מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהליאל03/02/2008
אני בת 13 ואני מתאמנת במכון. רציתי לדעת האם אסור לי להתאמן על החזה? האם אימון כזה יפגע בהתפתחות שלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר, ואל דאגה
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/02/2008רק עניין אחר - צריך שהמדריך המלווה אותך יהיה בעל הכשרה לאימון קטינים, וכן כי המכשירים מותאמים למידותייך. לגבי החזה - אימון ברמה סבירה לא אמור לגרום לך לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונאלית בגיל המעבר וספורטמרום יוספה01/02/2008
שלום רב
במתן תמיכה הורמונאלית בגיל המעבר יש תופעה של של קרישיות יתר האם גורם זה עלול להגדיל את הסיכון לאירוע מוחי או ולבבי? הנני עוסקת בספורט עם עצימות בינונית- גבוהה ( ספיניניג )מזה חמש שנים ולאחרונה התחלתי בטיפול הנ"ל.אין ברקע עישון או אלכהל. אודה לך על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/02/2008לגבי יתרונות וחסרונות הטיפול ההורמונלי - שוחחי עם הגינקולוג המטפל שלך. בנוסף לקרישיות, יש גם את נושא הממאירות. פעילות גופנית מפחיתה את הסיכון לשבץ, ארוע לבבי, סרטן השד, ועוד שורה ארוכה של מחלות - כמו גם מפחיתה את נטיית הדם לקרישיות. לכן, יכולה אף להגן עליך מפני כל הנ"ל.. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ב-sartoriusאריה30/01/2008
שלום.
אני רץ מרחקים ארוכים. יש לי כאבים בשריר סרטוריוס, באזור המפשעה ונמוך יותר, שכואב מעט בהליכה ובזמן הריצה, כאב יותר חזק, בעיקר בנחיתה על הרגל.
בצילום רנטגן, מיפוי עצמות ובדיקות דם, לא נמצא דבר.
כשבועיים שאני רץ מעט ולאט מהרגיל.
הרופא שלי טוען שזאת דלקת ואני נוטל תרופה.
האם יש מה לעשות בכדי לזרז את ההחלמה? (מתיחות למשל, ואיזה?}
אנא עצתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושה בדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/02/2008כאבי מפשעה אצל ספורטאים הינם תלונה נפוצה, ויתכנו מגוון עצום של סיבות. כיצד מיקמתם דווקא לשריר הסרטוריוס? אם אכן מדובר בדלקת, בדרך כלל הפחתת העומס ותקופה קצרה של נוגדי דלקת הם הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל30/01/2008
אני חייל שחוזר מעט הביתה .. לפני כמה חודשים אובחן אצלי פריצת דיסק ולכן נאסר עליי לרוץ .. לבריכה אני לא יכול ללכת מפאת שירותי.. רציתי לדעת איזה פעילות אירובית אני יכול לעשות בשביל לרדת במשקל? האם זה אפשרי לרדת במשקל בלי פעילות אירובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד''ר גל דובנוב-רז30/01/2008ראשית, איני בטוח שאסור לך לרוץ עקב פריצת הדיסק. לרוב האוכלוסיה יש בעיות דיסק, לעתים כואב ולעתים לא. בדרך כלל ניתן לרוץ אם אין כאב. שנית, הליכה מהריה היא אמצעי מצוין לפעילות וגם לשם ירידה במשקל. אופניים גם הם אופציה, אם כי לעתים דווקא הגב כואב יותר אז.
לגבי ירידה במשקל - כמובן שניתן לרדת במשקל ללא פעילות, אך המחיר יקר מאוד. מדובר באבדן רקמת שריר וירידה בקצב המטבולי של הגוף, דבר אשר קשה מאוד לתקן אחר כך. שנית, לא ניתן לשמר את הירידה במשקל לאורך זמן ללא פעילות גופנית סדירה - והרי זו בעצם המטרה - לרדת במשקל ולשמור על המשקל החדש. ואל תשכח שלפעילות יש השפעות בריאותיות רבות במגוון רחב של תחומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאמר לי
דניאל30/01/2008שאסור לי לרוץ על ידי הפיזיותרפיסט בגלל שריצה יוצרת לחץ על הדיסק... אולם כשרצתי בכל זאת לא הרגשתי כאב מיוחד.. לעומת זאת אני מרגיש כאב דווקא אחרי מידה ממושכת... מזה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
דניאל30/01/2008התכוונתי לעמידה ממושכת... כמו כן הפריצה בחוליות התחתונות של הגב אולם הכאב מופיע בחוליות האמצעיות יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן נשמע כמו דיסק
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/02/2008וככל הידוע לאנושות בשלב זה - ריצה אינה מחמירה בעיות גב, אלא דווקא יכולה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר אימוןיפעת30/01/2008
שלום רב, פעמים רבות לאחר טימון בחדר כושר אני סובלת מכאבים בהליכה מהירה כואב לי בזמן ההליכה ואני לא הולכת מהר מדי, יש לי כאב בשוק הקדמית ולאחר תרגילי בטון כואב לי הגב התחתון ולפעמים נתפסים לי השרירים בצדדים בגב בתחתון ממש באיזור התחלת האגן, האם כדאי שאפסיק להתאמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי, אבל-
ד''ר גל דובנוב-רז30/01/2008התיעצי עם המדריך, נסו לבחור יחד תרגילים חליפיים אשר לא יגרמו לך לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בחדר כושר ובכלל אחרי פ]ריצת דליבסקי ציפי28/01/2008
בבדיקת C.T. נמצאו אצל 2 פריצות דיסק בגב תחתון L-4 , L-5 כבר בינואר 07 חשוב לציין כי במשך 6 השנים הקודמות עסקתי בספורט 6 ימים בשבוע שכלל עצוב הגוף, אירובי, הליכות 7-8 ק"מ ביום, וחדר כושר משקולות וכדמ'. אני כיום בת 47 ומאד אוהבת לעסוק בספורט.
במשך התקופה הנזכרת לעיל כמעט ולא עסקתי בספורט כמובן שעליתי במשקל מ- 65 ל- 71 ק"ג (גובהי 1.74) שאלתי באיזה סוג של ספורט אני כן יכולה לעסוק? והאם אוכל לחזור ולהתאמן בחדר כוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפרת הרבה - ולא סיפרת כלום
ד''ר נעמה קונסטנטיני28/01/2008לא אמרת היכן הקליניקה - אם יש כאב בכלל. לא ברור למה חדלת באופן מוחלט מפעילות.
פריצת דיסק יש לכולם, השאלה אם זה סימפטומטי ומפריע. כעקרון, פעילויות כגון עיצוב הגוף, הליכה וכו' - אם נעשות נכון - יכולות להיטיב עם היציבה. אם אין כאב - חזרי לפעילות בהדרגה. הכי חשוב, פשוט, יעיל ובטוח - הליכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה למכתבי מיום 28.1.08
ליבסקי ציפי02/03/2008טופלתי במרפאת קופ"ח כללית בדיקור סיני , ובכירופרטיקה , כמו"כ הזורק לחוט השדרה חומר אנטי דלקתי , הכאב הוא עצום במיוחד לכיוון הרגל , עם תחושות לחץ חזקות אפילו אחרי מאמץ קטן ולכן אחרי הליכה הכאב הוא גדול השאלה היא איזה סוג של ספורט אני אכן יכולה לעשות מבלי להסב נזק נוסף ומבלי שיכאב כמובן.
תודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי בעצמך
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2008נסי לחפש פעילויות אשר לא יגרמו כאב. נסי גם לבדוק יחד עם הפיזיותרפיסט אילו תנועות אינן מכאיבות, וכך לפעול. הליכה לרוב אינה מכאיבה ויעילה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעותרותי28/01/2008
שלום שמי רותי ואני מעסה רפואית במקצועי ונתקלתי בבעיה שבאה אליי מטופלת שיש לה כאב תמידי בשרירי הרמבויידס , היא עובדת במשרד ואמרה שמעולם לא עברה כל פציעה או תאונה שאלתי היא האם התפיסות בשרירי הרמבויידס יכולה לנבוע רק מהישיבה במשרד או שיש עוד סיבות לדעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה לא נכונה?
ד''ר נעמה קונסטנטיני28/01/2008בהחלט אפשרי: תנוחה לא טובה מול המחשב, כיסא שלא תומך נכון, אפילו הדחת כלים וכל הפעילויות בהן הידים מושטות קדימה - יכולות לעשות כאבי גב כאלו. נסו שינוי יציבה, אולי הורדת המקלדת במשרד, וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רותי31/01/2008תודה לך על תשובתך סוף שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכושר אחרי פציעהצחי26/01/2008
אחרי 5 חודשים של מנוחה מספורט עקב שברי מאמץ מתחת לברכיים,עשיתי מיפוי עצמות
לפי דרישת רופא המשפחה (אין כאבים אבל הצילום מראה עדין סימנים של אחלה מפציעה)
בהליכה אין לי כאבים,(ואני הולך הרבה) באימון על מכשיר מדמה סקי אין לי כאבים
אבל אחרי כל רכיבה על אופניים בפארק בקצב מתון אני מרגיש כאבים(לאחר מספר שעות)
שנמשכים מספר ימים,מה יכולה להיות הסיבה לכך,אופנאים זה הספורט העיקרי שלי
(אני בן 47 )תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבר עדיין פעיל
ד''ר נעמה קונסטנטיני28/01/2008זו סיבה מצוינת, בעיקר אם הקליטה במיפוי תואמת את מקום הכאב. הפחת פעילות - עד סף הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיציק23/01/2008
יש לי שאלה מוזרה. אם אני אעשה מתח כל יום 10 דקות, האם אני אגבה. אפשר לחשוב שזה הגיוני כי כשמותחים את הרקמות מאופן קבוע בסוף האיברים מתארכים. לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה פשוטה
ד''ר גל דובנוב-רז24/01/2008לא תגבה כמובן. הצמיחה לגובה היא מנגנון מורכב שכולל פקטורים ביולוגיים, הורמונליים ומכאניים גם יחד. ואל תשכח - כשאתה עושה עליות מתח אתה לא מותח, אתה מכווץ... השרירים המחזיקים אותך למעשה דוחסים את העצם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולהאמא דואגת21/01/2008
בני ( בן 22)נוטל כדורים לחיזוק בגלל אימונים אינטנסיביים בחדר כושר.
הכדורים מכילים מיני ויטמנים וכו. ( פורמולה טיבעית)
בלט לי שאחד המרכיבים הוא אשלגן יודיד.האם למי שנוטל אלטרוקסין המרכיב הזה מסוכן?
עד שלא אקרא את תשובתך הכדורים יהיו מושעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השעי הכל מיד
ד''ר נעמה קונסטנטיני21/01/2008אין שום צורך בנטילת תוספים כלשהם - ובמיוחד למי שיש לו מחלה ברקע.
תזונה נכונה מספקת לספורטאים את כל הדרוש להם - זו גם עמדת הועד האולימפי הבינלאומי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בהריוןאחת שהיתה שם20/01/2008
שלום,
אני כרגע בשבוע 21 בהריון ראשון (חודש חמישי), מדריכת פילאטיס אמרה לי עכשיו שמאוד לא מומלץ לבצע תרגילי בטן בהריון ובמיוחד לא כפיפות בטן כי שריר הבטן העליונים מתרחבים ולאחר הלידה יישאר "שקע" באזור הזה.
עד לפני כ- 3 חודשים הייתי מתאמנת בקביעות בשעורי תאי-בו, בחודשיים האחרונים אני הולכת לשעורי עיצוב.
עד עכשיו ביצעתי כפיפות בטן ותרגילי בטן אחרים - 2 מדריכות שונות לא אמרו לי שיש בעיה - מה אתה יודע על כך?
לפני ההריון הייתי בכושר לא רע, ולמרות שנהייתי קצת "פדלאה" בחודשים האחרונים חשוב לי לשמור על הגוף במצב סביר.
תודה מראש, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון חלקית
ד''ר נעמה קונסטנטיני21/01/2008בשלב זה לא מומלץ לבצע כפיפות בטן - אך עקב השכיבה על הגב ולא עקב "שקעים עתידיים"..... כדי לשמור על הגזרה - בצעי פעילות אירובית כפי שאת רגילה - ואל תאכלי "בשביל שניים"....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגבעידן16/01/2008
שלום, אני הולך קבוע לחדר כושר ועובד הרבה על תרגילי בטן, לאחר מכן יש לי כאבי גב מאד חזקים בייחוד בגב התחתון, לפעמים אף תחושה שהוא ממש נתפס.
האם אני מזיק לעצמי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן..
ד''ר גל דובנוב-רז18/01/2008יתכן. ברור לך שאתה עושה משהו לא בסדר... התיעץ עם המדריך לגבי שינוי צורת העבודה והכמות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור כאביםחייל14/01/2008
מזה מס' שבועות אני סובל מכאבים במפסעה ימנית.
הופנתי ע,י כרורג לאורטופד, בבדיקה נמצא מגבלה משמעותית בירך ימין. צילום רנטגן היה תקין , מפוי עצמות לברור RT.HIP.PAIN
מפוי עצם כל גופי הראה סקלויוזיס קלה, האם זה מסביר את הכאבים שאני מרגיש, קשה לי לרוץ, קשה לי לשאת משאות כבדים,
אודה על תשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
ד''ר נעמה קונסטנטיני16/01/2008האם אתה מבצע מאמצים גופניים כרגע, ומה הם. מדוע "המגבלה המשמעותית" בירך ימין - האם זה אנטומי או האם המגבלה עקב כאב? אנו מבינים שהמיפוי היה תקין למעט סקוליוזיס, ואין קליטה באזור הירך. הדבר מוריד את הסיכוי שמדובר בשבר מאמץ (כמה שבועות של כאב היו נראים במיפוי). ישנן סיבות רבות לכאבי משפעה, כולל בקעים. עקב נוכחות ממצא בבדיקה גופנית - יש להמשיך בבירור אצל האורתופד, ובמידת הצורך לבצע בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעדלירון13/01/2008
כל פעם שאני עושה פעילות גופנית אני מרגישה אחרי זה רעד בשרירים במיוחד בשרירי רגליים , אני בחורה בת 22 לא סובלת מבעיות בריאות ומשקל גופי תקין , ממה יכולה לנבוע תופעה זו. אני סטודנטית ורוב היום אני נמצאת ליד המחשב ללא שום פעילות גופנית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצת חלב?
ד''ר נעמה קונסטנטיני13/01/2008יעזור לנו לדעת מה בדיוק התרגילים, כמ הזמן ובאיזו עצימות. כעקרון, רעד קל בסמוך לסיום האימון יכול לנבוע מהצטברות חומצת חלב, דבר המפריע לכיווץ השריר ולשליטתך בו. עוד יתכן, כי מדובר בעייפות של כל מנגנון העצב-שריר. אם הרעד הוא עדין, מופיע כאשר את מנסה להפעיל את השריר וחולף לאחר שעה-שעתיים, סביר כי בזה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- WPW שאלהחיים09/01/2008
שלום.
תוך כדי בדיקות רפואיות לקבוצת כדורגל בני בן ה14 נמצא כ wpw הוא קיבל את האישורים מהקרדיאולוג, אך הקרדיאולוג הפנה אותנו לאלקרטרו פיזיולוג שהמליץ על עוד בדיקה.
למרות המלצה על הבדיקה האלקטרופיזיולוג נתן את האישור להמשך פעילו גם לפני הבדיקה.
מכיוון שנושא זה חדש לנו אשמך לשמוע חוות דעת נווספות על נושא זה בצירוף ספורט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעקרון, ניהול נכון של המקרה
ד''ר גל דובנוב-רז10/01/2008שלום רב, ותודה על ההמתנה לתשובה...
WPW הינה תופעה הנובעת מרקמה המחברת בין העלייה בלב לחדר, כך שהחשמל זורם ישירות ממנה אליו - ולא מתעכב באזור המיועד לכך. לרוב מדובר בתופעה שפירה ואסימפטומטית - אולם לעתים עלולה לגרום להפרעות בקצב הלב. לגבי השילוב עם מאמץ, הרי עיקר החשש הוא הפרעת קצב הגורמת למוות פתאומי - וכאן מדובר במאורע נדיר ביותר. ישנן המלצות של ארגון הלב האמריקאי, בהן נאמר כי במבוגרים סימפטומטיים - מומלץ לבצע בדיקה אלקטרופיזיולוגית (EPS), בעוד באסימפטומטיים, בהעדר מחלת לב מבנית (קרי, אקו תקין), אין צורך בהערכה נוספת. עם זאת, בגיל הצעיר, מציינות ההמלצות, אמנם אפשר לבצע כל מאמץ אך ניתן לשקול לבצע הערכה נוספת ע"י EPS. לכן - בהנחה והוא אסימפטומטי והאקו שלו תקין - אכן הילד מאושר לפעילות, אך אנו מליצים לשקול בדיקת EPS בכ"ז. זיהוי הרקמה העודפת וצריבת המסלול יכולה להגן עליו מפני ארועי הפרעות קצב עתידיים. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)