מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טניסרוני04/11/2007
הבן שלי בן 11 והתחיל להתאמן בטניס באופן די רציני. איך אפשר לשמור עליו מפני פציעה ביד או במרפק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טניס
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/11/2007שני דברים חשובים - האחד הוא להתאמן עם מאמן מנוסה המכיר את מגבלות האימון בגיל 11, והשני - להפעיל את הראש ולהשגיח על הילד. לאפשר יומיים מנוחה בשבוע, תזונה נבונה ושינה מספקת בת 9 שעות בלילה. למרות כל זאת, כמובן כי אין ערבון כי לא יפצע חלילה, בין אם מדובר בפציעה משימוש יתר ובין אם מחבלה כלשהי. פעולות אלו רק מפחיתות את הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה יבשהמוטי סמברנו02/11/2007
שלום
במשחק כדורגל קיבלתי מכה משחקן (כנראה מרפק) בצלעות אין סימן אדום או כחול ולא נפיחות הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר שזו מכה יבשה ואין מה לעשות רק לקחת משככי כאבים כמו אקמול או אופטלגין .
ביום קבלת המכה קיררתי את האזור בקרח .למרות שעברו 4 ימים אני לא רואה שום שיפור האם יש דרך להקל בכאבים ואך חוזרים לפעילות ספורט כמה שיותר מהר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/11/2007במספר מחקרים אשר בדקו זאת, נמצא כי איבופרופן (שמות מסחריים "אדוויל", "ארטופן" וכו') משכך כאבי שרירים ועצמות טוב יותר מאשר אקמול. קח כ- 400 מ"ג פעמיים-שלוש ביום באופן קבוע למשך יומיים, וראה כיצד עוזר. אם מתמיד, כדאי לבקש מרופא המשפחה מרשם לתרופות מסוג NSAIDS החדשות יותר, אשר אינן מגבירות את הסיכון לדמם פנימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ותרופותרון01/11/2007
האם אפשר לעסוק בספורט בזמן נטילת אספירין במינון נמוך עקב קרישיות יתר של הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אבל...
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/11/2007"ספורט" הוא ספקטרום עצום של פעולות, וכדאי לפרט ולא לשאול כללית. גולף, טיפוס הרים, סנוקר, צניחה חופשית ואיגרוף תאילנדי כולם ענפי ספורט, עם משמעויות שונות לחלוטין...
כעקרון אין מניעה, ובכל מקרה רצוי לעסוק בענפים הסולידיים יותר כגון הליכה, ריצה, שחיה, אופנים, משחקי כדור וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות יתר ומחלת גבהים
לולה16/11/2014שלום,
אני בת 31 עם נטיה מולדת לקרישיות יתר(פקטור ליידן ברמה של הטרוזיגוט). בגיל 19 סבלתי מתסחיף ריאתי(בעקבות נטילת גלולות), טופלתי כחצי שנה בקומדין. היום אני בריאה ולא מקבלת שום טיפול, מלבד זריקות קלקסן בטיסות ארוכות.
אני מתכננת טיסה לאקוודור הנמצאת בגובה של 2,850 מטר. במהלך הטיול אנו צפויים לעלות בהדרגה ולשהות אף בגובה של כ-4,500 מטר.
האם הנטייה המולדת לקרישיות יתר מעלה את הסיכון לשהייה בגובה כזה? האם עדיף להימנע משהייה בגובה מסויים(אם כן מהו?). או שבמידה והעלייה הדרגתית אין בעיה?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בידדוד01/11/2007
לפני כחודש שיחקתי טניס כמו כל שבוע אבל יום אחרי התעוררתי עם כאבים פתאומיים בפרק כף היד.(הכאבים התחילו בפתאומיות שקמתי ולא אחרי שסיימתי לשחק אז יכול ליהיות שזה לא קשור לטניס)
מאז אני בכאב מתניד במקום הזה שפעם אחת כבר כמעט נעלם ואז חזר.הכאב נמצא בחיבור שבין כף היד ליד עצמה איפה שיש גולה כזאת ואני לא יכול לתת מנוחה כי כמעט כל דבר שאני עושה כולל ההקלדה הזאת עכשיו מפעיל לחץ על המקום.מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/11/2007ע"י אורתופד או רופא ספורט. צריך לשמוע בנחת את הסיפור, כולל הפעולות שנקטת לשיכוך הכאב, ולבדוק היטב. יתכן ומדובר בדלקת בגיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהדוד01/11/2007
שלום!
בן 46 עם כאבים במפשעה בצד שמאל המתגברים בפעילות גופנית (הליכה+ריצה) מזה מספר חודשים.
בדיקות גסטרו, אורולוגיה, US איברים ו-US רקמות רכות תקין. טיפול אנטיביוטי לא עזר. אין שום סימנים חיצוניים (בליטות וכו').
בדיקת כירורג העלתה חשש לבקע מפשעתי, אך האבחנה אינה סופית היות ולא מושש בודאות הבקע.
היות והאלטרנטיבה היחידה המוצעת כעת היא ניתוח בקע והיות והאבחנה אינה מדויקת אודה מאד על קבלת המלצה על המשך בירור ולרופא ספורט המתמחה בבעיות מפשעה לצורך יעוץ נוסף (הבנתי שהאפשרויות כאן רבות: בקעים שונים, בעיות שרירים, גידים וכו').
בתודה מראש,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "תסמונת ריבוי היועצים"
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/11/2007את המתאר בדיקות רבות ע"י תת-מומחים שונים - אך עדיין לא הגעת לרופא ספורט... אכן יש הרבה אפשרויות, כולל שבר מאמץ. אכן בקע הוא נפוץ, ואכן קשה לאבחנה. בהחלט יש לפנות לרופא ספורט העוסק גם ביעוצים קליניים. אתה מוזמן גם אלינו לירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברךקובי25/10/2007
עברתי ניתוח ארטוסקופיה בעקבות דלקת בגיד בברך שמאל אני אחרי חודש ושבוע מאז הניתוח אני לא מבין למה עדיין ישנם הכאבים ומתי אני אמור להחלים מזה...אציין שאני עושה פיזיוטרפיה באופן עצמאי.....?
בתודה קובי....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה
ד''ר נעמה קונסטנטיני26/10/2007המשך בתרגילים ושאל את הפיזיותרפיסט שלך. אי אפשר לענות על כך בפורום בלי לשמוע את הסיפור המלא ובדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה די דחופהדור23/10/2007
שלום,
שמי דור ולפני כשבוע נפלתי במדרגות ביתי, לאחר צילומי רנטגן ובדיקה אצל אורטופד נגלה שבר קטן בכף הרגל, קטן אך מונע מתפקוד תקין של הרגל. תמונת הרנטגן מיום המכה - http://img81.imageshack.us/my.php?image=legtr8.jpg
בתקופה זאת אני נמצא באימונים והכנות ליום סיירות - יום שדה המתקיים במכון ווינגייט ובו נבחנות יכולותיו הגופניות של המלש"ב(מועמד לשירות ביטחון בצה"ל) על מנת למיינו ליחידות מובחרות בצה"ל. יום השדה המדובר יתקיים כבעוד חודשיים ועל מנת שיעבור בתקינות עדיף להגיע לשם עם כושר גופני טוב.
לאחר ביקרות שנעשתה היום(שבוע לאחר המכה) אצל אותו האורטופד, נאמר לי כי עלי להפסיק את האימונים שלי(שלא נעשו בשבוע האחרון) לתקופה של כ-6-7 שבועות(משמע - כמעט חודשיים). כעט, מכיוון שאיני יכול לאמץ את רגלי בריצות לסוגיהן כפי שנהגתי לעשות לפני השבר איני יכול לפתח את כושרי הגופני.
האם כיימת דרך מוסיימת לפתח את הכושר הגופני שלי במהירות ויעילות ללא ריצות לסוגיהן או שימוש אחר המאמץ את כף רגלי?(יש לציין כי כעת לאחר שבוע של מנוחה, הכאבים עברו ואני יכול ללכת רגיל ולבצע פעולות כפי שיכולתי לפני הפציעה.
או לחלופין אשמח לדעת אם אוכל להקדים במעט את מועד חזרתי לאימונים.
אשמח אם תוכלו לעזור
בתודה מראש. דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר נעמה קונסטנטיני26/10/2007למרות שצרפת את הצילום - הבדיקה הגופנית חשובה מאוד גם. נפיחות, רגישות, פגיעה בגידים העוברים באיזור ותפקוד בכלל - מאוד עוזר לבודק..
הייתי ממליצה לדחות את יום הסיירות (יש כמה פעמים בשנה). אפשר לעשות קצת קרוס-טריינינג, אופניים או שחיה - אבל כדאי להגיע ליום הסיירות אחרי אימוני ריצה בכ"ז. הזהר מעודף המוטיבציה באימוניך - ואל תשכח שמנצחת שם יכולת העמידה והאופי שלך- ולא הכושר נטו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה התעמלות?סיגי21/10/2007
אני רוצה להיכנס לכושר ולהוריד 2-3 קילו. אני לא הולכת להירשם לחדר כושר ומה שאני יעשה זה הליכות, נסיעה על אופניים ותרגילים בבית (גמישות, שכיבות שמיכה וכאלה).
כמה פעמים בשבוע צריך לעשות כל אחד מהדברים שכתבתי ולכמה זמן כדי שזה יהיה מועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאט ובטוח
ד''ר גל דובנוב-רז24/10/2007יש כאן שני דברים נפרדים אבל שלמעשה הולכים יחד - כושר, וירידה במשקל. ספורטאי תחרותי רוצה כושר, אנשים מן הישוב לרוב רוצים הרזייה... אנו מעודדים את שניהם כי כל אחד הוא מרכיב חשוב ועצמאי בבריאות. על מנת שיהי היעיל - צריך להתמיד בפעילות המהנה לך. התחילי במספר פעמים בשבוע, כפי שלוח הזמנים מאפשר לך, בלי להלחץ. בצעי 10, 20 או 30 דקות פעילות, כתלות בכושר הבסיסי שאת מרגישה (למשל הליכה של 10 דקות אפילו לא תרגישי, אולם שחייה צופה זה סיפור אחר לחלוטין לרוב האנשים). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן או לא?מישהי18/10/2007
לפני כ בערך חודש הובחנה אצלי עקמת עמוד השדרה כפולה 30 מעלות גב עליון ו28 גב תחתון.
הלכתי לאורטופד והוא אמר לי שאני יצטרך חגורת בוסטון ל23 שעות ביום פלוס שחייה והרבה ספורט.
בנוסף הלכתי גם לכירופרקט שאמר לי שלדעתו אני לא יצטרך את החגורה ואם כן אז בטח שלא לא כל היום ואני יצטרך לעשות פילאטיס.
מה אני עושה? למי אני מקשיבה? האם להזמין את החגורה? מה היא בעצם החגורה הזאת? ולבערך לכמה שנים נשארים איתה?
אשמח אם תענו לי במהרה. הרבה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ריבוי העצות
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/10/2007היתרון שלהם הם שהם בדקו אותך וראו את הצילומים... סקוליוזיס ברגה כזו אכן מטופלת ע"י מומחי גב - אורתופדים או כירופרקטורים. נסי לקבל יעוץ נוסף ממרכז גדול העוסק בבריאות הגב - יש בכמה בתי חולים גדולים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח לתרגילים בביתאיריס17/10/2007
היי,
לפני כמה שבועות התחלתי לעשות תרגילים פשוטים בבית, למשל כפיפות בטן ושכיבות שמיכה.
עד עכשיו עשיתי את הכפיפות בטן על המיטה, אבל זה די מגעיל אותי ואני רוצה לקנות משטח שיהיה אפשר להתאמן עליו. מזרוני יוגה נראים לי דקים מדי, יש מזרן שמיועד לזה שאפשר לקנות או שאני צריכה לחפש משהו כמו מזרן ילדים שהיה פעם? אפשר גם לקבל הצעה איפה לקנות את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחנויות ציוד ספורט
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/10/2007יש כמה - אנרג'ים, בש-גל ועוד. כנסי לסניפים, השווי איכויות ומחירים - קני ותהני!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בגידאבי15/10/2007
שלום,
אני אצן תחרותי למרתונים. לפני כשנה התגלה לי קרע חלקי בגיד המחבר את הגלוטיאוס מקסימוס עם האמסטרינג, עשיתי פיזיוטרפיה כחודש, שיפר במעט, חזרתי לאימונים בצורה הדרגתית, ניסיתי תחליפים לאימוני הריצה (שחייה ואופניים), ולא מזמן, חזרתי לריצה בצורה הדרגתית, מרגיש מיחושים באיזור, האם זה טבעי? או שיש צורך בעוד מנוחה? השיטה שלי כרגע היא לרוץ ולהניח קרח לאחר הריצה. מה דעתכם? כיצד אני יכול להיפטר מהכאב הנ"ל? אני יודע שמנוחה תמיד עוזרת אך נחתי כבר כמעט שנה מהריצה ועדיין יש מיחושים באיזור.
תודה רבה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעתים אכן ממושך...
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/10/2007מכיוון שאתה אצן תחרותי - כדאי שתקבל יעוץ קליני מלא, ולא תשובה בת מספר שורות בפורום. כעקרון דלקות שכאלה יכולות לארוך גם שנתיים, ולעתים קרח אכן עוזר. חשוב מאוד לא להתאמן על הכאב, ואם חלילה מתגבר - לשוב לתקופת המנוחה היחסית שלך... אגב, לא ברור לי מהו ה"גיד" המדובר - אולם עקרונות התשובה עומדים בעינם. שוב - דרוש יעוץ קליני ובדיקה במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור במרפאהניר14/10/2007
האם ביקור במרפאה אורטוספורט מוכר ע"י קופת חולים? האם יש צורך בהפניית רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו לא קשורים אליהם ואיננו יודעים
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבוןחנה13/10/2007
בחוג לאירובי וחיזוק שריר שאני עושה לנערות בגיל ההתבגרות נתקלתי בשאלה שאני זקוקה לעזרה. אני מדברת הרבה עם הנערות על חשיבות התזונה בגיל הנ"ל, על הסידן, השתיה, הארוחות המסודרות והקבועות וכו'... יש לי נערה שאומרת שאין לה תאבון היא פשוט לא מרגישה רעב וכשהיא אוכלת היא מיד שבעה. היא רזה מאוד, מתחת למשקל הרצוי ויש לה כולסטרול גבוה, היא מטופלת אצל רופאת משפחה לגבי זה אבל איך אני אמורה להתייחס לזה? איזה עצות אני יכולה לתת לה כדי שהיא תאכל? ניסית לומר לה להכין מה שהיא אוהבת, לאכול כל שעתיים משהו קטן... וכו' אבל אני צריכה בשבילה עצות טובות יותר. תודה מראש, חנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרוש פרט מידע חשוב
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/10/2007ראשית - כל הכבוד על המעטפת הרחבה אשר את מעניקה לבנות. הלוואי וירבו כמוך.
פרט מעניין וחשוב - האם הכולסטרול הגבוה הוא משפחתי או רק אצלה? אן רק אצלה, זה אופיני לאנורקסיה. בעית משקל כזו מצריכה אכן בירור רפואי, וי=נראה כי המלצותייך הטובות אינן נקלטות...
אני מקווה כי הבירור אשר הרופאה ביצעה הוא מקיף וכולל מספר מחלות וכן גישוש לאפשרות אנורקסיה. יתכן וצריך להפנותה ליעוץ נוסף בכיוון זה, ונשמח לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה חשיבותה של ארוחה לאחר אימוןגיליה13/10/2007
אימון בעצימות בינונית עד נמוכה העוסק בעיקר בסיבולת שרירית, לעיתים כוח שריר אך מעט מאוד פעילות אירובית. אני שואלת שאלה זו כי האימון הוא בדרך כלל בשעות הערב המאוחרות כך שהארוחה היא בלילה- המפריעה לירידה במשקל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/10/2007לא הבנתי את סוג האימון - חדר כושר, עם מעט משקל והרבה חזרות? בכל אופן - מטרת הארוחה אחרי האימון היא להפסיק את קטבוליזם השריר ולגרות להפרשת אינסולין. הבעיה היא שהשומן והשריר מגיבים בצורה דומה, ובניית שריר לרוב מלווה באגירת שומן - כמו שירידה במשקל כוללת גם שומן וגם שריר. הדרך להתמודד עם כך הי אלשים לב כי הארוה אחרי האימון היא חלק מההכנסה הקלורית של שאר היממה ולא תוספת! מומלץ אם כך, ארוחה קלה בעלת אינדקס גליקמי גבוה יחסית, ועדיף הכולת גם חלבון. אפשר פרוסה עם גבינה לבנה רזה או קוטג', פרוסה עם טונה במים, וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת משקל ומסת שרירנופר13/10/2007
שלום אני בת 24 ואני משחקת כדורגל בקבוצת נשים. גובהי 1.68 ומשקלי נע בין 51 ל-52 ברצוני להעלות במסת שריר. מה עלי לאכול לפני אימון כדורגל על מנת להעלות במשקל ומה עלי לאכול לפני ואחרי אימון כוח כדי להעלות מסת שריר?(האם לקחת תוספי חלבון מאבקות לפני אימון או אחרי?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל תזונת הספורט בשאלה אחת?
ד''ר גל דובנוב-רז13/10/2007על המדף לידי מונח ספר בן 500 עמודים הכולל רק את עיקרי התורה...אכילה לפני האיון מטרה לספק אנרגיה לאימון בלבד, ואכיל האחריו מטרתה להגביר מעט את בניית השריר -אכן. עם זאת - חשוב לתכנן את התזונה נכון ע"פ כל היממה ולא רק האימונים, כולל התיחסות לכמויות האנרגיה, הפחמימות והחלבון. פני לדיאטנית המלווה ספורטאים והתייעצי עמה, לאור הרגלי האכילה שלך , מה ניתן לשפר עי אוכל "רגיל" ללא אבקות מיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)