מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למנהלי הפורוםענת פלדמן10/10/2008
כמנהלת שני פורומים מקבילים, לפי מיטב ידיעתי עורכי BEOK מעודדים תגובות גולשים ודיון פורה. חבל שאתם מוחקים תשובות מקצועיות שיכולות לעזור לגולשים (כמו מאיר למשל שסובל מכאבי ראש בלתי מוסברים). הקשר הברור בין גוף ונפש אינו רק נחלתם של ה"רוחנים" וגם הרפואה הקונבנציונלית מוצאת בטיפולים האלטרנטיבים מענה. אבל למה לטרוח? הרי ממילא תמחקו את הודעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנו בהחלט בעד דיון אקדמי פורה
ד''ר נעמה קונסטנטיני10/10/2008המבוסס על עדויות מדעיות, כולל כמובן המלצות תזונה ומרשם לפעילות גופנית. אנו נגד פרסום פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ענת פלדמן10/10/2008פרסמתי את עצמי באופן פרטי, שטחתי זויות וכוונים שונים לטיפול והפניתי לפורום שכן שבניהולי על מנת שיהיה לי יותר קל לענות. כשאנחנו "כחולים" אנחנו עונים תוך כדי זה שהשאלה מולינו, יכולים לשנות ולמחוק. כשאנחנו "אפורים" אין לנו את הפריוילגיה הזו. מנהלי BEOK החליטו כנראה שאני מספיק מקצועית על מנת לנהל שני פורומים, מטרתי היא לעזור לכוון וליעץ, לתת כוון מחשבה נוסף ולתרום. במקרה שלי פשוט טעיתם. וגם אם גולשים תמימים מחוים דעתם רושמים משקיעים ותורמים מהידע שלהם אפשר להתייחס בכבוד. חתימה טובה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואגב
ענת פלדמן10/10/2008לתשובתך המרומזת, אני דוקטורנטית (לשעבר) בחוג לצרפתית של אונ' ת"א, הרציתי בחוג במשך 8 שנים, 3 חודשים לפני סיום דוקטורט, ופרסמתי מאמרים בארגומנטציה ותורת השיח באנגלית ובצרפתית, הרציתי באוניברסיטאות ובכנסים בארץ ובחו"ל. נכון, אני מאמנת כושר כי גם סיימתי תואר ראשון בחינוך גופני בוינגייט בהצטיינות ואני גם קואוצ'רית ומטפלת, משלבת בעבודתי טיפול בגוף (כושר ותזונה) ונפש (פילוסופיה, NLP, דימיון מודרך). תשובותי מדעיות ומקצועיות לא פחות משלך, אמנם מתחום אחר אבל אנחנו הרי בעד דיון פורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכמות רפויותמיכל09/10/2008
לפני כ 5 שנים נפצעתי בחדר כושר - מהות הפציעה לעולם לא אובחנה עשיתי את מכשיר לחיזוק שרירי חזה ולא ראיתי שהוא על משקל כבד - ואחרי שכיווצתי , הידיים עפו לי אחורה בבת אחת , מיד הרגשתי כאב חד ועז בנקודה שקרובה לעמוד השדרה מתחת לשכמה ימין עשיתי פה ושם פיזיותרפיה - קצת באיחור , מאז אני סובלת ומוגבלת בתנועות , השכמה שלי רםוייה והכתף ממוקמת לא במקומה הטביעי , השרירים מתחלשים לי מאוד מהר בכל אזור הכתפיים והגב העליון וקשה לי לעמוד זקוף כל פעם שאני הולכת לחדר כושר ומנסה לחזק אותם שוב הנקודה העיקרית מתחילהלכאוב ולהגביל אותי ממש .....מה אתם ממליצים לי לעשות , הייתי מוכנה לשלב אימון עם טיפול מידי לאחר כל אימון , האם יש מקום כזה שעןשה את זה ? איזה תרגילין עליי לעשות ??? והאם יש סוג של תרופה שיכולה לעזור לי ( בריפוי לא בהקלת כאב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבר קצת זמן, לא?
ד''ר גל דובנוב-רז10/10/2008לא סיפרת את עברת בדיקה גופנית ע"י אורתופד/פיזותרפיסט/רופא ספורט. דרושה כמובן בדיקה גופנית טובה + צילומים כדי להבין מהם השינויים האנטומיים שאת מדברת עליהם. כדאי לפנות לאחת מהדמויות - אורתופ, פיזותרפיסט או רופא ספורט, על פי הנוחות שלך, לשם תחילת תהליך בירור. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי הרבה צילומים
מיכל11/10/2008עברתי MRI כתף , US , XRAY EMG באף אחד מהם לא מצאו כלום אני חוששת אולי הצילומים לא התמקדו באזור הנכון - הרופאים שולחים לצילום לפי האזור שנראה להם - יכול להיות שטעו ..עייפתי כבר .......תמיד פיזיותרפיה וכירופקטיה מקל אך לא מעלים לגמריי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בשעת הכושרמאירוביץ06/10/2008
שלום רב אני מנוי למכון כושר כבר 7 שנים ומאז שהתחלתי ועד היום אני סובל כל פעם מחדש עם תחילת המאמץ באימון מכאבי ראש או לחץ בראש לפעמים עובר מיד לאחר הספורט ולפעמים נמשך כמה שעות אחרי כאשר זה נשאר הרבה אחרי אני מרגיש גם סחרחורות קלות עם כאבי הראש את אותה הרגשה אני מרגיש בכל פעילות גופנית שאני עושה כגון ריצה קלה שכיבות שמיכה הליכה מהירה ז"א כ פעם שהדופק שלי עולה מתחילים התופעות הנזכרות האם כדאי לקחת כדור מסויים לפני כל אימון? אני בריא בד"כ ועברתי את כל הבדיקות כגון: הולטר דופלר צוואר ב.מאמץ ב.סחרחורות ב.אאג ב.דם ב. סיטי ראש ומוח ב. סיטי אנגיו למוח והכל הכל תקין לחלוטין אני משתגע מה התופעה הזאת כל פעם בספורט ואני מאד אוהב ספורט ולא מוכן לוותר עליו תמורת כלום בעולם. בבקשה תעזרו לי עם זה כי את מי שאני שואל במכון מהמיתאמנים אף אחד לא מרגיש את זה תודה מראש מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככה"נ מיגרנה - ואתה לא לבד
ד''ר נעמה קונסטנטיני06/10/200822% מהסובלים ממיגרנה מדווחים כי פעילות גופנית מהווה טריגר להתקף. אם זה מאוד תדיר - אפשר לשקול טיפול מונע עם רופא המשפחה. אם לא - פשוט לקחת כדור לכאב ראש או כדורים יעודיים למיגרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתר BEOK
ענת פלדמן10/10/2008אינו בבעלותך הפרטית, זכותי ליעץ לו להמשיך את הדיון בפורום שכן. מה זה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה 90 מ,גיעל04/10/2008
אובחנה לי דלקת בשריר האחורי של הירך . הומלץ לי על שימוש בארקוקסיה 90 ואני חוששת להשתמש לאחר שקראתי על הסכנות בנטילת הכדור ואני כיום בת 46 ובמשפחתי יש עבר של שבץ מוחי והתקפי לב אני סובלת מאכלזיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה לרופא המשפחה
ד''ר נעמה קונסטנטיני05/10/2008למרות שמומלץ לקחת בחשבון את נושא השבץ המוחי במשפחה - התרופת אינן אסורות לשימוש בשלב זה. עלייך לדיין את הנושא עם רופא/ת המשפחה בפרוטרוט ולשקול את היתרונות והחסרונות. עד כמה הטיפול הכרחי, ומהם הסיכונים בו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על כושר ורפואת ספורטרן04/10/2008
היי אני בן 45 ועוסק בתחום הריצה יותר מ 10 שנים כולל כפיפות בטן אחרי כל אימון ריצה. רציתי לדעת מה יותר טוב לרוץ שלוש פעמים בשבוע 42 דקות שכוללים חימום הליכה 2 דקות בקצב 7 קמ'ש ו27 דקות ריצה 10.4 קמ'ש ו5 דקות הליכה בזוית 9 מתוך 12 בקצב 7 קמ'ש וארי כן 5 דקות בזוית 4 מתוך 12 בקצב 7.6 קמ'ש ואחרי כן 3 דקות מאוזן בקצב 8 קמ'ש ובסוף האימון 2 דקות הליכה בקצב 4 קמ'ש. סה''כ 42 דקות. או לרוץ 7 פעמים בשבוע: חימום 2 דקות בקצב 7 קמ'ש וריצה למשך 10 דקות בקצב 12 קמ'ש ואחרי כן הליכה בקצב 7 בזוית 9 מתוך 12 למשך 5 דקות ואחרי כן הליכה מאוזנת בקצב 8 קמ'ש למשך דקה אחת ולסיום הליכה בקצב 4 למשך 2 דקות. סה''כ 20 דקות. אחרי כל אימון אני מבצע כפיפות בטן ברצף למשך 5 דקות על מכשיר ששומר על הגב התחתון ומבצע את רוב סוגי הכפיפות, בטן עליונה ,תחתונה וצדדים. אשמח לתשובה מיקצועית ועם יש רעיונות יותר מתאימים לגילי אשמח לקבלם. בתודה מראש רן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר טעים
ד''ר נעמה קונסטנטיני05/10/2008תותים או מנגו? תיארת שני אימונים שונים, גם במבנה גם במשך וגם בתדירות. לאדם אחד זה יותר מתאים, ולשני האחר יותר מתאים. למה כל שינויי השיפועים והקצבים? רוץ להנאתך וזהו.. זה לא מרשם לתרופות החיאה, לא צריך לדייק עד כדי כך. העקרון הוא שאתה צריך לאתגר את הגוף, אך לספק זמן מנוחה לשם בנייה מחדש. באופן כללי כל עוד סך ההוצאה האנרגטית דומה על פני השבוע - זה דומה. נראה כי עדיף לתת ימי מנוחה בין האימונים בכל זאת. תהנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרן
רן09/10/2008אני מאד בעד אימון אינטרוולים שמעלה את עצימות האימון, מאתגר ומפעיל בו זמנית כמה שיותר קבוצות שרירים. בשביל לענות על השאלה שלך "מה עדיף" אענה בשאלה "מה מטרת האימון שלך". האם אתה מבקש לרדת במשקל? אם כך אימונים עצימים במשך 42 דק' כפי שציינת עדיפים על 20 דק', ולו בלבד שריפה קלורית גבוהה יותר פר אימון.
אם ברצונך לשמור על כושר גופני כללי זה לא ממש משנה. בכל מקרה הייתי ממליצה לך לשלב גם אימונים אנאירוביים ומתיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
ענת פלדמן09/10/2008אין כל נזק בפעילות יומיומית (כמאמנת כושר אני מגיעה לכמה שעות ביום כי אני עושה הכל עם המתאמנים) כך שאם אתה מתחמם כמו שצריך, נמתח ובסה"כ פעיל שנים רבות - אין שום בעיה. רמות הדופק שאתה מגיע אליהן 162 ב- 35 דק'? מעט גבוה מידי אבל בסדר. זה מאד אישי. דופק ממוצע של 135 זה מעולה.
החלמה מהירה לאישתך, כאמא לשלושה קטנטנים אני יודעת בדיוק מה אתם עוברים. אני מברכת אותך ומחזקת את ידך על שאתה משלב בגבורה עבודה משפחה ופעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרן
ענת פלדמן10/10/2008אתה יכול להמשיך לשאול בפורום "כושר גופני".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה תוך כדי שחיהירון03/10/2008
שלום רב,לפני כחודש ומחצה,נכנסתי לבריכה לשחות לאחר זמן רב שלא שחיתי,לאחר כמה תנועות של שחיית חזה,הרגשתי כאב חד במפשעה של רגל ימין,במהלך החודש האחרון,הכאב נמשך,במיוחד כשעשיתי תנועות הצידה עם הרגל,ברצוני לציין כי אני מתאמן באופן קבוע בחדר כושר כארבע פעמים בשבוע ורץ עשרה ק"מ על המסילות בכל פעם.במהלך החודש,רצתי כרגיל ללא כל בעיות והכאבים היו כאמור רק בתנועות צידיות או עיקומי רגל.לפני שבועיים,הרגשתי כאבים גם במהלך ריצה ומאז אינני יכול לרוץ אם כי בהליכה על המסילה אינני חש בכאבים.הכאב הוא בחיבור בין הירך למפשעה ובשרירי הירך.אשמח לשמוע רעיונות,ממה יכולים לנבוע האבים ומצה ניתן לעשות.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה/קרע
ד''ר נעמה קונסטנטיני05/10/2008ולעתים לוקח להם זמן לחלוף - אך זה חולף. קורס קצר של נוגדי דלקת יכולים לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורפי שומניםשירין03/10/2008
נדמה לי שמחקו את הודעתי... אולי זה בגלל שנתתי קישור לאחת הפירמות ? בכל אופן, לא התכוונתי לפרסם איש. לשאלתי, האם שורפי שומנים יעילים ? כיצד הם עובדים ? האם הם עלולים להיות מסוכנים לבריאות ? תודה וסליחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם התשובה נעלמה
ד''ר גל דובנוב-רז03/10/2008אולי זה מוחק אוטומטית. בקיצור - אין קיצורי דרך. החומרים הללו ברובם הגדול אינם מוכחים מדעית כלל וכלל. אני מניח שכשיתגלה חומר יעיל שכזה, הוא יופץ כתרופת מרשם ע"י החברות הגדולות ולא כאיזה שיקוי בחנויות טבע... כל העולם הרי מחפש את זה.
ספציפית לגבי הידרוקסיקט - שאלו כאן בעבר - החומר מסוכן ובעל תופעות לואי משמעותיות. טרם הוכחה יעילות כלשהי. ממליץ להתרחק. צר לי.. אין תחליף לחדר הכושר ולסלט הירקות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר רכיבה על אופנייםחגי01/10/2008
שלום רב אני בן 36 רוכב פעם עד פעמיים בשבוע. כשעה עד שלוש שעות לאחר רכיבות במאמץ בינוני ומעלה בקיץ, מתחיל לסבול מכאב ראש עז הממוקד בחלק האחורי השמאלי של הראש. עם נטילת משכך כאבים הכאב עובר אחרת מתגבר. כאן המקום לציין כי אני מקפיד על משטר שתיה מלחים ותזונה לקראת בעת ולאחר הפעילות כך שהסיבות הללו נשללות. האם יש כיוון לפתרון? לאיזה מומחה כדאי לפנות? חגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר מידע
ד''ר גל דובנוב-רז01/10/2008הכי סביר שזה כאב מסוג מיגרנות, או שקשור בכל זאת להפרעות במאזן המים-מלח. זה שאתה מקפיד לא שולל כלום לצערי... האם נשקלת פעם לפני ואחרי פעילות? זו הדרך היחידה להעריך את נטו שינויי הנוזלים בגוף.
לגבי הכאבים - כמה זמן זה כך? כל כמה זמן מופיע? האם עולה בתדירות?
האם יש מיגרנות במשפחה?
האם רק אחרי מאמץ? האם מחמיר בשיעול או עליית לחץ ץוך בטני אחרת?
האם מעיר בלילה, האם מוקדם בבוקר?
האם חלילה יש הקאות, שינויי ראיה או שינוי נוירולוגי אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובת הבזק.
חגי05/10/2008ד"ר דובנוב שלום. א.ברכיבות הבאות אשקל לפני ואחרי ואדווח. ב. מידע נוסף להלן: הכאבים - מוכרים לי לפחות 5-7 שנים. מופיעים לאחר פעילות גופנית מאומצת ד"כ בקיץ. בחורף מופיעים פחות וכשמיפיעים זה בד"כ בימים שמשיים. עייפות מהווה זרז בעל משקל נמוך. הכאבים קשורים כמעט תמיד לפעילות גופנית בשמש/חום. מיגרנות במשפחה - אמא , זניח. מחמיר בשיעול - קשה לי לענות. אם אני לא לוקח כדור ארטופן בזמן, מעיר בלילה כשמעיר בלילה - הכאב בילתי נסבל עולה בסולם כאב לרמות של כאבים מאבנים בכליות. מוקדם בבוקר ללא כאבים. אין הקאות , אין שינויים נוירולוגיים שאני מזהה. לגבי הכאב: הכאב מופיע כרמז/הבהוב ואם אני לא מתייחס הולך ומתגבר. חגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנה
ד''ר גל דובנוב-רז05/10/2008כי:
- יש סיפור משפחתי, בד"כ מצד האמא
- נמשך הרבה שנים
- טריגרים ידועים - התיבשות, עייפות (גם רעב, יין אדום, מזון מעושן)
- מעיר בלילה ו'בלתי נסבל'
- מתחיל כרמז שניתן לטפיול - אך אם תתעלם זה בא כהוגן.....
קח כדור, ואכן מומלץ ארטופן (=2 אדביל=2 נורופן) כשמתחיל הרמז הקטן.. אם זה לא מספיק יש כדורים מיוחדים למיגרנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סובל בדיוק מאותו הדבר
מאירוביץ06/10/2008זה ממש הפליא אותי לראות את ההודעה הזאת אני באותו גיל מנוי למכון כושר כבר 7שנים וכל פעם שאני מתחיל בפעילות גופנית אני סובל ממגרנות לחץ בראש והרגשה של עטוף בתוך בועה בחורף פחות בקיץ הרבה יותר בצעתי את כל הבדיקות הולטר דופלר צוואר בדיקת מאמץ בדיקת סחרחורות בהדסה עכ" הכל יצא תקין אני יודע שלא טוב לקחת כדורי הרגעה בזמן אימון לכן אני לא מבין את שייעצו לך הרופאים כאן אם מצאתה פיתרון בבקשה תספר לי במייל [email protected] אני משתוקק לקבל כל מידע שיש בכוון הזה מאחר ולא מצאתי כבר הרבה זמן שותף שסובל מאותו הדבר דבר איתי במייל רפואה שלימה ושנה טובה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארטופן זה לא "כדור הרגעה"
ד''ר נעמה קונסטנטיני06/10/2008זה נוגד כאבים ודלקת. המרחק בינו לבין כדורי ה"הרגעה" מקבוצת הבנזודיאזפינים ודומיהם עצום... לגבי המשך שאלתך - ראה בשאלתך השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
ענת פלדמן10/10/2008זה כדור, וזו תרופה. ולפי מיטב הבנתי מאיר לא רוצה לקחת כדור כל פעם שהוא עוסק בספורט. ואם אפשר באמצעים אלטרנטיביים וטבעיים, היינו כוחו של תת המודע, טכניקות של דימיון ומחשבה, שהוכיחו עצמם יעילות או בנוסף לרפואה הקונבנציונלית או במקביל לה, אז למה לא לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנה לאחר מאמץ
יוסי13/06/2010שלום,
אני גם סובל מאותה תופעה-מיגרנה בצד ימין של הראש לאחר מאמץ. הפחתתי מאוד את עצימות האימון בנסיון להמנע מהסיוט הזה. אני שותה כמו מטורף כך שזה לא נובע ככל הנראה מהתיבשות.
למיגנה מתלווה גם תחושת של לפני הקאה (ללא הקאה).
חבר טריאלוניסט שסבל מאותה תופעה אמר לי שפתר את הבעיה ע''י שימוש במלח סלעים במקום המלח השולחני שמכיל תוספים למניעת גיוש. אם מישהו שומע על פתרון אני מבקש שיודיע גם לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב כאבי הראש נובעים מבורקסיזים
מיכל11/10/200870 אחוז מכאבי הראש נובעים מהדיקת לסתות ללא משים יש סד לילה שפותר את הבעיה , תנסה לרכב אם זה ותראה אם זה משנה את המצב.!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב כאבי הראש הם tension-type
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/10/2008ולאחריהם המיגרנות. אופיני שמופיעים בערב ובעייפות. ברוקסיזם גורם בעיקר לכאבים במפרקי הלסתות ושחיקת שיניים
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהעמית30/09/2008
יש לי שאלה.. אני בן 16 וחצי ואני רק מטר 62/63 הרבה המליצו לי ללכת לרופא מומחה לקחת הורמני גדילה ברצוני לדעת האם זה יעזור? האם כדי לקחת בגיל כזה הורמני גדילה? ולאיזה רופא כדאי ללכת שיכול לבדוק אותי במקצועיות? וגם אם זה שאני מאתמן במכון כושר ומרים משקולות יכול לפגוע בגדילה שלי? בבקשה תעזרו לי אני כבר ממש משתגע כולם עוקפים אותי בגובה ואני גם רוצה להיות גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת השאלות
ד''ר גל דובנוב-רז01/10/2008בני נוער רבים מודאגים מעניין הגובה.. כעקרון משקולות לא פוגעות בגדילה, כל עוד האימון נעשה נכון עם תזונה מלוווה מספקת. אכן אתה נמצא סביב אחוזון 5% לגילך, אך חשוב לדעת מה היו המדידות בשנים הקודמות. בד"כ גיל זה מאוחר קצת לטיפול, במיוחד אם ההתבגרות המינית כבר החלה. אך גש אל רופא הילדים שלך כשלב ראשון, עם נתוני גובה ומשקל מהשנים האחרונות אם יש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי המחמצת את שאלתי מתאריך 18.9דוד30/09/2008
בתאריך 18.9 שאלתי שאלת המשך למכתבך המאוד ענייני ותורם, בה הוספתי מידע. יתכן שפיספסת את שאלתי כי היא הייתה בדיוק לפני מעבר עמוד. אם זה אכן כך אשמח לתשובה. (ניסיתי לשלוח מייל אישי, אך האי מייל שלי משום מה צינזר את הכתובת שלך...) תודה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת את התשובה
ד''ר גל דובנוב-רז01/10/2008אם מגן הברך עוזר - סביר מאוד שגם טייפינג יעזור. לך על זה. אכן, נפוץ שצד פצוע מאבד שריר ואפילו במידה רבה ובולטת לעין.
שנית - אלקטיב ברפואת ספורט - אצלנו כמובן, בירושלים. התקשר להדסה אופטימל ותאם עם נעמה.
נתראה, ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון במכשיר רטטדורית30/09/2008
אני בת 55, עברתי לפני 4 שנים החלפת מפרק ירך מלאה, כתוצאה משחיקת סחוס - שנבע ממום מלידה. כיום אני לא סובלת מכאבים ברגל זו, ושאלתי האם אפשר להתאמן במכשיר רטט , למשל מסוג DREAM HEALTHER. האם הרטט יכול לגרום נזקים למפרק המלאכותי? בתודה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה את מחפשת במכשיר הרטט?
ד''ר גל דובנוב-רז01/10/2008אין עדין ספרות מדעית לגבי ההשפעה של הרטט על מפרקי ירך מלאכותיים - או על פירוק השומנים.. אנו בעיצומו של מחקר בנושא בירושלים. אין כרגע המלצות או אזהרות בנושא. לכן, עקרון שאני נוהג בו - אם אין רווח מוכח העולה על הסיכון - ממליץ לא להשתמש. הליכה פשוטה, ריצה קלה - הן המפתח לשימור הירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארתוסקופיה ברךקרין29/09/2008
היי. אני 9 חודשים אחרי אורתוסקופיה בברך, תפירת המיניסקוס. חזרתי להתאמן (כדורגל) באופן מלא לפני 2-3 חודשים. 1. הארבע ראשי שלי בברך הניתוח עדיין לא משתווה לרגל השנייה גם לאחר פיזותרפיה וכל תקופת האימונים הזו.. האם יש לך תרגילים להציע לי לבצע שיחוללו שינוי דרסטי? 2. נוצר מצב של מעט חוסר איזון במותניים שלי- המותן של צד הניתוח (מה שקוראים לו ביום יום "הצדדים") גדול משמעותית מהמותן השני... מה אפשר לעשות?? תודה!! שנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא טוב, אך תלוי כמה ההבדל
ד''ר גל דובנוב-רז30/09/2008אחד התנאים לחזרה לפעילות הוא שוויון כמעט מלא בין שני הצדדים, אך מספיקים כ- 80-85%. כלומר, צפוי שהרגל לא תהיה זהה לשניה - אך צריכה להיות דומה מבחינת הבדלים אנטומיים ותפקודיים. האם עשית תכנית שיקום מלאה או שרק קיבלת הנחייה פרטנית אצל פיזיותרפיסט? האם עשית את התרגילים?... חשוב מאוד לחזור לפיזיותרפיסט שיראה את הבדלי הכח בין הרגלים, ישמע מה דרישותיך בספורט ויתן תרגילים מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי אבל
קרין30/09/2008כן עשיתי תקופה של כחודש אצל פיזותרפיסטית פרטית. השריר הייתי אומרת היה בכ80% מהשריר השני, אך עכשיו כשללא שיחקתי שבועיים וחצי הדלדל מעט שוב, באופן די מפתיע.. אשמח לקבל דוגמא לתרגל לחיזוק הארבע ראשי ותשובה לשאלה השנייה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזיותרפיה
ד''ר גל דובנוב-רז01/10/2008אין מנוס. הוא גם יבדוק מה זו "חולשת המותן" הזו וישווה בין הצדדים. במכונים הגודלים יש מכשיר שיכול ממש למדוד את כח הרגליים ולתת מספרים מדויקים. שריר לא מידלדל תוך שבועיים. אין מנוס מבדיקה גופנית.. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ברך ימיןאביב26/09/2008
שלום, אני רך בערך 30 ק"מ בשבוע. לאחר מרוץ של 24 ק"מ הרגשתי כאב בצד ברך ימין לא הצלחתי וישר את הרגל ולרדת מדרגות, לאחר יום יומיים עבר הכאב. לאחר 4 ימים ניסיתי לרוץ לאחר 8 ק"מ הופיע הכאב. יומיים לאחר מכן רצתי 21 ק"מ והכאב חזר לאחר 10 ק"מ. היום רצתי 10 ק"מ והכאב חזר לאחר 5 ק"מ. מה לעשות? בטח תגידו לי לנוח אך אני לא מסוגל לא לעשות פעילות אירובית. האם תוכלו להמליץ לי בזמן המנוחה ו/או הטיפול על פעילות חלופית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/09/2008ובעיקר כשמדובר בכאב חדש בברך אחת. יש הרבה מבנים בברכיים וצריך למקם את הנקדה ה"חולה". גש לרופא ספורט/ארתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לבקע בשריר הבטןמאיה25/09/2008
שלום, לפני כשנה וחצי עברתי תאונת דרכים, שמאז בשלה אני סובלת מכאבים בבטן התחתנה קרוב למפסעה, בשני הצדדים. לאחר תלאות רבות, וביקורי במרפאות חוץ למינהן, בדיקת הCT הראתה כי אין כלום, ואילו אלוטראסנדהראה שיש לי בקע בשני הצדדים. בשבוע הבא הייתי אומרה להינתח, אך אתמול החליט המנתח כי מאחר והוא לא מרגיש כעת את השבר במישוש חיצוני, הוא חושב שנדחה את הניתוח ושאגש בינתיים למרפאת ספורט, שם יש להם טיפולים מיוחדים. נלחצתי לשמוע שמדובר בזריקות וכ', בייחוד שהוא אמר שאם זה לא יעזור נפנה לניתוח. אז למה לסבול כפול? בכל מקרה, רציתי לברר: אם יש לי הפרעת אכילה ברקע, והייתי נוטלת תקופות ארוכות משלשלים, ומקיאה האם יכוללהיות לזה קשר? הענין הוא שכל השנה וחצי האחרונות בהן אני בביקורת שיקרתי שאין לי עצירות ולא הקאות ולא כלום.. פשוט אף אחד בחיי כמעט לא יודע על זה ופחדתי שזה יוודע למשפחתי.. כעת אני מרגישה שאני מסתבכת, אשמח מאד לשמוע מה דעתכם.. כי אני מניחה שגם במרפאת ספורט אני לא אעיז לספר על הפרעת האכילה שלי.. ואני פוחדת לקבל טיפול לא מתאים.. בככל, האם נראה לכם שמרפאת ספורט עשויה להועיל לי? אשמח לתשובתכם, מאיה המודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מסובך מדי לפורום
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/09/2008מציעה שתבואי לשיחה לגבי שני הענינים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח גוף לחולי לברונן3924/09/2008
האם אימון משקולות עם דופק 90 - 100 יכול להיות מסוכן לחולי לב? הדופק במנוחה הוא 60 גיל 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעקרון זה בסדר
ד''ר גל דובנוב-רז25/09/2008באימון משקולות אנו לרוב לא מודדים את הדופק - אך הוא מומלץ בקרב חולי לב. אגב - לא קצת צעיר למחלת לב כלילית? במה בדיוק מדובר? יש מחלות לבביות אחרות ואז כן יש מגבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)