מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת משקולות וגדילהנינה13/09/2008
האם זה נכון שהרמת משקולות לפני סיום הגדילה אצל ילדים לא טובה וגורמת להם לא לגבוה? ואם כן למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון...
ד''ר גל דובנוב-רז17/09/2008אגב אם ב"הרמת משקולות" את מתכוונת לאימון בחדר כושר, עם עומס מתון ובהנחיית מדריך מומסך - לא צפויה כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטרוסקופיה2שלום10/09/2008
לפני 5 חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך. בניתוח התגלה שיש קרע חלקי ב-acl ו-pcl קשה לבדוק לפי בדיקה קלינית בהרדמה יש קרע,בניתוח עשו שטיפה של הברך. אין לי עדיין יישור מלא של הברך האם זה צריך להיות ככה?כאשר אני שם את שני הרגליים יישרות על הרצפה ברך שמאל לא מתיישרת עד הסוף. כאשר אני לוחץ בכדי להוריד את הברך למטה אני מרגיש שמשהו תקוע ולא נותן לי להוריד עד הסוף. האם זה בגלל שהשרירים עדיין מדולדלים? האם הברך תחזור למצב של יישור מלא? מתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענינו לך בפעם הקודמת
ד''ר נעמה קונסטנטיני13/09/2008ולהלן תשובתנו:
טווח התנועה חייב להיות זהה בשתי הרגליים לכן יש צורך לבצע תרגילי פיזיותרפיה. גש לפיזיותרפיסט אשר יתאים לך תרגילם ספציפיים. דווקא באופניים אין יישור של הרגל ויתכן וזו הסיבה בגללה לא הגעת ליישור מלא. הליכה וריצה - יכולות מאוד לעזור אך יש צורך להבדק ע"י הפיזיותרפיסט בהקדם בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשלום09/09/2008
מזה ארבעה חודשים יש לי כאבים באזור האחורי והפנימי של הברך קצת מעל לשריר התאומים. זאת הרגשה של אי נחות. אין לי הגבלה בתנועות. מה זה יכול להיות? האם מתיחות יכולות לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה גופנית
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008כי הרי רופאים אינם אוהבים כאבים כה ממושכים בלי שנבדוק ונראה מה מדובר...פנה לרופא משפחה/ אורתופד/רופא ספורט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטרוסקופיהשלום09/09/2008
לפני 5 חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך. בניתוח התגלה שיש קרע חלקי ב-acl ו-pcl קשה לבדוק לפי בדיקה קלינית בהרדמה יש קרע,בניתוח עשו שטיפה של הברך. אין לי עדיין יישור מלא של הברך האם זה צריך להיות ככה?כאשר אני שם את שני הרגליים יישרות על הרצפה ברך שמאל לא מתיישרת עד הסוף. כאשר אני לוחץ בכדי להוריד את הברך למטה אני מרגיש שמשהו תקוע ולא נותן לי להוריד עד הסוף. האם זה בגלל שהשרירים עדיין מדולדלים? האם מתיחות יכולות לעזור?אם כן אילו מתיחות? אילו תרגילים אני יכול לעשות בכדי לחזק את שריר הארבע ראשי? אני רוכב על אופניים כל יום,האם אני יכול לחזור לעשות פעילות ספוריטבית חוץ מאופניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008טווח התנועה חייב להיות זהה בשתי הרגליים לכן יש צורך לבצע תרגילי פיזיותרפיה. גש לפיזיותרפיסט אשר יתאים לך תרגילם ספציפיים. דווקא באופניים אין יישור של הרגל ויתכן וזו הסיבה בגללה לא הגעת ליישור מלא. הליכה וריצה - יכולות מאוד לעזור אך יש צורך להבדק ע"י הפיזיותרפיסט בהקדם בכל זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?גיא08/09/2008
ד'ר שלום. אני מחפש רופא ספורט באזור חיפה והצפון. על מי אתם יכולים להמליץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדוק בקופת החולים שלך
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - התכווצות הסרעפת בזמן ריצהטלי08/09/2008
כיצד ניתן להתגבר על התכווצות חדה ועקשנית של הסרעפת בעת ריצה, שאינה מגיבה לנשימות עמוקות ואיטיות? האם ה"טיפול" מחייב הורדת המהירות או שקיימת מניפולציה לשיחרור ללא הורדת מהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוך הנחיתה
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008הסברה היא שהכאב נובע ממתיחת רצועות המחוברות לסרעפת, בעת נחיתת הרגליים. שינוי מסלול הריצה לרך יותר, או מעבר לנעלי ריצה טובות יותר - יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיפות עיפות עיפותאורי07/09/2008
אני בן 50 רוכב אופניים 3 פעמים בשבוע כבר כמה שנים (כביש ושטח) בזמן האחרון אני מרגיש עיף כל היום ממש תשוש למרות שישן 6 שעות וגם אם יותר אני עדיין מרגיש כבדות ותשישות בדיקות הדם תקינות לא שיניתי דבר מסדר היום שלי מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצחקת - מה זה 6 שעות שינה?
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008נסה לישון יותר ולדאוג פחות... לעתים חוסר ברזל באדם ספורטיבי כמוך יכול להיות גם גורם. האם בדקתם זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כמה שעות צריך לישון?
אורי09/09/2008ואיך אפשר לדאוג פחות? :) עדיין לא הגיעו בדיקות הברזל האם יש עוד בדיקות שכדאי לעשות מלבד הסטנדרטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8
ד''ר גל דובנוב-רז12/09/2008בוא נראה מה עם הברזל ונדבר שוב. תאר יותר בפירוט + פרט מספרים של בדיקות הדם כשיהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ואני אחזור עם התוצאות
אורי19/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה דם + חזה אוויראיגור07/09/2008
אהלן.. לפני כמעט חודש היה לי חזה דם + חזה אוויר... הם הוגדרו כספונטנים - ללא סיבה נראית לעין.. לאחר שקראתי במקומות שונים על התופעות וכו' הבנתי כי חייב להיות קשר בין שתי התופעות וכי בדר"כ חזה דם יכול לגרום לחזה אוויר.. הבנתי שההתייחסות למקרה תהיה שונה לגמרי במידה ומדובר בחזה אוויר ספונטני לבין חזה אוויר טראומטי.. גם בעיני הצבא.. והפרופיל הצבאי. בביה"ח, באותם כמה ימים שהייתי מאושפז הם לא מצאו סיבות לתופעות, גם לא לחזה דם כאמור... הם הגדירו את זה כספונטני מכיוון שלא הייתי מעורב בתאונת דרכים או באירוע דקירה ולא היה מדובר בפציעה חיצונית... עדיין, כאמור יש סיבה לאותו חזה דם.. ובמידה וימצאו את אותה סיבה - שהיא נדירה יחסית.. ויכול להיות שמדובר באיזה כלי דם או קריש דם שהצטבר ואז נקרע אז ההתייחסות למקרה תהיה שונה לגמרי.. הסיבה לחזה דם תהיה ברורה ומכאן שהדבר גרם לחזה אוויר... ואז אפשר יהיה לבחון את מצבי האמיתי לפי הסיבה שבגינה נגרם החזה דם. הפוקוס יהיה על נקודה אחרת לחלוטין... הבנתי שזה עלול להשפיע על הפרופיל הצבאי ועל האפשרות לדוגמא לצלול. אדם שעבר חזה אוויר ספונטני נאסר עליו בעיקרון לצלול אבל אם כן ימצאו את הסיבה וחזה האוויר יוגדר כטראומטי (בעקבות חזה הדם) אז כל הראייה על המקרה תהיה שונה.. במקרה של אירוע טראומטי וללא פגיעה שגרמה לנזק בלתי הפיך (חס וחלילה) אוכל לחזור לכל פעילות שהיא - ואהיה כשיר לחלוטין גם מבחינת הצבא.. מה כדאי לעשות? האם באמת לעבור בדיקות מקיפות ובדיקות CT נוספות ולמצוא את הסיבה לחזה דם שהתחיל בעצם את כל הסיפור? תודה מראש.. אשמח להבהרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי לבצע בדיקות
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008כפי שהומלץ. בד"כ מטפל בנושא רופא ריאות או כירורג לב-חזה. הצמד להמלצותיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוקיים... ;דן07/09/2008
בשנה האחרונה רץ באופן סדיר בערך 2-3 פעמים בשבוע... כ 7 ק"מ כל ריצה בעיקר בחוף הים.(באופן לא סדיר רץ החל מהצבא). במהלך 3 החודשים האחרונים סבלתי בעךך פעמיים מכאבים בשוקיים בתחילת הריצה? מה עלולה להיות הבעיה? ומה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי משטח אחר?
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008אולי מעט מדי חימום? התחלת מהר מדי? חול עמוק מדי? כל עוד חלף במהרה ומעצמו - לא נראה כי יש מה לעשות. נסה להבין למה זה קרה לך - ולהמנע מכך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד הברך - לא באמצע אלא מעט בצדיואב05/09/2008
כאב בצד הברך - לא באמצע הברך - פעם ראשונה שכואב לי האיזור הזה - גם אני רצתי במירוץ הלילה, ויש לי כאב פעם ראשונה שאני מרגיש אותו (המירוץ היה ביום ראשון בלילה, והרגשתי אותו ביום רביעי בלילה) הכאב בברך , אבל לא באיזור המרכז של הברך, אלא מעט ימינה , הכאב הוא רק שנוגעים באיזור הזה ואז כואב זה פעם ראשונה - אומנם הייתי רץ הרבה בעבר , וזו הפעם הראשונה שאני מרגיש את זה , מה אומר הכאב הזה? איך מתגברים? האם להמשיך לרוץ? לעשות מתיחות ואז לרוץ? מיום רביעי בלילה לא רצתי נ.ב לא עשיתי חימום ומתיחות כי חשבתי שהמירוץ יהיה קל לי ... כדאי לקרר את האיזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמרת איזה צד של הברך
ד''ר נעמה קונסטנטיני06/09/2008חיצוני או פנימי. כעקרון, יתכן ומדובר בגירוי ודלקת קלה. מתיחות חימומים וקירורים כבר פחות רלונטיים כרגע. אפשר לבקש מרופא המשפחה נוגדי דלקת לכשבוע ימים, זה יחלוף עם המנוחה. חשוב לא להתגרות בכאב, כדי שלא יתפתח לדלקת חמורה יותר. אז הטיפול ממושך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הכאב - חיצוני - אני מרגיש
רביד07/09/2008כאב שאני נוגע - הכאב בצד ימין וחיצוני האם אני חייב נוגדי דלקת? או יכול בלי? מתי אפשר לרוץ? והאם אפשר לשחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף לנוח קצת
ד''ר נעמה קונסטנטיני07/09/2008כדי של איחמיר - אז הטיפול ארוך יותר. אפשר לרוץ/לשחות כל עוד לא כואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, צריך למשש את האיזור הכואב?
רביד07/09/2008ואז לחכות שבוע אחרי חלוף הכאב? האם זה נקרא: Iliotibial band ? (שאלה טכנית - למה הכאב פרץ רק 3 ימים לאחר תום הריצה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתפסו לי השרירים ברגליים עקב ריצהיואב04/09/2008
עקב מירוץ לילה לבן , הרגליים כואבות לי אני לא יודע איך קוראים לחלק הזה ברגל , אבל מדובר על החלק של הירכך מאחורה, בשתי הרגליים ... מיום ראשון, אומנם יש הקלה אבל עדיין תפוס מאחורה אני מרגיש קשה ותפוס , שאלות, 1. אילו תרגילים מומלצים לי לשחורור? 2. האם לרוץ , או להמתין כמה ימים (לא רצתי אחרי המירוץ) , ואם לרוץ ף אז מעט או ייותר (תכננתי ארוכה ביום שישי של שעה ) 3. האם זה בגלל שלא עשיתי מתיחות או חימום מסםיק? וגם לא עשיתי שחרור - כי אני לא יודע איך עושים שחרור בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהירות מונעת אסון
ד''ר גל דובנוב-רז04/09/2008כאבי השרירים, שאלותיך הרבות וביטויים כגון "אני לא יודע איך עושים שחרור" מעידים על חוסר קל בידע. לרוב מי שרץ מירוצים מסוג זה כדאי שיתאמן במסגרת מועדון, שם לפחות חלק מהדברים המאמן מלמד. לשאלתך - יחלוף, אם עדיין כואב, אפשר מעט קומפרסים חמים או נוגדי כאבים. אפשר לרוץ/ ללכת - אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אני ארוץ מחר קל , שאלה - יש
דוד04/09/2008בפורום תרגילי שחרור ומתיחות לפני ריצה? אם הייתי עושה כראוי, האם לדעתך לא הייתי תפוס כ"כ? להזכירך מדובר רק על 10 ק"מ בקצב קל!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דרך למנוע
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/09/2008נבדק ונחקר - תרגילי מתיחות לא עוזרים לכאבים אלו.. אל תתיסר מצפונית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,
יואב05/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-ספורט בגיל ההתבגרותאביב03/09/2008
יש לי ילד בן 12 בדיוק שמשחק כדורסל בליגה כ-4 פעמים בשבוע בנוסף הוא מתאמן בבית הספר במגמת ספורט כ-6 שעות שבועיות. האם אימונים בקצב הנ"ל יכולים להוות סיכון בריאותי לצמיחה ,ללב וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש בד"כ
ד''ר גל דובנוב-רז04/09/2008כעקרון, לא צפויה פגיעה בגובה, הרי כל הכדורסלנים המקצועיים הגבוהים התאמנו הרבה כבר מגיל צעיר....לגבי הלב, אין פגיעה, אולם כספורטאי תחרותי עליו לעבור בדיקות שנתיות ע"פ חוק הספורט במכון מורשה. חשוב לדאוג שהתזונה תהיה מאוזנת, עתירת ברזל, כדי להזחרי לגוף את האנרגיה שמוציא. כל עוד הוא גדל לגובה ועולה במשקל - אין חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוק בספורט וטחול מוגדלucd01/09/2008
שלום לאחרונה נודע לי שאני הבעלים (הלא גאה..) של מחלה כרונית "טרומבוציטוזיס ראשונית" האבחנה נעשתה ע"י המטולוג לאחר סדרת בדיקות ארוכה(סיטי מח עצם אולטרסאונד ספירות דם ובדיקות דם נוספות). חלק מתופעות המחלה - כבד מוגדל וטחול מוגדל כ8 ס"מ. נאסר עלי לרוץ בשל החשש מקרע בטחול אבל מותר לי לשחות ללא הגבלה וללכת הליכות ארוכות. זה ממש לא רע ואפילו כיף אבל הריצה חסרה לי (בעבר נהגתי לשחות ולרוץ). אגב, עפ"י בדיקות דם ישנות כנראה שחליתי כבר לפני כ10 שנים דהיינו, רצתי תקופה ממושכת עם טחול מוגדל (למרות שרק בחצי השנה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים בטחול ובכבד - בעקבות מחלת חום של כשבוע) אני מודע לעובדה שמדובר בנושא ממוקד ומצומצם אבל האם ניתן בתנאים מסוימים להמשיך לרוץ בכל זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה עם הרבה מוקשים
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/09/2008מצד אחד - היית פעיל ולא קרה כלום; קרע טחול באמץ נדיר מאוד.
מצד שני - טחול עלול להקרע מחבלה או עליית לחץ תוך בטני; היו כאבים לאחרונה(כנראה כי התנפח קצת בעבקות המחלה); והכי גרוע - אין המלצות מדעיות בספרות... לכן נפנה לשכל הישר, בדגש כי מדובר בפורום אינטרנט ולא בדיקה גופנית.. המנע מענפים בהם יש סיכון לחבלת בון, כגון אומנויות לחימה או משחקי כדור. המנע גם מתרגילים בחדר הכושר בהם ישנה עלייה של הלחץ התוך בטני, כגן משקולות או כפיפות בטן, שכן זה עלול לגרום לעלית לחץ בתוך הטחול ולקרע. בהחלט נראה כי הליכה, שחי האו אופני כושר בחדר הכושר הינם בטוחים יחסית. לגבי ריצה - תחום אפור. כאן אנו דואגים בעיקר מחבלה. קשה להגיד כן או לא - זה תלוי ברצונותיך וגם במידה בה הטחול בולט מחוץ לקשת הצלעות . הליכה יכולה להניב יתרונות בריאותיים נהדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחידוד
יוסי08/09/2008תודה רבה על ההתיחסות המפורטת. הפעילות הגופנית (לצד היותה בריאה) היא מבחינתי מעין דרך חיים ומהווה מקור להנאה והרגשה טובה.. אז כעת אני מתרכז בשיפור הסגנון המרחקים והמהירות בשחיה וזה כיף גם ללכת הליכה מהירה בואדיות. השאלה היא האם ניתן להעריך (ללא בדיקה גופנית) באם טחול מוגדל בכ8 ס"מ כפי שקבע ההמטולוג יכול להיפגע מהזעזועים הכרוכים בריצה (כפי שטוען ההמטולוג)- מעבר לשאלת החבלה הפיזית במקרה של נפילה- כאן התשובה ברורה. בתודה מראש יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008כי הגודל לא תמיד קובע.... זה הפריכות ומידת הבליטה מתחת קשת הצלעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק קלהע.31/08/2008
הרופא אמר לי שיש לי פריצת דיסק קלה. הוא אמר שנצא מתוך נקודת הנחה שיש, נתחיל טיפול, ואם ימשיך לכאוב אז נשלח לבדיקות. אני מורח על עצמי tiger balm לפני שינה כבר כמה שבועות, והכאבים לאט לאט חולפים, אבל עדיין יש רגישות והתנועה שלי לא חופשית. השאלה היא, האם נראה לכם שזה יכול להיות פריצת דיסק? איזה מבין ענפי הספורט שמציעים , למשל :פלדנקרייז, יוגה, פילאטיס או כל דבר אחר יעיל לטיפול בבעיות אלה ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/09/2008ענפים אלו דומים בכך שהן עובדים הרבה על תנועות איטיות וחיזוק שריר היציבה. מומלץ מאוד, שכן מוריד עומס מהשלד ומעבירו לשרירים. הם מאוד נבדלים באווירה הסובבת אותם, לכן מה שכיף לך - עשי/ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואת ספורט כמקצוע, ועוד שאלה.אורן א28/08/2008
שלום רב! אני בן 22 ומעוניין מאוד ללמוד את המקצוע של רפואת ספורט, השאלה שלי היא מהו התהליך שאותו עליי לעבור על מנת להפוך לרופא-ספורט מוכר(ע"י משרד הבריאות) בארץ. ממה שאני מבין, קודם כל לומדים רפואה כללית - אבל מה קורה אחרי זה? האם את הסטאז' עושים כבר כרופא ספורט? האם ישנה התמחות כזאת הנקראת "רפואת ספורט" כמו שיש למשל אורטופדיה ניורולוגיה וכו'? השאלה השניה שלי קשורה לכאבים בכתף ימין(בכתף האחורית יותר, ככה אני חושב לפחות) בעקבות שחיה בסגנון חתירה. לא שחיתי כבר הרבה זמן, ועכשיו בגלל שאני עומד להצטרף לקבוצת שחיה - רציתי להעלות את הכושר שלי מבחינת שחיה וגם סיבולת לב-ריאה. אז התחלתי לשחות המון ובניתי לעצמי משטר אימונים די נוקשה(חלק השחיה: בערך 3 ק"מ ב60-75% דופק מקסימלי 3 פעמים בשבוע אחד אחרי השני(3 ימים רצופים)). שמתי לב,(אולי זה יעזור) - שאני נושם רק לצד שמאל - לנשום לצד ימין זה מאוד קשה בשבילי בגלל שקשה לי להעלות את הגוף שלי או בכלל לשחות על צד שמאל, מה שלא קורה לי עם צד ימין. אחרי שחיה ממושכת התחלתי להרגיש כאבים בכתף ימין שעברו ליום המחרת, אבל גם אז ששחיתי ביום הבא - הכאבים הופיעו, הפעם כבר יותר מוקדם במהלך השחיה - ובסוף השחיה היה לי קשה מאוד להישען על יד ימין למשל. אני לא יודע אם זה קשור, אבל גם כשהתאמנתי במכון-כושר, והייתי עושה את התרגיל לחזה - הצלבת כבלים("קירוב אופקי בעמידה כנגד קרוס אובר"), באיזשהוא שלב כתף ימין הייתה מתחילה לכאוב לי כשהייתי מרחיק את הכבלים מהחזה(ממש כשהם היו הכי רחוקים מהחזה - מעין מצב של מתיחה של הגב כזה..). אני בן אדם ספורטיבי ותמיד עסקתי בספורט - התאמנתי המון שנים מגיל קטן בקרטה, שיחקתי כדורסל וגם רוגבי. התאמנתי גם במכון במשך הרבה שנים, בעצם עד עכשיו שהחלטתי לשים דגש יותר על שחיה וסיבולת-לב ריאה מאשר על מאסת שריר. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים האלו? האם יש לי איזה חוסר-איזון או פרופורציה בין כתף שמאל לימין? סליחה על ההודעה הארוכה, אבל הנושא הוא מאוד מאוד מאוד חשוב לי. בברכה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת ספורט
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/09/2008המסלול מתחיל כלימודי רפואה+סטאז' רגיל בבתי חולים, כדי להפוך לרופא מורשה בישראל. אח"כ שתי אפשרויות: האחת לבצע לימודי תעודה ולהיות רופא ספורט - 3 שנות לימוד וכשנה נוספת של סטאז'. מסלול ארוך יותר ומומלץ יותר הוא להשלים התמחות בתחום מסוים (שכן לרוב, רופא מומחה הוא רופא בשל יותר מרופא ללא התמחות) תלוי בתחום הענין שלך, ואז לבצע את לימודי ההמשך. כרגע רפואת ספורט אינה תחום נפרד באופן רשמי בישראל. אך מכיוון שמדובר על עוד כמה שנים טובות - דיה לצרה בשעתה, סביר שנהלים ישתנו. קודם היה רופא...
שנית - יתכן ויש לך משהו באנטומיית הכתף שמפריע ורוגם לנטי הלדלקות/כאבים. ברור שהתחלת מהר מדי. הורד הילוך, גש לפיזותרפיסט אם צריך, ולמד לנשום לשני הצדדים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)