פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלהה ?
    איזה אחד
    04/07/2008

שלום אני בן 17 וחציי ואני התחלתי לרים משקולותתת התחילתי לתאמן היתי רוצה לדעת תוך כמה זמןן יהיה לי שריריםםם בידיםם והיה לי גוף טוב אני מתאמן פעם אחת ביום מרמים משקולות בכול יד 20 איך עוד אפשר לחזק את השיררים בתרגלי כושר?ועוד דבר אני מטר 82 היית רוצה לדעת עם יגבה עוד כי זה מגיעל להיות יותר גבוה מיזה אני מטר 82 ואני לא רוצה להיות גבוה עוד ועם יש איזה תרופה שיכולה לעצור את הגבוה שאני לא יגבה יותר כי אני מטר 82 ומספיק לי תודהה לכם שיהיה שבת שלום לכולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלהה ?

הוספת תגובה

• תשובהה

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/07/2008

- אם אתה הרבה זמן אותו גובה - אז סיימת. אם אתה עדין גדל, אז אולי תגבה עוד קצת. וזה לא מגעיל בכלל, ולא סביר שמישהו יתן לך תרופה...
    - אל תתאמן כל יום. 2-3 פעמים בשבוע זה גג למתחילים. השריר נבנה במנוחה, לא באימון... נראה כי את הצריך קצת עזרה ממדריך בחדר הכושר לגבי תכנית אימונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לרוץ
    דניאל
    03/07/2008

לפי מה שהבנתי ב- Gate cycle של ההליכה העקב הוא הראשון שאמור ליגוע בקרקע בהליכה תקינה, אחר כך שאר הרגל ומתרוממים בעזרת קצות האצבעות. אבל מה קורה בריצה? איזה חלק אמור לנגוע ראשון בקרקע ואיזה אמור לנגוע אחרון? איך נוחתים ואיך מתרוממים? אותו דבר? איך הכי מומלץ לרוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לרוץ

הוספת תגובה

• אותו דבר

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/07/2008

העקב פוגע ברצפה קודם כל - נעלי הריצה מתוכננות כך גם, ובולמי הזעזועים הגדולים הם בעקב. אח"כ גלגול כף הרגל ואח"כ הנפתה באויר. הכי מומלץ לרוץ טבעי...תהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסוו..
    חסויה
    03/07/2008

שלום. האם ברזל קצת נמוך מהגבול יכול לגרום לסחרחורות באימונים אירוביים? אני מתעמלת שנה+ בחדר כושר ואף פעם לא קרה לי מקרה כזה..עשיתי הליכה של 20 דק' ואז התחלתי לרוץ כ-10 דק' ופתאום התחילו לי כאבי בטן נוראיים. ירדתי מההליכון וכעבור 5 דק' נהייתה לי סחרחורת ורק כעבור 10 דק' בערך הכל התאזן והמשכתי להתאמן כרגיל. יש לציין שהברזל שלי תמיד היה טוב רק לאחרונה לאחר בדיקות דם מצאו שהוא גבולי/טיפה נמוך. האם יש קשר בין הדברים? או אולי זה בגלל שהייתי לפני מחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    כנסוו..

הוספת תגובה

• יכול להיות

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/07/2008

אך יכולים להיות עוד דברים. מה גם שחוסר ברזל לא עושה "כאבי בטן נוראיים" - אולי זה קשור למחזור. אם זה חוזר, מומלץ לגשת לבדיקה בסגנון "חוק הספורט", בה יש שאלות רבות ספציפיות למאמץ ולסכנות בנדירות הטמונות בו, בדיקה גופנית, ואולי לבצע אק"ג במנוחה. סחרחורות וחולשות יכולות לנבוע ממגוון סיבות. חבל שלא ציינת ערכים של רמות הברזל, מעניין אותי בעיקר הפריטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפוס על קיר וכאבי גב
    ורד
    29/06/2008

שלום רב, ביום קבלת המחזור נתפס לי שריר בגב (זוקף ימני בגובה צלע 11-10) אשר כואב בעיקר שישיבה ושכיבה והורדת הסנטר אל החזה. בעת פעילות המקום יותר משוחרר. פעמיים בשבוע אני מטפסת על קירות. האם לעשות הפוגה, או שמא דווקא להמשיך לטפס עם הכאב אך באופן איטי יותר? על מה לשים את הדגש כדי לחזק את האזור?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפוס על קיר וכאבי גב

הוספת תגובה

• האם מתנועה מסוימת?

ד''ר גל דובנוב-רז
    13/07/2008

האמת שעניתי לך קודם, כנראה תקלה טכנית מחקה את התשובה. אני מניח שחלף כבר, אך כעקרון שריר שנתפס כך בפתאומיות לרוב משתחרר. אפשר גם לקחת כמה ימים נוגדי כאבים לפי הצורך. קומפרסים חמים. האם חלף או שעדיין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר microfracture surgery בברך.
    אלון
    28/06/2008

לפני שבועיים ביצעתי ארטרוסקופיה .בעקבות ת"ד וחבלה בברך לאחר היתאוששות אמר לי המנתח כי ביצע לי Microfracture surgery. וזאת עקב נזק לסחוס .לפי הרשומים הנזק הינו בקוטר 0.5*0.5 ס"מ. הדיאגנוזה של הרופא הינה:cartilage damage to femoral groove(ob3 &mfc(gr4 0.5*0.5 c"m small medial plica. אין כמעט מידע על נושא זה בעברית.אני בן 31 אוהב ספורט ,מה זמן ההחלמה ?מה סיכויי ההחלמה. לציין כי הרופא אמר שאזור זה נושא משקל. לפי מה שהרופא רשם דרגת החומרה היא 4 בשל הנזק העמוק של הסחוס. האם נזק זה יכול להשפיע עלי בעתיד הלא רחוק מביוון שאני משרת ביחידה מיוחדת של המשטרה ועיקר עיסוקי הוא פעילות מאומצת. בתודה מראש אריק.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר microfracture surgery בברך.

הוספת תגובה

• האם הומלץ שיקום?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/07/2008

לאור התאור שלך - הן לגבי הנזק הרב יחסית והן לגבי הדרישות שלך מהברך - האם לא דיברו איתך לאחר הניתוח על שיקום? האם ניתנו אי אילו הגבלות לפעילות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצים בפיקה
    דימה ג.
    28/06/2008

אני לוחם , נמצא בשירות סדיר לפני כחצי שנה יתחילו אצלי כאבים ברכיים, לאחר בדיקה של אורטופד שלקחה הרבה זמן (בצה"ל תיפול לוקח הרבה זמן) הוא גילה אצלי לחצים בפיקה, ואסר ממני מאמץ אני מעוניין לדעת אולי יש איזה שהוא סוג של תרגילים שיוכולים לעזור לי לישמור על כושר מינימלי האם אני יוכול לעשות מתח, תרגילים לבטן, לידיים, אולי אפילו ריצה בקצב קל. בינתיים אני ממתין לפיזיאותרפיה, ישמח עם תמליצו לי איך אני יוכול לשפר תכושר שלי בנתיים

לקביעת תור
    סגירה
    לחצים בפיקה

הוספת תגובה

• כל דבר שלא כואב - אפשר ומומלץ

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/07/2008

תרגילי פלג גוף עליון, שחיה, אופניים - ואפילו הליכה אם לא כואב - זה מצוין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• calcific tendanitis
    ערן
    27/06/2008

שלום, מזה כחודשיים אני סובל מכאבים בכתף שמאל הופניתי לאולטראסאונד ולהלן התוצאות (באנגלית משום שהנני מתגורר בחו"ל באופן זמני) there is a focus of coarso calcifications in the left supraspinatus (4*7 mm), in keeping with calcific tendiasis אודה על הסבר המונחים הרפואיים והבעיה נרשמה לי התרופה הבאה בצירוף הפנייה לרופא מומחה ברפואת ספורט arthrotec 75 mg 200 mc diclofenac sodium האם זהו הטיפול המומלץ? תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    calcific tendanitis

הוספת תגובה

• בהחלט הגיוני

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/07/2008

מדובר בהסתיידות ודלקת בגיד הכתף - ממצא נפוץ. נוגדי הדלקת יפחיתו את הדלקת המקומית, ופיזותרפיה חשובה מאוד (לעתים בשילוב אולטראסאנד) להפגת הכאב לטווח הארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכתף שמאל
    יוסי
    27/06/2008

שלום לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בכתף שמאל הכאבים הם בעיקר כשאני מרים תכתף ועומד בעמידת קרב זה לא עובר איך אפשר לטפל בזה זה די דחוף , תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכתף שמאל

הוספת תגובה

• דרושה בדיקה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/07/2008

יש הרבה סיבות לכאבים בכתף, ובדיקה טובה ע"י רופא ספורט/אורתופד/ רופא משפחה יכולה לזהות את הסיבה. ואם זה חודשים - למה חיכית עד שיהיה דחוף? תחרות קרובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• shoulder pain

shoshana
    13/07/2008

I work as as massge therapy for many years,,specialiest in rehab massge,,,diffrent injeries,,, I would sugest massge for your shoulder,I am sure good massuos will do the job.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתפס לי השוק ברגל (החלק השרירי) מה
    אבי
    26/06/2008

ניתן לעשות? רצתי במהירות כפולה , מהירות תחרות באמצע אימון, מה ניתן לעשות? רצתי ביום שלישי בלילה

הוספת תגובה

• לנוח ולא לחזור על זה...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה
    דניאל
    24/06/2008

בן 20, אני רץ כבר תקופה ארוכה מרחקים של 2-3 ק"מ. בעבר היו לי כאבים קלים שהתפתחו במהלך הריצה ורק בה בצד הצוואר קצת מעל לקלוויקולה ונאמר לי שיכול להיות שהדבר קשור לבעיות יציבה קלות שיש לי כמו אסימטריה קלה בין הצד הימני לשמאלי. הכאבים הקלים והתחושה הזו בצד הצוואר באיזור הימני בלבד חזרו כשהתחלתי לרוץ במהירות יותר גבוהה (מתאמן לצבא) וגורמים לי להפסיק את הריצה כי זה לא נוח להמשיך כך, למרות שזה לא ממש נורא. שמעתי שאולי זה נובע דווקא מצד שמאל קצת יותר חלש וכדאי לחזק אותו? מה כדאי לעשות? אולי יש תרגילים או מתיחות רלוונטיים?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• בדיקה לפני המלצות...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    25/06/2008

יתכן ומדובר בהפעלה מוגזמת של שרירי האזו רבעת הריצה, יתכן ומדובר בדיסק צווארי, או משהו אחר. הבדיקה הגופנית חשובה כדי לסייע להבין בדיוק היכן הכאב. מומלץ להבדק ע"י רופא ספורט/משפחה או פיזיותרפיסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון בחדר כושר אחרי השחייה
    משה
    22/06/2008

אני בן 41 עם כושר גופני לא רע. כ 3 פעמים בשבוע אני שוחה בבריכה בקצב די מהיר (שחיית חתירה) כקילומטר ורבע - בערך כ 25 דקות של אימון בדופק גבוה (130-150).אני מתמיד בכך כשנתיים ומשתפר מיום ליום ושואף לשפר את הכושר הגופני.
    אני לא מבצע אימון אנאירוביים אחרים בשל בעיית ברכיים.
    אחרי האימון אני נכנס לאימון בחדר כושר במשך כשעה ומשתדל לעבוד על רוב השרירים העיליים והבטן.
    כמובן שהיכולת היא נמוכה יותר לאחר האימון בבריכה (עייפות שרירים מסויימת).
    שאלתי היא: האם האימון בחדר הכושר מיותר, לא מועיל ואולי מזיק?
    המאמן בחדר הכושר טוען כי עדיף לי להתחיל באימון שרירים בחדר הכושר ורק אח"כ לעבור לאימון בבריכה.
    אני חייב לציין כי מבחינתי האימון בבריכה הרבה יותר חשוב!!! אבל לא רוצה מצד שני לוותר על אימון השרירים בחדר המשקולות.
    האם האימון בבריכה 3 פעמים בשבוע מספיק כאימון אנאירובי?

תודה

הוספת תגובה

• אתה צודק - יחסית

ד''ר גל דובנוב-רז
    22/06/2008

לשאלה מה קודם - אירובי או משקולות - התשובה היא - "תלוי". תלוי מה אתה מחפש בחיים.. ציינת שהשחייה יותר חשובה - לכן נהוג לבצע את הענף החשוב קודם, כשאתה רענן. למאמן בחדר הכושר חשוב יותר הפן שלו - לכן המליץ לך להכנס לשם קודם. אגב - אתה בהחלט מוזמן לנסות. לעתים, מכיוון שאימון המשקולות צורך יחסית מעט אנרגיה ומדובר בסיבי שריר אחרים מאשר בשחייה, לא יפגע אימון חדר הכושר בשחיה. זה מאוד אינדיבידואלי - נסה על עצמך וראה. ולא, כלום לא מיותר. נסה רק לא לגרום לפציעות שימוש יתר בחדר הכושר אשר יפגעו לך בשחייה.. תנועות מלאות, איטיות, משקל נמוך יחסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מספיק?

משה
    22/06/2008

ותודה. זה מעודד!!
    נסיתי לפני כעשור את ההיפך(קודם חדר כושר ואח"כ שחייה - אבל הייתי מגיע תשוש לשחייה), נראה לי שאוותר.

מה לגבי שאלתי השניה : האם האימון בבריכה 3 פעמים בשבוע מספיק כאימון אנאירובי? (דופק כאמור די גבוה אבל למשך כ-25 דקות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי על כולם

ד"ר דובנוב-רז
    23/06/2008

אבל כדי שגופך ישאר "מאותגר" - הגבר קצב, משך או תדירות מדי כמה שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון 0.5 שנה אחרי צינטור
    I
    20/06/2008

שלום
    הפנו אלי מתאמן אישי שלפני 0.5 שנה עבר צינטור
    הרופאים ממליצים על אימון גופני
    המתאמן מתאמן אימונים אירובים כבר 0.5 שנה
    מה הסיכונים באימון כח אחרי צינטור ?
    האם יש בדיקות/אישורים / שאלות שאלי להבהיר לפני מעבר לאישור רופא ספורט ? (כדי למנוע סיכונים מיותרים )
    אשמח לתגובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אימון 0.5 שנה אחרי צינטור

הוספת תגובה

• יותר מעניין מה המצב הלבבי היום

ד''ר גל דובנוב-רז
    20/06/2008

אמנם עבר צנתור, מה שהופך אותו לחולה לב "רשמי" אם הצנתור היה גם טיפולי.. אולם צריך לדעת אם יש עדות למחלה פעילה (כאבים בחזה, שינויי אק"ג במבחן מאמץ, ירידה בתפקוד לבבי באקו וכדומה). מומלץ להסתייע ברופא המשפחה/ ספורט כדי להבין את מצבו הלבבי - בקש שיברר אם ישנה עדות כלשהי למחלה פעילה. קיים ניר עמדה משנה שעברה בנושא , מטעם ארגון הלב האמריקאי (AHA, הגוף הסמכותי בעולם כרגע בנושא בריאות הלב וכלי הדם) - ולא ניתן לכלול כאן את כל המידע. כעקרון, ההמלצה היא שאימוני התנגדות בטוחים בחולי לב, בתנאי ואין קונטראינדיקציות כגון מחלה פעילה, לחץ דם גבוה ועוד. המרשם כולל 8-10 תרגילים לקבוצות השרירים הגדולות, סט אחד (! -זה בהחלט מספיק) , 10-15 חזרות, 2-3 פעמים בשבוע. לעבוד לאט, טווח תנועה מלא, ולבצע תרגילי פלג גוף עליון ותחתון לסרוגין. הענין המדליק בסט הבודד הוא שזה יעיל כמו סטים מרובים, לוקח פחות זמן, ומגביר התמדה. תהנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כואב לי באיזור הישבן (צד שמאל) אחור
    רביד
    17/06/2008

בערך 10 ס"מ שתפוס לי

מה הסיבה לזה?

ןהאם אפשר לרוץ ?

לשחות?

ללכת ?

בתודה

רביד

הוספת תגובה

• חסרים פרטים

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    17/06/2008

צר לי
    איפה בדיוק
    איך זה התחיל
    מ המחמיר, מה מקל (תנועה, מנוחה)
    האם מקרין לרגל
    האם היתה חבלה
    וכו, וכו', וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

רביד
    18/06/2008

צר לי
    איפה בדיוק : ----- ישבן צד שמאל בערך באמצע הישב ן , לאורך כ 10 ס"מ...
    איך זה התחיל --- אני חושב שבתחילת השבוע , עשיתי הליכה - אולי קצת רבה מדי...

מ המחמיר, מה מקל (תנועה, מנוחה) - מנוחה מקלה, ולחיצה מקלה, אני לא יודע אם שחיה נמקלה , כי לא שחיתי, אני מת לרוץ .... אבל קצת חושש

האם מקרין לרגל -- לא מקרין לרגל , נשאר באמצע הישבן כקוטר של 10 ס"מ .

האם היתה חבלה -- לא, אבל הרגל שמאל קצת חלשה עקב פציעה ושברי הליכה (אני עשיתי בה פיזיותרפיה - ואולי לא עשיתי מספיק תרגילי חיזוק לפני ההתחלה של ההליכה / לרוץ)

אני הולך בערך כשעה הליכה מתונה ורץ 3 פעמים בשבוע ( כ-30 20 ד'קות קל בכל פעם).

אני בחור די כבד מעל 100 ק"ג - האם זה קשור ? גובה 190

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע שיחלוף

ד"ר דובנוב-רז
    18/06/2008

יתכן ומתיחת שריר, בוא נראה כמה ימים מה קורה. עדכן אותנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• -- תודה, אני אמשיך לרוץ ולשחות

עירית
    19/06/2008

ונראה מה יהיה .

אתמול שחיתי ולא הייתה שום בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצים וכאבי ראש בכושר
    מאיר בן
    17/06/2008

שלום רב
    כבר 10 שנים שאני מתאמן במכון כושר וכל פעם מחדש כאשר אני מתחיל באימון
    אני סובל מלחץ וכאבי ראש וסחרחורות ומרגיש כמו בתוך בועה מרחפת ורק בזמן האימון ואחריו.כשאני מתחיל אימון אני מגיע בסדר גמור.
    למדתי לחיות עם זה אך יש בי פחדים שאני אולי מזיק לעצמי כי ראש זה דבר עדין
    זה קורה גם כשאני מתאמן אימונים קלים אני מרבה לשתות ולאכול נכון
    למי פונים? מה כדאי לעשות? אני לא מתכוון להפסיק מפעילות ספורט
    איך אני מטפל בזה ?
    תודה רבה רבה
    מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    לחצים וכאבי ראש בכושר

הוספת תגובה

• האם יש גם דפיקות לב?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    17/06/2008

נשמע אולי יש כאן אלמנט של סטרס, וכי אתה מרגיש עליית לחץ דם בעת המאמץ. מומלץ להבדק על ידי רופא ספורט ואולי אפילו לעלות על מסילה במרפאת הספורט, תוך כדי מדידת לחץ דם נניח, ולראות בדיוק מה מדובר ב"שידור חי"....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון וטיפול ושבר מאמץ
    טל
    16/06/2008

שלום, אני בת 33, אני חוששת שיש לי שבר/י הליכה, והייתי רוצה לדעת איך לוודא שאני אטפל בזה נכון ולא אגרום לי נזק שעלול לפגוע ברגליים שלי או למנוע ממני להתאמן בעתיד. השתלשלות העניניינים: אני התחלתי להתאמן בחדר כושר לפני חודשיים וקצת. אמנם התאמנתי ללא חדר כושר קודם אבל באופן הרבה פחות אינטנסיווי. בדיעבד ברור לי שטעיתי בכך שלא התחלתי את האימונים בחדר כושר בהחדרגה והלכתי כל יום. לאחר כ 3 שבועות הרגשתי כאבים בשתי הרגליים אז החלטתי לנסות להוריד בעומס. הכאבים לא חלפו ולאחר שבוע (לאחר שהתחילו הכאבים) הפסקתי את כל האימונים שמאמצים את הרגליים, לחודש שבמהלכו עברו הכאבים. לאחר חודש חזרתי לריצה מאוד מתונה (של עשר דקות ובמהירות נמוכה) ואחרי פעמיים הכאבים חזרו ואף הלכו והחמירו גם לא בזמן אימון. הפסקתי עם הרציה (לאחר הפעמיים האלה) והתחלתי לשחות, גם לא במאמץ ולא באינטנסיוויות. אולם, בימים האחרונים אני מרגישה כאבים חדים בעיקר בחלק הקדמי התחתון של שוק שמאל לאחר אפילו מעט הליכה. יש לציין שאני נוהגת לנסוע באופניים ביומיום לא במאמץ מיוחד(שגם את זה הפסקתי בימים האחרונים בגלל הכאבים-אינני בטוחה לגבי איך הרכיבת אפניים משפיעה).
    הייתי אצל אורטופד ובצילום רנטגן לא התגלה דבר, הרופא אמר שאם לא חייבים לא כדאי לעשות מיפוי עצמות כי הדבר עלול לפגוע בי ובנוסף זה לא יאמר הרבה. הוא אמר שאני אהיה במעקב ואחזור אליו עוד כחודש ושבנתיים אשתדל להמעיט בהליכה, אבל שאופניים ושחייה זה בסדר.
    ובכן, שאלותי הן: האם אמנם לא כדאי לעשות מיפוי עצמות (האם זה באמת מסוכן?) ואולי לראות את חומרת השבר (אם קיים...) ולפי זה להחליט על הטיפול?
    קראתי באיזה מקום שבמקרה של שבר מאמץ חמור או "מוגמר" מדרשת מנוחה מוחלטת של מספר חודשים. אני שואלת מכיוון שאני מאוד לא מעוניינת לעשות לעצמי נזקים בלתי הפיכים שימנעו ממני לרוץ בעתיד או יגרמו לי לכאבי רגליים ומוגבלות. ( אני מכירה מישהי שלא נחה לאחר שברי הליכה וסובלת מבעיות רגליים שנים אח"כ)

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון וטיפול ושבר מאמץ

הוספת תגובה

• לא נשמע כשבר מאמץ

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    17/06/2008

בהנחה ואת בריאה. לא נראה כי יש כאן מספיק מאמץ בשביל לגרום לשבר, מה גם שהכאבים החלו בשתי הרגליים בהתחלה. נשמע יותר כמו shin splint - כאב בחלק הקדמי של הרגל הנובע ממשיכת השרירים באזור/ שכבה המצפה את העצם. אין בעיה לעשות מיפוי עצמות, עושים את זה הרבה וגם לילדים קטנים. כדאי להבדק שוב אצל אורתופד/רופא ספורט כדי למקם טוב יותר את אזור הכאב ולהחליט על המשך הבירור/ תקופת המנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה