מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת לימפה בראשמיה26/08/2011
שלום,
בני בן 4 חודשים.הוא נולד עם גולה קטנה מאחורי האוזן באזור הראש.בבית החולים אמרו שזה מבנה הגולגולת ושאין מה לדאוג.בגיל חודשיים רופאת ההתפתחות ראתה אותו ואמרה שזה בלוטת לימפה וש"זה בסדר".היום הוא בן 4 חודשים והגולה עדיין שם והיא יותר גדולה .אולי היא גדלה יחד עם הראש שלו ובגלל זה נדמה לי שהיא גדולה יותר.רופא ילדים אחר ראה אותו ואמר שיש לעקוב אבל אין מה לדאוג.האמת אני ממש מודאגת!לא ברור לי מה זה בלוטת לימפה שלא נעלמת?האם עלי לפנות למומחה?ואם כן מי הוא המומחה שמטפל בזה כי רופא הילדים שלו לא נותן ממש מענה.האם עלי לדאוג?
תודה רבה,
מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה בראש - תגובה
ד``ר דרור לוין26/08/2011מיה שלום!
הסביר ביותר שמדובר במצב שאינו בעיה רפואית אמיתית(כדוגמת בלוטת למפה תגובתית,או גידול שיפור של כלי דם -המנגיומה) ואכן כל הרופאים שבדקו את התינוק שלך צדקו.
אולם כדי לא "לפסס" אפשריות נוספות אני מצטרף לחלוטין לדעתך ולטעמי רצוי לבצע בירור מעט יותר מעמיק בכדי להבין מהוא אותו גוש.
המלצתי לבצע בדיקת אולטרסאונד של רקמות רכות לאיזור הגוש ועם תוצאות בדיקה זו לפנות לבדיקה ע"י המטאונקולוג ילדים.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות מוגדלות בצוואר ובדיקות דםקארל23/08/2011
הבן שלי בן שנה וחצי וכבר מספר חודשים שיש לו בלוטות בצוואר, נמסר לי כי מדובר בבלוטות לימפה וזה שכיח אבל כבר כמה חודשים וזה לא עובר. אמש ביצענו בדיקת דם ויצאו התוצאות הבאות:
HCT 38.8 %
RDW 16.2 %
MPV 6.4 fl
LYM% 68.3
LYMP.abs 9.8 K/µl
אני ממה שהבנתי שתי התוצאות האחרונות הן החשובות אבל הצגתי את כל הנתונים שיש בהם חריגה. בני הוא לרוב בריא וכאשר יש בעיות רפואיות הן בדר"כ משוייכות לצינון או שיניים וכו'. הצינון האחרון שלו היה לפני יותר משבועיים שלושה.הוא חיוני רץ ומשתולל ולא מראה סימני תשישות מעבר לנורמה.
הבלוטות הן בולטות בשני צידי הצוואר וזה מספר בלוטות בכל צד.
אני גם הבנתי שמספר הלימפוציטים האבסולוטי מקס' הוא 4.8,
האם יש מקום לדאגה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות מוגדלות בצוואר ובדיקות דם - תגובה
ד``ר דרור לוין24/08/2011קראל שלום!
הגדלת בלוטות למפה הינו ממצא שכיח בילדים במיוחד באיזור הצוואר.
נדמה לי מהתאור של המקרה של הבן שלך שמדובר בהגדלת בלוטות תגובתית לזיהומים פשוטים בדרכי הנשימה(צינון...)
כיוון שמדובר בממצא שקיים מספר חודשים רצוי מעט יותר לברר אותו ואני ממליץ על ביצוע בדיקת אולטרסאונד של הצוואר ולאחר מכן יעוץ ע"י המטולוג ילדים ממוחה.
לגבי ספירת הדם מאד קשה לי להתיחס כיוון שיש פה רק חלק מהתוצאות. אשמח להתיחס באופן מלא לאחר שתעביר את תוצאות ספירת הדם בשלמותה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרהאוה22/08/2011
שוב, תודה רבה על תשובותיך המהירות. אני אבהיר את שאלתי: אני אמא לילדה חולת סרטן ובתחילת הריון. האם לא מומלץ שאני אלך איתה לטיפולים? האם בבתי החולים נוהגים לפי נהלים מחמירים כדי להגן על הסביבה, ולכן אין לי על מה לדאוג? מה עלי לבדוק? אני חושבת שזה יהיה טיפשי לשאול אותם אם הם נוהגים לפי הנהלים. מה שאני רואה(ואני לא מבינה בזה הרבה)- זה כמין שקיות אינפוזיה סגורות, אך לא מכוסות בשקית אטומה לאור.(לראות את החומרים אפשר). האם יעזור אם אני אסתובב שם עם כפפות או שזה מיותר.(אני רואה שהאחיות נוגעות בשקיות עם כפפות, אך אני כלל לא נוגעת בהם). האם יש סכנה בהמצאות בחדר הטיפולים(חשיפה לאוויר,ריח), גם אם לא נוגעים בחומר?
כדאי לציין שאני לא נמצאת כל יום בבית החולים, אלא רק פעם בשבוע.
תודה מראש וישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה - תגובה
ד``ר דרור לוין22/08/2011אוה שלום!
המלצתי שתעדכני את הצוות המטפל בילדה שלך שאת בהריון.
הצוותים מכירים את הנהלים וינחו אותך לגבי מיגון (כמו כפפות),טיפול בהפרשות(פעמים רבות יש ריכוזים גבוהים בשתן) ובכלל לגבי התנהגות כללית.
ברור שעדיף שכלל לא תהיה שם בזמן הטיפולים אך לא תמיד זה אפשרי מבחינת הילדה שלך.
רפואה שלמה
בהצלחה
ד"ר דרור לוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון הימצאות בקרבת תרופות כימואוה20/08/2011
שלום וברכה,
רציתי לדעת אם אין סיכון כלשהו, לאשה בהריון(בכל שלב), להימצא בקירבת מטופלים אשר מקבלים טיפול כימתרפי(בזמן הטיפול או אחריו). האם יש לנקוט באמצעי זהירות כלשהם? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון הימצאות בקרבת תרופות כימו
ד``ר דרור לוין21/08/2011אוה שלום!
התשובה באופן כללי היא כן!
תרופות כימוטרפיות הם בעלות פוטנציאל לנזק לתאים מתחלקים בגופנו וברור שתאי העובר המתחלקים בקצב מהיר יכולים להיות רגישים לטיפול שכזה.
יש אמצאי בטיחות רבים שצריך לנקוט בהם.
לא ברור לי באיזה נסיבות את נחשפת לטיפול כימי ?
בכל מוסד רפואי יש נהלים ברורים כיצד להגן על כל אנשים העלולים להחשף לחומרים אילו!
בהצלחה
ד"ר דרור לוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהאביבה12/08/2011
שלום ד"ר!
לבני בן ה-4 יש יותר משנה וחצי בלוטות לימפה מוגדלות בצואר
הילד עבר את מחלת הנשיקה לפני שנה וחצי הרופאה טוענת שעקב זה
הבלטות צצו אבל הם עדין קיימות הם לא הולכות וגדלות הם נשארות באותו הגודל אבל שהילד מקורר הם גדלות קצת יותר.
עברנו כמה פעמים אולטרסאונד והבלוטות נצפו כשהן תקינות לגמרי השאלה שלי היא כזאת
אם צריך לעשות עוד בדיקות חוץ מבדיקות דם כלליות שהילד עושה כול כמה חודשים
תודה אני מאוד מודאגת לגבי זה אשמח לתשובה מהירה
תודה ושבת שלום!
ושכחתי לציין שיש גם שני בלוטות במפשעה קטנות מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין12/08/2011אביבה שלום
מאין לך מה שסיפרת כאן, לא נראה שיש לך מה שיש לך מה לדאוג. אין צורך בבדיקות נוספות. רק אם תהיה גדילה משמעותית וחריגה בגודל אחת או כמה מקשרי הלימפה הללו - יהיה תורך לבצע בדיקות נוספות.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של הבדיקה מה זה אומר?הודיה11/08/2011
LYMPHOCYTES % 47.50 % ( 15.00- 45.00) (.........)*
מה זה אומר ועם יש סיבה לדאגה? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של הבדיקה מה זה אומר? - תגובה
ד``ר דרור לוין11/08/2011נוי שלום אשמח להתיחס למקרה רפואי.
כלומר מי החולה ,בן כמה הוא?איזה מחלות יש לו? למה ביצעו את הבדיקה?
לקבל את כל תוצאות הבדיקה .
בצורה כזו תקבלו מענה רפואי יותר מקצועי ורציני!
רפואה שלמה
ד"ר דרור לוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קרישיותמיכל10/08/2011
שלום רב,
אני אמא בת 35 לשתי בנות. יש לי בעיה בקרישיות יתר, לכן אני מעולם לא
לקחתי גלולות ואני נוטלת מדללי דם.
האם יתכן שגם הבנות שלי סובלות מכך? מאיזה גיל ניתן לבצע בדיקת דם
לאיבחון קרישיות?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קרישיות - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין10/08/2011מיכל שלום
יש מגוון של מה שאת מכנה "בעיות קרישיות יתר". יש מספר גנים שמוטציה בהם יכולה להביא לקרישיות יתר ואז יש סיכוי מסויים (לא גבוה בד"כ) שבנותייך ירשו את הבעיה. לעומת זאת יש בעיות שאין להן שום קשר תורשתי.
כדאי להיוועץ ברופא המשפחה או בהמטולוג, ולבדוק.
בהצלחה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה בת 17תמרה31/07/2011
שלום,
האם נערה בת 17 וחצי (עוד חודשיים בת 18) יכולה להיות מטופלת
במחלקת ילדים? האם עלולים להעביר אותה למחלות מבוגרים ברגע שימלאו
לה 18?
תודה,
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה בת 17 - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין31/07/2011תמרה שלום
אם את מתכוונת לנערה שיש לה מחלה אונקולוגית או המטולוגית (הפנית את השאלה לפורום העוסק במחלות אלו) אז התשובה לשאלה הראשונה היא - כן, ולשניה - כמעט תמיד - לא. היא תמשיך באותה מחלקה בה הוחל בטיפול.
בריאות שלמה.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרהברה24/07/2011
האם ידוע לרפואה על תינוק שנולד עם סרטן? גידול סרטני?
הבן שלי נולד עם מלפורמציה ורידית, והרופאים לא בטוחים במאה אחוז אם זה זה או המנגיומה, בעקבות דברים שקראתי על זה ועוד הרבה מסביב שמעתי על אנשים שצמחה להם המנגיומה ואחרי זה התברר שזה היה אנגיו סרקומה.
רציתי לשאול האם יכול להיות כזה דבר אצל תינוק.
יש לציין שהוא עבר MRI עם חומר ניגוד אבל בגלל שזה הוזרק ליד הבעייתית, הוא לא אובחן במאה אחוז.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דרור לוין24/07/2011שלום רב!
התשובה הבסיסית לשאלה שלך היא- כן! באונקולוגיה ילדים ילדים אנו מכירים ומטפלים גם בגידולים ממאירים אשר החלו עוד בחיים העובריים.
לגבי השאלה שלך ביחס להמנגיומה מדובר בגידול שכיח יחסית בילדים ותינוקות ואילו אנגיוסרקומה היא תופעה נדירה בגילאים אילו.
עדין יתכנו מקרים נדירים של גידול בתינוק אשר נראה כהמנגיומה שפירה אך יתכן בתוכו מרכיב של אנגיוסרקומה.
ממליץ להתיעץ עם אונקולוג ילדים מומחה בתחום.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתוספת הבנה
שרהברה24/07/2011התינוק נולד לפני 5 חודשים.
ראו אותו רופא ילדים, רופא עור מומחה, רופא כירורג פלסטיקאי בילדים מומחה.
לפני הMRI ואחריו (וכן לאחר בדיקת US).
בתשובת הMRI שלצערי איננה איתי כעת, נכתב שכנראה זה מלפרומציה ורידית אך בגלל החומר ניגוד א"א לקבוע במאה אחוז שזה לא המנגיומה. כלומר החשש להמנגיומה קטן מאוד.
הבעיה שמציקה לי שהם טענו שאם זה מלפורמציה זה לא יקטן לבד, וזה כן התקטן בשני שליש!!! אני כבר מתחילה לחשוב שהם לא כ"כ מכירים מלפורמציות ורידיות וח"ו אולי זה גידול.
האם אני צריכה להעלות כזה חשש בביקור המעקב הבא?
(מתוכנן MRI למעקב לגיל 9 חודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתוספת הבנה - תגובה
ד``ר דרור לוין24/07/2011שוב שלום!
תהליך שזה אשר קטן ללא טיפול אינו מתאים/חשוד כתהליך ממאיר כמו אנגיוסרקומה.
רצוי מאד לדון על כל הנושא ועל כל החששות והדאגות שלך עם הרופא המטפל
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם טבוריענת10/07/2011
ד"ר גולדשטיין שלום
ראשית הרשה לי לציין שבתי מטופלת במרפאה שלך ושל ד"ר קורנס ושניכם מקצועיים ומקסימים!
קראתי את תשובותיך לגבי דם טבורי,ועדיין הייתי רוצה לשאול 2 שאלות ברשותך:
1.מכיוון שהטכנולוגיה הרפואית מתקדמת בצעדי ענק,האין זה כדאי לשמור דם טבורי בהנחה שעוד 10 שנים ידעו לנצלו באופן טוב הרבה יותר?
2. הבנתי שכן השתמשו בדם טבורי לריפוי מחלות מסויימות ולהצלת חיים (בודדים מאוד,אך היו מקרים כאלו).האם זה נכון?
אני שואלת כמובן מתוך לבטים רבים האם לשמור או לא דם טבורי, ואודה לך אם תאיר את עיני
שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טבורי - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין11/07/2011ענת בוקר טוב
1. כדאי או לא - זו שאלה שמעורב בה שיקול כלכלי וראיית הנולד. בשני התחומים, אני לא מתיימר להיות מומחה. מצד שני, זו בהחלט טענה ראויה - יתכן בהחלט שתשתפר מאד היכולת להשתמש בדם הזה לצרכים של רפואה רגנרטיבית - היכולת לרפא רקמות חולות או פצועות. כיום - זה ניסיוני.
2. נכון - יש רשימה שהולכת ומתארכת של מקרים בהם היה שימוש בדם הטבורי לטיפול עצמי.
הטענה שלי היא שלא מביאים את כל הנתונים בפני הצרכנים הפוטנציאלים ומשתמשים בפחד הגדול מסרטן, יש בשמירת הדם הטבורי יתרונות, כמו גם חסרונות.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני חבלה על הרגלייםיעל23/06/2011
שלום , אני בת 16 וחצי . בחודש האחרון שמתי לב שמופיעים לי על הרגליים סימני חבלות ללא סיבה , לאחר כשבוע אותם סימנים נעלמו אך צצו סימנים חדשים . כשאני נוגעת זה לא כואב אך זה ממש בולט וממשיך להתפתח ולהתפשט לעוד מקומות שונים באזור הרגל
הייתי רוצה לדעת ממה נובעת הבעייה
רציתי לדעת אם יש איזשהו קשר לזה שיש לי honeymoon cystitis ואני נושאת עימי הרפס גניטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני חבלה על הרגליים - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין23/06/2011שלום יעל
הבדיקה הכי חשובה להערכת בעיה זו היא בדיקה גופנית, שלא ניתן לבצעה באינטרנט. כך יוכל הרופא להעריך מה אופיים של אותם נגעים. לא נראים לי שיש קשר להמטולוגיה או לאונקולוגיה, אך בהחלט יש לגשת לרופא. גם הקשר לזיהום שהזכרת - לא ברור.
רפואה שלמה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה לילד בן 4 עם alltקרן21/06/2011
שלוםו
ברצוני להתייעץ האם לתת קרינה לילד בן 4, שסיים פרוטוקול טיפול והגיב טוב. אמור להכנס לתחזוקה בחודש הקרוב.
התחיל את המחלה עם 102000 תאים ואחרי יומיים ירדו ל 80000. הציעו לנו אופציות של קרינה או עוד סדרה של 4 it נוספים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לילד בן 4 עם allt - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין21/06/2011קרן שלום
ההחלטה קשה.
לילדים עם לאוקמיה לימפובלסטית חדה (ALL) של תאי T יש סיכוי טוב מאד להחלים, אבל זאת רק תודות לטיפול האגרסיבי והממושך.
חלק מהסכנות הינה כשלון הטיפול בשל העובדה שהכמותרפיה לא מגיעה אל המח. התאים הממאירים עלולים למצוא שם מפלט, ובבוא הזמן להתלקח שוב.
שתי דרכי ההתמודדות עם הבעיה - קרינה למוח או זריקות כמותרפיה לחלל השדרה (IT).
למעשה הציעו לכם להקרין או לא להקרין. ממילא מי שלא יקבל קרינה יקבל 4 זריקות IT במהלך טיפול האחזקה.
אם יוקרן , יקטן הסיכון להישנות הלאוקמיה. מאידך, זה עלול לפגוע בהתפתחות השכלית שלו.
למרות שהרפואה מתבססת על מדע, יש כאן בהחלט מקום לנטיית הלב של כל מטפל וכל הורה.
האם תשנו בשקט בידיעה שלא עשיתם הכל למנוע חזרה של המחלה(לא בטוח בכלל)? ומצד שני-האם תוכלו להשלים עם פגיעה קוגנטיבית (בכלל לא בטוח) מקרינה למוח?
אני הייתי מקרין... אני מכיר רופאים אחרים שלא...
ההחלטה הקשה - שלכם. מה שתחליטו - תדעו שצדקתם...
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הספירה המלאה לבקשתךמיה20/06/2011
מצרפת את הספירה שביקשת בנוסף לחריגות שציינתי. המון המון תודה!
Complete Blood Count
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
WBC K/uL 11.80 6 (....*....) 16
RBC M/uL 4.52 4 (...*.....) 5.2
HGB g/dL 12.9 11 (.....*...) 14
HCT % 37.8 34 (.....*...) 40
MCV fL 83.6 72 (........*) 84
MCH pg 28.5 25 (.......*.) 29
MCHC g/dL 34.1 32 (....*....) 36
PLT K/uL 364 150 (.....*...) 450
RDW-SD fL 37.4 39 *(.........) 46
RDW-CV % 12.4 11.6 (..*......) 14
PDW fL 13.5 9 (....*....) 17
MPV fL 11.2 7.8 (......*..) 12
P-LCR % 35.5
Differential
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
Neutrophils % % 20.1 40 *(.........) 80
Lymphocytes % % 68.9 20 (.........)* 40
Monocytes % % 6.4 2 (....*....) 10
Eosinophils % % 4.2 1 (.....*...) 6
Basophils % % 0.4 0 (...*.....) 1
Neutrophils K/uL 2.37 1.5 (*........) 8
Lymphocytes K/uL 8.13 6 (.....*...) 9
Monocytes K/uL 0.76 0.2 (.....*...) 1
Eosinophils K/uL 0.49 0.1 (...*.....) 1
Basophils K/uL 0.05 0.02 (..*......) 0.1
Immunology
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
Immunoglobulin A mg/dL ! בעבודה 20 *(.........) 100
Autoimmunity
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
Anti-tTG IgA EU/mL ! בעבודה Reference values
Negative < 20 EU/mL
B.L.: 20-25 EU/mL
Positive: >25 EU/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הספירה המלאה לבקשתך - תגובה
ד``ר דרור לוין20/06/2011שלום לאמא המודאגת!
ספירת הדם תקינה!
מספר הנוטרופילים המוחלט הינו 1500 כלומר -תקין.
אני ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד 3-4שבועות (כולל דפרנציאל) במידה ויש ירידה במספר הנוטרופילים(המוחלט) יתכן ואז יש מקום לשקול בירור נוסף.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגות בספירת דםמיה19/06/2011
שלום רב,
בתי בת שנה ו9 חודשים, הספירה שלה תקינה פרט לערכים הבאים:
ניוטרופילים 20 אחוז כאשר הטווח הוא בין 40-8- אחוז
לימפוציטים 69 אחוז כאשר הטווח הוא 20-40 אחוז
המספרים האבסולוטיים בנורמה. לילדה אין זיהום, הספירה בוצעה במקביל לבדיקת צליאק.
האם חריגה כזו מדאיגה? ואם כן מה עלינו לבדוק בנוסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגות בספירת דם - תגובה
ד``ר דרור לוין20/06/2011שלום!
בכדי להתיחס באופן מקצועי ומלא אני מבקש שתעבירי את כל תוצאות ספירת הדם.
יתכן ואין בעיה בכלל
ממתין לתוצאות
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרופילים נמוכיםטניה17/06/2011
הבת שלי בת שנה בספירת דם רגילה (לפי בקשה של טיפת חלב). מצאו שהנוטרופילים נמוכים 600.
הרופא ילדים חזר על הבדיקה ועדין יצא נמוך מאד -500.
לא הצלחתי להבין ממנו את ההסבר.
מה צריך לעשות ? עד כמה זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרופילים נמוכים - תגובה
ד``ר דרור לוין17/06/2011טניה שלום!
ממצא של נוטרופילים נמוכים הינו ממצא חוזר המוכר לנו מאד בעיקר בתינוקות וילדים קטנים.
חשוב מאד להחליט האם ספירת הנוטרופילים הנמוכה גורם לבעיה במערכת החיסון ולנטייה מוגברת לזיהומים/מחלות חום .
במידה וההמצא הוא ממצא מקרי בספירת הדם ואין בעיה של זיהומים אני ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים ואז לדון עם רופא הילדים על התיעצות עם המטולוג ילדים.
כמובן ובמידה ויש בעיתתשל זיהומים או ספירות נוספות נמוכות חשוב לבצע בירור מיקצועי ומעמיק.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)