מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריר התאומיםאורית26/08/2008
שלום רב, אני בת 33 ועושה קבוע שיעורי אירובי מדרגה ושיעורי עיצוב בממוצע כ - 3 פעמים בשבוע מזה כמה שנים. שנה שעברה נתפס לי שריר התאומים ברגל שמאל בתחילת שיעור אירובי מדרגה בצורה חזקה אשר השביתה אותי למעלה מחודש. ההרגשה היתה כאילו זרקו לי בחוזקה כדור טניס על הרגל ובהתחלה באמת חיפשתי לראות מה פגע לי ברגל. שמתי מיד קרח ועל הרגל הופיעו סימנים כחולים אחרי שבוע. לאחר קצת יותר מחודש חזרתי לפעילות מלאה. הנחתי כי הפציעה נבעה מכך שהרגל לא היתה חמה מספיק והחדר היה ממוזג מאוד. השנה לפני כחודשיים שוב נתפס לי השריר אך הפעם ברגל ימין. זה היה הפעם לקראת סוף השיעור כשהשריר היה חם וטמפרטורת החדר היתה נעימה. ההיתפסות לא היתה חזקה כמו ברגל שמאל לפני שנה אך שוב הרגשתי את ה"קליק" בשריר ומיד לא יכולתי לדרוך על הרגל. הפעם לא שמתי קרח אלא חיממתי את המקום ע"י מסז' עם היד ומשחות ושוב הופיעו שטפי דם לאחר מס' ימים. חזרתי לפעילות שוב אחרי כחודש אך הפעם אני עדיין מרגישה מדי פעם כאב בשריר בזמן השיעורים מה שמונע ממני לבצע קפיצות ודילוגים על המדרגה כמו פעם. כתוצאה אני מוותרת על עומס על הרגל ולא ממצה את השיעור (שורפת אולי מחצית מהקלוריות ממה שבדר"כ). אציין שיש שיעורים שאני כמעט ולא מרגישה את הרגל ויש שיעורים שאני נאלצת להפסיק באמצע כי הכאב מתגבר ואני פוחדת שיתפס שוב (השיעורים הם באותו עומס). כמו כן אדגיש שרגל שמאל עם הפציעה הישנה יותר בסדר גמור ולא גורמת לבעיות. שאלותיי הן: 1. האם אני גורמת נזק כרגע בכך שאני ממשיכה להתאמן? 2. האם יש לי "סינדרום שרירי תאומים נתפסים" וגורלי נחרץ או האם יש דרך למנוע את זה? הבנתי שהרגל אולי זקוקה לחימום ומתיחות אבל איזה סוג חימום ומתיחות? תודה מראש. אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתבר ששרירים נקרעים קצת..
ד''ר גל דובנוב-רז26/08/2008ה"קליק" ושטפי הדם מעידים כי נקרעו רקמות, יתכן שריר, יתכן רקמות העוטפות אותו. לא אמור להגרם נזק מהמשך אימון - אך נסי לא לעשות זאת שוב.. חימום לא הוכח כמפחית את הסיכון לכך, נסי פשוט להמנע מתנועות מהירות במיוחד. עשי פעילות - אך מתון יותר מבחינת הקצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירמאיר25/08/2008
שלום רב עצתכם בבקשה כבר 3 שבועות יש לי כאבים לאורך היום בשריר בחלק העליון של היד (שריר השלד והחלק האחורי ביד) ברצוני לציין שכבר תק' ארוכה אני לא מתאמן ומשתדל לעשות עליות מתח (גם לא קבוע כל יום ) הכאבים הם תכופים ,נסבלים אך עדיין זה מפריע להרגשה הההרגשה של כאב חם שמגיע למס' שניות ונעלם הכאב מופיע גם בחלק האחורי וגם בקדמי מה זה יכול להיות ניסיתי וולטרן ג'ל אבל זה לא משפיע מה הבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן ודלקת
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/08/2008לעתים, כאבים עמומים שקשה קצת למקם אותם, ושמחמירים במאמץ, נובעים מדלקת בגיד. בדיקה גופנית תסייע לנו לזהות איזה גיד מדובר ואז נוכל ליעץ לגבי התרגילים אשר יש להמנע מהם למספר שבועות. הטיפול כולל מנוחה לאזור המעורב, ו- 7-10 ימים של נוגדי דלקת. לעתים לוקח כמה שבועות/חודשים, אך טיבן של דלקות כאלו הוא שהן חולפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לחץ דם בזמן ריצהzik24/08/2008
שלום, האם לחץ הדם עולה בזמן מאמץ גופני, כגון ריצה, ואם כן, מהם הערכים התקינים (כפונקציה של גיל ודופק ?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עולה קצת
ד''ר גל דובנוב-רז25/08/2008לחץ הדם הסיסטולי עולה קצת במהלך ריצה, והדיאסטולי יורד מעט או נשאר קבוע. כעקרון הערכים התקינים במנוחה הם המוכרים לנו - עד 135-140 כתלות בנוכחות מחלות רקע. במאמץ, עליה מעל 240-250 מחייבת הפסקת מאמץ (לרוב נמדד רק בעת מבחן מאמץ) -אך עליה מעל 200-220 מעידה כי יש סיכון מוגבר לפתח יתר לחץ דם בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת ש...
zik25/08/2008"עולה קצת" הכוונה לפחות מ-200 ? כלומר עד 180-190 זה תקין ? או שהכוונה לעד 140-150 ? כמו כן אודה לך אם תוכל לפרט את היחס בין העליה למאמץ/דופק (תחת ההנחה שככל שהמאמץ גובר, הדופק מתגבר). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר גל דובנוב-רז25/08/2008180-190 - תקין.
עם העליה בעצימות המאמץ, השרירים צורכים יותר חמצן, וקצב הלב מתגבר כדי לספק יותר דם לרקמות הגוף. הקשר בין השניים יחסית ישר. לכן, אם המאמץ מתגבר באופן מדורג (כמו מבחן מאמץ), עולים גם צריכת החמצן בשרירים וגם קצב הלב באופן יחסית לינארי. כשמגיעים למאמץ המירבי, אנו רואים שקצב הלב אינו עולה עוד, וכי צריכת החמצן אינה עולה עוד. אפשר עו דלהגביר קצת את המאמץ בשלב זה, במטבוליזם אנאירובי, אך למשך קצר בלבד. כעקרון, בתוך טווח העבודה ה"נורמלי", הקשר בין המאמץ לדופק די ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי ספורטנינה23/08/2008
רציתי לשאול כל כמה זמן רצוי להחליף נעלי ספורט. יש לציין שאני הולכת איתם כל יום משום שבעבודה אני עומדת הרבה וכן, אני מתעמלת לפחות פעמיים שלוש בשבוע. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוב נמדד במרחק, לא זמן...
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/08/2008המידע לגבי החלפת זוגות נעליים מגיע מהאצנים, וסובב סביב כ- 750 ק"מ מצטברים של ריצה. קשה להמיר את זה להליכה כי אלו נעלים שונות ועמוסים שוניחם על הסוליה (בהליכה אין חבטות). אם יש לך חשד שהגיע זמן - כנסי לחנות נעלים ומדדי זוג חדש, התהלכי בחנות וראי אם את מרגישה הבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופניישראל20/08/2008
שלום. השאלה שלי היא קצת כללית ומקווה שאצליח לנסח אותה כמו שצריך. מאז גיל קטן אני מתעמל באופן קבוע. הייתי בהרבה חוגי ספורט ותמיד הייתי בכושר. שמתי לב שישנם אנשים שלא משנה כמה הם יתאמנו, תמיד יהיה להם יותר קשה להגיע להישגים ולתוצאות בעוד שלאחרים זה יותר קל וכאילו הם נולדו עם "כושר טבעי". בגלל שנורא הפריע לי שכמה שלא התאמנתי אף פעם לא הצלחתי להיות מהטובים ביותר, רציתי לדעת האם ההנחה היא באמת נכונה? האם באמת זה בלתי אפשרי לחלק מהאנשים להגיע להישגים של אחרים מבחינה פיזית. רצוי לציין כי נבדקתי אצל רופא ועברתי בדיקות דם ואין לי שום בעיה רפואית שידועה לי. תודה, ישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבחנה יפה!
ד''ר גל דובנוב-רז25/08/2008זה נכון מאוד. איננו יודעים מה בדיוק אותו גורם, או גורמים, אך אנו יודעים ורואים זאת כל הזמן - יש אנשים עם כושר טוב, ויש אנשים עם כושר פחות טוב. לדוגמא - זוג נשוי, נייחים לגמרי שלא עשו שום פעילות מעולם - התחילו להתאמן לקראת טריאתלונים. הבחור, תוך כמה חודשים, מגיע למאמצים כבירים עם כושר מעולה. האשה, מגיעה למחצית היכולת ממנו בלבד... ההבדל בין המינים לא מסביר את הפער הגדול שראינו. ראה למשל ילדים, איך שהיכולות כל כך שונות ביניהם גם ללא אימונים ספציפים. ראה ספורטאים שמתאמנים כולם יחד, ובכל זאת נוצר ביניהם מדרג של השגים - ורואים את זה בכל ענפי הספורט. מה שחשוב הוא שתתמיד להיות פעיל, כי השיפור בכושר מכיל עושר של יתרונות בריאותיים. תהנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר בישבןליאת20/08/2008
היי, חברה שלי אחרי לידה, ונתפס לה שריר בישבן ברמה שהיא בקושי יכולה לזוז. לא משתחרר כבר שבועיים - מה אפשר לעשות? אגב - היא מניקה אז היא לא יכולה לקחת תרופות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות כך
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/08/2008לעתים אחרי ניתוח (קיסרי או אחר) או שכיבה ממוכת נלחץ איזה עצב באזור. צריך לשמוע את הסיפור ממקור ראשון ולבצע בדיקה... צר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות רגלייםשגיא19/08/2008
שלום ב, לאחר שאני מבלה כ-50 דקות על מכשירי האירובי קצות האצבעות שלי נרדמות, איני יודע אם מדובר במצב טבעי או שיש בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפוץ
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/08/2008לעתים מדובר בלחץ עצבי מקומי או הפרעה קלה לזרימת הדם. נסה לשנות משהו בהנעלה - לשרוך פחות לוחץ, למשל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן תחתונה בזמן ריצהנועה16/08/2008
שלום רב אני בת 28 רצה כבר 5 שנים לפחות פעם בשבוע 2-6 ק"מ. שמתי לב שמדי פעם יש לי בזמן ריצה (במיוחד בשטח וכמעט ולא על הליכון) כאבים בבטן תחתונה. זה לא "כאב בצד" ואין לזה עקביות יש לכם מושג ממה זה? מחכה לתשובה.... נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/08/2008סליחה על העיכוב - עניתי לך בעבר אך כנראה שההודעה לא נשמרה. הנה שנית:
איפה בדיוק הכאב - אמצע, מפשעה, מותן? רק בריצה או גם בהזמנויות אחרות? האם זה צד ימין במקרה? לעתים יש דקירות בזמן ריצה המופיעות בצד ימין, שנגרמות כנראה ממתיחת רצועות סביב הכבד עקב חבטות כפות הרגליים. בריצה על מסילה, יש אלמנט של בלימת זעזועים לכן זה יכול להפחית מהתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןשירן14/08/2008
שמי שירן ואני שנתיים מתעמלת בחדר כושר 3 פעמיים בשבוע אירובי 30 דקות והרמת משקולות 40 דקות לפני חודש שקלתי 51.5 ואחוז השומן שלי היה 17 בלבד היום אני שוקלת 52.2 ואחוז השומן שלי 20 אחוז אני מתעמלת כרגיל 3 פעמיים בשבוע סהכ לא העלתי הרבה במשקל ואחוז השומן שלי עלה בהרבה מדוע אחוז השומן שלי עלה כול כך הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגלל כמות נוזלים ו/או אי דיוק מכשיר
ד''ר גל דובנוב-רז14/08/2008רוב המכשירים להערכת הרכב הגוף, בעיקר אלו בחדרי הכושר, סובלים מאי דיוקים. בנוסף, חסרון גדול של הערכת הרכב הגוף בשיטת מליכות חשמלית (האם כך נמדדת?) הוא שהיא מושפעת מכמות הנוזלים בגוף ורמת ההתיבשות. העיקר להתאמן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש בגוף יותר נוזלים
שירן18/08/2008אם יש בגוף יותר נוזלים אז אחוז השומן נוטה לרדת? או בדיוק להפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק
ד''ר גל דובנוב-רז25/08/2008ולכרן כשמיובשים קצת- נאמר בסוף היום או לאחר צום הלילה - יהיה מוטה למעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע זה כך?
גבי03/09/2008יש הסבר מדעי לתופעה?
גבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הסבר פיזיקלי פשוט
ד''ר גל דובנוב-רז04/09/2008קחי כוס (אפשר בדמיונך כמובן..), המלאה חצי במים וחצי שמן עד גדותיה. זה מייצג את הגוף, המכיל בעיקר מדורים מימיים ושומניים. אם אני מוציא קצת מים - ומדמה התיבשות - הרי שיש יותר שמן ממים, למרות שלא שיניתי את כמות השמן כלל. כך, העליתי את "אחוז השומן" של הכוס ע"י הוצאת מים בלבד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשחק כדורסל לאחר פריקה של אצבעותרוני13/08/2008
שלום, לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים, כאשר כתוצאה מהתאונה פרקתי את האצבעות 3 ו 4 במפרק האמצעי של האצבעות הנ"ל, כמו כן שברתי את את האגודל ואת אצבע האינדקס. כיום אני פעמיים בשבוע מטופל בריפוי בעיסוק בבית החולים. אני מעוניין לחזור ולשחק כדוסל, ורציתי לדעת האם אני יכול? והאם צריך איזה שהוא סוג של כפפה או קיבוע לאצבעות בזמן שאני משחק, והכין ניתן למצוא את הציוד הרפואי המתאים כדי לא לפגוע באצבעות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל המרפא בעיסוק של כמובן
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/08/2008אם אתה עדיין מטופל בריפוי בעיסוק, לא בטוח שזה רעיון טוב לשחק בספורט שידוע כנוקע פרקי אצבעות.. התיעץ עם המרפאה בעיסוק שלך, שמכירה טוב יות ראת טוחי התנועה והמגבלות שלך. היא גם תדע לגבי צורך בהגנה, כגון הדבקת אצבע לאצבע וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך שמאלגיא13/08/2008
ד"ר שלום, אני סובל לעיתים מכאבים בברך שמאל אחרי מאמץ . לאחר רטנגן אובחנה chondromalacia patellae והומלץ לי על פיזיותרפיה. אני התחלתי מזה כמה ימים להתאמן בפעילות של קרב מגע דבר שלא כולל כולל הרבה ריצה או הליכה מהירה אלא יותר בעיטות, עמידה ומשקל על הרגל. כמה שעות אחרי האימון הרגשתי מעט שהברך חמה וכעבור יום יומיים זה חלף. האם עלי להפסיק להתאמן או שאולי האימון תורם לחיזוק הברך. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוא נחכה קצת
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/08/2008בעוד כמה אימונים ספר לנו שוב מה קורה, אולי יהיה יותר מידע. התיעץ גם עם הפיזותרפיסט המטפל לגבי אופי התנועות שאתם עושים בחוג, אולי ירצה להגביל משהו מהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתשובה קודמת לחץ בראש באימוןמאיר13/08/2008
היי ביקשת שאפרט יותר אז כל תרגיל שגורם למאמץ וזה לחץ שממוקם בראש הרגשה בתוך בועת לחץ כבדות בראש וחוסר נוחות לתנועות חופשיות בראש כאילו הכל זז בפנים היתפתחויות לכאבי ראש אם העמסתי תרגילים באימון המצב עם תחילת האימון וכמה שעות שלאחריו אין שיעול ואין כאבי בטן או לחץ בבטן הרגשה כאילו כמות גדולה של דם זורמת לראש עם כל מאמץ שאני עושה ללא קשר לתרגיל מסויים לא מרגיש כך ביומיום עם פעילות פיזית נורמאלית רק באימונים במכון ברקע בריא בדכ" בעיות של אי ספיקת ורידים ברגליים אך הרופא אמר שאין כל קשר לראש (רופא כלי דם) תודה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת בירור
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/08/2008האם מדובר בתרגילי "כוח" או גם הליכות/אופניים? מה גילך? מומלץ שתשתף את רופא המשפחה, חשוב להבין בדיוק את הסיפור במהלך ביקור מרפאה. אולי תעשו בדיקת קרקעיות עיניים ובירור כאבי ראש. בינתים המנע מתרגילים מכאיבים, אך המשיכו הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםאושרי13/08/2008
שלום. שמי אושרית בת 34. בעבר עסקתי בספורט אינטנסיבי הכולל ריצה. כיום הפסקתי לרוץ מאחר והתחלתי לסבול מכאבי ברכיים (בעיקר בברך ימין),אך גם לאחר צעידות ממושכות, או לאחר שיעורי אירובי מופיעים שוב כאבים בברכיים. בבדיקה ידנית אצל אורתופד הכל תקין וכמו כן צילום רנטגן של הברכיים תקין. איזה עוד בדיקות ניתן לעשות כדי לברר ממה נובעים הכאבים? האם כדאי להימנע מפעילות גופנית מאומצת המעמיסה על מפרקי הברך? האם כדאי לפנות לרפואה משלימה כגון כירופרקטיקה כדי לשפר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/08/2008אם זה בשתי הברכיים, כפי שעולה מהטקסט, לרוב מדובר בתסמונת מוכרת אך שאינה מובנת דיה. לפני צילומים, חשוב לדעת כיצד הופיעו הכאבים, מה מחמיר אותם, האם יש מעידות/נעילות של הברכיים, וכמובן מה ממצאי הבדיקה הגופנית כדי למקם את המבנה האנטומי הרגיש. במקרים מורכבים יותר ניתן לבצע MRI או אף ארתרוסקופיה, כתלות במידת הפגיהע באיכות החיים. לאור כל זאת - פני לבדיקת רופא ספורט/אורתופד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בטן עליונה -דפנה זמיר11/08/2008
לאחר ניתוח מעקף קיבה נוצר בקע בבטן עליונה שמאל, מעוניינת לעבוד בחדר כושר על חיזוק שרירי ידיים ורגליים . באילו מכשירים מומלץ לעבוד ובאילו אסור לחלוטין אודה על עזרתכם. דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט כל מכשיר יבליט לך..
ד''ר גל דובנוב-רז12/08/2008כל עליה בלחץ התוך-בטני, אשר נגרם מהקשחת שרירי הבטן והגו לשם ייצוב הגוף - יגרום ליציאת הבקע. לעומת זאת, המכשיריים האירוביים לא אמורים להפריע. נסי וגלי לבד. אם זה גדול ו/או מפריע, לעתים יש צורך בהתערבות מחודשת של הכירורגים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במאמץאילנה11/08/2008
שלום רב. אני שחקנית כדורסל,לאחרונה אני סובלת מכאבים מתחת למפסעה שיורדים למטה ל 4 ראשי כאשר אני רצה מהר או קופצת. הייתי אצל פיזוטרפיסט ספורט שאמר לי שכנראה יש לי קרעים בסיבים ממאמץ יתר. הפיזוטרפיסט אמר לי לחזור בהדרגה לאימונים אבל כאשר אני חוזרת יש לי כאבים גם יום למחרת,שאני לא מתאמנת. אני מפחדת שהמצב יחמיר,אולי צריך לראות רופא מומחה אולי צריך לעשות צילום? אני אשמח לתשובה מה אני צריכה לעשות.ולאיזה רופא ספורט אני צריכה ללכת כי אני לא מכירה. המון המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בהקדם
ד''ר גל דובנוב-רז12/08/2008הדבר החשוב אשר יש לשלול אותו באיזור זה - הוא שבר מאמץ בעצם הירך. דברים אחרים, כגון בקעים או דלקות שרירים - יכולים לחכות קצת.. לגבי בדיקה גופנית ע"י רופא ספורט, את יכולה לברר עם רופא המשפחה באזור מגורייך. אנו גם נשמח לסיע, אנו ממוקמים בירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)