מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעסקיי לא מתייחסים לבקשתיהילה20/11/2008
שלום רב, שלחתי למעסיקיי מכתב פיטורים לצורך טיפול בילדתי. הם מתעלמים מבקשתי שהיא מתן פיצויים ודמי הבראה. מה לעשות? אני מחכה כבר למעלה מחודשיים שהתייחסו לבקשתי. וטרם נענו...אני מרגישה שהן לא כ"כ רוצות לתת לי ...איך עליי לדרוש זאת? חוץ ממה שעשיתי שלחתי להן את המכתב בפקס, במייל האישי שלהן למנהלת חשבונות ממש לכולן!!! האם לאחר 9 חודשים לאחר לידתי אנני יכולה לקבל פיצויים (אני כבר 5 חודשיים לאחר לידה) ? אשמח לקבל תשובה תודה מראש הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשת תביעה
עו"ד אסף אוסלקה20/11/2008כיוון שמכתבי דרישה אינם מועילים אני ממליץ לך על הגשת תביעה לבית הדין האזורי לעבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס גימלת הריון למעסיקיסמין19/11/2008
שלום רב האם בהגשת טופס גימלת הריון למעסיק בכדי שימלא, עלי לצרף גם את הטופס אותו מילא רופא הנשים שלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה להתייחסות לשאלתי
יסמין23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדרות במהלך טיפולי IVFאושר19/11/2008
שלום הנני עובדת ארעית בחברה מזה מספר שנים ועוברת טיפולי IVF טיפולי IVF דורשים העדרות לבדיקות וטיפולים באופן לא רציף על פי חוקי העדרות בגין מחלה לא מגיע לי תשלום עבור היום הראשון מכיוון שהעדרויות לא רצופות וכוללת העדרות למספר שעות אנני מקבלת תשלום על השעות ולכן גם אנני מדווחת על השעות כמחלה ומנסה להשלימם 1 - האם אכן על פי חוק אנני זכאת לתשלום בגיו ההעדרויות 2 -האם ניתן לפטר אותי במידה ולא מדווחות העדרויות בגין טיפולי הפריה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין25/11/2008אושר שלום,
1. ככל שההעדרויות מגובות באישור מחלה - הרי שיש בכוחן להחשב כיום מחלה ולזכות בתשלום בהתאם. ככל שאין הן מגובות באישורי מחלה, הרי שאינך זכאית לתשלום בגינן.
2. כן. לכן מומלץ ליידע את המעסיק כי מדובר בטיפולי הפרייה (בכפוף לכך שמלאה לך חצי שנה במקום העבודה) וזאת על מנת להימנע מטענות בדבר אי ידיעה באם יהיה ניסיון לפטר אותך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעות עבודה לאחר קבלה לאירגוןנעמה19/11/2008
ילדתי בהתקבלתי ב31.1.08 - 6 חודשים לאחר התחלת עבודה בחברת כוח אדם. בחודש ספטמבר האחרון (8 חודשים לאחר הלידה) הבעתי את רצוני לחזור לאותה משרה שהיתה לי (8 שעות בבוקר 5 ימים בשבוע בין 7:30 ל15:30) , ניתקלתי בהתנגדות מצדו של הארגון. נאמר לי כי בגלל החוק החדש (של 9 חודשים לעובדי כוח אדם) , כל מי שעבד הארגון , הופך להיות עובד של הארגון ולכן תנאי ההעסקה ,קרי שעות העבודה, משתנים. כעת מבקשים שאעבוד פעם בשבוע משמרת ערב (עד רבע לשתיים עשר בלילה עד שמגיעים הביתה, או לחילופין פעמייים בשבוע עד השעה 18:30 במקום 15:30. שאלתי: האם יכולים לדחוק אותי לפינה לאחר חופשת לידה ולשנות לי את שעות העבודה? תודה מראש נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה
נעמה19/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין19/11/2008נעמה שלום,
קיבלת מענה מפורט לתשובתך, אותו תוכלי לראות גם בלינק הזה: http://www.beok.co.il/LongItemForum.aspx?frstrec=268438* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים לאחר חל"דמיה18/11/2008
ליאת שלום, הייתי בחל"ד כ- 14 שבועות, ולאחר מכן הארכתי בחודש נוסף את החל"ד. הגיעה לי מנהלת חדשה כשלושה חודשים לפני שילדתי. חזרתי לעבודה לפני כשבועיים, בימים הראשונים הבנתי שתפקידי שונה, לאחר שיחה עם המנהלת הבנתי כי דברים מהותיים שהיו באחריותי היא העבירה לטיפולה ואינה מתכוונת להחזיר לטיפולי (היא טרם ישבה איתי על השינוי, היא אמרה כי תעשה זאת בקרוב). הגדרת התפקיד נשארה זהה, רק התוכן שונה באופן מהותי, התפקיד הפך להרבה פחות מעניין ופחות בר השפעה. בנוסף בהיותי בחל"ד היו העלאות שכר גורפות על תקופה רטרואקטיבית, היא לא העלתה לי בטענה שהיו איתי בעיות (למרות שאני עובדת מצוינת עם הערכות טובות מאוד). ביקשתי ממנה לפרט אילו בעיות היו איתי ומתן דוגמאות - היא טרם עשתה זאת. תחושתי הכללית שהיא מנסה לגרום לי להתפטר, או לחילופין מחכה שיעברו 60 יום, שוללת ממני סמכויות, פוגעת בי בשכר וכד'. מה אני יכולה לעשות מבחינה משפטית? האם זה נחשב הרעת תנאים? התנהגות שלא בתום לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלייה
עו``ד ליאת שטיין19/11/2008מיה שלום,
המצב הינו מעט בעייתי, לאור העובדה כי כפי שהבנתי ממך יהיה קשה להוכיח כי המדובר בהפלייה עקב הלידה. יחד עם זאת, ככל שניתנו העלאות שכר גורפות, וניתן ללמוד מהן על הפלייתך, הרי שזו כשלעצמה עשוייה להוות ראייה נסיבתית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריןמ18/11/2008
שלום, אני התפטרתי ב - 5/10 ע"מ להישאר עם הילדה בבית. לא עבדתי מאז. ב - 4/11 עברו 30 יום מאז ההודעה. והיום, 18/11 כבר שבועיים מאז ועדיין לא קיבלתי את הכסף. מה עושים עכשיו? מה הם זכויותיי לפי החוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלנת פיצויים
עו"ד אסף אוסלקה18/11/2008פיצויים יש לשלם לאחר סיום יחסי עובד מעביד. פיצויים יחשבו כמולנים אם אינם משולמיםתוך 15 יום מהמועד הקובע. באם הפיצויים אינם משולמים לך , קמה לך הזכות להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקבלתי לעבודה חדשה ואני בהריוןמיכל17/11/2008
שלום , התקבלתי לעבודה חדשה ואני בשבוע 11 . אני לא יודעת אם להודיע כבר עכשיו על ההריון או לחכות לחודש החמישי. אני חוששת שאם אני אודיע עכשיו אז לא יעסיקו אותי. ומצד שני לא רוצה שיצא מצב ששיקרתי. ושנית רציתי לשאול האם מגיע לי את כל הזכויות של אישה בהריון במקום החדש? הכוונה ל- 40 שעות וכו'..... תודה מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מפיטורים
עו"ד אסף אוסלקה17/11/2008לתשומת לבך כי איסור הפיטורים ללא היתר חל רק על מי שמועסקת אצל המעביד רק מעל חצי שנה. מנגדר חוק שוויון הזדמנויות אוסר לפטר אותך עקב הריונך שכן זו אפליה אסורה, פיטורים כאלו מזכים בסעד כספי של פיטורים שלא כדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם עובדת ומניקההילה17/11/2008
אני אמורה לחזור לעבודה שעות העבודה הן מ8-4 רציתי לדעת מהן זכויותי לגבי שעת ההנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו"ד אסף אוסלקה17/11/2008החוק קובע כי אם את עובדת משרה מלאה את זכאית לשעת הנקה בתשלום עם שובך מחופשת הלידה ולמשך 4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעות העבודה לאחר חופשת לידהנעמה17/11/2008
התקבלתי לעבודה ב30.7.07 דרך חברת כוח אדם לעבודה בבנק. ילדתי ב31.1.08 .\ בחודש ספטמבר האחרון (8 חודשים לאחר הלידה) הבעתי את רצוני לחזור לאותה משרה שהיתה לי (8 שעות בבוקר 5 ימים בשבוע בין 7:30 ל15:30) , ניתקלתי בהתנגדות מצדו של הבנק. נאמר לי כי בגלל החוק החדש (של 9 חודשים לעובדי כוח אדם) , כל מי שעבד בבנק הופך להיות עובד בנק ולכן תנאי ההעסקה משתנים. כעת מבקשים שאעבוד פעם בשבוע משמרת ערב (עד רבע לשתיים עשר בלילה עד שמגיעים הביתה, או לחילופין פעמייים בשבוע עד השעה 18:30 במקום 15:30. שאלתי: האם יכולים לדחוק אותי לפינה לאחר חופשת לידה ולשנות לי את שעות העבודה? תודה מראש נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין19/11/2008נעמה שלום,
על המעסיק חל איסור לשנות ו/או לפגוע בתנאי עבודתה של אישה לאחר חופשת לידה, לפחות מהלך 60 הימים מיום סיום חופשת הלידה (+ 30 ימי הודעה מוקדמת).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת חידוד
נעמה19/11/2008אז מכיוון שעבורו יותר מ3 חודשים לאחר סיום חופשת הלידה בתשלום , המעביד יכול לשנות את שעות העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין19/11/2008ככל שלא היית בחל"ת בתקופה זו (זה לא ברור מהשאלה), הרי שחלפה התקופה בה חל איסור לפגוע בתנאייך. יחד עם זאת, באפשרותך להתפטר בדין מפוטר תוך קבלת פיצויי הפיטורים (אם בעילה "לצורך טיפול בילד" ואם בעילה "הרעת תנאים")
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי...
נעמה19/11/2008אין לי זכאות לפיצויי פיטורים כי עבדתח שם רק חצי שנה + 14 שבועות חופשת לידה. הייתי בחופשה ללא תשלום מרגע שהסתיימה חופשת הלידה עד עכשיו . וטרם חלפה שנה מתאריך הלידה. האם עדיין זכויותיי בעניין שעות העבודה לא יכולות להשמר עבורי? סליחה על ההצקה , אבל זה מאד חשוב לי להתנהלות מול הארגון... תודה נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק שיויון זכויות בעבודה
נעמה19/11/2008שאלה נוספת- מעניין לעניין באותו עניין-- אם גורמים לי להתפטר לאחר חל"ד ללא תשלום, בגלל שינוי שעות העבודה (שהן בלתי אפשריות מבחינתי...). האם בכך הם עוברים על חוק שיויון זכויות בעבודה לפי סעיף 2 (ב)? תנאי עבודה החדשים אינם ממהות התפקיד ו/ או המשרה , מפני שעבדתי בתנאים אחרים בתפקיד זה , ובסך הכל מדובר על עבודה במשמרות. לחייב דווקא אמהות במשרת אם לעבוד בשעות אחה"צ ו/או בלילה נראה לי לא בסדר!!! יש כמובן עובדים שאינם אמהות ומעדיפים שעות עבודה כאלה... האם אוכל להתחיל לעבוד כך ולתבוע על פי חוק זה את החזרת התנאים לקדמותם על סמך סעיף זה, אוט שעדיף לתבוע ללא חזרה לעבודה? תודה נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה בשם נעמה...
נעמה19/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידה לצורך טיפול בילדמיכל ס17/11/2008
התפטרתי מעבודתי בסיום חופשת הלידה, לאחר 7 שנות עבודה. למעשה הגדלתי את היקף המשרה שלי כיום אך עבודתי כיום מאפשרת לי גמישות בשעות העבודה כך שביכולתי לקחת את ילדי למעון - מה שלא התאפשר לי בעבודתי הקודמת. (עלי למלא מכסת שעות חודשית ולא משנה באילו ימים ובאיזה שעות), כמו"כ אני עובדת כיום חמישה ימים בשבוע, כאשר בעבודתי הקודמת נאלצתי לעבוד פעם בחודש שישה ימים. גם זמן ההגעה לעבודתי כיום הצטמצם בכ-3/4 שעה לכל כיוון (מאחר ועבודתי הקודמת היתה במרכז העיר ונאלצתי להגיע בתחבורה ציבורית ולהתעכב זמן רב בפקקים). כיום אני יכולה להגיע ברכב ללא פקקים וללא בעיות חניה, (על אף שיתכן שהמרחק בק"מ הינו זהה) ולמעשה אני נעדרת מהבית את אותו מספר שעות כמו בעבודתי הקודמת, רק במקום לבזבז זמן בנסיעות אני מרויחה את השעות ההן לעבודה בתשלום. כמו"כ בעבודתי החדשה ביכולתי לנצל את כל 18 ימי המחלה לצורך מחלת ילד (ולא רק 8 ימים כפי שהחוק מתיר). לאור הנ"ל ביקשתי ממעסיקי פיצויים, אך ההוא מסרב לשלם לי. אודה על חוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה לפיצויים
עו"ד אסף אוסלקה17/11/2008מן המידע העולה בשאלתך התפטרת לצורך טיפול בילד שכן המשרה הקודמת הקשתה על ביצוע הטיפול לעומת המשרה החדשה. אשר על כן במידה והמעביד לא ישלם הפיצויים עומדת בפניך האפשרות להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
אם יש לך שאלות נוספות- 0737961496
בכבוד רב,
אסף אוסלקה, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לחופשת לידהאורלי16/11/2008
שלום! התחלתי לעבוד בתחילת חודש 9 ,ואני הייתי אמורה לקבל וסת ב14-9 ,לא קיבלתי וסת ואני בהריון.האם אני זכאית לקבל חופשת לידה עך סך שלושה חודשיים?או שיש צורך בתלושים נוספים?מה בעצם הזכויות שלי?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחופשת לידה
אורלי18/11/2008עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי העיניין זכאות חופשת לידה אשמח לקבל תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
עו"ד אסף אוסלקה18/11/2008מזל טוב על הריונך
חופשת הלידה הינה רק לאחר הלידה ומשכה כ 14 שבועות אם תלדי רק ילד אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לחופשת לידה
אורלי18/11/2008תודה רבה. כן ידוע לי שחופשת לידה היא אחרי הלידה .עכשיו אני עובדת ועד ללידה יהיו לי סך הכל 9 תלושי עבודה ,זה מספיק ? אז אני כן זכאית לקבל חופשת לידה מלאה?.פשוט כל אחד אומר לי דבר אחר מחכה לתשובה מודה לך מכל הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורלי19/11/2008האם תישעה חודשי עבודה מספיקים כדי ליזכות בחופשת ליה שהיא כשלושה חודשיים או שיש איזה שהם חוקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה
עו"ד אסף אוסלקה20/11/2008דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות)- ישולמו לך אם עבדת 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם עבדת ר 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכר בזמן שמירת הריוןשירה16/11/2008
היי. בת 29, עובדת במקום עבודה חדש מאמצע אוגוסט בהריון -שבוע 7. יש לי עבר כושל עם הריונות (לצערי) ויכול מאוד להיות שההריון הזה יהיה בשמירה מלאה (עדיין לא הוחלט אם באישפוז או בבית) מהם תנאי השכר בזמן שמירת הריון? האם יש דבר כזה? מי משלם המעסיק או ביטח לאומי? האם יש הבדל אם השמירה היא בבית חולים או בבית? הנושא מאוד מדאיג אותי היות ואני מפרנסת יחידה. אשמח לתשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר בשמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין16/11/2008שירה שלום,
ככל ששמירת ההריון תוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי (וכתנאי בסיסי - תעלה על 30 יום), הרי שתהיי זכאית לתשלום מלא בגין תקופה זו מהמוסד לביטוח לאומי, על פי ממוצע הכנסותייך בשלושת החודשים שקדמו לשמירת ההריון.
אין רלונטיות אם השמירה בבית או בבי"ח, אם כי ייתכן שיהיה למוסד לביטוח לאומי קל יותר להכיר בכך כשמירת הריון כאשר מדובר באשפוז בבי"ח.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחליף עבודה לאחר חופשת לידהסאשה15/11/2008
סיימתי את 14 שבועות של חופשת לידה לפי החוק, וכרגע אני נמצאת בבית עוד 3.5 חודשים נוספים ללא תשלום על מנת לטפל בתינוק. החלטתי לא לחזור למקום העבודה הקודם כי אני רוצה להניק את המקסימום האפשרי, וגם לא מתאים לי שעות עבודה מרובות במשרד. 1. האם הנני זכאית לדמי אבטלה, ואם כן - לכמה חודשים? 2. שמעתי שקיימת תקופת צינון מסויימת על מנת לקבל פיצויים - אסור להתחיל לעבוד במקום חדש ישר אחרי שהתפטרתי, כי הפיצויים משולמים כביכול כי עזבתי כדי לטפל בתינוק. 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין16/11/2008סאשה שלום,
אין פרק זמן בו חל עלייך איסור לעבוד, את אפילו יכולה לעבור מיידית מעבודה לעבודה, ובתנאי שבתנאי העבודה החדשה יש כדי לאפשר לך טיפול בילד (שעות קצרות יותר, וכדומה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב פיצויים!!!!עירית לוי15/11/2008
שלום רב!!! עבדתי בעבודה שלי 5 שנים. התפטרתי לצורך טיפול בילד. שאלתי היא כזאת איך אני מחשבת פיצויים? תודה ושבוע טוב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן חישוב הפיצויים
עו``ד ליאת שטיין16/11/2008עירית שלום,
באם משכורתך הינה חודשית וקבועה, הרי שיש להכפיל ותק (5) בסכום שכר הבסיס ברוטו האחרון.
באם המשכורת משתנה או על בסיס שעות/ימים, הרי שיש לבצע ממוצע של 12 חודשים אחרונים, ולהכפיל בותק.
לידיעתך, פיצויים אלה פטורים ממס עד לתקרת הפטור, אליה אינך מגיעה, ולפיכך כל הסכום יהיה פטור ממס במקרה שלך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועבודה חדשהמאיה14/11/2008
שלום, אני בתחילת החודש החמישי להריון שלי (ההיריון עדיין לא בולט). לפי כמה ימים ניגשתי לראיון עבודה והתקבלתי. בזמן הראיון לא שאלו אותי אם היני נמצאת בהריון למרות שידעו שאני נשואה. האם עליי להודיע להם זאת למרות שלא שאלו? ובאיזה שלב עליי לספר להם? האם יכלו לתבוע אותי בעקבות זאת או לפטר אותי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יידוע על הריון
עו``ד ליאת שטיין15/11/2008מאיה שלום,
המועד ב הינך חייבת ליידע את המעסיק על הריונך הינו חודש חמישי, אם כי החוק לא נוקב בסנקציה באם לא מקויימת חובה זו.
מומלץ ליידע אותו מוקדם ככל הניתן - ואף מומלץ להקליט את השיחה הזו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)