פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי פיטורים
    טל
    28/07/2012

הבנתי שאין חובה לדווח למעסיק, וגם לא בראיון עבודה על ההריון.
    אם עבדתי נאמר שלושה חודשים וברצונו לפטר אותי, האם הוא זכאי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פיטורים

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פיטורים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/07/2012

טל שלום,
    ההגנה לפי חוק עבודת נשים הינה רק לאחר שישה חודשי עבודה, כך שאם ירצו לפטרך לאחר שלושה חודשים, ניתן יהיה לעשות כן, אלא אם הסיבה לפיטורים תהיה ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל...

טל
    30/07/2012

תודה על המענה.
    המעביד יכול לפטר אותי בגלל ההריון אך לומר שזה מסיבה אחרת... לא? מה מונע ממנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל... - תגובה

עו``ד חן שטיין
    31/07/2012

זה בדיוק התפקיד של הממונה - לבדוק מהי הסיבה האמיתית לפיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי משלם ליולדת?
    טל
    28/07/2012

האם ביטוח לאומי משלם או שזה במקרה נעשה כמו במקרה של תאונת עבודה- הביטוח לאומי משלם אבל בסופו של דבר זה יורד מהמעסיק....

השאלה שלי היא לגבי חופשת לידה וגם לגבי מענק לידה.

שאלה נוספת- מהם מענקי הלידה עבור ילד אחד ראשון לחד הורית ומהו עבור תאומים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מי משלם ליולדת?

הוספת תגובה

• האם יש מענק גבוה יותר לחד-הורית?

טל
    30/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש מענק גבוה יותר לחד-הורית? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    31/07/2012

לא. המענק זהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ושאלה נוספת

טל
    31/07/2012

הבנתי שמענק לידה הוא חד פעמי (1695 של הילד הראשון) ואילו דמי הלידה? איך הם משולמים? מה הסכומים? האם גם דמי הלידה משולמים מביטול לאומי בלבד ולא יורדים מהמעסיק?
    תודה רבה רבה על התשובות המהירות והיעילות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ושאלה נוספת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    31/07/2012

דמי הלידה משולמים גם הם על ידי ביטוח לאומי ולא על ידי המעסיק.
    לפי החוק - החישוב נעשה על פי 90 הימים שקדמו ללידה (חודשים מלאים שקדמו, ולא חודש הלידה עצמו), ומקבלים 100% מהשכר בתקופת חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה נחשב שעות נוספות
    אילנית
    28/07/2012

מחודש חמישי לא ניתן להכריח לעבוד בשעות נוספות.
    האם עבודה מ8:30 עד 13:30 ומ16:00-19:00 הינה בגבול המותר?

לקביעת תור
    סגירה
    מה נחשב שעות נוספות

הוספת תגובה

• מה נחשב שעות נוספות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/07/2012

אילנית שלום,
    עקרונית אין מדובר בשעות נוספות לפי השעות שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורי עובדת בהריון עקב סגירת החברה
    יונה
    26/07/2012

שלום,

הנני עובדת בחברת סטארט אפ כשבעה חודשים והנני מצויה בחודש החמישי להריוני.
    בימים האחרונים נפוצו בחברה שמועות מבוססות כי המשקיעים מתכוונים לסגור את החברה.
    שאלותיי הן:
    1. האם יכולים לפטר אותי?
    2. האם עקב הפיטורים הצפויים לא אהיה צפויה לקבלת דמי לידה מן הביטוח הלאומי?
    3. האם לאור העובדה שלא עבדתי במהלך השנתיים האחרונות יותר מ-9 חודשים (גם עקב הריון) לא אהיה זכאית אפילו לדמי אבטלה?

תודה מראש,
    יונה

הוספת תגובה

• פיטורי עובדת בהריון עקב סגירת החברה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/07/2012

יונה שלום,
    אין דינך אישה זו שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.
    היתר כזה יכול להינתן גם רטרואקטיבית (לשיקול הממונה) ככל שמדובר בפירוק וסגירת חברה, אולם ככל שלא ניתן - את זכאית לשכר שוטף כאמור וזכויות סוציאליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה בבקשה
    יוליה
    26/07/2012

בוקר טוב!!!אני בחודש 7 להיריון ועובדת מזה 3 שנים בעבודה הדורשת מאמץ פיזי ונפשי מאוד גדול במתחם גדול שפועל גם בשבת . אני עובדת כל השבוע כולל שבת(אני יהודיה לכן אני לא מעבירה כרטיס עובד ביום זה)כמובן ביום זה יש לחץ אדיר של אנשים שלצערי יש ביניהם גם לא הכי נחמדים שצועקים מקללים ואף זורקים דברים ולפעמים גם בכוונה לפגוע.בלחץ זה מאוד קשה לי לתפקד כי העבודה היא על הרגליים ודווקא בשבת אין לי אפשרות לא רק לשבת אלא גם לצאת לאכול משהו.לפני כחודש הודעתי למנהלת שלי (הייתי בחודש 6) שקשה לי לעבוד שבתות כי גם יצאו לי ורידים ברגליים והתחילו כאבי גב, נתתי לה חודש ימים כדי שתארגן מחליפה.היא התייחסה בהבנה אבל הבעל העסק מסרב להשלים עם עובדה זאת ומסרב לאשר לי לא לעבוד בשבת וכל זה למרות שגם הסברתי לו שקשה לי וגם כשאני בשבת לא מעבירה כרטיס אז אין לי שום כיסוי רפואי ושום ביטוח עם חלילה יקרה לי משהו.בשיחה הלא נעימה שהיתה לנו הוא לא הסכים לתת לי חופש בשבת ורימז שאני חתומה על חוזה שעם אני לא מגיעה למשמרת אז מורידים לי כנס 150 שח. יש לי אישור מרופא שאני כבר לא יכולה לעבוד פיזית 7-8 שעות על רגליים בשיא הלחץ.מה אני עושה במצב כזה? לאיזה גוף אני אמורה לפנות לגבי העסקה לא חוקית בשבת ?אני מאוד מבולבלת ודואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    עצה בבקשה

הוספת תגובה

• עצה בבקשה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/07/2012

יוליה שלום,
    על פניו נראה כי מעסיקך מפר את החוק ופועל בניגוד לדין.
    בחינה לעומק של הדברים ניתן לעשות בפגישת ייעוץ אישית ולקבל החלטה מתאימה כיצד לפעול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חל"ד
    אתי
    25/07/2012

שלום רב , חזרתי ב1/7 לעבודה לאחר חצי שנה , אני עובדת כמעט 4 שנים אצל המעסיק שלי האם אני זכאית לדמי הבראה החודש?? האם נצבר לי הותק גם בחופשת הלידה וגם בחל"ת???

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה לאחר חל"ד

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חל"ד - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    31/07/2012

אתי שלום,
    הותק נצבר בחופשת הלידה, ורק ב 14 הימים הראשונים של החל"ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה - הנהלים
    שנהב
    25/07/2012

היי
    \אני עובדת כבר למעלה משנתיים במקום עבודה , ילדתי ב26.4 וביקשתי הארכת חופשת לידה עד 1.11.12 . אני מעונינת להתפטר ממקום עבודתי על מנת להמשיך ולטפל בבני. מה הנהלים לתהליך זה? לגבי מכתב ההתפטרות וכו... על מנת שאקבל את הפיצויים שלי.
    שאלה נוספת- האם המעביד צריך להפריש בתקופת החופשת הריון הפרשות לביטוח מנהלים ולקרן השתלמות? מה החוק בנושא זה ?האם זה כולל גם חל"ת.

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה - הנהלים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    25/07/2012

שנהב שלום,
    לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- עקרונית צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
    בתקופת חופשת הלידה על המעסיק להמשיך להפריש ככל שגם את מפרישה.
    בחל"ת - רק משך 14 הימים הראשונים חלה חובה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה צמודה ללידה קודמת
    רחל
    23/07/2012

אני עובדת במקום עבודתי מזה כ- 6 שנים ויצאתי לחופשת לידה אותה הארכתי עד שמלאו לביתי 10.5 חודשים. כעת אני חוזרת לעבוד כשאני בהריון מתקדם כך שאעבוד שלושה חודשים בלבד. האם לאחר הלידה הבאה אהיה זכאית לפיצויי פיטורין אם אתפטר?

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה צמודה ללידה קודמת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    23/07/2012

רחל שלום,
    ככל שתתפטרי לצורך טיפול בילד - בהחלט.
    אין כל קשר בין החפיפה בהריונות ובחופשת הלידה ובין הזכאות לפיצויי פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום למטפלת בחודש אוגוסט
    דין
    22/07/2012

שלום וברכה,
    ביתי שוהה אצל מטפלת בביתה פחות משנה.
    יחד עם ביתי יש עוד תינוקת .
    במהלך כל חודשי עבודתה התשלום למטפלת נעשה במזומן כי כך ביקשה .
    ללא קבלות, לא נעשה ביננו שום הסכם כתוב.
    לקראת אוגוסט התרענו שבועיים וחצי לפחות מראש כי לא נגור באותה עיר בחודש אוגוסט
    מאילוצים משפחתיים .
    המטפלת אמרה כי גם אם לא נגור באותה עיר אנו מחוייבים לשלם לה עבור חודש אוגוסט .
    שוטטתי באינטרנט וראיתי כי מטפלת שעובדת בביתה שלה, נקראת קבלן עצמאי וכי לא חלות עליה שום זכויות סוציאליות .
    אשמח לעזרתך האדיבה בהקדם .

תודה רבה עו"ד ליאת שטיין ,
    בתקופת חופשת הלידה סייעת לי מאוד ואשמח לכך גם כעת
    אני זקוקה לעזרתך האדיבה והמקצועית

הוספת תגובה

• תשלום למטפלת בחודש אוגוסט - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    23/07/2012

שלום לך,
    שמחה לשמוע שכבר עזרתי לך בעבר, בשמחה רבה אוסיף ואסייע-

עקרונית, ככל שהטיפול הוא בביתה, הרי שספק רב אם התקיימו יחסי עובד מעביד.
    זאת ועוד, העובדה שאין כל סיכום לגבי חודש אוגוסט, וודאי שלא בכתב, פועל לרעת המטפלת, שכן עקרונית אין כל מקור חוקי לפיו היא רשאית לדרוש תשלום נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנוגע להתפטרות לאחר חל"ד
    עדי
    20/07/2012

שלום רב,
    אני עובדת בעבודתי במשך 4 שנים ו-9 חודשים. תאריך הלידה שלי הוא בעוד 10 ימים (30.7). אני עובדת במשרה זו כמשרה חלקית (ממוצע של כ-96 שעות בחודש). בנוסף אני עובדת שליש משרה במקום נוסף.
    יש לי מספר שאלות לקראת היציאה לחופשת הלידה ב"ה:
    1. האם אני יכולה להגדיר את חופשת הלידה שלי טרם הלידה עצמה, במידה ואני מעוניינת בכך?
    2. לכמה שעות הריון אני זכאית ממקום עבודה זה?
    3. במידה ואתפטר ממקום עבודה זה אך לא ממקום העבודה השני האם אני זכאית לדמי אבטלה יחסיים במידה ואחזור לעבודתי השנייה או אחתום של חל"ת?
    4. עבודתי במקום זה הינה שעתית. לכן- כיצד יחושבו עבורי דמי הלידה/פיצויי פיטורין/דמי אבטלה?
    5. במידה ואגדיר את חופשת הלידה החל מה-30.7 האם חודש יולי ייחשב לי בחישוב חופשת הלידה/פיצויים/דמי אבטלה?
    6. מתי כדאי לי להודיע על התפטרותי?
    המון תודה!

הוספת תגובה

• שאלות בנוגע להתפטרות לאחר חל"ד - תגובה

עו``ד חן שטיין
    25/07/2012

עדי שלום,
    תוכלי להקדים את מועד יציאתך לחופשת הלידה לבחירתך בסיטואציה שתארת.
    חודש יולי ייחשב רק אם יהיה מלא.
    כל יתר שאלותייך מאוד ספציפיות ומצריכות בדיקה פרטנית - זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    אני
    19/07/2012

שלום רב,
    אני שואלת בשביל חברה שלי שנמצאת בחודש שמיני להריון.
    כבר חודש שהיא איננה עובדת, בגלל כאבים עזים ובלתי נסבלים בעצם הזנב, שאינם מאפשרים לה לשבת.
    יש לה אישור לשמירת הריון מרופא הנשים שלה, וגם אישור מאורטופד שבגלל כאבי הגב האלה - שהם תוצאה של ההריון, ולא היו לפניו - היא לא מסוגלת לעבוד.
    אבל הרופא התעסוקתי שבדק אותה אמר לה, שלדעתו - בגלל שכאבי הגב לא מסכנים אותה או את התינוק, וגם העבודה שלה היא לא מהסוג שמסכן אותם - היא לא תהיה זכאית לתשלום.
    מה דעתכם?
    מה עליה לעשות כדי בכל זאת לקבל תשלום מביטוח לאומי?
    מדובר באם לארבעה ילדים. היא לא יכולה להיוותר ללא פרנסה...
    תודה,
    אני

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/07/2012

שלום לך,
    הקביעה הינה רופאית, ולא משפטית.
    יחד עם זאת, באם לא תאושר לה שמירת ההריון, היא יכולה לממש את ימי המחלה שלה בגין תקופה זו (בתנאי שיש לה די ימים לצורך כך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצדיק שמירת הריון?
    טליה
    19/07/2012

היי
    אני בשבוע 30 הריון שני ,(לידה ראשונה תקינה הריון ראשון תקין)הנני עובדת כשכירה כפדיקוריסטית מניקוריסטית ולאחרונה נתקלתי בבעיה שהמשיכה לחזור נופלים לי דברים מהידיים הרדמות כפות הידיים ותחושת נימול וכאבי תופת בלילה במפרק כף היד
    פניתי לאורטופד והוא המליץ על פיזיוטרפיה ועל סדי לילה עקב בעיה שנקראת תסמונת התעלה הקרפלית ואמר שלדעתו אחרי הלידה זה יחלוף,ונתן לי 16 ימי מחלה וביקש שאחזור לביקור נוסף בסיומם כשחזרתי נתן לי 18 ימי מחלה וביקש שאשוב בחזרה בסיומם..מסתבר שעברתי את ה30 יום והאורטופד ביקש שאפנה לרופאת נשים לשם קבלת שמירת הריון פניתי לרופאת נשים היא חתמה לי על מסמך של ביטוח לאומי לשמירת הריון
    משהו פה לא כל כך ברור לי ואשמח לקבל תשובות

קודם כל ה30 ימי מחלה נחשבים לשמירה?
    מה צריך להגיש חוץ מהמכתב הזה שהרופאת נשים חתמה עליו?
    ומה הסיכוי שיאשרו לי שמירה עד סוף ההריון כי ככה היא רשמה?
    והאם הרופאת נשים יכולה לתת שמירה שבכלל אורטופד המליץ על מנוחה עד הלידה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מצדיק שמירת הריון?

הוספת תגובה

• מצדיק שמירת הריון? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/07/2012

טליה שלום,
    מהיום בו קבע רופא נשים שמירה - רק ממנו תוכלי לתבוע גמלה לשמירת הריון.
    יש טופס תביעה לגמלת שמירת הריון אותו צריך למלא בנוסף לאישור הרפואי.
    הסיכוי - תלוי ברופאי הביטוח הלאומי. לא ניתן לדעת מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    שירי
    18/07/2012

שלום,
    התחלתי לעבוד במקום עבודתי ב-25/7/2010.
    ילדתי ויצאתי לחופשת לידה ב-8/2/12.
    חופשת הלידה הסתיימה ב-15/5/12, אך ביקשתי להאריך אותה בחצי שנה וכעבוד שבועיים, ב-31/5, הגשתי מכתב התפטרות עם חודש הודעה מראש. דהיינו - יחסי העובד מעביד הסתיימו ב-30/6/12.
    כעת באתי לקחת את כספי הפיצויים שלי ויצאתי מבולבלת מאוד - אודה לעזרתך:
    1. האם הייתי חייבת לתת חודש הודעה מראש לפני התפטרות?
    2. האם החודש הזה מחושב לצורך פיצויי הפיטורין, ימי החופש וההבראה?
    3. את כספי הפיצויים קיבלתי בשלושה סכומים נפרדים: מרבית הסכום (74% ממנו) הועבר לביטוח המנהלים שלי, השאר נכתב בצ'ק ויתרה קטנה ע"ס 120 ש"ח נתנה לי כמשכורת חודש יוני 2012. האם כך אמור להיות?
    3. איך נקבע גובה הסכום שמועבר לביטוח המנהלים לעומת הסכום שניתן בצ'ק או בתלוש שכר? האם אני יכולה לבקש שהסכום הגדול דווקא יינתן לי בצ'ק וסכום קטן יותר ייכנס לקרן הפנסיה? ומה עדיף לי בכלל?
    4. כששאלתי האם הופרשו לי כספי לביטוח המנהלים במהלך חופשת הלידה, נאמר לי שהם לא יכולים להפריש אם אני לא מפרישה ולכן הם העבירו את הסכום כולו באופן חד-פעמי יחד עם פיצויי הפיטורים. האם זה חוקי וכיצד אפשר לדעת שזה אכן בוצע כמו שצריך?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2012

שירי שלום,
    1. כן.
    2. לאור העובדה כי היית בחל"ת בחופף - לא.
    3. זה נשמע תקין.
    4. אין לך שליטה בזה - זה מבוצע לפי הדין, מה גם שזה חסר כל משמעות.
    5. כן, זה חוקי. תוכלי לבדוק אם אכן הופקד הסכום מול חברת הביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל...

שירי
    18/07/2012

אני מצטערת, אבל אני לא מבינה משהו...
    לאורך כל תקופת עבודתי על המעסיק להפריש לי מדי חודש בחודשו שני סכומים - לקרן הפנסיה ולקופת הגמל.
    דיברתי עם חברת הביטוח ונאמר לי שמבחינת קופת הגמל לא הועברו הפרשות במשך כל חופשת הלידה שלי ורק כעת הם קיבלו צ'ק שאמור לכסות את כל התקופה הזו. מבחינת קרן הפנסיה לא חסר להם דבר בדו"ח - הסכום הסופי עומד על כ-9000 ש"ח.
    לפי חישוב הפיצויים שלי עליי לקבל מהמעסיק 13,000 ש"ח + ימי הבראה + ימי חופש.
    במכתב שקיבלתי מהמעסיק נכתב כי הסכום הנ"ל (13000 ש"ח) הועבר אליי לאחר ניכוי סכום של כ-9000 ש"ח שהועברו לביטוח המנהלים שלי, ולכן היתרה לפיצויים הינה כ-4000 ש"ח.
    למה המעסיק מעביר פתאום את הסכום הזה לקרן המנהלים ולא נותן לי אותו ישירות?
    האם אני לא זכאית לקבל גם 13000 שח פיצויים וגם 9000 שח מקרן הפנסיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה בתום חופשת לידה קצרה
    קרן שמש
    17/07/2012

שלום,

אם יצאתי לחופשת לידה של 3 חודשים ולא חצי שנה. כמה זמן אני זכאית לשעת הנקה? האם 4 חודשים או 3 חודשים בעבור יתרת חל"ד שלא מימשתי + 4 חודשים, סה"כ 7 חודשים

תודה

הוספת תגובה

• שעת הנקה בתום חופשת לידה קצרה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2012

קרן שלום,
    זה לא משתנה - למשך 4 חודשים מתום חטופשת הלידה שלך. אם קיצרת אותה - זה נספר מהמועד המקוצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בחופשת לידה
    מילי
    17/07/2012

שלום,
    רציתי לשאול מה קורה אם נכנסתי להיריון בחופשת הלידה (8 חודשים חופשת לידה)
    מול מקום העבודה שלי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בחופשת לידה

הוספת תגובה

• הריון בחופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2012

לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
    מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה