מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעת הנקה עובדת משרד החינוךשרית26/10/2008
היי שמי שרית אני חוזרת לעבודה עוד שבוע לאחר חופשה של 14 שבועות. אני מורה שהיקף משרתי הוא 130 %. כל נום עובדת משעה עשרה לתשע (6 שעות מבחינת מערכת) עד שתיים וחצי חוץ מיום אחד בו אני עובדת עד ארבע וחצי.(8 שעות מבחינת מערכת). מהן התנאים המגיעים לי מבחינת שעות ההנקה. האם צריך להוסיף לי שעות להיקף המשרה? איך אני מממשת את הזכוית האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו"ד אסף אוסלקה28/10/2008זכויותיך הינן בדרך כלל עודפות לכלל העובדים במשק שכיוון שהנך עובדת משרד החינוך.
התשובה לשאלתך מצריכה ייעוץ פרטני שאינו מתאים לפורום זה
עובד ללא הסכם פרטני זכאי לשעת הנקה בתשלום , ז"א לצאת נניח שעה מוקדם יותר ולקבל על כך שכר , וזאת במשך התקופה הקובעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתימה בתקופת זכאותרוית26/10/2008
שלום- התפטרתי לאחר לידה (חופשת לידה, חל"ת ועוד קיבלתי כחודשיים הסתגלות בשכר) הייתי היום בלשכת התעסוקה ואני אשמח לדעת האם אני צריכה לחתום גם בתקופה שלא מגיעה לי זכאות- רק שבוע הבא אהיה בביוטח לאומי. שאלה שנייה - התפטרתי כרגע לטפל בילד והבנתי שישנה תקנה לגבי מרחק ממקום המגורים- השאלה היא מהו החוק ואם משנה מתי עברתי - עברנו לגור מעל 40 ק"מ ממקום עבודתי אבל אני כבר שנה גרה שם (הייתי בהריון)- האם זה רלוונטי? והאם זה מקנה לי זכאות מיידית ומה צריך להביא לבטוח לאומי שאני מגישה את התביעה ואיך להציג זאת. שאלה אחרונה האם זכאות לדמי אבטלה היא 100 ימים בהם את עדיין נשלחת לעבודות או 4 חודשים מניחים לי? פשוט לא שאלו אותי כלום בלשכה רק בקשו שאציג תעודות לימודים וכו' ולא דיברו איתי על נושא האמהות שעות וכו' ולא הרחבתי איתם בנושא שכרגע עם הילד בבית וגם הגדול חוזר מוקדם. האם לציין זאת במיוחד גם אם לא שאלו? תודה וסליחה על האריכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה - תודה מראש
רוית02/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריון ללא היתר התמ"תשני25/10/2008
שלום רב, פוטרתי לאחר שנתיים וחצי ללא היתר התמ"ת. במשך כל תקופת עבודתי הייתי עובדת מצטיינת וזכיתי להערכה רבה. סיבת הפיטורין הוגדרה כהתייעלות ארגונית. במקומי הועסקה עובדת זולה יותר. בזמן ההודעה המוקדמת על פיטוריי, הודעתי למעסיקי שאני בחודש השלישי להריוני ואף הצעתי להוזיל את שכרי או לקצץ את משרתי. למרות זאת, מעסיקי פיטר אותי, וכאמור אף לא השיג היתר. כרגע אני מובטלת. חרף כישוריי, לאחר שאני מתקבלת בהצלחה למקומות עבודה, אני נדחית בנימוס כאשר מספרת על הריוני. בעוד זמן קצר כבר לא אוכל להסתיר את הריוני. משמעות הפיטורין היא הרסנית עבורי. גם אני וגם בעלי מובטלים, עם תינוק בדרך ואני נטולת יכולת למצוא עבודה בשוק התעסוקה. מה עליי לעשות? מהם סיכויי לזכות בפיצוי הולם מצד המעסיק? אשמח לתשובתכם המהירה. אני ממש אבודה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים שלא כדין
עו"ד אסף אוסלקה26/10/2008מהעובדות כפי שתיארת פוטרת על ידי מעבידך שלא כדין, היה עליו לבקש היתר לפיטורים.
במקרה כזה קיימת אופציה של צו להשבה לעבודה אל מול תביעה כספית לפיצויים בגין הפיטורים. התביעה היא לשכר עד הילדה כולל הודעה מוקדמת לאחר תום תקופת הלידה וזנקים נוספים שקרו לך.
ממלית לך בחום להגיש תביעה בהקדם.
בכבוד רב ,
אסף אוסלקה , עו"ד
073-7961496* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש מחלה בהריוןילנה קוגן24/10/2008
שלום, קיבלתי מרופא נשים חופש מחלה ל-13 יום (כולל סופ"ש), כשבסיבה כתוב: "מעקב הריון". האם זוהי חופשת מחלה לכל דבר, עבורה אני מקבלת תשלום או לא? האם כדאי לבקש חופשת מלה מרופא משפחה עם סיבה אחרת? יש לציין כי בפעמים קודמות שהייתי חולה בשפעת וכו' והאישור היה מרופא משפחה, קיבלתי תשלום מלא עבור חופשת המחלה, המשכורת שלי גלובלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו"ד אסף אוסלקה26/10/2008על פי תאור העובדות העדרות מהעבודה במשירת הריון לתקופה זו הינה כהעדרות בתקופת מחלה ועל חשבון ימי המחלה הצבורים, אלא אם ישנו הסכם עבודה או הסכם קיבוצי המטיב עמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות רכב חברה בזמן חלתאנט24/10/2008
אני מנהלת מחלקה בחברה מעל 24 חודש. רוצה לקחת חלת ולהשאר בבית עם בתי עד 6 חודשים (לפי החוק). מנכל החברה הסביר כי בזמן חלת חוזר הרכב והפלאפון לחברה (בזמן חופשת לידה בתשלום לא דרשו זאת ממני). זה רכב שאני מקבלת כהטבה (משלמת רק את המיסים). הסברתי שאני מוכנה שיקחו את המיסים שאני חוזרת מהמשכורת ואמרו לי שאם ירצה יכולה לקבל את הרכב בזמן זה רק כליסינג...... אפשר הסבר בעניין??? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות ברכב בחל"ת
עו``ד ליאת שטיין26/10/2008אנט שלום,
הצדק עם המעסיק, שכן חל"ת מהווה השהייה של העבודה, כך גם התנאים הנלווים, והרכב בתוכם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעודה לאחר חצי שנהמאיה23/10/2008
שלום, מחוייבים לשמור על התפקיד שהיה לי? במידה ומציעים לי משהו אחר ואני מסרבת? כמה זמן יש אבטלה אחרי פיטורין? והאם יש ביטוח לאומי על תינוק שנולד עם בעיה בלב? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו``ד ליאת שטיין26/10/2008מאיה שלום,
מצבך זהה לשאר העובדים במשק בשלב זה, ללא הטבות מיוחדות (למעט הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד, במידה ולא חלפו 9 חודשים מיום הלידה - לא ציינת מועדה).
עקרונית, בכל שינוי מהותי שייעשה בתפקידך יש משום הרעת תנאים בגינה תוכלי להתפטר תוך שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
תקופת האבטלה משתנה בהתאם לנתונייך האישיים - תוכלי לברר זאת באתר הביטוח הלאומי או בטלפון מולם, כנ"ל לגבי קצבאות מיוחדות לבנך, עקב בעייתו הרפואית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןתמי23/10/2008
היי ילדתי לפני 4 חודשים שמתוכם 3 חודשים חופשת לידה וחודש על חשבוני. לפני הלידה עבדתי באותו המקום רק 6 חודשים. עכשיו אני רוצה להתפטר כדי לשמור על התינוק. האם אני זכאית לפיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים
עו"ד אסף אוסלקה26/10/2008כיוון שאת עובדת רק 10 חודשים אינך זכאית לפיצויי פיטורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהמזלש22/10/2008
שלום, שאלה בקשר לשעת הנקה: במקום עבודתי מזינים ימי עבודה ע"פ שעות. אני מתכוונת בתום 14 השבועות לנצל שעות חופשה עד גיל 6 חודשים. שאלותי הן: 1. האם אני זכאית לשעת ההנקה גם כאשר אני לא נמצאת בעבודה בפועל, זאת אומרת האם אני למעשה יכולה לנצל יום חופש של 7.5 שעות כשלמעשה יום עבודה הינו 8.5 שעות? 2. במידה ואחזור כשהילד בגיל חצי שנה האם אני זכאית לשלושה חודשיים מיום חזרתי לעבודה, דהינו, עד גיל תשעה חודשים, או עד גיל שבעה חודשים. בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו"ד אסף אוסלקה26/10/2008ראשית את זכאית לקבל שעה אחת ביום לצורך ההנקה , ז"א יום עבודה של 7.5 שעות ולקבל תשלום עבור 8.5 שעות.
הכל בתנאי כי את עובדת במשרה מלאה.
שנית הזכאות הינה ל 4 חודשים לאחר שתמו 14 השבועות ואם את מאריכה את החופשה , בכמה שתאריכי אותה תאבדי בהתאם את הזכאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדרות מהעבודה למתן חיסוןמיטל22/10/2008
שלום, אני צריכה לחסן את ביתי התינוקת בטיפת חלב ולצאת מהעבודה או להעדר למשך שעה בערך. האם העדרות זו צריכה לבוא על חשבוני הפרטי או שיש איזה זכות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי
מיטל22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין26/10/2008מיטל שלום,
אין כל זכות מיוחדת בעניין זה המטילה חובת תשלום על המעסיק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל"תשני22/10/2008
שלום ילדתי לפני 10 וחצי חודשים. בתום תקופת חופשת הלידה המשכתי לטפל בילדתי בחל"ת שאושר לי ממקום עבודתי. בתום החל"ת חזרתי לעבודה (לפני כחודש וחצי) ונוכחתי שקשה לי, לכן כעת אני רוצה להתפטר לצורך הטיפול בילדה. האם התפטרותי תחשב כפיטורים ואהיה זכאית לפיצויי פיטורים? אם כן, מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ופיטורים
עו``ד ליאת שטיין26/10/2008שני שלום,
מאחר וחלפו למעלה מ 9 חודשים (הזמן שנקצב על פי חוק), הרי שהתפטרותך לא תחשב כפיטורים בנסיבות המיוחדות שמקנה החוק.
נסי להגיע עם המעסיק להסכמה כלשהי להתפטרות תוך תשלום הפיצויים ו/או באפשרותך לבחון האם את מתאימה לאחת העילות להתפטרות בדין מפוטר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588 - 03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענית לי על השאלה..מיטל22/10/2008
שלום, חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה אני עובדת במקום עבודתי שנה וחצי (כולל החופשת לידה) במידה והתינוק שלי יהיה חולה ואצטרך להחסיר ימי עבודה. כמה ימים אפשר להחסיר? איך זה מחושב? כמו ימי מחלה שלי למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק דמי מחלה
עו"ד אסף אוסלקה22/10/2008חוק דמי מחלה קובע שאת יכולה לזקוף ימי מחלה של ילדך על חשבון ימי המחלה הצבורים שלך. כמובן שהעדרות בכפוף לאישור מחלה ובכפוף לצבירה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות שדינה כפיטוריןמיקי22/10/2008
שלום, האם אישה שילדה - ואשר עובדת במס' מקומות - זכאית לפיצויי פיטורין אם היא עוזבת את אחד ממקומות עבודתה כדי לטפל בתינוקת? ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו"ד אסף אוסלקה22/10/2008חייב להיות קשר סיבתי בין ההתפטרות לבין טיפול בילד , לכן אם את מתפטרת כיוון שזה מקשה על טיפול בילד יש בסיס לדרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס הכנסהעידית21/10/2008
האם מדמי הלידה יורד מס הכנסה. הנני מקבלת משכורת יסוד של 4700 ש"ח לחודש לפי חישוב שלי דמי הלידה שאקבל הם בסביבות 15000 (4700 חלקי 30 כפול 98). האם ירד לי מס הכנסה מהסכום הזה? כמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס על דמי הלידה
עו``ד ליאת שטיין21/10/2008הדס שלום,
מהסכום יירד מס הכנסה על פי המס השולי שלך.
למעשה, מדובר בשלוש משכורות, הממוסות כפי שהיו ממוסות משכורותייך עד כה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן זה חופשת לידה?12 או 14שני20/10/2008
בכל מיני מקומות רשום אחרת....פעם 12 פעם 14. מה פה קורה פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין21/10/2008שני שלום פעם נוספת,
בעבר היה 12 שבועות. מאז היה תיקון לחוק, והיום החופשה עומדת על 14 שבועות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם היה 12 והיום 14
כוכבית22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שמתי לב שענו. לשאלתי לא ענו ד"א.
כוכבית22/10/2008האם אני חייבת לקל אישור מעסיק וכמה זמן יכולה להודיע מראש.. הודעה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותשני20/10/2008
1. אם אני עובדת במקום עבודה 13 חודשים - בכמה זמן אפשר להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום? 2. בעבר ענית לי שיש מקרים יוצאים מן הכלל שמאפשרים קבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה בינהם: "אם אישה עובדת שעות רבות". - מה זה שעות רבות? האם יום עבודה של 8 שעות נכלל בהגדרה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי...
שני22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)