מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בירךעמית15/06/2008
שלום, יש לי כאב בירך בחיבור בין הרגל לאגן בכל פעם לאחר אימון או מאמץ של הליכה, הכאב חולף ולכן לא נבדקתי כי אין לי כאבים שהם לאורך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב בדיקה גופנית
ד''ר נעמה קונסטנטיני15/06/2008למרות שתארת רק מעט - כאב בירך עלול להצביע על שבר מאמץ, אשר יש לאבחנו בהקדם. אפשרויות נוספות הן דלקות גידים, בקעים למיניהם או הקרנה מאזור אחר. יש להבדק על ידי רופא ספורט/ רופא משפחה/ אורתופד לשם אבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ב-HMS + CRPSלי10/06/2008
אני בת 19, אובחנתי בגיל 13 עם CRPS ביד ימין (מטראומה מינורית - קליק במרפק) וגם עם HMS בידיים ורגליים וכתף וטופלתי במשך 5 שנים בביופידבק, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה.
לפני המחלה עשיתי ספורט מספר פעמים בשבוע, בעיקר שחייה וריקוד.
במהלך השנים ניסיתי לחזור לפעילות ספורטיבית בחדרי כושר ומועדונים ותמיד זה נקטע עם כאבים לאחר זמן קצר. אני מאד רוצה לעשות ספורט שמתאים לי ומחפשת מסגרת נכונה, אולי אימון כושר במסגרת מרפאה/בית חולים או ע"י מישהי עם רקע בפיזיותרפיה. אני סטודנטית בחיפה ומגיעה למרכז הארץ לסופי שבוע ארוכים.
תודה רבה מראש, מתגעגעת לספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה ברורה
ד''ר נעמה קונסטנטיני15/06/2008ביח דעם הפיזיותרפיסט, תמצאו פעילות שאינה מכאיבה. לא תארת מה ניסית. שחיה, אופנים, קפוארה - אין גבול לדמיון...מיקומך הגאוגרפי קצת מפריע לשלבך בתכנית אצלנו אולם בהחלט ניתן לתת יעוץ ולהפגש מדי פעם לפי ההתקדמות. שבתסמונת CRPS לרוב מסתייעם בטיפול גם ברופאי כאב - לרוב מדובר במרדימים, ויתכן ולרפואה המשלימה יש מה להציע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט וחולשהקרן08/06/2008
שלום רב, לאחר שלא עשיתי כושר מס' שנים חזרתי לפני שבועיים לעשות הליכון כשעה וכפיפות בטן כל יום , אך במקום להרגיש מרץ אני כל הזמן חשה עייפות בעיקר אחרי האימון בנוסף היו לי מספר פעמים שהרגשתי חולשה, סחרחורות וישר הזעתי בפנים (לאו דווקא בחדר כושר)
האם תופעות אלו יכול להיות קשורות לספורט? ליתר מאמץ?
חג שמח ותודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגזמת מאוד
ד''ר גל דובנוב-רז08/06/2008לעבור מנייחות שלמה לשעה כל יום זה הרבה מדי. זה גם לא יחזיק מעמד. הורידי כמות, הורידי משך - למשל 3 פעמים בשבוע 30-45 דקות. אם זה קל מדי - הגבירי לאט לאט. חבל שלא ציינת את גילך, לעתים בגיל מבוגר יש צורך לברר קצת יותר לעומק תלונות כאלו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 27
מירית09/06/2008תודה רבה על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט מתאים לבעיות גבהדר04/06/2008
אני בת 24 עם שתי פריצות דיסק בגב התחתון מזה כמה חודשים. סה"כ התפקוד שלי רגיל מלבד כאבים לפעמים בהליכה (בעיקר בעליות/ירידות והליכות מממושכות) ולא פעם מתעוררת עם כאבי גב קלים שחולפים בד"כ במהלך היום.
יש לי עודף משקל די משמעותי ואני רוצה להתחיל פעילות גופנית- גם כדי קצת לרדת במשקל וגם כדי לצאת מאורח החיים הרבצני שלי.
הבעיה היא שאני לא כל כך יודעת מהן הפעילויות שמתאימות לי בגלל הגב. אני מפחדת לעשות לעצמי נזקים.
כרגע אני הולכת מידי פעם לשיעורי פילאטיס אבל מרגישה שאני רוצה גם משהו קצת יותר אירובי או קצבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך שאת מרגישה
ד''ר גל דובנוב-רז05/06/2008הפילטיס חשוב לך מאוד - חיזוק שרירי הליבה התומכים בעמוד השדרה. אם תבואי יותר לשיעורים ולא "מדי פעם" ותבקשי מהמדריך - אני בטוח שתוכלי לבצע אימון מאומץ בהחלט. פעילויות אחרות - אופניים, שחיה, או המכשיר האליפטי - נסי והרגישי איך זה עליך. קחי בחשבון שההוצאה אנרגטית בשחיה תהיה לרוב נמוכה בהרבה משאר הפעילויות האירוביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאדם03/06/2008
שלום רב,
אני נוהג לעשות מתח הרבה לאחרונה. רציתי לדעת האם מתח והיתלות על המתח למתיחות ושיחרור עצמות יכולה לגרום נזק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש
ד''ר גל דובנוב-רז05/06/2008כעקרון - לא מזיק. רק שעדיף לבצע אימון למספר קבוצות שרירים ובמספר דפוסי תנועה ולא רק אחד. זה טוב יותר ליציבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת נעלי ספורטעינת01/06/2008
שלום רב, כיצד אני יכולה לבחור בנעלי ספורט לאימון בחדר כושר הכולל גם אירובי, האם יש משמעות למותגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כמה עקרונות
ד''ר נעמה קונסטנטיני05/06/2008כעקרון, נעלי ריצה הן גמישות יותר וקלות יותר, בעוד נעלי האימון לחדר הכושר קשיחות יותר ומקנות יותר יציבות. ראשית - שהנעל תהיה נוחה, ובמידה נכונה (הן לאורך והן לרוחב). העקב לרוב בעל תמיכה בצדדים, החלק האחורי של הנעל אינו מתחכך בגיד האכילס, השרוכים תומכים בקשת כף הרגל, ואזור האצבעות גמיש לשם גלגול כף הרגל בעת הריצה. נעלים רבות כוללות בולמי זעזועים מסוגים שונים. עקרונות נוספים - רכישת נעלים בסוף היום, עם הגרביים שאת מתאמנת איתן.ץ על הנעל להיות נוחה כבר מהרגע הראשון - התהלכי או רוצי מעט בחנות. הכי טוב - להתיעץ במוכר מקצועי תוך הצגת דרישותיך. נראה כי עדיף לכוון לטווח מחירים בינוני - לא הכי זול - ולא הכי יקר.. רוב חברות המותגים אכן תכננו את נעליהן כך שיכללו את המבנה העקרוני המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשוקיים, (המשך מהעבר)נעם29/05/2008
שלום רב
בן 34, סובל מזה תקופה ארוכה מכאבי שוקיים בזמן הליכה מאומצת.
מיפוי עצמות תקין
לפני 10 חודשים, בדיקת עורקי גפיים תקין :
,בבדיקת עורקי הגפיים התחתונות ע"י דופלר
בשני הצדדים אין מפלי לחצים בעלי משמעות, התרשימים תקינים ואין כל עדות לפגיעה
.באספקת הדם במנוחה
Ankle/Arm Index:1.20
החזר זרימה עורקית לאחר איסכמיה
בשני הצדדים ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא מיידי ואין כל עדות
.לעיכוב באספקת הדם גם בעת זרימה מוחשת.
אורטופד מומחה לכף רגל העלה את האפשרות שכנראה מדובר בתסמונת מדורים כרונית (שבמידה ומתבררת ככזו, הטיפול לזה ניתוחי).
לפני כחודש הייתי אצל כירורג כלי דם, בדיקה פיזית תקינה, ושוב שלח לבדיקת עורקי, וורידי, רגליים (ששוב יצא תקין).
בבדיקת עורקי הגפיים התחתונות ע"י דופלר
בשני הצדדים אין מפלי לחצים בעלי משמעות, התרשימים תקינים ואין כל עדות לפגיעה
.באספקת הדם במנוחה
Ankle/Arm Index:1.18
------------------
למקור אי ספיקה COLOR CODED DUPLEX SCANNER-בבדיקת הגפיים התחתונות ב
ורידית
:בשני הצדדים אין עדות לאי ספיקה ורידית בעלת משמעות המודינמית ב
וריד הפמורליס השטחי
וריד הפופליטאל
וריד הספנה הארוכה במוצאו
וריד הספנה הקצרה
------------------
הייתי אצל אורטופד נוסף, והוא שלח לבדיקת EMG, והיא יצאה תקינה, וכן שוב לבדיקת כלי דם להחזרי זרימה עורקית (מה שנעשה בבדיקה לפני כעשרה חודשים, אבל לא בבדיקה של לפני כחודש).
התוצאות כלדלהלן :
----------------
החזר זרימה עורקית לאחר איסכמיה
בצד ימין ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא איטי והדבר מתאים לצליע
.לסירוגין בולטת אבל לא מסכנת
בצד שמאל ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא מיידי ואין כל עדות
.לעיכוב באספקת הדם גם בעת זרימה מוחשת
------------------
רציתי לשאול מספר שאלות בבקשה :
א. מה המשמעות של תוצאות הבדיקה האחרונה ?
ב. איך ניתן להסביר את זה אם למעשה הכאבים הם בשתי הרגליים ?
ג. הכאבים לא חדשים, ולפני 10 חודשים ביצעתי את אותה בדיקה והיא היתה תקינה על אף הכאבים, האם יכול להיות שאחת מהבדיקות לא נעשתה בצורה נכונה ?
ד. האם בעיות עיצביות (אולי עמו"ש) יכולות לגרום להפרעות באספקת הדם בגפיים, או שבמידה ובדיקת EMG תקינה זה שולל בעיות עיצביות ?
ה. והאם אולי הלחץ התוך מדורי עצמו הוא זה שגורם להפרעה באספקת הדם ? (ולא בעיה בכלי דם עצמו)
ו. האם זה מזיק במידה ואני מתאמץ ללכת על אף הכאב החד ?
תודה רבה על הסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מדי בדיקות - מעט מדי מידע
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/05/2008חשוב מאוד לשמוע את הסיפור. פרט לגבי כאבי הרגליים ככל שתוכל - מתי מופיע, מה אופיי הכאב, וכיצד חולף. בבדיקה האחרונה המעל האפשרות של צליעה לסרוגין - מדובר בהצרות כלי דם. הכאב אותו אתה חש במקרה זה דומה מעט לארוע לבבי - השריר הפעיל רוצה דם וחמצן - אך העורק המוצר אינו מספק לו את הכמות הדרושה. חוסר החמצן בשריר גורם לכאב - כפי שקורה בלב כשיש תעוקת חזה. המשך הבירור והטיפול אצל רופאי כלי הדם, לא כל כך אצלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבנ.28/05/2008
האם כאבי הגב מהם אני סובל נובעים יכולים לנבוע מרכיבה בזווית ישיבה לא נכונה על אופנייים? יש לי כאבים שמשגעים אותי בחודשיים האחרונים. אני אוכב כבר 3 שנים ולא שיניתי הרבה בצורה שבה אני רוכב, אבל שמתי לב שאני כפוף מדי כל המזן. היתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/05/2008האם זה רק באופניים או גם בישיבה רגילה. נהיגה? הליכה? תנועה? גב תחתון? גיל? רכיבת שטח או כביש? מקצועי? גובה כיסא? כמה רוכב כל פעם? כמ הפעמים? רב הנסתר על הנודע. אנא פרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי ההגדרה ל : "מאו דנפוץ"?ישראל25/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מאוד נפוץ
ד''ר גל דובנוב-רז29/05/2008מאוד נפוץ = רוב האוכלוסיה עם פריצות דיסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של תוספי תזונהאבי24/05/2008
האם ידוע כי לתוספי תזונה לספורטאים (ובכלל) יש תופעת לוואי של גניקומסטיה למשל חומצת אמינו ל-ארגינין, Q-10 או אומגה 3?
בתודה, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך תוספים
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/05/2008גינקומסטיה הינה לרוב תופעת לוואי של סטרואידים אנאבוליים ושל כמה תרופות מרשם אחרות. אין צורך בנטילת שום תוספים - אכול בריא וזהו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק אירובי כאשר לוקחים סלאו דרליןאיריס24/05/2008
שלום,
אני לוקחת באופן קבוע סלו דרלין במינון של 160 מ"ג בגלל מיגרנות.
כיצד אפשר לדעת מה תחום הדופק לשריפת שומנים כשאר לוקחים דרלין? דופק מנוחה שלי הוא 85 וכאשר אני הולכת על ההליכון במהירות 6.5 אני מגיעה לדופק של 115. אני בת 46.
אשמח לקבל התייחסות.
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור אם יש "דופק שריפת שומנים"..
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/05/2008כעקרון, השימוש בדרלין מונע את היכולת להתיחס לדופק בעת ממאץ. עם זאת - דופק מנוחה של 85 מעיד כי התרופה אינה ממש מעכבת את קצב הלב. ניתן להתאמן על דרלין - צריך ללכת בקצב אשר הינו "קשה במקצת", וניתן להגביר את המהירות/שיפוע ככל שאת מתרגלת למאמץ. עזבי את הדופק ואת הפנטזיה של "דופק שריפת שומנים". יותר מאמץ = יותר אנרגיה נצרכת. זה הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלו דרלין למיגרנה?
צחי לאור18/06/2008שלום איריס,
אצלי יש בעיה מעניינת שאני חוטף מיגרנה לעתים לאחר מאמץ בחדר-כושר. אשמח ללמוד ממך על השפעת הסלו דרלין על המיגרנה והאימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על החזהליאור23/05/2008
האם הרמת משקולות בדגש על שריר החזה בלבד יכולה לגרום לנזק גופני כגון גיבנת או עקמת כדוגמא? כלומר האם חייבים לעבוד על כל הפלג גוף העליון או שניתן לעבוד רק על חיטוב החזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף כל הגוף
ד''ר גל דובנוב-רז29/05/2008כדי לקבל יציבה מאוזנת יותר. זה משתלם בגיל מבוגר..לא תהיה לך גיבנת מאימוני חזה בלבד - אך חוסר איזון בכוחות הפועלים על עמוד השדרה כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hydroxycutאור23/05/2008
שלום רב,
אני בן 28, גובה 1.77 משקל 88 ק"ג. למרות שאני מקפיד להתאמן (בעיקר אירובי 3 פעמים בשבוע) ומשתדל לאכול נכון, אני מתקשה מאוד לשרוף שומן ולרדת במשקל. אציין גם שבמסגרת בדיקות גופניות שעשיתי התברר שהמטבוליזם הטבעי שלי יחסית נמוך.
הייתי מעוניין להשתמש במינון נמוך של שורפי שומן ולראות האם תהיה לכך השפעה מועילה. באופן כללי תופסי מזון זה משהו שאני מנסה להימנע ממנו, אני לא הטיפוס שמחפש חיים קלים או קיצורי דרך, אבל אחרי תקופה ארוכה של פעילות גופנית ואכילה נכונה אני חושב שיש מקום לנסות להיעזר בתוסף שיעזור בשריפת השומן.
האם תוכלו להמליץ על סוג מסוים ו/או אופן צריכה שיהיה נכון?
בברכה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשום פנים ואופן!! החומר מסוכן
ד''ר גל דובנוב-רז29/05/2008הדרך היחידה להוציא אנרגיה היא פעילות גופנית.צר לי..
"שריפת השומנים" הזו אינה פועלת במציאות. הידרוקסיקט בעל מספר תופעות לוואי והינו חומר מסוכן. הזהר משלרטנים אשר רוצים את כספך, ומוכנים לסכן אותך לשם כך. תזונה נבונה, ירקות ופירות ודגנים מלאים, ופעילות גופנית פשוטה - אפילו הליכה - הן הדרך היחידה לירידה במשקל וכן לתוספת בריאות גם ללא ירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולים/עקצוצים, עקב פציעת צוואר?א.23/05/2008
שלום,
מזה כמה שבועות שיש לי נימולים קלים אך מציקים בעיקר ביד שמאל אך לפעמים ביד ימין ובכף רגל שמאל אך במידה פחותה בהרבה. כמו כן, יש לי צוואר תפוס ואני לא יכול לסובב את הראש להסתכל שמאלה כמו שאני יכול לסובב אותו ימינה - זה מכאיב בצוואר.
גיליתי שאם אני מזיז את הצוואר, בעיקר להסתכל מטה, העקצוצים ביד שמאל מתחזקים וגם העקצוצים ביד ימין ולעיתים בכף רגל שמאל באים.
הצוואר שלי מאד תפוס ולפעמים יש לי כאב שמקרין לגב בצד שמאל למעלה ממש מתחת לכתף. אני גם מאמין שהיו לי לפחות 2 כאבי ראש חזקים שהוקרנו מהצוואר.
כעשרה ימים לפני ששמתי לב לעקצוצים, חנקו אותי חניקת דם באימון קרב מגע והצוואר שלי עשה קול "קראק" ששמעתי "בתוך הראש שלי". מכיוון שזה נורמאלי לחלוטין במסגרת אימונים כאלו, המשכתי כרגיל ואף הלכתי ל-3 או 4 אימונים נוספים.
הפסקתי להתאמן מאז ששמתי לב לכאבי הצוואר.
הנוירולוג שבדק אותי אמר שזאת כנראה פציעה צווארית שלוחצת על העצב שיוצא אל היד... אבל כשהייתי אצלו לא שמתי לב עדיין ליד ימין ולכף הרגל. כעת אני מודאג:
הוא נתן לי פיזיותרפיה ואמר שאם זה ימשיך מעל חודש נעשה MRI של הצוואר.
שאלות:
1. האם אתם מסכימים עם האבחנה? האם אפשרי לקבל נימולים/עקצוצים מפגיעה צווארית?
2. האם פציעה צווארית מסוג זה יכולה לעבור, ואם כן, כמה זמן לוקח?
3. האם הפציעה הצווארית היא משריר תפוס או האם באמת עשיתי נזק לעמוד השדרה?
מידע נוסף:
בן 25
גובה: 1.83
שוקל 75 קילו
בכושר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האבחנה נכונה קרוב לוודאי
ד''ר גל דובנוב-רז29/05/2008נסיפור מתאים, לרוב מדובר בפריצת דיסק צווארי. המשך מעקב צמוד אצל הנוירולוג/אורתופד. לעתים אכן צריך MRI לוודא מה מידת הלחץ על מערכת העצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות ברפואת ספורטטל21/05/2008
היי
אני סטודנט לרפואה ומעוניין מאוד ברפואת ספורט .
למבינים בדבר , איפה עושים את ההתמחות , כמה שנים זה ?
אשמח לתגובות , חוויות משלכם והמלצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מספר אפשרויות
ד''ר גל דובנוב-רז29/05/2008המעוגנות בחוק הספורט, המגדיר מי רשאי לעסוק בנושא. בגדול - לאחר התמחותך (ומומלץ בחום לעשות התמחות ברפואה, כולל התמחות-על), מחכות לך 3 שנים באוניברסיטת ת"א בביה"ס ללימודי המשך. אפשרות אחרת - למוד בחו"ל - ואז יש הרבה מקומות. הארץ קטנה - קח בחשבון שכמעט אף אחד לא מתפרנס רק מזה - כולם עובדים גם (ולעתים בעיקר) בתחום עיסוקם הרפואי הבסיסי.
אתה מוזמן אלינו לאלקטיבים בלימודים ובסטאז' - וכמובן גם לעבודת הגמר - כדי לראות מקרוב מה כולל התחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)