מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף משרה בהריון- עובדת שעתיתגלית05/11/2008
אני עובדת שעתית כמרפאה בעיסוק במשך שנה במכון להתפתחות הילד בהיקף של 14 ש"ש (התשלום הינו שכר שעתי מלא עבור ביצוע בפועל וחצי מהשכר במקרה של ביטול הטיפול מצד המטופל).וכעת אני בחודש השישי להריון. המכון עומד להיסגר בעוד מספר חודשים מסיבות שונות- ביניהן הפחתה בכמות המטופלים. בשלב זה הוחלט כי בתקופה שעד לסגירת המכון לא ישלמו לי כלל עבור שעות ריקות שנוצרו במערכת (בהן לא שיבצו טיפולים חדשים) במהלך יום העבודה. יש לציין כי במקביל עובדות במקום מרפאות בעיסוק נוספות המועסקות בתקן של משרה ועל אף שגם מערכת הטיפולים שלהן די ריקה לא הורדו מספר שעות העבודה שלהן וממשיכים לשלם להן את אותו השכר כאילו המערכת שלהן מלאה. שאלתי היא: האם כיוון שאני עובדת שעתית ניתן לצמצם את היקף המשרה שלי כשאני כעת בחודש השישי להריון? יש לציין שהדבר ייפגע כמובן באופן משמעותי בתשלום ל "חופשת הלידה" . אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים בהריון
עו``ד ליאת שטיין09/11/2008גלית שלום,
על פניו מדובר בהרעת תנאים, כאשר הרעה זו הינה אסורה בכל הנוגע לעובדת בהריון (מה גם שהשלכתה היא אכן גם על דמי הלידה).
מומלץ ביותר לשלוח למעסיק מכתב התראה ערוך בידי עו"ד על מנת שישיב את המצב לקדמותו לאלתר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה מלאיםאחת05/11/2008
היי אני 3 חודשים אחרי לידה עבדתי 10 חודשים באותו מקום עבודה לפני שילדתי ועוד 4 במקום אחר מה שכן חודשיים אחריי שהתחלתי לעבוד במקום העבודה האחרו בתחילת ההריון חודש 2 לא יכולתי לעבוד מסיבות רפואיות וככה יצא שגם לא קיבלתי תלוש על אותו חודש ככה שיש לי ביד 9 תלושים אך ברצף של 10 חודשים ראיתי שקיבלתי מדמי לידה חלקי רציתי לדעת אם אני זכאית לדמי לידה מרביים ואם כן מה עושים?ן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2008שלום לך,
עלייך לנבור בחוק הביטוח הלאומי ולבדוק האם הצדק עימך או עם המוסד.
בנוסף, באפשרותך לפנות לייעוץ / טיפול משפטי על מנת לבחון זכאותך ולהתמודד עם החלטת המוסד לביטוח לאומי, בתנאי שאת אכן זכאית לדמי לידה מלאים (יש לבחון נסיבותייך הספציפיות).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהעמית04/11/2008
אני מעוניינת לדעת מה נחשב התפטרות לצורך גידול הילד (מהי התקופה שיש לשבת בבית לאחר ההתפטרות) וכמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק על כוונתי להתפטר אני עובדת במקום העבודה מזה 6 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין05/11/2008עמית שלום,
בחוק לא נקבעה תקופה ספציפית בה עלייך להישאר בבית לאחר התפטרות זו, ובמרים מסויימים אף ניתן לעבוד במקום אחר בתנאי שיש שוני מהותי בתנאים המקל עלייך את הגידול בילד.
עלייך להודיע למעסיק חודש מראש, אלא אם הוסכם אחרת ביניכם בחוזה העבודה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה לאחר לידהיפית04/11/2008
האם התפטרות לצורך טיפול בילד לאחר חופשת לידה מזכה אותי בדמי אבטלה או שלהיפך, שהרי לשכת התעסוקה יכולה לשלול את זכאותי שהרי אמצא כ"סרבנית" שהרי אינני מובטלת שמחפשת עבודה, אלא אמא שרוצה לטפל בילד שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין05/11/2008יפית שלום,
התפטרות זו עשויה להקים זכאות לדמי אבטלה, אולם בתום 90 הימי המתנה.
באם תשלחי בתקופה זו לעבודות מסויימות, ותסרבי, הרי שככל מובטל אחר- תחשבי כסרבנית, ותישלל זכאותך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריוןדנה04/11/2008
שלום רציתי בבקשה לדעת אני בשמירת הריון מזה 3 חודשים נותר לי להיות בשמירת הריון עד הלידה עוד כ-4 חודשים האם מקום העבודה יכול לפטר אותי בזמן שמירת הריון ? כי הם ממש לא אוהבים את הרעיון שאני בשמירה עד הלידה יש לי ביטוח מנהלים נאמר לי כי כשאחזור לעבוד ישולם לי הביטוח מנהלים רטרו עבור כל התקופה בה נעדרתי לרגל שמירת הריון וחופשת לידה האם ככה אמור להיות? ושאלה אחרונה האם בחגים ההיתי צריכה לקבל תווי חג שחולקו כמו כל יתר העובדים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו"ד אסף אוסלקה04/11/2008כיוון שגם בתקופ שמירת ההריון שלך אין נתק ביחסי עובד מעביד , ובהנחה שאת עובדת מעל חצי שנה אצל המעביד, את זכאית להגנה ולא ניתן לפטר אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה צריכה תשובה דחוףגליב04/11/2008
אני בחופשת לידה ללא תשלום כבר 3 חודשיים אני רציתי לדעת ככה: אני רציתי שהמנהל שלי יפטר אותי כדי לחתום בלישכה ולקבל כסף הוא מוכן לעשות את זה אבל אמר שצריך לקבל אישור בכדי לפטר אותי ממשרד הפנים ושזה פרוצדורה בערך חודש וחצי אבל נתן לי הצאה שאני יתפטר ויקבל את הפיצועיים ממילא , ויביא לי מיכתב שהתפטרתי לפני 3 חודשיים מסוף חופשת הלידה שלי ואני במילא יוכל לקבל כסף ולחתום בלישכה כי בעצם מי שמיטפטרת יכולה רק אחרי 3 חודשיים לחתום ולקבל כסף. העם זה משתלם לי ? העם אני מפסידה כסף מהפיצועיים ?עם כן כמה בערך? בבקשה תשובה מורחבת שאני יבין אני צריכה לתת לו תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
גליב09/11/2008?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ניתנה
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008גליב שלום,
אינני מבינה מדוע את ממתינה לתשובה, היות וכבר השבתי לך באריכות על תשובה זו.
ראי קישור לדיון:
http://www.beok.co.il/LongItemForum.aspx?frstrec=257597
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוץ בשכר בתקופת ההריוןשרון04/11/2008
מנהלי להחליט ליעל את החברה לקצץ בשכר העובדים. האם העובדה שאני נמצאת בהריון יכולה להגן עלי מפני הפחתה בשכרי? (טרם עדכנתי אותו על ההריון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בשכר
עו"ד אסף אוסלקה04/11/2008קיימת הגנה בחוק הקובעת כי למעביד אסור לעשות כל שינוי בתנאי העסקתך בתקופת ההגנה ( מה הוותק שלך). כיוון שהמעביד שלך לא יודע על הריונך אני ממליץ לך להודיע לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיון עבודהרונית04/11/2008
שלום, ברצוני לברר האם מותר למעסיק על פי חוק לשאול בעת ראיון העבודה לגבי תוכניות העובדת להכנס להריון בעתיד.. ואם יש סעיף בחוק העוסק בזה- האם ניתן לקבל הפנייה אליו (או ציטוט שלו)? אשמח לתשובתכם, רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיון עבודה
עו"ד אסף אוסלקה04/11/2008חוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע כי למעביד אסור להפלות עובדת בקבלה לעבודה עקב הריונה או לשם המקרה רצונה להיות הורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטורין לאחר שמירה הריון ולימרינה02/11/2008
שלום רב! היתי רוצה לדעת, נכון להיום אני בחופשת מחלה עכב כאבים בהיריון אני רוצה לבקש מהרופא נשים שישלח אותי לשמירת הריון נישארו לי 7 חודשים עד הלידה האם אחרי 3 חודשים לאחר לידה אני לא חוזרת לעבוד ישלמו לי פיצויים אני עובד ברצף באותו מקום 4.5 שנים בתודה מראש על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים
עו"ד אסף אוסלקה04/11/2008אם את מתפטרת לצורך טיפול בילד בתקופה הקובעת אזי את זכאית לפיצויים. חישוב הוותק הינו עד מועד ההתפטרות.אם את מתפטרת לצורך עבודה אחרת את לא זכאית לפיצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהרותם01/11/2008
שלום , ילדתי ב-17 ליולי ולפי ספירת 14 שבועות הייתי אמורה לחזור לעבודה ב-19 לאוקטובר 2008. אבל הארכתי בחודש ואני אמורה לחזור ב-16 לנובמבר. שאלותיי: - האם אני יכולה להודיע על התפטרות ולהיות זכאית לקבל פיצויים ? כי קראתי שרשום שאני צריכה לעבוד 24 חודשיים רצוף ..אני למעשה עובדת במקום זה 5 וחצי שנים אבל יצאתי לחופשת לידה לפני כשנתיים ו-4 חודשים, וחזרתי לעבודה ב-5 לנובמבר 2006 עד הלידה הנוכחית. - האם אני צריכה להודיע להם 30 יום מראש כפי שרשום לי בחוזה ? - עד מתי אני צריכה להודיע להם שברצוני להתפטר כדי לקבל את הפיצויים (7 או 9 חודשים לאחר הלידה ?) תודה רבה על כל העזרה מראש !!
עו``ד ליאת שטיין02/11/2008רותם שלום,
אישה לאחר לידה רשאית להתפטר מעבודתה לצורך טיפול בילד, ולהיות זכאית לפיצויי פיטוריה, בתנאי שמלאה לה שנת עבודה אחת לפחות. ההתפטרות צריכה שתהא עד מקסימום 9 חודשים מיום הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסור פיטורין לאחר חופשת לידה לעצמאענבל31/10/2008
שלום, אני עובדת עם חשבוניות בבית ספר. אני עובדת שם 19 שעות בשבוע, עם מערכת שהם קובעים וציוד שלהם. האם כיוון שאני עצמאית הם יכולים לא לאפשר לי לחזור לעבודה בתום חופשת הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרילאנסרית או עובדת?
עו``ד ליאת שטיין02/11/2008ענבל שלום,
השאלה המהותית העומדת בבסיס התשובה לשאלתך הינה האם מהות היחסים הינם של עובד-מעביד (עובד שכיר) או דווקא של ספק - מזמין (פרילאנסר).
באם במהות את עובדת, הרי שחובה לקבלת חזרה, אולם באם במהות את פרילאנסרית, הרי שלא חלה עליהם כל חובה כלפייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהשירה30/10/2008
שלום. ילדתי לפני 8 חודשים ויצאתי לשמירת הריון וחופשת לידה אח"כ ממקום עבודתי. כשבוע לפני חזרתי המתוכננת הודיעו לי על העברתי ממקומי הקבוע למקום אחר בעיר אחרת ובתפקיד דומה אך שכולל עבודות נוספות. מעבר להרעת התנאים , אותה המחליפה שהביאו על מנת שאוכל לצאת לשמירת הריון ולחופשת הלידה ,נשארת במקומי !!! ברצוני לציין כי היו מרוצים ממני מאוד ונאמר לי שהשיקולים הם פנימיים של המערכת ולא מקצועיים. ניסיתי את המקום החדש אך הוא גרוע ואיני מוכנה לעבוד שם. מה לעשות ??? אודה לתשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו``ד ליאת שטיין02/11/2008שירה שלום,
עקרונית מדובר בהרעת תנאים.
לא ברורים לי המועדים של שובך לעבודה, אולם לתשומת ליבך - לא ניתן להעבירך ולפגוע בך מהלך 60 הימים שמיום שובך לעבודה.
באם חלפו ימים אלו, הרי שבאפשרותך להתפטר בדין מפוטר ולזכות בפיצויים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בהקשר לזה
גליב05/11/2008העם אפשר לפטר אישה שהייתה בחופשת לידה ללא תשלום ? אפילו עם אני רוצה שיפטרו אותי ואיםן לי בעיה עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים בחופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין05/11/2008גליב שלום,
עקרונית החוק אוסר פיטורים מסוג זה, מאחר ועקרונית העובדת תוכל להגיש תביעה על פיטורים אסורים אלה, אלא הדרך שעומדת בפניה היא התפטרות.
יחד עם זאת, רק למעסיק מקום לדאגה במקרה כזה, היות והוא זה שיהיה חשוף לתביעות כאלה ואחרות, ככל שיפטר עובדת בניגוד לחוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה.
מיכל10/11/2008עו"ד שטיין שלום, בפועל מקום העבודה החזיר אותי ל45 יום למקום בו עבדתי לפני שילדתי וביום ה-46 העבירו אותי למקום החדש. חלפו כשבועיים מאז. אני לא כ"כ מבינה, אם אני מתפטרת כיצד אני זכאית לפיצוי פיטורין ? קיבלתי מהמעסיק מכתב שאומר, שאם לא אגיע למקום החדש הוא יראה זאת כ"התפטרות על כל המשתמע מההוראות והכללים החלים באותו מקום" מה זה אומר ? בבקשה תשובתך המהירה. המון תודה. שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסביר שוב
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008מיכל,
באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד עד 9 חוד' מיום הלידה, ולהיות זכאית לפיצויי הפיטורים - כל זאת על פי חוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרתך
מיכל11/11/2008אם תוכלי בבקשה לפרש לי את המשפט : "אם לא תגיעי לעבודה נראה זאת כהפסקת עבודה על כל המשתמע מההוראות והכללים החלים אצלנו" - שוב, חזרתי מחופשת לידה לתנאים אחרים ממה שהורגלתי וזה לא נראה לי כך שאני עומדת להתפטר.קיבלתי מכתב שזה מה שהוא אומר. אנא, סייעי לי להבין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
עו``ד ליאת שטיין12/11/2008מיכל שלום,
באם לאחר תשובתי זו יוותרו סימני שאלה נוספים, הרי שיהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני, שכן כנראה שהמקרה מצריך בירור מעמיק יותר מתשובות הניתנות בפורום.
לגופו של עניין - על אף שתשובותי הקודמות היו נהירות, אנסה לומר את הדברים שוב, הפעם בניסוח שונה:
המעסיק מנסה להציג זאת כהתפטרות מסיבות כאלו ואחרות, אשר אינן מזכות בפיצויים.
באפשרותך להקדים את המעסיק ולהודיע על התפטרות לצורך טיפול בילד, וכך כן להיות זכאית לפיצויי פיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה לאחר חופשת לידהtalushika30/10/2008
שלום רב, ילדתי לפני חודשיים והייתי רוצה לחזור לעבודה בסיום ה-14 שבועות בבית.הבעיה היא שאני חולה (מחלה שהחמירה כבר בהריון והייתי בשמירת הריון) ואני לא יודעת אם אוכל לחזור. במקום העבודה שלי (בית חולים של קופ"ח כללית) יש אפשרות להיות עד שנה ב"חופשה ללא תשלום". השאלה שלי היא,האם אוכל לקחת חופשת מחלה במקום חל"ת (צברתי עד היום כ200 ימי מחלה)? כדי שתהיה לי איזושהי הכנסה… או שביטוח לאומי אמור לדאוג לי? אשמח לקבל תשובות והצעות… תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
עו``ד ליאת שטיין02/11/2008שלום לך,
במידה ואכן מדובר במחלה, הרי שאינני רואה כל סיבה לצאת לחל"ת, בייחוד לאור העובדה כי נצברו לך כל כך הרבה ימי מחלה.
באם בידיך אישורים רפואיים, הרי שעלייך להציגם בפני מעסיקך, וזאת עד להחלמתך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות במהלך הריוןנעמי29/10/2008
שלום רב. התפטרתי מהעבודה במהלך ההריון ולאחר 90 יוםהגשתי לביטוח לאומי תביעה לדמי אבטלה. ברצוני לדעת האם דמי הלידה להם אני זכאית המחושבים בד"כ לפי 3 המשכורות האחרונות יחושבו בהתאם לגובה המשכורות בתקופת דמי האבטלה (היינו: %75 מהשכר המלא) או שיחושבו לפי שכרי המלא טרם ההתפטרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין02/11/2008נעמי שלום,
דמי הלידה מחושבים על פי חוק לפי שלושת החודשים שקדמו ללידה, כלומר - על פי דמי האבטלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה בשכראירנה29/10/2008
שלום רב, האם מותר למעביד להוריד שכר לאישה בהריון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשכר - אישה בהריון
עו``ד ליאת שטיין29/10/2008במידה והוותק של העובדת בהריון הינו למעלה משישה חודשים, הרי שחל איסור לפגוע בשכר אלא בכפוף לפנייה להיתר מהממונה על עבודת נשים, אשר מחוייבת לשמוע גם את עמדת העובדת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)