מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירים תפוסיםמתאמן24/11/2007
אני בן 16.5, לאחרונה הגברתי את כמות הפעילות הגופנית בהרבה, והתחלתי ללכת לאימונים בעמית לכושר, אני מרגיש שאני משתפר, אבל יש לי בעיה, לעיתים קרובות אני נמצא עם שרירים תפוסים, החודש זה קרה לי פעם אחת בכתפיים לכשבוע ופעם אחת ברגליים ל-4 ימים אז ברצוני לשאול מספר שאלות-
1) האם זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בעתיד?
2) האם מתיחות לפני ואחרי האימון אמורות לפתור את הבעיה?
3) האם התופעה אמורה להיפסק עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוריד עומסים
אריק פזיותרפי25/11/2007שלום לך,
שמי אריק בן משה אני פזיותרפיסט המתמחה בספורט.
להוריד עומסים ומהר
א.אם אתה מעיין להגדיל נפחי שריר דע לך שריר צריך לקבל מנוחה מספקת
על מנת שימשיך להתפתח.
ב.עדיין לא נמצאה קורולציה מובהקת באשר למתיחות לאימון יתר.
ג.אתה יכול לעשות אימונים מגוונים לקבוצות שרירים שונות ובכך לחלק את העס אם אינך מוכן לוותר
על אימון יום יומי.
מקווה שעזרתי במקצת אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגיע קצת
ד''ר גל דובנוב-רז25/11/2007מדובר בתופעה הנקראת Delayed-onset muscle soreness, הנובעת מקרעים קטנטנים בשריר. בגילך אנו ממליצים להרגיע קצת עם העומסים, בעיקר אם יש תלונות כאלו. בד"כ אין נזק בלתי הפיך, המתיחות לא יעזרו כל כך, והתופעה קיימת תמיד כל עוד העומס גדול ממה שאתה רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאבי22/11/2007
שלום דוקטור אז ככה
אני בן 27 בגיל שנה עברתי ניתוח הרחבת שסתום (לא מלאכותי) מאז 26 שנים אני בסדר גמור
לפני שבועיים נרשמתי למכון כושר ואחרי כמה מאמרים באינטרנט על מוות פיתאומי אני נורא חושש ומבוהל
בעקרון אני לא מתאמץ שם יותר מידי...(10 דקות הליכה מהירה ומשקולות בכובד סביר)
השאלה שלי היא כזו ..הבנתי שלמרות שעברתי ניתוח בגיל שנה עולם הכושר לא סגור בפניי..החלום שלי הוא לגדול בשרירים קצת
לרקע כללי במהלך כל האימון אני חש בטוב ללא סימנים מחשידים... האם לידיעתך דוקטור אני אמור לדאוג או להמשיך לאט ובקצב בטוח בלי כל מיני מחשבות מיותרות? האם נגרם נזק גם ללא סימנים בזמן מאמץ?
למרות שקשה לענות בפורום על שאלות כאלו אני אודה לך אם תרגיע אותי טיפה...אני התחלתי לפחד מאימונים עקב מאמרים על מוות ספורט פיתאומי :(
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תדאג כלל
ד''ר גל דובנוב-רז28/11/2007מוות פתאומי במאמץ הינו מאורע נדיר מאוד ומתרחש לרוב בעצימות גבוהה, לא בהליכה. השכיחות - מדובר בארוע אחד בכל כמה עשרות מליון שעות מאמץ. רוב הסיכוי שאתה יכול להיות פעיל ככל שתחפוץ, ללא כל מגבלה או סיכון. אני מניח ששיעורי חנ"ג בבי"ס ושירות צבאי עברו ללא תלונות. עם זאת, לאור מום הלב המתוקן, יש צורך בתשאול לגבי תלונות במאמץ (ואמרת שאין), בבדיקה גופנית טובה, ובאקו לב כדי לעמוד על תפקודו ומבנהו כיום. מומלץ לפנות לרופא ספורט לשם תיאום הבדיקות וההערכה הכללית - וכמובן שאתה מוזמן גם אלינו לירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק בצווארלורה21/11/2007
שלום
אני בת 29, ולפני כשבוע בMRI התגלתה פריצה בדיסק C5-C6 ובלט בC6-C7 . אני רוכבת על אופניים מטפסת טיפוס צוקים ספורטיבי ועושה יוגה הכל בגדר תחביב, מה שכמובן לאחרונה עקב הכאבים הפסקתי, הומלץ לי על שחייה שזה ספורט שהוא לא ממש לטעמי, רציתי לדעת אם כשייפסק הכאב אוכל לחזור לפעילויות האלה.
תודה לורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שכן, אבל:
ד''ר גל דובנוב-רז28/11/2007התשובה תהיה מוגבלת, שכן איני יודע מה היו התלונות או ממצאי הבדיקה הגופנית.
מדובר בשלושה ענפים שונים לחלוטין, וחשוב לדעת מהם טווחי התנועה הכואבים לך, וכיצד לא לגרום לפריצה חוזרת בעתיד. ברכיבה הצוואר מתוח לאחור, דבר המגביר את הקשת שלו ויכול לפעיל לחץ נוסף על הדיסק. ביוגה, למרות שמדובר בפעילות "בריאה", לעתים תרגילים מסוימים מצריכים מתיחה מוגברת של הצוואר גם שם. כנ"ל גם בשחיה, שם מרימים את הצוואר כל הזמן כדי לנשום (למעט שחיית גב, שם מדובר בעיקר בהפעלת שרירי הצוואר הקדמיים). יתכן והאורתופד המטפל, המכיר את הסיפור המלא את טווחי התנועה הכואבים לך, יוכל לתת טוחי תנועה "בטוחים" ונוחים יותר. אם תרצי, את מוזמנת גם אלינו לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכאלה21/11/2007
שלום
יש לי בעייה נוראית :
האולפוס שלי עמוק ביותר - ואני מתעייפת מאוד מאוד מאוד מעמידה על רגליי.
העייפות הרסה את חיי.
פשוטו - כמשמעו ואני רק באמצע חיי !
אני ממש מתחננת בכל לשון של בקשה מכל מי שרק יודע - ואפילו הכוונה בלבד :
איך מוצאים את האדם הנכון שיכין לי נעל למידותיי בהזמנה אישית.
הבנתי שיש שרלטנים לא מעט.
האם מישהוא שמע ? יודע איפה ?
בבקשה אני מתחננת עיזרו לי בדחיפות !!!!
בבקשה מכולם !!!
האם מישהוא יוכל לעזור אנא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון אורתופדי
ד''ר גל דובנוב-רז28/11/2007אשר מוכר ע"י קופות החולים - לרוב יהיה מספיק מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ריצהאסתר20/11/2007
התחלתי ללכת על מכשיר הליכה (מקודם לא עשיתי שום פעילות ספורטיבית) . אני הולכת כ-25 דקות 5 פעמים בשבוע. לאחרונה אני מרגישה כאבים גם בשוק הרגל וגם בירך. שכנראה זה בתוצאה מההליכה. האם אני יכולה להמשיך ללכת ומה ניתן לעשות בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות...
ד''ר גל דובנוב-רז20/11/2007לא מובן מה פרק הזמן מאז התחלת ללכת -אך ברור שקפצת מהר מדי. הפחיתי את מספר הפעמים בשבוע ל-3, או את משך ההליכה במספר דקות, או את קצב ההליכה - כתלות בהרגלים שלך. למשל, אם עוזר לך המשטר של פעילות כל יום - הפחיתי את הקצב או המשך. אם נוח לך 25 דקות, הפחיתי את מספר הפעמים. הכאב אמור לחלוף תוך מספר ימים. אם לא - פני לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסוליונית18/11/2007
בעבר נקעתי את שתי הרגליים (כל רגל בתקופה אחרת) ברגל שמאל אפילו הייתי עם גבס כי זה היה נקע רציני. עברו מאז מספר שנים וכיום בכל פעם שאני הולכת על ההליכון בחדר הכושר, יש לי כאבים בחלק התחתון ברגליים. האם זה מהמאמץ או שאולי קשור לנקעים ברגליים?
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה בדיוק?
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/11/2007ה"חלק התחתון של הרגליים" הוא עולם ומלואו.... איפה בדיוק כואב?
קרסול-כף רגל? יתכן וקשור לשינוי מנח כף הרגל (מנגנון - נקע ללא שיקום פיזיותרפי ליציבה נכונה) שוק? קרוב לוודאי שצורת ההליכה מאמצת יותר את השרירים באזור.
נסי אליפטיקל למיניהם וראי אם הכאב מופיע גם שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כתפייםשי16/11/2007
רקע:
אני מתאמן בספורט באופן כמעט קבוע - אומנויות לחימה/ חדר כושר/ כושר ביתי.
סובל מכאבי כתפיים במשך של 3 שנים אולי יותר.
ככול שהזמן עבר הכאב החל להפריע לחיי היום יום, בנוסף לכאב יש גם קנקים/קליקים בכתף.
לאחר בדיקת אורטופד + צילום שני הכתפיים, אמר לי האורטופד שהוא רואה כתפיים בריאות בצילום
ולדעתו מדובר בשרירים מסוימים שצריך לחזק בפיזוטרפיה.
מאחר ודברי האורטופד לא פתרו לי את הבעיה אני מנסה בכוחות עצמי כמה פעולות אך ללא הצלחה ממושכת- 1. משחות 2. תחבושת אלסטית 3. תנועות עם משקלים זעירים המדמים פיזוטרפיה לכתף.
השאלות:
1) האם יש אפשרות שהאורטופד טעה בהבחנה
2)איך אני חוזר לחיי שגרה
בתודה מראש שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה!
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/11/2007חשוב לעבור הערכה של פיזיותרפיסט ספורט כדי לבדוק מה הסיבה - ולמתן טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט אתגריברוך15/11/2007
בני בו ה-12 טריאתלט רציני חבר בקבוצה מסודרת.
האימונים נעשים קשים ואינטנסיביים .
לפעמיםמ 6 7 פעמים בשבוע.
עג לא מזמן אחרי אימון ניחן בתאבון בריא מאוד וכמובן הקפדנו על סידן וחלבון רב. לאחרונה אבד מעט את התאבון ואפילו באימון שחיה אחרון מאוד קשה הרגיש כאב ראש וסחרחורת לאחר האמון. איך אפשר לוודא שזה בסגרת עקומת המאמצים המותרת והאם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון יתר? וירוס?
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/11/2007ברור כי אבדן תאבון, כאב ראש וסחרחורת אינם במסגרת סרגל המאמצים. יתכן ומדובר בוירוס חולף כלשהו, האופיני לעונה זו (היה חום?), אך יתכן ומדובר באימון יתר. אם חלף - וירוס... אם נמשך מעבר לכמה ימים - מדובר קרוב לוודאי בתחילת תסמונת אימון היתר, ויש לצמצם פעילות מיד. לבני נוער, מומלץ יומיים מנוחה מהפעילות בשבוע, ועלייה של נפחי האימון בל איותר מ-10% בשבוע. הזכירו למאמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיben12/11/2007
בעבר סבלתי מפצעי אקנה בגב. עד שלפני כשלוש שנים לקחתי רואקוטן למשך חצי שנה, ומאז כמעט ונעלמו הפצעים בגב.
לפני כשלושה שבועות התחלתי להתאמן במכון כושר, וכן לשתות לפני ואחרי אימון אבקת גיינר (חלבונים ופחמימות). וגם אני לוקח מולטי ויטמין (אלפא ספורט), ומאז חזרו לי פצעים בגב באופן מטורף מכוער ומטריד.
אני שותה גיינר שלוש פעמים בשבוע לפני אימון כ- 100 גרם ואחרי אימון כ- 130 גרם. זה חשוב לי כדי לעלות במשקל (אני די רזה) ובמסת השריר.
האם פצעי האקנה זה כתוצאה מהאבקת גיינר? האם עלי להפסיק לשתות גיינר, או רק להמעיט בכמות? או שאולי זה בגלל המולטי ויטמין?
האם פצעי אקנה כתוצאה ממולטי ויטמין או מגיינר היא תופעה מוכרת?
בקיצור מה עושים?
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בלבד - בלי אבקות!
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/11/2007פצעי האקנה נגרמים בין היתר עקב הורמונים גבריים. ההורמונים מופרשים במאמץ, ולכן האקנה חזר. אפשרות נוספת היא תמיד כי האבקה מכילה גם סטרואידים אנאבוליים - שגם הם גורמים לאקנה. בכל מקרה - אם רק התחלת להתאמן - מי דחף לך את כל השטויות המיותרות האלה? תזונה נבונה היא כל מה שצריך כל ספורטאי, ואין כל צורך בתוספים למיניהם. זו עמדת מספר ארגונים גדולים העוסקים בתזונת ספורט - כולל הועד האולימפי הבנילאומי.
לגבי חזרת האקנה - שוב אל רופא העור שלך, אולי תחזרו לכדור או למשחה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות ספורטיבית אחרי מחלת חודן10/11/2007
אני בן 39, בריא בד"כ, מתאמן בריצות למרחקים ארוכים.
בשבוע שעבר חליתי במחלת חום חריפה, מלווה בפצעים בכפות הידיים והרגליים, ככל הנראה מחלת הפה והטלפיים או מחלה ויראלית דומה. (זה מה שהיה לרופא משפחה לומר). החום חלף אתמול (יום ו') וכעת אני חש בטוב.
השאלה: מתי מותר לחזור לפעילות גופנית אינטסיבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאט לאט
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/11/2007תן עוד כמה ימי מנוחה - כי תגובת מערכת החיסון לוירוס שגורם מחלה - עלולה לערב גם את שריר הלב. חכה כשבוע, וחזור לאימונים בהדרגה. בכל תלונה, הכי קלה - הפסק מיד ופנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקבצות שריריםששון10/11/2007
מה ניתן לעשות כאשר בזמן שחייה יש התקבצות שרישרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במהלך השחיה?
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/11/2007אם מדובר בכיווץ במהלך השחיה, אז לרוב הפסקת הפעילות ועיסוי קל יפיגו את הכאב. הגורם בד"כ הוא מאמץ מאומץ -כדאי לבצע פעילות בצורה הדרגתית יותר. חוקרים רבים ניסו להבין את מנגנון הכיווץ - טרם התגלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטוסקופיה בברךקובי07/11/2007
שלום אני אחרי חודש וחצי אחרי ארטוסקופיה בברך שמאל אני מבצע פיזיוטרפיה עצמאית כרגע בבית אבל הכאבים עדיין ישנם אחרי הניתוח הרגשתי עוד יותר טוב הניתוח היה בגיד בברך ושאר המרכיבים האחרים בברך יצאו תקינים מה משך זמן ההחלמה...תודה קובי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה
ד''ר גל דובנוב-רז08/11/2007שוב אל הפיזיותרפיסט, הראה לו מה אתה עושה, וקבל תרגילים אחרים אולי. לעתים דרושים חודשים רבים להחלמה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט וגלולות למניעת הריוןyaela2207/11/2007
אני מתאמת מקצועית בשחיה, כבר 5 שנים. אני סובלת מכאבי מחזור ולוקחת גלולות מסוג פמינט להקלה על הכאבים. רציתי לדעת האם יש השפעה להורמונים שבגלולה על הכושר הגופני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיובי
ד''ר גל דובנוב-רז08/11/2007שאלה נהדרת, שכן ד"ר קונסטנטיני ואני פרסמנו לפני כשנתיים סקירה גדולה בנושא.
אכן, ברוב המחקרים בהם נבדק, נמצא כי גלולות מפחיתות את יכולת ביצוע המאמץ מירבי בכמה אחוזים, סביב 5%-10%. עם זאת - מדובר במאמץ מירבי, אליו את לא מגיעה בכל אימון כמובן אלא רק בתחרויות. מצד שני, לגלולות יתרונות רבים. כספורטאית המכירה את גופך, את היחידה שיכולה לדעת אם הגלולה משפיעה עליך, יותר לרעה או יותר לטובה, ואם פוגעת בהישגיך בתחרויות. ספורטאיות רבות ממשיכות להתחרות עם גלולות, ואין כל המלצה להפסיקן עקב ספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת מיפוי עצמותארז לוי07/11/2007
שלום לך דוקטור שמי ארז לוי ואני חייל קרבי משוחרר מזה כשלושה חודשים. ככה מאז השחרור אני במכון כושר ולאחר תקופה של חודשיים במכון כושר התחילו לי כאבים בגב התחתון בצד ימין וכמו כן גם בברך ימין. הפסקתי להתאמן במכון כושר מזה כחודש ובבדיקת ראשונית אצל הרופא הוא נתן לי אטופן ומוסקול ולאחר כשבועיים ללא שיפור שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות. בבדיקת שקיבלתי את תוצאותיה היום הם כך:
"אין לראות ריכוזים פטולוגיים פוקליים.
שינויים ספונדילוטיים חוליה L5.
שינויים אוסטיאוארטרוטיים בפרקי הברכיים.
אין עדות לפטולוגיה משמעותית בשאר השלד שנסרק."
בבקשה דוקטור אם תוכל להגיד לי מה פירוש הממצאים אני אודה לך מאוד!.
בברכה ארז לוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגזמת קצת..
ד''ר גל דובנוב-רז08/11/2007ברור שעשית משהו לא נכון בחדר הכושר, שכן הכאב הופיע די מהר עם תחילת תכנית האימונים. קרוב לוודאי שבגב מדובר בדלקת קלה בעצם שתחלוף עם מנוחה ונוגדי דלקת. הברכיים גם בעלות תהליך דלקתי קל, יתכן ועקב השירות הקרבי. המשך מעקב אצל הרופא שלך, ובצע פעילות אירובית שאינה מכאיבה, כגון הליכה או אופניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה כאבי ברכייםדגנית06/11/2007
עברתי אטרוסקופיה בשני הברכיים עקב קרע במניסקוס האחורי. בברך ימין הרצועה חוברה מחדש בברך שמאל הוצאה הרצועה. במשך כל השנים אני סובלת מכאבים בברך שמאל שמקשים עליה בהליכה בעליה וירידה במדרגות וכו. לפני כשנה נפלתי וקרעתי שוב את הרצועה בברך ימין. לאחרונה עליתי מאוד במשקל ורציתי לדעת אם במצבי כדאי להתעמל במכון כושר ואם זה מותר. האורטופד אסר עליי להתעמל בפלג הגוף התחתון עקב הקרע בברך לגבי אטרוסקופיה בברך ימין עוד לא החלטתי אם לעשות או לא רציתי לדעת האם במצבי ועם המגבלות שיש לי ישנו סוג התעמלות שאני יכולה לעשות מבלי לאמץ את הברכיים אשמח אם תתן לי תשובה בנושא (המליצו לי להתייעץ עם רופא ספורט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה
ד''ר גל דובנוב-רז08/11/2007הסיפור שלך ארוך ומורכב. בוודאי שיש פעילות שאת יכולה לעשות - אבל לאור הרקע המורכב צריך פגישה, כדי לשמוע את הסיפור במלואו ולבצע בדיקה גופנית טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)