פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם חריגות, מאימונים?
    יהודה
    26/02/2009

שלום רב, ליפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם והם יצאו ממש חריגות, הרופאה נבהלה ושלחה אותי לכל מיני רופאים מומחים בעיקר בדיקות כבד הכל יצא תקין, יש לציין שאני מתאמן שש פעמים בשבוע אימונים עצימים במיוחד ואף ארוכים(אני יודע שזה איננו מומלץ), אני משתדל להקפיד על תזונה נכונה ובריאה, לאחרונה עשיתי שוב בדיקות דם והערכים עדיין חורגים משהו בעיקר הCPK, אשמח אם תגיד לי מה זה כל דבר וממה הוא יכול לנבוע: GOT (AST) עומד על 70. CPK עומד על 2672. RBC עומד על 4.66 HB עומד על 13.6 HCT עומד על 40.3 LUC עומד על 4.3 BASO עומד על 0.0 MACRO עומד על 0.1 MICRO עומד על 0.5 HYPO עומד על 0.2 PLT עומד על 171 אשמח לחוות דעת אנא הסבר לי על מה ולמה, אני מקפיד על בריאותי, מרבית האימון שלי מוקדש ללב ריאה ולמעט חלבון אינני נוטל כלום, אני רץ 4-5 פעמים בשבוע 15 ק"מ, ו5 אימוני כח בשבוע בד"כ הם מתנגשים זה בזה תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• CPK מייצג הרס שריר

ד''ר גל דובנוב-רז
    02/03/2009

ידוע שעולה בעקבות מאמצים כמו שלך. בכל מקרה מומלץ לחזור על הבדיקה בהזדמנות לאחר מספר ימי מנוחה מוחלטת, רק כדי לוודא שערכי הבסיס שלך תקינים. אנמיה קלה עם המוגלובין 13.6 גם היא נפוצה אצל אצנים - גם ע זה כדאי לחזור בהזדמנות לאחר מנוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב שריר בחיבור הפנימי של הרגל לאגן
    גיא
    25/02/2009

שלום, אני בן 34 שוקל 70 ק"ג וגובה 190 ס"מ. עוסק בגלישת גלים לא מקצוענית ושוחה 3 פעמים בשבוע קילומטר - חי חיים בריאים, לא מעשן. לפני מספר חודשים שמתי לב במהלך הגלישה שיש לי כאב שרירי בחלק הפנימי של הרגליים בחלק העליון לקראת החיבור לגוף. תחושה זו התפתחה כך שאפילו הרגשתי את הכאב ביציאה והכניסה מהאוטו(בתזוזה של הרגל) או אפילו כאב עמום כשאני יושב על הכסא בעבודה בזוויות מסוימות. בתחילה הלכתי לכירורג ששלח לאולטרא סאונד ונמצא בקע מפשעתי 1.3 ס"מ בצד ימין (שכואב יותר משמאל). הלכתי במקביל לאורטופד שאמר שיש לי דלקת בשריר מסוים (שאינני זוכר את שמו) והוא אמר לי לנוח ונתן לי אטופן לשבועיים. כיום, שבוע אחרי סיום האטופן נראה שהמצב לא השתנה ואני מרגיש את הכאב למרות שעדיין לא חזרתי לפעילות ספורטיבית. אני יודע שקשה ליעץ ולנתח אץ המצב דרך הפורום אבל הייתי רוצה לשמוע דעה לגבי הכאב הזה ומה הדרכים שכדאי לי לפעול בהם (כמו לגשת לרופא ספורט או להשתמש בתרופות מסוימות) ובנוסף רציתי לדעת אם הגיוני שהבקע משפיע פה בכלל ולא סתם גילו משהו שהיה שם תמיד.

הוספת תגובה

• נשמע יותר כשריר ופחות כבקע

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/03/2009

כעקרון מנוחה יחסית מהפעילות המכאיבה יכולה להפיג את הכאב. האם יתכן ונגרמה שם מתיחה מאיזו נפילה ?(בלי להעליב..) . ניתן לנסות להבדיל בין בקע לשריר ע"י בדיקה גופנית למיקום הכאב המדויק. אולי כן כדאי לפנות לרופא ספורט אם עדיין לא חלף. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחלק הפנימי של הברך
    ofer
    25/02/2009

שלום, בן 29, עוסק בספורט ובריצה (כ 30-40 ק"מ בשבוע). לפני כ 6 חודשים בעת משחק טניס התחילו כאבים בחלק הפנימי של ברך שמאל בחיבור בין הגיד לעצם. אורטופד אבחן כ pes anserinus bursitis והפנה אותי לפיזוטרפיה. לאחר כחודש טיפולים אני מרגיש את הכאב (כאב קל) בריצה ובעת מתיחת השריר כאשר מבצע תרגיל מתיחה לרגל הכואבת. אין מגבלות על תנועת הברך. צילומי רנטגן ואולטראסאונד תקינים. כעת המצב הוא שהכאב מורגש לאחר ריצה בחלק הפנימי של ברך (בחיבור הגיד לעצם) ובעת מתיחה קדימה. כאשר אני רץ יש שיפור ברמת הכאב אבל לאחר ריצה חוזר למצב הקודם. אין שום מגבלה בהליכה כיפוף, עליה וירידת מדרגות. אשמח לדעתכם. בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בחלק הפנימי של הברך

הוספת תגובה

• פזיותרפיה ופיזיותרפיה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/03/2009

שם סוד ההצלחה של רוב הכאבים הללו. מנוחה יחסית והפחתה קלה בעוצמת הפעילות גם יכולות לעזור. אפשר לעבור לאופניים לתקופה מסוימת? (בלי ליישר את הרגל, שלא יורגש הכאב). ניתן לנסות קורס קצר של כדורים נגד דלקת שירשום לך הרופא. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי תדירות אימון נכונה?
    דפנה
    24/02/2009

אני עושה פעילות ספורטיבית אינטנסיבית של שישה ימים בשבוע, הליכה מהירה בחוץ או על הליכון של כ-70-75 דקות (כ-7.5-8 ק"מ) ותרגילי בטן, רגליים ומשקולות בידיים, כל יום כ- 25 דקות. רציתי לדעת האם התדירות והכמות בסדר. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מהי תדירות אימון נכונה?

הוספת תגובה

• עצימות

ד''ר גל דובנוב-רז
    24/02/2009

העניין החשוב הוא כיצד גופך חש עם הנפח הזה, זה מה שנקרא עצימות -intensity. כל עוד זה טוב לך ואין כאבים - את על דרך המלך.. המשכי להנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן תחתונה
    אדגר שוורץ
    24/02/2009

האם ריצה יכולה להשפיע על הרחם? אני מוצאת שבזמנים מסוימים בחודש,ביוץ, אני סובלת מכאבים באזור לאחר ריצה. בת 33.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן תחתונה

הוספת תגובה

• ידוע ומוכר

ד''ר גל דובנוב-רז
    24/02/2009

אם זה מאוד מפריע ניתן להתיעץ עם גינקולוג ולהעזר בבדיקת US - אולי יש זקיק גדול מהרגיל או ציסטה. כעקרון לא צפויה בעיה מיוחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על פעילות בחדר כושר
    אדגר שוורץ
    24/02/2009

שלום, 1. אני בת 33 עוסקת בפעילות גופנית כל חיי, אולם לא באופן אינטנסיבי. לאחרונה, התחלתי ללכת לחדר כושר. אני רצה והולכת כחצי שעה במהירות 6.5-7 ועד ריצה של 10-12, בסיום הריצה פני אדומים מאוד ולוקח להם לפחות שעה-שעתיים לחזור לצבע הרגיל שלהם, האם הדבר נורמלי? 2.בנוסף, אני משתמשת במכשירים לחיזוק שרירי הידיים והירכיים ועושה כפיפות בטן. האם פעילות אינטנסיבית מידי עשויה לגרום מתח ועצבנות? זה מה שהרגשתי לאחר האימון האחרון שארך שעה. אודה על תגובתכם, אדגר.

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר גל דובנוב-רז
    24/02/2009

1) יש אנשים שנהיים אדומים ממאמץ, מדובר בתגובה של מערכת העצבים, ואין הרבה מה לעשות..
    2) בעקבות אימון כח אינטנסיבי שמערב שרירים רבים ישנה הפרשה של טסטוסטרון, גם אצל נשים, ויתכן וזו הסיבה לעצבנות. נסי להפחית את העצימות הזו כדי לא להפצע - את מתארת שרק התחלת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשוקיים קדמיות
    דפנה
    24/02/2009

אני מתאמנת בקביעות שש פעמים בשבוע, בעיקר אימון אירובי של הליכה מהירה על הליכון או בחוץ וכן אימון של עיצוב וכוח. בימים האחרונים כנראה שעשיתי אימון קשה מדי במכון על ההליכון - ארוך, מהירות גבוהה, שיפועים גדולים - ויש לי כאבים בחלק הקדמי של השוקיים, בערך באמצע מהברך לכף הרגל. האם להמשיך באימונים כרגיל או שצריך לעשות הפסקה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוקיים קדמיות

הוספת תגובה

• לנוח כמה ימים

ד''ר גל דובנוב-רז
    24/02/2009

ואח"כ לחזור בהדרגה לפעילות. אם זה הופיע במקביל בשני הצדדים קרוב לוודאי שמדובר במתיחה של הרקמות הרכות שסביב העצם (MTSS נקרא). עוד אפשרות רחוקה יותר היא שברי מאמץ - אם לא יחלוף ספרי לנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    עפרי
    23/02/2009

אני מתאמנת קבוע בחדר כושר פעמים,שלוש בשבוע. בדרך כלל הייתי רצה. לפני כחודש וחצי התחלתי גם לעשות אימונים על הסטפר, והתחטבו לי מאוד הרגליים. נהייתי חולה לחמישה ימים, לכן קרה שלא הזזתי הרבה את הרגליים במשך הימים האלה, ויש לציין שרזיתי במשך המחלה בשאר חלקי הגוף, חוץ מהרגליים משום מה הן השמינו. חשבתי שאני אחזור לחדר כושר, והן יחזרו לעצמן, אך ככל שעשיתי יותר פעילות גופנית הן יותר השמינו. התחלתי לאכול פחות כי אולי זה עניין שאני אוכלת יותר מידי, אך עדיין הרגליים לא רזו חזרה. וכל שאר חלקי הגוף רזו משמעותית. אחרי שלושה שבועות ככה, החלטתי לעשות אולי פחות אימונים. וכאשר זה לא עזר. החלטתי לעשות הפסקה לשבוע. המצב השתפר קצת, אחרי שבוע עשיתי הליכה של שעה ככה , ולא הליכה מהירה. והן השמינו מההליכה! מה לעשות כדי להחזיר אותן למצב הקודם?? זה קורה מאימוץ יתר של השרירים??

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• בעיה קלה..

ד''ר גל דובנוב-רז
    24/02/2009

עפרי היקרה,
    את מתארת שינויים מאוד קיצוניים לכאורה, שקרו בזמן מאוד קצר. האם הג'ינסים מאשרים את תחושותיך? רגליים אצל אישה בד"כ לא מתחטבות כ"כ מהר, וגם לא "משמינות" כל כך מהר...כנ"ל לגבי שאר הגוף, 5 ימים מחלה לא משפעים כל כך דרמטית כמו שאת מתארת. העובדה שרשמת"דחוף" בהודעה גם היא קצת מדאיגה.. אולי כדאי לקבוע פגישה עם ד"ר קונסטנטיני ולדון בנושא דימוי הגוף . בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימה "נוספת" לאחר אימון
    תמי
    22/02/2009

שלום רב, הנני בת 39 מאמנת כושר, לשעבר (לא עוסקת בתחום מזה 4 שנים) גרה בחו"ל יש לי שני ילדים. לאחרונה חזרתי להתאמן לאחר תקופה ארוכה שלא התאמנתי בכלל.אציין רק שבמקום בו אני גרה אנו הולכים די הרבה ברגל כך שזה לא שהפסקתי פעילות לחלוטין. לאחר כשבועיים של אימונים כ4 פעמים בשבוע מתונים ( מאמץ אירובי 65-70%) התחלתי להרגיש תופעה מוזרה, דופק או פעימה "נוספת" היא אינה גורמת לדופק מהיר רק פעימה מוזרה כזאת שיכולה להיות כך כמה פעמים במשך היום. השבוע לא התאמנתי והתופעה הזו נעלמה. (הערה - בתקופה של האימונים היה לי כנראה זיהום במעיים לא רציני אך גרם לשילשולים ,הקפדתי על תזונה המכילה פוטסיום ונוזלים.) מה זה יכול להיות ? זה די מלחיץ אותי אני אפילו חוששת לחזור להתאמן :( אשמח לקבל את עצתכם המשך יום נפלא

הוספת תגובה

• כנראה אי סדירות בקצב הלב

ד''ר גל דובנוב-רז
    22/02/2009

אנו מתיחסים ברצינות לשינוי בקצב הלב בעקבות מאמץ, עקב הסיכוי (הקלוש, לא צריך להלחץ מדי)שמדובר בתופעה העלולה להיות מסוכנת. הדבר כמובן מחייב פנייה לרופא המשפחה שלך, ביצוע בדיקה גופנית, אק"ג, וסביר כי הפנייה לקרדיולוג לביצוע בדיקות נוספות לפי שיקול דעתו, כגון מבחן מאמץ, אקו, ו/או הולטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מפרקים ופעילות אירובית
    עינב
    21/02/2009

שלום לד"ר, אני בת 23, חולה בדלקת מפרקים סיסטמית מזה 15 שנים. בשנים האחרונות המחלה נרגעה ואני רוקדת סלסה פעם בשבוע עד פעמיים, הרגלתי את הגוף ולמרות בעיות בקרסוליים הכל בסדר. לאחרונה התחלתי לעשות תרגלי בטן וכח ונסיון להפחית שומן כדי להגיע לבטן שטוחה, חשוב להדגיש שאני ממוצעת סך הכל , 147 ומשקל 45. הבעיה היחידה מתחילה כשאני רוצה לעסוק בשריפת שומן בהקשר של הבטן. כואב לי בריצה ,באופניים ואני לא מוצאת פעילות ספורטיבית של שריפת שומן שלא תכאיב לי במפרקי בהקרסוליים שהם הבעייתים (לא נראה לי שסלסה זה הפתרון). איזה עוד פעילות שריפת שומן אני יכולה לעשות כדי לשרוף שומן פרט להליכה מבלי לפגוע במפרקים?

הוספת תגובה

• "שריפת שומן"

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    21/02/2009

נכון לעכשיו, ע"פ התקדמות המחקר בתחום בתחום הפיזיולוגיה של המאמץ - אין "שריפת שומן". קלוריה היא קלוריה, ואם הוצאת 100 אז הוצאת 100, לא משנה איך. בשבילך תרגילים אירוביים של טווחי תנועה מומלצים מאוד - כגון אופניים, בהן אין נשיאת משקל ולא צפוי לכאוב, או מכשיר האליפטיקל, לשם שמירה על טווח תנועה של המפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר הליכה
    שיר
    17/02/2009

שלום אני בת 30 אחרי 3 לידות ודי רזה. אבל עם ישבן וירכיים מאוד לא מעוצבים ויותר מלאים משאר הגוף. בדיאטות אני יורדת בעיקר בפלג גוף עליון. האם מכשיר הליכה הוא הפיתרון? אם כן, כמה זמן ובאיזה תדירות מומלץ להשתמש. תודה - שיר

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר הליכה

הוספת תגובה

• הליכה היא פתרון חלקי

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    17/02/2009

דבר ראשון יש לאהוב את גופך באשר הוא.. כעת נעבור לשלב הפעילות הגופנית... מומלץ לצבור 250-150 דקות בשבוע של פעילות אירובית מעט מאומצת (=התנשפות קלה, מאמץ שקשה במקצת). מדובר ב- 30-45 דקות בלפחות 5 ימים בשבוע, וכדאי להתחיל מעט ולעלות בהדרגה על פי התחושה. בנוסף מומלצים אימונים לפיתוח כוח 3 פעמים בשבוע. תהני..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלוליט
    יערה
    17/02/2009

שלום, אני בחורה בת 21 רזה בהחלט.שמתי לב במראה לכמה שקעים קטנים ביריכיים-צלוליטיס.זה נראה כאילו הטוסיק ירד "נפל" וגרם למשקל עודף על היריכיים שהביאו למצב של הצלוליטיס.אני רוצה להתחיל ללכת לחדר כושר, זה מאד מפריע לי.כבר כמה שנים שאני לא מבצעת פעילות כלשהי. כיצד אני מתחילה לעבוד על האזור הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    צלוליט

הוספת תגובה

• צלוליט

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    17/02/2009

שלום נתי. ראשית, עניין הצלוליט לרוב מטופל באופן קוסמטי; יש מגוון של פתרונות, וניתן להתיעץ גם במרכזנו ב"הדסה אופטימל" בירשלים ובת"א. לגבי הפעילות - זה יעשה לך טוב בהרבה תחומים במקביל..
    מומלץ לצבור 250-150 דקות בשבוע של פעילות אירובית מעט מאומצת (=התנשפות קלה, מאמץ שקשה במקצת). מדובר ב- 30-45 דקות בלפחות 5 ימים בשבוע, וכדאי להתחיל מעט ועלות בהדרגה על פי התחושה. בנוסף מומלצים אימונים לפיתוח כוח 3 פעמים בשבוע. תהני..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצות שרירים בשוקיים מעל הברך
    נדב
    16/02/2009

שלום, ביום שישי רכבתי עם קבוצת רוכבים במסלול אופני הרים בן כ- 40 ק"מ. המסלול באופן כללי היה במגמת ירידה (מ- 600 מעל פני הים לאפס), אך היו בו לא מעט עליות וירידות מקומיות. כחמישה קילומטר לפני הסוף באחת העליות חטפתי סימולטנית בשתי הרגליים התכווצות שרירים בשוקיים מעל הברכיים. כשירדתי מהאופניים וניסיתי ליישר את הרגליים הכיווץ לא איפשר לי זאת תחילה. את הקטע האחרון המשכתי ללכת ברגל תוך כדי שהכאב המשיך אך פחת מעט בעוצמתו. לרכב בעליה לא יכולתי בכלל כיוון שמייד הכאב של הכיווץ היה תוקף אותי. יצויין שאני רוכב באופניים שנים רבות כמעט כל סוף שבוע וגם למרחקים של 30 ו- 40 ק"מ, אם כי כשרמת הקושי כמו כאן הייתי רוכב פחות קילומטרים. גם אולי במהירות נמוכה יותר ועם יותר הפסקות. השאלה שלי אם ההתכווצות נובעת מסתם מאמץ יתר או שיש כאן גורם פיסיולוגי שאני לא מכיר שגרם לזה לקרות בשתי הרגליים בעת ובעונה אחת. האם שימוש במשקה איזוטוני כלשהו יכול היה למנוע את התופעה או שרק נדרש אימון יותר חזק? האם יש איזה נזק בלתי הפיך בכך שהמשכתי ללכת כחמישה קילומטר עם ההתכווצות? אגב דיי מהר אחרי סיום הרכיבה כבר תפקדתי רגיל חוץ מזה שהרגשתי את קיומם של שרירים אלה בעת הליכה, אך בהחלט במידה סבירה. תודה נדב

הוספת תגובה

• סביר שמאמץ יתר

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/02/2009

כנראה שילוב של משהו בתזונה/ שתיה + המאמץ גרם לכיווץ. זה יעבור עם חלוף הימים, ולא צפוי נזק מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי כמובן לירכיים

נדב
    16/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות!
    אחד
    14/02/2009

אהלן... אני בן 17 וליפני שנה וחצי הייתי שמן נירשמתי לחדר כושר ועשיתי דיאטה הורדתי 15 ק"ג! היום אני שוקל 61 והגובה שלי 1.72... בתקופה האחרונה אני חלש מאוד ועייף כל הזמן ואני גם לא יכול ללכת לחדר כושר ולהתאמן כי ברגע שאני עושה ריצה או הולך לחדר כושר אני חוזר עם חום וחוטף שפעת... למה זה כך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות!

הוספת תגובה

• כל הכבוד

ד''ר גל דובנוב-רז
    14/02/2009

יש הרבה סיבות לעייפות וחולשה. למשל, זיהום מוירוס שנקרא EBV, שלעתים "מתלקח" בעקבות ספורט ומתבטא כמו שפעת; חוסרים תזונתיים כמו ברזל ו-B12, שלעתים מופיעים אחרי דיאטות לא מאוזנות, ועוד. אפשר להפגש כדי לשמוע יותר פרטים על התדירות והתסמנים, ואז להציע כמה בדיקות עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אחד
    15/02/2009

הייתי אצל רופא משפחה ורופא זיהומי וכמובן שעשיתי בדיקות דם וזה יצא תקין! אני רשום במאוחדת! והייתי רוצה לקבוע פגישה אצלך זה אפשרי דרך מאוחדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות

ד''ר גל דובנוב-רז
    15/02/2009

יש טלפון לתאום תורים בתחתית ההודעה - הם יתנו את הפרטים. אנו נמצאים בירושלים ובמרכז עזריאלי בת"א.
    בנתיים ספר אילו בדיקות דם עשיתם ומה תוצאותיהן המספריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת הדם

אחד
    22/02/2009

התוצאות ממש ארוכות! לא עדיף שאשלח אותם במקום אחר אמייל או משהו? בכל מקרה ידוע לי שהפוספורוס גבוה זה מעיד על משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלח במייל

ד''ר גל דובנוב-רז
    22/02/2009
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוביות בטן
    גל
    13/02/2009

אני בן 15 והתחלתי לעשות ריצות וכפיפות בטן והתחלו לצאת לי קוביות בעיקר בצד ימין ופחות בצד שמאל. האם אני יכול לאזן את המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    קוביות בטן

הוספת תגובה

• האם הגו ישר?

ד''ר גל דובנוב-רז
    14/02/2009

דבר ראשון תהיה מבסוט - כי הרבה שואפים לקוביות בבטן.. יתכן ויש עקמומיות של עמוד השדרה ובגללה עניין הקוביות? אפשר לראות בבדיקת רופא. יתכן וזה נדמה לך - אולי התאורה שליד המראה בחדר באה מהצד..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה