויות החלבון או לקחת תוספים - זה מקור לקלוריות מיותרות.
אם תרצה יעוץ פרטני יותר, ניתן להעזר בדיאטניות ספורט באזור מגוריך, או ברקפת הדיאטנית שלנו, הנמצאת גם בת"א וגם בירושלים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
רועי04/03/2009אין מצב בחיים שכאשר עליתי במשקל הייתי במאזן קלוריות שהוא לא שלילי ... דבר זה נבדר על ידי ועל ידי דיאטנית קלינית ספורט במדויק !! אני אפילו שיקרתי את אצמי לא מעט בחישוב לרעתי ... נושא זה הוא סופר סופר ודאי ... הדיאטנית הקלינית אמרה לי לאחר שבחנה לי את התפריט שלי ואת בדיקות הדם התקינות כולל tsh שהיה 3.5 וכולל bmr שהיה 2020 שזה 98% מהמדדר החזוי שהכול ניראה אצלי תקין ושהיא לעולם לא צפתה במיקרה כזה שלא עגירת שומן של הגוף והיא לא יכולה לעזור לי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשקל קובע, נקודה
ד''ר גל דובנוב-רז08/03/2009רועי, יש כאן נקודה עקרונית וחשובה: עלייה במשקל = תוספת חומר בגוף, נקודה. שומן או שריר, עצם או נוזלים - זה תלוי כמובן. מה שהכי מדויק זה השינוי במשקל, ואם עלית, אז היית במאזן חיובי. הרישום בתפריטים לא תמיד מדויק 100%, ובדיקת RMR רק אומרת מה הקצב המטבולי שלך במנוחה, ולא כמה אנרגיה אתה מוציא ביממה או כמה פעילות אתה מבצע. זה הרי נעשה דרך הערכה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בסחוס המפרקיאריק27/02/2009
אני לאחר ארטרוסקופיה בברך שמאל כ 7 חודשים עקב ת"ד . בארטרוסקופיה התגלה נזק לסחוס המפרקי. 1.נזק בMFC דרגה 4 0.5*0.5 ס"מ 2.נזק סולקוספמורלי דרגה 3. 3.נזק לפטלה דרגה 1. לציין כי אני לאחר פיזיוטרפיה שבה נאמר לי כי אין מה לעשות יותר ולא ניתן לשפר את הכאבים. כיום אני עם כאבים במיוחד בעליית מדרגות, בקימה מישיבה ממושכת לעמידה ישנה נעילה עד שנשמע קליק וזה משתחרר, כמו כן כל קרקע משתנה שאני הולך ישנם כאבים. הוזרק לי לברך ארטריז אך ללא הועיל. מה עליי לעשות?ישנו מוצא נוסף. אני בן 33.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתופד
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2009חזור אל האורתופד שלך עם שאלה זו; אולי צריך לנסות פיזיותרפיסט אחר עם רפטואר תרגילים אחר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מצביטה אחורית בקרסולאתי26/02/2009
שלום
לאחר שנה של איבחונים וגבסים,נאמר לי לאחרונה שאני סובלת מצביטה אחורית בקרסול,אשמח לדעת יותר מה זה,ומה דרכי הטיפול המקובלים , איפא אפשר לקרוא על זה?
תודה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת אותנו לפני חודשיים...
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2009ולהלן תשובתנו מאז:
"אוס טריגונום" לעתים מכונה גם "צביטה אחורית". מדובר בזיז עצם קטן הנמצא בין עצם העקב לבין גיד אכילס, ומגרה אותו חלקו הפנימי. כתלות במידת ההפרעה, ניתן להמשיך בטיפול השמרני או אף להסיר ע"י ניתוח. האיש המקצועי לעניין הוא אורתופד כף רגל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בברך שמאלרונן26/02/2009
שלום במהלך השנה האחרונה התאמנתי בריצות ארוכות בחדר הכושר. התהליך היה הדרגתי, ובחודשים האחרונים הייתי רץ 10K, פעמיים בשבוע על ההליכון. לאחרונה השתתפתי במירוץ סביון - 10K, במהלך הריצה הרגשתי כאבים- דקירות "ברצועות" מאחורי ברך שמאל, עשיתי טעות (התלהבות יתר וחוסר מחשבה) והמשכתי לרוץ. בהמשך הריצה הכאבים עברו לקדמת הברך - מעל ומתחת לפיקה. את המירוץ סיימתי, אבל עוד באותו יום סבלתי מכאבים חזקים באיזור הברך - עד כדי כך שלא יכלתי לעמוד יומיים. במהלך הימים שלאחר מכן, כאב לי מאוד לרדת מדרגות והרגשתי דקירות מאחורי הברך בזמן הליכה בירידות. כעבור שבוע של מנוחה ניסיתי לחזור לרוץ, אבל תוך כמה שניות הרגשתי שוב בכאבים עזים מעל הפיקה. פניתי לאורתופד שהיה די אנטיפת ולא שש להסביר מה יש לי... צילום הברכיים היה תקין, והוא איבחן שחיקה של הסחוס ודלקת בפיקה - ונתן לי כדורים סלקוקס 100. מאז - כבר עברו 3 שבועות, ואני עדיין לא יכול לרוץ יותר מכמה עשרות מטרים. אני סובל מכאבים חדים מעל הפיקה בברך שמאל- בצד החיצוני יותר של הברך בזמן הריצה. אני מפחד שחלום הריצה נגמר מבחינתי ושאולי גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך. אשמח לשמוע אם אתם מכירים מקרים דומים לשלי וכמובן עצות נוספות מנסיונכם הרב. תודה רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד צדדי
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2009אנו אוהבים ולא אוהבים כאבים חד צדדיים... לרוב, כאבי הברכיים הנפוצים הם דו צדדיים, אמנם הם שפירים יחסית, אך אין הרבה יכולת לעזור. לעומת זאת, כאב חד צדדי יותר מכוון שמדובר בבעיה נקודתית שלעתים ניתן לפתור, כגון קרע במניסקוס שיכול להכאיב בחלק הברך האחורי. כדאי לגשת לאורתופד אחר, העוסק בברכיים ובעל אורינטציית ספורט. יש כמה בארץ - היכן אתה גר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לב או א.ק.ג.....נמרוד26/02/2009
שלום, לפני כמה זמן רציתי להתחיל בפעילות גופנית וביקשו במכון אישור רפואי. ידוע לי מתקופת הצבא שיש לי איוושה בלב(לא קשה...). עכשיו אני מעוניין שוב לחזור לפעילות גופנית ואני אוהב לרוץ, אך תמיד שומעים על נערים ויותר מבוגרים שמתמוטטים על ההליכון או באימון... הומלץ לי לעבור בדיקה, רק שכחתי איזה מהן עלי לבקש: אקו לב או א.ק.ג? מה צריך כדי שיאפשר לי לרוץ בשקט?... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא משפחה/ילדים או ספורט
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2009האם אתה נער? כעקרון ניתן לגשת אל רופא הילדים שלך, לעבור בדיקה גופנית, לקבל הפניה לאק"ג או אקו לפי הצורך (הרופא יחליט) ולקבל אישור לחדר הכושר. אם צריך רופא ספורט - אנו זמינים, כמו גם עוד רופאים שאולי קרובים יותר לאזור מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, אני בן 25. רציתי לדעת מה ההבדל
נמרוד04/03/2009בין שתי הבדיקות. כלומר, אם אבצע בדיקת אקו-לב והתוצאות יהיו בסדר- זה מספיק כדי להיות בטוח שאוכל לרוץ בלי חשש? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא יחליט
ד"ר דובנוב-רז04/03/2009אקו רואה את מבנה הלב, אק"ג רואה את הפעילות החשמלית. אלו שתי בדיקות שונות לחלוטין המבוצעות למטרות שונות. נכון ששתיהן משמשות אותנו ברפואת הספורט, אך הרופא שישמע את הסיפור ויאזין ללב יבחר אם בכלל צריך בדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)