מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה מחופשת לידה ופיטוריןשלי11/11/2008
שלום, ילדתי ביולי כך שחופשת הלידה שלי הסתיימה בתחילת חודש זה (נובמבר)אך הארכתי אותה בחודש. שאלתי היא- אני יודעת כי לאחר שובי אסור לפטר אותי 60 יום. האם 60 ימים אלו נספרים מהיום בו אני חוזרת לעבודה בפועל או מהיום בו הייתי אמורה לחזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקופה בה חל איסור פיטורים
עו``ד ליאת שטיין12/11/2008שלי שלום,
התקופה מתחילה להימנות מיום שובך בפועל.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לשמירת הריוןא11/11/2008
הבנתי מניסוח החוק כי הזמן המינימלי הנדרש לשמירת הריון הינו 30 ימים-שאלתי היא האם הגימלה משולמת גם אם במהלך 30 ימים אלה מתרחשת הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן מינימלי לשמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין12/11/2008התשובה היא שלילית.
באם מתרחשת לידה טרם מלאו 30 ימים, הרי שלא מתמלא התנאי הבסיסי, הוא כאמור - 30 ימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים אחרי חופשת לידהשיר11/11/2008
אני עובדת כח אדם. עבדתי שנה ושבעה חודשים, עד סוף יולי 08. בסוף יולי 2008 יצאתי לחופשת לידה. עכשיו חזרתי מחופשת הלידה ויש לי אפשרות לעבור לחברת בית תוכנה שנותנת תנאים טובים יותר (העבודה בפועל עדיין אותה עבודה ובאותו מקום - רק דרך מעסיק אחר). האם מגיעים לי פיצויים כשאעבור לחברה האחרת? איך מחשבים את גובה הפיצויים? אם חזרתי לעבוד בחברה הישנה ויעבירו אותי לחברה החדשה רק בעוד חודשיים, עדיין אהיה זכאית לאותם פיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים
עו"ד אסף אוסלקה11/11/2008את זכאית לפיצויים רק אם התפטרת לצורך טיפול בילד ולא לצורך עבודה אחרת. את יכולה לטעון בפני המעביד כי העבודה החדשה מאפשרת טיפול בילד אל מול העבודה הקיימת שאינה מאפשרת, אולי זה יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בתינוקמיכל10/11/2008
כמה זמן מראש צריך להודיע על התפטרות לצורך טיפול בתינוק ? האם יש להודיע חודש לפני גיל 9 חודשים ? באם אני מודיעה כשבוע לפני 9 חוד' ? כמה זמן עלי לתת למקום העבודה מראש כאשר אני מודיעה על התפטרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה
עו"ד אסף אוסלקה11/11/2008עליך לתת את ההודעה בזמן חופשת הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעות עבודה בהריוןכרמית10/11/2008
שלום, אני עובדת במשרה מלאה בחב' הייטק. אני בשבוע 23 להריון וקיבלתי אישור לעבוד 6 שעות ביום.בנתיים אני עוד לא מנצלת את זה כי חוששת שהבוס שלי יוריד לי שעות וייפגע בשכר שלי אפילו שאני עובדת משרה גלובלית! האם מותר לא לגעת לי בשכר? מה הזכויות? האם יש חוק בנושא זה? אשמח לקבל תשובה בהקדם! תודה רבה! כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון חלקית
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008כרמית שלום,
ככל שיש הגבלה על שעות עבודתך, הרי שלא המעסיק צריך לספוג זאת על פי חוק.
עלייך לנסות ולהוציא אישור רפואי על שמירת הריון חלקית עקב ההפחתה, בגינה ישלם המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת הלידהמיכל שטמלר09/11/2008
שלום רב, חזרתי למקום עבודתי לאחר חופשת הלידה הנני עובדת בחברה 4.5 שנים. יש לי תחושה שמנהלי יפטר אותי בתום 60 ימי העבודה שמחויב להעסיק אותי לפי חוק, כפי שהבנתי שאין הוא יכול לפטר אותי ישר אחרי 60 הימים אלא בהודעה מראש. שאלתי היא כמה זמן מראש ואם בכלל? אשמח לקבל הסבר בנושא זה בכדי שאוכל להתמודד מולו ולעת האם מעשיו לפי חוק תודה רבה מיכל שטמלר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת ההודעה המוקדמת טרם פיטורים
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008מיכל שלום,
תקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק הינה 30 ימים, אלא אם הוסכם ביניכם על תקופה ארוכה יותר בהסכם עבודה אישי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמאיתדנה09/11/2008
אני מורה לריקוד ועובדת במרכז קהילתי גדול בו אני מקבלת תשלום מול חשבונית שלי. אני עובדת שם כחודשיים ועוד לא ניתן לי חוזה. שאלתי: אני בחודש חמישי. האם אני מחוייבת למצוא לעצמי מחליפה עם הלידה? הנושא כלל לא נידון במשא ומתן לפני העסקתי. איני חושבת שאצליח למצוא מחליפה ואיני רוצה להסתבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחליפה
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008דנה שלום,
ככל שאין הסכם בו את מחוייבת לעשות כן, הרי שאין כל חובה עלייך למצוא לעצמך מחליפה לתקופה זו.
יחד עם זאת, אם ברצונך להמשיך לעבוד איתם בעתיד, אני סבורה שיהיה זה אינטרס שלך לעשות כן - לשיקולך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבירת ימי חופשההדס09/11/2008
1. האם במהלך חופשת הלידה ממשיכים להצבר גם ימי מחלה וגם ימי חופשה שמגיעים כל חודש בתלוש (כיום 1)? 2.יש לי הסכם עם המעביד כי בכל חוד ש לפי חוק נצבר יום חופש וכן יום נוסף שאני יכולה לנצל במידה ולא נצלתי זה נרשם כשעות לזכותי האם אני זכאית להמשך צבירה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירה בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008הדס שלום,
1. ימי חופשה - לא, דמי הבראה ומחלה - כן.
2. כל אשר הוסכם ביניכם בהסכם אישי - תקף.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי 2 שאלות בבקשהשני09/11/2008
1. בעבר ענית לי שיש מקרים יוצאים מן הכלל שמאפשרים קבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה בינהם: "אם אישה עובדת שעות רבות". - מה זה שעות רבות? האם יום עבודה של 8 שעות נכלל בהגדרה זו? 2. אם הבוס נתן לי מכתב פיטורים (למרות שאני התפטרתי מיוזמתי) - האם ביטוח לאומי יבדוק אותו אם זה נכון או לא- הוא עלול להסתבך (אני מצידי חותמת לו שלא אדרוש דבר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 תשובות
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008שני שלום,
אכן כבר השבתי לך בעניין זה, ואין לי עוד דבר להוסיף.
ודאי שהמעסיק עלול להסתבך אם הוא מצהיר על דבר שאינו נכון, אולם לשאלתך - לרוב לא מבוצעות בדיקות יזומות כאלה.
לעניין "שעות רבות" - כפי שכבר הסברתי בעבר, אין הגדרה ברורה לכך, אולם נהיר כי 8 שעות אינן שעות רבות (אלא סטנדרטיות), בעוד 10 שעות ומעלה עשויות להחשב כשעות ארוכות - הכל על פי השכל הישר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בתינוקעינב09/11/2008
שלום אני עובדת במקום עבודתי כבר 5 שנים, חפני חמישה חודשים ילדתי ועכשיו חזרתי לעבוד, תנאי העבודה שלי השתנו והסכמים שהובטחו לי לפני הלידה לא קוימו... רציתי לדעת : א. האם אני יכולה להתפטר לשם טיפול בילד ולקבל את הפיצויים המגיעים לי? ב. אם מוצעת לי עבודה אחרת אשר בה תנאי ההעסקה נוחים יותר מבחינת שעות העבודה לטיפול בילד האם ישנו איזה פסק זמן מרגע ההתפטרות ועד שאוכל לעבוד שוב, מבחינת קבלת הפיצויים? האם יכולים לקחת לי את הפיצויים לאחר שקיבלתי אותם כי התחלתי לעבוד שוב? מהו הקריטריון לזכאות? תודה מראש, עינב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008עינב שלום.
א. כן - את זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל את פיצויי הפיטורים.
ב. אין פרק זמן קבוע, את אפילו יכולה לעבור מיידית מעבודה לעבודה, ובתנאי שבתנאי העבודה החדשה יש כדי לאפשר לך טיפול בילד (שעות קצרות יותר, וכדומה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפיצוייםרויטל08/11/2008
שלום שמי רויטל,אני עובדת במקום עבודתי כ שנתיים וחצי כרגע אני בהריון ,וכאשר אצטרך לצאת לחופשת לידה אין בכוונתי לחזור למקום עבודה זה ,אני שמעתי שמגיע לי פיצויים על כביכול הטפטרותי מהעבודה בגלל שאני בהריון רציתי לדעת אם זה נכון? אם אכן מגיע לי לקבל פיצויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין09/11/2008רויטל שלום,
אין זכאות להתפטרות עקב הריון, אלא עקב התפטרות לאחר לידה לצורך טיפול בילד.
במקרה כזה תהיי זכאית לפיצויי פיטוירייך, ובתנאי שהדבר נעשה עד 9 חודשים מיום הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליאת שלום - זקוקה לעזרתךדלית07/11/2008
אני מנהלת בכירה וכאשר הודעתי למעביד כי אני יוצאת לחופשת לידה מלאה הוא אמר כי לא "יוכל" לחכות לי כשאחזור ...מכיוון שאין הוא יכול לפטר אותי כי זה נגד החוק אין לו ברירה אלא לראות מה אני אעשה. כמובן שלאור תגובתו ומה שאמר אין ברצוני כלל לחזור לעבוד איתו. אני רוצה ךהתפטר מהחופשת לידה אך אני רוצה לגרום לו שישלם עבור עוגמת הנפש ועבור זה שרמז שאין הוא רוצה אותי לאחר חופשת הלידה. מה את מציעה לעשות? תודה, דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדלית
עו``ד ליאת שטיין09/11/2008דלית שלום,
עגמת הנפש שלך ברורה לי מאוד, אולם אינה נושאת בכפה פיצוי (ודאי שלא פיצוי הולם) לאור גישת המשפט הישראלי.
יחד עם זאת, המלצתי היא לך כי תמתיני לפיטורייך, ואל תקדימי להתפטר, על מנת שתהיי זכאית למלוא זכויותייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות של נשים בחופשת לידה ואחריהטיפטיפ06/11/2008
שלום רב, אני עובדת פחות משנה במקום עבודתי תאריך התחלה 30.12.07 אני אמורה ללדת לקראת סוף חודש נובמבר רציתי לשאול מספר דברים 1.האם מגיע לי לקבל דמי חופשת לידה מלאים? 2.במידה ומפטרים אותי עקב צימצומים/סגירת מקום העבודה הן בחופשת הלידה או אחריה האם מגיע לי לקבל את כל הזכויות של יולדת?הודעה מראש/תשלום על 60 ימים (מהן הזכויות המדויוקת) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות נשים בהריון
עו``ד ליאת שטיין09/11/2008שלום לך,
התשובות לשאלותייך יכולות להינתן אך ורק לאחר בחינת נתונייך הספציפיים (גם טרם מקום עבודתך זה), ומשכך לא ניתן לתת תשובה חד משמעית.
לעניין תקופת ההודעה המוקדמת ותקופה בה חל איסור פיטורים - אכן, חל איסור לפטרך 60 ימים, אליהם מתווספים לרוב 30 ימי הודעה מוקדמת, אולם מאחר ולא מלאה לך שנה, הרי שתהיי זכאית לימי הודעה מוקדמת על פי החוק (בהתאם לאופי משרתך), או על פי הסכם עבודה ביניכם.
תוכלי לקרוא עוד על זכויות הנשים בהריון באתרי, תחת לשונית "מאמרים" במאמר על זכויות העובדת בהריון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה לבעלד06/11/2008
רציתי לשאול אם מגיע לבעלי ימי חופשה מביטוח לאומי /ע"ח העבודה לאחר הלידה(בעבור הברית או לאחר הלידה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים לבעל
עו``ד ליאת שטיין09/11/2008שלום לך,
אין חובה, לא על המעסיק ולא על ביטוח לאומי, לשלם לבעלך בגין ימים אלו, אלא יש חובה לאפשר לו יציאה ללידה, אולם הדבר נעשה על חשבון ימי החופשה הצבורים שלו, ולא על חשבון המעסיק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי חופשת לידהעדי06/11/2008
שלום, אני עובדת קרוב לשנתיים במקום עבודתי במשרה מלאה. חשבתי לבקש שיחזירו אותי לחצי משרה. האם במידה ויסרבו אני עדיין זכאית לפיצויים אם אתפטר? האם כדי לקבל פיצויים הסיבה חייבת להיות שאני נשארת בבית לגדל את הילד או שאני יכולה לטעון גם שאני רוצה לעבוד פחות שעות ולא מאפשרים לי ועל כן לקבל פיצויים? בנוסף - שמעתי גם שאם רוצים את הפיצויים צריך להתחייב בכתב שלא עובדים חצי שנה לאחר מכן. האם זה נכון? לתשובתך אודה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2008עדי שלום,
ראשית - אין כל תנאי בחוק להתפטרות לצורך טיפול בילד(חצי שנה, כפי שציינת, אינו אלא תנאי פרי דימיונו של מח יצירתי במיוחד...)
שנית, לצורך קבלת הפיצויים חובה כי ההתפטרות הינה לצורך הטיפול בילד, כאשר גם מעבר לעבודה הדורשת פחות שעות יכולה לענות על כך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)