מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןעדי14/07/2012
הי התחלתי עבודה לפני חודש רוצה להיכנס להריון בטיפולים ילד 3
כרגע עובדת כח אדם עוד 3חודשיים עובדת מגה .האם הם יכולים לפטר אותי ואם כן מתי ???אשמח לפרוט מאיזה חודש ההריון...וכמה זמן צריכה להיות בעבודה כדי לקבל את הזכויות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו15/07/2012עדי שלום,
לאחר תקופה בת 6 חודשים המעסיק לא יוכל לפטרך ללא אישור הממונה על חוק עבודת נשים בתמ"ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורנה
עדי15/07/2012איך אני מחשבת את החי שנה אם עכשיו אני דרך כח אדם ואחכ עוברת לרשת מגה
אז הוותק נשאר לי או שכשאני עוברת ריכה לחכות עוד חי שנה ואז אי אפשרות לפטר אותי ????תודה רבה ומאיזה חודש עלי לספר על ההריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות מעבודהשיריז13/07/2012
שלום רב,
אני בחודש חמישי ומעוניינת להתפטר מעבודתי עקב חילוקי דעות עם המעביד שלי ומאחר והיחס אלי אינו הולם.
שאלתי היא: אם אני מתפטרת, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה או הבטחת הכנסה מאחר ולא אוכל למצוא עבודה חלופית או שיהיה עלי להמתין 90 יום מאחר והתפטרתי?
שאלה נוספת היא לגבי דמי לידה, האם דמי הלידה שלי יחובות לפי מה שאקבל מביטול לאומי, בהנחה שאני זכאית או לפי השכר שלי במקום העבודה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות מעבודה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו15/07/2012שירז שלום,
לא תוכלי לקבל דמי אבטלה, רק לאחר 90 ימי המתנה וכפוף לכך שהנך עומדת בקרטריונים. המלצתי לך לגשת לביטוח לאומי על מנת לברר את זכויותיך טרם התפטרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון בצבאדיקלה12/07/2012
שלום
האם אשת צבא קבע זכאית לגמלת שמירת הריון מביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון בצבא - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו15/07/2012אכן כן, אם תעמדי בקרטריונים שנקבעו לכך על ידי הביטוח הלאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום דמי מחלה לפני שמירת הריוןאלונה12/07/2012
שלום,
רציתי לדעת האם מעביד יכול לא לשלם לי דמי מחלה בגין היעדרות מהעבודה בשל בעיה רפואית שהתגלתה לי בשבוע 21 להריוני?
רופא נשים שלי נתן לי אישור מחלה לחודש וחצי ולאחר ניתוח ומספר אשפוזים הוא אמר שיוציא אותי לשמירה. אבל מה אני עושה לגבי התקופה שהייתי בטיפולים ולא הייתה לי שמירה? המעביד טוען כי הוא לא חייב לשלם דמי מחלה במידה וזה קשור להריון וזה מעל 30 יום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום דמי מחלה לפני שמירת הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו15/07/2012מעסיקך צודק, אישור מחלה עליך לקבל מרופא משפחה ולא מרופא נשים. אישור רופא נשים אינו אישור המקנה לך זכאות לתשלום דמי מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניכויים מדמי לידהadrianne10/07/2012
האם מס הכנסה מוריד הכל? מאחר והבנתי שהתשלום נכנס בבת אחת האם מס הכנסה "מכסח" או שמבצע חישוב אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
adrianne13/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניכויים מדמי לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו15/07/2012מס הכנסה שותף לכל ההכנסות שלנו, הסכום מחולק לכל התקופה בה הנך מקבלת דמי לידה - קרי 14 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלהשרון10/07/2012
שלום ,
פוטרתי ממקום עבודתי עם אישור התמ"ת (אני בחודש השמיני). רציתי להקדים את הדמי לידה הבנתי שמותר 9 שבועות לפני הלידה האם אני בכל זאת צריכה להתייצב עכשיו בלשכת התעסוקה או לאחר החופשת לידה ?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/07/2012שרון שלום,
ניתן 7 שבועות לפני הלידה לצאת לחופשת לידה מוקדמת.
אם את אכן מקדימה - הרי שבתקופת חופשת הלידה אין צורך להתייצב בלשכה, אבל הכי נכון יהיה להתקשר ולשאול אותם ישירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה- ותק בעבודהנטע10/07/2012
שלום
האם החופשת לידה נחשבת במנין הותק בעבודה לצורך מתן כספי הבראה, פיצויים וכו'?
אני מדברת על ה 14 שבועות שבתשלום, ברור לי שהחל"ת שלאחר מכן, לא נחשב אבל מה לגבי החל"ד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה- ותק בעבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/07/2012נטע שלום,
באופן עקרוני חופשת הלידה שבתשלום הינה חלק מהוותק לזכויות הסוציאליות ולפיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיזוז ימי מחלה מהמשכורתשרה09/07/2012
שלום ,
שאלתי היא לגבי ימי מחלה שהמעסיק שלי מקזז לי אותם מהמשכורת הגלובלית שלי בעוד יש ברשותי כ-25 ימי מחלה. האם זה חוקי , כן לא ומה זה אוצא לגבי צבורת הימי מחלה שיש ברשותי כרגע ...
חשוב לי לציין שלפני ההיריון ( אני סוף חודש רביעי ) ימי מחלה היו מקוזזים לי מהצבורה שברשותי .
ניסיתי לגשת ולברר זאת עם המנהלת חשבונות ( הבוס שלי אינו מדבר איתי ולא מתייחס אליי מהרגע שעידכנתי אותו על ההיריון ) התשובה שלה הייתה זה מה יש .
אשמח לתשובתכם
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיזוז ימי מחלה מהמשכורת - תגובה
עו``ד חן שטיין09/07/2012שרה שלום,
ככל שאת בימי מחלה, ברור שהמעסיק זכאי לקזז לך ימים אלה מהמצבה השמורה.
התשלום צריך להתבצע כך:
על היום הראשון 0%.
על היום השני והשלישי 50% כל אחד.
מהיום הרביעי ומעלה - תשלום מלא בגין ימי מחלה.
אם המעסיק לא משלפ לפי זה, הרי שאינו נוהג כחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות ביטוח לאומי בלידה שקטהאיילת09/07/2012
מס שאלות בנוגע לזכויות מביטוח לאומי במקרה של לידה שקטה (שבוע 26+0)
1)האם תנאי חופשת לידה אכן מוענקים בשלב זה?
2)במידה והייתי כ-3 שבועות לפני ביצוע ההפסקה בבית ולא בעבודה,האם אוכל להחשיב רטרואקטבית תקופה זו מתוך החופשת לידה?
3) במידה וארצה לחזור לעבודה לפני תום 14 השבועות שמגיעים במסגרת חופשת הלידה,האם אוכל? אם כן,מה מבחינת התשלום?
תודה מראש,
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות ביטוח לאומי בלידה שקטה - תגובה
עו``ד חן שטיין09/07/2012איילת שלום,
על פי חוק הביטוח הלאומי לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
אם ילדת לאחר שבוע 26,ככל הנראה תוכר גם לידה זו, על השלכותיה בעניין מענק לידה ואורך חופשת הלידה (ההגדרה הינה רפואית).
לגבי התקופה שישבת בבית לפני - עקרונית לא תוכלי רטרואקטיבית להקדים, אך תוכלי לנסות.
חל איסור להעסיק עובדת בתקופת חופשת הלידה בת 14 השבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהליבי06/07/2012
שלום
הייתי בחופשת לידה 6 חודשים ולפני כחודש חזרתי לעבודה. כרגע ברצוני להתפטר מעבודתי (אני עובדת שם מ 5.2010) עקב חילוקי דיעות ביני לבין המעביד על רקע עבודה. רצוני לכתוב מכתב התפטרות ועיקרו יהיה התפטרות לצורך גידול בתינוק. ברצוני גם לקבל מכתב פיטורין ע"מ שאהיה זכאית לחתום ולקבל דמי אבטלה. אני חוששת שהמעביד לא ישלם לי פיצויים ולא יתן לי מכתב פיטורין. כיצד עליי לנהוג ע"מ להשיג את שניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין09/07/2012ליבי שלום,
היות ואת מתפטרת, הרי שאינך זכאית למכתב פיטורים.
אם המעסיק לא ישלם לך את פיצויי הפיטורים חרף העובדה כי את מתפטרת לצורך טיפול בילד, הרי שתהיה לך עילת תביעה כנגדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום עבודתי כמטפלת ובהריוןאביבית05/07/2012
שלום רב,
אני מועסקת כמטפלת בבית המעסיקה במשרה מלאה החל מאמצע ספטמבר 2011 עד לסוף אוגוסט השנה. אני מקבלת שכר חודשי ותלוש משכורת. מעסיקתי הודיעה לי כי הילדה תלך לגן בשנת הלימודים הקרובה ולכן לא תזדקק עוד לשירותיי.
בתלוש המשכורת שלי רשום תאריך תחילת עבודה ביוני 2010, מאחר ועבדתי עבור המעסיקה בעבודות זמניות קצרות ביותר אחת לכמה זמן מאז יוני 2010.
כיום אני בהריון, בחודש חמישי, תל"מ 30.11. ואני לא מתכננת לעבוד בתקופה שלאחר סיום עבודתי כמטפלת ועד הלידה.
יש לי כמה שאלות:
1. מהן זכויותי בתור מטפלת מאחר והפסקת העבודה באוגוסט הקרוב אינה מיוזמתי? (הבנתי ממטפלות אחרות שמגיעים לי פיצויים והבראה - מה אומר החוק בעניין?)
2. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה/אבטחת הכנסה למיניהם בתקופה בין אוגוסט עד ללידה? ואם כן, מה עליי לעשות בדיוק על מנת לקבל אותם? מעולם לא הייתי מובטלת...
3. לאחר הלידה, האם אהיה זכאית לדמי לידה? ואם כן לפי איזה חישוב?
אשמח לקבל תשובות בהקדם,
בתודה מראש,
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום עבודתי כמטפלת ובהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין09/07/2012שאלותייך ספציפיות מאוד, עליהן ניתן יהיה ניתן להשיב במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בתפקיד בהריוןמילי05/07/2012
אני בתחילת הריון, המנהל שלי זימן אותי לשיחה ובישר לי על ניוד בתפקיד.
עניתי לו במייל שאני מסכימה, כמו כן, ציינתי שאני בהריון.
לאחר מכן, בישר לי שהניוד מבוטל כרגע עקב אילוצים כלשהם וזימן אותי שוב לשיחה
והפעם, שוב רשימת הגדרות תפקיד, חלק מההגדרות חדשות (אני עובדת כשנה וחצי).
שאלתי היא האם מותר להוסיף/לשנות הגדרות תפקיד לאחר שהודעתי על ההריון? הדבר מעציב אותי מאד עד שאני שוקלת פיטורים. במקרה זה, רציתי לדעת האם יהיו לי זכויות חופשת לידה במידה ואני מתפטרת חצי שנה לפני הלידה ולא מצליחה להתקבל למקום חדש או במילים אחרות- האם העובדה שהתפטרתי בעודי בהריון מבטלת לחלוטין את הזכויות שלי במידה ואיני מוצאת עבודה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בתפקיד בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין09/07/2012שאלותייך ספציפיות מאוד, עליהן ניתן יהיה ניתן להשיב במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הודעה להארכת ח.לידה להתפטרותיולדת03/07/2012
שלום רב, ברצוני לברר: אם הודעתי למעביד שלי (בכתב ולאחר שלחץ עליי מאוד) כי אני מאריכה את ח.הלידה ושבועיים לאחר מכן (כחודש לפני סיום ח.הלידה) החלטתי שאני מתפטרת, זה יכול לשמש כנגדי באיזושהי צורה? (אולי יטען שהסתמך על כך ונגרם לו נזק או משהו- למרות שלי לא ידוע על כך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי הודעה להארכת ח.לידה להתפטרות - תגובה
עו``ד חן שטיין04/07/2012שלום לך,
זכותך תמיד להתפטר, גם אם הודעת על הארכת חופשת לידה, ואין הדבר יכול לשמש כנגדך, עקרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריוןיעל03/07/2012
בעבודתי ישנה דרישה למשרה מלאה(אני עובדת יותר מחצי שנה), קשה לי מאד לעמוד במס' השעות המבוקש עקב כך שאני בהריון בחודש שני ויש לי בחילות שמקשות עלי לעבוד כרגיל..
שאלתי היא האם המעביד יכול לפטר אותי מהסיבה הזו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין04/07/2012יעל שלום,
עקרונית כל עוד את אינך מבקשת לשנות את תנאי ההעסקה, והמגבלות שלך הן נקודתיות ורפואיות, הרי שאין זו עילה לפיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ילדשיר03/07/2012
אני לא יודעת האם הגעתי לפורום הנכון.
שאלתי : איך מתנהלים מול מנהל שעושה לי פרצופים בכל פעם שאני מודיעה שתינוקת שזה לפני חודשיים הכנסתי למעון חולה ולכן אאלץ להישאר איתה בבית? האם יש איזשהו ארגון למען אמהות עובדות?
בתי כבר חלתה בחודשיים וחצי האחרונים לפחות 6 ימים שהצריכו אותי ואת בעלי לחילופין להישאר איתה בבית. המנהל כל הזמן מעקם פרצוף, נותן לי הרגשה לא טובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ילד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/07/2012טל שלום,
זוהי זכותך לפי חוק.
כל עוד המנהל רק "מעקם פנים" אך לא מונע ממך את זכותך, מצבך שפיר...
עלייך פשוט להתמודד איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)