מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חל"ת לאחר חל"ד - לידה שניהחל"ת לאחר ליד01/10/2008
שלום, אני עובדת כ-8 שנים באותו מקום עבודה. ילדתי לאחר 6.5 שנים בחברה ולקחתי סה"כ חופשה כולל חל"ת - שנה. בקרוב אני אמורה ללדת שוב (לאחר שחזרתי לעבודה למשך כ- 9 חודשים ברציפות). שאלתי - האם המעסיק שלי מחוייב לתת לי תקופה מינימלית של חל"ת לאחר החל"ד גם בלידה השניה, בהתחשב בזמן הקצר שעבדתי לאחר לידתי הקודמת (9 חודשים)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזכאות לחל"ת
עו``ד ליאת שטיין02/10/2008הזכות לחל"ת מחושבת על פי הותק במקום העבודה, ולא על פי תקופת העבודה הרצופה האחרונה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויותי אצל מעסיקי בעת שמירת הריוןאלה29/09/2008
הי רחל, אני בשבוע 25 ונמצאת בשמירת הריון מאושרת ע"י רופאי עד ללידה. לפני כן עבדתי וכחלק מתנאי העסקתי קיבלתי פלאפון כהטבה (עד לשימוש של 300 ש"ח) שזה רשום בחוזה העבודה שלי ומחשב נייד (שאינו רשום בחוזה) אבל שימש אותי לעבודה מהבית בשעות נוספות/ לא שגרתיות. השבוע התבקשתי ע"י מעסיקי להחזיר את המחשב הנייד ואת הפלאפון או לשאת בהוצאות הפלאפון כיוון שכבר אינני עובדת. שאלתי היא האם מותר להם לבקש ממני זאת כיוון שלפחות הפלאפון הוא חלק מההטבות בחוזה העבודה שלי? אשמח לתשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בשמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין02/10/2008עלמה שלום,
נושאים אלו אינם מוסדרים באופן ברור בחוקי העבודה, אולם עקרונית בתקופת שמירת ההריון אינך עובדת, אינך מקבלת משכורת מהמעביד, ולכן ייתכן ודרישת המעסיק בצדק יסודה, שכן אותם כלים שסופקו לך על ידו, נועדו לעבודתך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא-זכויותי אצל מעסיקי
אלה03/10/2008תודה רבה על תשובתך. הנייד הוא חלק מההטבות בחוזה העבודה שלי (זה רשום בחוזה) שלא כמו המחשב הנייד. כמו כן את שאר ההטבות הם כן ממשיכים לי כרגיל כמו הפרשות לקרן השתלמות וביטוח מנהלים. האם זה לא אמור להיות אותו דבר לגבי הנייד? האם זו לא פגיעה בהטבות שלי כעובדת (בכל זאת אני עדיין נחשבת עובדת בחברה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין06/10/2008הסוגייה הינה פרשנית, כאשר לגבי הנייד - מאחר והוא רשום בהסכם (בכפוף כמובן לנוסח הדברים המדוייק), ישנו סיכוי גבוה יותר שיוכר כחלק מהתנאים, אם כי אין עוררין על העובדה כי הוא מסופק לך לצורך עבודתך, ומשאינך עובדת אינך בהכרח זכאית לו.
כאמור, אין תשובה חד משמעית היום בדין.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
אלה06/10/2008גמר חתימה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעות עבודהגליב28/09/2008
אני מעוניינת לחזור לעבודתי אני כרגע כבר חודשיים בחופשה ללא תשלום עכשיו המנהל אומר לי שעם אני חוזרת זה רק ל4 שעות כל יום כי מקצצים בשעות העבודה שם אני לפני עבדתי 3 פעמיים בשבוע 8 שעות ופעמיים 6 שעות כמשרה מלאה במשך שנתיים העם מותר לו להוריד לי שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו``ד ליאת שטיין02/10/2008גליב שלום,
שינוי בשעות העבודה ו/או בשכר, עלול להוות הרעת תנאים ממשית המזכה בפיצויי פיטורים.
יש לבחון את הנסיבות באופן ספציפי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריםלול28/09/2008
הייתי רוצה לדעת האם מקום עבודתי יכול לפטר אותי, אני בהריון בחודש הרביעי. אני עובדת בחברה החל מהראשון לדצמבר, חשוב לציין דרך חברת כ"א, ורק מהראשון ליוני הפכתי לעובדת קבועה של החברה. האם 6 חודשי העבודה בחברת כ"א לא נחשבים כחודשי עבודה בחברה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין28/09/2008העבודה בחברת כח האדם נחשבת בותק לעניין זה, וחל איסור לפטר אותך ללא היתר מיוחד מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלהשני26/09/2008
האם יש יוצא מהכלל אשר מקנה קבלת דמי אבטלה מיידית בלא להמתין 90 יום לאחר התפטרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין28/09/2008כן, יש חריגים. ביניהם:
אישה אשר שעות העבודה שלה ארוכות מידי (שעות נוספות רבות)
אישה אשר עובדת באופן קבוע במשרה מפוצלת
ועוד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהמיטל24/09/2008
שלום רב ברצוני לדעת האם את הטפסים של דמי הלידה אני מעבירה בעצמי לביטוח לאומי לאחר שהמעסיק מילא וחתם בסעיף המיועד לו או שמא המעסיק מעביר זאת לביטוח לאומי במקומי. אשמח לתשובה ברורה תודה מראש , מיטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפסים לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008מיטל שלום,
האחריות להעברת הטפסים מוטלת עליך (זהו גם האינטרס שלך לדאוג לכך).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהמיכאלה24/09/2008
דמי חופשת לידה(שמשולמת ע"י המעסיק) מחושבים לפי שכר הנטו או הברוטו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008מיכלאה שלום,
חופשת הלידה לא משולמת ע"י המעסיק, אלא ע"י המוסד לביטוח לאומי, על פי הברוטו (כאשר גם היא נחשבת כמשכורת, וגם ממנה מופחתים המיסים).
בשורה התחתונה, אינך צפויה להרגיש בהבדל, ומשכורתך צפוייה להיות זהה (אלא אם עברת את תקרת המקסימום).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לפיצוייםקרן הרצוג24/09/2008
אני בחופשת לידה עובדת 3שנים בזמן חופשת הלידה הגיעה למשרדנו מנהלת חדשה ולאחר שדיברתי איתה על תאריך חזרה לעבודה מסרה לי ששעות העבודה שלי ישתנו לאחר סירוב שלי והבהרתי לה שזה הרעת תנאים הודיע לי שאחזור למשרתי הרגילה הרגשתי מאד לא טובה ואני יודעת שהיא תפטר אותי לאחר שתעבור התקופה לפי החוק. 1. עם אני מתפטרת אני זכאית לפיצויים ודמי אבטלה ? 2 עם היא מפטרת אותי לאחר תום תקופה של 90 יום אני יכולה לטבוע על רצון לפטר אותי בתקופת חופשת הלידה (כאילו שזה ידןע מראש)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים מול התפטרות
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008קרן שלום,
1. באם תתפטרי לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לפיצויי פיטורים, ולדמי אבטלה לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים.
2. רק באם תהייה לך הוכחה חותכת שהפיטורים נעשו בשל ההריון תקום לך עילת תביעה טובה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות מיד לאחר הלידהאילנה23/09/2008
שלום, אני אמורה ללדת בחודש הקרוב ואינני מעוניינת לחזור לעבודתי, מזה 4 השנים האחרונות, בתום חופשת הלידה. מתי כדאי להודיע על התפטרותי לצורך טיפול בתינוק? באם אני מודיעה על התפטרותי מיד בסמוך ללידה נספרים 90 הימים לצורך קבלת האבטלה בזמן חופשת הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות והודעה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008אילנה שלום,
מומלץ להודיע על ההתפטרות תוך מתן תקופת ההודעה המוקדמת על פי חוק (30 ימים אם אין הסכם אישי הקובע אחרת).
את שאלתך השניה מוטב להפנות למוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתנאי העבודהאחת23/09/2008
שלום, אני עובדת בנק וכידוע יש את ימי הפיצול (אחר"צ} שזה פעמיים בשבוע, האם אני זכאית לבקש הפסקה עד לשנה לא לעבוד פיצול {במקום שעת ההנקה המגיעה לי} ז"א לעבוד רק משמרת בוקר שזה 8 שעות ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן חלת
אחת23/09/2008אגב כמה שבועות בדיוק זה חל"ת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמרות וחל"ת
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008שלום לך,
שאלתך הראשונה תלויה בשאלה האם יש הוראה מסוג זה בהסכם הקיבוצי שחל על המעסיק (הבנק), הואיל ולפי חוקי העבודה הכלליים, אין חובה לפטור אותך ממשמרות.
חל"ת הינה חופשה ללא תשלום, אולם אני מניחה כי התכוונת לשאול מה אורכה של חופשת לידה - כיום חופשת הלידה הינה 14 שבועות על פי חוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר שמירת הריוןגלית22/09/2008
שלום אני עובדת במקום עבודה 9 שנים. בחודש חמישי נכנסתי לשמירת הריון עד הלידה שהיתה בחודש תשיעי. היום ביתי בת ארבעה וחצי חודשים וחזרתי למקום העבודה. החברה גדלה ולחברה נפתחה מעין חברה נוספת ולכן כל העובדים פוטרו, כמובן לאחר גמר חשבון ונעשו להם חוזים חדשים. סיכמו איתי שלפי החוק יפטרו אותי רק ב 30.12 ואני אקבל פיצויים על כל התקופה (9 שנים) ושגם שמירת ההריון נכללת בפיצויים כוותק, אבל , לגבי הבראה נאמר לי ע"י חשבת השכר שאקבל הבראה רק על שבועיים מתוך 4 חודשי השמירת הריון . האם זה נכון? האם זה אומר שאקבל הבראה רק על 10 חודשים ושבועיים? מה לגבי ימי חופש? האם בזמן שמירת הריון אני ממשיכה לקבל יום חופש אחד לחודש גם בתקופת שמירת ההריון וגם בתקופת חופשת הלידה? האם יש משהו נוסף שאני צריכה לדעת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות סוצאליות בשמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008לירון שלום,
החוק מעט עמום בסוגייה זו, אולם על פי פסיקת בית הדין (פס"ד מאת כבוד השופט איטח) הרי שבתקופת שמירת ההריון ממשיכה הצבירה של דמי ההבראה, בדיוק כמו הותק לפיצויים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש משהו שאני יכולה
גלית24/09/2008להציג לחשבת שלנו בכדי שהיא אכן תיתן לי את דמי ההבראה למרות השמירה? והאם עבור כל חודש בשמירת הריון אני צוברת יום חופש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין28/09/2008זהו המצב החוקי.
שתפנה לעו"ד של החברה על מנת לברר זאת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריםמיקי22/09/2008
שלום, אני חודשיים לאחר לידה. עדיין לא חזרתי לעבודה. יש סיכוי שיפטרו אותי. 1.במידה ואני רוצה להתפטר ולהנות מפיצוי פיטורים עד מתיי עליי להודיע להם? 2.במידה והם מפטרים אותי\ מתיי עלהם להודיע לי זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008מיקי שלום,
תקופת ההודעה המוקדמת הינה הדדית, ובאם את עובדת מעל שנה, הרי שהיא בת 30 ימים (אלא אם נקבע אחרת בהסכם העבודה).
באם צד לא מקיים חובתו למתן הודעה מוקדמת, הרי שעליו לשלם בגין תקופה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בתחילת ההריוןאביבה22/09/2008
אני עובדת בחברה כשלוש שנים, אני בחודש ה6 להריוני. לאחרונה חלו צימצומים בחברה ואני קיבלתי זימון לשימוע למטרת פיטורים. בשימוע הודעתי למעסיק כי אני בהריון. על כן ובהתאם לחוק עבודת נשים הודיע לי המעביד כי ההחלטה על פיטוריי מושהית בזאת עד לקבלת היתר פיטורים מן הממונה על עבודת נשים. עוד נישאלתי אם אני מסוגלת לחזור לעבודה עד לקבלת ההיתר כיוון שקבלתו יכול לקחת מספר חודשים. לאחר שהסכמתי לחזור לעבודה קיבלתי מכתב שבו מצויין שהעבודה דורשת כי הפיטוריים יהיו תקפים החל מין המועד בו היו תקפים אילמלא היה נדרש היתר לביצועם, דהיינו 30 יום מהיום. בחוזה האישי נכתב כי שני הצדדים צריכים לתת התרעה ש 30 יום מרגע סיום החוזה. האם זה חוקי לפטר אותי ולא לתת לי את ה-30 יום כפי שכתוב בחוזה? שכן אני ממשיכה לעבוד בתמורה למשכורת בזמן שההנהלה מחכה להיתר.(בעבודתי נהוג שמרגע שמקבלים מכתב פיטורים יושבים 30 יום בבית ומקבלים על כך שכר). האם אני חייבת לעבוד את הימים הללו עד ההיתר או שאני יכולה לשבת בבית ולקבל את שכרי? אני בהריון בסיכון גבוה , במהלך השנה האחרונה עברתי 3 הריונות שמתוכם שני הפלות. מודה על היתייחסותך התשובה דחופה לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008אביבה שלום,
עקרונית השבתי לך כבר בשיחת הטלפון שנערכה ביננו, אולם אשיב גם כאן על קצה המזלג, עבור יתר הגולשים:
על המעסיק להגיש בקשה להיתר, ועד לקבלת היתר (אם בכלל יינתן כזה), הרי שהוא מחוייב להמשיך ולהעסיק אותך.
ההיתר שיינתן לא בהכרח יינתן רטרואקטיבית, אולם כאמור בשיחתנו, מומלץ לפעול בליווי עו"ד בעניין זה ובהליך אצל הממונה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהות בחול בזמן שמירת הריוןמגי22/09/2008
האם יש חוק האוסר של נשים בשמירת הריון לטוס לחול? שוללים ממני את הזכות לשמירת הריון בגין שהייה בחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וטיסה לחו"ל
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008מגי שלום,
אין כל חוק האוסר על אישה בהריון לטוס לחו"ל, אולם הראציונל העומד בבסיס ההחלטה לשלילת שמירת ההריון מאישה שטסה לחו"ל הינו שאם האישה מסוגלת לטוס לחו"ל, הרי שאין הגבלה גם על יתר הדברים (עבודה, וכו), ולכן אין להכיר לה בשמירת ההריון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותמגי22/09/2008
הי ליאת, אני חודשיים לאחר לידה. במידה ואני מודיעה על חזרה לעבודה וחותמת על חוזה עבודה. עד מתיי אני יכולה להודיע שאני לא חוזרת בשל טיפול בילד. האם לחתימת החוזה יש השפעה על הודעת ההתפטרות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008מגי שלום,
הזכות להתפטר תוך קבלת הפיצויים (לצורך טיפול בילד) תעמוד לך עד 9 חודשים מיום הלידה, ואין רלוונטיות לעובדה כי חתמת על הסכם כזה או אחר, למעט הסכם לתקופה קצובה, עליו לא הייתי ממליצה לך לחתום במידה ואת שוקלת התפטרות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)