מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכייםק.10/08/2008
אני בן 49, עושה ספינינג ורכיבת שטח, למרות כאבי הברכיים. האם עלול להיגרם לברכי נזק קבוע בעתיד, אם אמשיך לנהוג כך? בנוסף, מבקש לשמוע מה דעתך על מגה גלופלקס. ניסיתי ולא הועיל לי עד כה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
ד''ר גל דובנוב-רז12/08/2008אם הכאב נובע משחיקת סחוסים, הרי שהתהליך הדלקתי פוגע במבנה הפרק ומזיק. שנית, אין עדויות מדעיות ברורות לגבי יעילות מגה-גלופלקס, אם כי לעתים יש צורך ליטול מספר חודשים לפני שמרגישים שינוי. יש חומרים חדשים יותר היום, אשר האורתופד מזריק לפרק, שמפחיתים כאב ומשפרים את הסיכה שלו. מומלץ להתיעץ ולהבדק ע"י אורתופד העוסק בברכיים או רופא ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הליכה מאומצת ממושכת עלולה לגרוםאיש אחד10/08/2008
להרס של כדוריות דם אדומות בכפות הרגליים? נדמה לי שנתקלתי בעובדה הזו במאמר בעיתון. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון מאוד
ד''ר גל דובנוב-רז12/08/2008תואר לראשונה בחייל צועד לפני מעל למאה שנה, וזו אחת הסיבות לאנמיה ואבדן ברזל בספורטאים. קורה יותר בריצה, וענפים כגון כדורסל/עף, בהם יש חבטות רגליים בקרקע. לאדם המבצע הליכה שאינה מאוד ממושכת, ועם נעליים איכותיות כמו שיש היום - לא נראה כי יש כאן משהו בעל משמעות רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מניעה לאדם אנמי לעשות הליכה
איש אחד13/08/2008של כ-שעה 4 פעמים בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי כמה אנמיה
ד''ר גל דובנוב-רז14/08/2008ראשית, צריך לדעת את הסיבה, וזה באחריות הרופא המטפל. שנית, מה מידת האנמיה. אם קלה, לרוב תהיה חולשה בלבד וסכנה של ממש אין; אך אם קשה יותר, עלולה להיות הפרעה בנשיאת החמצן בדם לאברים חיוניים, וזה אנחנו לא רוצים. כמה ההמוגלובין ומה הגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה המוליזה, גיל 49, המוגלובין 12
איש אחד15/08/2008בבדיקה האחרונה שבוצעה לפני כשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אמורה להיות בעיה
ד''ר גל דובנוב-רז15/08/2008לא אמורה להיות סכנה, אך יש לברר את סיבת ההמוליזה, ע"י רופא המשפחה. אם תתן לנו אבחנה נוכל לתת יעוץ מפורט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוליזה אדיופטית. נבחן בפרוטרוט ע"י
איש אחד15/08/2008פרופסור גיל לוגסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראש בזמן אימוןמאיר09/08/2008
במשך השנתיים שנרשמתי לכון כושר אני סובל בקביעות מלחץ נוראי בראש בזמן מאמץ הפעילות במכון מפסיק אימונים מרגיש טוב ואז חוזר חלילה האם זה מוכר התופעה הזאת? האם להפסיק אימונים? יש סכנה? יש טיפול? בקיצור מה זה ומה עושים? אני רוצה להמשיך להיתאמן עיזרו לי בבקשה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט יותר
ד''ר גל דובנוב-רז12/08/2008מה בדיוק התרגילים שעושים את תחושת הלחץ, היכן הוא ממוקם, האם קבוע או הולם, האם מחמיר בכיפוף, שיעול או עליית לחץ תוך-בטני, האם רק בפוסטר, האם מעיר משינה - ועוד, ככל שתוכל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ נוראי בראש בזמן שכיבות סמיכה
דן07/05/2009שלום
אני מתאמן בקביעות כל בוקר והיום קרה לי שעשיתי
שכיבות סמיכה והרגשתי לחץ בראש כשכל הראש היה אדום (כאילו שכל הדם זרם לראש) המשכתי לעשות עוד קצת שכיבות סמיכה וכשהפסקתי אוזניי נסטמו.
מה לעשות? יש לזה הסבר? זה מוגדר? ומה יכול לקרות?
זה נורא דחוף!
מקווה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה לחץ על ורידי הצוואר?
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/05/2009שגרם להצטברות דם בראש. האם קרה שוב מאז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני סובל מאותה תופעה....
מישהו19/05/2009גם לי בעיקר במהלך שכיבות סמיכה זה קורה- את אומרת שאולי זה עקב לחץ על וורידי הצוואר- האם זה מסוכן? האם יש מה לעשות? האם אסור להתאמן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשנו את הטכניקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני21/05/2009מצא זוית בה זה לא קורה - נניח לפשק את הידיים עוד. לא צפויה סכנה מיוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעוקה/כאב בזרועותמשה מהדרום09/08/2008
נוהג ללכת הליכה מאומצת שלוש פעמים בשבוע . במשך 10 עד 15 דקות ראשונות סובל מכאבים המתפתחים מהכתפיים ויורדים עד המרפקים. הכאב מלווה בקוצר נשימה מסויים. תחילת ההליכה הקצב נמוך יחסית כ 5 ק"מ/ש. מחשש לבעיות לב הופנתי לבדיקות מאמץ וצינתור לב. לא נמצאו ממצאים בתפקוד הלב ומצב העורקים טוב מאוד. רופא המשפחה אדיש למצב לאחר תוצאות הבדיקות. קשה לי לקבל את מצבי כמצב נורמלי . סובל מסכרת סוג 2 מצבי טוב a1c נמוך 56 כפי שאמרתי מתקשה להשלים עם המצב, המלצתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק צווארי?
ד''ר נעמה קונסטנטיני12/08/2008נכון שהלב תמיד מחשיד - אך נשמע יותר קשור לפריצת דיסק צווארי. זאת במיוחד אם הכאב סימטרי בשתי הידיים. הבירור ייערך על ידי רופא המשפחה ואורתופד. אם הרופא אדיש לכך שאינך יכול לבצע פ"ג עקב הכאב, ושישנה כאן פגיעה בבריאות ובאיכות החיים - דבר איתו על זה, מקסימום תעבור רופא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסיםל. נוני08/08/2008
אם אני רץ באופן קבוע שלוש פעמים בשבוע (5 ק"מ), האם בנוסף לנעלי ריצה טובות תמיד מומלץ גם להשתמש במדרסים במידה ואין כאבים או בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא..
ד''ר נעמה קונסטנטיני12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץאורן04/08/2008
בבדיקת מאמץ שעשיתי אובחנה עלייה בלחץ הדם הנמוך במהלך הבדיקה, ככל שהמאמץ עולה. הרופא אמר שאני צריך להמשיך להיות תחת מעקב לחץ דם. הייתי רוצה לדעת מה המשמעות של העלייה בלחץ הנמוך, וכמו כן האם יכולות להיות מגבלות על האימונים או על המטרות שלי. יש לציין שאני מתאמן למרתון+טריאטלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספרים
ד''ר נעמה קונסטנטיני06/08/2008אנא פרט את המספרים של לחצי הדם במנוחה ובמאמץ. לרוב ל"ד הדיאסטולי אמור לרדת מעט במאמץ, אך בוא נראה בדיוק באילו ערכים מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמספרים.
אורן06/08/2008שלום נעמה. לח"ד במנוחה 120/70 לח"ד במאמץ של 160 דופק 150/90 - 140. אני מבין שהלחץ הגבוה אמור לעלות עם המאמץ, אבל הלחץ הנמוך אמור להישאר קבוע. הייתי רוצה לדעת למה? וכמו כן מה משמעות העלייה של שני הלחצים, ולאיזה מגבלות היא עלולה ליצור גם במטרות וגם בתוכנית האימון. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אבל
ד''ר נעמה קונסטנטיני12/08/2008בהנחה והמספרים נכונים (עגולים מאוד - האם זה מכשיר אוטומטי או בדיקה ידנית?) אין הרבה מה לעשות, לעט לקחת בחשבון שלעתים הסיכון מוגבר לפתח יתר לחץ דם בעתיד. האם יש סיפור משפחתי? בכל אופן, יש להקפיד על אכילת ירקות ופירות, הפחתת שומן, פחמימות פשוטות ומלח בתזונה - ולבצע פעילות גופנית סדירה.. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתפסות שריר בגב תחתוןמרינה03/08/2008
שלום, נתפס לי גיד או שריר בגב התחתון ומאז אני סובלת מכאבים, רציתי להתייעץ בשני דברים: 1. האם עלי להימנע מפעילות גופנית? איזו פעילות אני יכולה לעשות בחדר כושר (יש לי עדיין כאבים חדים בגב תחתון בזמן התכופפות וישיבה) 2. כמה זמן לוקח לזה לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמרת כמה זמן זה
ד''ר נעמה קונסטנטיני03/08/2008אכן לרוב זה יחלוף, אך אולי מדובר בדיסק בכלל, ולא "גיד"?. עשי מה שאינו כואב, המתיני כמה ימים, שבוע, שבועיים ונראה מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועה?גיד?ברך?יובל מ31/07/2008
השתחררתי משירות קרבי לפני כחודשיים עם שחיקת סחוס בברכים, עם השחרור חזרתי לאימוני ריצה סדירים שהייתי רגיל לעשות אבל נוכחתי ששחיקת הסחוס מפריעה לי בריצה למרחקים ארוכים וכמו כן רציתי לתת לסחוס שלי זמן להתאושש ולחזור לעצמו (האורטופד הדגיר אותו כחולה בלבד) לכן החלטתי לעבור לרכיבה קניתי נעליים שמתחברות לפדלים והתחלתי לרכב 3-4 פעמיים בשבוע למשך שעתיים-שלוש.לאחר שלושה שבועות רכיבה לערך, התחיל לכאוב לי גיד או רצועה מאחורי הברךו7-10 ס"מ מתחתיה. הכאב לא חלף אחרי 5 ימי מנוחה (ברגע שחזרתי לאופניים) וממשיך לכאוב ברכיבה. רציתי לדעת איך ניתן לאבחן מה יש ומה דרך הטיפול האפשרית. בתודה מראש יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיוק
יובל מ31/07/2008הכאב הוא בגיד (כך נדמה לי) מאחורי הברך ממרכז החלק החיצוני האחורי בברך ומספר סנטים מטה לאורך השוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפצת יותר מדי מהר
ד''ר נעמה קונסטנטיני03/08/2008קרוב לודאי שמדובר בדלקת בגיד באזור, שנגרמה עקב אימון מאומץ מדי. מומלץ 7-10 ימים של נוגדי דלקת (אפשר לקבל מרופא המשפחה), והפחתת כמות הרכיבה בצורה משמעותית עד שאין כאב, ואז להגביר בהדרגה. 2-3 שעות 4 כמה פעמים בשבוע זה מהר מדי, והנה המחיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת :)
יובל מ04/08/2008נתחיל בתודה על התגובה, זו באמת פעילות מבורכת במיוחד בשבילי היות וגלגלי השיניים בצבא נעים לאט וכדי להגיע לאורטופד יש צורך לחכות פרק זמן ממושך.. במקרה ויש לך אוריינטציה לאופניים רציתי גם לשאול אם יש צורך לבצע התאמה מקצועית בין מידות הגוף לכיוונונים השונים באופניים ובכל מקרה האם יש איזושהי בדיקה שיש לעשות כדי לוודא שזו רק דלקת חולפת בגיד ולא נזק רציני יותר . והאם בתור חייל יש אפשרות לפנות לבדיקה אלייך או אל רופא ספורט אחר המתמצא בתחום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן וכן
ד''ר נעמה קונסטנטיני06/08/2008כן, יש המלצות לגבי גובה מושב האופניים, מיקומו + הכידון. מומלץ לגשת לחנות מקצועית עם האופניים כדי שיכוונו אותך. וכן, על ידי הקשבה לסיפור שלך בנחת במרפאה, ועל ידי בדיקה גופנית, אפשר למקם טוב יותר את מקור הבעיה. כעקרון אסור לחייל לקבל טיפול רפואי מחוץ לצבא, אך כן ניתן לגשת ליעוץ לצורך מתן חוות דעת בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץאיזה אחד30/07/2008
שלום רב ובוקר מצוין אני בן 17 ו6 חודשים אני רוצה לדעת עם בגיל הזה אני יכול לגבוה עוד ?אבא שלי מטר 86 ודודים שלי אמרו לי שאני עוד יהקוף את אבא שלי ואני לא רוצה לעקוף אותו בגבוה אני רוצה לשאר בגבוה שלי עכישו מטיר 83 אני בבקשה תענו לי מהר אני יעקוף את אבא שלי בגבוה?אני לא רוצה לעבור אותו ?עד איזה גיל אפשר לגבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה למהר
ד''ר גל דובנוב-רז30/07/2008זה הרי לא יעזור. אם תגבה - תגבה, ואם לא אז לא.. הכי טוב להסתכל על השנה החולפת - האם גבהת בה? האם הג'ינסים התקצרו, האם מידת הנעליים עלתה? סימן שאתה עוד גדל. אם לא אז קרוב לוודאי שלא תצמח עוד הרבה. אפשר להעריך גובה סופי עם צילום כף יד לגיל עצמות - אך אין שום הצדקה רפואית לבצע אותו... כפי שאמרתי - אין מה לעשות ממילא, אז תרגע מהלחץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת CPKמיכל28/07/2008
שלום אני בת 31, במשך השנים התאמנתי מידי פעם בחדר כושר אך מעולם לא התמדתי. לפני כחודש "לקחתי את עצמי בידיים" ובהנחייה אדיבה של המדריך בחדר הכושר שבו אני מתאמנת, התחלתי להתאמן- אירובי (הליכה וריצה לסירוגין) כ 4-5 פעמים בשבוע, סדר גודל של שעה בכל פעם. בנוסף, פעמיים-שלוש בשבוע אני עושה מס' תרגילים על מכשירים, לחיזוק שרירי חזה, ידיים, ישבן וירכיים. חשוב לי לציין שלמעט עייפות טבעית מידי פעם אחרי האימון, באופן כללי אני מרגישה מצוין וגם עור הפנים שלי נראה ניפלא. חשבתי לפיכך כי אני "על דרך המלך".. השבוע עשיתי בדיקות דם כיוון שבעבר סבלתי מערכים גבוהים של כולסטרול, כולסטרול "רע" וטריגליצרידים. רציתי לבדוק את הדברים ובמסגרת שינוי באורח החיים, לקבל הנחיות גם בנושא תזונה. הערכים שיצאו מעידים על שיפור ביחס לעבר, כולסטרול 210.3, טריגליצרידים 171. הכולסטרול ה"רע" נכנס לטווח הנורמלי. מאידך, 3 ערכים אחרים מטרידים אותי- GOT 51 ALK.Phos. 137 והחריג מכל: CPK 1859. מה יכולה להיות הסיבה לערכים הללו, ובעיקר ה CPK- שהרי גם אם הערך החריג הוא תוצר של כניסה לשגרת אימונים, איך אוכל לדעת בוודאות שהשינוי לא גרם נזק? מה זה עשוי להיות? איך מוודאים אם זה מצביע על בעיה כלשהי בלב או במקום אחר? ואיך פותרים את הבעיה מבלי להפסיק להתאמן.. ? מאד מוטרדת תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור על הבדיקה
ד''ר גל דובנוב-רז28/07/2008קרוב לודאי שהרמה הגבוהה של CPK נגרמה עקב הפעילות הגופנית, ולכן נהוג לחזור על הבדיקה אחרי מספר ימים של מנוחה מוחלטת. אם עדיין גבוה - אפשר לבצע בדיקות נוספות (בד"כ יוזמנו ע"י רופא המשפחה או נוירולוג העוסק המחלות שריר) - אך לאשה פעילה בגילך, ללא עדות להפרעה בתפקוד השרירים, לא סביר שנגלה ממצא משמעותי. לא נראה כי שי סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברךרמית27/07/2008
שחקן כדורגל- לפני כשבוע בעת משחק כדורגל לאחר תנועה חדה הרגשתי כאב באמצע הברך ומטה הפסקתי לשחק ובקושי יכלתי ללכת הגעתי הביתה והכאבים המשיכו בעיקר ברגע שניסיתי ליישר את הרגל הרגשתי כאב חד. לאחר יומיים הברך התנפחה, הלכתי לאורטופד ברך והוא קבע ע"פ בדיקה קלינית וצילום רגיל שאין נזק לרצועות או למיניסקוס , אלא בעיה בפיקה. הוא נתן לי כדורי קטאפלם לעשרה ימים ופיזיוטרפיה חיזוק שרירי קוואד. עכשיו שבוע אחרי הנפיחות ירדה אבל עדיין יש כאב בעיקר בעליית מדרגות או במעמסה על הברך. שאלותיי הן : -האם מה שעברתי זה פריקת פיקה? ומה ההבדל בין פריקה לתת פריקה? -האם חיזוק שרירי הקוואד יכולים למנוע כאב או פריקה חוזרת של הפיקה? -אני שחקן כדורגל ומאד חשוב לי לחזור להתאמן, מתי לדעתך אני יוכל לחזור לאימונים והאם פציעה כזו יכולה לחזור ולהציק לי שוב במהלך העונה? -האם יש פתרון לפציעה כדי שאני יוכל לחזור להתאמן? בתודה מראש מקווה שתוכלו לעזור לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן ברך..
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/07/2008קשה לומר היכן הבעיה. בד"כ, נפיחות שמופיעה אחרי יומיים היא דימום קל או דליפת נוזלים מרקמות שנקרעו. פריקה היא רק תזוזה של עצמות. מענין אם הנפיחות היתה אכן בתוך הפרק או מחוצה לו. כעקרון חיזוק שרירים (סימטרי - לא רק קוואד אלא גם המסטרינגס!) יכול להפחית את העומסים הפועלים על רצועות, אך אם הבעיה היא בגיד הפיקה או המפרק זה - דווקא עלול להחמיר. מומלצת בדיקה חוזרת, כעת כשהכל נרגע - רופא ספורט, אורתופד או פיזיותרפיסט שיתן גם תרגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פריקה
רמית28/07/2008תודה על התשובה כ 10 ימים לאחר המקרה אורטופד ספורט קבע תת פריקה של הפיקה. אני מבצע חיזוק שרירים הסובבים את הברך אצל פיזוטרפיסט. עדיין יש כאבים במרכז הברך בעליית או ירידת מדרגות או בכיפוף מלא של הברך. מתי לדעתך אני יוכל לחזור לאימונים ובאיזו עצימות? האם ביצוע של חשמל בפיזיוטרפיה יכול להועיל? תודה רבה על הסבלנות... רמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטייפינג
ד''ר גל דובנוב-רז30/07/2008בקש מהפיזיותרפיסט, אם הוא יודע, לעשות לך טייפינג סביב הברך. זו שיטה יחסית חדשה בה מדבקים פלסטרים עבים סביב הפיקה ולעתים הכאב נעלם מיידית. אגב, אפשר להשתמש בזה למפרקים רבים בגוף. חזרה לאימונים תהיה בהדרגה, בתנועות לא מכאיבות בלבד, וכשתרגיש שהכאב חלף והבטחון חזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהענת27/07/2008
לקיתי בפיברומיאלגיה לפני כ4 שנים. מעבר לתשישות הקשה ולכאבים הפזורים איני מסוגלת לתרגל פעילות גופנית סדירה. לאחר אימון כלשהו או מאמץ פיזי בינוני ( הליכה מתונה של חצי שעה או תרגילי פילטיס ברמת קושי בינונית ואפילו תרגול וביצוע תנועות בעצימות נמוכה ובחזרות רבות ) אני נשארת כאובה ומותשת מספר ימים עד כדי הפרעה לתפקוד היומיומי. האם,מנסיונכם, יש דרך מתאימה לשבור את מעגל "מאמץ -תשישות" ולשפר הכושר הגופני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ברירה - פעילות מתונה היא המפתח
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/07/2008המלצות פ"ג בפיברומיאלגיה כוללות פעילות אירובית בעוצמה קלה-בינונית, כגון תרגילים במים, הליכה או רכיבה, פעמיים בשבוע בלבד בשלב זה. קחי בחשבון שלעתים פילטיס יכול להיות מאמץ משמעותי למרות העדר התנועה - ודווקא תרגילים מסוג זה פחות מומלצים לך כעת. עדכני אותנו אם לא הולך לך מה שהצענו - וננסה למצוא רעיונות יצירתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברומיאלגיה
ענת12/10/2008עברו כחודשיים וחצי מאז פנייתי אליכם ומאז נהגתי כעצתכם והתעמלתי באופן מתון ביותר -בעיקר בהליכה לפעמים גם שחיה -פעמיים כשבוע בתקופה זאת היו ימים שהותשתי מהפעילות וסחבתי את השפעתה כיומיים לאחר מכן והיו ימים טובים יותר שהתשישות הורגשה רק ביום שביצעתי אותה( די דומה למצב ההתחלתי ). שאלותי : האם יש אפשרות להתאמת תוכנית אמונים "בתפירה עילית" שתהיה ככל שניתן עם" אצבע על הדופק ? אני חוששת שכתוצאה מהפיברומיאלגיה אני סובלת מסרקופניה .האם ידוע קשר בין שתי התופעות ומה ניתן לעשות? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לייעל
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/10/2008קרוב לוודאי שניתן לייעל את הפעילות על ידי ביצוע בדיקת מאמץ והתאמת תכנית אימונים לכושר הקיים. אגב, ניתן להוסיף אימוני כוח - לא לשכוח להתחיל לאט ולתקדם בהדרגה מתונה.
לא ברור למה את חושבת שיש לך ממש סרקופניה - זה דלדול של רקמת השריר עצמה האופיני לגיל המבוגר דווקא. אין בספרות הרפואית תאור של הקשר בין השניים, אך יש תאורים של הפרעה בהפעלת השרירים - יתכן וזה מה שאת חווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri לאחר פגיעת ספורטעידן24/07/2008
שלום רב ד"ר אני שחקן פעיל בליגה הארצית בכדורסל ולפני כחצי שנה נפצעתי בברך ימין ולמרות המנוחה הרבה והעבודה בחדר כושר אני מרגיש לא כשיר במאת האחוזים תוצאות ה MRI מאבחנות כך: 1 .עמדה תקינה של עצמות הברך עם עוצמת אות שמורה. 2.מבנה תקין של המניסקי. 3.מבנה תקין של ה-PCL,MCL,LCL, וגידי הפטלה והקוודריצפס.ACL עם סיגנל רגיל. מהלך הרצועה נראה אופקי מן הרגיל.דבר זה מרמז על התרופפות או קרע באיזור האינסרציה העליונה.יש לעקוב אחר דינמיקה של קרע חלקי זה. 4.מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי. 5ריבוי קל של נוזל בעומק הגומה הפופליטאלית. 6.ריבוי קל של נוזל ברצס הפארא פטלרי הלטרלי. 7 .ריבוי קל של נוזל סינוביאלי בשומן התת פיקתי ע"ש הופה. הרופא הסביר שלי שההבחנה היא שיש לי קרעים קלים בגידים מעל הברך והם מתחברים עם הזמן . אני עובד בחדר כושר לחיזוק שריר ה 4 ראשי מרגיש שהברך חזקה אבל כל פעם יש לי איתותים על כאבים במקום שנפצעתי אני מרגיש שאני מסגול לחזור לשחק אבל אני מרגיש פחד מסיום שאיני יודע איך להסביר אותו מה עלי לעשות ד"ר להמשיך טיפול?או לחזור כבר לשחק כדורסל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה ופסיכולוגיה
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/07/2008הקרעים ברצועה אולי יתאחו - אך חיזוק השרירים צריך להעשות באופן נכון וסימטרי - ולא רק ארבע ראשי. אנו מקווים שפיזיותרפיסט הקבוצה נתן לך תרגילים כאלו, ולא מצאת אותם לבד... שנית, אולי במקביל דרושה גם תמיכה פסיכולוגית לחזיוק הבטחון בתנועה? תחשוב על זה, התיעץ אולי עם המאמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה בנוגע לאוכל שצריך לאופיר כהן24/07/2008
שלום! לפי התגובות האחרות הבנתי שזה אתר טוב שעונה ללשאלות אז רציתי לשאול שאלה.. אני בן 14 ואני די בינוני בגובה. אז רציתי לשאול מה הדברים החשובים ביותר שתריך לעשות כדי לגבוהה. איזה אוכל כמה שעות שינה מומלץ לישון. ראיתי אתרים שמחשבים גובה לפי ממצוע אבל לא נראה לי כל כך טוב כי ממוצע של כל האוכלוסייה אז אין לזה כמעט הקשר אלי. אשמח לתשובה. תודה! אופיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד אופיר!
ד''ר נעמה קונסטנטיני24/07/2008כל הכבוד שאתה יודע להבדיל בין ממוצעי האוכלוסיה לבין גופך הפרטי. זה מאוד נכון. כעקרון, הגובה הסופי נקבע באופן גנטי ומתוכנת מראש, ואנו לא יכולים לעודד את הגביהה. לעומת זאת, מחלות שונות או תת תזונה עלולת לפגוע בהשגת מלוא הפוטנציאל. לכן - תזונה נבונה ובריאה, פעילות גופנית סדירה ושינה ערבה הן מתכון טוב להשגת הגובה הסופי. על התזונה לכלול ירקות ופירות (לגילך - 5 סה"כ ביום לפחות!), דגנים מלאים, בשר בקר/הודו ו/או קטניות כמקורות ברזל, ו-3 מוצרי חלב ביום. מבחינת השינה - 9 שעות הן המספר המומלץ לילדים ונוער. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אבל יש לי עוד שאלה בנושא
אופיר כהן24/07/2008תודה! יש לי עוד שאלה אבל בנושא אחר.. מכשהייתי בגן התחלתי להתעסק בג'ודו.. עד כלפני שנ הפסתי ולאחר מכן הרגשתי כאבי תופת בברכיים.. לאחר תקופה כשניסיתי קצת לשחק כדורגל זה עבר לי .. ובתקופה האחרונה הכאבים בברכיים חזרו אלי.. הלכתי לאורטופד אבל הוא לא ידע איך לאבחן את זה. אפילו לפני שאני סתם יוצא לסיבוב אני צריך לעשות חימום כי אם לא יש לי כאבים.. מה אפשר לעשות בנוגע לזה.. אהה ועוד שאלה האם מאמץ מוגבר מפחית את הגביהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת זה שתי שאלות...
ד''ר נעמה קונסטנטיני27/07/20081- צריך בדיקה גופנית, אתה מוזמן גם לבוא אלינו אם אתה באזור. גם אם לא נדע בדיוק מה זה כן, לפחות נוכל לומר מה זה לא. נניח לא רצועה קרועה, לא מניסקוס וכו'.
2 - מאמץ גופני, כל עוד מלווה בתזונה נכונה - לא יפגע בגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם דו עלישי מ.23/07/2008
אני נולדתי עם מסתם דו עלי ולא ידעתי על זה עד גיל 16 כשבצו ראשון הרופא אמר שהוא שומע שירשור ושלח אותי לעשות אקו לב. כמו שהבנתי זה לא מגביל בשום צורה אבל הרופא ביום סיירות שהלכתי אליו והקרדיולוג אמרו לי שספורט בצורה קיצונית למשך תקופה ארוכה יכול ליפגוע בי בשלב יותר מאוחר, הנקודה היא כזאת אני מרגיש שהרופאים בצבא לא כזה מבינים גדולים בנושא ובגלל זה רציתי לשאול רופא ספורט שבטח יצא לו להכיר מלא מיקרים כמו שלי לאו דבקה בצבא אלא כל סוג ספורט שמביא את הספורטאי להרבה מצבי מאמץ קיצוניים, מה שאני רציתי לשאול זה האם זה באמת כל כך משמעותי שזה יכול לגרום לי לבעיה בלב אם אני אלך לסיירת שבה עושים פעילות קיצונית כמו מטכ"ל / שלד"ג / יעל סתם לדוגמה למשך כל השירות 3-4 שנים או שהצבא פשוט מעדיף לקחת אחרים כי אם כבר יש לו אחרים שרוצים בלי מסתם דו עלי אז עדיף?. אני אודה לכם ממש אם תעזרו לי כי אני קצת שבור מכל הנושא הזה תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי תשובות
ד''ר נעמה קונסטנטיני24/07/2008ראשית, לצבא יש מערך רפואי של עצמו. אנו יכולים להמליץ הרבה דברים, אולם בסופו של דבר הרופא הצבאי הוא המחליט.
שנית, לגבי מסתם דו עלי: חשוב מאוד לדעת מה רואים באקו במבנים סמוכים של הלב. עמדת ועדה גדולה אשר התכנסה בארה"ב בשנת 2005 ודנה בנושא, היא כי כעקרון, מסתם אאורטלי דו-עלי, ללא הרחבת קשת האאורטה (העורק הראשי היוצא מהלב ומזין את כל הגוף, את זה רואים בתשובת האקו) - אינו מהוה מגבלה לפעילות ספורטיבית, אפילו ברמה תחרותית. חשוב לבצע מעקב אצל קרדיולוג + ביצוע בדיקות אקו תקופתיות כדי לראות שאכן קשת האאורטה ממשיכה להיות תקינה ולעמוד על תפקוד המסתם באופן תקופתי.
נשמח לראותך, עם תשובת אקו מפורטת, ולתת המלצה בנידון - אך הצבא קובע בסוף...
כל הכבוד על רוח הלחימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)