מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון באליפטיקלדבורה02/12/2008
שלום ד"ר קונסטנטיני ותודה על תשובתך. אכן שמעתי שאליפטיקל פחות מזיק אך אני עדיין מוטרדת. במכון כושר המכשיר ארוך והתנועה ארוכה ואליפטית. המכשירים הביתיים קצרים יותר והתנועה יוצרת תחושה של ירידה במדרגות ותחושה מוזרה בבירכיים. שאלתי האם זה עניין של הרגל או שיתכן נזק לברך כפי המתואר? (בכוונתי להתאמן 40 דקות 5 פעמים בשבוע). תודה שוב על עזרתך. דבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שהרגל בלבד
ד''ר גל דובנוב-רז04/12/2008אך יש סיבה כמובן שהמכשיר המקצועי גדול יותר ויקר הרבה יותר, כנראה שעניין התכנון האנטומי וונוחות התנועה בוצעו שם טוב יותר. בכל מקרה אל תתחילי 40X5. זה מוגזם מדי, מה גם שאינך מורגלת בתנועה ובמכשרי הספציפי. תתחילי 10-15 דקות בהתחלה, 3 פעמים בשבוע, והגבירי מדי כמה ימים את המשך. "קפיצ הלמים" עלולה לגרום לכאבים ודלקות מיותרים. תהני!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליפטיקלדבורה01/12/2008
שלום רב, ברצוני לרכוש מכשיר כושר אליפטיקל לבית לסיבולת לב ריאה ועבודה על פלג גוף תחתון. תרגלתי קצת בחנות והרגשתי טוב אך הרגשתי את עבודת הסחוס בברכיים. שאלתי האם המכשיר גורם נזק ממשי לבירכייםושחיקה של הסחוס או שהשימושבאליפטיקל דווקא מומלץ והנזק לבירכיים נחשב יחסית נמוך? תודה מראש על ההעזרה וההתייחסות. דבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפוי פחות נזק
ד''ר נעמה קונסטנטיני02/12/2008כי י שפחות חבטות של הרגל עם הרצפה. אך יש לשים לב שהרי מדובר במכשירים חדשים ואין נתונים מדעיים לגבי השימוש ארוך-הטווח בהם. סה"כ נזק ושחיקה לסחוס הם דברים שמתרחשים על םני שנים רבות. העיקר שתהיי פעילה במכשיר שנוח לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקערמית29/11/2008
שלום שחקן כדורגל כאבים באיזור תעלת המפשעה ימין כבר חודש. בהתחלה הרופא והפיזוטרפיסט חשבו שיש קרע באדקטור לונגוס אבל לאחר שלא חל שיפור בכלל לאחר 4 שבועות של מנוחה, טיפול פיזיוטרפי אינטנסיבי ובכדורים גילו באולטראסאונד שיש לי בקע של ספורטאים. לפי מה שהבנתי הטיפול הוא אך ורק ע"י ניתוח שכן אפילו מנוחה ממושכת לא מעלימה את הכאב. שאלותיי : 1.איזה ניתוח עדיף פתוח או לפרוסקופי וכמה זמן מנוחה עד חזרה לאימונים? 2.האם להמשיך לשחק על הכאב יכול ליצור נזק גדול יותר? 3.שמעתי שיש בגרמניה מרכז רפואי ייחודי בהנהלת ד"ר אולריקה מושבק שמתמחה בניתוחי בקע בשיטה מיוחדת שבה גם חוזרים יותר מהר לפעילות וגם תוצאות הניתוח מצוינות. האם שמעת על הרופא הזו ואם כן איך אפשר להגיע אליה? תודה מראש על היחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע = כירורג
ד''ר נעמה קונסטנטיני02/12/2008לגבי אבחנת הבקע ודרכי הטיפול - מומלץ לפנות לכירורג המתמחה בזה. לעתים US נותן ממצא שגוי, וצריך לחבר את זה עם תלונותיך וממצאי הבדיקה הגופנית. כעקרון לא צפוי נזק אם תמשיך מעט לשחק כעת - אך המשך בבירור ובטיפול. למה שלא תנסה את רופאי ישראל, לפני שתטוס לגרמניה ותשלם מכיסך הון עתק ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת כאבי ברכים עם נעלי ריצהאיל לוי27/11/2008
שלום . אני רץ מזה שנים לא באופן ממש סדיר וקבוע.אך אף פעם לא היו לי בעיות או כאבי ברכיים. לאחרונה קניתי נעלי סאוקוני שממש נוחות לי ויושבות טוב על הרגל והתחלתי לרוץ בחוץ ולא על הליכון,אך התחילו לי כאבים בברך ימין אבל בצד של הברך.הדבר מפריע לי במשך היום כאשר אני עם נעליים אחרות. האם יש הבדל בסגנון ריצה על הליכון לעומת באיזור פתוח? היכן אני יכול לקבל חוות דעת מקצועית על סוג הנעלים/ צורת וסגנון ריצה שקיימים אצלי או אפילו הדרכה מקצועית לריצה נכונה.. ??? התאמת מדרסים?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתה רץ בצד כביש?
ד''ר גל דובנוב-רז27/11/2008באזור שאתה מתאר, מחוץ לברך, עוברת רצועה הנוטה לפתח דלקות בעקבות ריצה או רכיבה על אופניים - בעיקר אם הריצה היא בצידו הימני של הכביש.. הלחץ האסימטרי המופעל על הברך גורם זאת. יתכן וישנה אסימטריה בנעליים גם - קשה לי להאמין. ההליכון בולם זעזועים יותר טוב מאשר הכביש, אז תוכל לנסות שם ולראות אם גם זה מכאיב. הדרכה לגבי ריצה תקבל אצל מאמני האתלטיקה - הצטרף למועדון הריצה הקרוב אליך, או בקר באצטדיון קרוב בשעות אחה"צ ושאל סביב. הדרכה לגבי נעליים -בחנויות נעליים מקצועיות, מדרסים - בחנויות האורתופדיה, ולגבי רפואת ספורט - אנו כאן בשבילך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית וסרטן השדכוש כוש24/11/2008
דר' נעמה קונסטנטיני ידוע שפעילות גופנית מומלצת להפחתת חזרת סרטן השד לנשים אשר חלו. ברצוני לשאול: 1. מה סוג הפעילות המומלצת , וכן באיזה תדירות יש לבצעה ומה משך הפעילות ? 2. באיזה דופק יש לבצע את הפעילות הגופנית ? 3. האם פעילות מאומצת הגורמת לחילוף חומרים גבוה, אינה עשויה לגרום להאיץ התפחתות גידול לנשים שחלו בסרטן השד ? 4. לנשים אשר לא חלו האם מומלצת פעילות שונה? בתודה מראש כוש כוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרשם
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/11/2008כ-30 דקות של הליכה, לפחות 5 ימים בשבוע, יפחיתו את הסיכון לחזרת הגידול וגם מתאימים למניעה הראושנית של סרטן. ככל שהולכים יותר - יותר הגנה, ויש לשאוף ל- 60 דקות מדי יום. אלו המלצות החברה האמריקאית לחקר הסרטן. עניין הדופק הוא מאוד אישי - מומלץ ללכת בקצב אשר נראה לך "קשה במקצת". ולא, הפעילות לא גורמת ל"חילוף חומרים גבוה" בתאי הסרטן, אלא בשריר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטין לעלייה במסת שריר ובכוחרועי23/11/2008
שלום, אני בן 24, שוקל כ-70 קילו, מתאמן 4 פעמים בשבוע בחדר כושר ע"מ לעלות במסת שריר. שמעתי הרבה דברים טובים על קריאטין, גם מאנשים שבאמת מבינים בעניין, לכן נשאר לי רק להתייעץ עם גורם מוסמך באמת כמו רופא ספורט, והייתי מעוניין לשמוע מה דעת הפורום המקצועי כאן על שימוש באבקת קריאטין מונוהידראט טהור. הבנתי למשל שיש שיטת העמסה, למשל בהתחלה יש שלב העמסה, אח"כ יש שלב תחזוקה ואח"כ שלב הפסקה, שאם לא כן אז הגוף מתישהו מפסיק לייצר קריאטין. הבנתי גם שצריך לשתות הרבה, בהתאם למינון כמובן, ושהמינון נקבע ע"פ משקל הגוף. אם לא מקפידים לשתות מספיק - אפשר לפגוע בכליות. השאלות שלי הן: 1. האם יש איזו בעיה בשימוש בקריאטין כל עוד אני מקפיד על הכללים? 2. האם צריך לעבור בדיקות דם? אם כן מתי בדיוק? שמעתי רק טוב על קריאטין ואשמח לדעת מה אומרים על כך רופאי ספורט. תודה, רועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על האמון והזהירות
ד''ר גל דובנוב-רז25/11/2008הלוואי כולם היו נוהגים כך. כעקרון, רוב גופי הרפואה והתזונה הגדולים אינם ממליצים על שימוש בתוספים כלשהם, כולל הועד האולימפי הבינלאומי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ספורט. הסיבה היא העדר עדויות מחקריות מספיקות ליעילותם, והסיכון המוגבר להיותם "קרש קפיצה" לשימוש בחומרים מזיקים כגון סטרואידים. עם זאת, לאחרונה פרסם ארגון גדול לתזונת ספורט נייר עמדה מפורט לגבי קריאטין, שמסכם את הנחקר עד כה: החומר הוא בטוח ולרוב אינו מזיק. המינון המומלץ מכל השיטות שנבדקו הוא 0.3 גרם לק"ג ליום למשך 3 ימים, ואח"כ 3-5 גרם ליום.
עמדתנו היא שזה כנראה לא מזיק, אולי מעט יעיל, אך לא בטוח כמה זה רלוונטי למי שאינו ספורטאי תחרותי שמנצח על חודו של ס"מ או מילשניה בריצה הקצרה.. קרוב לוודאי שתוכל לחסוך את הכסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטנטן...
רועי25/11/2008קודם כל תודה לך על התשובה העניינית:) למרות שאי אפשר לקרוא לי ספורטאי מקצועי, הבנתי שמעבר למסת שריר וכוח הוא גם עוזר בהתאוששות בסוגי מאמצים קצרים ועצימים כמו שאני עובד עליהם, ולא אשקר, כמובן שיש פה גם את עניין החיצוניות. לגבי קרש הקפיצה לחומרים מזיקים, יש לי גבולות מאוד ברורים בנושא התוספים. אתה יכול לראות שאפילו בנושא קריאטין, למרות ששמעתי רק טוב מהמון אנשים, לא התרציתי ובאתי לפה. אין בכלל מה לדבר איתי על סטרואידים וחומרים מעודדי טסטוסטרון:). השאלה הגדולה שלי היא בעצם אם הוא מזיק, מפני שכתבת "לרוב אינו מזיק". האם "לרוב" משמע כל עוד מקפידים על הכללים הוא לא מזיק? או שיש סיכונים נוספים, ע"פ מה שידוע לך כמובן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מזיק
ד''ר גל דובנוב-רז27/11/2008אך אנו תמיד זהירים בדברינו , לך תדע אם אין שני אנשים שקיבלו מזה כאב ראש.. לגבי פגיעת כליה או כבד - הנושא נבדק וסוכם כי החומר בטוח בשלב זה. מה יהיה מחר - לך תדע, כמו כל דבר ברפואה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בזמן ריצהמירב21/11/2008
שלום אני בת 31 ונהנת מאוד מפעילות ספורטיבית בעיקר ריצה . לאחר כ10 דקות ריצה מתחיל גירוד בלתי נסבל ואדמומיות באיזור הרגליים והבטן המחייב עצירה של הפעילות. התופעה מתרחשת בעוצמה משתנה גם בריצה בחוץ וגם בחדר הכושר. אני רצה עם בגדים מכותנה מלאה. מקווה שאוכל לקבל פתרון ולחזור ולהתאמן בהקדם תודה מראש מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר exercise-induced urticaria
ד''ר גל דובנוב-רז25/11/2008בהחנה וזה לא הביגוד - כי אני מניח שהחלפת - יתכן ומדובר ב- exercise-induced urticaria. המאמץ גורם לשחרור של חומרי דלקת הקשורים למערכת האלרגיה בגוף, וזה הגורם הסביר לתלונותיך. מה עושים? לנסות לא להתאמן בשעות שלאחר הארוחה, לא לקחת נוגדי דלקת/כאבים לפני המאמץ, לא להתאמן סביב המחזור, ובמקרים שזה מאוד מפריע - ניתן לקחת כדור נגד אלרגיה כגון לורסטין. אגב, ניתן להתיעץ גם עם אנשי רפואה משלימה (יש היום בכל הקופות) לגבי הומאופתיה או משהו דומה - שהרבה פעמים עוזרים גם באלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית מדרגותעמרם18/11/2008
שלום רב, אני בן 71 ליפנה שנה הייתי הולך כול יום 3/4 שעה,היום עקב drop-foot שיש לי בכף רגל שמאל היפסקתי ללכת,עברתי לעליית מדרגות יש לי בבית קומה של 16 מדרגות כל יום אני עולה ויורד את הקומה 25 פעם {300 מדרגות}. שאלתי היא אם כדאי להמשיך או להפסיק.כמה מדרגות מותר לי לעלות בלי ליפגוע בברך. בכבוד רב. עמרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד!
ד''ר גל דובנוב-רז25/11/2008כל עוד אין כאבים ברגליים, גב או בחזה - זה תרגיל מצוין עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים ריצה למרחקים וסימבסטטיןאראל18/11/2008
אני רץ למרחק. יש לי גם ערכי LDL גבוהים שבגללם אני נוטל 20 מ"ג סימבסטטין ביום. לפני כחודש השתתפתי במירוץ ל-10 ק"מ (דבר שכיח אצלי). יום למחרת בבדיקת דם שגרתית נמדד אצלי ערך CPK 350 (מעל לנורמה כמובן). בשל העובדה שהבדיקה נערכה כ-24 שעות לאחר מירוץ לא ייחסתי לכך חשיבות. לאחר יומיים של התאוששות יצאתי לריצת אימון של 15 ק"מ בקצב בינוני. באותו שבוע הרגשתי ששרירי השוק בשתי הרגליים כואבים ורגישים. הדבר גרם להאטה הדרגתית בקצב הריצות הקלות שלי . הפסקתי לקחת סימבסטטין לאחר אותו שבוע ונאלצתי להפחית את כמות תדירות ונפח האימונים (שעמד על כ-70 ק"מ בשבוע באותו זמן, על עצימות לא היה מה לדבר בכלל). במשך כארבעה שבועות התאמנתי כשהשרירים רגישים ואני לא מצליח לרוץ אפילו בקצב הקל שאני רגיל אליו. לעתים נאלצתי להפסיק אימון אחרי 2-3 ק"מ. הרגישות גבוהה יותר ברגל ימין ולמרות שמדובר בתחושה עמומה נראה שהיא קיימת בעיקר מתחת לחלק הלאטרלי של ברך ימין. את חצי מרתון תל אביב עשיתי בתוצאה מאכזבת שלא יכולה להיות מוסברת רק על ידי החום ששרר באותו יום. החלטתי להתאושש ושמונה ימים לא רצתי. הרגישות נעלמה וביום שבת האחרון יצאתי לריצה קלה של 10 ק"מ ונראה היה שהכל כשורה. ביום שני רצתי שוב 8 ק"מ ולמחרת, בבוקר יום שלישי (אני רץ בחמש בבוקר) התחלתי ריצה ושוב הרגישות ותחושת הכבדות גרמו לי להפסיק לרוץ לאחר 2 ק"מ. מה יכול להיות ההסבר לבעיה? ובעיקר, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענית לעצמך
ד''ר גל דובנוב-רז25/11/2008ברור כי זה משהו שהמנוחה עוזרת לו - כגון בשריר, ברקמה שסביב העצם או אף שבר מאמץ. נסה לשלב תקופה של מנוחה יחסית (הליכה או אופניים) אולי עם קורס קצר של נוגדי דלקת. עבר זמן מאז השאלה שלך - האם זה עדין כואב? מה האימונים כרגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושה פיזיולוג ספורט?גל17/11/2008
האם מועסקים במכון וינגייט פיזיולוגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיולוג מאמץ
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/11/2008עוסק בניתוח התהליכים המטבוליים שקורים בגוף בעת מאמץ, בין היתר על ידי ניתוח הרכב הגזים הנפלטים מהגוף - שאריות חמצן ודו-תחמוצת הפחמן. הרכב הגזים והיחס שלהם מעיד על מקורות האנרגיה הנצרכים על ידי השריר, ועל היכולת האירובית. מדובר בתורה שלמה ומורכבת, עם יישומים רבים למצבי מאמץ שונים. עוד הוא עוזר בזיהוי מידת הכושר של אדם מנתונים עקיפים כגון שיפוע המסילה/מהירותה/העומס המופעל על אופני המדידה או שינויי הדופק, וכך מתאים את האימון לפי צרכי המתאמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureaצחי16/11/2008
שלום אני בן 39 ומתאמן באופן סדיר אימון ארובי כל יום ואימון משקולות 3 פעמים בשבוע.לאחר כל אימון משקולות אני לוקח שייק חלבון. בבדיקות הדם האחרונות יצאה לי בדיקת ה- urea בערך של 56 שזה גבוהה מהמקסימום.שאר הבדיקות תקינות.מאמן בחדר הכושר אמר לי שזה נובע מהאימונים.הייתי רוצה להיות רגוע ולדעת שאין קשר לשייק החלבון,והאם כדאי להפסיק לקחת אותו?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט אפשרי
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/11/2008עומס החלבון רוגם לצורך בהפרשת שאריות חנקן מהגוף, ואוראה גבוהה היא מדד לכך. היא גם מדד להתיבשות. בכל מקרה סביר שאין לך כל צורך בתוספת שייק חלבון לתזונה, ניתן להפסיקו ולחסוך את הכסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכייםחנה15/11/2008
שלום! אני מאמנת כושר. יש לי 2 שאלות בבקשה: ראשית אני מלמדת את כל הגילאים שיעורי חיטוב ועיצוב. יש לאחרונה המון תלונות על כאבי ברכיים. אני מאוד מקפידה על מנח נכון (לא לעבור את קו האצבעות, לא לעמוד על הברכיים זמן ממושך וכו'...) אני גם מקפידה להסביר על המפרק שהוא עדין ורוב התנועות מגיעות ממפרק הירך...ועדיין יש הרבה תלונות לבנות שהתחילו וגם לוותיקות על כאבים חזקים בברכיים. למה זה קורה? יש אפשרות לתת לי כתבה בנושא שאני אוכל לדעת יותר? שאלתי השנייה היא: הגיעה אליי בחורה בת 25 שיש לה אפילפסיה והיא מטופלת עם כדורים, זה בסדר אם היא תתעמל בשיעורים? שיעורי חיטוב ושיעורי אירובי? יש איזושהיא סכנה שכרוכה בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את או הם?
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/11/2008אם לכל הקבוצה יש כאבים - אולי משהו בהדרכה לא טוב, קשה יהיה לזהות מכאן.. מאידך, אם מדובר במתחילות, לעתים רמת הפעילות הבסיסית הירודה היא גם הסבר אפשרי. קשה יהיה לענות כך, ניתן להעזר בפיזיותרפיסט אשר לו תראי את התנועות ושיחווה דעה.
כעקרון אין מניעה בביצוע פעילות כגון זו עם אפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות באימון כושרניר15/11/2008
שלום רב, אני מתאמן בחדר כושר מזה 5 חודשים ,בזמן האימון אני חש בחילות שאר לעיתים גורמות לי להפסיק את האימון . האם תופעה זו מוכרת ואם כן מה גורמים ואיך ניתן לטפל ? תודה ניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורה לפעמים
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/11/2008מנגנונים אפשרים הם עליית לחץ תוך בטני, הגורמת לירידת לחץ דם בהמשך, או חמצת הנגרמת מעומס האימון. עם זאת, למרות שהסבירות נמוכה, תמיד אנו דואגים שאין מדובר במאורע לבבי. תן פירוט לגבי מתי הבחילות מופיעות, האם לאחר אימונים עצימים כמו רגליים, האם מופיע בריצה, האם יש כאבים בחזה או סחרחורות, וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות בשרירדורית14/11/2008
שלום אני צעירה בת 24 שחזרה לשחק כדורסל פעם בשבוע, לאחר שלא התאמנתי מאז התיכון (בערך 6 שנים). לאחר האימון הראשון הייתי תפוסה ברוב שרירי הרגל שלושה ימים. באימון השני, לאחר שבוע, נתפסו לי השריר הדו ראשי האחורי של הירך וזמן מה אחריו הארבע ראשי ברגל השנייה. האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת למנוע שדבר כזה יקרה לי באימונים הבאים? האם עצם זה שלקחתי ריטאלין שעתיים לפני בערך יכול להשפיע על תגובת השרירים? תודה מראש, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרגל מאמצים?
ד''ר גל דובנוב-רז19/11/2008רצוי לחזור לאט יותר לפעילות - קרוב לוודאי שהגמת. להבא, קחי בחשבון שאת רק חוזרת לכושר, והיי קלילה יותר באימון. לא מוכר קשר עם ריטלין. עם זאת, מה ההגיון לקחת אותו לפני אימון ספורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דורית20/11/2008אין היגיון בלקחת אותו לפני אימון אומנם אבל כשיש שעתיים חצי של תכנות שבאות ישר לפני שאני טסה לאימון זה בלתי נמנע אם רוצים לשמור על הריכוז כשיש בעיות קשב וריכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בוינגייטגל12/11/2008
שלום ברצוני ללכת ללמוד בווינגייט תואר ראשון ולאחר מכן לעשות תואר שני גם בוינגייט.האם יש לי אפשרויות תעסוקה לאחר מכן עם תואר שני בוינגייט בתחום הפיסיולוגיה או פסיכולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בנושא התואר השני
ד''ר גל דובנוב-רז13/11/2008עדיף שתבררי זאת איתם - את כבר מתכננת מסלול כה ארוך מראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)