מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףגליב22/09/2008
אני עובדת במספרה כבר 3 שנים עכשיו אני בהריון חודש חמישי המקום כרגע עובר שיפוצים ואני בעבודתי גם מנקה .כרגע יש המון אבק במקום וכשראיתי את המספרה אמרתי לבוס שלי אני מחר לא באה לעבוד כשיש את כל הבלאגן של השיפוצים(אני עובדת לפי יומית כך שעם אני לא באה הוא במילא לא משלם לי)והוא אמר לי " עם את לא באה אז על תבואי בכלל" נימאס לי מהיחס הזה וגםאני לא יכולה לסבול את האבק ובלאגן הזה . היום הוא יתקשר אלי ואמר לי למה לא באת? אמרתי לו כי פיטרת אותי ואז הוא אמר לי לא פיטרתי אותך בקיצור אני כבר לא מעוניינת לעבוד איתו מה עושים? העם אני זכאית לקבל כסף בכלל ממי מקבלים כסף עם מפוטרים מהעבודה?העם זה שהוא אמר לי לכי זה אומר שהוא פיטר אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בהריון
עו``ד ליאת שטיין24/09/2008שלי שלום,
עקרונית חל על המעסיק איסור לפטר אותך ללא היתר כדין, עקב הריונך.
בכל אופן, פיטורים חייבים להיות חד משמעיים על מנת שיחשבו ככאלה, ונראה כי האמירה שלו, כפי שציינת, אינה מהווה פיטורים.
לפיצויים תהיי זכאית רק באם תפוטרי, או תתפטרי בנסיבות מיוחדות
כמובן שאם תתפטרי את עשויה להפסיד גם את זכאותך לדמי לידה, וחבל.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! התפטרות לצורך טיפול בתינוקאריאלה22/09/2008
שלום רב, שאלה דחופה!!! אני מועסקת בחברה מזה 8 שנים, כרגע אני בחל"ת שלאחר חופשת לידה. החל"ת שביקשתי מסתיים בסוף החודש וכעת, אני חושבת להתפטר. האם העובדה שאודיע על התפטרותי כעת (כך שלא יהיו 30 ימי הודעה מראש) תפגע במתן הפיצויים המגיעים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתןהודעה מוקדמת להתפטרות
עו``ד ליאת שטיין22/09/2008אריאלה שלום,
אי מתן הודעה מוקדמת כנדרש אינה יכולה לפגוע בסכום הפיצויים, אולם המעסיק יהיה רשאי לקזז מהכספים המגיעים לך שכר עבודה בגובה תקופת ההודעה המוקדמת (לרוב מדובר במשכורת אחת).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף..שמריתשמרית21/09/2008
היי, אני נמצאת כרגע בחופשת לידה ילדתי ב16/6 התקשרתי למעסקיי והודעתי שאני מעוניינת להאריך בחודש נוסף אני עובדת בחברה 3 שנים,כפי שידוע לי מגיע לי שעת הנקה בתשלום ובידיעה זו פניתי למעסיקי וביקשתי את שעת ההנקה המגיעה לי כשאחזור לעבוד ובנוסף חצי שעה נוספת,נשללתי על הסף ובתשובתם נאמר לי כי הם מנסים למגר את תופעת האימהות ולהעסיק אנשים רווקים בעיקר על מנת שיעשו שעות נוספות. מעסיקייי אינם מעוניינים שאחזור לתפקידי אפילו עד 4 כשהייתי רגילה לעבוד עד 5. אבל הם מוחנים לחפש לי תפקיד אחר בחברה,שבו איני מעונינת-לקח לי זמן לקדם את מעמדי בחברה ואיני רוצה שיעבירו אותי. אנא תשובתכם הדחופה מה עלי לעשות עקב כך שאני אפגש עם המנהלת שלי שלי במהלך השבוע. תודה מראש. שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין22/09/2008שימרית שלום,
באם אכן אלו הדברים שנאמרו לך, הרי שמדובר בהפלייה אסורה, ועלייך לפנות לייעוץ משפטי פרטני במהרה, על מנת להגיש תביעה מתאימה (שלצידה סעד כספי נאה).
בכל אופן, לשעת הנקה זכאית אם שעבדה משרה מלאה בלבד.
כמו כן, המעסיק מחויייב להשיב אותך למשרתך הקודמת וחל עליו איסור לפגוע בתנאים למשך 60 ימים ( + 30 ימי הודעה מוקדמת) לכל הפחות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בשבוע 11שלי21/09/2008
שלום רב, אני עובדת בחברה מזה חצי שנה ושבוע בדיוק. (תאריך תחילת עבודה ב16/3) אני בשבוע 11 ולא רציתי עדיין להודיע בעבודה... היום המנהלת שלי הודיעה לי שהם נאלצים לפטר אותי מאחר ויש "עודף עובדים", ואז הודעתי לה שיש בעיה ואני בשבוע 11...להריון+במכתב. הם בודקים את העניין והיום לא קיבלתי מכתב פיטורין... אני ממש מודאגת ובלחץ מהעניין ומפחדת להיות במצב של חיפוש עבודה בהריון.... מה דעתך? האם מותר להם לפטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין22/09/2008על המעסיק חל איסור לפטר אותך בשלב זה, אלא באם יקבל היתר לכך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
במידה ויגיש מעסיקך בקשה להיתר, הרי שיהיה עליך ליתן תגובתך לכך, ומומלץ לעשות זאת בסיוע מקצועי, ולא לבד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ומסמכים נוספיםדנה19/09/2008
שלום הגשתי תביעה לצורך שמירת הריון ונאמר לי כי התביעה לא אושרה אך עלי להגיש מסמכים נוספים שאלתי היא מדוע להגיש מסמכים נוספים אם התביעה לא אושרה? או שאולי בכדי לא לאשרה נידרשים מסמכים נוספים? מה לדעתכם הכוונה בעצם של ביטוח לאומי יתכן כי הם רוצים מסמכים נוספים בכדי לא לאשר את השמירת הריון או שמה יש סיכוי שיאשרו את התביעה? תודה מראש על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצגת מסמכים
עו``ד ליאת שטיין22/09/2008דנה שלום,
ככל הנראה תשובת המוסד לביטוח לאומי היתה כי נכון לאותו מועד, ועל פי המסמכים שהצגת, לא אושרה תביעתך, אולם ייתכן כי באם תציגי את המסמכים הרלוונטיים כן תאושר תביעתך - מה יש לך להפסיד?
בכל מקרה, בכל שאלה בעניין הזה תוכלי לפנות למוסד לביטוח לאומי, גם טלפונית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןליאת17/09/2008
שלום, כיום אני חודשיים בחל"ת, אני מעוניינת לחזור למשרתי, אך בהיקף מצומצם יותר משום שאיני מוצאת סידור הולם לביתי. כעת לא מאפשרים לי לצמצם שעות, אלא מבקשים ממני להתפטר. אני מעוניינת לחזור, אך אם זה לא מתאפשר האם אני צריכה להתפטר, או שהם צריכים לפטר אותי. גם חשוב לי לדעת שאוכל לפחות לחתום אבטלה, במידה ולא אחזור למשרתי. מתי אישה לאחר לידה זכאית לאבטלה? בברכה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה
עו"ד אסף אוסלקה21/09/2008במידה ותתפטרי לאחר החל"ת ובתקופה המנויה בחוק ,ולצורך טיפול בילד תהיי זכאית לדמי אבטלה לאחר 3 חודשים.
אם תפוטרי ממשרתך תהיי זכאית לפיצויים לאחר הפיטורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דני אבטלה לאחר התפטרותמימי17/09/2008
שלום, אני 7 חוד' אחרי לידה, מעוניינת להתפטר כי השעות כבר ממש לר מתאימות לי, האם אני צריכה לדרוש שיפטרו אותי, או שאני צכה לכתוב מכתב פיטורים??? אם ככה מהו הדין לגבי דמי אבטלה לאחר ההתפטרות??? דד דחוף לי, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין22/09/2008מימי שלום,
ההבדל בין התפטרות לפיטורים במקרה שלך הינה ההשפעה של הדבר על דמי האבטלה.
אם תפוטרי תהיי זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי, בעוד שאם תתפטרי תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןקרן17/09/2008
שלום רב, אני בהריון שבוע 7 ועובדת במקום עבודה כ- 8 חודשים. לפני כשבוע בישרתי למעביד שלי כי אני בהריון ואינני יכולה לבצע את תפקידי הנוכחי מכיוון שהתפקיד דורש עבודה פיזית המסכנת את ההריון שלי (כמובן שהצגתי אישור מתאים האוסר עליי לעבודה עבודה פיזית ועם המלצה לעבודה משרדית רגילה במשרה מלאה) ואז נאמר לי שהוא לא מרוצה מהתפקוד שלי וכי תיכנן לפטר אותי בשבוע הבא. אני חושבת שהוא עומד לפנות למשרד התמ"ת שאלתי הם סיכויי להשאר במקום עבודתי ומה אני אמורה לעשות בנתיים עם העבודה הפיזית (שעדיין לא מצאו לי פיתרון). תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אסורים
עו"ד אסף אוסלקה21/09/2008עליך להתנגד לפיטוריך ולסרב לעבוד בעבודה אשר אסורה על פי האישורים הרפואיים.
אם מעבידך יגיש בקשה פתוחה בפניך הדרך להוכיח כי המניעים לפיטורים פסולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! אני בהריון והחברה פושטת רגלמור16/09/2008
אני בשבוע ה-5 להריון הודעתי למעסיק שלי שאני בהריון. נודע לי היום שייתכן ובסוף החודש החברה פושטת רגל ואני אמורה לקבל שמירה בתחילת אוקטובר מה קורה אז? אני עובדת בחברה כבר שנה ו-4 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו"ד אסף אוסלקה21/09/2008אסור לפטר אותך אף אם המעביד מצמצם את מצבת העובדים ללא קבלת היתר !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בזמן הריון עכב צימצומיםוויולטה16/09/2008
אני עובדת יותר משנתיים במקום עבודה. כבר כשבועים אני יודעת שיש סיכוי שאני בהריון. היום נתנו לי מכתב פיטורין - במעמד ההודעה על פיטורי עדכנתי את המנהל שלי ואת מנהלת משאבי האנוש שיש סיכוי גבוהה שאני בהריון. כשחזרתי הביתה ועשיתי בדיקה ביתית הבדיקה הראתה שאני אכן בהריון. השאלה שלי היא האם יכולים עדיין לפטר אותי אם נודע לי שאני בהריון ביום של הודעה על פיטוריי? תודה מראש וויולטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו"ד אסף אוסלקה21/09/2008כיוון שאת עובדת מעל 6 חודשים מעבידך אינו יכול לפטר אותך ללא היתר ממונה על עבודת נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןליאת15/09/2008
שלום, ברצוני לשאול מספר שאלות- אתמול רופא הנשים שלי אישר את המלצת האורטופד לשמירת הריון של חודש בעקבות כאבי גב קשים ביותר. (אני בשבוע 12) 1.מה הסיכוי שיאשרו לי את השמירה בביטוח לאומי? האם הם נוקשים? 2.מתי עליי לפנות לביטוח לאומי ועם אילו מסמכים? 3.מה עליי להביא מהרופא נשים (אילו מסמכים?). 4.האם כאבי גב חזקים אלו מסכנים אותי או את העובר? (לפי ביטוח לאומי). בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור לשמירת הריון
דנה21/09/2008היי מיידע כללי אני יודעת כי כאבי גב אינם מהווים סיכון לאם או לעובר ולכן על כאבי גב ביטוח לאומי לא מאשר שמירת הריון אם גם ככה את לא הולכת לעבודה אז תנסי פשוט לוקח להם זמן לתת תשובה מה שאומר כי את יכולה להיות עד שלושה חודשים ללא משכורת והם לא יאשרו את השמירה כמו שעשו לי וחבל (אני לא בשמירה מכאבי גב אלה מסיבות אחרות ) תנסי לברר מול מחלקת אמהות שבאזור מגוריך הם יודעות שם הכי טוב מאיזה סיבות מאשרים ומאילו לא אפילו תיגשי לביטוח לאומי שבאזור מגוריך ותבקשי שישוחחו אם המחלקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה ולכל מי שיכול לעזור-דחוף..
ליאת21/09/2008לדנה- תודה על התייחסותך.. מאיזה סיבה את בשמירה? ומאילו עוד סיבות כן מאשרים שמירה? כאבי הגב והישבן שלי מאוד חזקים עד כדי כך שאני לא יכולה לשבת כמעט ועבודתי כרוכה בשעות רבות של ישיבה מול המחשב. מה לעשות? אוכל לבקש מהרופא שלי להוסיף עוד סיבות , מה ביטוח לאומי כן יאשרו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור לשמירת הריון
דנה21/09/2008תסיתכלי בגוגל יש הרבה מישפטים שבנות שיצאו לשמירת הריון עקב כאבי גב ולא אישרו להן הן תבעו את ביטוח לאומי ויש שם את הנימוקים של ביטוח לאומי מדוע כאבי גב אינם מצב ל שמירת הריון . אני בשמירה עקב לחץ דם גבוהה שאכן מהווה סיכון לאם ולעובר ועושים לי בעיות מבקשים מיסמכים והוכחות. היום הם מאוד נוקשים צריכה להיות סיבה שאומרת שאם לא תיהיי בשכיבה תיגרם לך סכנה ממשית או לעובר והם בביטוח לאומי טוענים לפי תביעות שתבעו אותם קראתי הם טוענים כי מכאבי גב לא נישקפת סכנת חיים לאם או לעובר ולכן אין מקום לאשרה *** אני מבינה את התיסכול שלך אני בדיוק באותו מצב רק אצלי כבר עברו שלושה חודשים ועדין אין לי תשובה ויכול להיות שהתשובה תהיה שלילית ואז אני ממש בבעיה וחבל שתגיעי למצב כמו שלי הכי טוב תיגשי לביטוח לאומי כמו שרשמתי לך במחלקת אמהות הן כבר יודעות בדיוק על מה מאשרים ועל מה לא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהגילי14/09/2008
הנני עובדת 12 שנה במקום עבודה .ילדתי לפני 4 חודשים נמצאת כעת בחלת. ברצוני להתפטר ולמצוא מקום עבודה קרוב יותר לביתי ובפחות שעות. האם גם בתקופת החלת עלי לתת הודעה מוקדמת של 30 יום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת ההודעה המוקדמת
עו``ד ליאת שטיין14/09/2008גילי שלום,
תקופת ההודעה המוקדמת אינה משתנה בהתאם למצבך, אלא נקבעת על פי ותק (בהנחה שאין בהסכם העבודה תקופה ארוכה יותר מחודש).
עליךך ליתן תקופת הודעה בת 30 ימים, אם כן.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופשה לאחר לידהחני14/09/2008
שלום, אני חזרתי לעבודתי אחרי 4 חודשים של לידה, האם אני זכאית ל 10 ימי חופש בשנה ? כלומר האם הימים האלה נצברים לי ואני יכולה לנצל אותם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה - דחוף
חני15/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשה
עו"ד אסף אוסלקה21/09/2008לאחר חזרתך מחופשת לידה הנך עובדת לכל דבר , כפי שהיה לפני הלידה. אם נצברו לזכותך ימי חופשה זכותך לנצלם כאמור בחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןדנה14/09/2008
שלום ברצוני להיתעייץ עימכם אני בשמירת הריון החל משבוע 10 עקב לחץ דם גבוהה בעיה שהיתה לי גם בהריון הראשון שבו שהיתי בשמירת הריון החל משבוע 22 כעט שלחתי בקשה לזרוז הטיפול בתביעה לשמירת הריון ומהביטוח לאומי חזרו אלי ואמרו לי כי רופא המוסד לא אישר את התביעה והעביר את המסמכים להיתיעצות אם גניקולוג מטעם המוסד . שאלתי היא באם הגמלה לא מאושרת מה עלי לעשות לתבוע את ביטוח לאומי באופן פרטי או שמה להגיש ערעור ? עלי לחזור לעבודה למרות שאני בשמירה ? תודה וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין14/09/2008מורן שלום,
במידה ולא תאושר לך הקיצבה מטעמים כאלו ואחרים, הרי שתוכלי להגיש ערר על ההחלטה למוסד לביטוח לאומי, או להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
קחי בחשבון שלעניין זה ישנה תקופת התיישנות מיוחדת ומקוצרת, בת שנה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידה - דחוף בבקשסיגלית11/09/2008
שלום חזרתי מחופשת לידה של חצי שנה. אני מתעתדת בתום החודשיים הקרובים להודיע על עזיבתי לשם טיפול בילד... 1. קראתי במספר מקומות כי טיפול בילד הכוונה אינה רק לשבת בבית עם הילד כי אם גם מציאת מקום עבודה מתאים יותר לצרכיי כיום - שעות יותר נוחות וכד' - האם אכן זה תקף? 2. אם כן, האם אני יכולה לחפש מקום עבודה כבר מעכשיו תוך כדיי עבודתי? 3. אם כן, האם עקרונית אני יכולה להתחיל לעבוד מייד לאחר עזיבתי - לאחר שאתן חודש... * אני עובדת במקום כ- 7 שנים. בחוזה לא מוגדר היקף המשרה. בפועל עבדתי בשנים האחרונות עד השעה 4 ויום בשבוע עד 6. כעת כשאני כבר אמא לשניים... הם דורשים שאחזור למשרת החוזה - טוענים שאם לא רשומות שעות ,הכוונה היא למשרה מלאה, ואתן מעכשיו 2 בשבוע עד 6, כלומר להגיע הביתה ב-7 בערב. לא ממש מתאים... וטוענים כי זה לא הרעת תנאים מה בעצם זכויותיי במקרה זה? באיזה טיעון להשתמש כדיי להיות "מכוסה"? המון תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה בבקשה פשר תשובה
סיגלית11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי הודעה על תגובתכם . איפה היא?
סיגלית11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנשים יקרים למה לא עונים לי?
סיגלית11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)