מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולי פוריותלימור14/11/2008
שלום, האם יש חובה כלשהי לדווח על טיפולי פוריות (הפריה) טרם כניסה לעבודה חדשה (עוד בשלב הראשוני של ראיון קבלה)? אני מתווכנת גם לבעל (שכמעט ואין לו העדרות) וגם לאשה. או בכל שלב שהוא עד להעדרות עצמה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על טיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין15/11/2008לימור שלום,
אין חובה בחוק לדווח על טיפולי פוריות טרם קבלה לעבודה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
לימור15/11/2008ולאחר הקבלה לעבודה, האם כן יש חובה כלשהי לספר על טיפולי הפוריות? או שאפשר לחכות לטיפול הראשון שיהיה בעבודה החדשה, ואז לפרט את סיבת ההעדרות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה, ותשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין16/11/2008עקרונית אין חובת הודעה על הטיפולים, אולם החל מההעדרות הראשונה מומלץ ךספר (ועדיף בכתב) כי מדובר בטיפולים, על מנת להנות מההגנה שמספק החוק בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לפרילאנסזוזי13/11/2008
רציתי לדעת כיצד מקבלת אישה שעובדת כפרילאנס את המשכורת בחופשת הלידה? האם מחושב ע"פ ממוצע הכנסות כל השנה או רק חודשים אחרונים? מה אם במהלך השנה ישנה גם משכורת של שכירה וגם עובדת כפרילאנס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2008זוזי שלום,
עבודה כפרילאנס הינה כעצמאית לכל דבר וניין. על פי חוק ביטוח לאומי, יחושבו דמי הלידה כממוצע 3 החודשים השלמים טרם הלידה.
באם היית גם שכירה בחלק מהתקופה - יצטרפו הכנסות אלה לחישוב.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חל"תשירלי13/11/2008
לאחר חופשת הלידה,לקחתי חל"ת של שנה נוספת.כאשר הוותק שלי בעבודה הוא שנתיים ו 5 חודשים. החברה פשטה רגל.ברצוני לדעת מה זכויותיי,בשביל תביעה לביטוח לאומי.האם הייתי זכאית להתראה מוקדמת ושל כמה ימים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה בפירוק
עו``ד ליאת שטיין15/11/2008שירלי שלום,
זכויותייך הינן לפיצויי פיטורים ותנאים סוציאליים.
עם זאת, תוכלי לקבל תשלום בגינם רק באם החברה תחל בהליך פירוק, שכן אין די בהפסקת פעילותה.
במקרה כזה יהיה עלייך להגיש תביעת חוב למפרק, שבאם תוכל, תזכי לקבל תשלום מהמוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן חופשת לידה.הילה13/11/2008
היי, פוטרתי כחודש לפני סיום חופשת הלידה שלי(ילדתי פג והחופשה התארכה ...)מתוך צמצומים במחלקה . קיבלתי משכורת 60 יום+30 יום הודעה מוקדמת ופיצויים כרגיל. כשפוטרתי לא הוצעה לי משרה אחרת אלא אמרו אולי תהייה משרה כזאת או אחרת ואולי תעברי ראיון עבודה אצל סמנכ"ל אחר אבל לא הוצע לי משהו ממשי. האם ישנה עילה לתביעה ? במיוחד שקשה לי למצוא עבודה כאמא ובמצב המשק היום. עבדתי שם 7 שנים . במידה ואפשר לתבוע כיצד מחושבת סכום התביעה ? תודה רבה, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בטרם שובה של העובדת מחופשה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2008הילה שלום,
חל איסור על פיטורים מבלי שהשובת למקום העבודה בפועל, גם אם שולם לך השכר העתידי.
סכום התביעה מחושב על פי הערכה בלבד, והפיצוי נתון לשיקול דעת בית הדין לבד.
עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמאית בהריון כמעט ללא הכנסותלהלה13/11/2008
אני עצמאית מחודש אפריל השנה. מובטלת מ-12/07 (5 חודשים). אני אמורה ללדת בע"ה לקראת סוף חודש פברואר(3 חודשים)והכנסוותיי עד כה קטנות ביותר.איך אדע האם וכמה אקבל דמי לידה? מה עלי לעשות?נ.ב, בעלי שכיר במשכורת ממוצעת של 6000 ש"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2008הלה שלום,
אין רלוונטיות לנתון ההכנסה של בעלך.
את תקבלי דמי לידה על פי הכנסותייך בפועל לפי 3 החודשים שקדמו ללידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואלת שוב
להלה16/11/2008במידה ואין לי כמעט הכנסות, איך יחושבו דמי הלידה? החודש קיבלתי 800 ש"ח בלבד על עבודות שעשיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה שוב
עו``ד ליאת שטיין16/11/2008הלה שלום,
לצערי התשובה לא תשתנה גם אם ממש תנסי לשכנע אותי לשנותה... :-)
החישוב נעשה על פי הכנסה בפועל - לצורך ההמחשה - למי שאין הכנסה, למשל, דמי הלידה יהיו 0 ש"ח, עצוב ככל שזה נשמע.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשכנע?ליאת?
להלה19/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין19/11/2008נעמה שלום,
אני רואה כי את שואלת שאלות רבות בפורום תחת שמות שונים, כאשר ברור כי המקרה שלך מצריך ייעוץ פרטני וספציפי, אותו לא ניתן לתת על גבי הפורום.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה
לילי26/07/2009שלום ותודה על אתר מקסים אני בשבוע 32 עבדתי 4 חודשים לפני שנכנסתי להריון ועזבתי עקב הפלה שקרתה לי בעבודה אני בהריון בסיכון ואמקבלת נכות ואסור לי להתאמץ בעבודה הקודמת התאמצתי וזה מה שקרה לא סיפרתי למעסיקיי ועזבתי אחרי חודש וחצי נכנסתי להריון ואנינ עובדת עכשיו משרה חלקית זה מה שנותנים לי לעבוד עד סוף ההריון יהיו לי עוד שלושה תלושיים אך נמוכים איך יחושבו לי את הדמי לידה ואם מגיע לי בכלל אומרים שהחשוב שמושלם עליך ביטוח לאומי אני בין כה וכה מקבלת קיצבה ופטורה מתשלום איך זה מסתדר שיייש פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית תביעה - התפטרות מוצדקתרוית12/11/2008
שלום- מה ניתן לעשות אם תביעתי לדמי אבטלה מיידי נדחתה בגלל שהתפטרתי מרצון למרות שההתפטרות מוצדקת ומרחק העבודה ממקום מגורי עולה על 40 ק"מ וילדיי מתחת לגיל 7? הגשתי תביעה והודיעו לי שזכאותי נשללת ל90 יום - ואין כל התייחסות לנושא המרחק שצירפתי לתביעה. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות - תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה...
רוית13/11/2008הודעה שנייה שלי בפורום - ההודעה הקודמת לא קיבלה התייחסות משום מה תודה על העזרה רוית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2008רוית שלום,
כפי שנכתב רבות בתשובותיי בפורום זה ובאתר האינטרנט שלי, הרי שאין קריטריונים ברורים למוסד לביטוח לאומי מתי להכיר בתפטרות המיידית כפיטורים ומתי לא.
בכל אופן, ילדים קטנים, ומעבר של 40 ק"מ לכשעצמו (ללא כל תנאי נוסף) אינו מהווה בהכרח נסיבה לאישור ההתפטרות כפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
רוית16/11/2008לא כ"כ ברור לי - כי באתר של המוסד התקנה מופיעה כן כסיבה מוצדקת- להתפטרות עברתי למקום מגורים חדש העולה על 40 ק"מ שאלתי אם יש טעם לערער ואם כן מה צריך להציג להם "התפטרות מעבודה, בשל שינוי מקום מגורים או העתקת מקום עבודה, תיחשב להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים)."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות אחרי חופשת לידה
סמדר פורתי18/11/2008אם אני מתפטרת לאחר חופשת לידה עקב הרעת תנאי עבודה, האם אנ י זכאית לקבל את ה- 60 ימים שלאחר חופשת הלידה ? כי התפטרתי עקב הרעה בתנאים? אודה לתשובה דחופה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין19/11/2008סמדר שלום,
השבתי לך בפירוט לאחר שפנית אלי באופן פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי לידהאחת12/11/2008
חודש לפני שנכנסתי להריון התחלתי לעבוד בחברה גדולה דרך כח אדם לפי החוק החדש עובד כח אדם חייב להקלט לאחר 9 חודשים ככה שבסיומה של החופשת לידה הבנתי שע"פ חוק הם חייבים לקלוט אותי גם בניגוד לרצונם?מה שקורה הנהלת החברה קראה לי לראיון ואחר כך אמרו שיחזרו אלי בנתיים עבר שבוע ועדיין לא קיבלתי תשובה והחל"ד שלי נגמר לפני כמה ימים ככה שאני די באוויר שאלתי האם מותר להם למרוח אותי אחרי החלד ללא תשלום? תודה מראש חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה...
אחת13/11/2008אשמח לקבל תשובה זה מאוד דחוף לי בנתיים אני שבועיים לאחר החופשת לידה ורוצה לחזור לעבוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה העניין חשוב לי מאוד
אחת16/11/2008שבועיים וחצי לאחר החל"ד ועוד לא קיבלתי תשובה מדוייקת מהעבודה אם אני חוזרת.!? נאמר לחברה שאני רוצה לחזור עם תום החל"ד האם זה מותר מבחינה חוקית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים אסורים
עו"ד אסף אוסלקה17/11/2008גם בתקופה של 60 יום לאחר שובך מחופשת הלידה את זכאית להגנה של חוק עבודת נשים ואסור לפטרראותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות עובדת בפיטורים קולקטיביםהילה12/11/2008
ילדתי לפני כחודש וחצי ובמהלך חופשת הלידה, החברה שבה עבדתי נמכרה לחברה אחרת . כל עובדי החברה פוטרו פיטורים קולקטיביים- כולל אני והחברה החדשה החליטה שהיא לא קולטת את כל העובדים וגם אותי הם לא יקלטו בחברה החדשה. האם החוק מגן עלי באיזשהי צורה? האם אני יכולה לחתום אבטלה מיד בתום חופשת הלידה או שאני גם צריכה לחכות 90 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק עבודת נשים
עו"ד אסף אוסלקה12/11/2008גם אם כל העובדים פוטרו המעביד מחוייב לקבל היתר לפטר עובדת בחופשת לידה. באפשרותך לבשק סעד של מניעת הפיטורים ו/או לבקש פיצוי כספי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום תקופת שירות קבעסופי12/11/2008
היני אשת קבע מזה 8 שנים ונמצאת כרגע בחופשת לידה לאחר לידת בני השלישי. לפי הסיכומים הקודמים (לפני הלידה), תקופת שירותי שצריכה להסתיים בסוף שנת 2008 תוארך עד חודש אוגוסט 2009 על מנת לאפשר לי להתמודד על תפקיד הבא. לאחר הלידה הודיעו לי כי החוזה הוערך עד תחילת חודש מרץ, כאשר בכוונתי לחזור לעבודה לאחר חל"ד וחופשה שנתית רק ב 14.02.09. משמעות הדבר כי לא אוכל להתמודד על תפקיד הבא (סבב ההתמודדויות מתחיל בחודש אפריל ומסתיים לקראת חודש אוגוסט) וכך אאלץ לפרוש מהצבא בתום החוזה הנוכחי וכאמור שבועיים בלבד לאחר חזרתי לעבודה בפועל. (כ-5 חודשים לאחר הלידה). האם הפעולות הננקטות על ידי הצבא הן תואמות לחוק? מהן הזכויות שלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסכם
עו"ד אסף אוסלקה12/11/2008האם הארכת השירות נעשתה בהסכם כתוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר למעסיק לחייב טווח שעותדנה12/11/2008
שלום, אני עובדת בחברת הייטק מספר שנים כמנהלת פרוייקטים. בשמונת החודשים האחרונים אני עובדת משרה מלאה מ7:00-16:00. טווח השעות הנ"ל הנו הכרחי עבורי ולא אוכל לחרוג (אילוצי ילדים, צהרוניות וכדומה). אופי החברה פרוייקטלי/ OUTSOURCING כלומר, אני עובדת אצל לקוח מחוץ לחברה והוא משלם לחברה בגין עבודתי. האם החברה יכולה לפטר אותי במידה והיא אל מוצאת לי פרוייקט שמוכן לטווח השעות הנ"ל ולכן אני בעצם לא עובדת? הרכב שלי הוא רכב חברה (לא ליסינג כך שבאופן תאורטי לא יורד לי מהמשכורת) האם החברה רשאית לקחת לי אותו במידה ואני לא עובדת (מהסיבה המפורטת לעיל) ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו"ד אסף אוסלקה12/11/2008אין בחוק איסור פיטורים גורף. למעביד יש זכות לפטר אך הוא צריך לעשות את זה בתום לב ועל פי דרישות החוק. לדוגמא פיטורים עקב אפליה אסורים , ז"א שאם מפטרים אותך עקב הורותך ומעדיפים אחרים על פניך שאינם הורים זו אפליה אסורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב פיצויים לאחר לידה-דחוף דחוףןןקנין לימור12/11/2008
הועסקתי במכון פרטי למעלה מ-8 שנים שבכל תקופת השנים הללו השתכרתי משכר שלא עולה על 3000 ש"ח בחודש ולפי תעריף לשעה שבתחילת הדרך היה מחושב לפי שכר מנימום שאלותי הן: 1. האם חישוב הפיצויים כולל את שלושה וחצי החודשים בהם הייתי בחופשת לידה? 2. האם בחישוב הפיצויים שלי מחשבים לי לפי עובד בשכר יומי- שעתי או לפי עובד שחל שינוי מהותי בצורת העסקתו מיכוון שבתחילת דרכי השתכרתי משכר שלא עולה על 1200 ש"ח בחודש מיכוון שבמקביל הייתי סטודנטית ובתום תקופת הלימודים השתכרתי משכר שלא עלה על 3000 ש"ח האם זה נחשב לשינוי מהותי בשכר (למרות שכל תקופת העסקתי חושב לי לפי תעריף לשעה) אודה לך מאוד אם תענה בהקדם בתודה מראש ווקנין לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויים
עו"ד אסף אוסלקה12/11/2008החישוב הנכון בהנחה שלא חל כל שינוי מהותי בהיקף המשרה עם השנים הוא: ממוצע ימי/ שעות עבודה של 12 חודשי עבודה שקדמו לפיטורים מוכפל בתעריף אחרון ליום/שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בזמן הריוןליאורה12/11/2008
שלום רב אני בחודש השישי להריוני, עובדת 11 חודשים במקום העבודה. מזה מס' חודשים אומרים לי שלא מרוצים מעבודתי וניהלו איתי מס' שיחות. אתמול הודיעו לי שהגישו בקשה לפטר אותי. אני, מן הסתם, לא מעוניינת להתפטר. התפקיד שלי שונה בעקבות זהשלא היו מרוצים מעבודתי, ואני מעוניינת לעבוד כמה שיותר כדי לצבור וותק וחודשי עבודה וגם שכר. א. האם יש אפשרות ערעור, ובאם אני מערערת-האם דוחים את הפיטורים? ב.תוך כמה זמן ההחלטה מתקבלת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין13/11/2008ליאורה שלום,
בהחלט יש מה לעשות - יש צורך בתגובה מסודרת וטובה לממונה על עבודת נשים.
המלצתי היא כי תפני בדחיפות לטיפול פרטני, על מנת לא לפגוע בסיכוייך להישאר במקום העבודה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםסיגל12/11/2008
שלום שמי סיגל עבדתי בגן ילדים מתאריך 1.1.06 עד לתאריך נכנסתי להריון ובתאריך 15.10.08 הייתי בשמירת הריון עד ללידה ילדתי ב5.3.08 ואחרי 4 חודשים היתפטרתי מהעבודה לצורך גידול הילד הבוס שלי שילם לי פיצויים 3.400 שח בלבד המשכורת החודשית שלי היתה 2.200 בערך אני רוצהי לדעת אם התשלום נכון ואם לא למי אני אמורה לפנות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים
עו"ד אסף אוסלקה12/11/2008אני צריך לקבל מידע אודות שכרך, האם את עובדת שעתית או חודשית. רק לאחר מכן אוכל לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיצויים
סיגל12/11/2008עבדתי לפי שעות קיבלתי בשנה הראשונה 22 שח לשעה בשנה השניה 25 שח לשעה עבדתי 5 פעמים בשבוע 5 וחצי שעות כול יום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה לעובדת עצמאיתגולדי11/11/2008
אני עובדת עצמאית וילדתי בחודש מאי לפני מס' שנים. חישוב דמי הלידה שלי התבסס על הכנסותיי באותה שנה כולל הכנסותיי בחודשים שלאחר הלידה. פניתי לסניף הביטוח הלאומי והם טוענים שחישוב הכנסותיי הוא שנתי ולא רבעוני ולכן לא נלקחו בחשבון הכנסותיי הספציפיות ב90 היום שקדמו ללידה ,אלא,כל הכנסותיי באותה שנה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם- האם ניתן לערער? האם זהו אכן החוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה לעצמאית
עו``ד ליאת שטיין12/11/2008גולדי שלום,
עקרונית חוק הביטוח הלאומי אינו כך היום (אינני יודעת על איזו תקופה את מדברת - ציינת "לפני הרבה שנים" ואינני יודעת מה היה החוק אז), והחישוב נערך על בסיס 90 הימים קודם ללידה.
לצערי, מאחר ולא ערערת, ולא הגשת תביעה לבית הדין, הרי שגם לו היתה לך עילת תביעה טובה, הרי שחלה עליה התיישנות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גולדי12/11/2008תודה על תגובתך. ילדתי לפני 4 שנים. אבהיר שוב את שאלתי: אני עצמאית מאז שנת 2001.לאחרונה קיבלה מכתב מביטוח לאומי שבו אני נדרשת להחזיר סכום נכבד מדמי הלידה שקיבלתי ב2004. לטענתם- בחישוב הכנסתי השנתית ל2004 שנערך חודשים רבים אחרי שילדתי ,התברר שהכנסתי היה נמוכה מזו של 2003 ולכן חישוב דמי הלידה שהיה מבוסס על נתוני 2003 (ילדתי באמצע 2004) היה גבוה מדי ואני נדרשת להחזיר להם כסף. שאלתי היא: מדוע חישוב דמי הלידה מתבסס על הכנסותיי בכל שנת 2004 כולל מה שהרווחתי לאחר הלידה? הרי חישוב דמי הלידה של שכירה מבוסס על ממוצע הכנסותיה משלושת החודשים שלפני הלידה. פניתי לסניף הביטוח הלאומי ומנהלת הסניף טענה שזהו החוק וש90 הימים שלפני הלידה מבוססים על חישוב משכורתי השנתית מאותה שנה- מה דעתך? הרי חזרתי לעבודה אחרי הלידה הייתה הדרגתית ולכן לא חזרתי לאותו היקף עבודה לאחר הלידה ,מדוע אני מופלית בהשוואה לעובדת שכירה שמחליטה לחזור להיקף חלקי של עבודה לאחר הלידה? ועניין עקרוני: מדוע דמי הלידה מחושבים על סמך מה שהרווחתי לאחר הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגולדי
עו``ד ליאת שטיין13/11/2008גולדי שלום,
כאמור, המקרה שלך יוצא דופן וייחודי.
כפי שכבר כתבתי לך בתשובתי הקודמת, הרי שיש לבחון מה היתה לשון החוק באותה תקופה. ככל שלא השתנתה, הרי שהחישוב צריך להעשות על פי 90 הימים שקדמו ללידה.
בנסיבות אלה, עלייך לפנות לטיפול פרטני על מנת לבחון את המקרה הספציפי ודרכי פתרון אפשריות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה תנאים ופיצוייםמור11/11/2008
שלום, אבקש לדעת 1. כאשר מאריכים חופשת לידה האם הרכב נשאר? ושאר התנאים גם כן , כמו ביטוח מנהלים ,משולמים ע"י המעביד? 2. איך מחושבים פיצויים? תודה מראש מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים בחל"ת
עו``ד ליאת שטיין12/11/2008מור שלום,
הארכת חופשת הלידה הינה למעשה חל"ת - אשר משהה את יחסי העבודה בין הצדדים.
משכך, הרכב והתנאים- אין חובה על המעסיק לתת אותם (אם כי הוא רשאי לעשות כן אם ירצה).
תקופה זו אף אינה נמנית בותק הפיצויים (למעט 14 ימים מהתקופה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)