מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקופת חל"תסיגל14/11/2012
שלום
האם לאחר תקופת חופשת הלידה שבה המעסיק הפריש לקופת הפנסייה,חייב המעסיק על פי החוק להפריש לקופת הפנסייה עבור 14 יום הראשונים של חופשה ללא תשלום (חל"ת)?
במידה ואכן, האם זה ידוע לכלל המעסיקים על החוק הנ"ל?
אודה לתשובה והסבר
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת חל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2012סיגל שלום,
אכן ה 14 הימים הראשונים של החל"ת צוברים ותק ודינם כדין תקופת עבודה, לרבות ההפרשה לפנסיה.
לא ידוע אילו מעסיקים מודעים לכך ואילו לא, אך זה לא משנה את המצב החוקי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאה בשכר בהריוןחן14/11/2012
שלום
אני עובדת במקום עבודתי מזה כשנתיים ו-4 חודשים
כרגע אני בהריון בשבוע 17(לא יודעים בעבודה על ההריון עדיין)
ושאלתי היא כזאת-
לפני 3 חודשים שבדיוק גילתי את ההריון, באה אליי המנהלת ואמרה לי שרוצים להעניק לי לימודים על חשבון החברה, ברור ששמחתי, אך גם נלחצתי כי בדיוק גילתי על ההריון, ולא חשבתי שאסתדר ושהם יאהבו את זה.
וכבר שהייתי אמורה לחתום איתם על חוזה ולהירשם ללימודים, המנהלת לקחה אותי לשיחה ,ושאלה שאלות אינטימיות לגמרי- מה התוכניות שלי לגבי הריונות עתידיים, ואם אני מתכננת הריון בחצי שנה הקרובה, כי במידה וכן- אז נדחה את נושא הלימודים עד אחרי שאחזור מחופשת לידה, ושזה בעייתי ללמוד את זה עם עוד תינוקת בבית, וזה תפקיד שקשה להיות אמא ל-2 ולהיות מנהלת חשבונות, ובלהה בלהה..ושאני אעדכן אותה מה הצפי להיכנס להריון (כשהיא שאלה אני כבר הייתי בהריון, אך לא רציתי לספר- לא עניינה עדיין) שאלות מגעילות.ולכן כרגע עוד לא החזרתי לה תשובה, והיא גם ככה לא תרשום אותי ללימודים עדיין
ולכן אמרתי כול עוד אני לא נרשמת ללימודים, אבקש העלאה, כי קיבלתי מלמעלה משנה העלאה.השאלה איך זה עובד לגבי העלאה בהריון? האם לבקש העלאה לפני שאספר לה שאני בהריון? כי היא לא תאשר במידה ותדע את זה, כי זה לא כלכלי להם. ובמידה ואבקש העלאה ולא אספר שאני בהריון, ועוד שבוע -שבועיים ידעו זאת, אז מה יהיה?
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאה בשכר בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2012שלום לך,
שאלותייך הינן טקטיות ברובן, וממילא לא מתאימות למענה כללי בפורום, אלא יש לבחון את הדברים לעומק - זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ מסודרת.
מכל מקום, חשוב שתדעי כי מחובתך לספר על ההריון רק מחודש חמישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חן15/11/2012שלום
אני בסך הכול שואלת- האם אני יכולה לבקש העלאה כעת , לפני שאספר על ההריון? כאמור אני בשבוע 17, בעוד שלושה שבועות גג אני חייבת לספר להם
אני מפחדת שיאשרו לי העלאה, ואז יגלו שאני בהריון, ויכעסו...
אז לכן- האם כדאי להגיד להם שאני בהריון ולבקש העלאה? מה שנראה לי שלא יאשרו עקב ההריון,נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/11/2012שוב, השאלה היא לא משפטית.
אכן, המציאות מלמדת שלאחר הודעה על הריון כל התנאים והבטחות על העלאות עומדים בסימני שאלה.
יחד עם זאת, ההחלטה מתי לספר ואיך תתמודדי עם הכעס שלהם עלייך אח"כ, ככל שיהיה, היא שיקול שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשכורת בחודש שלפני הלידהברכה13/11/2012
שלום וברכה,
אני מקבלת משכורת לפי שעה, בגדול עובדת 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע.
אני צריכה ללדת בעוד כחודש, ועקב מעקב חדר לידה פעמיים בשבוע בחודש הזה אני לא עובדת את כל השעות (כ8-10 שעות פחות בשבוע).
יש לי 2 שאלות:
1. האם אני זכאית לקבל שכר על ימים אלה שאני מחסירה למרות שהם לא ימי מחלה רצופים (ואולי בכלל אפשר להכניס אותם לקטגוריה אחרת ולא ימי מחלה)?
2. אם אני לא אקבל תשלום על ימים אלה (נגיד שזה חוקי למעסיק שלי לא לשלם לי עליהם) - זה יוריד לי באופן משמעותי מאד מדמי הלידה. מה אפשר לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשכורת בחודש שלפני הלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2012ברכה שלום,
באופן עקרוני, חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך), לא באות בחשבון, אולם כל מקרה לגופו, ויש לבדוק זאת ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך חופשת לידהיוליה11/11/2012
הי! אני ילדתי ב29.9,12 ואני רוצה להתפטר מהעבודה . מתי אני כביכול אמורה לחזור לעבודה(תאריך מדויק) ?ומתי אני אמורה להגיש מכתב הטפתרות?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו11/11/2012שלום רב,
הנך אמורה לחזור לעבודה בסיום חופשת הלידה, קרי בסיום 14 שבועות מיום הלידה.
הנך יכולהלהתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה בעילת טיפול בילד ולהיות זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות העדרות ..רוית09/11/2012
שלום רב,
שאלתי לפני מס' ימים ( תחילת הריון )בנוגע לשעות ההעדרות המגיעות לי מהעבודה עפ"י חוק ולא הבנתי את התשובה כיוון שהייתה לא מדוייקת בשבילי.
אני גננת שעובדת סה"כ 140 שעות שבועיות .
שעות גננת הן 7:30-13:00
יום חופשי בשבוע
ויום אחד אני עובדת 7:30-16:30
אני יודעת כי לפני החוק אני אמורה לקבל 40 שעות העדרות כיוון שאני עובדת מעל 4 שעות.
אך יש לי גם יום חופש בשבוע.
איך אני אמורה לחשב את השעות המגיעות לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות העדרות .. - תגובה
שעות ההידרויות הינן לצורך בדיקות רפואיות במידה והנך מבצעת אותן בימי העבודה. קרי, אם ביום ראשון נבדקת בטיפת חלב, אזי השעה שעתיים יחשבו לך כימי מחלה.
קרי, שעות ההיעדרות מותנות באישור רפואי. שעות ההיעדרות לא ניתנות בגין היעדרות של יום אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים אחרי חזרה לעבודהאיצ09/11/2012
דחוף פליזז אם חוזרים לעבודה אחר חופשת לידה האם ניתן אחכ להתפטר ולקבל פיצויים מדין התפטרות לצורך טיפןל בתינוק? ותוך כמה זמן הזכות הזאות נעלמת { הכוונה לאחר חזרה לעבודה} תודה ענקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים אחרי חזרה לעבודה - תגובה
הזכות להתפטר, הינה עד 9 חודשים מיום הלידה. כך שאם עדין לא עברת תקופה זו, הנך יכולה להתפטר על מנת לטיפל בתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לבעלגיל08/11/2012
אשתי אמורה ללדת עוד שבועיים.
היא לא עבדה כשכירה השנה.
אבל יש לה עוסק מורשה.
העסק לא הצליח ולא היו רווחים. למעשה היו הפסדים.
האם ניתן לטעון שהיא זכאית לחופשת לידה, על סמך העסק, ובמקומה
אני אקח חופשת לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה לבעל - תגובה
עו``ד חן שטיין11/11/2012גיל שלום,
התנאי המשמעותי שיש לבחון הוא - האם היא הפרישה דמי ביטוח לביטוח לאומי - זהו התנאי המשמעותי.
אם כן - קמה לה הזכאות, ואם היא חוזרת לעבודתה אח"כ, הרי שתקום לך הזכאות לחלוק איתה את חופשת הלידה.
להלן הפרטים המשמעותיים בעניין:
על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.
לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.
זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם האישה זכאית?
גיל14/11/2012בינתיים אשתי לא שלמה ביטוח לאומי, היות שלא היו רווחים בעסק שלה.
אם בסוף השנה יתברר שהיו רווחים, אולי תשלם.
האם זה יחשב ששלמה מספיק חודשים ביטוח לאומי, כדי שתהיה זכאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם האישה זכאית? - תגובה
עו``ד חן שטיין15/11/2012גיל שלום,
ככל שלא בוצעו הפרשות לביטוח לאומי - לא קמה זכאות, ולא ניתן להסדיר זאת בתשלום רטרואקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב באשפוז יוםל08/11/2012
שלום רב,
אני נמצאת כרגע בשבוע 20 להריוני,ורופא הנשים שלי הפנה אותי למעקב של פעם בשבועיים לאשפוז יום נשים בבית החולים,בדיוק כמו בהריון הקודם שלי.
שאלתי היא האם אני זכאית רק ל- 40 שעות היעדרות או שיש חוק אחר לגבי אשפוז יומי?
אם רק ל40 שעות-מה אומר בדיוק החוק?
ואם חוק אחר מהוא אומר.
תודה רבה מראש=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב באשפוז יום - תגובה
שעות ההיעדרות הינן אף לצורך בדיקה זו. אך לא יהיה ניתן לחייב את המעסיק אם תעדרי במשך יום שלם בגין שעות ההיעדרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדרות מעבודה לצורך טיפולי פוריותליאור07/11/2012
שלום,
אני עוברת כעת טיפולי פוריות.
להבנתי עפ"י חוק מגיע לי 16 ימים על כל טיפול (על חמשת ימי עבודה שבועיים) .
במקום עבודתי ימי מחלה משולמים עפי חוק, זאת אומרת על יום מחלה ראשון יורד לי שכר יומי מלא, יום שני ושלישי 50% ומרביעי על המעביד.
האם כשאעדר רק ליום אחד בלבד, או אפילו מספר שעות ביום, ירד לי תשלום מלא כמו ביום מחלה ראשון? אם כן, מה החוק בדיוק נותן פה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעדרות מעבודה לצורך טיפולי פוריות - תגובה
עו``ד חן שטיין08/11/2012ליאור שלום,
תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.
היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שישנה זכאות לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאות ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובת הודעה על הריון למעסיקמירב07/11/2012
שלום,
רציתי לדעת מבחינת החוק מהו המועד המאוחר ביותר בו אני יכולה להודיע למעסיק על הריוני מבלי שאפגע בזכויותיי.
כרגע אני בשבוע 19 ואני מעוניינת להשאיר את העניין בסוד כמה שיותר, אך עם זאת לפעול לפי החוק.
לא מצאתי מידע מתאים באתרי הממשלה,
ובמידע בנט קיבלתי מידע שונה במספר מקומות.
אשמח לתשובה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובת הודעה על הריון למעסיק - תגובה
עו``ד חן שטיין08/11/2012אור שלום,
עלייך ליידע על ההריון לפי חוק מחודש חמישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החוק מתייחס לזמן בחודש, כלומר,
מירב12/11/2012החוק מתייחס לחודש ולא לשבועות ההריון.
חודש חמישי הוא 4 שבועות. האם אני צריכה להודיע בתחילתו,
במהלכו - לבחירתי
או עד סופו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
מירב14/11/2012החוק מתייחס לחודש ולא לשבועות ההריון.
חודש חמישי הוא 4 שבועות. האם אני צריכה להודיע בתחילתו,
במהלכו - לבחירתי
או עד סופו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה - תגובה
עו``ד חן שטיין15/11/2012עקרונית - בתחילתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידהאילנה06/11/2012
שלום,
אני בת 32, נשואה (בעלי עצמאי) יש לנו שני ילדים. ילדה בת 4, ילד בן שנתיים ועכשיו אני בהריון בחודש שישי.
כל חיי עבדתי במשרה מלאה במקום עבודה מסודר,עד לצאתי לחופשת לידה של בני השני ומאז לא חזרתי לעבודה היות ושעות העבודה שדרשו ממני לא התאימו לי בתור אמא לשניים. זה היה לפני שנתיים בדיוק. כמובן שקיבלתי פיצויים ממקום עבודתי ולאחר מכן חתמתי אבטלה כחצי שנה. מאז לא מצאתי עבודה והיום כשאני בהריון אין ביכולתי להתחיל מקום עבודה חדש.
האם בכל זאת אני זכאית לאיזשהם זכויות בתקופת ההריון או לאחר הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין08/11/2012אילנה שלום,
הזכויות הן במישור של דיני עבודה.
אם אינך עובדת, הרי שכל הזכויות התלויות בכך לא מתקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי תשלום ביטוח לאומיאולגה05/11/2012
אני עובדת במקום עבודה 4 שנים (והחודש התפטרתי לצורך טיפול בבני..) ,במרץ 2012 ילדתי את בני והייתי עימו חצי שנה בבית (מה שביטוח לאומי מאשר..),3 וחצי חודשים קיבלתי דמי לידה וניכו לי ביטוח לאומי אך ב-חודשיים וחצי הנותרים לקחתי חל"ת ואף אחד לא שילם עבורי ביטוח לאומי למרות שאני עדיין מוגדרת בתור עובדת אצל המעסיק שלי...בחופשת לידה הלכתי לביטוח לאומי והם אמרו שאין צורך שהמעסיק ישלם עלי ביטוח לאומי על החודשיים וחצי של החל"ת כי אני אישה נשואה ובעלי נחשב כמפריש עבורי,כמובן שהחשבת שכר בעבודה שמחה ולי לא היה אכפת ואישרתי להם לא לשלם העיקר שלא אני אשלם...אבל עכשיו אני חושבת על זה ומבחינת ביטוח לאומי החודשיים וחצי האלה נחשבים שלא עבדתי והם לא נחשבים מבחינתם...(בדמי לידה,אבטלה וכו'...) האם יש חוק שהמעסיק צריך לשלם ביטוח לאומי על החל"ת שלקחתי על פי החוק??? אני בלחץ פתאום שאם אני אצטרך ותק מסויים של חודשים בביטוח לאומי החודשיים האלה לא יספרו לי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי תשלום ביטוח לאומי - תגובה
עו``ד חן שטיין08/11/2012שלי שלום,
עלייך לבדוק זאת ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.
יחד עם זאת, עקרונית, על המעסיק לשאת בתשלומי הביטוח הלאומי בגין שני חודשי החל"ת הראשונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונוסים בחופשת לידהיעלי03/11/2012
תודה מראש לצוות שעונה.
במהלך חופשת הלידה שלי ישולמו לכל העובדים בונוסים של כשתי משכורות עבור תקופה שבה עבדתי. האם אני אמורה לקבל את הבונוס דרך המעסיק כתלוש שכר? כלומר האם מותר למעסיק לשלם לי את הבונוס כרגיל על אף קבלת דמי הלידה מביטוח לאומי. האם ניתן לבקש מביטוח לאומי להחשיב בונוסים אלו כחלק מדמי הלידה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונוסים בחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/11/2012יעלי שלום,
ככל שמדובר על תגמול בגין עבודה אשר לא נעשתה בחופשת הלידה, אלא קודם לכן, לא אמורה להיות בעיה.
לגבי הכללת סכום זה בחישוב לדמי לידה - פני לביטוח הלאומי בעניין (עדיף עם מכתב הסבר של המעסיק בגין מה שולם הבונוס).
אם לא יקבלו זאת כעת, עומדת לך הזכות לנסות ולקבל זאת במסגרת תביעת הפרשים - עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על יציאה לחופשת לידה מוקדמתמירב02/11/2012
שלום רב,
אני נמצאת כעת בשבוע 34 להריוני ושוקלת לצאת לחופשת לידה מוקדמת. שאלתי היא האם אני מחוייבת לתת למעסיקי הודעה מוקדמת לכך? אני מבינה שההחלטה היא שלי ולא שלו, אני מעוניינת להיות הוגנת עמו ומצד שני תנאי העבודה והנסיעות כבר קשים לי בשלב זה של ההריון.
תודה מראש,
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על יציאה לחופשת לידה מוקדמת - תגובה
עו``ד חן שטיין02/11/2012מירב שלום,
49 ימים טרם מועד הלידה המשוער, זכותך לצאת לחופשת לידה מוקדמת, ואינך זקוקה לאישור המעסיק על כך או ליתן הודעה מראש.
מה תבחרי לעשות מעבר למה שהחוק מחייב - לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מירב04/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד חן שטיין08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהחן02/11/2012
שלום, אני עובדת בחברת תקשרות מעל חמש שנים. לפני יותר משלוש שנים קודמתי ממנהלת בשירות לקוחות למנהלת במכירות. במהלך הימים האחרונים התבשרתי שעקב קיצוצים יסגר צוות אחד מתוך השניים, והמנהלת השנייה היא זו שתשאר בתפקיד. להלן מס' עובדות - רוב העובדים שפוטרו היו מצוות השני, כך שרוב העובדים שנשארו עבדו תחתיי. הוותק שלי גבוה משמעותית מהמנהלת השנייה שעבדה עימי (אם יש לזה משקל). הקיצוצים נבעו מסגירת פעילות שהייתה שייכת למנהלת השנייה. הוסבר לי שאני מוערכת מאוד ואין קשר למקצועיות שלי, ההחלטה התקבלה כי המנהלת השנייה ביצעה את כל התהליך של הפיטורין - היא הייתה בזמן הנכון ובמקום הנכון. הוצע לי לחזור לשירות לקוחות להחליף זמנית מנהלת שאמורה לצאת לחופשת לידה. חשוב לציין שקיים שוני בין מחלקת שירות למחלקת מכירות בשעות העבודה - בשירות עליי לבצע אחת לשבוע משמרת ערב עד 20:00 ומשמרת בוקר החל מ 7:30 וימי שישי אחת לכמה חודשים. כמו כן, במחלקת המכירות לא נדרשתי להישאר עד השעה 20:00. יש לי שני ילדים (שנה וחצי ושלושה חודשים). מעולם לא ביקשתי הקלות ולא ניצלתי לרעה את ההריון. אני מנהלת מוערכת מאוד ומאחר והכל מדיד בדוחות ניתן לראות בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי הנתונים / התוצאות שלי טובות בצורה משמעותית (דוחות, שיחות הערכה שהתקיימו עם המנהלת, הובלת תהליכים וזכייה בכל התחרויות האפשרויות), כך שעניין המקצועי אינו שייך. מעבר לשירות לקוחות הציעו לי לעבור למטה החברה ושם להתברג לתפקיד טוב, אך המרחק מביתי למטה החברה הוא כשעה נסיעה (ללא פפקים) והיום אני מתגוררת כחמש דקות נסיעה ממקום העבודה. שללתי את האופציה בעבודה במטה כי המרחק אינו מאפשר לי. המנהלת שלי ביקשה תשובה עד יום ראשון / שני אם אני מעוניינת בתפקיד של השירות, כדי שיוכלו להערך בהתאם. חופשת הלידה שלי מסתיימת ב 9.11.12 והמנהלת שאמורה לצאת לחופשת לידה אמורה ללדת בסוף נובמבר (בלי קשר להתנהלות חשבתי להאריך את חופשת הלידה עד סוף נובמבר או דצמבר). האם מותר להם לפגוע במעמדי ולהחזיר אותי לשירות לקוחות, להרע את שעות העבודה ולפגוע בי גם בפן הכספי (העמלות במכירות גבוהות יותר). הוסבר לי שבמהלך החודשיים הראשונים אני אקבל את ממוצע העמלות שקיבלתי לפני חופשת הלידה (הליך זה מתבצע מול כל המנהלות שחוזרות מחופשת הלידה - בלי קשר להרעה בתנאים). אם אני אסכים לתפקיד בשירות אחרי שלושה חודשים אם לא ימצא תפקיד נוסף, הם יאלצו לפטר אותי. אשמח לדעת אם החברה נוהגת עימי בהוגנות ובכפוף לחוק. להתייחסותכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין02/11/2012חן שלום,
שאלתך רוויה בפרטים, אליהם אין יכולת להיכנס ולבחון בשלב זה, כמובן, אלא במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.
באופן כללי אשיב כי לא ניתן להרע את תנאייך או לפגוע בך משך 60 הימים מיום שובך מחופשת הלידה, וזאת ללא היתר לכך מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)