מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניסיונות להרות מבנק זרעלירי19/08/2012
אני מעוניינת להרות באמצעות בנק זרע. מה הזכויות/חובות שלי במקום העבודה? האם עליי לגלות להם? האם אני יכולה להיעדר בשל טיפולים וכדומה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיונות להרות מבנק זרע - תגובה
עו``ד חן שטיין21/08/2012שירי שלום,
ככל שמדובר בטיפולי פוריות (לפי הגדרת הרופא המטפל), הרי שאת זכאית לאותן הזכויות בדיוק - ראי מאמר שלם בעניין ולגבי הזכויות המוקנות לך עקב כך, באתר האינטרנט שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה מחופשת לידהנטע19/08/2012
שלום,
לפני שיצאתי לחופשת לידה, ניהלתי שני סניפים, לאחר שחזרתי מחופשת הלידה, נלקחו לי שני הסניפים, הציבו מנהלות אחרות בשניהם, ואותי הציבו כשמשווקת, קראו לזה סגנית מנהל אזור, אך בפועל ביצעתי שיווק- חלוקת פליירים - ולא ניהול.
משהבעתי תסכול מהמצה בקיים, קרא לי המנהל וציין בפני שהוא מבין שהתפקיד אליו "התגלגלתי" אינו הולם את כישורי, אך כרגע אין לו מה להציע לו. הוא החליט שיחשוב עוד חודש. אני רואה שאין להם שום תפקיד ניהול בחברה, כל התפקידים מאוישים. עברו החודשיים שהוא חייב להעסיק אותי אך מראש אינו החזיר אותי לתפקיד שלי.
אם יפטר אותי, הוא עומד בחוק ? האם מותר לו לקחת לי את התפקיד, להחזיר אותי סתם למשהו בחברה, ולפטר אותי אחרי חודשיים ?
(הוא לא פגע לי בתנאים בחודשיים האלו ).
זה נשמע לי לא הגון, כי הוא פשוט לא החזיר אותי לתפקיד שלי !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על השאלה שלי ?
נטע20/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה מחופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין21/08/2012נטע שלום,
בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות אחרי לידהrot15/08/2012
שלום,רציתי לברר
אני כרגע בחופשת לידה שמסתיימת בסוף ספטמבר
אני רוצה להעריך בשלושה חודשים נוספים ובנוסף לבקש חל"ת
אני עובדת ערייה כ-4 שנים
האם מבחינה חוקית מגיע לי?
איך אוכל בתקופה הזו לבקש דמי אבטלה האם החוק מאפשר למרות שאני בחלת לקבל אבטלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות אחרי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין16/08/2012שלום לך,
עקרונית, היות ויש לך ותק של מעל שנה, הרי שאוטומטית חופשת הלידה שלך היא שישה חודשים. אם תרצי להאריך מעבר לכך, פשוט יידעי את מקום העבודה - תוכלי להאריך עד לרבע מהותק שלך, ומקסימום שנה מיום הלידה.
דמי אבטלה לא תוכלי לקבל בתקופה זו היות והחל"ת היא לפי רצונך, ולא נכפה עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופש לפני חופשת לידהריקי14/08/2012
שלום,
במשרד שבו אני עובדת אנחנו יוצאים לחופשה כל שנה במהלך החגים (מיום כיפור ועד סוף סוכות), כאשר המשרד מחייב אותנו לצאת לחופש ולא ניתן לבוא לעבוד בימים אלו.
אני אמורה ללדת בתחילת דצמבר כאשר בשכר של ספטמבר ואוקטובר יקזזו לי ימי חופשה בגין החופשה המרוכזת הזו.
רציתי לדעת האם לימי החופשה הללו תהיה השפעה על החישוב של דמי הלידה שלי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופש לפני חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/08/2012שלום לך,
היות ובגין ימי החופשה משולם שכר מלא, ולא מקוזזים סכומים מהשכר, הרי שלא צריכים להתעורר חוסרים, וכפועל יוצא - לא אמורה להיווצר כל בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןטל12/08/2012
באיזה תנאים משולמת שמירת הריון? למשך כמה זמן מקסימום? (הבנתי שיש מינימום של חודש) האם גם על זה משלם רק הביטוח הלאומי ולא המעסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/08/2012טל שלום,
תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים. גם עליהם משלם ביטוח לאומי, אם עברת אותם.
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
בתקופת שמירת ההריון ממשיכות להיצבר הזכויות הסוציאליות, וכן התקופה נחשבת גם לצורך חישוב הותק לפיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהבת;08/08/2012
שלום!
יש לי מספר שאלות:
1. במידה ואני חוזרת לעבודה בסיום חופשת הלידה, ולאחר כמה ימים לא מסתדרת, האם אוכל לשוב לחופשת הלידה (להאריך אותה) לאחר שכבר חזרתי לעבודה?
2. האם המעסיק חייב להחזיר אותי לאותה משרה ולאותו תפקיד בו עסקתי לפני הלידה, או שהוא יכול לתת לי תפקיד אחר באותו שכר ואותן שעות?
3. במידה והמעסיק משאיר את המחליפה שלי ורוצה לפטר אותי, האם הוא יכול? האם עליו לפצות אותי במידה וכן?
4. במידה ואני לא רוצה לחזור לעבודה ומחליטה להתפטר, האם אקבל את הפיצויים ואהיה זכאית לדמי אבטלה מייד או רק לאחר 3 חודשים ללא הכנסה?
5. במידה וברצוני להאריך חופשת לידה, כמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין12/08/2012שלום לך,
1. עקרונית לא.
2. כן.
3. לא ניתן לפטר אותך מיום שובך למשך 60 ימים לפחות, וודאי שלא בשל הרצון להשאיר את מחליפתך בתפקיד. ראי מאמר בעניין זה בדיוק באתר האינטרנט שלי.
4. לפיצויים תהיי זכאית ככל שתתפטרי תוך 9 חודשים מהלידה לצורך הטיפול בילד. לאבטלה - לאחרת תקופת המתנה בת 90 ימים מיום התייצבותך לראשונה.
5. תלוי במועדים - עקרונית הכי בטוח להודיע לפחות חודש מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועבודה עם חומרים מסוכניםלופי08/08/2012
בהריון הקודם קיבלתי שמירת הריון מרופא תעסוקתי בגגל שאני עובדת עם חומרים מסוכנים. אני בהריום שבוע שמונה הודעתי למנהל הישיר שלי על ההריון בשל החומרים המסוכנים, חודשיים לפני שנכנסתי להריון הודעתי למנהל כי אני עוברת לעיר אחרת. הפעם הם לא רוצים להוציא אותי לשמירה הם מחכים עד שאני יעזוב. האם אני יכולה לדרוש שמירה כי לבינתיים הם לא עושים איתי כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ועבודה עם חומרים מסוכנים - תגובה
עו``ד חן שטיין12/08/2012לופי שלום,
על שמירת הריון לא מחליט מעסיק, אלא רופא נשים.
פני לאותו רופא הנשים מההריון הראשון, על מנת לקבל ממנו אישור מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום ימי בדיקות היריוןיוליה08/08/2012
היי! במקרה נודע לי שאישה שמתפטרת לאחר לידה זכאית ל 40 שעות שחייבים לשלם לה עבור שעות שהיא נעדרה בגלל בדיקות היריון. השאלה שלי היא-עם אני עובדת בעבודה עם משמרות (בוקר וערב) ולמרות שהשתדלתי לעשות בדיקות במשמרת שבה לא עבדתי כדי לא להפסיד שעות עבודה האם בכל מקרה מגיע לי תשלום זה ואם כן איך אני דורשת זאת,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום ימי בדיקות היריון - תגובה
עו``ד חן שטיין12/08/2012יוליה שלום,
ראשית - לא רלוונטי אם התפטרת אחרי הלידה - הזכאות היא גם אם לא היית מתפטרת.
הזכאות מותנית בכך שאת עובדת שבוע עבודה מלא. עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.
אם אכן נעדרת בהתאם לתנאים הנ"ל, עלייך להציג אישורים רפואיים ולדרוש תשלום בגין שעות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופשסיוון08/08/2012
שלום לכולם!
ילדתי ב 21.01.12 וחזרתי למקום עבודתי מזה 6 שנים בתאריך 01.06.12.
ברצוני לדעת באם אני זכאית לקבל את ימי החופש שלי עבור הזמן שבו הייתי בחופשת
לידה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופש - תגובה
עו``ד חן שטיין12/08/2012סיוון שלום,
התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנע כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריוןאורי01/08/2012
שלום רב,
אני בת 28 הריון ראשון עם תאומים.
אני עובדת כשנתיים רצופות בחברת כוח אדם, בשנה האחרונה עברתי טיפולי פוריות וכרגע אני בהריון בחודש השלישי. הבוקר הודיע לי המנכ"ל שמכיוון שאני לא עומדת ביעדי החברה כ- 8 חודשים ושאני מפוטרת.
הודעתי לו שאני בהריון בחודש השלישי, והוא אמר שיגיש למשרד התמ"ת את הבקשה לפיטורין עקב אי עמידה ביעדים והביא לי טפסים (בקשה למשרד התמ"ת + פירוט הבקשה) שאחתום אליהם בטרם הוא מגיש אותם למשרד התמ"ת
השאלה שלי היא האים משרד התמ"ת יכול לאשר את הפיטורים?
האים לחתום על הטספים הללו?
אני אובדת עצות ואשמח לקבל את עזרתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/08/2012אורי שלום,
ודאי שמשרד התמ"ת יכול לאשר את הפיטורים. למעשה - הוא הגוף שלו הסמכות היחידה לעשות כן, ולכן חשוב מאוד להאבק משפטית בבקשה בשלב קריטי זה.
הליך אצל הממונה במשרד התמ"ת יחל לאחר שהמעסיק יגיש בקשה לפיטורים, לה יהיה עלייך להגיב, עדיף באמצעות עו"ד מטעמך. אז תזומני מצידך לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו, אך נפרדת), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שמכרה מחלקה שעבדתי בהאלונה01/08/2012
הי ליאת
יש לי כמה שאלות בקשר למשהו קצת יותר מורכב - אני בחופשת לידה, ובזמן שהייתי בחופשת לידה החברה שאני עובדת בה מכרה את המחלקה שאני עובדת בה לחברה אחרת, שנראה לי שחוייבה לקלוט את כל העובדים ביחד עם המחלקה
בימים אלה אני צריכה לחתום על חוזה לרכישת דירה, והבנק מבקש בשביל המשכנתא אישור שאני חוזרת לעבודה לאותה מתכונת
דיברתי עם המנכ"ל של החברה שאני נמצאת בה כרגע, והוא אמר שהוא לא יביא לי את המסמך כי יש לו אישור ממשרד התמ"ת לפטר אותי, וברגע שאני חוזרת אני בעצם מפוטרת, ואני צריכה לבקש להיקלט אצל החברה החדשה ואז לקבל את האישור
זה חוקי? והאם אפשר לבדוק אם משרד התמ"ת באמת אישר לו?
תודה, אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה שמכרה מחלקה שעבדתי בה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/08/2012אלונה שלום,
מכירת חלק מהפעילות אינה בהכרח אומרת שיש הצדק לפטר, קל וחומר אם העובדים האחרים נקלטו בחברה הרוכשת.
שנית, קשה להאמין כי ניתן היתר לפיטורייך מבלי שתהיי מעורבת ומבלי שפנו אלייך כלל ממשרד התמ"ת.
נראה כי ייעוץ משפטי פרטני מתאים הינו הכרחי עבורך כרגע - ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אם יחידנית רשאית לבקש לא לעבודאור31/07/2012
בשעות מאוחרות?
העבודה שלי מפוצלת בין שני מקומות במשרד החינוך כאשר השני עד הערב ותהיה בעיה של השגת מטפלת בשעות אלו מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אם יחידנית רשאית לבקש לא לעבוד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2012אור שלום,
אין התייחסות מיוחדת מבחינה זו לאמהות יחידניות. דינך ככל עובד אחר - נסי לשוחח עם המעסיק על העניין ולמצוא פתרונות מוסכמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לגבי דמי לידהיעל31/07/2012
שלום,
ילדתי את בני הראשון ב- 22.11.11, עבדתי במקום העבודה האחרון כ- 4 שנים והחלטתי לא לחזור אל מקום העבודה ולהשאר בבית ולגדל את בני. הודעתי לכך למעסיק ב- 25.3.11 ( כבר אחרי שהסתיימה לי חופשת הלידה הרשמית).
בזמן שהתפטרתי ידעתי שאני בהריון שוב, אך בכל זאת בגלל המרחק והתנאים בעבודה החלטתי לא לחזור. יש לציין, שלא עדכנתי את מקום העבודה בהיותי בהריון השני, אלא פשוט הודעתי שאני לא רוצה לחזור בגלל המרחק והקושי בגידול הילד.
נכנסתי כאמור להריון שוב ב- 16.2.11, האם העובדה שעזבתי את מקום העבודה (למרות שהמעסיק לא ידע בפועל) בהריון שני, מקנה לי שוב דמי לידה בהריון זה? או שמא מגיע לי רק מענק לידה? ובכלל מה הזכאות לגבי דמי אבטלה?
אודה לתשובתכם,
יום נפלא, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לגבי דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2012יעל שלום,
אין רלוונטיות לידיעת המעסיק על ההריון או אי ידיעתו בנסיבות שתארת.
לגבי דמי הלידה - להלן הזכאות:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יודעת שיפטרו אותי לאחר חל"דטל30/07/2012
אני עומדת להיות אם יחידנית, אני עובדת באותו מקום העבודה שנתיים וחמישה חודשים, במישרה מלאה, צפויה ללדת עוד כשלושה חודשים, ויודעת כמעט בודאות שיפטרו אותי כאשר אחזור מהחל"ד (לא מרוצים מהתפקוד שלי)
שאלתי היא:
האם חייבים להעסיק אותי במשך שישים ימים מלאים ורק לאחר מכן לזמן אותי כדי לפטר אותי, ואז לתת לי הודעה מוקדמת בגין פיטורים?
כוונתי היא לשאול האם אוכל לסמוך על כך שלפי החוק תהיינה לי שתי משכורות עבור שישים הימים ועוד משכורת בגין תקופת הודעה מוקדמת, סה"כ משכורת עבור תשעים90 ימים?
שמעתי שיש מעסיקים שמזמנים עובדת מיד בתחילת שישים הימים ואז מפטרים אותה ואומרים לה שאין צורך שתגיע בפועל לעבוד.
האם מהלך כזה הוא חוקי?
אם אכן חוקי - האם עדיין אהיה זכאית למשכורת עבור שישים ימים ועוד משכורת אחת עבור הודעה מוקדמת על פיטורים, כלומר - סה"כ משכורת עבור 90 ימים, או שבמקרה כזה - שפוטרים אותי מלהגיע לעבודה, הודעה על פיטורים בתחילת שישים הימים מהווה בעצם הודעה מוקדמת, ואז עליי לצפות למשכורת עבור שישים ימים בלבד?
אשמח לתשובה לגבי הדקויות, ולגבי הזכאות לשלוש משכורות - כן או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יודעת שיפטרו אותי לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו30/07/2012שלום טל,
על פי החוק וההלכות בנושא, על המעסיק להשיב אותך לעבודה לאחר תום חופשת הלידף ובנוסף חל על המעסיק האיסור ליידע אותך על פיטוריך בתקופה המוגנת.
לאחר תום 60 הימים, יוכל מעסיקך לפטרך, לאחר שימוע ומתן הודעה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עבור התשובה
טל31/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאיםלנה29/07/2012
שלום
אני בהריון בחודש חמישי, עובדת 5 ימים בשבוע ושישי שבת לסירוגין, כרגע הודיעו לי שרוצים אותי שבת קבוע במקום שישי, האם זה נחשב להרעת תנאים? ואם אני אסרב מה יכולים לעשות לי?
תודה מראש, לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים - תגובה
עו``ד חן שטיין30/07/2012לנה שלום,
עקרונית לא ניתן לשנות את תנאי ההעסקה של עובדת בהריון ללא הסכמתה ללא היתר מהממונה על חוק עבודת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)