מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אימונים לריצת מרתון בריאים?דני23/09/2008
שלום שמי דני, בן 30. מזה כחצי שנה אני נוהג לרוץ כ - 10 ק"מ 3 - 4 פעמים בשבוע. אין לי כל בעיות בריאותיות, ואני בכושר מצויין. לאחרונה החלטתי להתאמן לקראת מרתון טבריה. האימונים דורשים כ - 3 ריצות של כ - 10 ק"מ בשבוע + ריצת נפח אחת לשבוע (מעל 20 ק"מ עולה בהדרגה עד 37 ק"מ). עד כה הריצה גורמת לי להרגיש מצויין, אך מהסביבה הקרובה וכן מהאינטרנט אני מוזן באין סוף מידע שלילי לגבי הפעילות בה בחרתי - "עלולה לגרום נזק ללב", "ספורטאים העוסקים בפעילויות אינטנסיביות עלולים לקצר את תוחלת החיים שלהם" וכד'. האם תואילו להביע דעתכם המקצועית בעניין - האם אימוני מרתון, או ריצה למרחקים ארוכים, עלולה לפגוע בי בדרך כלשהי? אודה לתשובתכם דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם עושים את זה נכון - הסיכון קטן
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/09/2008אך לעולם לא יהיה אפסי. הסיכון לפציעות קיים, ולכן התאמן במסגרת מועדון עם מאמן מנוסה. לגבי הלב - בהנחה ואין תלונות לבביות במאמץ/ מנוחה, אין סיפור משפחתי לבבי, ואק"ג שלך תקין - הסיכון למות פתאומי נמוך מאוד - אך לצערנו אף פעם לא יוכל להיות אפס... מבחן מאמץ מעוגן בחוק הספורט אך כנראה אינו תורם הרבה. אגב, נכון שמאמץ מגביר את הסיכון למוות פתאומי, אך בקרב מאומנים הסיכון נמוך יותר מאשר בבלתי מאומנים. האימון עצמו אינו גורם נזק ללב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכיםינון23/09/2008
שלום! שמי ינון, אני בן 27. ראשית אציין שאני רץ כ-4 פעמים בשבוע, כשעה בכל פעם, בקצבים מהירים יחסית (כ-12-15 קמ"ש). בנוסף אני מרים משקולות עוד כשלוש פעמים בשבוע, כחצי שעה בכל פעם. אני מתמיד בשגרת אימונים זו כבר שנים למעט העובדה שאני רץ היום כ-150% יותר ביחס לעבר. לאחרונה התחלתי לחוש תשישות במשך היום וקושי יחסי לבצע את הפעילות שאני מבצע בדרך כלל ללא בעיה. אני ממשיך להתאמן כרגיל, אך יכולתי נפגמה במידה מסויימת. פניתי לביצוע בדיקות דם מהן עולים הערכים החריגים הבאים: RBC-3.99, המוגלובין-12.90, המטוקריט- 37.30%, נויטרופילים- 38.20%, BUN-22.29. למעט ה-BUN הגבוה מהנורמה, שאר הערכים נמוכים במעט מהנורמה. יש לציין כי ערכי הברזל, כמו שאר הערכים, תקינים- 79.13. אוסיף כי אני צורך אוכל מאוזן, יחסית עשיר בבשר עוף. אני אוכל בשר אדום פעם בשבוע-שבועיים. שאלתי היא האם קיימת בעייתיות בתוצאת הבדיקה והאם הערכים הללו מאפשרים ביצוע פעילות גופנית באופן אופטימלי או לא. במידה ותוצאות אלו מגבילות את יכולתי וגורמות לתחושת התשישות אשמח אם תמליצו לי על כיוון לטיפול בבעיה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך אנמיה גבר
ד''ר גל דובנוב-רז25/09/2008ההמוגלובין נמוך בשביל גבר, וספורט מרובה ידוע כגורם לכך. אני מניח שלא בדקו את רמות הפריטין - שסביר שגם הוא נמוך. רמות ברזל בדם לא עוזרות מאוד. קרוב לוודאי שתוסף ברזל לחודש-חודשיים + הגברת צריכת ברזל מהמזון (הודו, בקר, קטניות) יעזרו. הדבר שמשתפר הכי מהר עם נטילת הברזל זו הערנות והתאבון. אם לא עוזר - חזור אלינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועה צולבת ACLרות מאור22/09/2008
לפני חודש ימים קרעתי רצועה צולבת ACL ושלחו אותי לניתוח לשיחזור, הנני בת 56 אמנם פעילה ספורטיבית (אהבת חיי) אך אני חוששת מאוד מתהליך האחלמה בגילי, כמה זמן יקח לי לחזור לפעילות מלאה? והאם ניתוח אחרי חודש וחצי הוא זמן טוב או שצריך לחכות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/09/2008ההחלמה היא תהליך אינדיבידואלי ו"פעילות מלאה" שלך היא לא פעילות מלאה של כדורגלן בית"ר. אחרי הניתוח חשוב להצטרף לתכנית שיקום שתאפשר לך חזרה מהירה ובטוחה לפעילות. לגבי מועד הניתוח - תלוי בנוכחות מחלות נוספות, האם יש סימפטומים בברך (מעידות, נעילות, כאבים וכו'). הכי טוב להתיעץ עם המנתח ולהסביר מראש שאת מתכננת חזרה לפעילות הספורטיבית הרגילה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית שיקום
רות מאור26/09/2008תודה רבה לך על תשובתך, למה התכוונת כשכתבת תוכנית שיקום? האם זה במסגרת מיוחדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/09/2008אחרי הניתוח ישנן מגבלות של טווחי תנועה והעומסים שמותר להפעיל על הרגל. לכן יש צורך בתכנית שיקום בת מספר חודשים לשם חזרה מדורגת, בטוחה ויעילה לפעילות. יש ברוב בתי החולים, גם אצלנו בירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון במכשיר רטטמתעניינת22/09/2008
שלום רציתי לדעת האם אתם ממליצים "להתאמן" במכשירים שעושים "את העבודה עבורנו" כמו מכשיר רטט, אלקטרודות למינהן, מכשיר הזעה? כל זה במכון אחד שבו עוברים ממכשיר למכשיר תהליך של כשעה, המליצו לי 3 פעמים בשבוע. האם זה לא פוגע בעצמות? האם זה לא פוגע בברכיים? איך יודעים איזו מהירות מומלצת ? איזו מהירות היא אכן פקטיבית ? יש לי עודף משקל ואני מאוד מאוד לא אוהבת להתעמל וזה ממש מפתה אשמח לקבל את חוות דעתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא תחליף, מצטער
ד''ר גל דובנוב-רז25/09/2008נסי הליכה, עם נגן MP3 או רדיו... זה לא "להתעמל", וזה יעשה את העבודה. אין קיצורי דרך, ואין עדין ספרות מקצועית איכותית בנושא המכשירים הללו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי שריר 4 ראשיאבי22/09/2008
לפני כעשר שנים נותחתי בברך להשתלת רצועה צולבת קדמית מאז יש לי עיבוי ענק בשריר ה-4 ראשי יחד עם כאבים חדים שבאים מדי פעם לפתע,איך אפשר לפתור את זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי דימום שהסתייד
ד''ר גל דובנוב-רז25/09/2008קשה לענות כך, בלי בדיקה. לעתים אפשר לבצע צילום/ אולטראסאונד אם זה ממש מפריע, ואם ניתוח הסרה בא בחשבון. התיעץ עם אורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאבקות חלבון וכו'.אריק22/09/2008
קודם כל שלום ובוקר טוב (: הייתי מתאמן פעם עם אבקות חלבון, כעת אני רוצה לחזור להתאמן רק בלי אבקות. ממה שאני זוכר, לאחר האימון יש כ45 דקות של "חלון הזדמנויות" בו כדאי לאכול. אם אני מוותר על האבקות, מה כדאי לאכול במקומן לאחר האימון? האם יש מאכל פרקטי הכולל חלבון מהיר מספיק ולא מתועש שאפשר לקחת איתי לחדר הכושר ולאכול? ובנוסף משהו במקום ה60 גרם סוכר ענבים שהייתי אוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אריק22/09/2008האם אבקות חלבון מזיקות בכל דרך שהיא?? (אם נלקחות במינון של כ25-30 גרם חלבון מיד לאחר אימון בתוספת של 60 גרם סוכר ענבים). בנוסף , האם התוסף קריאטין פוגע בגוף בכל דרך שהיא?. תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מזיק
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/09/2008אבקות או קריאטין.
כמובן בתנאי שלוקחים נכון ולא מגזימים. מזיק רק לכיס וקרוב לוודאי מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שיש
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/09/2008שתי פרוסת לחם לבן - אינדקס גליקמי גבוה וטוב לסיום האימון. תוספת חלבון גם היא עוזרת, אך רוב מקורות החלבון באוכל (קוטג', טונה) מתפרקים לאט יחסית ולא נותנים בדיוק את אותו אפקט כמו האבקה. אפשר לקבל עוד מידע בשיחה מפורטת יותר עם תזונאית ספורט. נזכיר כי עם תזונה נכונה לא צריך תוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר' נעמה
שירין01/10/2008אם יורשה לי לשאול - מדוע את ממליצה על אכילת לחם לבן ? הרי כולם אומרים שהוא לא בריא ועדיף לאכול לחם מקמח מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אימון - זה עולם אחר
ד''ר נעמה קונסטנטיני01/10/2008לאחר אימון כוח צריך דווקא לאכול פחמימה עם אינדקס גליקמי גבוה, כדי להעלות את רמת האינסולין מהר לשם גירוי לבניין השריר והפסקת התהליך הקטבולי שמתרחש בסטרס. בשאר היממה - כמובן דגנים מלאים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לריצה אחרי ניתוחסיגל20/09/2008
שלום רב, אני נוהגת לרוץ כ-4-5 פעמים בשבוע ריצות ארוכות -8-9 ק"מ. לפני כ-4 ימים עשיתי ניתוח הגדלת חזה (לא גדול מדי אלא מותאם למימדי גופי) הסברתי לרופא שאני רצה ושחשוב לי לחזור לריצה. שאלתי היא: האם גודל חזה משפיע על איכות הריצה ועל התחושה. את שאלתי זאת הפנתי גם למנתח ולדעתו אין שום בעיה רציתי לשמוע דעה נוספת, כי הריצה חשובה לי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי ותראי..
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/09/2008האם המנתח מרשה כבר לרוץ? יתכן וצריך עוד כמה ימים של מנוחה יחסית לאיזור, אז אופניים הם פתרון טוב. לגי התחושה - נסי וראי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולות בזמן הליכהמחפשת תשובה18/09/2008
קודם כל תודה מראש למשיבים אני בת 26, בריאה עפ"ר, אומנם שוקלת 95 קילו (לאחר ירידה של 11 קילו....) 1.65. לאחרונה מצאתי שותפה להליכה של כ6 קילומטר במשך שעה שטוענת שההליכה בחוף על החול ולא בטיילת המרוצפת טובה יותר לספורט ולברכיים/רגליים, השאלה הראשונה היא האם זה נכון? אני מרגישה שזה יותר קשה ללכת בחול השאלה היא האם זה באמת עדיף מבחינות אחרות. אנחנו הולכות כ3 שבועות והייתי רוצה להוסיף משקולות שקניתי בעבר (1.5 כל אחת) להליכה, האם כדאי בכלל במשקל שלי לקחת משקולות או שרצוי להמשיך ולהוריד במסת המשקל עוד ורק אז להוסיף משקולות. בעבר התאמנתי בחדר כושר היה מאמן שהציע לי לשלב משוקלות ומאמן אחר פסל זאת בטענה שאני שמנה מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/09/2008הליכה בחול קשה יותר ויש בה יתור הוצאה אנרגטית. המשטח הבלתי יציב מעט, תורם גם לאימון תחושת מנח הגוף במרחב וצפוי להפחית נפילות. עם זאת - יש סכנה מוגברת קצת לנקע או לדלקות - ההקפידו ללכת בשני הכיוונים, כדי שלא תהיה רגל אחת נמוכה יותר כל הזמן.. ואפשר בהחלט להוסיף משקולות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת.
מחפשת תשובה27/09/2008אנחנו הולכות כמובן בשני הכיוונים כדי שנחזור לנקודת המוצא שהיא הרכב.. באילו דלקות מדובר? דלקות שרירים? ובתוגבה לתשובתך אני שמחה שניתן ואולי אף רצוי להוסיף משקולות... שנה טובה.. ובריאה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות גידים
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/09/2008תהנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לאחר חור בריאה - חזה אווירטל18/09/2008
שלום, אני בן 19 וחוויתי חזה אוויר קטן אשר נסגק מעצמו. לא עברתי לא ניתוח ולא ניקוז. השאלה היא איך אני ממשיף את הספורט לבינתיים? מה מותר ומה אסור? השאיפה לחזור לחדר כושר בהקדם האפשרי..... כרגע איני סובל מכאבים או בעיות נשימה, וצילום אחרון הראה שהחור נסתם ואין לי יותר חזה אוויר. האם אפשר לחזור להתאמן? או כמה זמן לחכות עד שאפש רלחזור להתאמן איך אפשר לשמור על עצמי יותר? האם נשימות קטנות דרך הבטן בעת מאמץ כגון הרמת משקולות יעזרו על מנת לשמור על כך שהתופעה לא תחזור? תודה מראש, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לעשן
ד''ר נעמה קונסטנטיני25/09/2008קודם כל, כי מגביר סיכון שיחזור. יש סיכוי שזה יקרה שוב, אך לא ניתן לחזות מתי. לכן צלילה לא בא בחשבון כמובן. היינו ממליצים לבצע פעילות מתונה יחסית ללא סכנה לחבלות חזה או עלית לחץ תוך בטני - הליכה, ריצה, שחיה ואופניים. האם תיכננת משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר לבן 11הדר17/09/2008
אשמח לקבל תשובה לשאלתי מתאריך 13.9 - תודה: מהי ההמלצה לגבי פעילות לילד בן 11 בחדר כושר? - אופי הפעילות המוצעת משלבת מכשירים ומזרון בהשגחה צמודה. מה חשוב לבדוק לפני מה לוודא תוך כדי והאם בכלל מתאים?מדובר על ילד בריא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרונות:
ד''ר גל דובנוב-רז17/09/2008העקרונות: הפעילות צריכה להיות יחסית מתונה בהתחלה, תוך העדפת שימוש במכשירים ללא תוספת משקל עד ללימוד התנועה - ורק בהמשך להוסיף בהדרגה משקלים. המכשי ראמור להיות מותאם למידותיו של הילד, וישנה בחוק גם מגבלה על כמות הילדים שיכולים להיות בהשגחת מדריך אחד. עדיף לא להשתמש במשקולות חופשיות בהתחלה. המדריך אמור להיות מוסמך להדרכת ילדים (כל הקורסים בשנים האחרונות מגלמים את זה בתוכם) ולכן יודע שמומלץ לבצע יחסית הרבה חזרות בשלב ראשון כ- 10-15, ב-2-3 סטים, 2-3 פעמים בשבוע ולא יותר. הכי חשוב - לאט, להתקדם בהדרגה, ולהנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל בזמן ריצהאמא17/09/2008
בני בן ה-16 החל להתאמן ( אתלטיקה בעיקר ריצות קצרות) עם מאמן מקצועי (מועדון מכבי) כשהוא רץ עם נעלי הריצה (ספייקים כלשונו) הוא סובל מכאבים בכף הרגל. המאמן המליץ על מדרסים - שאלתי- האם לגשת לאורטופד ולקנות דרך קופת חולים או שכדאי לנסות מדרסי תמיכה אחרים? מבקשת לציין כי רגליו שטוחות משהו אם כי לא הוגדר אף פעם כ- פלאטפוס ע"י רופא משום שלא נבדק בכיוון זה עד כה. האם לגשת לאורטופד המתמחה בכף רגל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד קשה לענות בפורום
ד''ר גל דובנוב-רז17/09/2008נעלי הספייקס מאוד מיוחדות, ויתכן ואינן מתאימות לו בדיוק. צריך לבדוק את כף הרגל ולראות היכן כואב - האם זה שרירי או גרמי והיכן בדיוק. ניתן לפנות לרופא ספורט או אורתופד כף רגל, והביאו את הנעליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניסmonica16/09/2008
שלום רב אני בת 48 ולאחרונה התחלתי לשחק טניס לאחר כ10 שנים שלא עשיתי זאת האם אני צריכה להבדק לתפקוד הלב במאמץ והאם זה ספורט מסוכן לשחק אותו לאחר כל כך הרבה שנים ובלי להיות כל כך בכושר.אני מרגישה נפלא אבל מתעייפת כפליים מחברותי הצעירות יותר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באופן רשמי - לא צריך בדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/09/2008אם את בריאה, ללא מחלות רקע וללא תלונות של כאבים בחזה או קוצר נשימה - עמדת האיגוד הקרדיולוגי היא שאין צורך בבדיקה. אם כן יש גורמי סיכון לבביים כגון סוכרת, השמנה, עישון, כולסטרול גבוה או או יתר לחץ דם - כן מומלץ לבצע בדיקת אק"ג במאמץ. בנוסף, התנועות החוזרות ונשנות בפלג הגוף העליון עלולות לגרום לדלקות במפרקים או גידים - אז אל תלחיצי את עצמך עקב "חברותייך הצעירות", ובכל תחילת כאב - הפחיתי מהפעילות כדי לא להסתבך עם דלקת ממושכת יותר. . התחילי בהדרגה, והכל יכול ללכת חלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חוזרים בברך ימיןדוד16/09/2008
אני עוסק בספינינג. כול 12-6 חודשים מופיע לי כאב בברך ימין אשר בגללו אני נאלץ להפסיק להתאמן לפחות לכמה חודשים. כך זה כבר לפחות 5-4 שנים. בפעם הראשונה שהופיע הכאב, הוא תמיד התבטא בשיא הכיפוף של הברך. לאחר כמה חודשי מנוחה זה חלף. הכאב אינו מופיע בעת האימון, אלא רק לאחר כמה שעות מנוחה. לאחר הופעת הכאב הראשונה נמצא ב- US נוזל, רנטגן תקין, SPECT תקין. בפעמים הבאות, תמיד רנטגן תקין. מיפוי SPECT שני הגיע עם התשובה אין פגיעה גרמית. ברקע יש לי ספסטיות בפלג גוף ימין לאחר טראומה לפני 11 שנים, אך הביטוי הוא מתחת לברך ובעיקר בשרירי השוק ותנועת הדורסי פלקשן, כך שאני לא חושב שזה רלוונטי. להערכתי בפעם הראשונה שהופיעה הבעיה היה קרע קטן בפטלר ליגמנט, היות והכאב בדיוק מתחת לפיקה. ומאז אולי יש במקום קטע צלקתי שפגיע לנזק נוסף. תמיכה נוספת לכך שמדובר על גיד הברך אולי יש בזה שאם אני יושב סתם על כיסא בימים שלאחר האימון ויש מתיחה קלה בצד האחורי של הירך, מופיע הכאב בברך, בדיוק מתחת לפיקה. אין כאב בזמן הליכה, עמידה או שכיבה. כדורי NSAID'S עוזרים להקלה(ארטופן, סלקוקסיב, אטופן וכ"ו). לאחר האימון אני עושה מתיחות. בשביל למתוח את הקוואדריצפס אני יושב עם ברכים על הרצפה וקרסולים לישבן ואז מקרב את השכמות לרצפה. החשד שלי הוא שהמתיחה הזו היא שבעצם גורמת לנזק ולא הרכיבה עצמה, אבל זו רק השערה שלי מהתקופה האחרונה. שאלתי היא מה עלי לעשות בשביל למנוע כול כמה זמן את חזרת הכאב בברך שבגללו אני נאלץ להפסיק את הרכיבה לתקופה ארוכה. השבוע ניסיתי לחזור לרכב לאחר כמה חודשי הפסקה (ללא המתיחה עליה סיפרתי), עוד יש נזק. מתי מותר לי לחזור לרכיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודק
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/09/2008בהחלט יתכן והמתיחה המיותרת הזו היא הגורמת לגרוי גיד הפיקה. נשמע שיש לך משהו אנטומי ש"נדלק" פעם בכמה זמן. האם אתה יכול לחשוב על שינוי כלשהו באימון שגורם להתלקחות זו? די קשה לתת המלצות מדויקות בלי בדיקה. ניתן להתיעץ גם עם פיזותרפיסט ולבצע טייפינג לברך - לעתים מאוד מקל על כאבים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מידע נוסף ועוד שאלות
דוד18/09/2008מאז שכתבתי לך, התחלתי בהדרגה להעלות את המאמץ ברכיבה. בנוסף ראיתי אורטופד שאמר שאין בעיה אם אמשיך לרכב ואם כואב לקחת NSAIDS. לדעתו מרכיב הדלקת הוא הבעייתי. בנוסף מסתבר שכול שרירי רגל ימין אטרופיים בהשוואה לרגל שמאל והמליץ שאחזק את הקואדריצפס להפחתת הסיכון לפגיעה בגיד הפטלרי. כמו כן קיבלתי המלצה ל- MRI. אתמול עשיתי אימון אחד ואכן הופיע כאב מתחת לפיקה. התחלתי סלקוקסיב. גם הסתבר לי שלמרות ברך יציבה, משום מה מגן ברך עוזר. אשמח לשמוע את חוות דעתך האם במצב כזה חזרה לספינינג היא רעיון טוב ואין סיבה לנזק, או עדיף לחכות עוד כמה חודשים להתאוששות יותר טובה. שאלה נוספת; די הפתיע אותי לשמוע שהקואדריצפס אטרופי בצד ימין, הייתי בטוח עד היום שרק אזור השוק בעייתי. בתקופות שהתאמנתי יותר, הרמתי בשתי הירכיים את אותם המישקלים ומשקלים יפים ולא זכרתי שהיה בין הרגלים הבדל. לאחר המיפרזיס, כשלא מתאמנים, יתכן שהצד הפגוע יאבד יותר שריר מאשר הבריא? לבסוף, בטח קל לנחש את הרקע שלי מכתיבתי, אשמח לשמוע על המלצות היכן כדאי לעשות אלקטיב ברפואת ספורט בארץ ועם מי כדאי ליצור קשר לשם כך. השנה אהיה בשנה שישית של לימודי הרפואה בסורוקה. הכי נוח מבחינתי בדרום או במרכז, אם כי גם ירושלים אפשרית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסול לאחר חשש לשברניתאי14/09/2008
אהלן שמי ניתאי, אני בן 14.5, משחק כדורסל בחודש ינואר בערך עברתי נקע בקרסול, עם חשש לשבר.. הייתי על קביים כחודש וחצי, לאחר מכן עברתי בערך 2 סטים של פיזיותרפיות בחודש האחרון החלו לחזור לי כאבים רציניים בקרסול, של אי יציבות וכאילו כף הרגל מתחלקת לשני חלקים, עם כאבים הלכתי לרופא והוא הפנה אותי לצילום STRESS, ואמר שאם תתגלה אי יציבות לדעתו הוא ממליץ לי לעבור ניתוח, חוצמזה שכחתי לשאול אותו פרטים לגבי הניתוח האם זהו ניתוח שחזור רצועות קרסול? או משהו אחר? האם אתה ממליץ על טיפול נוסף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה ופיזיותרפיה
ד''ר גל דובנוב-רז17/09/2008לא ציינת מתי חזרת להתאמן בטווח הזמן הזה, ומה כללו הקורסים של הפיזיותרפיה. נקעים חוזרים נפוצים בכדורסל, ולכן חשוב מאוד לאחר נקע ראשון כבר לבצע תרגילי פיזיותרפיה כדי לשפר את השליטה על מפרק הקרסול. כעקרון, לאחר טיפולים נכונים (ותירגולים בבית!!) - אם עדיין יש אי יצבות - גש לאורתופד המתמחה בכף רגל לייעוץ. אכן, אם בעת צילום מתגלה כי הקרסול נע יותר מהצפוי, יתכן ויש צורך בניתוח לתיקון הרצועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ריצה ריצהsimon14/09/2008
אני רץ 3 פעמים בשבוע בין שעה לשעה וחצי.לפני כחודשיים עיקמתי את הבוהן ברגלי באופן קשה אך ללא שבר .עברו לי שטפי הדם ומרבית הכאבים ג"כ חלפו. אני מצליח לרוץ כ-15-20 דקות ואז מתחילים כאבים באזור הבוהן. האם הכאבים יחלפו לחלוטין ומתי ? יתכן וייקח עוד תק' ארוכה ? יש לי חשש שלא יעברו כלל למרות שלא היה לי שבר. והאם כדאי בכלל לרוץ כל עוד הכאב לא עבר לגמרי ? הריצה נורא נורא חסרה לי. בתודה מראש. שמעון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים?
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/09/2008למה שזה לא יהיה שבר שהתאחה חלקית רק? או קרע גידים שעבר הצטלקות? אם זה מאוד מפריע, אורתופד כף רגל יוכל לעמוד על טיב הבעיה ולייעץ לגבי פעולות נדרשות במקרה הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)