מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחדל המטולוגיה תל - השומרrv06/12/2010
ין לי שום טענות לגבי הצוות של האחיות והרופאים שעושים את מלאכתם על הצד הטוב ביותר.
אך יש לי טענה חמורה כלפי מי שמנהל את המחלקה אשר מקצה 3 אחיות במשמרת לילה בין 23:00-7:00 על 24 חולים מאוד מורכבים וללא שום כוח עזר.
כיצד מגדירים את המחלקה לאחת הטובות ביותר בעולם יוצאים בפרסומים ללא צרכים אלמנטרים למטופלים.
דוגמא מתיעוד 05.12.2010 - עקב ירידה בספירות אימי חטפה דלקת ריאות חריפה, הבגדים שלה היו רטובים ובמשך 3 שעות לא היה כוח עזר להחליף לה בגדים (מחדל), ושוב אני חוזר האחיות עושות את מלאכתם ונלחמות סביב השעון.
אני במקרה מנהל חברת פרסום באינטרנט ומתכוון להפיץ את המחדל בכל הפורומים והאתרים בעולם אודות המחלקה.
אשמח לקבל מענה בנידון ומי הם האחראים לנושא.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחדל המטולוגיה תל - השומר - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין06/12/2010שלום רב
אין לי ספק בשני דברים - ראשית שאתה מאד כועס. ואני מבין אותך. אם אמא שלי היתה שם הייתי כועס לא פחות. הדבר השני - שאתה לא פועל בדרך הנכונה. כמו שקורה לעיתים לכולנו כשאנחנו זועמים. דבר עם האחות האחראית,עם המנהל, עם הרופא האחראי, עם האחראי לתלונות הציבור בבית החולים בו מדובר. מערכת הבריאות היא עניין מורכב, ולפעמים אנחנו "צרכני הבריאות הקטנים" נופלים בין כסאות גדולים...
מקווה שעניתי לך...
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירות דם לא תקינותנטלי אלימלך21/11/2010
שלום ד"ר גל
ביתי בת 4 חודשים החלה טיפולים ב SCSF במשך 3 שבועות עקב נוטרפניה קשה לאחר חום ממושך
ביום חמישי האחרון במשטח הדם היה 8% בלסטים בדם ביום 21/11/10 בוצע משטח נוסף וניצפו 4% בלסטים בנוסף מוגלובין 7
בוצע היום בדיקת מח עצם בפעם השניה והתוצאה הראשונה החלקית לא ניצפו תאים ( מח העצם נקי )
רציתי לדעת מב חוות הדעת שלך בנושא?
מה זה יכול להיות התוצאות הלא שיגרתיות ?
מה הטיפול נמתאים?
תודה על עזרתך
נטלי אלימלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירות דם לא תקינות - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין21/11/2010נטלי שלום
מאחר ובאופן עקיף אני מעורב במקרה של בתך, אני מעדיף שנדבר שלא דרך הפורום. אתקשר אלייך מחר.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה יואינג דחוףדודה17/11/2010
אחייני חולה בסרקומה יואינג.
סיים טיפול רביעי וגילו לאחר מכן שיש דליפה מהצינורית.
במהלך הניתוח להשתלת פורט חדש התנתקה הצינורית נדדה דרך הלב אל עורק הראה.
הצינורית נשלפה במהלך צינתור, והושתל פורט חדש אשר הצינורית בו אינה מתפרקת פורט זה יקר יותר.
כמה שאלות
למה לא ניתן להשתיל פורט כזה מההתחלה?
האם ניתן להעביר את הילד לבית חולים אחר להמשך טיפול?
הרי ידוע שבמחלה זו מקבלים טיפול אגרסיבי אולי פורט כזה לא התאים?
ביום שני הוא אמור לקבל טיפול חמישי האם יש אפשרות להספיק להעביר אותו לבית חולים אחר ושהוא יקבל את הטיפול בזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה יואינג דחוף - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין17/11/2010שלום אני
ראשית, אני מאחל לאחיין של החלמה מליאה, ומהלך נטול סיבוכים בהמשך.
אנסה לענות על השאלות מבלי לדעת את כל הפרטים (כמו תמיד, בתפקידי בפורום הזה).
אני לא מכיר שני סוגי צנטר מרכזי מסוג פורט. לרוב כירורגים מכירים את הסוגים השונים. ראוי לשאול כירורג. הסיבוך שתיארת מאד נדיר, ואני לא זוכר אירוע כזה במהלך השנים שאני המטו אונקולוג ילדים.
התשובה לשאלתך היא - כן. השאלה שלי היא - למה? אני מנחש שהכעס גרם לפגיעה באמון בין המשפחה והצוות המטפל. אם לא ניתן לשקם את מערכת היחסים המאד חשובה הזו (משפחתך והצוות המטפל עוד צריכים ללכת דרך ארוכה...), אזי אני מנחש שכל בית חולים אחר בארץ יעתר לבקשתכם ויקבל אותו. אבל מניסיון... זה לא טוב לעבור ממרכז רפואי אחד למשנהו... לוקח זמן לכל צוות לללמוד את כל הפרטים, ולעיתים זה זמן יקר.
לגבי השיקול בבחירת פורט - אני לא מכיר פורט שלא מתאים לכמותרפיה. בשביל זה פתחו את הצנטר הזה. למה הוא התפרק? אני לא יודע.
מאחר וישראל מדינה קטנה אני מניח שהוא יכול להגיע לכל מרכז רפואי עד יום שני. אין לי ספק שזו עלולה להיות טעות לעשות את בחפזה.
בהצלחה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דודה18/11/2010תודה רבה על היעוץ האוביקטיבי והמהיר
אני מתארת לעצמי שכך יהיה והם ימשיכו את הטיפול
הבעייה אינה במחלקה אלא לעניות דעתי ב טיפול הכירורגי שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין18/11/2010שיהיה בריא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שנראים כמו שטפי דםליאת בן דוד12/11/2010
שלום, לביתי בת החמש יש סימנים מהברך כלפי מטה של מכות יבשות או שזה שטפי גם אך הם בצבע ורוד סגול, ביום חמישי האחרון יש לה בגב התחתון עיגול שניראה כמו אגרוף שמורכב משישה עיגולים קטנים של הסימנים הללו ,לטענתה היא לא קיבלה מכה ולא הרביצו לה בגן
האם יש מקום לדאגה שזה לא מראה על מחלת הלוקמיה או מחלה אחרת?
אודה לתשובתכם המהירה
ליאת
נ.ב היא ילדה בריאה בד"כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שנראים כמו שטפי דם - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין14/11/2010ליאת שלום
כתמים כחולים או סגולים תחת הברך אופיינים מאד לילדי הגן. מצד שני באמת מוזר התיאור של הכתם בגב.
הסיכוי שמדובר בלאוקמיה הוא קלוש, אך ראוי שהכתמים יראו על ידי רופא הילדים שלך.
בהצלחה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה- טיפול אלטרנטיבי?ענת11/11/2010
שלום,
אחיין שלי בן ה3 חלה בלוקמיה שאובחנה לפני כמה ימים וכרגע הוא מאושפז בבית החולים שניידר בפ"ת, התחילו לו טיפול למשך שמונה ימים בסטרואידים -פרדניזון בכדורים ואתמול קיבל זריקה של כימותרפיה לגב.
השאלה שלי האם כדאי ואפשרי להתחיל טיפול אלטרנטיבי בנוסף לטיפול שהוא מקבל בבית החולים?
והאם ידוע לך על מטפל אלטרנטיבי שמתמחה באונקולוגיה באיזור פ"ת?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקמיה- טיפול אלטרנטיבי? - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין14/11/2010שלום ענת
קודם כל ראוי לאחל לאחיין בריאות שלימה. הסיכויים שלו מעולים, אך הדרך מאד קשה.
האם ניתן לשלב טיפול אלטרניטיבי בטיפול בלאוקמיה לימפובלסטית? נחלק את התשובה לשניים:
כטיפול אונקולוגי - כלומר מרפא לאוקמיה. קשה לי להאמין שיש מרפא אלטרניטיבי רציני שיצליח לשכנע אותי שבתוך כל הטיפול המאד אינטנסיבי הזה יש מקום גם לטיפול אלטרנטיבי. מה גם שבמקרה הזה הטיפול ה"רגיל" יעיל מאד.
אם את מדברת על נסיון לעזור בשליטה בהקאות, בחילות, כאבים, וכדומה - כאן יתכן שאפשר לעזור.
כמובן שכל דבר שינתן לאחיין שלך צריך להיות בתיאום עם הרופאים משניידר.
בהצלחה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת, קראי בבקשה את תשובתי לרונה
יורם גני03/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהיפה10/11/2010
דר גל שלום
בני בן השלוש סובל כ- 7 חודשים מבלוטות לימפה מוגדלות בצואר לאחר מחלת הנשיקה הרופא שלו לא מודאגת עשינו אלוטרסאונד פעמיים ובכול היה תקין לפני כחודש יצא עוד בלוטה ליד הבלוטה הגדולה אבל היא לא רגישה ולא זזה היא קטנה בהרבה מהראשונה
השאלה שלי עם צריך עוד פעם לעשות אולטרסאונד ואם לדעתך זה משהו מסוכן
אני מצינת שכול חודש הילד נבדק אצל רופאת הילדים שלו והיה ראתה את הבלוטה והיא לא דואגת בכלל.
אני כבר ממש חרדה אנא תענה לי דחוף תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין10/11/2010יפה בוקר טוב
לא לדאוג!
לי יש רושם שאת מצויה במעקב מצויין אצל הרופאה שלך.
הגדלה של קשרי לימפה (בטעות קוראים להן בלוטות) היא דבר מאד שכיח בילדים קטנים. אם היתה לו מחלת הנשיקה, אז בוודאי שאין מה להתפלא.
רק קשרים גדולים במיוחד, קשים למגע, ובמקומות לא שגרתיים, מצריכים התייחסות שונה.
נראה לי שבידקה גופנית פעם בחודש זה מספיק ואין צורך באולטרא סאונד נוסף.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות לימפה
יפה10/11/2010דר גל שלום
אני רוצה להודות לך על ההיתיחסות המהירה הרגעת אותי
תודה רבה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירות דם לא תקינה.שלומי07/11/2010
בתי בת החמש עברה בדיקת ספירת דם בספירה ראשונה שבוצעה wbc10.7 plt ,eosinophils abs dif 0.7.-ארבעים ושמונה.נאמר לנו שבסבירות גבוהה מדובר בטעות מעבדה, ןביקשו מאיתנו לבצע ספירה חוזרת בוצע משטח ידני ואלו התוצאות שהתקבלו בשנית לאחר ארבע ימים מהבדיקה הראשונה.
WBC - 18.2
PLT - 437
METAMYELOCYTES%DIF 1%
LYMPHOCYTES%DIF 25.1
NEUTROPHILS ABS DIF 10,9
EOSINOPHILS ABS DIF 1,1
לציין הזעות לילה מוגברות הופננו בדחיפות להמטולגית ילדים על מה הממצאים מלמדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירות דם לא תקינה. - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין07/11/2010שלומי שלום
לא הבנתי.
ראשית לא הבנתי למה עשו בדיקת דם? בגלל הזעות הלילה? סיבה אחרת?
שנית-ספירת הדם שהבאת לא נרשמה בצורה מספיק ברורה. רצוי לציין את ספירת התאים לפי אחוזים או לפי מספר מוחלט (ABS), אבל לא לערבב בין שני סוגי ספירות אלו.
חזור אלי עם ספירת מובנת יותר.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה וגם...אמא מודאגת06/11/2010
תודה ראשית על תשובתך.
שנית, אין לימפאדנופתיה צוארית ואין אודם בלוע.
מצד אחד אמרת שלאוקמיה עלולה להתחפש למחלות קלות ומצד שני הרגעת ואמרת שאין זה נראה כמו לאוקמיה.
אז אני אאמץ את המלצתך וארגע מעט...
שאלותיי:
1. האם יש מקום לבצע כרגע בדיקות נוספות?
2. האם בספירה רגילה במוקד ערב מבצעים אוטומטית (באותו ערב או למחרת נניח) מיקרוסקופיה של הדם או רק בקיומו של ממצא המכוון למשהו לא תקין?
3. האם המצב נשמע כמו מונונוקלאוזיס?....
תודה שוב.
נ.ב. הערה צדדית קטנה, לבן הקטן שלי קוראים גם גל....
אשמח לתשובותיך ותודה רבה רבה.
אמא (חצי) מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה וגם... - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין06/11/2010אמא של גל...
"לימפאדנופטיה" כותבת מי שלא רק אמא. וגם הרעיון של משטח דם (מיקרוסקופ כתבת) גם הוא - בדיוק מה שכדאי לעשות. את רופאה או אולי אחות? כך זה נשמע.
זה עוד יותר מסביר את הלחץ...
והתשובות -
1. אם עדיין יש חום, הכיב בלוע לא נעלם - הייתי מבצע משטח דם (ראי תשובה לשאלה 2) ואולי גם בודק LDH, חומצה אורית, ותפקודי כבד בדם.
2. אני לא בטוח. יש מעבדות בחלק מקופות החולים, שתמיד מבצעים משטח בלי קשר לממצאים. בבית החולים, למשל, זה לא כך.
3. לא כל כך. אין לימפאדנופטיה. אין ממש תפליט לבן בלוע נכון? וככל הנראה אין הגדלה של טחול או כבד. משטח דם, יכול לעזור - אם יראו בו לימפוציטים אטיפים - אופייני ל-IMN.
אבל שוב - ספירת הדם היא המדד הרגיש יותר ללאוקמיה - היא במקרה הזה - תקינה כמעט לגמרי (אנמיה ומונוציטוזיס כבר אמרנו). אז להמשיך להיות רגועים.
גל (הרופא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם??אמא מודאגת06/11/2010
שלום רב. אני כל כך מודאגת שאני פשוט אספר וזהו:
בני בן שנה ו - 11 חודשים. ילדון דינאמי מאוד.
בשבת שעברה לפנות בוקר (בדיוק לפני שבוע) העלה חום גבוה. ללא נזלת, שיעול או כל תסמין אחר. חשבתי שזו מחלה ויראלית למרות שהוא לא חולה כמעט בכלל. למחרת אובחנה אוטיטיס מדיה וניתן מוקסיפן שלא הועיל, למחרת רופא אאג החליף לאוגמנטין - שוב ללא שיפור. החום המשיך לעלות כפעמיים ביום ובעיקר בערב. במהלך היום הילדון פעיל כרגיל למעט בדקות שיש חום ואז מתיישב.
ביממה החמישית לקחנו שוב לרופא הילדים שאמר שכדאי להמתין עוד יממה ואז לראות מה קורה ולבצע ספירה. למחרת הכל היה בסדר, החום לא עלה כלל. לאחר 36 שעות מהביקור אצל הרופא החום שוב עלה מיידית ל - 40 כמו שהיה בשאר ימי החום שלפני ההפוגה. אני חשבתי שהסאגה נגמרה לאור 36 שעות הפוגה ואז לפתע שוב 40 מעלות.
עשינו ספירה והרי הנתונים:
WBC - 15.5
המוגלובין 11.5
RBC 4.74
המטוקריט 35.2
מונוציטים 18%
לימפוציטים 36%
נויטרופילים 43%
טסיות 351
MPV 7.8
נמצא כיב על שקד שמאל. והרי בתחילת השבוע חשבו כי מדובר בדלקת אוזן תיכונה וקראתי שלוקמיה עלולה להדגים כיבים בפה ובאוזן..אני בחרדה.
הרופא אמר שמדובר כנראה במונונוקלאוזיס
מומחה למחלות זיהומיות באחד הפורומים אמר שזה לא נראה ככה..אני מבולבלת.
מה שמפחיד אותי נורא ומדיר שינה מעיניי זו לוקמיה....
האם בספירה שכזו ניתן היה לראות אם משהו לא היה תקין?
האם יש בעיה בספירה הנ"ל שמכוון ללוקמיה שלא נדע?
מה כדאי לעשות?
תודה תודה.
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם?? - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין06/11/2010שלום לך
ממש לא נראה לי שאת צריכה להדיר מעצמך אפילו דקה אחת של שינה. לאוקמיה זה לא.
נראה שלילדך יש מחלה ויראלית (נגיפית בעברית) שככל הנראה מסתמנת בחום גבוה, אודם של עור התוף (כך אני משער שאבחנו דלקת אוזן תיכונה), ונגע מכוייב על שקד. מבחינה מעבדתית אני מזהה מונוציטוזיס - עליה קלה במספר המונוציטים ואנמיה קלה - ממצא די שכיח במחלות קלות כגון זו.
במילים אחרות - וירוס.
הכל בעירבון מוגבל -ראשית, כי זו טיבה של הרפואה, אנחנו מסיקים מסקנות לפי ההגיון, ולכן, לא תמיד צודקים. שנית - לא כל העובדות ידועות לי - יש הגדלה של קשרי לימפה? יש אודם בלוע? ועוד-ועוד... לאוקמיה ומחלות מפחידות אחרות "מתחפשות" פעמים רבות למחלות קלות. רופא טוב, ונראה לי ששלכם הוא כזה - ידע להבחין בין עיקר וטפל.
שבוע טוב
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירובלסטומהיפתח03/11/2010
ד"ר גל שלום
לילדתי בגיל 4 נתגלה לפני כחדשיים גידול מפושט, נוירובלסטומה על האדרנל ברמה 4 והיא בטיפול כימותרפי 5 מתוך 8.
בשלב הבא היא אמורה לעבור ניתוח להורדת הגידול.
אשמח לשמוע על האופציות השונות לבצע הניתוח מבלי לכרות את הכיליה? האם ניתן? והיכן?
במקביל, האם אתה מקבל מבוטחי הכללית ליעוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירובלסטומה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין04/11/2010יפתח בוקר טוב
לרוב הגידול על הבלוטה שמעל הכליה, ולכן אין צורך בכריתת הכליה עצמה.לפעמים כלי הדם של הכליה "עטופים" בגידול, ואז יש סכנה שהכליה תנזק מהניתוח, או שהמנתח כבר מראש יאמר שהכליה בסכנה.
כל המחלקות ההמטו אוקנולוגיות בישראל נתמכות גם ע"י מחלקות כירורגית ילדים מנוסות, שניתוחי כריתת נוירובלסטומה מבוצעים בהן.
לגבי שאלתך - התשובה היא כן 035343348
שתהיה בריאה ומהר!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלותתה03/11/2010
שלום רב,
לבני בן השנה וחצי נמצאו (אתמול באולטראסאונד בביה"ח) בלוטות לימפה מוגדלות בבטן. הוא סובל מכאבי בטן קשים כבר 4 ימים, הקאות (של מים שהוא שותה,אם לא נותנים לו אותם בכמות מאוד קטנה) וחוסר תאבון. אמרו לי בביה"ח שזהו וירוס. מה שהם לא יודעים בביה"ח שלפני כ- 3 שבועות לבני היו כאבי בטן בלילות במשך כ- 10 ימים (הוא היה מתעורר בערך בשעה אחת בלילה עד שלוש היה ער ומתפתל מכאבים. בזמנו רופא הילדים שלו טען כי זה בגלל דלקת אוזניים שיש לו). האם יש צורך בבדיקות נוספות בעקבות כאבי הבטן של לפני כ-3 שבועות (לי נראה שזה מאותה סיבה וזה לא היה קשור לדלקת האוזניים).
תודה רבה מראה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין03/11/2010תה שלום
מאחר ואני מניח שלרופא שעשה את בדיקת האולטראסאונד יש נסיון להבחין בין קשרי לימפה מוגדלים באופן מדאיג, לאלו שגדלו רק בגלל זיהום ויראלי קל של הבטן, אני חושב שאין צורך לדאוג.
בעונה הזו יש לא מעט ילדים עם וירוס של בטן. כמובן שמצד שני צריך להתייחס לעניין בכובד ראש ולהבין אם מדובר בכאב בטן חריג, שמצריך בירור רחב יותר.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדימומהשרונה27/10/2010
שלום,
בתי עברה כריתת גידול אפנדימומה לפני כ 3 שנים, בהיותה בת 10.
היכן ניתן לקרוא מאמרים מקצועיים על אפנדימומה?
בתודה, שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדימומה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין28/10/2010שרונה בוקר טוב
תלוי כמה מקצועית את רוצה להיות...
מאד ממליץ לכתוב בגוגל - Ependymoma emedicine. אתר שכמעט ולא מאכזב. יכול להיות שיהיה מקצועי "מדי" וקשה להבנה.
אז אפשר לקרוא בוויקיפדיה.
אם יש את הכישורים להבין מאמרים ממש מקצועיים, אז חפשי אתר של Pubmed, ששם מרוכזים כל המאמרים המקצועיים בכל הנושאים ברפואה.
שם כדאי להכנס ל-LIMITS ולכתוב ב- ARTICLE TYPE, שאת מעוניינת ב- REVIEW. ואז כתבי EPENDYMOMA. זה יביא אותך לתקציר של מאמר. או אז, עלייך לחפש את המאמר בעיתון רפואי שקרוב לוודאי תוכלי למצוא רק באחת מהספריות הרפואיות בבתי החולים או באוניברסיטאות השונות. בקיצור,,, די מורכב.
לכי על EMEDICINE.
בהצלחה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפנדימומה
שרונה28/10/2010תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בד. דם ERYTHROPOIETIN 11.8מוטי26/10/2010
נערכה לי בדיקת דם הנ"ל לבקשת הומוטולוג(בין 66)
מה זה אומר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בד. דם ERYTHROPOIETIN 11.8 - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין26/10/2010מוטי שלום
אם הבנתי נכון אתה בן 66.מאחר ואני רופא ילדים, זה קצת מעבר לתחום הגילאים בו אני מטפל.
אבל בכל זאת- למה נערכה בידקה של אריתרופוייטין? לרוב מבוצעת בשל רמת המוגלובין גבוהה. האם כך היה?
אם אכן יש לך ה"ג חריג וזו רמת האריתרופייטין, זה מרמז שהגורם לה"ג הגבוה, הוא פעילות יתר של מח העצם, ויש לברר את העניין.
בהצלחה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיהעדי24/10/2010
בני בן ה-3 חלה לפני 10 חדשים בלוקמיה. סיימנו את השלב הקשה והארוך של הטיפולים לפני חדשיים כרגע הוא מטופל בכדורים בלבד. לפני שבוע וחצי הוא לא הרגיש טוב והספירות ירדו החליטו להפסיק את הכדורים הכימותרפיים עד שהספירות יעלו. היום הייתי בביקורת והספירות עדין נמוכות אפילו יותר ממה שהיה:כדוריות לבנות 1000 טרומבוציטים 37000 ניוטרופילים 0.43 מעבר לכך הילד חסר תיאבון וירד 1200 ממשקלו. הרופאים לא ניראים מודאגים ורק ביקשו שאני אביא אותו לספירה נוספת בעוד יומיים. שאלותיי: האם יש סיבה לדאגה? למה הספירות לא עולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקמיה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין24/10/2010עדי לילה טוב
זה קורה לא פעם. במהלך טיפול האחזקה ב-ALL ההמטו אונקולוגים נתקלים לפעמים שמחלה ויראלית קלה מערערת את ספירות הדם. לעיתים זה לוקח שבועות עד שמסתדר. למה? לא תמיד אנחנו יודעים. האם זה באמת רק בגלל הוירוס? לא ברור? חוץ לעקוב מקרוב, להתמלא בסבלנות וכמובן- בביטחון שהכל יהיה בסדר, אין הרבה מה לעשות.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה בולטות במשך חצי שנהקרן24/10/2010
היי
לבני בן ה3.5 יש בלוטות לימפה באיזור הצוואר כבר הרבה זמן הגודל יורד ועולה מידי פעם ,הוא סובל כרגע מהצטננות כמו כן יש לו שקדים נפוחים יותר משנה האם יש קשר
הוא אלרגי לביצים האם יש קשר בין הפריחה כאשר נחסף לזה לבין בלוטות הלימפה בצוואר
יש לציין שהיתי אצל רופא לפי 5 חודשים והוא הסביר לי שלוקח לזה המון זמן לרדת אך אני שמה לב שבלוטה אחת עדיין בולטת אך ירדה ובלוטה אחרת חדשה לגמרי נפוחה
אודה לתשובתך
אמא מודאגת
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה בולטות במשך חצי שנה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין03/01/2011קרן שלום
הגדלה של קשרי לימפה, במיוחד בצוואר, מאד שכיחה בפעוטות.
יש קשר ברור להצטננות, אבל לא לאלרגיה.
נכון, צודק הרופא שאמר שקשרי הלימפה תופחים לאחר הצטננויות או דלקות גרון שונות, אבל מצטמקים לאט מאד.
סבלנות...
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)